Tuulan kliseeklinikka

Kansan halveksimista eurokysymyksessä

Eilen kuuntelin radio-ohjelmaa nimeltä Brysselin kone. Toimittaja Maija Elonheimo haastatteli valtio-opin professori Tapio Rauniota Tampereen yliopistosta. Puhuttiin vaaleista ja puolueiden tarjoamista vaihtoehdoista erityisesti EU-kysymyksissä. Tai siis, keskustelun lopputulos oli se, että vaihtoehtoja ei ole, koska todettiin professorin suulla myös Perussuomalaisten olevan EU- ja euromyönteinen puolue, mikä valitettavasti on suurelta osin totta.

Perussuomalaiset eivät kannata EU:sta eroamista eivätkä brittikollegoidensa tavoin ole esittämässä kansanäänestystä asiasta. Perussuomalaiset eivät edes kannata euroeroa, tai kansanäänestyksen järjestämistä siitä. Kuitenkin lukuisten asiantuntijoiden suulla on jo kerrottu, miksi euro ei voi toimia muutoin kuin liittovaltion osana, tulonsiirtounionina, joka vaatii integraation syventämistä loppuun saakka.

Toimittaja Elonheimo, kaikki kunnia hänelle, toi esiin kansan voimistuvan eurovastaisuuden. (Ja tähän eurovastaiseen joukkoon on liittynyt myös yhä enemmän korkean tason talousasiantuntijoita). Elonheimo kysyi professorilta, mitä puoluetta voi nyt äänestää, jos haluaa vastustaa euroa, kun edes PS ei enää pysy alkuperäisillä linjoillaan. Toimittaja ehti jatkaa kysymystään ”…olisiko sitten pienpuolueissa vaihtoehto…?”, mutta hän ei ehtinyt sanoa edes kysymystään loppuun, kun arvon professori Raunio tokaisi: ”Jos joku suomalainen ei halua olla eurossa, muuttakoon Ruotsiin”.  Tämä on Tampereen yliopiston professorin näkemys demokratiasta näin eduskuntavaalien kynnyksellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

ulf fallenius

Uusi hallitus jatkaa samoilla poluilla muutosta ei ole tulossa ja Suomi on luokituksensa saanut Eu;uun heikoin maa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ärsyttääkö nykymeno? Äänestä itsenäisyyspuoluetta ;)

ulf fallenius
Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Luotan siihen että persut, Ipu ja Muutos 2011 puolueet pystyvät kimpassa järjestämään Suomen eron Eu/eurostoliitosta.Älkää poltelko siltoja persujen kanssa, please.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Hyvinhän se on tämä kansan halveksunta onnistunut tältä väistyvältäkin kokoonpanolta:
- kansasta noin 80% vastustaa Natoon liittymistä. Mitä tekevät päättäjät: muiluttavat kansan selän takana, laittomasti meidät isäntämaasopimukseen.
- 95% kansasta vastustaa EU:n tukipaketteja. Mitä tekevät päättäjät: Kaikkiin EU:n vaatimiin tukiaisiin on myönnytty, napisematta. Siitäkin huolimatta, että on tiedossa, että tuet päätyvät EUroopan pankkiirien ja finanssikeinottelijoiden taskuun, Esim. kreikalla on nyt, kaikkien tukipakettien jälkeen enemmän velkaa, kuin ennen tukitoimien aloittamista.
-kansan selkeä enemmistö on valmis jopa maksamaan vähän enemmän veroja, jos sillä saadaan säilyettyä hyvinvointivaltion palvelut ja sosiaaliturva. Mitä tekevät päättäjät: antavat velkahelpotuksia rikkaimmille, korottavat välillillisiä veroja, jotka koskevat eniten köyhempiin Ja leikkaavat hyvinvointi- sosiaalimenoja.

- Kansa haluaisi leikata: EU-jäsenmaksuista, kehitysyhteistyöstä, maahanmuuton kuluista. Päättäjät: no, kyllähän te tiedätte...

Käyttäjän ErkkiSeppnen kuva
Erkki Seppänen

Kyllä on hulppea meno tampereen miehellä... Ei muuteta Ruotsiin. Sunnuntaina kannattaa kyllä äänestää mielummin eurovastaista puoluetta esim. Itsenäisyyspuoluetta, tai Muutoksen tai Piraattien eurovastaisia ehdokkaita.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

74, 75 hyvä pätkä. Onnittelut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kyllä tässä alkaa hitaammatkin huomaamaan ettei liittovaltiosta tule yhtään mitään. Yli 20 vuotta tätä häkkyrää on rakennetteu eikä mutta olla saatu aikaiseksi kuin velkoja ja työttömyyttä. Toki jotkut eteläiset maat haluavat lisää yhteistyötä velkojen maksamisessa ja siitä on jo ollut huomattavia menoja Suomelle mutta raja se on kerjäämiselläkin Suomi ei ole saanut mitään hyvää EU:lta mutta rahaa palaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Maija Elonheimo tekee hyviä ohjelmia perehtyen huolella aiheeseensa. Arvostan suuresti.

Professori antoi asenteellisuutensa näkyä, ja siihen hänellä on oikeus. Avoimen ja julkisen yhteiskunnallisen keskustelun tahi rakentavan dialogin mallia professorista ei tosin kannata ottaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset