Tuulan kliseeklinikka

Natsismia vai "natsismia" Suomeen?

Suomi puhuu nyt katupartioista. On kuulemma vaara, että kaljupäisistä rikostuomion saaneista rasisteista koostuvat ääriliikkeet ryhtyvät valvomaan naisten ja lasten turvallisuutta julkisilla paikoilla, ja miksei vähän syrjäisemmilläkin. Tälle vastalauseena on lukemattomilla päättäjien suilla sanottu, että oikeutta ei saa ottaa omiin käsiin, rasismia ei sallita, ja turvallisuuden valvonta kuuluu poliisille!

Ja tuo on kaikki totta.

Mutta onko katupartiot kiellettävä? (Jos pohdit, mistä katupartiointi on seuraus, unohda kysymys saman tien. Me kyllä tiedämme, mutta julkisuuspeliin kuuluu, että aina kauhistellaan mieluummin ikävää seurausta kuin vielä ikävämpää syytä – tai näin on valtamediamme aina tehnyt tärkeimmissä kysymyksissä.)

Mietitään siis katupartioiden kieltämishanketta ja sen perusteita

Ihmisiä kuulemma pelottaa katupartioiden natsistinen luonne. Natsismia emme voi hyväksyä, emme tietenkään. 

Mutta jos tai kun katupartiot nyt kielletään, miten tämä kielto käytännössä toteutetaan? Ottaako poliisi jatkossa talteen ja rangaistavaksi

A) miesporukat jotka kävelevät jossain?

B) vain valkoihoiset miesporukat? (Ulkomaalaistaustaisen näköistä tuskin jatkossakaan saa ilman pätevää syytä pidättää, koska se olisi rasismia)

C) miesporukat, joilla on päällään jokin liivi tai tunnus? (Mutta esim. burkhakieltoa on vastustettu juuri sillä perusteella, että yksilönvapauksiin kuuluu vapaus pukeutua miten huvittaa, eikä liivijengiläistenkään pukeutumista tai kokoontumisvapautta koskaan ole saatu kiellettyä, rikollisyhteyksistäkään huolimatta, juuri pukeutumis- sekä kokoontumisvapauden vuoksi.)

D) pidätetään mutu-periaatteella kenet tahansa, joka tuolla ulkona vähän epäilyttävän näköisenä kulkee.

Älkääkä naureskelko tälle pohdinnalle. Kun oikeusministeri Jari Lindström sanoi, että eihän ihmisten liikkumisvapautta voi noin vain kieltää, media ja ihmisoikeusoppineet puolueet olivat kauhuissaan – oikeusministerikö siis hyväksyy katupartiot!!?

Jos siis ainoa ratkaisu on mielivaltaisesti, summittaisesti tai valveutuneitten kansalaisten ilmiantoihin nojautuen panna poliisivalvontaan ja kenties pidätettäväksi kuka tahansa, joka voisi olla mahdollisesti katupartioitsija, niin voimmeko sillä sitten välttää meitä uhkaavan ”natsismin” - vai päädymmekö johonkin monin verroin vaarallisempaan? Nimittäin valtion johtamaan, hyväksymään sekä harjoittamaan, kansalaisvapauksia polkevaan ja totalitaristiseen systeemiin – siis siihen ihan oikeaan natsismiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

42Suosittele

42 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (91 kommenttia)

Juha Kuittinen

Jos katupartiointi kielletään niin tunnuksettomien partioiden määrä kasvaa samoin niihin osallistujien määrä.

Niko Sillanpää

Valtiovarainministerin(!) ulostulon mukaan tähän on mahdollisesti tulossa todellista pikavauhtia uutta lainsäädäntöä. Blogissakin mainittuihin käytännön ongelmiin viitaten on kyllä melko vaikeaa arvioida, mitä se voisi olla.

Jos on takana aiempi väkivaltarikos, ulkonaliikkumiskielto klo 18 jälkeen, jota valvotaan GPS-lähettimellä?

Kaikille kadulla kävelijöille suoritetaan "Scheininin rasismitesti" (linkki alla), jonka perusteella sitten päätetään, saako kadulla kävellä vai korjataanko maijaan?

Jälkimmäisellä olisi ainakin työllistävä vaikutus.

http://yle.fi/uutiset/ihmisoikeusprofessori_testai...

Jari Kurvinen

Ihmisoikeusprofessori testaisi kansanedustajien rasismiasenteet

Nyt on asiaa! Tosin testi pitäisi tehdä kaikille kansalaisille ja se olisi pakollinen. Olisi kansalaisten eriarvoistamista testata vain kansanedustajat.
Jokainen rasisti menettäisi kansalaisluottamuksensa ja asetettaisiin jalkapantavalvontaan. Ulkonaliikkumiskielto 18.00-06.00. Omaisuus takavarikoitaisiin ja rasisti asetettaisiin holhouksen alaiseksi. Rasistifasistinatsit sijoitettaisiin eheyttämiskeskuksiin jotka voitaisiin perustaa entisiin vastaanottokeskuksiin. Tosin ympärille rakennettaisiin sähköaita. Työtä saisi halutessaan tehdä 9€/päivä palkalla. Jos ei tee työtä, pelkkä ruoka.
Eheytys kestäisi minimissään saman verran kuin maahanmuuttajien kotouttaminen, eli n. 500 vuotta, kuten romaaneilla on tähän mennessä kestänyt. Vastaanottokeskuksiahan ei enää tarvittaisi, koska takavarikossa oleviin rasistien asuntoihin voitaisiin uudisasukkaat sijoittaa suoraan.
Eipä tarvitsisi enää keskustella katupartioista.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Keskustellu joukoahdistuksesta ja ryöstöistä pitää vaimentaa, tilalla media tarjoa kaluttavaksi kauheat katupartiot.

Outi Naukkarinen

Juurikin näin, piti vaimentaa tärkein asia, toisaalle. Ei mene läpi,tuollainen.:)

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Koko homma pyörii ylikierroksilla. jos partiointi kielletään, voi sitä valvoa yhtä hyvin kuin jotain parveketupakointia. Kyse on kai lähinnä periaatteesta.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Niin tekee, koska tiedotusvälineet provosoivat kansalaisia. Pelkästään Yleltä tulee 300: t uutiset vuorokaudessa, lehdet netit, puhelimet ynnä muut luukut päälle.
Kyllä noilla resursseilla saa 5 miljoonaisen kansan päät sekaisin. Kun ei noita uutisjuttuja pääse edes karkuun nykyään.

Ei ole ihme jos kansaa ei saada ottamaan kantaa vaikka minkäänlaista kokemusta tai syvempää tietoa ei olisikaan.

Jos rikoksia on tapahtunut, miksi ei anneta virkamiesten, poliisin ja uhrien epäiltyjä kuulemalla selvittää asiat ja tuomita syylliset. Jos jotakin todella uutta ilmenee, niin sitten tiedotusvälineet asialle.

Pelkoa on niin kiva lietsoa, kun sillä saa huomiota.

Tiedotusvälineet naruttavat meitä.

yst. terv. J.M, harjaantunut epäilijä

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Erittäin hyvä jalat maassa -arvio juridiselta kantilta. Kiitos, Tuula.

Ihmettelen myös, että katupartiot on jo usean päättäjän toimesta määritelty pahemmaksi ongelmaksi kun joukkoraiskaukset - ilman että rikosta on tapahtunut.

Tottakai se on ikävää jos kaduilla partioi rasistisin motiivein varustautuneita entisiä rikollisia, mutta en vaan mitenkään usko että he kaatavat yhteiskuntamme niin että perustuslaki pitää kirjoittaa uudestaan. Pitäkäämme heitä silmällä ja tuomitkaamme jos aihetta on.

Lohdullisena seikkana muistutan, että kansalaisilla on täysi vapaus olla osallistumatta katupartiointiin. Voit äänestää jaloillasi tässäkin asiassa.

Timo Juutilainen

Luulisi, että rahaministerillä olisi hommia ihan oman virkansa puolesta. Ei tarvitsis leikkiä sisäministeriä siinä sivussa, mutta, kun pitää olla suuna ja päänä joka luukulla. Taudille on olemassa lyhenne ADHD.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Alexander Stubb on kokenut perustuslaillisen heräämisen?

Suomen perustulain 2 § Kansanvaltaisuus ja oikeusvaltioperiaate:
Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/stubb-...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

On Stubbilta aikamoista suuruudenhulluutta kuvitella, että uutta lainsäädäntöä säädetään varta vasten siksi, jotta hän saisi toteuttaa päähänpistoaan kontrolloida "katupartiointia", so. vapaiden ihmisten kansalaisvapauksia vapaassa maassa.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

#8
Mielestäni kyseessä on pikemminkin narsismi =)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Katupartioille taitavat ainakin osittain iltakellot soida:

Oikeustieteen professorit arvioivat, että perustuslaki tai kansainväliset sopimukset eivät aseta esteitä rasististen katupartioiden kieltämiselle. Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) ilmoitti tänään, että hallitus aikoo selvittää rasististen katupartioiden toiminnan kieltämistä.

Katupartioiden torjuminen rikosoikeudellisin keinoin on professoreiden mukaan yksi mahdollinen tapa edetä, vaikka muitakin keinoja saattaisi löytyä. (oikeustieteen prof.) Lavapuron mukaan jo nykyinen poliisilaki mahdollistaisi jossain määrin puuttumisen katupartioiden toimintaan.

http://yle.fi/uutiset/professorit_laissa_ei_estett...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kertoisitko Seija oman näkemyksesi - kyllä me Ylen uutisia osataan ihan itsekin lukea. Mitä siis ajattelet blogini esittämästä ristiriidasta (jonka Sampo Terhokin Ylen uutisten mukaan esitti) http://yle.fi/uutiset/sampo_terho_kadulla_kavelemi... eli siis mikä lasketaan "katupartioinniksi" - esim. kaksi miestä ulkoiluttamassa koiraa - ja miten siihen lainkäyttäjä ja poliisi reagoisi? Putkaan koiranulkoiluttajat? Tästä tulee vielä kiinnostavaa...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Todennäköisesti poliisin kannoilla on vaikutusta, mutta muu on sitten sen varassa voidaanko kukin katupartio todeta järjestäjiensä taholta rasistiseksi vai ei. Ei siitä helppoa tule, mutta yleisellä mielipiteelläkin lienee vaikutuksensa.

PS. En ole seurannut onko esim. kaupungin kannalla ollut vaikutusta:

Kannanotto: Joensuu ei halua kaduilleen katupartiointia

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195013458088/arti...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #11

Tässä on siis kyse tilanteesta, jossa pelkästään partioidaan, eikä muuta rikosta vielä ole tapahtunut kuin jossain liikkuminen jonkinmoisin ajatuksin. Haluatko Seija elää ja asua valtiossa, jossa poliisi määrittelee ajatuksesi ja pidättää sinut sen perusteella? (Koska, jos joku partioitsija syyllistyy väkivaltaan, se on jo kriminalisoitu entuudestaan, eikä siihen puuttumiseen siten tarvita mitään katupartiointikieltoja!) Tässä on siis kyse ennakko-oletuksesta, jonka perusteella kadulla liikkuminen joltain henkilöiltä kielletään. Sinusta hyvä idea?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

"Tässä on siis kyse ennakko-oletuksesta, jonka perusteella kadulla liikkuminen joltain henkilöiltä kielletään."

Kyseessähän on joidenkin yhdistysten järjestämä katupartiointi, eikä joidenkin henkilöiden kaduilla liikkuminen.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #19

Niin mutta silloin pitäisi kieltää jonkin, sinänsä laillisen, yhdistyksen jäseniä kävelemästä kadulla, esim. koiran kanssa tai puolison tai kaverin. Mites sitten jos Mustia ei saa viedä kävelylle, kun isäntä kuuluu väärään yhdistykseen? Seija, ei tämä ole noin yksinkertaista...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #20

Partio ja yksittäiset ulkoilijat ovat aivan eri asia.

Niin yksinkertaista se on jos ei saivartele.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #23

Montako yksittäistä ulkoilijaa muodostaa partion? Entäpä silloin, jos tuo partio kävelee salakavalasti hajaryhmityksessä eikä kuulu mihinkään yhdistyksiin?

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen Vastaus kommenttiin #29

Silloinhan kyseessä on salaliitto ja sellaisia pitää valtion salaisen poliisin valvoa ankarimman mukaan... ;)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #29

Poliisipartioon kuuluu virallisen käytännön mukaan kaksi tai useampi poliisi.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #19

Seija, kerropa miten siinä sitten erotetaan esmes lätkäjoukkueen lähtö hallilta pelin jälkeen tai miesporukka menossa illanviettoon kuppilaan siitä mikä olisi luvallista ja mikä luvatonta toimintaa?
Entäs jos on paikallisen marttakerhon miesjaosto palaamassa illan pitsinnypläyskurssilta, ja kun asuvat samalla suunnalla niin kävelevät porukassa ihastellen matkan aikana luomiaan uusia hienoja pitsejä?

Tekeekö siitä rikollista se että he ovat jonkin kerhon jäseniä, kuuluvat samaan yhdistykseen, kulkevat ryhmässä vai se että ylipäätään ovat kadulla?

Kari Ahveninen

Kerropas nyt Seija tarkoittaako tuo että kaikki satunnaisesti(kin) kadulla kävelevät, kantasuomalaista väestöä edustavat kansalaiset automaattisesti pidätetään? Miksi?

Tuleeko jatkossa kantasuomalaisten (miesten) kulkea kadulla vain yksin? Entäs naiset?

Ei voi muuta kuin ihmetellä suvaitsevaa järjenköyhyyttä, mutta niin se vain on: Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mielikuvituksesi näyttää lähteneen laukalle.

Mistäköhän minä tietäisin minkä kannan poliisi ja hallitus ottavat katupartioihin.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #16

No eihän se nyt minnekään laukalle lähtenyt. Jos siis aletaan kieltämään että kantasuomalaiset eivät enää saa edes porukalla kävellä minnekään, eivätkä ainakaan saa puuttua mihinkään mahdollisesti näkemäänsä rikolliseen toimintaan edes vahingossa, niin mitä se sitten on?

Katselevat kaukaa kun soitettuaan poliisille odottelevat tunnin tai pari sitä että miten käy? Poliisi tulee sitten ja korjaa jäljet, ja laatii rikosilmoituksen jossa sanoo että eihän tässä mitään mutta silminnäkijät tulee pidättää kun eivät puuttuneet rikokseen?

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Jokainen voi käyttää perustuslaillista liikkumisvapauttaan haluamallaan tavalla.
Kun pelkkä läsnä-olo ei riitä ja kun on käytetty pakkokeinolain tarkoittamaa itseapua ja yleistä kiinniotto-oikeutta ja tapahtumiin liittyvät käsitteet hätävarjelu / hätävarjelun liioittelu, pakkotila, voimakeinojen käyttö etc. olemme mielenkiintoisten kysymysten äärellä?

Käyttäjän MikaPeltokorpi kuva
Mika Peltokorpi

Mitä, eikö tässä ollutkaan kyse katupartioista? Mistä sana 'rasistinen' putkahti tähän keskusteluun? Miten määrittelet sen, mikä katupartio on rasistinen ja mikä ei? Voiko ahdustelupartiointi olla todellakin hyväksyttävämpää, kuin katupartiointi?

Noin niin kuin oikeusvaltioperiaatteita noudattaen.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Ehkäpä tämä natsivaino on hyväkin asia. Sillä luodaan ennakkotapauksia siihen, että voidaan puuttua yhtä tarmokkaasti myös muslimitaustaisten tuhopolttoihin tai rasistisiin viharikoksiin. Näin saadaan rikosten tuomiokäytäntöjä korotettua "rasisti/viharikos" lisällä.

Ei tarvitse sitten enää muuta muutosta kuin että aletaan kutsua rakennuksen verhojen tarkoituksellista sytyttämistä tuhotyön sijaan murhapoltoksi. Tai naisten ahdistelua, valkoisiin/kristittyihin naisiin kohdistuvaksi rasistiseksi viharikokseksi. Siitä voi määrätä ja oikeudenmukaisten tuomiokäytäntöjen mukaan oikeuslaitokset määräisivätkin ehdotonta vankeutta. Eihän valkoista pidä tuomita samasta rikoksesta eri tavoin kuin mustaa, tai kristittyä eri tavoin kuin muslimia. Ainakin sitten on valmiit välineet käytössä ja lain soveltamisen ennakkotapaukset.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

tuli vahingossa kaksi kertaa...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Millä ajatuspoliisin menetelmillä selvitetään katupartion kansallissosialistista luonnetta tai sitä, perustelevatko partion jäsenet ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella?

Miten "partio" määritellään? Olenko partio yksin liikkuessani, vai vaatiiko se vähintään puolisoni mukanaoloa? Monena päivänä olen partioinut noin 5 km kävelylenkin, toki osa matkasta ei ole katua vaan polkua -- luetaanko se kiellettyihin reitteihin?

Tässä iässä olennaisesti pitempi reissu olisikin varmaan sitten kaukopartio.

Lienee raskauttava asianhaara, että asussani on tunnus -- se on talvitakin valmistajan.

Vääriä ajatuksia varmasti on käynyt mielessäni näiden partioretkieni aikana, joten ei auta kuin ilmiantaa.

TV-toimittajat kyselevät yhtenään, "pitääkö meidän nyt pelätä". En ole huomannut tätä ennen erityisiä pelon aiheita, mutta nythän tuo alkaa pelottaa kun voikin koska tahansa jäädä kiinni kielletystä partioinnista, eikä edes ole kerrottu selviääkö siitä pelkillä päiväsakoilla.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Lienee syytä huolestua vasta silloin, jos partiolenkkisi yhdistettynä vääriin ajatuksiin kulkee jollain säteellä lähimmästä VOK:sta. Ehkä Stubb alkaa vaatia lähistölle pyrkijöiltä professorin testin läpäisyä, josta saa jonkun hihamerkin. Tulisi nimittäin liian kalliisi asentaa koko kansalle R-merkit ja vilkkuvat valot pään päälle.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Puolustusvoimissa on sentään looginen ote: yksittäinen varusmieskin kulkee muodossa ja muodostaa yksikön, mutta siinä tapauksessa itse itseään komentaen.

Kimmo Pajamäki

Olen monasti sanonut ja sanon edelleen: Ottakaa nyt suvaitsevaiset hyvänen aika se päänne pois sieltä pensaasta ja herätkää todellisuuteen. Suomi on (luojan kiitos) selvinnyt tähän asti ilman mitään suurempia kommervenkkejä näiden yönmustien timojen kanssa, mutta odottakaahan kun pakkaset hellittävät, lumikinokset sulavat ja ilmat lämpenevät, niin johan alkaa tapahtumaan. Suomen poliisi,(se pieni joukko, mitä heistä vielä on jäljellä -kiitos vaan entiset sisäasiainministerimme),on aivan voimaton tämänkaltaisten joukkojen hallintaan. Useissa kaupungeissa on iltaisin VAIN YKSI partio ja alue jota he valvovat, on todella laaja. Jos suomalainen 3.5‰ kevyessä kenttäkoomassa nokkapokkaa harrasteleva miesjoukko, saadaan kaasulla ja käskytyksillä aisoihin, niin näille kieltä ja maan tapoja tuntemattomalle sakille se on kuin tuuleen huutaisi. Naapurimaassamme tämä on jo jokapäiväistä todellisuutta. Siellä ei sairaankuletushenkilöstö eikä palokalusto uskalla tietyissä kaupungeissa enää lähteä pelastustehtäviin ilman poliisisaattuetta, kun siellä saattaa päästä hengestään. On vain ajan kysymys, milloin sama alkaa suomessa. Ei se suomeen tullut maahanmuuttaja ole yhtään sen kummoisempi, kuin Ruotsiin taikka Norjaankaan tulleet.
Katupartiot, jos ne säilyvät vain rauhallisina ja eivät provosoidu ensimmäisen tummapintaisen nähdessään, on hyvä asia. Kuten moni sen jo tietääkin, ei nuo naisiin kiinni käyvät missään yksinään kulje. Aina on lauma mukana ja joukkovoimaan ja nopeisiin jalkoihin luotetaan, eikä ne pelkää selkään saamista, päin vastoin. En voi käsittää ihmisten sinisilmäisyyttä tässä asiassa, se lintukoto ajattelutyyli kostautuu ja sitten on myöhäistä hiiren haukotella kun on kissan suussa.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Suosittelen lukemaan tuon linkin takana olevan uutisen, joka on päivätty 30.10.2014 klo 15:30:

Kymmeniä ruotsalaisalueita livennyt poliisin käsistä - "valta on rikollisilla"

Ruotsissa on useita alueita, joilla oikeusjärjestelmä ei enää toimi tavalliseen tapaan.

"Ruotsissa on alueita, joiden asukkaat kokevat, että todellinen valta on siellä rikollisten käsissä", toimittaja Per Gudmundson kirjoittaa Svenska Dagbladetin pääkirjoituksessaan.

Gudmundson viittaa poliisin tiedusteluosaston tuoreeseen raporttiin, jonka mukaan Ruotsissa on 55 asuinaluetta, joilla lain ja järjestyksen ylläpito ei enää ole mahdollista tavalliseen tapaan.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ruotsin_no_go...

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Samasta aiheesta YLE Uutiset 1.4.2015 klo 17:11:

Jengit terrorisoivat Ruotsin maahanmuuttajalähiöitä - väkivalta kielii Ruotsin jakautumisesta
Ruotsissa on kymmeniä alueita, joilla jengirikokset aiheuttavat suuria ongelmia. Tutkijan mielestä maahanmuuttajalähiöt on päästetty kehittymään hyvinvointi-Ruotsin ongelmasaarekkeiksi. Maahanmuuttajanuorten mielestä vain työpaikkoihin satsaamalla jengiytyminen saadaan loppumaan.

http://yle.fi/uutiset/jengit_terrorisoivat_ruotsin...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

On todella vaarallista ja yhteiskuntarauhan kannalta paha virhe, jos poliisi antautuu rikollisuuden edessä ja hyväksyy, että on "no-go" -alueita, jonne sen partioilla ei ole menemistä. Sellainen kehitys pitää pysäyttää alkuunsa, vaikka kuinka pitäisi häkin heilahtaa järjestystä palautettaessa.

Väkivallan monopolin kuuluu olla laillisella viranomaisella, eikä sitä pidä luovuttaa millekään muulle taholle. Niin monta poliisia pitää löytyä, ettei jonkun jengin anneta ottaa valtaa pelkän lukumääräisen ylivoimansa turvin.

Käyttäjän sakutaku12 kuva
Sauli Harju

Poliisi ei myöskään rankaise ulkomaalaista rikollista rasismikortin pelossa. Nyt poliitikot ja poliisit on luonu loputtoman kierteen ja tämä tulee Suomelle todella kalliiksi. Suomi on jo revitty kahtia ja tästä voi pahimmillaan syttyä sisällissota.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei poliisi ketään rankaise. Rangaistukset määrätään oikeusistuimissa. Poliisi kuitenkin puuttuu rikolliseen toimintaan sen estämiseksi enkä ole havainnut, että tämän suhteen noudatettaisiin eri etnisten rotujen kohdalla mitenkään erilaista käytäntöä Suomessa. USA:ssa on kyllä viimeisten vuosien aikana ollut useita tapauksia, jolloin poliisi on ampunut kuoliaaksi mustan nuorukaisen, joka muuten vaan on kävellyt taajama-alueella.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuikka, entäs se somalin vapauttaminen käräjäoikeudelta Oulussa ei ollut rankaisutoimenpide poliisin uhkaamisesta,kun kirves jolla kaksi oli tapattu osui teräedellä poliisin päässäolleeseen kypärään.

Käyttäjän sakutaku12 kuva
Sauli Harju

Poliisi ei puutu kaikkeen rikolliseen toimintaan, eikä oikeudessa rangaista oikein. Monet pääsee ilman tuomiota, tai tuomio on rikokseen nähden aivan liian pieni.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

telkkarissa oli aivan äskettäin jonkin pienehkön paikkakunnan (saattoi olla Liminka, en nyt muista) "päänatsi" vastaamassa medialle jo 3 vuotta toimineesta katupartiosta, joka muotoutui murtosarjojen takia ko paikkakunnalle. Vapaaehtoiset kiertävät teollisuusalueita , kokeilevat lukkoja jne autolla (Hiacella) tai jalan. Murrot alueella olivat supistuneet kolmasosaan. Haluan nähdä sen virkamiehen, joka menee sanomaan näille kavereille, että so so rasistit, kotio siitä riehumasta, kyllä poliisi hoitaa...

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Tuo partiointi on vielä erityisen tuomittavaa, koska murtoihin alueella olivat syyllistyneet lähinnä ulkomaalaiset ammattirikolliset.
Katupartio ulkomaalaisten rikollisuutta torjumassa...APUVA!

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

On todella irvokasta ja paljonpuhuvaa, että monikulttuuri-ideologian väkisin ajamiseen ehdotetaan ihan ministeritasolla ja vakavalla naamalla totalitaristisen valtion keinoja, oman väestön alistamista pakkokeinoin.

Mikä hämmästyttävintä, nyt löytyy jopa korkeita oikeusoppineita päivystävän dosentin innokkuudella tueksi todistamaan, että kyllä, tällaiset kiellot voidaan saattaa voimaan. Ks. http://yle.fi/uutiset/professorit_laissa_ei_estett...

Tähän asti olemme kuulleet siltä taholta lähinnä, että ilman matkustusasiakirjoja maahan tulleilta ja taikasanan "turvapaikka" lausuneilta kaikenlainen etuuksien kaventaminen on jopa perustuslain vastaista. Kantaväestöltä kansalaisten perusoikeudetkin menevät näköjään roskakoriin että heilahtaa kunhan tällä vain uskotaan ajettavan oikeaoppista ideologiaa.

Vallitsevan maahanmuuttopolitiikan seurauksena ajatuksen vapauden ja sananvapauden kaventaminen on tuonut Suomessa lisää vallan tunnetta siitä päihtyneille, nyt kokemuksen kruunaa tämä liikkumisvapauden rajoittaminen.

Ei ole kauan siitä kun Lahden lakanamiestä etsittiin intensiivisessä poliisioperaatiossa kutakuinkin valtakunnan vaarallisimpana henkilönä. Nyt pääsee jo epäiltyjen kirjoihin jos liikkuu vastaanottokeskuksen lähettyvillä eikä pidä koko ajan katsettaan maahan luotuna.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kirjoittelet varmaankin oman kodin suojassa seinien sisällä todellisuudesta osin vieraantuneena. Nyt on pyrkimys löytää keinot, joiden avulla voidaan estää sellaisten rikollisten toiminta, jotka hakaristit otsaan tatuoituna kyttäilevät kadunkulmilla kettingein ja nyrkkiraudoin aseistautuneena, jos sattuisivat näkemään jonkun mutakuonon tai suvakiksi epäilemänsä, jota voisi lähteä panemaan turpaan. Ilmeisesti Sipiläkään ei oikein tätä ole ymmärtänyt.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Kettinkien ja nyrkkirautojen hallussapito julkisella paikalla on järjestyslain perusteella kielletty, joten keinot tuohon ovat jo olemassa.
Otsatatuoinnit eivät kylläkään ole kiellettyjä, joten siihen tarvitaan todellakin uutta lainsäädäntöä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #33

Kyllähän polkupyörän varaosia saa olla taskussa. Nyrkkirauta on muotoilua vailla oleva takaratas :-)

Niko Sillanpää

Tuosta "turpaan panemisesta" päätyy jo nykyisellään vankilaan. Lisäksi aseiden kanto julkisella paikalla on jo nykyisin kriminalisoitu.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"...on pyrkimys löytää keinot, joiden avulla voidaan estää sellaisten rikollisten toiminta, jotka ... jos sattuisivat näkemään jonkun mutakuonon tai suvakiksi epäilemänsä, jota voisi lähteä panemaan turpaan."

Eli on pyrkimys löytää keinot paljastaa etukäteen joidenkin aggressiiviset aikomukset?

Kuulostaa kyllä todellisuudesta vieraantumiselta.

Niko Sillanpää

Tuossa linkissä puhutaan järjestöjen toiminnan kieltämisestä, mikä on eri asia kuin katupartioinin kieltäminen. Järjestöillä tarkoitettaneen tässä Soldiers of Odin ja SVL. Mikäli nämä ovat rekisteröityjä yhdistyksiä (en tiedä), niiden toiminta lienee jo nykyisellään ristiriidassa yhdistyslain kanssa:

"3 § Kielletyt yhdistykset

Yhdistys, joka on katsottava jäseniltä vaadittavan kuuliaisuuden ja joukkomuodostelmiin tai ryhmityksiin jakautumisen perusteella taikka aseellisen varustautumisen vuoksi kokonaan tai osittain sotilaalliseen tapaan järjestetyksi, on kielletty."

No, mikään ei tietysti ainakaan toistaiseksi estä lampsimasta kadulla yksityishenkilöinä, eli vaikea nähdä, miten noiden yhdistysten/järjestöjen lopettaminen estäisi katupartiotoiminnan, ellei sitten ko. yhdistyksiin kuulumista kriminalisoida ja jäseniä sekä hang aroundeja panna tämän perusteella vankilaan.

Entä miten rajanveto tehdään muun toiminnan osalta, kun nuo yhdistykset/järjestöt on kielletty?

Mielenkiintoista muuten, että julkisyhteisöiden (valtioiden) toimintaa säätelevä syrjimättömyyssopimus voidaan ulottaa Tuomas Ojasen ym. mielestä yhdistyksiin ja yksityishenkilöihin ja vielä näiden ajatuksiin (koska mitään teon tasolla olevaa ei tietääkseni ole tapahtunut) ja että tämä ajatuksien syrjimättömyys on suurempi oikeushyvä kuin liikkumisvapaus, kokoontumisvapaus ja sananvapaus.

Miten pitäisi tältä pohjalta suhtautua esim. Naisasialiitto unioniin, joka hyväksyy jäsenikseen vain naisia?

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Mitkähän perusoikeutemme hallituspuolue kokoomus on murtamassa?

Suomen perustuslaki 2 luku Perusoikeudet

6 § Yhdenvertaisuus

7 § Oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen

8 § Rikosoikeudellinen laillisuusperiaate

9 § Liikkumisvapaus

10 § Yksityiselämän suoja

11 § Uskonnon ja omantunnon vapaus

12 § Sananvapaus ja julkisuus

13 § Kokoontumis- ja yhdistymisvapaus

14 § Vaali- ja osallistumisoikeudet

15 § Omaisuuden suoja

16 § Sivistykselliset oikeudet

17 § Oikeus omaan kieleen ja kulttuuriin

18 § Oikeus työhön ja elinkeinovapaus

19 § Oikeus sosiaaliturvaan

20 § Vastuu ympäristöstä

21 § Oikeusturva

22 § Perusoikeuksien turvaaminen

23 § Perusoikeudet poikkeusoloissa

Tapio Lehtimäki

Mitä todennäköisimmin kaikki edellä luettelemasi.

Risto Laine

Ihan hauskoja vaatimuksia Puistokokoomuksen mielestä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ala-arvoista saivartelua "kirjoittajakouluttajalta" (!) Hallitus ryhtyy toimiin, kun Saksassa jo roskaväestä koostuvat katupartiot jo vetelevät turpiin ulkomaalaisen näköisiä ohikulkijoita. Alexander Stubb osoitti vahvalla ulostulollaan, että hän on hallituksen moraalinen selkäranka.

Helppoa tämä ei hallitukselle ole, niin ei ole Saksassakaan. Maanantaina poliisi pidätti Leipzigissa satoja mellakoitsijoita, jotka olivat sytytelleet ulkomaalaisten omistamia kauppoja tuleen. Kun tilanteet kärjistyvät, siinä voi jonkun koiraa ulkoiluttava kultapoika joutua vahingossakin pahnoille.

Suomessakin on aiemminkin kielletty natsijärjestöjä Pariisin rauhansopimuksen nojalla. Kyllä nytkin voidaan katsoa yhdistysten sääntöjä, toimintatapoja ja käytettyjä tunnuksia.

Tämä ei saa levitä pääkaupunkiseudulle, jossa ulkomaalaisen näköisiä on paljon. Niin hallituskin todennäköisesti ajattelee. Kaikenvärisillä ihmisillä on yksinkertaisesti oikeus liikkua ulkona ilman, että natsit heitä kadunkulmissa kyttäävät.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Kaikenvärisillä ihmisillä on yksinkertaisesti oikeus liikkua ulkona ilman, että natsit heitä kadunkulmissa kyttäävät."

Käsitän blogistin tarkoittaneen juuri tätä, eli kansalaisvapauksien säilyttämistä riippumatta siitä, onko vapauksien rajoittamisen toimeksiantaja mahdollisesti totalitäärisiin keinoihin viehtynyt ministerinä toimiva piilonatsi.

Niko Sillanpää

Poliisi otti kiinni 06.12.2015 Helsingin Töölössä 130 mellakoitsijaa, mutta Jouni Snellman ei ehdottanut kansalaisoikeuksien kaventamista. Sen sijaan kun Saksan Leipzigissa mielenosoittajat hajoittivat grilliravintolan sisustuksen, Suomessa pitää kaventaa kansalaisoikeuksia.

Kukaan ei varmastikaan ole kovin harmissaan, jos Soldiers of Odin tai SVL kiellätään vaikka yhdistyslain perusteella. Mutta on kovin todennäköistä, että sellaisella toimella ei ole ihmeempää vaikutusta katupartioihin. Eli miten sitten jatketaan? Kielletään kadulla käveleminen?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tätä hallitus varmaankin tykönänsä miettii. Laskevat varmaankin sen varaan, ettei ruohonjuuritason perusnatseista ole mihinkään ilman itsevaltaista johtoa ja komentosuhteita, ryhmätunnuksia eli univormuja ja jonkinlaista virallista hyväksyntää. Reijo Tossavainen taisi sanoa julki tämän porukan toiveet kärttämällä katupartioille poliisin tunnustamaa asemaa ja jopa yhteistyötä poliisin kanssa.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #45

Komentohierarkia ei vaadi ympärilleen yhdistyksen tai järjestön viitekehystä, vaan vain keskinäisen sopimuksen.

Miettivät varmaankin. En usko, että tulee mitään toimenpiteitä nykyisten olemassa olevien lisäksi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #45

On hienoa, että tässä monialatalouskriisien keskelläkin valtiovarainministeriltä liikenee aikaa pohtia sitä, kuinka selvitetään, millaisin aikein joku astuu ovestaan ulos kadulle kävelemään. Stubbilla priorisointi pelaa erehtymättömästi, kuten VMP-lausunnosta alkaen on havaittu.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Saivartelua on myös "unohtaa" syy/seuraus-suhde Saksan viimeaikaisista tapahtumista ja keskittyä vain ja ainoastaan siihen miten "roskaväki" reagoi joukkoahdisteluihin, joukkopahoinpitelyihin, joukkoraiskauksiin, joukkoryöstöihin...

Saksan ja pelkästään Kölnin uudenvuoden vietosta on tehty 10.1 mennessä 516 rikosilmoitusta joista 40% on seksuaaliahdisteluja ja joistä kaikki epäillyt ovat joko pakolaisia tai turvapaikanhakijoita. Ei pidä unohtaa myöskään, että 7 kaupunkia Saksassa koki tämän saman "massakeppostelun". Medialta se alkuun jotenkin unohtui.

Ruotsissa on paljastunut myös, että poliisi on tahallaan pimitellyt turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten rikostietoja pelätessään SD:n kannatuksen nousua. Eli poliisi tekee ruotsissa politiikkaa? (käskystä?). Myös muissa EU-maissa näitä ahdisteluja/pahoinpitelyjä/ryöstöjä on tapahtunut, myös suomessa.

Jos Eurooppamme olisi demokraattinen ja media/päättäjät omaisivat objektiivisen lähestymistavan ja kannan asioihin, tällaisilta vastakkainasetteluilta oltaisiin vältytty.

"Kaikenvärisillä ihmisillä on yksinkertaisesti oikeus liikkua ulkona ilman, että natsit heitä kadunkulmissa kyttäävät"
- Tämän lauseen voisi ilmaista myös näinpäin: Kaikenvärisillä ihmisillä on yksinkertaisesti oikeus liikkua ulkona ilman, että turvapaikanhakijat heitä kadunkulmassa kyttäävät.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tämä roskaväeksi kutsumasi porukka on pahoinpitellyt sattumanvaraisesti vääränvärisiä. Tämä roskaväeksi kutsumasi porukka on ottanut oman käden oikeuden ja tekee kostoiskuja. Nämä iskut eivät ole kohdistuneet niihin ihmisiin, jotka ovat olleet uudenvuodenyönä osallisena näihin joukkoahdisteluihin.

Mistä päättelet, että Ruotsin poliisi olisi pelännyt SD:n nousua? Ruotsin poliisi ei ole ilmoittanut joukkoahdistelutapauksista julkisuuteen. Itse arvelen syynä olleen se, ettei Ruotsikaan halua tälläistä roskaväeksi kutsumaasi joukkoa katupartioimaan viranomaisten riesaksi.

Olet oikeassa että kaikilla on yksinkertaisesti oikeus liikkua ulkona ilman kyttäämistä ja ahdistelua. Viranomaisten on syytä turvata tämä.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #79

Ruotsin poliisi on itse myöntänyt peitelleensä joukkoahdisteluja SD:n kannatuksen nousun pelossa:

"Dagens Nyheter on uutisoinut We are Sthml -festivaaleilla tapahtuneesta jopa 11-12-vuotiaiden tyttöjen häirinnästä. Ahdistelijat ovat olleet ulkomaalaisia poikia.

Ruotsin poliisi on kertonut festivaalien sujuneen rauhallisesti. Nyt kuohutaan siitä, ettei tapauksista olekaan kerrottu.Tämä on arka kohta, me emme joskus uskalla sanoa miten asiat ovat, koska ajattelemme että se toimii ruotsidemokraattien hyväksi. Meidän on poliisissa otettava tästä opiksi, Södermalmin poliisipäällikkö Peter Ågren toteaa DN:ssa."

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/dagens%20poli...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #79

Vieläkö juorupeilejä on käytössä, mikäli on , niin välittömästi kiellettävä, samoin erkkerit.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #79

"Mistä päättelet, että Ruotsin poliisi olisi pelännyt SD:n nousua?"

- Ei minun tarvitse päätellä mitään, koska poliisipäällikkö Peter Ågren on itse julkisesti näin todennut!

http://www.dn.se/nyheter/sverige/overgreppen-pa-fe...

Tuohon "roskaväki" mantraasi en viitsi edes ottaa kantaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Der Spiegel kirjoittaa "äärioikeistolaisista" ja "natseista" Suomen kaduilla. "Polizei und Justizminister applaudieren" - Jari Lindström löytää nyt löperöt lausuntonsa edestään.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/finnland-dei...

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Dan Koivulaakso,näyttää olevan artikkelissa haastateltu. Sitäkö kautta Saksassa tiedetään että Suomessa poliisi ja oikeusministeri applodeeraavat natsipartioita? Näin tämä manipulointi ja vääristely toimii, ilmeisesti Euroopan laajuisesti. Info-sotaa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jospa katupartiot pukeutuvatkin burkhaan tai niqabiin, niin kenekään ei tarvitse heitä ulkoasun perusteella pelätä?

Silloin emme voi edes tietää, onka asun käyttäjä mies vai nainen, valkoinen vai musta, natsi vai kommari, siviiliksi soluttautunut poliisi vai ihka aito naisenpuoli, väkivaltaa hautova ex-convict vai pyhäkoulunopettaja, onko asun alla piilossa Lidlin muovikassi vai litteä reppu.

Toki myös omissa vermeissään saa kulkea ja tarkkailla ympäristöään. Hyviä spatseerauskelejä! ;-))

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Katupartioiden Burkhan/Niqabin väriksi ehdotan valkoista. Musta on niin synkkä väri. Muistakaa sitten asun väritykseen sopiva päähine talvipakkasilla.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

... mutta lakanakangasta ei saa käyttää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hyvä idea, käytössä jo: "I went to a Trump rally in my hijab."

http://www.theguardian.com/commentisfree/2016/jan/...

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Entisessä elämässä työurani kesti 39v11pv, siellä jouduin kuuntelemaan paljon todella uskomattomia juttuja!
Niinpä olen pohtinut tuon esitetyn ja mielestäni lainvastaisen päätöksen seurauksia?
Entäpä, jos huomenna ilmoitetaan, että on perustettu rekisteröimätön kuntourheiluseura Takajärven tytöt ja Oklaholman pojat, jonka tarkoituksena on järjestää jäsenilleen ja rajoituksetta myös muille kiinnostuneille kuntoliikuntatapahtumia, erityisesti kaupunkikävelyitä ja tuon seuran kautta on hankittavissa verryttely- ja tuulipukuja, pipoja, huiveja, ulkoilujalkineita?
Kieltävätkö ne tuolta urheiluseuralta kulkemisen yleisillä kaduilla Poliisilain 18 §:n perusteella (Paikan ja alueen eristäminen).
Se tässä eniten huolestuttaa, että jos perusoikeuksiin kajoaminen poliittisen tarkoituksenmukaisuuden nimissä sallitaan, että mitä seuraavaksi kielletään?

Tiedoksi, että Kemin VOK sijaitsee Oklaholmankatu 20-24 osoitteessa, Takajärventien risteyksen vieressä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Urheilu täytyy pitää puhtaana. Saksan natseista moni on olevinaan jalkapalloseuran kannattaja!

Ouluun kaavailtu Katuhaukat - Street Hawks kyrsii minua henkilökohtaisesti, koska olen viime vuosina jäähdytellyt kunniallisessa urheiluseurassa nimeltä Katajanokan Haukat.

Kari Ahveninen

Siitä sitten muuttamaan urheiluseuran nimeä. Olisiko vaikka Katajanokan Kanat sopiva?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kemissähän nuo Oklahoman pojat olisivatkin paikallaan katukivien tekemiseen vanhaan malliin.

Martti Pitkänen

Jälleen kerran on Tuppurainen asettunut Tappuraisen takuumieheksi. Joskus tulee mieleen se, millä eväillä näitä professuureja jaetaan? Joko kyseessä on kaksi täyttä tolloa, tai sitten herrojen Latvapuro ja Oranen sanomat ovat toimittelijoiden värittämiä. Ylen otsikossa tosin puhutaan rasistisista partioista, joiden toiminta voidaan valtiovallan toimin estää. Mutta entäs sitten, kun kyseessä ei ole rasistinen partio. Tervetuloa kertomaan minulle ja muille, kuka tämän jaottelun rasistisiin ja ei rasistisiin suorittaa. -Ai että suoritetaan pukeutumisen tai entisyyden perusteella? Minä kun olen aina kuvitellut, että rangaistuksensa kärsinyt on vapaa aloittamaan puhtaalta pöydältä. Kuinka ihmeessä nämä kärsityt tuomiot nyt täytyy ottaa huomioon? Eihän äänestäjiä ja edustajatovereita häiritse tai ole häirinnyt aiemminkaan esim. varkaiden, rattijuoppojen, pahoinpitelijöiden ja jopa valtakunnan oikeudessa tuomitun henkilön toimiminen eduskunnassa. Olisi ihan mielenkiintoista tietää, millä eväillä minulta ja kymmeneltä kaveriltani kielletään liikkuminen porukassa kadulla? Jos havaitsemme rikoksen tapahtuvaksi, voimme estää sen esim. soittamalla poliisille tai kiireellisessä tapauksessa menemällä itse väliin ja estämällä teon. Miten herrat professorit tulkitsevat RL 21 luvun 15§ pelastustoimen laiminlyönti, jossa selvästi sanotaan, että jokainen joka tietää toisen olevan hengenvaarassa tai vakavassa terveyden vaarassa on velvollinen antamaan tai hankkimaan apua. Laiminlyönnistä max. 6kk vankeutta. Tässä maassa asuu ääliöitä!

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Näitä tämän viikon otsikoita seuratessa on tullut mieleeni, että onko hallituspuolue kokoomus plagioimassa jonkinlaista pseudojuridista oppia ex-Neuvostoliitosta?

Tällä alalla erityisesti kunnostautunut asiantuntijahan oli Moskovan yliopiston oikeustieteen professori, yliopiston rehtori, myöhempi puhdistusoikeudenkäyntien pääprokuraattori ja ulkoministeri Andrei Vysinski (1983-1954).

Hän kirjoitti myös teoksen todistusteoriasta Neuvosto-oikeudessa (Teoria juridisista todisteista Теория судебных доказательств), josta hän sai Stalin palkinnon 1947.

Vyšinskin mukaan rikoslaki on luokkataistelun väline. Toinen hänen teoriansa kulmakivi oli, että syyllisyys oli ehdoton sen jälkeen kun tunnustus oli tehty, riippumatta toimenpiteistä joita oli tehty sen saamiseksi.

Fyysiset vaikutuskeinot esitutkinnassa olivat sallittuja.

Myös Venäjän 1926 rikoslain 58. pykälä oli samasta kynästä?

Näytön arvioinnin kulmakivi oli, että turvallisuusviranomaisten epäily oli riittävä näyttö syyllisyydestä.

Onko oikeusjärjelmämme ja perusoikeutemme nyt uhattuna?

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Käsittämätöntä hysteriaa jota yle lietsoo aamu tv säkin toimittaja hädin tuskin pysyi tuolissaa kun persujen mies esitti epäilyksen lain mahdottomuudesta . Ajatus on hyvä saada rikolliset vankilaan mutta ei niin että lakeja noudattavia pannaan lusimaa . Sanoihan se isä aurinkoinenkin että kun paljon ammutaa niin on siinä joukossa syyllisiäkin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Vanhaan hyvään aikaan ei yksityisiä katupartioita tarvittu. Poliisi partioi. Tänään Odinin pojat & Co täyttää tyhjiön. Poliiseissa säästetään. Olisi Stubbikin tyytyväinen.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kotkassa oli aikoinaan poliisi, dukaaniksi kutsuttu. Dukaani hajoitti poikajoukon torinkulmalta. Yksi jäi paikalle. Hajaandukaa dekin!

Käyttäjän HannuTuulasvaara kuva
Hannu Tuulasvaara

Viime aikaisten tapahtumien valossa näyttäisi siltä, ettei oikeastaan ketään muita tarvitsisi laittaa katupartiointikieltoon kuin pakolaiset. Kun he pysyisivät pois kaduilta, poistuisi samalla kaikenlaisten katupartioiden tarve.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

Kyllä tästä joku hölmö laki saadaan aikaiseksi. "Kielletään valkoihoisten, 18 - 55 vuotiaiden henkilöiden kulkeminen kadulla samantyyppisillä vaatetuksella varustettuna kello 18:00 - 06:00 välisenä aikana tai viiikonloppuisin 20:00 - 06:00 välisenä aikana ilman viranomaisilta anottavaa poikkeuslupaa tai muuta hyväksyttävää syytä".

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Minusta voisi olla parempi kieltää kaljupäisten miesten liikkuminen ulkona muuten kuin naispuolisen sukulaisen seurassa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Montako rangaistusta tai tutkintapyyntöä nämä partiot ovat jo toiminnastaan saaneet ?
Onhan se hyvä jo etukäteen huutaa 'Susi tulee,' ihan varmuuden vuoksi.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kysymys kuuluu, mikä täsmälleen on "näiden partioiden" eli jalan ulkoilijoiden lainvastaista toimintaa, missä sitä on havaittu ja montako rikosilmoitusta asiasta on tähän mennessä tarvittu?

Vapaassa maassa vapaat kansalaiset saavat Suomessa liikkua vapaasti julkisilla paikoilla, joko yksinään, kahdestaan tai sitä isommalla joukolla. Liikkuminen ei ole luvanvaraista, vaan jopa yksityisen omistamalla alueella saa liikkua jokamiehen oikeudella ja maanomistajan luvan vaatima toiminta on laissa yksilöity erikseen.

Tarve kansalaisoikeuksien mielivaltaiseen loukkaamiseen -- ei siksi, että kansalaiset olisivat syyllistyneet mihinkään voimassa olevan lain rikkomuksiin, vaan siksi, että joittenkin ylivilkas mielikuvitus on lähtenyt laukkaan ja he alkavat nähdä muissa ihmisissä omia väkivaltaisia yllykkeitään -- viittaa kyseisten kansan kurittajien totalitäärisiin taipumuksiin, kenties piileviin kansallissosialistisiin piirteisiin ja voiman ihannointiin. Vakavat poliittiset aloitteet siihen suuntaan puhuvat paljon enemmän kuin pinnalliset ulkokohtaiset seikat (kuten Hitler-viikset tai käsi ojennettuna tervehtiminen). Takavuosien Suomen kansallissosialistisen liikkeen "valtakunnanjohtaja" Pekka Siitoin oli pelkästään viihteellinen hahmo, eikä yltänyt lähellekään sitä totalitääristä ja konkreettista kansalaisvapauksien rajoittamista, josta nykyinen valtiovarainministeri haaveilee.

Demokratian kannattajille oikeusvaltiossa riittää kyllä pelkästään kieltojen tai jopa vapauden riiston käyttäminen sanktiona ainoastaan voimassa olevan lain rikkomista vastaan.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Sinulle olisi siis ihan OK että turvapaikanhakijat lähtisivät perustamaan partioita, hankkisivat liivejä, tunnus Soldiers of Ra, partioisivat katuja ja varmistaisivat ettei tummaihoisten ihmisten turvallisuutta ole uhattu?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #78

Vapaassa maassa kadulla saa kuka tahansa liikkua vapaasti niin kauan kuin noudattaa maan lakeja, vaikkahan liikkuisi rintaliiveissä. Ihonvärin liittäminen asiaan viittaa rasismiin.

Pani Jaakki Vastaus kommenttiin #78

Ei saatana... onko turviksien liikkumista nykyisinkään rajoitettu mitenkään? Onko turviksien pukeutumista rajoitettu tai säädelty?? (no naisten pukeutumisesta määrää koraani)...sinusta on siis ihan OK että suomessa kielletään kaikki liikkuminen porukoissa ja etenkin liivit ja samanlainen pukeutuminen kielletään??...ei jumalauta että voi suvaitsevainen jeesustelija olla tyhmä.

Tom Frank

"Kyllä tästä joku hölmö laki saadaan aikaiseksi. "Kielletään valkoihoisten, 18 - 55 vuotiaiden henkilöiden kulkeminen kadulla samantyyppisillä vaatetuksella varustettuna kello 18:00 - 06:00 välisenä aikana tai viiikonloppuisin 20:00 - 06:00 välisenä aikana ilman viranomaisilta anottavaa poikkeuslupaa tai muuta hyväksyttävää syytä".

Todennäköistä on, että tuo aika sidotaan keskioluen lailliseen ostamiseen lähi K-marketista.
Eli kantasuomalainen mies saa liikkua ulkona vain klo 9.00 - 21.00. Muu aika pitää olla sisätiloissa pois kaupungin kaduilta, muuten voi saada natsin ja rasistin leiman otsaan!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomessa on tällä hetkellä yksi poliisipartio ( kaksi poliisia) keskimäärin jokaista neljää turvapaikanhakijaa kohti.

Kyllä tämä vaikuttaa varsinaiselta rasistiselta natsimeiningiltä :)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Mie kun olin Lappeenrannassa armeijassa -60-luvun alussa, silloin kaupungilla kiersi muutaman sotilaan vahvuinen katupartio. Sitä muistaakseni kutsuttiin "katujyräksi". Se valvoi sotilaiden iltalomien viettoa. Siinä samalla siviilejäkin pidettiin silmällä. Silloinhan sotilaat eivät saaneet iltalomalla poistua kaupunkialueelta. Muuten tämän lomasysteemin poisti silloinen pataljoonan komentaja ev.lut. Y. Keinonen. Hänen erikoisluvallaan (oli kortti, josta asia ilmeni) iltalomillakin sai käydä missä ehti. En tiedä liekö sitä silloin toteutettu muissa varuskunnissa?

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Poliisilaki 872/2011

1 luku
Yleiset säännökset
1 §
Poliisin tehtävät

Poliisin tehtävänä on oikeus- ja yhteiskuntajärjestyksen turvaaminen, yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen sekä rikosten ennalta estäminen, paljastaminen, selvittäminen ja syyteharkintaan saattaminen. Poliisi toimii turvallisuuden ylläpitämiseksi yhteistyössä muiden viranomaisten sekä yhteisöjen ja asukkaiden kanssa ja huolehtii tehtäviinsä kuuluvasta kansainvälisestä yhteistyöstä.

Poliisi suorittaa lisäksi lupahallintoon liittyvät ja muut sille laissa erikseen säädetyt tehtävät sekä antaa jokaiselle tehtäväpiiriinsä kuuluvaa apua. Jos on perusteltua syytä olettaa henkilön kadonneen tai joutuneen onnettomuuden uhriksi, poliisin on ryhdyttävä tarpeellisiin toimenpiteisiin henkilön löytämiseksi.

Rikosten esitutkinnasta säädetään esitutkintalaissa (805/2011) ja rikosten esitutkinnassa käytettävistä pakkokeinoista pakkokeinolaissa (806/2011).
2 §
Perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen

Poliisin on kunnioitettava perusoikeuksia ja ihmisoikeuksia sekä toimivaltuuksia käyttäessään valittava perusteltavissa olevista vaihtoehdoista se, joka parhaiten edistää näiden oikeuksien toteutumista.
3 §
Suhteellisuusperiaate

Poliisin toimenpiteiden on oltava puolustettavia suhteessa tehtävän tärkeyteen, vaarallisuuteen ja kiireellisyyteen, tavoiteltavaan päämäärään, toimenpiteen kohteena olevan henkilön käyttäytymiseen, ikään, terveyteen ja muihin vastaaviin häneen liittyviin seikkoihin sekä muihin tilanteen kokonaisarviointiin vaikuttaviin seikkoihin.
4 §
Vähimmän haitan periaate

Poliisin toimenpiteillä ei kenenkään oikeuksiin saa puuttua enempää eikä kenellekään saa aiheuttaa suurempaa vahinkoa tai haittaa kuin on välttämätöntä tehtävän suorittamiseksi.
5 §
Tarkoitussidonnaisuuden periaate

Poliisi saa käyttää toimivaltuuttaan vain säädettyyn tarkoitukseen.
6 §
Tehtävien hoito ja tärkeysjärjestys

Poliisin on toimittava asiallisesti ja puolueettomasti sekä yhdenvertaista kohtelua ja sovinnollisuutta edistäen. Poliisin tulee ensisijaisesti neuvoin, kehotuksin ja käskyin pyrkiä ylläpitämään yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Poliisin tehtävät on hoidettava tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Olosuhteiden vaatiessa tehtävät on asetettava tärkeysjärjestykseen.
7 §
Toimenpiteen perusteen ilmoittaminen

Poliisimiehen on ilmoitettava henkilön vapauteen kohdistuvan toimenpiteen peruste toimenpiteen kohteena olevalle henkilölle tai hänen edustajalleen niin pian kuin se on mahdollista henkilön tila ja muut olosuhteet huomioon ottaen.

Jollei laissa toisin säädetä, myös muun kuin vapauteen kohdistuvan toimenpiteen kohteena olevalla henkilöllä tai tämän edustajalla on oikeus saada tieto toimenpiteen perusteesta niin pian kuin se on mahdollista toimenpiteen suorittamista vaarantamatta.

Lähde: Finlex

http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/pohjanmaan-po...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset