Tuulan kliseeklinikka

Vielä kerran: Se Toinen Ääripää

Kansakunta valmistautuu taas Yle2 teemailtaan (edesmenneen Ajankohtaisen kakkosen teemaillan seuraaja) ja poterot on kaivettu: luvassa on taas aimo annos kansan kahtia jakautuneisuutta ja asettautumista toista puolta kuuntelemattomiin Ääripäihin. Minulta on tuohtuneena kysytty, onko ihmisoikeuksien puolustaminen muka jotain ”ääripäätä”, ja onko rasismin hyväksyntä sitä presidentti Niinistönkin kaipaamaa Tolkun puhetta. Ynnä muuta yhtä tolkutonta.

Moni on varmasti väsynyt aiheeseen, mutta kun siitä ”pahemmasta” ääripäästä on nyt Yle2 Teemaillankin sivuilla jo esitelty karikatyyreja katupartiomiehineen ja hysteerisesti jokaista maahanmuuttajaa pelkäävine perheenäiteineen, sallikaa minun luonnostella puolifiktiiviseltä pohjalta myös se ”parempi” ääripää. Kyllä se ihan oikeasti on olemassa, ja ainakin nämä viisi tyyppiä siihen puolifiktiivisesti kuuluvat:

 

   1. Kauniiden sanojen luettelija. Tämä tyyppi, mahdollisesti suomenruotsalaista taustaa omaava kulttuuri-ihminen, vastaa joka ikiseen kysymykseen sanoilla ”ihmisoikeudet”, ”kansainväliset sopimukset” tai ”yhdenvertaisuus”, ja nämä käyvät vastaukseksi kaikkiin kysymyksiin, esim. näin: kysymys:  ”Kuinka suuren määrän turvapaikanhakijoita Suomen kantokyky kestää” –vastaus ”meidän on muistettava että meitä sitovat kansainväliset sopimukset, ja jokainen ihminen on Suomessa yhdenvertainen kansallisuuteen katsomatta”.

 

     2. Rasismia vastaan on taisteltava kaikin keinoin –tyyppi. Toisin kuin edellinen, tämä on usein myös kantasuomalaistaustainen ja miespuolinen. Hän hokee sanoja rasismi, fasismi ja natsismi yhtenään, ja vain muutama täytesana ynnä sylkipärskähdykset mahtuvat mukaan höystämään aggressiivista puhetta.

 

      3. Naisia vihaava rasmuslainen (rasismin vastaiseen ryhmään kuuluva) nainen, jonka mielestä raiskatut teinitytöt ovat itse lavastaneet ulkomaalaisen raiskaajaksi. Hänen tunnuslauseensa on ”kaikenlaista pikku narttua mahtuu maailmaan”

 

      4. Suomalaisuuttaan vihaajat. Tähän kuuluu mediahenkilöitä, kirjailijoita sekä poliitikkoja, hyvin menestyneitä, joiden ainoa murhe on se, että Suomessa vielä on suomalaisia, tai siis, jotkut luulevat, että jotain muka suomalaisuutta on edes olemassa. Ei ole! Suomi on monikulttuurinen ja tulevaisuudessa jo onneksi niinkin monikulttuurinen, että kaikki tulevat ymmärtämään ajatuksen jostain ”Suomen kansasta” olleen pelkkä typerä aikansa elänyt epätosi illuusio.

 

     5. Onnensa löytäneet entiset rasistit. Tämän tyypin edustaja on keski-ikäinen, aiemmin ehkä hyvinkin maahanmuuttokriittisissä piireissä pyörinyt naisihminen, joka nykyään majoittaa kotonaan irakilaisia nuorukaisia, joiden myötä elämä on nyt täynnä Tähtipölyä.

 

 

Ja jos nyt joku tästä puolifiktiivisestä listastani loukkaantuu, olkoon se opettavaisena esimerkkinä siitä, miltä tuntuu, kun meitä maahanmuuttoasioihin realistisesti suhtautuvia koko ajan niputetaan yhteen KKK-lakanaheppujen ja polttopulloiskijöiden kanssa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Suomi on koko historiansa ajan ollut monikulttuurinen, eikä mitään yhtenäistä suomen kansaa ole koskaan ollut olemassa. Mitä vikaa näissä tosiasioissa on?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kiitos Pekka että annoit kasvot ryhmän 4 edustajille.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tuula, erittäin epäkohteliasta Pekkaa kohtaan. Suomi on ollut aina monikulttuurinen, ja sellaista on suomalaisuus suomalaisuutena rakastettavaksi. Suomalaisuus on kaikkea hämäläisyydestä, savolaisuudesta, saamelaisuudesta, ruotsinkielisestä rannikosta ja muusta koostuvaa suomalaisuutta, eikä sen toteaminen ole mitään "suomalaisuuden vihaamista".

Aivan älytön heitto.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #5

Kyllä, Petra, kaikki yllämainitsemasi ovat suomalaisuuden rakkaita lajeja. Ne kaikki ovat pikemminkin todisteena, että suomalaista kulttuuria on, kuin että sitä ei ole.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #6

Eli koko juttusi oli täysi olkiukko. Kertoisitko vielä, ketkä kaikki ovat väittäneet ettei suomalaisuutta ole?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #8

Saamme lukea siitä aiheesta sekä Ylestä että Hesarista todella usein. Ja jos kirjoitukseni onkin puolittain olkiukko, se on vasta-olkiukko niihin lukuisiin olkiukkoja sisältäneisiin kirjoituksiin, joissa kaikki maahanmuuttokritiikki leimataan rasismiksi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #11

Ei kaikki maahanmuuttokritiikki ole rasismia, enkä sellaista ole koskaan väittänyt, mutta voihan sitä tietysti vaihtaa puheenaihetta. Anteeksi, mutta en huomannut, että olit lisännyt loppuun kaneetin että sisältää fiktiivisyyttä.

Aivan turhaan lähdin edes kommentoimaan tätä. Toivottavasti nämä puolifiktiivisyydet eivät ala lisääntyä Uudessa Suomessa, kun on paljon oikeitakin asioita, joita ruotia.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #8

#8:
Kts. Pekka Ropposen kommentti #1.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Niin, monikulttuurisuus on niin suuri rikkaus, että sen rikastamisvaikutuksia tullaan hoitamaan usealla lisäbudjetilla tänä vuonna ja useana tulevana vuonna. Kansainvälisyys, joka sitä rikkautta toisi, Suomesta puuttuu. Sen korvaa multikulti.

Ilkka Huotari

"eikä mitään yhtenäistä suomen kansaa ole koskaan ollut olemassa"

Miksei kielellinen, kulttuurinen ja geneettinen yhtenäisyys käy yhtenäisen kansan määritelmästä?

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Suomi alkoi lähestyä jo toivottua tavoitetta, moniarvoista kulttuuria, ennen po. uutta käännettä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Suomi on aina ollut monikulttuurinen. Siedänhän minä savolaisiakin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Olkookin blogisi puolifiktiivinen, mutta niin täyttä totta. Täällä blogeja lukiessa voisin melkeinpä heittää välittömästi jopa nimiä noihin kategorioihin. Suattaapi kopsahtaa moneen kinttuun :)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Todella hyvin analysoitu, tänx siitä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä ilmoittaudun parhaaseen ykkösryhmään. Ajatus Suomen "kantokyvystä" on naurettava, maahan mahtuisi väkeä moninkertaisesti nykyinen määrä.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Entäpäs, kun valtion kolmen vuoden vastaanottotuki ja kustannuskate loppuu? Ja ulkomaalaislain nojalla vapaa liikkuvuus tarkoittaakin, että oleskeluluvan saatua turvapaikanhakija suuntautuu Helsinkiin, missä kaavoitusmonopoli ylläpitää keinotekoisesti vuokrataso pilvissä? Hakija suuntautuu pääosin Helsinkiin, koska kunnat ovat "rasistisia" ja muut maamiehet ovat täälä.

Kaikki kasaantuu pienelle alueelle Itä-Helsingissä ja ihmiset radikalisoituu. Onko tämä sinusta oikein esimerkiksi minulle ulkomaalaistaustaisena, että kantaväestö alkaa radikalisoitumaan ja oikeata rasismia alkaa näkyä katukuvassa?

Suomeen mahtuu, jos kunniin sitoudutaan tarvittavat hakijat pitkäkestoisesti. Jos elintasonsa turvaa itse, voi paikansakin valita itse. Turvapaikanhaku on hyväntekeväisyyttä Suomessa, koska lainsäädäntö oleskeluluvan myöntämisessä on löysempi kuin mitä EU ja Geneven sopimukset määrää.

Sitä paitsi onko oikein, että maahanmuuttosta maksetaan vapaasti, kun kaikesta muista (paitsi suuriyritysten osingonjaosta ja maataloudesta) pitänee näköjään tinkiä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

En usko, että helsinkiläiset mihinkään "radikalisoituvat." Tänne tulee maalta paljon porukkaa juuri siksi, että saavat täällä olla sellaisia kuin haluavat olla.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev Vastaus kommenttiin #21

No itse puhuin pääosin Itä-Helsingistä enkä Helsingistä, koska sinne kaikki sosiaaliturvin elävät turvapaikanhakijat muuttavat huonon asuntopolitiikan johdosta.

Muutavatko maalta muuttajat (sisäiset siirtolaiset) Itä-Helsinkiin sosiaalijärjestelmän perässä? Ymmärthän, että pakolainen on edelleen eritysasemassa vaerrattuna maahanmuuttajaan taikka siirtolaiseen, vaikka kotouttumislaki rinnastaisikin niitä. Palautuskielto ulkomaalaislaissa tarkoittaa käytännössä koskemattomuutta yhteiskunnassa.

Siis itse asun täälä Itä-Helsingissä ja segregoituminen näkyy yhä selvemmin katukuvassa. Ruotsin hallituksessa sanottiin 10 vuotta sitten samoin Malmöstä. "Ei ruotsalaiset mihinkään radikalisoituu". Käytännössä radikalisoituminen tapahtuu siten, että tapahtuu väestönpako ja kahtijako alueiden ja väestönryhmien kesekn. Siitä syntyy väistämättä noidankehä. Vuosaaressa on täsmälleen sama tilanne kuin Ruotissa 2005. Kukaan ei vaan halunut uskoa, että hyvinvointivaltiossa voisi muodustua ghettoumisilmiön, mutta niin kävi.

Jos se tapahtuu Helsingissä, rikollisjärjestöt ottavat talouden haltuun ja juurikin maahanmuuttajat kärsivät siitä, koska joutuvat eristetyksi. En minkänään osaa antaa neuvoja esimerkiksi Keski-Pohjanmaan kunnalle, koska en asu sielä, mutta nykyinen tilanne ei todellakaan hoidu sillä, että tupataan kaikki turvapaikanhakijat Helsinkiin ilman että mietitään vaihtoehtoisia asumisratkaisuja.

Eikö ole ,Jouni, parempi antaa pienelle joukolle oikeille maahanmuuttajille (ja turvapaikanhakijoille) paras mahdollinen kotouttuminen kuin kaikille halukkaille (ja laittomille) huonoin mahdollinen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #21

Ruotsin pääministeri hiljattain tuumasi "Olemme olleet naiiveja".

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Jouni, myönnän, että kyllä täällä lääniä riittää. Pöpelikköä on silmän kantamattomiin. Mutta en tarkoittanut aivan sitä.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Jouni Snellman:

Samaa mieltä kanssasi. Kyllä Suomeen mahtuu. En tosin usko, että ymmärsit minkälaisesta kantokyvystä on kyse.

Suomeen kyllä mahtuisi vaikka 100,000 aasialaistaustaista yliopiston suorittanutta ja maailmanlaajuisesti kilpailukykyistä yksilöä, jotka oppisivat suomen kielen alle puolessa vuodessa ja joilla ei olisi sopeutumisen kannalta juurikaan ongelmia. Mieti, miltä Suomi näyttäisi heidän avullansa 30 vuoden kuluttua?

Sen sijaan... noh, en viitsi edes jatkaa.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Jes! Kyllä Jouni puhuu asiaa! Tännehän mahtuisi vielä vaikki 10 tai 20 miljoonaa pakolaista! Voitaisiin tehdä kuin Ruotsi ja Saksa että kutsutaan kaikki tänne! Ei sillä mitään väliä että toisin kun Ruotsi ja Saksa, me emme ole rikkaita.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Sillä kantokyvyllä tarkoitetaa taloudellista kantokykyä. Ei sitä, kuinka monta ihmistä maankuori kantaa.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Shhh! Ei ilmiselviä asioita kannata noille spoilata. :D

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Niin, maailman kaikki n. 7 miljardia ihmistä mahtuvat helposti Suomeen. Jos jokaiselle varataan n. puoli metriä kertaa puoli metriä suuruinen pläntti niin tilaa ei mene kuin 40km x 40km. Koska Suomella on paljon enemmän pinta-alaa kuin tuo niin lisäksi meille mahtuu valtavasti myös ulkoavaruuden asukkeja. Otetaan heitäkin oikein urakalla, eiks je?!

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Samalla otetaan niin paljon velkaa kuin mahdollista! Kyllä sitten vuonna nakki ja muusi nuo kaikki tulijat maksavat aiheuttamansa kulut Suomen valtiolle. Taikasauvan heilautus ja lisätään lisää nollia Suomen velkoihin. :)

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Kaikille niille, jotka moittivat kirjoitusta. Kirjoitustyyli on yhtenevä sille miten "maahanmuuttokriittisten" kuvaillaan valtamediassa.

Molemmat äärilaidat voivat huutaa mitä sattua, mutta syy nykyisiin ongelmiin ei liity maahanmuuttajissa eikä kansalaisissa vaan lainsäädännössä, joka mahdollistaa laitonta maahantuola ja maassaoloa turvapaikkajärjestelmän oikeusturva väärinkäyttäen.

Voitte haukkua "rasisteja" rasisteiki taikka haukkua "suvakkeja" suvakeiksi. Asia ei muuta sitä fakta, että vuonna 2012 sisäministeriön raportti ilmoitti nimenomaan mm. turvapaikanjärjestelmän väärinkäyttö olevan yksi suurimmista syistä laittoman maahanmuuton aiheuttamisessa. Lainsäädäntöön ei olla tehty tarvittavat muutokset eikä nykyinen hallitus aseta turvallisuus proriteettilistalla, vaan ennen sitä halutaan saada ulkomaalaisia sijoituksia Suomeen osinkomaksun turvin varmasti tietäen , että osingot ei jää koskaan investoinneiksi Suomeen.

Jos haluatte aidosti tietää maahanmuutosta ennen kuin tehdään mitä media haluaa ja mennään "leireihin", kannattaa katsoa näitä "Maahanmuuton UKK". Jos kysymyksenne ei löydy sieltä, tulen lisäämän sitä.

https://sibilpolitical.wordpress.com/maahanmuuton-...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikös se KKK-lakanaheppu ollut maahanmuuttorealisti?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Paljon parjattiin maailman ainoa aitoa monikulttuurinen valtio, eli apartheidin Etelä-Afrikka, jossa laen voimalla estettiin kulttuurien sulautumasta yhdeksi kulttuuriksi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ei inspiroi blogittaa joten tähän lyhyesti. Tänään ilmestyi uusi Amnestyn vuosiraportti jota voi hämmästellä ja sitten verrata sitä Suomeen. Maailma
ei ole vieläkään kiva paikka ja koko palloon verrattuna Suomi on paratiisi
ja meidän rasismus - 'keskustelu' perin naurettavaa.

https://www.amnesty.org/en/latest/news/2016/02/you...

esim.

At least 113 countries arbitrarily restricted freedom of expression and the press

more than 122 states tortured or otherwise ill-treated people

61 or more countries locked up prisoners of conscience - people who were simply exercising their rights and freedoms

https://www.amnesty.org/en/latest/research/2016/02...

(lataa nelisataasivuinen pdf)

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Kiitos Mikko Engren tästä muistutuksesta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Lisää luokitteluvaihtoehtoja kotelointiin mieltyneille! Keskustelua edistävä tasapaino saavutettu?

Tasapaino meiltä on hukassa ja sitä haetaan lastaamalla lisää painoa ääripäihin. Jospa kasattaisiin keskemmälle? Lupaan yrittää, mutta en takaa onnistumista, jos sijoitetaan jälleen vajakkiääripäähän. Hymiö.

Käyttäjän JuhaMerentie kuva
Juha Merentie

Kiitos Tuula, järkeä on näköjään vielä olemassa. Älä lannistu.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Onneksi tänne, katajaisen kansan joukkoon onnistui aikoinaan soluttautumaan muutama vierasmaalainen ja näin sai suomalainen teollisuus alkunsa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Enpä ole huomannut kenenkään protestoivan noita tänne tulevia yritysten pystyynpanijoita vastaan, enkä kovin monen edes kunnon töihin tulevia vastaan. Mutta aika moni on kyllä protestoinut niitä pysyvästi työvoiman ulkopuolelle tai työttömäksi asettuvia vastaan.

Arto Jaaskelainen

Tuula, havaintosi näistä ilmauksista on kyllä täyttä totta.

Itseäni häiritsee usein sanojen merkityksen tahallinen väärinkäyttö. Omitaan jokin kauniilta kuulostava sana jolla ajetaan sitten jotain poliittisia tavoitteita.
Tosin tietää kyllä heti ketkä takana, vähän niin kuin ennen vanhaan kun joku hihkaisi "Tää on viimeinen taisto !". Ajat vaihtuvat ja sanatkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset