Vielä kerran: Se Toinen Ääripää

Kansakunta valmistautuu taas Yle2 teemailtaan (edesmenneen Ajankohtaisen kakkosen teemaillan seuraaja) ja poterot on kaivettu: luvassa on taas aimo annos kansan kahtia jakautuneisuutta ja asettautumista toista puolta kuuntelemattomiin Ääripäihin. Minulta on tuohtuneena kysytty, onko ihmisoikeuksien puolustaminen muka jotain ”ääripäätä”, ja onko rasismin hyväksyntä sitä presidentti Niinistönkin kaipaamaa Tolkun puhetta. Ynnä muuta yhtä tolkutonta.

Moni on varmasti väsynyt aiheeseen, mutta kun siitä ”pahemmasta” ääripäästä on nyt Yle2 Teemaillankin sivuilla jo esitelty karikatyyreja katupartiomiehineen ja hysteerisesti jokaista maahanmuuttajaa pelkäävine perheenäiteineen, sallikaa minun luonnostella puolifiktiiviseltä pohjalta myös se ”parempi” ääripää. Kyllä se ihan oikeasti on olemassa, ja ainakin nämä viisi tyyppiä siihen puolifiktiivisesti kuuluvat:

 

   1. Kauniiden sanojen luettelija. Tämä tyyppi, mahdollisesti suomenruotsalaista taustaa omaava kulttuuri-ihminen, vastaa joka ikiseen kysymykseen sanoilla ”ihmisoikeudet”, ”kansainväliset sopimukset” tai ”yhdenvertaisuus”, ja nämä käyvät vastaukseksi kaikkiin kysymyksiin, esim. näin: kysymys:  ”Kuinka suuren määrän turvapaikanhakijoita Suomen kantokyky kestää” –vastaus ”meidän on muistettava että meitä sitovat kansainväliset sopimukset, ja jokainen ihminen on Suomessa yhdenvertainen kansallisuuteen katsomatta”.

 

     2. Rasismia vastaan on taisteltava kaikin keinoin –tyyppi. Toisin kuin edellinen, tämä on usein myös kantasuomalaistaustainen ja miespuolinen. Hän hokee sanoja rasismi, fasismi ja natsismi yhtenään, ja vain muutama täytesana ynnä sylkipärskähdykset mahtuvat mukaan höystämään aggressiivista puhetta.

 

      3. Naisia vihaava rasmuslainen (rasismin vastaiseen ryhmään kuuluva) nainen, jonka mielestä raiskatut teinitytöt ovat itse lavastaneet ulkomaalaisen raiskaajaksi. Hänen tunnuslauseensa on ”kaikenlaista pikku narttua mahtuu maailmaan”

 

      4. Suomalaisuuttaan vihaajat. Tähän kuuluu mediahenkilöitä, kirjailijoita sekä poliitikkoja, hyvin menestyneitä, joiden ainoa murhe on se, että Suomessa vielä on suomalaisia, tai siis, jotkut luulevat, että jotain muka suomalaisuutta on edes olemassa. Ei ole! Suomi on monikulttuurinen ja tulevaisuudessa jo onneksi niinkin monikulttuurinen, että kaikki tulevat ymmärtämään ajatuksen jostain ”Suomen kansasta” olleen pelkkä typerä aikansa elänyt epätosi illuusio.

 

     5. Onnensa löytäneet entiset rasistit. Tämän tyypin edustaja on keski-ikäinen, aiemmin ehkä hyvinkin maahanmuuttokriittisissä piireissä pyörinyt naisihminen, joka nykyään majoittaa kotonaan irakilaisia nuorukaisia, joiden myötä elämä on nyt täynnä Tähtipölyä.

 

 

Ja jos nyt joku tästä puolifiktiivisestä listastani loukkaantuu, olkoon se opettavaisena esimerkkinä siitä, miltä tuntuu, kun meitä maahanmuuttoasioihin realistisesti suhtautuvia koko ajan niputetaan yhteen KKK-lakanaheppujen ja polttopulloiskijöiden kanssa. 

TuulaKomsi
Kansalaispuolue

Olen kangasalalainen kouluttaja ja freelancer, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa. Kotisivuni http://www.komsituula.julkaisee.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu