Tuulan kliseeklinikka

Ihan eniten pelkään mediaa

Suomessa on viime viikot eletty tragedioiden keskellä. Kajaanin Otanmäen kuvottava surmatyö sekä Helsingin asema-aukiolla tapahtunut kuolemaan johtanut pahoinpitely ovat erilaisia ja toisistaan erillisiä tapahtumia, mutta ajallisesti niin lähellä toisiaan, että ne nähdään ikään kuin saman asian vastapuolina. Irakilaiset turvapaikanhakijat ryöstivät ja tappoivat kantasuomalaisen miehen, ja kantasuomalainen uusnatsi potkaisi (tms.) häneen päin sylkäisseen toisen suomalaisen kumoon, mahdollisesti aiheuttaen tämän kuoleman viikkoa myöhemmin, tai ainakin vaikuttaneen siihen.

Samaan aikaan kiirehditään lakialoitetta, jotta rasistiset äärijärjestöt kiellettäisiin. Netissä leviää adressi ”Huominen ilman pelkoa” keräten tuhansia allekirjoituksia.

Ja totuushan on, että Suomessa pelätään. Jos mediaan (myös vasta-) on uskominen, täällä pelätään nyt kolmea asiaa: väkivaltaisia maahantulijoita, natseja ja Venäjää. Koska olemme kaikki mediamme (kuka mitäkin) lukeneet, ei varmaan tarvitse perustella, miksi me pelkäämme.

Ja itsekin pelkään. Oma täysin subjektiivinen pelkäämisjärjestykseni on 1. paperittomat maahan jääneet tai kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat, joista voidaan kauniisti sanoa, että ”kotoutus ei onnistunut” 2. Venäjä, jota Suomi tuntuu ryhtyneen ärsyttämään ihan tahallaan, jotta koko maailma näkisi, ettei me ainakaan olla ”suomettuneita” - mikä on joillekin elämän suurin ja korkein voitto, jolle voidaan uhrata aivan kaikki muu.  Ja 3., vasta viimeiseksi pelkäämisjärjestyksessäni on uusnatsit. Koska vaatisi jo melkoista vainoharhaista mielikuvitusta pelätä sitä, että joku SVL-aktiivi yhtäkkiä hyökkäisi puskista ja tekisi minulle tai muillekaan oikeasti sivullisille mitään sen kummempaa, ellen nyt sitten alkaisi häneen päin syljeskelemään. Ja tämä ei tietenkään tarkoita, että hyväksyisin syljeskelijöiden pahoinpitelyt. En vain tunne realistista pelkoa omalla kohdallani.

Mutta listalta puuttuu se, mitä pelkään enemmän kuin mitään yllämainitusta kolmesta. Pelkään sitä, miten viime vuosina yhä enenevästi meidän kotoisana ja turvallisena kokemani media on ruvennut puhumaan muunneltua totuutta. Ei siitä ole montaa vuotta, kun Arvi Lind toi Suomen luotetuimpana henkilönä rauhoittavasti selkoa maailman asioihin, eikä siitäkään, kun ajattelin, että jos jotakin ei mainittu Hesarissa, se ei sitten varmaan noin ylimalkaankaan olisi ollut uutisoimisen arvoistakaan.  Aloin melkein antaa anteeksi valtamedioittemme EU-propagandan, ellei tämä viime aikojen käsittämätön Nato-kiihkoilu, joka näkyy mm. presidentti Niinistöä vastaan kohdistuneessa vastenmielisessä ”kuiskuttelukampanjassa” ja kaiken järjen ylittävässä Venäjä-hysteriassa, olisi tuonut muistiin kaiken sen kieroilun (esim. valehtelun euroon liittymisestä erillisenä kysymyksenään).

Median asennetta turvapaikanhakijoihin taas ei tässä yhteydessä varmaan tarvitse edes muistutella, niin myötäsukaista ja riskejä vähättelevää - sekä riskeistä varoittelijoita ikävästi leimaavaa - se on alusta asti ollut. Tuoreessa muistissa on tietysti myös Itiksen Tallinanaukiolla tapahtunut eli tapahtumatta jäänyt ”musliminaisen joukkopahoinpitely”, jonka uutisoinnissa ”luotettavan median” tila paljastui kaikessa surkeudessaan. Jos tapauksesta ei olisi ollut videota, pelkään pahoin, että ”luotettavan median puolesta” kampanjoineet hesarit, ylet ja iltapäivälehdet eivät olisi vaivautuneet ikinä kertomaan sortuneensa ankkaan.

Nyt luen samaisesta mediasta natsihysterian täyttämiä otsikoita. Niissä tehdään uusnatsin uhrista suuri sankari, ja levitetään suloisen rippikoululapsen kuvaa. Kuva on söpömpi kuin Otanmäessä ryöstömurhan uhrina kuolleen, elämää nähneen uhrin kuva, jota ainakaan Ylen sivuilla ei paljon levitellä. Mutta onko se totuudenmukaisempi?

Minä en edelleenkään pelkää muutaman kymmenen ihmisen järjestäytynyttä uusnatsiporukkaa. En kyllä pelkää tai vastusta sen kieltämistäkään. Mutta ihan eniten pelkään mediaa. Ja sitä, kuka sen naruja vetelee, ja miksi. Ja mihin tämä kaikki median harjoittama propaganda tulee johtamaan.

Ihan eniten siis pelkään mediaa

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

43Suosittele

43 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Hesari yhdistää taas Immosen SVL:ään vaikka Immonen on jo yhteytensä useaan kertaan kiistänyt. Tuollainen ajojahti ajaisi herkemmän hulluksi. Helsingin Sanomat on kuin koulukiusaaja, josta ei voi kertoa opettajalle. Moni muukin valtamedia toimii samoin.

Tänään soitan asiakaspalveluun ja irtisanon Hesarin tilauksen.

Edit: Hesarin tilaus peruttu.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Mutta ihan eniten pelkään mediaa. Ja sitä, kuka sen naruja vetelee, ja miksi. Ja mihin tämä kaikki median harjoittama propaganda tulee johtamaan."

Samat sanat. Kuuluuko YLE:n uutisoida ja tiedottaa kansalaisille vihjailevasti mistään? Eikö YLE:nkin tule kertoa avointa tietoa perustellen? Nykyisin tulee väistämättä joskus sellainen tunne kuin YLE:n toimittajat ovat omineet tuomarin viran itselleen. Tällaiseen "putiikkiinko" meidät on pakotettu maksamaan pakkoveroa? YLE:n toiminta saa kyllä minussakin pelkotunnetta aikaan. Tuosta johtuen yritänkin katsella uutisoinnit ulkomaisista kanavista ja eri medioista.

Niko Sillanpää

Absurdeja hetkiä elettiin, kun Susanne Päivärinta Ylen ajankohtaisohjelmassa tivasi pääministeri Sipilältä, miksi tätä ei briiffattu ulkomaille Asema-aukion tapahtumista. En keksi yhtäkään järjellistä syytä, miksi Suomen pääministeriä briiffattaisiin ulkomaille jostain yksittäisestä pahoinpitelystä, jonka osallisia ovat täysin nobodyt ja joiden tapahtumien tutkinta oli ja on kesken ja joilla on vaikea nähdä mitään merkityksellistä yhteiskunnallista ulottuvuutta. En tiedä, miten olisin Sipilänä reagoinut. Epäuskoinen katse ja headpalm olisi ollut ehkä ainoa järjellinen reaktio.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei muuten ollut eilen Susanne Päivärinta, mutta muuten oikein.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Joo. Pääministeri on Euroopan unionin tulevaisuuden kannalta ilmeisen kriittisessä kokouksessa, ja olisi pitänyt vain keskittyä sielläkin tähän yksittäistapaukseen, jotta ei olisi natsi.

En tiedä, miksi pitäisi sitten kutsua julkisen median toimittajia, jotka ajankohtaisohjelmassa eivät katsoneet tarpeelliseksi kysellä pääministeriltä mitään Euroopan ongelmien ratkaisusta. Sen sijaan verovaroin ylläpidetty media tivasi asiattomia.

En minä sillä, että olisin joku Sipilä fani, mutta olihan tuo nyt aika uskomaton suoritus. Pelottavaa oikeastaan onkin, että Sipilä jätti sen epäuskoisen katseen kotiin. Ei silti, eihän tuossa enää mitään yllättävää ollut.

Silti on tämä jotenkin aivan käsittämätöntä absurdiudessaan. En tiedä pitäisikö pelätä mediaa vai ei. Ehkä vielä pelottavampaa on täydellinen median puute. Sitähän tämä tarkoittaa. Maassa ei enää ole luotettavaa mediaa. SE on pelottavaa.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Erinomaista tekstiä jälleen. Tolkun ihminen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Kun asiaa pohtii enemmän, alkaa kuvio kuulostaa tutulta. Rähinäryhmien liikuttelu paikasta toiseen, järjestelmällistä levottomuuden lietsomista, paikallisten rekrytointia radikaalien riveihin.

Kuvio on täysin sama kuin pari vuotta sitten Ukrainassa."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092022346406_u...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Minä en pelkää mitään, en mamuja, en mediaa, en edes Venäjää, mutta ehkä hieman Komsin tapaisia ihmisiä jotka näkevät mörköjä joka puolella. Suomessa on monipuolinen media, eikä mikään yhtenäinen valehteleva "möykky" joksi Komsi median kuvaa. Jos median tuottamat uutiset eivät vastaa vastaanottajan mielikuvaa ei vika välttämättä ole mediassa vaan voi olla ja yleensä onkin, vastaanottajassa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä pelkäsin jo lapsena Komsin taustalla lymyilevää Väyrystä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Päivän paras :) Täytynee vaihtaa anti-age -voidettani

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hep! Olen Granlundin kanssa täysin samaa mieltä, kerrankin. :)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Mediapeli se ahdisti Väyrystäkin aikoinaan ja ei ihme että hän jatkaa Kansalaispuolueen asiantuntijakaartissa samoin teemoin. Median ilmavuutta ja variaatioita on enemmän kuin koskaan joten pelkosi saattaa olla hieman turhan osoitteleva. Ja onhan sellaisiakin vaihtoehtoja kuin Vastavalkea josta voi lukea siloiteltuja näkemyksiä Venäjän vallasta ja salaliittoteorioita joita Komsi usein pohtii.
Sitten on tietysti ihan kansalaisia uhkaavia medioita joita käytetään ihmisten ahdisteluun ja pelotteluun anonyymisti. Juuri erääseen toimittajaystävääni masinoitiin tappouhkauksia, ja olen nähnyt tämän kuvion jo kymmeniä kertoja. Toivon ettei Komsi sulkisi silmänsä siltä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kiitos, Petra... ajattelin jo, että jos Petra ei jo riennä tänne räkyttämään, olen täysin epäonnistunut.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Taidat itsekin kaivata myötäsukaisuutta, kun erimielisyys on räkyttämistä?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #13

Minähän nimenomaan kaipasin Petran erimielisyyttä!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #14

Sanavalinta antaa aihetta toisenlaiseenkin näkemykseen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #16

Sanavalintaan osaltaan vaikuttaa se, että Petra usein ei oikein pysy asiassa ja vaikuttaa vain haluavan ilkeillä minulle henkilökohtaisesti. Semmoista kutsun räkyttämiseksi, mutta pahoittelen, jos sanavalinta ahdistaa sinua. Olen kuitenkin ehdottomasti myös räkyttämisenvapauden puolustaja. Vuh!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #17

Eipä se sentään ahdista, mutta kiinnitti huomiota.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Tosi hyvä ja avartava kirjoitus! Ihan sama mihin ryhmään ihminen kuuluu kun pysyy faktoissa eikä käperry "ideakaapunsa" sisään.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Kuten jo Facebookissani ehdotin, että Suomikin tarvitsee naisjohtajaa ( ei sellaista joka katsoo asioita värillisten silmälasien läpi). Edistykselliset maat kuten Saksa ja Englanti ovat jo naisjohtajan valinneet ja pian myös USA.
Komsi on selvästi varteenotettava vaihtoehto täällä Suomessa!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Putin valloittaa lännen," otsikoi tänään Kremliä lähellä oleva Vzgljad-lehti. Jutussa ennustetaan Donald Trumpin voittavan Yhdysvaltain presidentinvaalit. Ihan kaikkia median juttuja ei tänä päivänä tosiaankaan kannata uskoa.

http://vz.ru/politics/2016/9/21/833663.html

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

YLE ei ole koskaan historiansa aikana ollut puolueeton uutisoija. Aina sillä on ollut agenda ajettavana; ennen sotia kommunismin vastaisuus, sotien aikana sotapropaganda, sotien jälkeen kekkoslaisuus ja YYA, 1990-luvulta eteenpäin EU- myönteisyys ja monikulttuuri edistäminen.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Minä pelkään ainoastaan metsäpaloa ja hammaslääkäriä.

Käyttäjän HannuTuulasvaara kuva
Hannu Tuulasvaara

Tosi hyvä kirjoitus.
On vaikea ymmärtää, miksi YLE toimii uutisoinnissaan niin yksipuolisesti ja puolueellisesti. Eikö sen tehtävä ole kertoa tapahtumista totuudenmukaisesti ja tasapuolisesti niitä mitenkään värittämättä.
Erittäin hyvä esimerkki YLE:n suuntautuneisuudesta ovat juuri tapahtuneet murhat Otanmäessä ja asema-aukiolla. Edellinen painettiin melkein villaisella ja kukaan ei ollut YLE:n ajankohtaistoimituksessa vaatimassa pääministeriltä selvitystä, mitä hän tekee, ettei Suomessa enää koskaan turvapaikanhakija tee suomalaisen murhaa tai raiskausta. Jälkimmäisessä tapauksessa tällaista pääministeriltä vaadittiin ja muutenkin asiaa on käsitelty suhteettoman laajalti. Suomalaisten turvallisuuden kannalta Otanmäen tapaus on merkitykseltään moninkertainen verrattuna asema-aukion tapahtumiin ja vaatii oikeasti kaikkien turvapaikanhakijoiden vaarallisuuden uudelleenarviointia.
Käsittämätöntä on myös se, että HS on lähtenyt uutisoinnissa YLE:n kanssa samaan leikkiin. Ihme, kun joku viitsii vielä tilata ko. lehteä.

Käyttäjän HarriSuomi kuva
Harri Suomi

Asiakirjoitus, kiitos siitä.

Valtava kohu "uusnatseista", joita on kourallinen!! Mutta samaan aikaan ollaan aika hiljaa vasemmistoanarkisteistä, joita on kuitenkin satoja! Toisaalta onneksi suomalaiset on suurimmaksi osaksi sen verran tasapaksuja, että ääripäät eivät ole päässeet valtaan.... liekö historia muistuttamassa molemmista!

Minä kyllä laittaisin 3. Suomen nykyisen hallituksen, joka koittaa kaikin keinoin kasvattaa noita kahta ensimmäistä pelkoa. Samalla aiheuttavat ääriliikeiden (molempiin päihin) kasvua. Saattaa olla, että olisi syytä nostaa jopa ensimmäiselle sijalle!!

Esko Kotilainen

Hyvä Komsi kirjoituksesta.Näin ulkomailta seurattuna Suomen media on ollutkin jo pitkään pelkkää suurta vitsiä.Onneksi suomenkieli on niin pieni ettei sitä kukaan lue ,eikä ymmärräkkään,muut kuin suomalaiset.Muutoin saisi hävetä silmät päästään täällä Suomen median journalismin tasosta.Muutoin profiilikuvani näkyy kyllä normaali kommentti osastolla,muttei jostakin syystä täällä blogi puolella.Johtuen kai siitä että US on joskus bannanut minut aivan normaali mielipiteistäni ja jopa vaivautuivat ihan itse soittelemaan minulle ulkomaille,vain kysyäkseen kuka minä oikeastaan olen.Saimpa makiat naurut,heidän pelkotiloistaan.

Esko Kotilainen

Hupsista,seuraakohan US reaaliajassa kirjoituksiani,kun nyt yht`äkkiä kuvani ilmestyikin yläreunaan.Kuvasta uupuu vain Fiji Times,jota pidän paljon parempana julkaisina kuin Usaria.Hesarihan on muutoin täyttä sontaa täynnä.

Matti Koponen

Minä pelkään myös ihan eniten mediaa. Keväällä 2015 se alkoi. Aluksi ihmettelin ja kärsin. Varsinainen mediavallankumous alkoi heinäkuussa Immosjahdin muodossa. Jahdatuksi olisi varmaan voinut joutua kuka tahansa, joka olisi silloin sanonut jotain sellaista, mistä media ei sillä hetkellä pitänyt. Lain edessä Immonen todettiin syyttömäksi. Sain elää tässä maassa 51 vuotta totuuden ja oikeudenmukaisuuden vallitessa. Heinäkuussa 26. päivä vuonna 2015 valhe ja vääryys otti Suomessa vallan.

Pelon ilmapiiri ei ole hellittänyt sen jälkeen. Tosin vähenee se sillä ettei lue tai kuuntele ainakaan Sanoma median, Alma median, STTn ja Yleisradion tuotoksia. Henkeäni on uhattu joskus, mutta se on pientä tuohon verrattuna. Olen minä pelon kohdannut myös kirkon alttarilla palvellessani Jumalaa. Silloin mielessäni huusin turvakseni apua. Ja sain avun. Mutta mediaa vastaan ei pärjää niinkään.

Median propaganda iskee hetkenä minä hyvänsä, kohta kun lakkaa varomasta. Jos yhden hyvän jutun näkeekin, niin seuraavassa silmänräpäsyksessä tajuaa, että tuossa seuraavassa jutussa herjaaja on taas läsnä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Petran kanssa täysin samaa mieltä. Suosittelen jälleen kerran tutustumista valhepropagandaan, mm. MV-provoblogiin ja esim. Venäjän mediaan, ja sitten vasta kannattaa moittia YLEä ja muita oikeita medioita, jos vielä tämän jälkeen kokisi aiheelliseksi... ...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Siinä olen samaa mieltä, että kannattaa tutustua ja seurata mahdollisimman monenlaista mediaa. Hirvittävän surkea on tilanne, jos seuraa pelkkää Yleä ja Hesaria.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset