Virallinen media MV:n asialla

Netti on pullollaan kaikenlaista vihapuhetta, väkivaltafantasioita, maksettua propagandaa, valheita, salaliittoteorioita ja kaikkea roskaa. Jos ja kun Suomen valtamedia, poliisi, oikeuslaitos ja ylipäätään valtaapitävä virallinen eliitti poimii roskakasasta yhden ja käy sen kimppuun valtavalla intensiteetillä ja ylimitoitetuilla kansainvälisillä määrätyksillä, ei voi olla tulematta johtopäätökseen, että tämän kaiken takana täytyy olla jotain ihan vallan muuta kuin ne syyt, mitkä kansalaisten halutaan uskovan. 

Ylläoleva lause on kirjoitettu kursiivilla, vaikka se on itse muotoilemani. Mutta se voisi olla myös sitaateissa siksi, että olen kuullut eilen ja tänään saman suuntaista puhetta bussipysäkeillä, kirjastoissa ja kahviloissa. Jos Yle ja muut isot mediat nimenomaan haluavat, että nämä supisten lausutut epäilyt leviävät kulovalkean lailla kansalaisten parissa niin somessa kuin ihan perinteisenä puskaradioviestintänä, kannattaa ehdottomasti jatkaa uutisointeja samaan tapaan kuin tähänkin asti. Samalla linjalla kannattaa myös poliisin ja oikeuslaitoksen jatkaa. Näin varmistuu se, että kaikki lukevat ns. valemediasta jutun siitä, mitä tähän asti on kulissien takana tapahtunut, ja miksi, ja mitä ehkä seuraavaksi tapahtuu.  

Valtamedia ehkä laskee sen varaan, ettei kukaan usko sivustoa, jonka se on nimennyt valemediaksi. Mutta miksi se on tehnyt sen niin valtavan suurieleisesti? Miksi nimenomaan on niin tärkeää, että juuri tätä valemediaa ei uskota? 

No, asia selviää, kun käy siellä Ylen ym. valtamedian ahkerasti uutisissa pitämän pahamaineisen valemedian sivuilla. Tämän jälkeen tulkinta jää lukijalle, kuten meillä kirjallisuuskriitikoilla on tapana sanoa. Ja hyvä niin.

TuulaKomsi
Kansalaispuolue

Olen kangasalalainen kouluttaja ja freelancer, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa. Kotisivuni http://www.komsituula.julkaisee.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu