Tuulan kliseeklinikka

Kaarnavenesketsi halventaa ihmisarvoa

Jonkinmoiseksi somehtitiksi nousi perjantaina ”kaarnavenesketsi”,  joka kuulemma esitettiin perjantaina Ylen aamu-tv:ssä. Itse näin sen Facebookissa. (Sketsin pääsee katsomaan paitsi facebookissa, myös siinä yhdessä kielletyssä nettilehdessä.) Nauroin Riku Rantalan "sketsille" kuten kaikki muutkin, enkä suostunut ottamaan kuuleviin korviini, että se olisi muka tehty tosissaan. Enkä usko vieläkään, vaikka Hesarin Nyt-liitekin asiasta tiesi kertoa.

 http://www.hs.fi/nyt/art-2000004891568.html

Siis ettäkö aikuiset turvapaikanhakijat laitetaan väsäämään kaarnaveneitä kuin pikkulapset, ja mukana on monta sataa yritystä sekä Aalto-yliopisto ja mitä kaikkea… no, katsokaa sketsi tai lukekaa artikkeli. Tätä sitten on se ”Startup refugees”, jonka roolia ja rahoitusta Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlassa on jo ehdittykin kritisoida.

Mutta minusta tämä on erittäin huonoa huumoria – vaikka myönnänkin aluksi myös itse nauraneeni. Silti, vitsinäkin, tämä alentaa meidän kaikkien ihmisarvoa ja –kunnioitusta. Niin suomalaisten, (erityisesti Rantalan), Ylen (jos sillä nyt enää kunniaa on lainkaan-) Aalto-yliopiston, Suomen ja Suomen satavuotisjuhlan (jonka rahastosta viulut maksetaan), mutta ennen kaikkea turvapaikanhakijoiden itsensä. Eikö Mikkihiiri merihädässä –laulun soittamisestakin tullut langettava tuomio Välimeren siirtolaiskriisiin assosioituna? Miten kaarnavenehuumori poikkeaa siitä? Ja kyllä, itsekin osasin tehdä kaarnaveneen viisivuotiaana, kuten eilen ja tänään somessa tuhannet muutkin kertoivat osanneensa.

Sitä vain ihmettelen, missä viipyvät rasisminvastustajien kommentit, koska minusta turvapaikanhakijoiden alistaminen tahallaan näin naurettavaan ja alentavaan rooliin on pahimman laatuista rasismia.

Ja jos tämä nyt meni liian vakavaksi, ja haluaa taas nauraa, niin neuvon katsomaan Aamu-tv:n pätkän uudestaan. Ja katsomaan Ylen toimittajan ilmettä. Ei sille vaan voi mitään, että naurattaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Tommi Mäkinen

Eli vastustatko vuohi-insinöörejä, miksi??

Käyttäjän MattiSimola kuva
Matti Simola

Tässä lisää startuppia: https://www.kasvuopen.fi/blogi/finalistiesittely-s... Mm. tätä yritystä esitellään tekniikka&talous -lehdessä 2.12.16

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Minulle linkattiin tuo uutinen myös.

Hommaan on kulutettu aika paljon rahaa. Tuotot suoraan ne tehneille turvapaikanhakijoille. Kai järjestäjät siitä paristasadastatuhannesta sentään jotain ovat osanneet kääriä omaan taskuunsa. Näin ihmisten anteliaisuuteen perustuvissa operaatioissa yleensä käy? Näin on varmaan käynyt kaikissa kehitysmaiden avustus operaatioissa.

http://pakolaisapu.fi/2016/06/20/maailmassa-65-mil... Vuodessa tulee lisää 5-6 miljoonaa uutta pakolaista.

Miten näitä ihmisiä pystytään auttamaan. Murusia sinne valuu verrattuna siihen mitä täällä käytetään kaiken maailman hyödyttömään touhuun.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Odottelinkin jo koska tästä kaarnavenejutusta tulee näille sivuille ensimmäinen blogikirjoitus, esimerkiksi Facebookissa juttu on ollut naurun aiheena jo jonkun aikaa.

Mitä tulee tuohon kaarnaveneeseen ja hopealaattaan, niin tarvittiinko niiden suunnittelemiseen oikeasti Aaltoyliopistoa ja oikein muotoiluprofessoria? Varsinkin kun tiedetään että pikkupojat tekevät vastaavia leikkikaluja itselleen.

Mielestäni kaikki asiaan osalliset tulisi erottaa samantien, niin Aaltoyliopistosta kuin YLE:ltäkin. Tämä on ylivelkaantuneen valtion vähien resurssien tuhlaamista turhuuteen.

Ja vielä lopuksi, kun näiden huipputuotteiden nimeksikin on annettu "elämänetsijä", voidaan sanoa tekijöiden olevan maassa laittomasti. Turvapaikka ei kuulu elämänetsijälle, vaan kotimaassaan vainon tai vastaavan kohteeksi joutuneille.

Calicula nimitti aikoinaan hevosensa senaattoriksi ja ehkäpä me näemme vastaavan tapahtuvan jo tällä hallituskaudella meidän omassakin maassamme, niin pimeäksi alkaa toiminta menemään.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Calicula nimitti aikoinaan hevosensa senaattoriksi ja ehkäpä me näemme vastaavan tapahtuvan jo tällä hallituskaudella meidän omassakin maassamme,

Näin tietenkin tapahtuu kaiken aikaa. Esim Atte Jääskeläinen/Kepulainen ylen päätoimttajaksi jne...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Hyvä huomio.

Mutta en todellakaan voi vieläkään kuin ihmetellä mitä tässä maassa tapahtuu? Siis oikeasti, yliopisto suunnittelemassa kaarnavenettä menestystuotteeksi. Eikö oikeasti olisi ollut mitään turhempaa?

Olisivat nyt käyttäneet aikansa vaikka voiveitsien tai muiden vastaavien käyttöesineiden uudenlaiseen muotoiluun suomalaisesta puusta, niin tavarat olisivat käyttöesineitä ja niille voisi olla markkinatkin. Mutta tätä pidän kyllä aikamoisena idioottitoimintana, tätä kaarnavene hommaa.

Kun ylivelkaantuneen valtion vähät resurssit käytetään tällaisiin, voidaan sanoa kaikkien tähän osallisten tehneen perusteellisen karhunpalveluksen omalle kotimaalleen. Mutta eihän tällä meidän julkisella sektorilla ole enää aikoihin ollut mitään vastuuta maan asioiden hoitamisesta.

Niko Sillanpää

"tarvittiinko niiden suunnittelemiseen oikeasti Aaltoyliopistoa"

Eiköhän näiden tuotteiden symboliikan keksimiseen tarvittu yhteiskunta"tieteiden" ja humaniteettien parhaat "aivot".

Juha Kuittinen

"Antaa hevosten miettiä niillä on isompi pää"..

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Koneinsinöörit täsmäkoulutetaan tuulivoimainsinööreiksi, häivähdys laivainsinööriyttä selluteollisuuden sivujakeen (kaarna) hyväksikäytöllä ja ja propelina (purje) Enson älykartonki (kortonki?), Pahkasikamainen vittuilu aamuteeveeessä. Dokuvetures, suorassa jälkisitsissä vedetään viinaa kaksinkäsin, YLE pitäisi ampua kiertoradalle lähelle aurinkoa, ei muistuttaisi enää paikkaa (a-hole), mihin aurinko ei koskaan paista.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Mietin tässä sellaistakin, että voisiko tuon kaarnalaiva menestystuotteen testata jotenkin? Esittelemällä se vaikka Leijonan luola ohjelmassa sijoittajille. Mitä luulette, olisivatko kaikki leijonat valmiita sijoittamaan Aaltoyliopiston uuteen huipputuotteeseen?

Juha Hämäläinen

Mä menen maanantaina TE-toimistoon ruinaamaan 150.000 €scobarin apurahaa tai vaihtoehtoisesti edes tavan starttirahaa, koska vapaakilpailu ja aloitan kaarnakipposten sarjatuotannon uudessa pajassani.

Saapas näkee pitävätkö ajatusta tukemisen arvoisena (Hämiö)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Eikö ole hyvä, että maahanmuuttajat saavat jotakin tuottavaa tekemistä. Annetaan heidän itsensä päättää, mikä heidän ihmisarvoaan mahdollisesti halventaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Nämä eivät ole maahanmuuttajia vaan maahantulijoita. Kaksi kolmesta ei saa oleskeluoikeutta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

OK. Se ei itse asiaa eli ihmisoikeuden halventamiskysymystä muuta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #28

Ihmisoikeuksien halventaminen erikseen. Siitä ei ole kysymys.

Kyseenalaistan kaikki kotouttamis- ja työllistämisponnistelut tulijoille, joita kuitenkin myöhemmin käsketään poistumaan maasta. Ne herättävät vain turhia toiveita.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #30

Aivan oikein - turhaahan se on ja luo turhaa toivoa maahantulijoille.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Tuollainen kaarnavene ... ei pysy suunnassa (ei peräsintä), eikä se edes pysy pystyssä (painava purje, pyöreä muoto, ei köliä). - Ei kunniaksi Aallolle.

Vaan taitaapa olla kyse tästä:

http://ratkaisu100.fi/

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Oliko tämä sitä niin usein puuttuvaa ironiaa? Alvar Aalto suunnitteli Finlandia-talon, jota ei voi käyttää kansainvälisiin kongresseihin. Sitä ei myöskään akustiikkansa olemattomuuden takia voi käyttää konserttisalina. Mutta itselleen Aalto suunnitteli veneen, joka ei pysynyt pinnalla ja jota ei voinut ohjata. Mistä ihmeestä tämän tyypin arvostus juontaa juurensa? Ja Helsinki-Vantaan lentokentän paviljongin suunnittelijat pitäisi laittaa telkien taakse.

Itse kaarnaveneestä: tokkopa kaikilla näillä maahan tulleilla, mutta paperinsa kotiin jättäneillä aivokirurgeilla ja kebabteknikoilla on halua veistellä leluja.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Mielestäni nyt pitäisi perustaa komitea pohtimaan, voitaisiinko kaarnaveneillä vastata tulevaisuuden tavaraliikenteen haasteisiin. Laitehan on varsin ympäristöystävällinen, koska käyttövoimana on puhdas tuulienergia ja laivan runkomateriaalina selluloosa-ligniini biokomposiitti.
150 000 euron hinta nykyaikaisesta kuljetusvälineestä ei ole kovin paljon varsinkin, jos hintaa vertaa 100 000 euron kuivakäymälään. Lisäksi hinta tulee varmasti laskemaan kun sarjatuotanto saadaan käyntiin.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Lähetetään välimerelle kaarnaveneitä pakolaisille välimeren ylitystä varten. Kaupan päälliseksi 1000 ensimmäistä tilaajaa saa "Mikki merihädässä"-kasetin.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Riku RAntalan ja Tunna Milonoffin erään yrityksen nimi on osuvasti Gimme Ya Wallet.
Että sellaisia aikoja...

Juha Hämäläinen

Kaarnalaivasketsi lähtii juuri lontoon teksteillä kierrokselle Saksan maalle!

Suomi nousuun ja tulee kenties palautetta Rikun "maailman laajuiseen" levitykseen..... Jäämme jännityksellä odottamaan "ytimen" reaktiota!

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Upeaa että kaikki laittavat kortensa kekoon ja puhaltavat yhteiseen kaarnalaivaan!

Juha Hämäläinen

Voi olla että Rikun veneveistämö saa miljoonatilauksen Saksanmaalta, jossa on jokia mukavasti läpi maan!

Sipilä voi laittaa 30 miljoonaa biotalousrahastosta telakan varustamiseen ja laivanrakennusinsinöörien palkkaamiseen!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Joo, nyt jäädään odottelemaan niitä tilauksia, markkinointi on ainakin kunnossa, tieto kaarnalaivan olemassaolosta leviää salamannopeudella.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #21

Kreikka, Itävalta ja Sveitsi katettu!

Saanko vienninedistämisrahaa ? Vai korjaako Veljekset Madventures nekin ?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #22

Jos tuon kaarnaveneen prototyypin suunnitteluun ja toteutukseen on käytetty 150 000€, niin tokihan sen maailmanlaajuiseen markkinointiin annetaan ainakin sama raha, jos ei enemmän. Ei muuta kuin otat yhteyttä heti maanantaina Aaltoyliopistoon ja kerrot miten olet heidän huipputuotettaan levittänyt kansainväliseen tietoisuuteen. Henkilö johon otat yhteyttä, on professori Timo Salli.

Minkähän puolueen mandaatilla tämä professuuri on Sallille myönnetty, ainakaan osaaminen tai ammatissa pätevöityminen ei voi olla professuurin peruste tässä tapauksessa?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #23

Yleensä markkinointiin vaaditaan 10-kertainen panostus tuotekehitykseen varattuna.

Juha Hämäläinen

Innovaatio "my ass" johan Souvarit veti isolla kädellä, kun lauloivat LAIVASTA!

https://www.youtube.com/watch?v=fDhagaDX6ng

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Mitä typerämpi juttu, sen varmemmin rahaa irtoaa. Tätä pelleilyä riittää Suomessa, ei muuta kuin rahat pois.

Selväksi käy myös että näistä tulijoista hyvin pieni osa osaa yhtään mitään hyödyllistä. Nämä rahastusprojektit ja varsinkin tulosten puute oikein korostavat sitä.

Käyttäjän MikaSevn kuva
Mika Sevón

Kertoo komeaa kieltä siitä, kuinka ääliöitä suvakit ovat, ja kuinka kivaa on pistää toisten rahoja menemään surutta pelkkään paskaan.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Maahan tunkeutujien osaaminen eri asioiden suhteen on melko rajoittunutta, jos verrataan sitä suomalaiseen tietotaitoon. Kaarnalaivan veistämisellä on hyvä aloittaa sopeutuminen tähän kulttuuriin; eihän sitä kauhalla voi keneltäkään mitään vaatia, jos on lapsena pipetillä annettu lisäravinteita. Jos osaa veistää sisävesikelpoisen kaarnalaivan Suomen vaativiin sääolosuhteisiin, niin sitten voi jo alkaa suunnitella kalastusvieheiden, vaappujen ja muiden työstämistä. Ja tästähän ei ole pitkä matka oman yrityksen perustamiseen ja sitä kautta kansalaiskelpoisuuden täydelliseen saavuttamiseen ja todistamiseen.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "Ja katsomaan Ylen toimittajan ilmettä. Ei sille vaan voi mitään, että naurattaa."

Toimittajan ilme juuri oli melko korvaamaton. Epäuskoisen hölmistynyt.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Tämä on ennenkaikkea leipäjonoissa olevien kantasuomalaisten totaalista alentamista. Tämmöiseen skeidaan laitetaan vero-euroja....hei me noustataan tällä !!!
Todella Suomi tarvitsee tehopesun linkouksen kera. Elintasopummit jokainen ulos HETI maasta ja Suomen korruptiopoliitikot vastuuseen. Olisi kiva tietää mitä ajattelevat 4-5 vuotta Suomea poteroissa puolustaneet veteraanit tästä hulluudesta, että rajoja pidetään sepposenselällään ja oikeen kutsutaan kaikki maailman elintasopummit Suomen ryöstämään. Aivan totaalista maanpetturuutta...halveksun syvästi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tähän kaarnaveneen rinnalle muotoiluprofessori Timo Salli voisi suunnitella ja "muotoilla" esimerkiksi ensi vappuna myytäväksi tarkoitetun kuorettoman ilmapallon. Idea sinänsä on kyllä jo vuosikymmeniä vanha ja Spede Pasaselta peräisin, mutta aika vanha on tuo kaarnavenekin. Ihmeellistä, että Sallin kaltaista neroa ei ole siepattu johonkin ulkomaille. Se tapahtunee tämän kaarnaveneen läpilyönnin jälkeen.

Seuraava vaihe lienee näiden nerojen lyöttäytyminen yhteen kamelinvirtsajuoman maahantuomiseksi. Meillä Coca-Cola, lähi-itäläisillä kamelinvirtsa, ja kulttuurit ovat kaikki samanarvoisia ja yhtä laadukkaita.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Vaikka tuo muotoilijaprofessori on ilman muuta kaikkien aikojen nerojen joukossa, niin varsinaisia neroja ovat ne jotka rahallisesti mahdollistivat koko toiminnan. Salliahan ei tule päästää ulkomaille, koska nyt tarvitsemme kaikki tuotteliaat nerot kotimaassa, valtion ylivelkaantuneisuuden takia.

Joten nyt tulisikin löytää rahoitus useiden telakoiden uudelleenavaamiseksi, jotta saadaan tuote massatuotantoon. Kun Talvivaaraan laitettiin 100-miljoonaa, niin tokihan telakoiden avaamiseen löytyy ainakin vastaava määrä rahaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset