Tuulan kliseeklinikka

Yllätyksiä ja sydämentykytystä luvassa puoluekartalle

Puolueita tulee ja puolueita menee, aina sen mukaan, minkälaisille aatteille ja pyrkimyksille yhteiskunnassa on tarvetta ja kysyntää. Nuorimmat paikkansa eduskunnassa vakiinnuttaneet puolueet, Vihreät ja Perussuomalaiset, ovat tyypillisiä esimerkkejä. Edellinen pompahti puoluekartalle siksi, että ympäristönsuojelua ei 70-80 –luvuilla mikään muu puolue pitänyt vakavasti ohjelmassaan, ja Perussuomalaiset taas nousi 90-luvulla SMP: n jäänteistä puolustamaan nimensäkin mukaisesti perus suomalaista ja vastustamaan EU-eliittiä ja sen tuomaa kiusaa ns. pienelle ihmiselle.

Kuten on nähty, uudet puolueet eivät valtaan päästyään aina kovin kiihkeästi enää ajakaan sitä, miksi ne on eduskuntaan äänestetty, vaan sen jälkeen alkaa pelaaminen, ja prioriteetit muuttuvat. Jos pelaaminen onnistuu sen verran hyvin, että imago pysyy hehkeänä, ja jos vielä puolueen äänestäjäkunta koostuu enimmäkseen niistä, joille nimenomaan imago onkin se tärkein juttu, puolue voi sinnitellä vuosikymmeniä ilman mitään erityisempiä näyttöjä omista ansioistaan. Nuorten suosima Vihreät on tästä esimerkki. (...nimimerkillä Kokemusta on - äänestin itsekin sitä tasan niin kauan kuin kuuluin pääkaupunkiseudun nuorten akateemisten humanistinaisten politiikkaa vieroksuvaan kuplaan, ja asiakysymyksiin perehtymisen sijasta vain luotin tiettyyn luontoihmisiksi kuvittelemieni henkilöiden ns. hyväsydämisyyteen, vaikka siitäkään ei ollut ihmeempää näyttöä)

Viime aikoina olemme taas saaneet lukea uusimpia gallupeja, tässä esim. hieman yllättävä pääministerigallup.

http://kansalaispuolue.fi/uutinen/sipil%C3%A4-suosituin-p%C3%A4%C3%A4min...

En ryhdy analysoimaan näitä tässä, gallupit on galluppeja, kuten suomalaiskansallinen sanonta kuuluu, vaan muistutan, että myös uudet tulokkaat, esim. Kansalaispuolue, pomppaavat puoluekartalle samasta syystä kuin aiemmatkin tulokkaat. Eli siis, ajamaan sitä asiaa, mitä muut puolueet eivät tunnu ajavan.

Tämän takia on outoa, että niin monet yrittävät etsiä Väyrysen Kansalaispuolueelle mitä kummallisimpia taustamotiiveja. Suosituimmat hämäräselitykset ovat:

1. Paavo pyrkii presidentiksi, on aina pyrkinyt ja tulee aina pyrkimään (varmaan myös edellisissä elämissä ja joskus vielä haudan takaakin) , tai

2. Paavo ei ole antanut anteeksi sitä, ettei päässyt ministeriksi , tai

3. Paavolle on asetettu Kremlissä tehtävä, ja kaikki mitä hän tekee on suoraan Putinin sanelemaa. (Jotkut erityisen ahkerat täkäläiset trollijahtaajat lisäävät teoriaan jonkinlaisen lähettimen, joka Paavoon on Kremlin toimesta asennettu, jotta hänen edesottamuksiaan voidaan siellä reaaliajassa seurata)

En voi esittää todisteita, että nuo kolme yllä mainitsemaani suosittua teoriaa eivät pidä paikkaansa. On kuitenkin huimasti todennäköisempää, että Kansalaispuolue kuten myös muut uudet tulokkaat (jotka toivotan ehdottomasti tervetulleiksi) ovat tulleet tai tulossa puoluekartalle nimenomaan siksi, että mikään muu taho ei vakavasti, pitkäjänteisesti ja tosissaan vastusta yhteisvaluutta euroa, liittovaltiokehitystä, uusliberalismia konnamaisuuksineen, kansallisomaisuuden luovutusta ulkomaisille suuryrityksille sekä kaikkeen tähän liittyvää suomalaisen elämänmuodon nakertamista ellei peräti alasajoa. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Liberaalipuolue on jälleen puoluerekisterissä, joten valinnanvaraa on.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Uudet puolueet ovat erittäin tervetulleita!

Olen menettänyt luottamukseni kaikkiin vakiintuneisiin puolueisiin.

Nyt alkaa olla viimeiset hetket välttää kansallinen katastrofi, johon Kataisesta lähtien alkanut täysin ala-arvoinen hallitustyöskentely ja eturyhmäpolitikointi on meidät viemässä.

Käyttäjän MattiSimola kuva
Matti Simola

Puolueet ovat paradoksaalisesti parhaimmillaan kun eivät vielä ole puolueita.

Käyttäjän MattiSimola kuva
Matti Simola

Puolueet ovat paradoksaalisesti parhaimmillaan kun eivät vielä ole puolueita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset