Tuulan kliseeklinikka

Tunnusta rasismisi tai vanno väärä vala!

Aloitan vaalimainoksella: olen ”väyrysläisenä” ehdokkaana mukana KD:n listoilla kuntavaaleissa Kangasalla.

Jouduin siksi saman dilemman eteen kuin lähes kaikki muutkin ehdokkaat kaikista puolueista paitsi Perussuomalaisista. Jouduin hyväksymään niin sanotun rasismin vastaisen julkilausuman. Erityisesti meidän väyrysläisten kohdalla tämä on tullut esiin, koska muissa kunnissa KD:n listoilla on ollut rasisteiksi syytettyjä henkilöitä mm. Suomi Ensin -liikkeen parista.

Näihin muihin ehdokkaisiin en ota mitään kantaa, he vastaavat itse itsestään. Mutta minut on täällä kotikunnassanikin liitetty kyseiseen joukkoon, koska olen todistettavasti ollut kerran heidän mielenosoituksessaan puhujana.

Siispä ennen kuin menen varsinaiseen asiaani, kertaan tämän episodin niille, jotka vielä tohtivat tuon takia tulla läiskyttelemään r-korttia.

En kadu omaa puheenvuoroani tuossa mielenosoituksessa hetkeäkään. Vastustin puheenvuorossani sitä, että aikuisia turvapaikanhakijoita, joiden taustoja ei tunnettu laisinkaan, kutsuttiin seurakunnan päiväkerhoon tutustumaan lapsiin, eikä vanhemmille ollut kerrottu asiasta etukäteen. Turvapaikanhakijat olivat myös kuvanneet lapsia ja ladanneet kuvia someen. Tätä oli seurakunnan taholta kutsuttu suvaitsevaisuuskasvatukseksi, kun taas itse olin sitä mieltä, että lapsia ei milloinkaan saa kasvattaa suvaitsemaan aikuisten miesten tuppautumista liian lähelle esim. valokuvaamaan, olivatpa nämä kotoisin aivan mistä maasta tahansa. Me emme voi kuvitella, kuinka kauheita seurauksia vääränlaisesta suvaitsevaisuudesta voi pahimmassa tapauksessa olla. Tai siis voimme, mutta ei tästä nyt enempää, koska jokainen ymmärtänee pointin etenkin viime aikojen pöyristyttävimmän oikeuden päätöksen luettuaan. (Tapahtumapaikka Pirkanmaa)

Mutta takaisin ”rasismin vastaiseen julkilausumaan”, jonka puolueitten listoilla olevat ehdokkaat joutuvat allekirjoittamaan. Se on muotoiltu alustavasti jo parikymmentä vuotta sitten ja on mielestäni sekä sanamuodoiltaan että sisällöltään vanhentunut. Tuolloin ei ollut vielä tapahtunut laajoja terrori-iskuja Euroopassa, itse asiassa ei edes 9/11 iskua. Poliittisen islamin päämäärät ja keinot olivat useimmille hämäriä tai kuulostivat mielikuvituksellisilta pelotteluilta ja niin liioitelluilta, että niitä saattoi perustellustakin syystä pitää pelkkänä verhottuna ennakkoluulojen kylvämisenä muslimiväestöä kohtaan.

Nyt kun tiedämme enemmän, on hassua, että kaikki puolueet joutuvat sitoutumaan siihen, että mm. etniseen ja/tai uskonnolliseen vähemmistöön kuuluvia pitäisi kaikin keinoin, kaikkina aikoina kannustaa ja auttaa nousemaan omassa puolueessaan mahdollisimman korkealle. Tämä johtaa jopa hassunkuriseen paradoksiin esim. KD:n kohdalla; joudun nyt sitoutuessani tuohon julkilausumaan samalla sitoutumaan siihen, että teen kaikkeni jotta islamin uskoa tunnustava nousisi kristillisdemokraattien johtoasemiin.

Paitsi että en tietenkään aio. Ja pikainen kysely muiden puolueiden ehdokkaiden keskuudessa osoittaa, että ylivoimainen enemmistö heistä ei ole edes tarkkaan lukenut, mihin oikein nyt ovat sitoutumassa rasismin vastustamisen nimissä. Tosin on varmaan niitäkin, jotka ottavat tuon sitoumuksen kirjaimellisen tosissaan, ja haluavat tieten tahtoen pitää rimaa matalammalla juuri maahanmuuttajataustaisten ehdokkaitten kohdalla – siihenhän sitoumus sanamuodoillaan jopa velvoittaa.

Lisäksi tuossa julkilausumassa vaadittiin lupaus olla olematta missään tekemisissä yhtään kenenkään sellaisen henkilön tai ryhmän kanssa, jonka jäsen edesauttaa ennakkoluuloista suhtautumista jonkin vähemmistöryhmän edustajiin. Tämän jos ottaa kirjaimellisesti, ei voisi olla keskusteluyhteydessä esim. ”halla-aholaisiin” tai Perussuomalaisiin ylipäätään. Tällaista keskusteluyhteydestä sulkemista ja sen seurauksia olemme saaneetkin seurata mm. Ruotsissa, enkä pidä lopputulosta laisinkaan järkevänä, kuten en missään muussakaan maassa. Kahtiajako syvenee ja ääripäät ajautuvat yhä kauemmaksi toisistaan ja ilmapiiri aggressiivistuu silmin nähden, mutta yhä vain allekirjoitutetaan keskustelemattomuussitoumuksia ja siten siis kansan kahtiajaon syventämispyrkimyksiä.

Yllä kirjoittamastani voisi päätellä, että pidän Perussuomalaisten päätöstä olla vaatimatta tuon julkilausuman allekirjoittamista viisaana ja oikeana. No, ei niinkään voi sanoa. Rasismin vastaisuudesta pidättäytyminen ei sinänsä ole sekään hyvä. Ei saa antaa käydä niin, että mitä tahansa saa sanoa, jos se on ”mielipide”. Nimittäin, tästä kriittisestä kirjoituksestani huolimatta minäkin kyllä vilpittömästi halusin vakuuttaa puolueelle, jonka listoilla olen, ettei minun taholtani tule olemaan pelkoa moukkamaisista möläytyksistä, joitain etnistä ryhmiä kohtaan osoitetuista yleistävistä solvauksista, eikä siitä ihan oikeasta rasismistakaan. Sellaisiin en aio enkä halua pidättää itselläni oikeutta, ja tämä on hyvä kertoa sekä minua listoillaan pitävälle puolueelle, äänestäjille että joskus myös itselle.

Tässä vielä tuo julkilausuma:

ihmisoikeusliitto.fi/wp-content/uploads/2015/11/rasismin-vastainen-peruskirja.pdf

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Eero Mattila

Rasismin vastainen julkilausuma on ehkä älyttömintä mitä olen kuullut. Siis aikuiset ihmiset kirjoittavat tällaisia lappusia, joilla ei tosielämässä ole mitään merkitystä.

näitä voisi varmaan ideoida lisää; kommunismin vastainen, natsismin vastainen, ihmissyönnin vastainen, alaikäisten aviosuhteiden vastainen, joukkoraiskausten vastainen...

Tähän aiheeseen sopii hyvin Sleepy Sleepers yhtyeen "Horzo Horzo" kappale
"Sossu-possuilua Finlandiassa" kokoelmalta varsinainen kappale alkaa intron jälkeen;-)
https://www.youtube.com/watch?v=BG1weOkkies

Niko Sillanpää

Kuinkahan mones tällainen julkilausuma tai julistus tämä on viimeisen viiden vuoden aikana?

Jos johonkin toimintaan sopii sana "cuckservative", niin lähteminen mukaan tällaisten julistusten flipperiin palloksi pelaamaan jonkun uusvasemmistoon kallellaan olevan tahon määritelmillä ja säännöillä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Älä nyt säkin Niko ala käyttää tuota altright pissis-kieltä. Kuulostaa tosi typerältä kun ihmiset apinoi jenkkejä höpisemällä cuckseista ja triggeröitymisestä. Sulta voi odottaa vähän laadukkaampaa.

Niko Sillanpää

Höh, tuotahan käytettiin Yhdysvalloissa mediassakin paljon GOP:n esivaalin ja sittemmin presidentinvaalikampanjan aikana. Catchphrase, joilla on aina rajallinen elinkaari.

Tämä on se harvinainen tilanne, missä sitä voi käyttää, koska tasan tarkkaan tuota ilmiötä se alun perin tarkoitti.

Triggeröitymiset, mikroaggressio ym. ovat muuten peräisin akateemisesta maailmasta.

Petteri Hiienkoski

Käsittämätöntä että puolueet ylipäätään suostuvat vapaassa maailmassa moiseen sitoumukseen.

Julistus edustaa yhdenlaista ideologispoliittista suvaitsevaisuusnäkemystä. Sellaisenaan sen omaksumisen vaatiminen kaikilta poliittista toimijoilta merkitsee eräälaista totalitarismia. Sellainen ei kuulu toimivaan demokratiaan.

Luettuani tekstin, en voi olla peilaamatta sitä havaintoihini valtamedian toiminnasta, jonka ideologispoliittisen yksipuolisuuden arvioin nakertavan demokratian edellytyksiä. Puhtaaksiviljeltynä julistuksen soveltaminen johtaisi kestämättömiin tilanteisiin. Käytännössä sitä ei sellaisenaan sovelleta. Ne jotka sitä soveltavat, tulkitsevat velvoitteita valikoivasti.

Demokraattinen järjestelmä on mielestäni puolustamisen arvoinen. Toimivaan demokratiaan kuuluu oikeus esittää erilaisia mielipiteitä, vaikka ne olisivat huonojakin. Laittomuuksien rajoittaminen kuuluu poliisille ja oikeuslaitokselle. Puolueet voivat toki asettaa ehtoja jäsenilleen ja ehdokkailleen, mutta hälyttävää on, jos se johtaa poliittisideologiseen vaihtoehdottomuuteen.

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tämä tuplavarmistetaan vaalikomeiden loistokkailla kysymyksillä malliin "haluaisitko vähentää maahanmuuttoa?," joista saadaan taas hienoja tilastolukuja ja voidaan päätellä, miten suvaitsevaisia kaikki ovat koska ihan jokainen perussuomalainenkaan ei taida vastata juujuu moiseen kysymysmuotoiluun.Suomi menee aina vain oudompaan suuntaan.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Tuula, jota olen pitänyt maalaisjärjellä ajattelijan ruummillistumana!

Menitkö sinä todella tähän sitoutumisretkuun - ja vielä KD: n/ Väyrysen listoille????

No, toivotan onnea! Sitä sinä nyt tarvitset!

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Jos olisin mennyt tuohon sitoutumisretkuun, en olisi kirjoittanut tätä blogia. Kirjoitinhan tässä ihan selvästi, että en sitoudu tuon julkilausuman joihinkin kohtiin. Kerroin tämän myös KD:n porukalle, joka on täällä Kangasalla muuten ihan fiksua väkeä. Paljon fiksumpaa kuin paikalliset persut.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Jep. Käsitin sitten väärin - tai luin huonosti.

Onneksi! :D

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset