Tuulan kliseeklinikka

Kuka kantaisi vastuun naisten turvallisuuden heikentämisestä?

Ilmassa tuntuu olevan paljon "vastuukysymyksiä". Meille on mm. kuntavaaleihinkin liittyen sanottu, että jokaisen kunnan "on kannettava vastuunsa", ja tiedätte mistä. Mutta kuka kantaa vastuun tästä:

"Toisin kuin pahoinpitelyissä, ulkomaalaistaustaisten tekemissä seksuaalirikoksissa kasvu on kohdistunut lähes yksinomaan suomalaistaustaisiin uhreihin." http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/500213-ulkomaalaistaustaisten-seksuaalirikoksissa-huima-kasvu-myos-pahoinpitelyiden-maara#.WNQt6EGrpjw.facebook

Kuka rientää ensimmäisenä sanomaan, että "ulkomaalaisten seksuaalirikoksista vain ilmoitetaan herkemmin"

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Miksi Suomen pitäisi päästä helpommalla kuin Ruotsin?
Ruotsin tauti leviää tänne; Tornionjoki ei pidätellyt.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Ovatko turvapaikanhakijamiehet naisille uhka vai mahdollisuus? Kait jokainen mies, turvapaikanhakija tai kuka vain, on naisille sekä uhka että mahdollisuus.

Minkä mukaan päätökset pitäisi tehdä, sen mukaanko että useammin naisilla on mahdollisuus saada mielekäs parisuhde miesten kanssa, vaiko sen mukaan että joskus jotkut miehet sitten raiskaavat?

Naiset ovat aina käyneet pariutumistapahtumissa, vaikkapa perinteisesti tansseissa, joista voi löytää potentiaalisia kumppaneita, vaikka raiskauksen uhka onkin niissä kotiin jäämistä suurempi.

Sitten kun on tällä tavoin määritetty ihmisten utiliteettiarvo uhkana tai mahdollisuutena, mites ihmisarvon kanssa? Onko ihmisellä vain utiliteettiarvo, mutta elämällä ei mitään itseisarvoa?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

...mites ihmisarvon kanssa? Onko ihmisellä vain utiliteettiarvo, mutta elämällä ei mitään itseisarvoa?

Raiskaaja ei kunnioita naisen ihmisarvoa, ja uhrin koko loppuelämä saattaa olla pilalla.

Paljonko Suomeen tarvitaan lisää näitä, jotka raiskaavat 17 kertaa suomalaista miestä todennäköisemmin?

Niko Sillanpää

#3: "Sitten kun on tällä tavoin määritetty ihmisten utiliteettiarvo uhkana tai mahdollisuutena, mites ihmisarvon kanssa? Onko ihmisellä vain utiliteettiarvo, mutta elämällä ei mitään itseisarvoa?"

Ainakin ihmisarvon konkreettinen käsittely johtaa yleensä välittömästi utiliteettien käsittelyyn, koska tyypillinen ihmisarvopuhuntaa harjoittavan argumentaatio on muotoa: "koska hänellä on ihmisarvo, meidän pitää antaa hänelle (tulon)siirtoina rahaa, resursseja, valtaa, parempi elämä jne.

Parempi ehkä pysyä koko käsitteen kanssa abstraktion tasolla, jos haluaa pitää diskurssin utiliteettien ulkopuolella suunnasta tai toisesta.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kotikuntasi toki vastuun kantakoon. Valtio kantakoon vastuun valtiovieraista, eduskunnan kutsumista somaleista etc.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Blogistilla oli kysymyksiä, olisiko blogistilla jotain kehitysehdotuksia, miten tätä ongelmaa sitten hoidettaisiin.

Onko jotain mitä äänestäjä voi tehdä, vai onko tämäkin vaan tällaista normaalia populistista lätinää, johon ei olekaan mitään omaa mielipidettä?

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Eikö tämä ole itsestäänselvyys? Ongelma syntyi sosiaaliperäisestä maahanmuutosta -> Lopetetaan se.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mitä tarkoitat sosiaaliperäisellä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kuka rientää ensimmäisenä sanomaan, että "ulkomaalaisten seksuaalirikoksista vain ilmoitetaan herkemmin""

Todennäköisesti tuokin ylläoleva toteamus pitää paikkansa, mutta vielä merkittävämpi syy tilastoihin lienee sillä, että suomalaistaustaiset uhrit ilmoittavat rikoksesta paljon useammin kuin ulkomaalaistaustaiset uhrit.

Tämä siis huomautuksena siitä, että tilastojen valossa seksuaalirikosten kasvu on kohdistunut ennen kaikkea suomalaistaustaisiin uhreihin.

Niin ikään tilastoja analysoitaessa on syytä ymmärtää, että pelkät prosenttiluvut eivät kerro suoraan arkitilanteen muutoksista. 40%:n kasvu harvinaisissa asioissa on vähemmän merkittävä kuin tavanmukaisemmissa asioissa. Tavalliset väkivaltarikokset on noin kaksikymmentä kertaa yleisempiä kuin raiskaukset, joten niiden kohdalla kasvuprosentit ovat ymmärrettävästi pienempiä, vaikka itse numeerinen kasvu olisikin ollut suurempaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Toki kulttuurieroilla on merkityksensä kulttuurien rajapinnoilla liikuttaessa, mutta toisaalta kannattaa pitää mielessä, että Suomessa raiskataan jo nyt noin 15 000 naista vuosittain ihan "oman kulttuurin" avittamana ...

Niko Sillanpää

Miksi sinä levität kyseistä valetta? Suomessa ei raiskata vuosittain 15000 naista.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Suuntaa antava arvio on tietenkin kyseessä - tokihan me kaikki ymmärrämme, että kyseessä ei voi olla "kellontarkka" lukumäärä, mikä toistuu joka vuosi tasan samalla volyymilla...

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000128662.html

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #14

Asiaa ei voi ylipäätään päätellä anonyymeistä, subjektiivisita kyselytutkimuksista. Niistä voi päätellä vain tunteita ja kokemuksellisuutta.

Jos tuo on tutkija Piispan kyseisen aineiston perusteella tekemä päätelmä, hänet pitäisi irtisanoa hommistaan, koska hän ei ole tehtäviensä tasalla.

Jos tuo on toimittajan päätelmä, business as usual, kyseiseltä ammattikunnalta ei voi keskimäärin kummempaa suoritusta odottaa.

Määrä on yli kertaluokkaa pienempi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #17

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimus on kyseessä (Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti nykyisin) ja tuota tutkimustulosta pidetään yleisesti tutkijoiden keskuudessa varsin validina.

Suurin eli valtaosa raiskauksistahan tapahtuu lähisuhteissa ja siten on ymmärrettävää, että suurin osa raiskauksista ei myöskään tule poliisin tietoon rikosilmoituksen muodossa. Lähisuhdeväkivallasta muutoinkin juontuu oikeusprosessin käsittelyyn ainoastaan noin kymmenesosa...

Naisiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta on rakenteellista misogyniaa, sukupuolistunutta väkivaltaa ja yleinen ihmisoikeusrikos Suomessa!!

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #19

Tutkimuksen validiteetissa ei varmaankaan ole suurempaa ongelmaa, vaan siinä, että sen perusteella ei pysty tekemään väittämääsi johtopäätöstä.

Eikä oikeuteenkaan päätyneistä likimainkaan jokainen johda langettavaan päätökseen.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kuten toisaalla jo kerroin, itse jouduin Helsingissä peräti kolme kertaa päällekarkauksen uhriksi, ja tekijänä joka kerta ulkomaalainen. Jätin ilmoittamatta poliisille n i m e n o m a a n siitä syystä, että tekijä oli ulkomaalainen. En osaa tarkemmin määritellä, miksi. Että lopettakaa se P****n puhuminen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos kyseessä on ollut väkivaltarikos, niin olet ollut yksi kymmenistä tuhansista, jolloin edustamasi toimintamalli koskee dokumentoidusti vain alle promillen kymmenesosaa kaikista tapauksista. On niin muodoin hyvin epäintellektuellia huutaa, että "älkää puhuko p***aa" järin mitättömän pienen otannan perusteella.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Sait näköjään lähes kaikki standardikommentit tai ainakin edustavan näytteen niistä.

Yksi viisastelee, että ovatko turvapaikanhakijamiehet uhka vai mahdollisuus.

Toinen penää blogistilta ratkaisuja ongelmaan, jonka syntyyn blogisti ei ole voinut vaikuttaa, vaikka on tainnut aikoinaan sen syntymisestä varoitella.

Kolmas harrastaa tilastollista hiusten halkomista, kun ulkomaalaistaustaisten suorittamien seksuaalirikosten määrä on vuodessa enemmän kuin kaksinkertaistunut.

Neljäs heiluttelee ”kyllä ne suomalaisetkin” –korttia hihasta vedettyjen vertailukelvottomien numeroiden tukemana.

Puuttumaan taisi jäädä vain se, jossa kerrotaan, että Suomen katuturvallisuus (jonka indeksiin seksuaalirikoksia ei lasketa) on parantunut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kolmas harrastaa tilastollista hiusten halkomista, kun ulkomaalaistaustaisten suorittamien seksuaalirikosten määrä on vuodessa enemmän kuin kaksinkertaistunut."

Kyse ei ole tilastollisesta hiusten halkomisesta, vaan valistuksesta koskien tilastojen tulkintoja.

Jos esimerkiksi tyypillisenä Juhannuksena hukkuu 8 ihmistä, niin seuraavana Juhannuksena voi hyvinkin hukkua 50% enemmän, eli 12 ihmistä, ilman, että se suomalaisten arkielämään mitenkään on vaikuttanut. Seuraavana Juhannuksena voi hukkua vain viisi t.m.s. Prosentuaaliset heilahtelut ovat kuitenkin valtavia.

Jos BKT kasvaisi jonain vuonna 50%, niin kyseessä olisi science fiction luokkaa oleva ilmiö. Myös kaikkien liikenneonnettomuuksien kasvaminen 50%:lla olisi hyvin dramaattinen asia, joka todella tuntuisi normaalielämässä.

Useimmat eivät osaa tulkita tilastojen kertomia prosentteja relevantissa viitekehyksessä. 50%:n luokkaa oleva kasvu kielii pääsääntöisesti ennen kaikkea kyseisen mitatun ilmiön harvinaisuudesta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #16

Jos yhden ryhmän edustus yhdessä rikoslajissa nousee yhdessä vuodessa 23 prosentista 42 prosenttiin, kyseessä on merkittävä muutos. Ellei sitten ole sitä mieltä, että koko rikoslaji on niin mitätön, että siihen ei kannata kiinnittää huomiota.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

Kyse ei ole rikoslajin pitämisestä mitättömänä, vaan tilastollisesti harvinaisena. Eivät mainitsemani hukkumiskuolematkaan kohtalokkuudessaan mitättömiä asioita ole, vaikkakin ne ovat harvinaisia. Ja kuten sanottu, tilastolliselta kannalta tarkasteltujen harvinaisten tapausten kohdalla prosenttiluvut voivat heitellä melko satunnaisesti. Esimerkiksi jos yhtenä vuotena Juhannuksena hukkuneista yksi olisi ollut ulkomaalainen ja toisena vuotena kolme, niin kasvu olisi ollut 200%.

Tuo harvinaisuus koskee siis vain ilmoitettuja tapauksia. Antikaisen arviolähteiden mukaisten ilmoittamattomien tapausten kohdalla otannan perusta olisikin jo toisenlainen.

Jorma Kinnunen

Lisäksi voi väittää tilastoja rasistisiksi kuten Eva Biaudet jos faktat eivät miellytä.
https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/biaudet%20ras...

Jorma Kinnunen

Tuo kyllä ne suomalaisetkin -kortti on muuten loogisesti ajateltuna älytön. Jos meillä on seksuaalirikollisia jo omasta takaakin, niin mitä järkeä on ottaa tänne porukkaa, jossa on populaatioon suhteutettuna kymmenkertainen määrä seksuaalirikollisia. Koska maassa on jo seksuaalirikollisia, niin ei haittaa jos niitä tulee tänne lisää Lähi-idästä? Eikö pikemmin pitäisi pyrkiä minimoimaan rikollisten määrä yhteiskunnassa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

"Eikö pikemmin pitäisi pyrkiä minimoimaan rikollisten määrä yhteiskunnassa."

Jos tuollaiseen "minimoimiseen" ei sovellettaisi minkäänlaisia reunaehtoja tai toleranssia, niin se tarkoittaisi kaikkien Suomessa tallustavien ihmisten likvidoimista, olkoonpa sitten minkämaalaisia hyvänsä.

Joten noin ei ikävä kyllä voida menetellä.

Suomessa asuvien ulkomaalaisten määrä on suurin piirtein kymmenkertaistunut vuodesta 1990 lähtien ja raiskaustilastojen valossa voidaan todeta, että noin yksi tuhannesta on vuoden sisällä syyllistynyt kyseiseen rikokseen. Pakolaisten vastaanottamisessa pyritään noudattamaan humanitäärisistä perusteista lähtöisin olevia kansainvälisiä sopimuksia eikä ulkomaalaisten keskuudessakaan kukaan ole "veljensä vartija" siinä mielessä, että heitä pitäisi kollektiivisesti "rangaista".

Jorma Kinnunen Vastaus kommenttiin #26

Minimoimisella tarkoitin, että rajoitetaan maahanmuuttoa maista, joista tulevat tekevät keskimääräistä enemmän rikoksia ja työllistyvät huonosti.
Myöskin rangaistuksia voisi koventaa, jotta väkivaltarikolliset olisivat vankilassa sen sijaan, että rötöstelevät vapaalla jalalla. Tämä koskee tietenkin myös kantaväestöön kuuluvia kriminaaleja. Ulkomaalaistaustaisten rikollisten osalta herkemmin karkotus rötöstelystä, kotimaisia ei varmaan voida minnekään karkoittaa.

Ruotsin ja Tanskan esimerkin mukaisesti tulijat olisi voinut käännyttää rajalta ja Saksakin on alkanut käännyttää rajalta turvapaikanhakijoita, jotka pyrkivät sinne toisesta EU-maasta. Suomi tosin on ilmeisesti sitoutunut joihinkin ainutlaatuisiin kansainvälisiin sopimuksiin, joita Ruotsi, Tanska ja Saksa eivät ole allekirjoittaneet. Monet tulijoista on ihan puhtaasti elintasopakolaisia, vai mitä pitäisi ajatella siitä, että esim. somalit käyvät Somaliassa lomailemassa ja jotkut lähettävät lapsiaan sinne oppimaan omaa kulttuuria, jos lapset meinaavat sopeutua liian hyvin suomalaiseen yhteiskuntaan.

Koviahan ne tulijat on keksimään tarinoita, kuten nämä jotka kadottivat paperinsa Englannin kanaaliin. http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702062200066232...

Jos hakeutuu tänne asti lukuisten turvallisten maiden läpi, niin kyllä henkilö on ainakin jossain määrin elintasopakolainen.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kun muslimien raiskausaalto kohdistuu kantaväestöön, ei niitä käsitellä viharikoksina, kuten kuuluisi. Mutta kun suomalainen erehtyy mainitsemaan asiasta vaikkapa netissä, sitä kyllä pidetään vihapuheena.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Missä olet ensinnäkin havainnut "muslimien raiskausaallon"? Kuten edellä on todettu, vain murto-osa maahanmuuttajista (tai muslimeista) syyllistyy raiskaukseen (tai muihinkaan rikoksiin). Kollektiivinen rankaiseminen ei kuulu sivistysvaltion periaatteisiin.

Toiseksi, mitä tarkoitat "viharikoksella"? Jos ajatuksesi on, että muslimin tekemä kantasuomalaiseen kohdistuva raiskaus on (automaattisesti) rasistinen (koska käynnissä on "raiskausaalto"), niin puhut äärimmäisen harvinaisesta ilmiöstä - en ole koskaan moiseen "rasistiseen raiskaukseen" Suomessa törmännyt. Raiskaajan motiivi ei ole (yleensä) rasistinen, olipa raiskaaja väriltään, uskonnoltaan ja kansallisuudeltaan mikä ja kuka tahansa.

Kolmanneksi, jos suomalainen leimaa kaikki maahanmuuttajat, muslimit, ulkomaalaiset ja eriväriset raiskaajiksi ja rikollisiksi (vaikkapa rikostilastoissa olevan yliedustuksen vuoksi), niin kyse on vihapuheesta ja rasismista.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kyllä tuo muslimien rauskausaalto näkyy medioissa lähes päivittäin ja toisinaan niitä näkee useitakin päivässä. Kun ne vielä kohdistuvat kantaväestöön, on kyseessä selvä vihateko.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kyllä tuo muslimien rauskausaalto näkyy medioissa lähes päivittäin ja toisinaan niitä näkee useitakin päivässä. Kun ne vielä kohdistuvat kantaväestöön, on kyseessä selvä vihateko.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #40

"Maahanmuuttokriitikot" paasasivat vuosi sitten keväällä, että kesä (ja naisten kevenevä vaatetus) tuo tullessaan ennennäkemättömän ulkomaalaisten tekemän raiskausaallon. Ei tullut.

Et edelleenkään määrittele, mitä tarkoitit "viharikoksella" edellisessä viestissäsi ja nyt "vihateolla" viimeisessä. Raiskauksessa on aina kyse vihasta ja väkivallasta ("vihateosta" tai "-rikoksesta"), tekijän taustasta riippumatta. Ja sellaisena ne myös käsitellään ja tuomitaan oikeudessa.

Rasistiset raiskaukset (ehkä edelleen viittaat termeilläsi tähän suuntaan) ovat kenenkään tekemänä tuiki harvinaisia, ainakin Suomessa.

Siten hokemasi, että ulkomaalaisten tekemät raiskaukset ovat jotenkin tuomittavampia tai enemmän "viharikoksia" kuin kantasuomalaisten tekemät, on perusteeton.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä olen aina ajatellut niin että he jotka rikoksia tekevät kantavat vastuunsa itse.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Minä taas olen ajatellut, että jos kaikista ennakkovaroituksista ja faktoista huolimatta jatketaan naisten turvallisuuden vaarantavaa politiikkaa, ne jotka tuon politiikan puolesta puhuvat ja vaikuttavat, ovat myös osavastuussa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mikä se sellainen politiikka on?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #28

Se on rajat auki -politiikka ja monikulttuurisuus on rikkautta -politiikka

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #32

Tuula Komsin mielestä siis kaikkien sotaa hengenhädässä pakenevien pääsy Suomeen on ehdottomasti kokonaan kiellettävä, koska murto-osa tulijoista syyllistyy rikoksiin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ulkomaalaiset ovat sitkeiden ennakkoluulojen mukaan raiskaajia ja ihmiskauppiaita. Näitä ennakkoluuloja on lähes mahdoton poistaa ihmisiltä, jos he ovat ne kerran saaneet mieleensä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ja nuo tilastothan on koottu "ennakkoluuloista"?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kun tilastosta vedetään populaatiota koskevia johtopäätöksiä, vaikka otos on ilmiselväst vinoutunut, on taustalla oltava joko pahantahtoisuus tai tietämättömyys. En ole ihan varma kumpi on masentavampaa.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#30: Jos ei olisi ulukomaalaasia, niin sitten ennakkoluulot kohdistuisivat ulukopaikkakuntalaasiin. Luojalle kiitos erifärisistä ja -uskontoisista ja -kansallisuuksisista ihmisistä!

Timeo Danaos et dona ferentes, kuten me täällä Etelä-Pohjanmaalla tavataan sanoa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Reija, kun tässä ei nyt ole kyse ennakkoluuloista. Ja miten tuo Luojalle kiitos -fraasi nyt edes liittyy tähän? Minustakin on mukavaa, että Afrikassa on afrikkalaisia ja Kiinassa kiinalaisia ja niin pois päin. Mutta jokaisen pitää huolehtia omasta maastaan ja ympäristöstään ja sen turvallisuudesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset