Tuulan kliseeklinikka

Suvaitsevaisuus on vastalääke terrorismiin?

Tukholmasta kuuluu järkyttäviä uutisia. Tapahtumat näyttävät viittaavan terrori-iskuun. Kun motiivi varmistuu, jos varmistuu, osa ihmisistä ryhtyy kritisoimaan Ruotsin avointa maahanmuuttopolitiikkaa, osa taas muistuttaa, että syrjäytyneisyys, muukalaisviha ja islamofobia luovat pohjaa radikalisoitumiselle ja terroriteoille.

 

Mutta osaako kukaan mainita koko maailmasta yhtään maata, jossa pyrkimys suvaitsevaisuuteen on viety niin pitkälle kuin länsinaapurissamme? Mikä määrä avoimuutta ja suvaitsevaisuutta olisi siis riittävää, että se riittäisi suojaamaan ääriryhmiltä? Kun taas, jos vertaamme maihin, joihin maahantulo Lähi-Idästä ja Afrikasta on ollut vaikeampaa - kuinka yleisiä ovat terroriteot olleet niissä?

 

Tämä vain pohjustuksena tuleville tilanneanalyyseille, joissa tullaan sanomaan, että avaamalla rajoja vielä hieman enemmän ja suhtautumalla vierastaistelijoihin, moskeijoiden rakentamiseen ja monikulttuurisuuteen vielä positiivisemmin, voimme ehkäistä nyt jo niin monessa maassa nähtyjä järkyttävyyksiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

27Suosittele

27 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Suvaitsevaisuus on vielä pahasti kesken Ruotsissakin. Sharia-laki ei ole voimassa, naisetkin säkittämätttä ja miehet ei maksa dhimmiään.

On suututettu.

Käyttäjän ChristerSuominen kuva
Christer Suominen

Naiset alkavat olla jo melko hyvin säkitettyjä esimerkiksi Tukholman ja muittenkin Ruotsin kaupunkien musulmaanighetoissa, joissa shariapoliisit kiertävät kivittämässä väärällä tavalla pukeutuneita tai väärään aikaan ulkoilevia naisia, tai jopa koiranulkoiluttajia. Sharialaki on siellä voimassa jo.

Sen sijaan on Ruotsin shariapoliisillakin ollut suurehkoja hankaluuksia saada ruotsalaisia miehiä ymmärtämään dhimmiveron maksamisen tärkeyttä monikulttuurisuustyössä. :)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Terve Helsinki (ja Viipurin henki) siis pitää olla sellainen lampola, mistä muualla syntyneet on karkotettu rajojen taa? On hauskaa (tai hauskaa ja hauskaa..) havaita, että väyrysen viides on tanakalla impivaaran latu-uralla.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Impivaaralaisuus on minulle ihan kunnia-asia. Etenkin, kun Impivaarassa ei ole vielä tapahtunut yhtäkään terrori-iskua.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ruotsissa tätä terroria ihan viimeiseksi olisi odottanut.

Ei saa antaa pelolle valtaa, ei saa provosoitua, pitää ottaa rauhallisesti, elämä jatkuu kuten ennenkin, ei pidä syyllistää uskonnollisia, tai mitään ryhmiä. Ehkä yksittäistapaus. Nämä kertauksena edellisten iskujen jäkeisistä kommenteista. Kuinka paljon esimerkiksi yksilönvapaudesta ollaan jatkossa valmiita tinkimään terrorin johdosta ja kuinka reagoi EU n johto käytännön toimin tällä kertaa ?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Unohdit mainita, että EU on myös turvallisuusratkaisu ja primääristi rauhanyhteisö?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei saa antaa pelolle valtaa, ei saa provosoitua, pitää ottaa rauhallisesti, elämä jatkuu kuten ennenkin, ...

....kunnes taas jossain avoimessa yhteisössä tapahtuu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Meinaatko, ettei suljetussa yhteisössä tapahtuisi?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #12

Ainakin Ruotsin esimerkki osoittaa, ettei pitkälle viety avoimuus ja ääretön suvaitsevaisuus estä terrori-iskuja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #14

Hankala kysymys? Mieti vaan rauhassa...

Käyttäjän SinikkaHammari kuva
Sinikka Hammari

Näitä autoilla päälle ajoja on sattunut eri puolilla Eurooppaa (Lähi-idästä puhumattakaan) sen verran paljon, ettei enää oikein voi puhua yksittäistapauksesta.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Montako "yksittäistapausta" tarvitaan, jotta voi myöntää asian liittyvän juuri ja vain tietyn "rauhanuskonnon" kiihkoisiin kannattajiin. Jotka eivät ole kantaväestöä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Tämä riippuu paljolti siitä, keneltä kysyy. Jos kysyt Tiina Wiik:iltä saatat saada hiukkasen erilaisen vastauksen kuin jos kysyt Li Anderssonilta.

Mutta ei saa antaa pelolle valtaa!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ehkä meille kohta kerrotaan että terrorismi pitää hyväksyä koska yksilönvapaus.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Impivaara tosiaan kutsuu. Suuret asutuskeskukset ovat terroristien pääkohteita.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Poliittisesti sitoutumaton liihottelee veriselle haaskalle...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Huono trolli olet. Kommentoi asiaa, älä minua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vaikka ei kannata tai hyväksy persuja, eikä äänestääkään heitä, niin ehkä kuitenkin on hyväksyttävä se tosiasia, että turvapaikanhakijoiden lisääntymisen myötä ihmisten pelko on kasvanut.

Vaikka asiat ei millään lailla turvapaikanhakijoihin liittyisikään, niin tällaiset tapahtumat asettavat heidät kielteiseen valoon.

Turha sitä on vähätellä, että yksittäistapaus, eikä koske valtaosaa, sehän on aivan selvä asia, mutta jos kysytään ihmisiltä, niin palko heitä kohtaan kuitenkin kasvaa.

Joten persujen laariin nämä tapaukset satavat, sillä he ovat paasanneet maahanmuuttajien ja terrorismin yheydestä jatkuvasti.

Totta tai ei, niin mielikuvat ratkaisevat.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

....niin nämä tapaukset satavat, sillä he ovat paasanneet maahanmuuttajien ja terrorismin yheydestä jatkuvasti

Kolmatta jytkyä pukkaa...

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Niin siinä voi käydä, ensimmäisen ja toisen "jytkyn" eteen suomalainen media paiski hartiavoimin (näppäimistövoimin?) töitä aloittaen monta kuukautta ennen vaaleja. Seuraavan "jytkyn" saattavat hyvinkin saada aikaan muutamat "siirtotyöläiset", vähemmillä suorituskerroilla, mutta dramaattisemmilla suorituksilla.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Tulen poistamaan kaikki ne kommentit tästä ja tulevista blogeistani, jotka eivät kommentoi asiaa vaan vain nälvivät joko minua tai toisia kirjoittajia. Semmoinen ei edistä kenenkään asiaa.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Päätät kirjoittaa olettamuksistasi poliittisesti ilman viime tietoa tapahtuneesta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Blogini otsikko "Kliseeklinikka" jo kertoo sen, millaisista aiheista kirjoitan. Ruodin pääasiassa julkisia keskusteluja ja niissä lausuttuja vakiolatteuksia, jotka eivät useinkaan pidä paikkaansa. Tällä kertaa otsikko jo kertoo, millaisia puheenparsia kritisoin. Eli en suoraan kirjoita tapahtumasta itsestään, vaan siitä, miten media tai eliitti tai poliittiseen korrtektiuteen takertuneet kansalaiset julkisesti puhuvat jostain asiasta, tässä tapauksessa terrori-iskusta.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2230...
Kirjoituksesi nähdään tästä tulokulmasta. Ajankohtaisuudesta johtuen nykyinen kirjoituksesi on spekulointia ja haaskan hyödyntämistä. Trolliksi nimitteleminen kertoo paljon kirjoittajan motiiveista.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Älä käytä itsestäsi passiivimuotoa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ruotsin pääministeri luonnehti tekoa mahdollisesti terroriteoksi. Ruotsin poliisi ei ainakaan vielä ole luokitellut tätä terrorismiksi. Ainakin Ruotsin poliisin levittämän kuvan perusteella ei tästä voine vielä syyttää tietyn uskonnon kannattajia. Kuitenkin Komsilta tuli taas hyvä ploki!

Ko- Kuva löytyy tältä sivulta:

https://www.svd.se/just-nu-fordon-kor-bland-folk-p...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

http://aamulehdenblogit.ning.com/xn/detail/2119722...

Ruotsin poliisi on pidättänyt Uzbekistanin kansalaisen, joka on ladannut ISISin propagandavideoita Facebook-sivulleen.

==================================

Sverige har drabbats av en förmodad terrorattack och polisen har inlett en förundersökningen om misstänkt terrorbrott.

Här är polisens bild på mannen som söks efter dådet.
Det var klockan 14.53 som polisen fick in larm om att en lastbil körde på människor på gågatan Drottninggatan i Stockholm. Lastbilen körde i hög fart och fyra personer har bekräftats döda och 15 personer är skadade. Två av de skadade ska vara barn.

På gatorna i Stockholm syntes döda människor och blod efter attacken.

En person har gripits i Märsta efter dådet. Mannen ska ha betett sig märkligt i en butik i närheten och enligt Aftonbladet har personen tagit sig på attacken. Mannen ska ha gripits av Nationella insatsstyrkan – och haft rånarluva på sig och glassplitter på kläderna, skriver tidningen.

– Jag kan bekräfta att en person har gripits för någon form av inblandning. Det skedde i närtid, säger vakthavande befäl Lars Byström till Expressen.

Laddade upp IS-filmer på Facebook

Enligt Aftonbladet är den gripne en 39-årig uzbekisk medborgare som är folkbokförd i en annan Stockholmsförort.

Tidningen skriver att mannen har laddat upp propagandafilmer för IS på sin Facebooksida och han har också gillat en bild på blodiga människor, efter attentatet vid Boston Maraton den 15 april 2013

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Aftonbladet kertoi jo illalla, että joku pidätetty oli tunnustanut teon

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kytkös islamiin löytyi sittenkin?
Toivottavasti Helsingissä äänestysuurnilla huomenna muistetaan tämä!

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

"Mutta osaako kukaan mainita koko maailmasta yhtään maata, jossa pyrkimys suvaitsevaisuuteen on viety niin pitkälle kuin länsinaapurissamme? Mikä määrä avoimuutta ja suvaitsevaisuutta olisi siis riittävää, että se riittäisi suojaamaan ääriryhmiltä?"

Yritetään. Norjassa suvaitsevaisuus on viety varsin pitkälle. Norjakaan ei ole säästynyt ääriryhmien terroriteoilta.

Ikävä todeta, mutta mikään maa ei ole turvassa terrorilta, enemmistön hyvinvointia tukevasta suvaitsevuudesta huolimatta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Olemmeko siis yhtä mieltä, että suvaitsevaisuuden lisääminen ei lisää turvallisuutta? (Käsittääkseni suvaitsevaisuuden yhteydessä aina mainitaan v ä h e m m i s t ö t, ei enemmistöä)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Emme. Jos Ruotsi olisi suvaitsemattomampi, olisiko siellä toteutettujen terroritekojen määrä sama kuin nyt? En tiedä, etkä sinäkään. On mahdollista, että Ruotsi muuttuu suvaitsemattomammaksi. Muuttaako se uhkakuvia?

Jokainen meistä kuuluu moneen vähemmistöön ja enemmistöön. Klisee, mutta ei klinikoitavissa muuksi. Vuosikymmeniä sitten minut pahoinpideltiin kahdesti vähemmistöön kuulumisen vuoksi. Niin pahoinpitelijät kertoivat. Suomessa. Kantasuomalaisten toimesta. Viimeisten kymmenen vuoden aikana ei kertaakaan. Hyvää onnea vaiko asenneilmaston muutosta? En tiedä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #33

Olen pahoillani, että olet joutunut pahoinpidellyksi. Mutta nyt on pakko varoittaa, että on vähemmistöjä, jotka ei tykkää toisenlaisista vähemmistöistä. Joidenkin vähemmistöjen kulttuurissa toisten vähemmistöjen edustajat tapetaan. Ratkaisu tähän ei ole niiden tappajakulttuurien suvaitseminen ja paapominen entistä enemmän.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #34

Olet oikeassa. Meillä Suomessakin on vähemmistöjä, jotka haluavat viedä toiset vähemmistöt "saunan taa". "Sinut pitäisi tappaa" on tavallinen kommentti asosiaalisessa mediassa. Kantasuomalaistenkin taholta. Samojen tahojen, jotka ovat sitä mieltä, että jos joissakin Suomen näkökulmasta vähemmistökulttuureissa on jotain hyvää, on se juuri se, että on yhteisiä vihan kohteita. Meillä on taipumus ulkoistaa likaisen työn tekijät ja olla hyvillämme viattomuudestamme tekojen tasolla.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #37

Olen entistä vakuuttuneempi, että kaikkea ei vain tule suvaita, niin kuin esimerkiksi "saunan taa" -huutelijoita. Sain muuten itsekin uhkausviestin toissapäivänä. En suvainnut sitä lainkaan.

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #33

Höpöä. Jos ei suvaita ottaa enempää siirtolaisia riskimaista niin se taatusti pienentää vaaroja.

Nyt vain niin moni luulee, että on pakko ottaa tätä riskiporukkaa Pohjolaan. Voin vakuuttaa, ettei tarvitse ottaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #35

No hömpsönpömpsön. En ole väittänyt määrän ja laadun korreloivan.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #38

Hömpsytipömpsytipöm. Kysehän on viime kädessä siitä, miten priorisoimme asiat. Otammeko kaikki maahan pyrkijät vastaan, huolimatta ilmeisistä riskeistä täällä jo asuvia kohtaan, siis huolimatta siitä, että tulijoiden joukossa tulee maahan myös lisää radikaali-islamia, jota suvaitsemattomampaa aatetta ei maailmassa olekaan.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi Vastaus kommenttiin #40

Suomen pitäisi ottaa maahamuuttopolitiikan doktriiniksi vain kristittyjen ja buddhalaisten vastaanottaminen. Näin toimimalla maahanmuutosta tulisi vain Suomea hyödyntävää.

Kysymys on vain poliittisesta tahdosta jota ei eduskuntapuolueista löydy.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #45

No voi harmi. Miten meidän ateistien käy.

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #38

Kyllä ne voivat olla toisiinsa hyvinkin sidoksissa. Jos suvaitsevaisuus laskee niin laskee siirtolaisten määräkin jollain viipeellä, koska maahantuloa tiukennetaan. Ja mitä vähemmän tulijoita oudoista kulttuureista sitä vähemmän ongelmia.

Hyvä esimerkki tästä on muutos Englannin politiikassa. Viisas veto viime tipassa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #41

Viimeisimpää terroritekoon Englannissa syyllistyi yli 50-vuotias kantabritti. Voimaannuttava ääriaines ei tarvitse kohteekseen "maahantulijoita".

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #41

Viime vuosina Britanniaan tulleista puolet ovat ei EU-kansalaisia.
Mitä päätöstä tarkoitat?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Erkki Toivanen pohti asiaa v. 2007, joten asiaa on pohdittu vasta 10 vuotta.
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4182...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ruotsin ilmeinen puute on se, ettei se suvaitse ääriryhmiä eikä varsinkaan niiden terroritekoja.

Seuraukset suvaitsemattomuudesta ovat meidän jokaisen nähtävissä.

Juuso Hämäläinen

On todella järkyttävää, ettei kunnioiteta erilaista kulttuuria vaan asetetaan omamme sen yläpuolelle. Sellainen on YKn määritelmän mukaan rasismia.

Islamilaiseen kulttuuriin kuuluu erilainen sosiaalinen ja lämmin kanssakäynti kuin on tapana kylmien ja puhumattomien ihmisten kesken Pohjolassa:

http://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks....

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomi oli varsin suvaitsematon maa aikana, jolloin täällä ei ollut yhtäkään pakolaiseksi luokiteltua. Väkivalta ruokkii aina väkivaltaa, historia on sen niin monesti osoittanut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Nuivuus, eli suvaitsemattomuus, on terrorismin käyttövoima ja sen syy.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Pohjoismaista avointa yhteiskuntaa puolustettava" - juuri näin pääministeri Sipilä.

https://twitter.com/juhasipila

Jorma Kinnunen

Japani ei ota käytännössä juuri ollenkaan pakolaisia ja en ole lukenut, että siellä olisi islamistien terrori-iskuja. Tutkimusten mukaan se on myös varsin suvaitsematon maa, suhtautuminen työperäiseenkin maahanmuuttoon on kielteinen.
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/japan...

Tehokkain tapa vaikuttaa terrorismiin on tiukka maahanmuuttopolitiikka Japanin tyyliin. Islamistien mielestä olemme riittävän suvaitsevaisia heitä kohtaan vasta siinä vaiheessa kun olemme osa kalifaattia, joten ongelma tuskin korjaantuu lisäämättä suvaitsevaisuutta.

Joku joku ehdottaa ratkaisuksi, että suvaitsevaisuutta pitäisi vielä lisätä, niin mitä se konkreettisesti tarkoittaa, pitäisikö ottaa sharia-laki käyttöön? Ja kannattaa huomata, että islamistit tappavat vääräuskoisia myös maissa, joissa islam on valtauskonto, ongelma tuskin siellä johtuu vähemmistön enemmistönä oleviin muslimeihin kohdistamasta rasismista.

Jorma Kinnunen

Tuli semmoinen klise mieleen, että maahanmuuttoon laitetut rahat jää kiertämään talouteen, mitä nämä humanitaarista maahanmuuttoa kannattavat jaksavat hokea, vaikka se on useita kertoja tyrmätty järjettömänä perusteena. Nythän tässä samalla logiikalla työllistyy autokorjaamo, kun kuorma-auto pitää korjata ja rakennusmiehillekin on työtä, kun tavaratalo pitää korjata.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kaiken sortin urakoitsijat kiertelevät omakotialueella myymässä pahaa-aavistamattomille vanhuksille tarpeettomia remontteja,
Terrori-iskuista saatavat urakat perustuvat ainakin todelliseen remonttitarpeeseen.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Hei Tuula, voinko käytä (haastatella) sinua yhteen projektiin (Mustavalkea)? Olen aikasemmin tehnyt googledoc:n kautta haastattelut/keskustelut. Voit etsiä minua FB (sama kuva kuin täälä) ja lähettää viestiä, jos kiinostut. Kerron sielä tarkemmin. (Poista viesti, kun olet kuitannut)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset