Vielä kerran: Saat mitä tilaat.

Sain viime yönä facebookiin viestin: "V*tuttaako kun Jussi Halla-aho valittiin puheenjohtajaksi?"

Vastaan siis tässä saman tien kaikille, että missään tapauksessa ei v*tuta! Päinvastoin, olen siitä iloinen, ja vielä sitäkin iloisempi olen Laura Huhtasaaren menestyksestä.

Miksi sitten olen iloinen? Enhän kumminkaan ole ns. halla-aholainen, en edes perussuomalainen. En esim. jaa Halla-ahon kantaa Natoon, TTIP-sopimukseen enkä välttämättä kaikkiin muihinkaan hänen näkemyksiinsä. Mutta silti pystyin eilen mielessäni täysin yhtymään monien PS-ystävieni iloon.

Syy riemastukseen on se, että alhaiset vaikutusyritykset puheenjohtajavaalin lopputulokseen niin median, ”hillotolppaeliitin”, poliittisten vastustajien kuin mitä-meistä-nyt-ajatellaan -lammaslauman tahoilta menivät täysin myttyyn. Ei auttanut Halla-ahon yksityiselämän retostelu, ei hillotolppalaisten yritykset pönkittää vastaehdokasta, eivätkä edes naurettavat 30-lukuvertaukset, jotka joku vastapuolen edustaja aina kaivaa mediassa esiin silloin kun demokratia uhkaa osoittautua toimivaksi.

Puhumattakaan siitä, miten alhaista kohtelua ikikärsivällinen tuore varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on saanut mediassa osakseen vuosien varrella. Kuinkahan monessa Ylen keskusteluohjelmassa on ollut asetelma "väärin ajatteleva" Huhtasaari vastaan 2-4 "oikein ajattelevaa" studiovierasta ynnä vihervasemmistohenkinen toimittaja, ja aina Lauran sanottua jotain täysjärkistä (usein ainoana koko porukasta) hänet vaiennetaan, ymmärretään tahallaan, ilkeästi  ja tarkoitushakuisesti väärin (”eivätkö terroristeille kuulu ihmisoikeudet”-pöyristely) ja puheaikaa annetaan niin vähän, että Laura on joutunut opettelemaan todella nopean puhetavan saadakseen asiansa sanotuksi muutamassa sekunnissa ja silti ystävällisesti – siinä missä itse kiljaisen kotikatsomossa ”turvat tukkoon nyt ja antakaa Lauran puhua!”.

Media, hillotolppaeliitit ja poliittiset vastustajat eivät toki sulata tappiotaan ja mustamaalausprojektiensa myttyyn menemistä ihan noin vain. Päinvastoin, ”analyysit” mediassa sen kun jatkuvat 30-lukuvertauksineen.

On kai turha toivo, että nuo halla-aholaisuutta vastustavat tahot säilyttäisivät edes jonkinlaisen suhteellisuudentajun. Yleltäkin olemme saaneet lukea ylen kauhistelevat raportit. Yhdessä tämän päivän uutisessa sentään oli myös selittävää taustaa halla-aholaisuuden "pelottavuudesta":   "Perussuomalaisten riveihin kerääntyneet maahanmuuttokriittiset poliitikot allekirjoittivat [ …], että Suomen tulee luopua varsinkin Ruotsista kopioidusta monikultturistisesta valtioideologiasta, erilaisuuden ihannoimisesta ja itsetarkoituksellisesta ylläpidosta" .  

Siis toisin sanoen "maassa maan tavalla" – mitä kummallista tässä on? En kutsuisi tätä lausumaa edes ”maahanmuuttokriittisyydeksi”, saati "-vastaisuudeksi", vaikka noita sanoja hoetaan mediassa väsyksiin asti.

Tuon osan halla-aholaisuutta voisi siis puhtaalla omallatunnolla hyväksyä. Vielä kun siihen lisättäisiin aito huoli maailman katastrofeista ja vilpitön halu auttaa niin konfliktien ratkaisuissa kuin leireille paenneiden ihmisten hädän helpottamisessa parhaalla ja tehokkaimmalla mahdollisella tavalla, voisin sanoa, että olen tismalleen samoilla linjoilla. 

TuulaKomsi
Kansalaispuolue

Olen kangasalalainen kouluttaja ja freelancer, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa. Kotisivuni http://www.komsituula.julkaisee.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu