Tuulan kliseeklinikka

Vielä kerran: Saat mitä tilaat.

Sain viime yönä facebookiin viestin: "V*tuttaako kun Jussi Halla-aho valittiin puheenjohtajaksi?"

Vastaan siis tässä saman tien kaikille, että missään tapauksessa ei v*tuta! Päinvastoin, olen siitä iloinen, ja vielä sitäkin iloisempi olen Laura Huhtasaaren menestyksestä.

Miksi sitten olen iloinen? Enhän kumminkaan ole ns. halla-aholainen, en edes perussuomalainen. En esim. jaa Halla-ahon kantaa Natoon, TTIP-sopimukseen enkä välttämättä kaikkiin muihinkaan hänen näkemyksiinsä. Mutta silti pystyin eilen mielessäni täysin yhtymään monien PS-ystävieni iloon.

Syy riemastukseen on se, että alhaiset vaikutusyritykset puheenjohtajavaalin lopputulokseen niin median, ”hillotolppaeliitin”, poliittisten vastustajien kuin mitä-meistä-nyt-ajatellaan -lammaslauman tahoilta menivät täysin myttyyn. Ei auttanut Halla-ahon yksityiselämän retostelu, ei hillotolppalaisten yritykset pönkittää vastaehdokasta, eivätkä edes naurettavat 30-lukuvertaukset, jotka joku vastapuolen edustaja aina kaivaa mediassa esiin silloin kun demokratia uhkaa osoittautua toimivaksi.

Puhumattakaan siitä, miten alhaista kohtelua ikikärsivällinen tuore varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on saanut mediassa osakseen vuosien varrella. Kuinkahan monessa Ylen keskusteluohjelmassa on ollut asetelma "väärin ajatteleva" Huhtasaari vastaan 2-4 "oikein ajattelevaa" studiovierasta ynnä vihervasemmistohenkinen toimittaja, ja aina Lauran sanottua jotain täysjärkistä (usein ainoana koko porukasta) hänet vaiennetaan, ymmärretään tahallaan, ilkeästi  ja tarkoitushakuisesti väärin (”eivätkö terroristeille kuulu ihmisoikeudet”-pöyristely) ja puheaikaa annetaan niin vähän, että Laura on joutunut opettelemaan todella nopean puhetavan saadakseen asiansa sanotuksi muutamassa sekunnissa ja silti ystävällisesti – siinä missä itse kiljaisen kotikatsomossa ”turvat tukkoon nyt ja antakaa Lauran puhua!”.

Media, hillotolppaeliitit ja poliittiset vastustajat eivät toki sulata tappiotaan ja mustamaalausprojektiensa myttyyn menemistä ihan noin vain. Päinvastoin, ”analyysit” mediassa sen kun jatkuvat 30-lukuvertauksineen.

On kai turha toivo, että nuo halla-aholaisuutta vastustavat tahot säilyttäisivät edes jonkinlaisen suhteellisuudentajun. Yleltäkin olemme saaneet lukea ylen kauhistelevat raportit. Yhdessä tämän päivän uutisessa sentään oli myös selittävää taustaa halla-aholaisuuden "pelottavuudesta":   "Perussuomalaisten riveihin kerääntyneet maahanmuuttokriittiset poliitikot allekirjoittivat [ ...], että Suomen tulee luopua varsinkin Ruotsista kopioidusta monikultturistisesta valtioideologiasta, erilaisuuden ihannoimisesta ja itsetarkoituksellisesta ylläpidosta" .  

Siis toisin sanoen "maassa maan tavalla" - mitä kummallista tässä on? En kutsuisi tätä lausumaa edes ”maahanmuuttokriittisyydeksi”, saati "-vastaisuudeksi", vaikka noita sanoja hoetaan mediassa väsyksiin asti.

Tuon osan halla-aholaisuutta voisi siis puhtaalla omallatunnolla hyväksyä. Vielä kun siihen lisättäisiin aito huoli maailman katastrofeista ja vilpitön halu auttaa niin konfliktien ratkaisuissa kuin leireille paenneiden ihmisten hädän helpottamisessa parhaalla ja tehokkaimmalla mahdollisella tavalla, voisin sanoa, että olen tismalleen samoilla linjoilla. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

28Suosittele

28 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Erinomainen ja rakentava puheenvuoro. En ole minäkään perussuomalainen, mutta jaan kirjoittajan näkemykset tapahtuneesta. Kannattaa muistaa, että ruotsidemokraatit ovat Ruotsin toiseksi suurin puolue. Heitä on kohdeltu samoin kuin halla-aholaisia tällä hetkellä. Tuskimpa ollaan tällä menolla kovin kaukana kolmannesta jytkystä. Joukko näytti siinä määrin yhtenäiseltä, että se pystyy yllättäviin suorituksiin, jos johto toimii.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Presidentti antoi juuri potkua, tukensa PSn kolmanteen jytkyyn.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Hyvä kirjoitus!

Hillotolppaeliitillä ja medialla on nyt mietiskelyn aika ja tarve!

PERINTEISEN MEDIAN ITKUPOTKURAIVARIT SAIVAT TÄYTTYMYKSENSÄ

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005249086.html...

ERÄS VASTINE:

http://anupalosaari.blogspot.fi/2017/06/ei-vittu-n...

Jospa nyt suhtautuisimme asiallisesti ja maltillisesti ”erään suomalaisen puolueen” tekemiin valintoihin.

http://sampoterho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237627-...

POPULISMI TOIMII MUUTOKSEN AIRUENA:

https://www.tapionajatukset.com/28066

Olen kuullut väittämän, että eliitti, valtamedia ja ”kaiken maailman asiantuntijat” eivät ymmärrä tätä.

Kyllä he ymmärtävät: juuri siksi he saavat ”itkupotkuraivareita”!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä kirjoitus, kiitos.

Osa kansasta on siis mielipiteensä taas esittänyt. Tämä porukka on ollut hyvin huolissaan mm ssa oman maansa kohtalosta, rahoituksesta, valtion velasta ja pääministerin uskomattomista kikkailuista ja typeryyksistä. Lisäksi nämä kyselijät, siis Suomen kansalaiset, eivät ole saanut ääntään kuuluville, vaan puheensa on kaikunut kuuroille korville ja extrana on tullut kyselijöille vielä julkiset haukut ja tukevat kuttuilut kaupantekijäisiksi. Nimittelyn määrä ja laatu on ollut aika huimaa,: natsi, rasisti, fasisti, suvakki, öyhöttäjä, jne.. näistähän on saanut lukea kaiksta medioista.

Onko kuitenkaan monikaan näistä kysyjistä mitään muuta, kuin ihan tavallisia työssäkäyviä, jotka toivoisivat leivän päälle muutakin kuin jonkun toisen ylähuulen, ja eilisen puheenjohtajavaalin tuloksessa onkin havaittavissa muutoshakuisuutta umpimielisten itseään palvelevien puhuvien broilereiden touhustamiseen.

Veikkaan, että jos/ kun Afrikan mahdollinen invaasio Eurooppaan toteutuu, niin se toimii katalyyttinä Halla-aho saa arvaamattoman määrän uutta kannatusta ja puolueensa kannatus nousee nopeasti. Oma suu kun on kuitenkin sitä kontin suuta lähempänä. Näkihän sen Sipilän talokepuloinnistakin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Pääsääntöisesti kautta aikojen heimot, valtiot rajoineen muodostuneet, jotta heimot saisi elää omalla tavallaan. Pihapiiriin vieraat kutsutaan, tunkeutujat karkoitetaan.
Tätä periaatetta kun kannatan, olen tänään yllättäen rasisti. Ja ylpeä semmoinen kuten afrikkalaiset heimot omissa yhteisöissään.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Siis toisin sanoen "maassa maan tavalla" - mitä kummallista tässä on? En kutsuisi tätä lausumaa edes ”maahanmuuttokriittisyydeksi”, saati "-vastaisuudeksi", vaikka noita sanoja hoetaan mediassa väsyksiin asti".
Maassa maan tavalla tai maasta pois.
Jos ei usko sopii mennä vaikkapa johonkin muslimimaahan tarjoamaan kristinuskoa tai kriittistä asennetta islamiin.

Tästäkin pidän ja uskon:
http://johanneskananen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Taisi joku demarien naispuolinen puoluejohtaja käyttää myös kyseistä slogania eräissä vaaleissa...
Jätetään nyt häveliäisyys-syistä nimi mainitsematta...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Tuulalta taas monipuolisesti perusteltu ja hyvä blogi.

Itsekkään en ole persu mutta suoraan sanoen sain toivoa persujen puheenjohtajavalinnoista. Etenkin Halla-aho ja Huhtasaari. Vaikka he ovat asioiden esittäjinä erilaisia, molemmat täydentävät toisiaan.

Nyt olen kauhistellut lähinnä Kokoomuksen ja US: n päätoimittajan ulostulot ovat suorastaan suututtaneet minua, vaikka omaankin ns. lehmän hermot.
Näinkö löyhässä ovat Kokoomuksen ja Vihreän päätoimittajan demokraattiset arvot? Ala-arvoista!

Onneksi he eivät näytä tajuavan, mihin he tällä menettelytavalla päätyvät.
He päätyvät Halla-ahon sanoilla nurkkaan, josta on hankala päästä pois kasvojaan menettämättä. Ja toiseksi he auttavat persuja suosion nostossa nopeasti. Siis:

Taas meillä on toivoa!

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Minulle kuin monelle oli se sama kumpi valitaan puheenjohtajaksi, Terho vaiko Halla-aho. "Sitä saa mitä tilaa", aivan totta. Halla-ahon valinta antaa uskoni mukaan enemmän kysymyksiä kuin Terho olisi tuottanut. Kaikki olisi ollut Terhon kautta ikään kuin valmiimpaa. Nyt tulee mediallekin enemmän kerrottavaa, hallitusneuvottelut yms. Kaikki vaalitulokseen vaikuttaneet tekijät eivät olleet nekään ulkopuolisen tiedossa. Uskoni kun aluksi oli, että on tietty määrä Perussuomalaisia joilla on oikeus äänestää. Viimeinen ymmärrykseni onkin, että kaikki paikalle tulleet jäsenet saivat äänestää. Näin ollen se joka rahtasi kannattijiaan paikalle enemmän, sai haluamansa voiton. Koko maata ajatellen, onko tässä Perussuomalainen totuus. Mutta jokainen puolue toimii tavallaan, ei siitä sen enempää. Onnea voittajille, mikä se todellinen lopputulos sitten tuleekin olemaan. Sen päättää lopullisesti kansa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kyllähän tämä tilannetta selkeytti. Kukaan ei oikein tiennyt, mitä ihmettä tarkoitti työväenpuolue ilman sosialismia. Mutta kyllä me kaikki tiedämme, millainen on äärioikeistolainen puolue ilman moraalia. Sellaisia on Euroopassa nähty ennenkin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Mikä tahansa puolue on ikävä ilman moraalia. Ja moraalia on tällä hetkellä liian vähän kaikissa eduskuntapuolueissa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

En tietenkään ole persuja vastaan mitenkään kategorisesti. Esimerkiksi Tiina Elovaaran lakialoite koulukiusaamisen vähentämiseksi on oikein hyvä ja kannatettava.

http://www.tiinaelovaara.fi/kiusaaminen-voi-johtaa...

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Tuossa mielestäni vallan hyvä Antti Mustakallion analyysi Halla-ahon retoriikasta vuodelta 2011, jos kiinnostaa.
http://www.hyvejohtajuus.fi/6093/jussi-halla-ahon-...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nyt kannattaakin kaikkien mestarin fanien ottaa juhlasta kaikki irti, tai no voi sitä tietysti potää eräänlaisena merkkipaaluna, että puolue siirrettiin pysyvästi oppositioon.

Toisaalta silloin on paljon mukavampi heitellä niitä omia ideoita, kun on varma, että ei koskaan joudu hallitukseen niistä vastaamaan, sillä kaipa jokainen nyt ymmärtää, että vaikka persut saisivatkin vaalivoiton, niin hallitukseen sillä ei ole asiaa. Mikään muu puolue ei tee persujen kanssa enää yhteistyötä, joten ielä kerran onnea historiallisesta vakituisesta oppositioasemasta. :)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Petteri, en ole mikään "mestari-fani" mutta olen kriittinen konservatiivi, joka ei hyväksy nyky-Suomen löperoä liberaalia linjaa.

Olen myös joitakin kertoja suositellut sinun kommenttejasi sillä niissä on ollut järkeä.

Mutta tässä ei taas ole mitään järkeä. Mikä sinua heittelee tuollaiseen järjenvastaiseen, tosiasiat kieltävään fanaattisuuteen?

Et näköjään halua ymmärtää politiikan raadollista peliä Sipilän, Kokoomuksen, Vihreiden ja Vasemmistolaisuuden suhteen. Mitä sinä tiedät todettisesta Halla-aholaisuudesta?

Mitä pidemmälle nuo yllämainitut puolueet menevät lausunnoissaan, sitä vaikeampi heidän on perääntyä menettämättä kasvojaan. Sipilä on tässä suhteessa ollut järkevin. Ajattele demokraattisesti! Suomi ei ole Ruotsi, missä suljetaan jokin puolue periaatteessa vaikuttamisen ulkopuolelle. Hekin tosin joutuvat perääntymään mutta se tulee olemaan vaikeaa. Ja kasvot menevät totaalisesti.

Järjen käyttö ei ole kiellettyä!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

""V*tuttaako kun Jussi Halla-aho valittiin puheenjohtajaksi?""
****************************************************

Ainakin Soinia vituttaa:

http://marirantanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2383...

"Olisin kernaasti kiittänyt Soinia, mutta kuultuani tahattomasti hänen suustaan natsien vallankumouksesta, en tohtinut lähestyä."

Ei mennyt lainkaan Soinin suunnitelmien mukaan, vaan menikin täysin Halla-Ahon suunnitelmien mukaan. Soini pelasi huonosti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset