Tuulan kliseeklinikka

Kesärannan arvoliturgian seasta kuultiin Se Tärkein Arvo

Toivottavasti kaikki, jotka kuuntelivat Kesärannan tiedotustilaisuutta, pitivät korvat auki. Odotusten mukaisen liturgian lomassa ministerit Sipilä sekä Orpo tulivat kertoneeksi todellisen syyn, miksi PS joutuu lähtemään hallituksesta. Kysmyksessä ei kuulemma ollut hallitusohjelma – sitähän uusi PS on sanonut noudattavansa. Kyseessä olivat ns. arvot.

Mutta älkää nyt hairahtuko uskomaan ihmisoikeusliturgiaa. Nimittäin ministerit Sipilä ja Orpo, molemmat, tulivat kierrellen ja kaarrellen sanoneeksi senkin, että edes maahanmuuttopolitiikan noudattaminen tai sen kiristäminen ei ollut kynnyskysymys, sittenkään.

Sen sijaan molemmat ministerit totesivat, että kaikkia ”yksityiskohtia” ei voi kirjata hallitusohjelmaan, koska ”tilanteita” tulee eteen.

Ja nythän meillä on EU:ssa se tilanne, että mm. Suomelle epäedullista rahaliittoa ollaan kovasti tiivistämässä. Joten ministerien mukaan ei voida jatkaa niin, että juuri nyt hallituksessa olisi mukana EU- ja eurokriittistä ajattelua, koska nyt hallituksen pitää olla (Saksan ja Ranskan johtajien vanavedessä) tiivistämässä integraatiota ja syventämässä liittovaltiokehitystä. Ja uusiutunut, EU-kriittiseksi (ehkä) palannut Perussuomalaiset, ei oletettavasti tule sellaiseen suostumaan.

Tästä ei voi muuta päätellä, kuin että Soini ja Soinin hovi (ns. hillotolppa) on kulissien takana ollut myöntyväinen Saksan ja Ranskan ajamiin tiivistymispyrkimyksiin, ja siellä kulissien ja hallitusohjelman takana kaikessa hiljaisuudessa luvanneet tämän suostumuksensa federalistisille hallituskumppaneilleen Kokoomukselle ja Kepulle.

Kuitenkin koko PS:n idea on perustunut EU-kritiikkiin ja liittovaltiokehityksen vastustamiseen. Se on ollut PS:n keskiössä ja ääntenkalastusteemana sekä Soinin oman suosion takaajana niin kauan kuin PS on ollut puolueena olemassa.

Tästä ei voi muuta päätellä, kuin että Soini ja hänen ”tolppalaisensa” ovat pettäneet äänestäjäkuntansa ja koko puolueensa keskeisimmän teeman aivan perus-teellisesti. Seurauksin, jotka ovat olleet ennustettavissa koko heidän surullisen hallitustaipaleensa ajan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

34Suosittele

34 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Se Tärkein Arvo"

Dollari? Euro? Vai markka??

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Soinia varmaan lohduttanee se, että PS-säätiö on saanut lypsää puolueen saamat runsaat puoluetuet itselleen ainakin 6 viimeisen vuoden aikana, vaikka virka meni, kun lähti federalistien kanssa marjaan!

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Todennäköisesti niistä säätiön varoista tullaan käymään oikeudenkäyntiä eri oikeus asteissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Yksi tärkeä arvo olisi ettei Suomea lypsettäisi ja sitähän tämä yhteisvaluutta on ollut. Miljardeja kankkulan kaivoon ja Sipilä itkee julkisia menoja. Joku voisi puhua suvereniteetistä ja tämä farssi näytti että itsenäisyys on Suomelle vitsi. EU ei anna Suomen kiristää maahanmuuttopolitiikkaansa.

Maijaliisa Hiekkanen

Aloittajalle! Olen ajatellut "omilla aivoillani" kymmeniä vuosia, olen vapaa. Kritisoin kliseet.

Ruodin Kaikki Kalat. Ne on hyviä, mutta ruotoja en viitsi kurkkuuni saattaa!

:))

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Sieltä parista lisälauseesta se paistoi kuin pässin pallit vaikka sitä monisanaisesti yrittivät piilottaa ja häivyttää arvoliirumiin.

Käyttäjän MikaTeuvoPrinkkil kuva
Mika Prinkkilä

Hillotolpalle pääsy taisi olla Soinin ainoa tavoite! Ministerin palkkio?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Hyvin mahdollista jollei varmasti.
Sipilän tavoitteet ovat vielä ruotimatta.
Ei varmaan halua olla Kataista pahempi, öh parempi tai miten sen nyt ilmaisisi:)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tilanne on mikä on, ja jos kaksi puoluetta ei halua tehdä jonkun kanssa yhteistyötä, niin ei se ole pakollista. Syitä löytyy aina, ja Halla-Ahon tapauksessa sen syyn etsiminen ei ole vaikeaa.

Soinin sanoin, sitä saa mitä tilaa, ja nythän sitten on Halla-Aholla vapaat kädet opetuslapsineen tehdä juuri sitä politiikkaa mitä hän haluaa, ei tarvitse enää mielistellä ketään. Hiukan vähemmän voi olla niitä kansanedustajia, kun varmaan moni sieltä pois lähtee, mutta tuskinpa se Halla-Ahoa harmittaa, uskolliset jäävät.

Nyt sitten vaan käy niin, että maahanmuuttopolitiikka varmaan lievenee, kun persuista ei enää tarvitse välittää, se on sitten varmaan se iso voitto, jota en kyllä ymmärrä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Sanoisin, että persuista tarvitsee välittää enemmän kuin koskaan, nyt kun se pääsee oppositioon lihomaan. Mitä löysempi maahanmuuttopolitiikka, sitä voimallisempaa lihominen

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitä merkitystä sillä mahdollisella lihomisella on, kun mikään puolue ei tee persujen kanssa yhteistyötä, mitä sillä kannatuksella tehdään oppositiossa?

Tuskimpa persujen kannatus ylittää 50% joten oppositiossa sitten aina tulevaisuudessa räksyttävät, ja muut puolueet hoitavat maahanmuuttopolitiikan, melko ironista, eikö?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #12

"Mitä merkitystä sillä mahdollisella lihomisella on, kun mikään puolue ei tee persujen kanssa yhteistyötä"

Ei sillä merkitystä olisikaan jos kaikki muut puolueet olisivat aina samaa mieltä päätöksistä mutta tuota saattaisin vahvasti epäillä. Vaankieliasemassa voi olla oppositiosssakin.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen Vastaus kommenttiin #12

Ranskassa perustettiin uusi puolue vuosi sitten ja nyt sillä on oma mies presidenttinä ja sai myös tukevan voiton parlamenttivaaleissa. Siksi kukaan ei pysty täälläkään ennustamaan ketkä tekevät yhteistyötä kenenkin kanssa kahden tai kuuden vuoden kuluttua.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

En heti uskoisi että maahanmuuttopoliitiikka lievenee, ongelmat lisäntyvät ja raha vähenee. Lopputulemana ei ole aukaista ovet seljälleen.

Mutu, maahanmuutto ei tainnut olla edes se ongelma, mahdollisesti eu-integraation vastustus voisi olla se juttu.

Marko Parkkola

Tämä on huvittava toisinto vuoden 2011 eduskuntavaaleista. Silloin kaikki kävi, kunhan perussuomalaisia ei tarvinnut päästää hallitukseen. Perustettiin sixpack, jossa kokoomusveijarit saivat rauhassa haalia itselleen omia hillotolppiaan.

Nyt perustettaneen kesk+kok+kd+rkp hallitus, jossa puolueet ovat ydinasioissa aivan toisilla laidoilla, aivan kuten sixpackissakin. Kaikki käy taas kuitenkin, kunhan vain ei perussuomalaiset.

Kokoomukselle tärkeintä toki on liittovaltio. Keskustalle ja Sipilälle ydinkysymys saattaa olla Valtion kehitysyhtiö Vake Oy. Vakelle siirretään suunnaton omaisuus veronmaksajilta, jonka jälkeen valtioneuvostolla on vapaat kädet tehdä omaisuudella mitä tahansa. Ilman Vakea valtioneuvosto joutuisikin kysymään myyntilupaa eduskunnalta. RKP:lle ydinasia on toki rantaruotsalaisten edut ja ruotsinkieli. Kristillisille taas käy ihan mikä tahansa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voihan sitä itkeä ja polkea jalkaa, mutta oppositio on persujen koti tulevaisuudessa.

Todellisuus iskee joskus vasten naamaa, ja se taitaa sattua. :)

Marko Parkkola

On hienoa että annatte fasisminne paistaa noin selvästi läpi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #17

Kipeää se tekee näemmä, mutta ihan demokraattisesti tässä on edetty, jos ei halua toimia jonkun puolueen kanssa, niin ei ole pakko.

Sitä saa mitä tilaa

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Kyllä persut ovat oppositiossa oloon tottuneet, hallituksessa ovat olleet vain pari vuotta.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Kommentti 11. Kyllä se on nyt selvinnyt aika monelle omilla aivoillaan ajatteleville, että siellä kokoomuksessa oli yksi suurveijari nimeltään Katainen. Hänen tavoitteensa oli olla Suomen pääministeri, kun tulee aika nimittää Suomen seuraava komissaari, jonka nimityksen tekee pääministeri, eli pääsee nimittämään itsensä. Sen vuoksi Kataiselle kelpaisi minkälainen hallitus tahansa, kunhan se pysyisi kasassa sen pari vuotta.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Siitäkin huolimatta kortit on katottu ja peli pelattu. Pulinat pois.
Pääasia että saamme viihdettä josta maksamme :)

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Virkistävä näkökulma Tuula Komsilta, EU-salaliitto. Jotain tässä kähmitään, se on selvä. Orpon ja Sipilän esittämät syyt persujen ulosheittämiseen ovat vähintäänkin epäuskottavia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kokoomuksen ja keskustan arvoihin kuuluu, sopimukset on tarkoitettu rikottavaksi, onko sattumalta sama arvo mitä EU edustaa.

Käyttäjän EliasRantanen kuva
Elias Rantanen

Suomi maksaa kovan hinnan liittymisestä EU:n. Pakon sanelemana eroaa siitä, kun sen aika tulee, kuten monet valtiot tulevat eroamaan. Tällä hetkellä Kokoomus, Keskustan liberaalit, ja Presidentti Niinistö ajavat entistä määrätietoisemmin integroitumista liittovaltion suuntaan. Siitä kertoo väkevästi Kultarannan keskustelut EU:n ulkopoliittisen edustajan Frederica Mogherinin kanssa, sekä hallituksen tuleva kaatuminen....Keskustan ja Kokoomuksen ja presidentti Niinistön epävirallisten, hallitusohjelmaan kirjautumattomien visioon ja toimivan hallituksen käytännön toimivuuteen ei mitenkään ja millään logiikalla sopinut Halla-ahon johtamat Perussuomalaiset. Tuula Komsi kirjoittaa blogissa täyttä asiaa. Kiitos!

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Persut ovat olleet huomion keskiössä viimepäivät. Tilanne elää ja hallitus tullaan muodostamaan ennemmin tai myöhemmin, uskon ennemmin. Mutta mutta...nämä ovat kuitenkin niitä lillukan varsia Suomen kannalta. Niinkuin artikkelissä kirjoitettiinkin, onko suomalaisilta aikuistenoikeasti kysytty, haluammeko eu-liittovaltioon ??! No ei ole kysytty todellakaan. Ja tätä liittovaltiota ollaan rakennettu jo pitkään ja se on hyvin pitkällä lopputavoitteissaan. Herätkää suomalaiset...on täysin absurdia juhlia 100 v. Suomea ja samaanaikaan sitä ollaan hautaamassa. Onko Suomi demokratia ollenkaan ? Mielestäni ei todellakaan ole...jos erittäin suurta ja merkityksellistä asiaa eli liittovaltiota ei kysytä kansalaisilta, niin pahasti ollaan totalitarismissa jo sisällä. Oletteko kuulleet minkään puolueen tai poliitikon puhuvan liittovaltiosta ja sen vaikutuksista suomalaisiin ? Minä en ole kuullut sanaakaan. Tämä painajainen, jota johtavat poliitikot yrittävät peitellä, ei voi olla totta. Nyt helvetti suomalaiset vaatimaan keskustelua aiheesta, haluammeko luopua viimeisetkin itsenäisen maan oikeudet Brysseliin ja lopettaa synnyinmaamme Suomen...koska niinhän tässä tulee muuten käymään.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Koko ajanhan Soini lätisi että missä EU, siellä ongelma. Todellisuudessa se meni vähän toisin: missä EU, siellä Halla-aho. Eikä se edes halua tulla pois sieltä Brysselistä. Kovin on EU:ta vastaan? Uskokoon ken tahtoo.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Niin, sitähän se Soini lätisi, ja lätinän tasolle se jäi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Kuinkahan suuri osa perussuomalaisten kannatuksen putoamisesta johtuu siitä, että ihmiset ovat kyllästyneet negatiiviseen perussanomaan? Puolue, joka ei ole juuri tarjonnut positiivista ajattelua, ainoastaan uhkakuvia, ei pitkän päälle jaksa vedota äänestäjiin", kirjoitti Esko Valtaoja kolumnissaan "Pessimistit, optimistit ja realistit" (Turun Sanomat 13.6.2017).

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #29

Jaa Valtaoja meinaa, että persujen peruskannattajat olisivat suorastaan h a l u n n e e t että puolue rupeaa ajattelemaan positiivisesti EU:sta eurosta ja ns. humanitaarisesta maahanmuutosta :D

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #30

En lähde arvailemaan, kätkeytyykö Valtaojan kommnentin taakse muuta kuin mikä siinä suoraan sanotaan: persujen negatiivisuus kyllästyttää. Kuulitko muuten jo, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi? Arvasin että näin käy, mutta sitä en arvannut, että se käy näin nopeasti. Taisi olla Soinilla suunnitelma B valmiina siltä varalta että Jussista tulee puheenjohtaja.

https://yle.fi/uutiset/3-9666763

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #31

"persujen negatiivisuus kyllästyttää."

Jos jostakin negativisuutta löytyy niin persujen haukkujista, räksyttävät kuin rakkikoirat samoja mantroja, natsi, fasisti ja rasisti. Tämäkin blokistania on täynnä tuota pyhää vihaa ja negatiivisuutta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #32

No jaa, minä ainakin kehun persuja aina kun aihetta on. Esim. tästä:

http://www.tiinaelovaara.fi/kiusaaminen-voi-johtaa...

En tosin tiedä onko Elovaarakaan enää persuissa vai tuossa uudessa puolueessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset