Tuulan kliseeklinikka

21 kansanedustajan poliittinen hauta on juuri kaivettu

PS on hajonnut, ja 21 edustajaa perustaa uuden ryhmän. Tätä kirjoitettaessa ei minulla nimet ollet vielä selvillä, (kommenttiketjussa aukeaa) paitsi tietenkin ex puheenjohtaja Timo Soini. Tämä ryhmä haluaa jatkaa hallituksessa ja saada pitää hallussaan Sipilän ja Orpon ja kaikkien muidenkin tiivistyvää EU-liittovaltiota ajavien tahojen vankan luottamuksen.

Voisin vielä runsaasta blogaamisestani uupuneena yrittää muistuttaa kyseisiä kansan (?) edustajia (?), että heidän äänestäjäkuntansa oli juuri sitä, johon upposi slogan ”Missä EU, siellä ongelma”. Jos nämä äänestäjät eivät olisi olleet tietoisesti ja vakaasti EU-kriittisiä ja liittovaltion vastaisia, he toki olisivat vaaleissa äänestäneet jotakin lukuisista EU-myönteisistä puolueista, joita on tähänkin asti riittänyt niin oikealla, keskellä kuin vasemmalla.

Onnea poliittisen joukkohaudan kaivamiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (128 kommenttia)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kiitos. Kirjoitin niin hitaasti :D

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mitenkähän muuten käy Suomen Uutisten linjalle?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kiitos, Taru, vaikka onnitellaankohan me samaa kohdetta ja samoista syistä ;)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Näihin takinkäännön sm-kisoihin tarvitaan Raimo Häyrinen selostamaan. Ei tässä tavallinen penkkiurheilija pysy perässä...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Miten niin. Itse olen ainakin kertonut tapahtumien kulun etukäteen kommenteissani jo parin päivän aikana. Kun ennemerkkejä katsoi ja laski yhteen yksi + yksi, niin asia oli päivänselvä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Hyvin se Kuikka ennusteli tai tiesi. Itse en ollut noin varma että soinilaisissa olisi vielä puhtia, mutta olihan heissä. Tuli puhti sitten katkeruudesta, nöyryytyksen antamasta vihasta tai mistä tahansa, niin lievä yllätys tuo oli itselleni että saivat yli puolet lähtemään mukaansa.

Nyt "halla-aholaisten/nuivien" puolueen valtaus ei näytä enää yhtä suurelta muutokselta, koska eivät onnistuneet sittenkään pitämään puoluetta kasassa. Liian täydellinen voitto ehkä.... nöyryytti liikaa ja sitten soinilaisilta katkesi ne viimeisetkin pidäkkeet..

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Hyvä idea kommentaattoriksi.
En luottaisi loikkareihin, ilman puoluetta ja näillä kokemuksilla.

Eero Mattila

Nyt tehdään takinkääntämisen historiaa... eikä tyylipisteitä jaella. Varsinaista demokratiaa;-)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Heh, mutta kun hillotolpalle pääsy eli ministeriksi on niin mahtavaa jotta takin voi vielä kääntää ainakin kerran ympäri. :D

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Silloinhan takki on taas oikein päin.

Eikös se hillotolppa sementoitu Lex Soinin myötä perussuomalaisille koko vaalikaudeksi?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #18

Max, eikös tuo koko vaalikauden jatko hillotolpalle nähtäne pikapuoliin, kun Sipilä kertoo uusista hallitusneuvottelukumppaneista.

Miten niin tiedät takin olevan nyt oikeinpäin? Voihan se olla nyt vuoripuoli päällepäin. Takinkääntöjä kun on kerrottu olleen monia kertoja. :D

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #29

Siinä hillotolppakommentissa oli kolmen pisteen vihje. Tuskin Sipilä sentään kehtaa lähteä juuri säädettyä puoluelakia toistamiseen Soinille räätälöimään.

Eikö se hillotolppakommentti Soinilta alunperin liittynyt juuri puoluetukeen?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #36

Taisi käyttää muissakin yhteyksissä hillotolppa-sanaa. Noin ainakin itse olen sisäistänyt.

No ensinhän tuo ryhmä pitäisi merkitä puoluerekisteriin, jotta ylipäänsä olisi hillotolpalle uudelleen asiaa. Toiseksi ovat vielä PS:n jäseniä jonkin aikaa, joten ensin lienee erottava ja vasta sitten liittyä uuteen puolueeseen. Riittäneekö vajaa kaksi vuotta "tilanteen" uudelleen haltuunottamiseen ja puoluetuen nostamiseen.

https://yle.fi/uutiset/3-8429851

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #50

Miksi pitäisi erota puolueesta liittyäkseen toiseen? Suomessahan on yhdistysvavaus.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #124

Jos jommankumman puolueen säännöt kieltävät kaksoisjäsenyyden, se voi erottaa jäsenen, mutta ei kenenkään tarvitse liittymisvaiheessa itse tuollaista miettiä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Täytyy kohtuullisuudella todeta, että politiikka on yhteisten asioiden hoitamista, eikä yhden asian liikkeenä ärhämöintiä. Yksi puolue ei Suomen poliittisessa kentässä saa suuntaa muuttumaan EU-/ EURO- erojen suuntaan eikä maata muutettua muukalaisvastaiseksi.

Ei sitten millään.

Uuden Vaihtoehdon tarina ei välttämättä ole vielä ohi v. 2019.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Saat olla sitä mieltä, mutta entäs ne äänestäjät jotka tämä "uusi vaihtoehto" on nyt pettänyt? Ja voisitko kertoa, minkä "vaihtoehdon" ne uusivaihtoehtolaiset tarjoaa? Siis mille puolueelle ne tarjoavat vaihtoehdon? Nimittäin siinä kysymyksessä ratkeaa tuon "vaihtoehdon" kohtalo

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Oikein, Tuula.

Näköalaton porukka hamuamassa hillotolppaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuula, ainaski Simon Elo on poliittisen uransa päättymisen ottanut tuolla loikalla huomioon. Tämän kertoi äsken suorassa nettilähetyksessä.

Mielenkiinnolla seuraan miten Sipilä ja Orpo suhtautuvat hallitusyhteistön jatkumiseen, jota eronnut ryhmä haaveilee. Jos hallitus jatkaa vanhoin ministerein, niin se kyllä on takuu sille, että kuvio oli jo etukäteen suunniteltu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Valtaosa äänestäjistä ei varmaankaan edes ollut sitä porukkaa, jota Soini kutsui natseiksi. Vaan juurikin niitä entisiä SMP:läisiä. Vaikkakin sinne puoluekokoukseen oli pystytty haalimaan ne vallankaappaajat.

Tuskinpa Uusi Valinta entistä persulinjaa virallisesti mitenkään muuttaa, vaan tulee edelleen korostamaan EU-kriittistä lähtökohtaansa. Jos tätä ryhmää ei eduskunnassa olisi, niin sitten keskiverto persuäänestäjä varsinkin maaseudun syrjäkylissä olisi tuntenut itsensä petetyksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #16

Voit uskoa itse tuohon mielipiteeseesi. Taitaa kuitenkin olla niin ettei EU-kriittisyys saa olla enää tapetilla. Tuo on keskustan ja kokoomuksen hteinen vaatimus tästä eteenpäin. Tuo on oma mielipiteeni näiden tapahtumien jälkeen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

Ei Soinin porukka hallituksessa pienen kuherruskuukauden jälkeen suostu puudelia näyttelemään, vaan ainakin periaatteesta haluaa alkaa jossain vaiheessa kohottaa profiiliaan.

Siksi olenkin ajatellut, että Sipilä varmaan mielellään raivaisi hiukan tilaa hallituksessa joka tapauksessa RKP:lle ja KD:lle, vaikka "Uusi Valinta" siellä mukana onkin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #26

Luuletko jotta Soini ja Terho söisivät sanansa ja menisivät RKP:n kanssa samaan hallitukseen? No, eihän siinäkään olisi mitään uutta toisaalta, jos noin tapahtuisi.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #19

Jep, ei taida Terhokaan enää ministeriaitiosta ehdotella tulevaisuuden EU-kansanäänestystä. Ei tainnut olla tosissaan ennen puheenjohtajavaalejakaan.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #16

Se, että Soini kutsuu natseiksi niitä, jotka hänen itsensä ja puolueensa menestyksen ovat taanneet, on ennen kuulumattoman häpeällistä. SMP sinänsä on ollut minullakin sydäntä lähellä. Ja tietysti Väyrynen :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #16

Mielestäni Uusi vaihtoehto on hieman kankea ja tylsä nimi, seteliselkärankaiset on parempi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #28

Jouni älä vie ko. nimittelyä kokoomukselta ja keskustalta, joille tuon mielihyvin suon. ;)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #34

Markkinat komppaavat Sipilää (ja S. Niinistöä), kyllä on pörssi nopeasti ajan hermolla. Kun suurista rahoista puhutaan, muutama poliittinen hauta ei merkitse mitään.

"This is a very natural and certainly an attractive alternative (for Sipila)...That would give the government a clear majority in the parliament, and the current economic and reform programme would stay on track," Danske Bank economist Pasi Kuoppamaki said.

Read more: http://www.nasdaq.com/article/finnish-nationalists...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

MinisteriAudin lämmin takapenkki houkuttelee.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #42

Soini on jättänyt ministeri-Audin takapenkkiin sellaisen painauman, että sitä olisi vaikea jonkun toisen täyttää.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Uusi vaihtoehto on varmasti edelleen eurokriittinen ja maahanmuuttokriittinen puolue, mutta ei avoimen muukalaisvihamielinen puolue. Jos olet seurannut kehitystä Euroopassa muukalaisilla ratsastavilla populisteilla löytyy suurempi vastavoima, johon demokratian keinoin on tyytyminen.

Arabipoikien invaasio Suomeen oli ja on EU:n tason päätännässä, eikä yksittäisten suomalaisten toimijoiden käsissä. Suomen 2015 sumaa puretaan kaikessa hiljaisuudessa hyvin ja rationaalisesti.

Se ei ole Suomen vika, jos koko Euroopan halki virtaa maahan se epätoivotuin aines - se vika on aivan muualla. Ei näitä oikein rajalla ampuakkaan voisi.

EU -ja Euro-kriittisyydestä sen verran, ettei kukaan ole vielä esittänyt vakavia vaihtoehtoja ja menetelmää tämän nationalistisen utopian aikaansaamiseksi. Suomi ei voi irtaantua EU:sta, ellei se irtaudu eurosta - josta se ei todellakaan voi irtaantua.

Suomihan liittyi EU:n jäseneksi turvallisuuspoliittisin perustein, ja tällä osin maailma on kääntynyt yhä epävarmempaan suuntaan.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #115

Luulen että PS äänestäjät ovat niitä, jotka haluavat kuulla johtajiensa sanovan, että Suomi ei jää avuttomana seisomaan tumput suorina, jos tulee uusi ja pahempi invaasio. Tai jos euro vetää meidät entistä pahempaan suohon. Ja tämä muuten on syy, miksi itse liityin asintuntijajäseneksi Kansalaispuolueeseen. Jonkun täytyy olla tämän maan puolella, siis sen itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden puolella, vaikka kuinka sinun kaltaisesti ajattelevat hokevat alistuvasti, että ei me nyt vaan voida mitään. On pakko voida!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #116

Minustakin tuntuu, että seuraavan invaasion uhatessa monissa muissakaan maissa ei olla tumput suorina edelliseen malliin, vaikka vallassa olisivatkin vanhat tahot. Invaasiot tulee estää jo edeltäkäsin, jota on suositeltu tiedepiireissä jo vuosien ajan.

Invaasiota voi syntyä myös Euroopan sisäisesti, josta Brexit on hyvänä esimerkkinä, mutta kuka ihme muualta Euroopasta mielin kielin synkkään ja syrjivän Suomeen nyt tulisi.

Sinäkään et sitten ole käsittänyt Maamme taloudellisen huoltosuhteen heikkoa tolaa ja se seurauksia lähivuosina.

Euroero on mahdoton, joten sopeutukaamme siihen aina siihen asti, jos se sisäpuolenta suurien toimijoiden päätöksin joskus lopetettaisiin.

Itsenäisyys on jo menetetty EU-jäsennyyden myötä, muuta eipäole Putinkaan pahasti kolistellut onnettoman ja yksinäisen Suomen rajoilla muutoin kuin pienin varoituksin pakolaisten tultua sattumoisin sopimuksita huolimatta Venäjältä Suomen puolelle.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kyllähän tuo yllätys oli. Oleellista on kuitenkin, että siellä on esimerkiksi Sampo Terho, joka nyt siis otti selkeän pesäeron Halla-ahon retoriikkaan. En usko, että EU- ja maahanmuuttokriittisyys on mihinkään kadonnut. Siis oivallinen ei-jees-mies. Juuri näitä toisen näkökulman miehiäkin tarvitaan.

Pienenä yllätyksenä on Simon Elo, jonka olin kuvitellut Halla-ahon ryhmään. Tosin hän kirjoitti minusta jo ennen puoluekokousta jotain puheenvuoroja, joista oli luettavissa, että hän on nykyhallituksen kannalla. Juvonen on useamman kerran osoittanut olevansa itsenäinen nainen ja Lohela on nähdäkseni hoitanut puhemiehen hommat sataprosenttisesti. Saarakkala oli 2015 hallitukseen menoa vastaan mutta pohjalaisena sitä mieltä, että homma hoidetaan loppuun saakka.

Odotan vielä muutamaa nimeä tuohon listaan...

Kaikki ei aina suju kuin Homsössä.

Tuossa todellakin toteutui se, että kansanedustaja ei ole puolueensa vaan kansan edustaja. Puolueen voi kaapata mutta ei kansanedustajia. Koska äänet eivät ole yksilöitävissä, vasta seuraavissa vaaleissa selviää, ovatko edustajat tulkinneet oikein äänestäjiensä tahtoa.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Onhan siellä Lapista Hanna Mäntyläkin. Hän on ollut niin näkymätön, että olen luullut, että hän ei ole enää ryhmässäkään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Minusta on hauskaa ja humoristista jos siellä nuivien joukossa on Toimi Kankaanniemi. Tosi "kristitty" mies.

Mies itse on entinen loikkari ja paljon muuta kivaa, mutta taisi persuista loikkauksia harkitsevia moittia aikaisemmin ja nyt en hänen nimeään loikkareiden joukossa nähnyt. Ehkä Kankaanniemi ei jaksa enää loikkia vanhoilla päivillään.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #62

Käsittääkseni Kankaanniemi ei loikannut. Hän siirtyi persuihin sinä aikana, kun ei toiminut aktiivipolitiikassa. Sitä ei kutsuta loikkaamiseksi, vaan kesken kauden hyppäämistä toiseen leiriin.

Juhani Piri

Onhan tämä kyllä vuosisadan farssi taas. Ei voi kun ihmetellä politikkojen röyhkeyttä.

Näyttäisi että tämä asia oli ennalta sovittu Soinin, Sipilän ja Orpon kesken.

Jos Jyväskylän äänestyksessä Halla-aho vie voiton, niin soinilaiset irtautuvat puolueesta ja perustavat oman ryhmän ja jatkavat hallituksessa. Sipilällä ja Orpolla oli siis helppo sanoa, ettei nykyisten perussuomalaisten kanssa tule kauppoja miltään osin. Sipilä myhäilee tyytyväisenä, että olipas helppoa ja Soini jatkaa ministeriauton takapenkin kuluttamista onnellisena miehenä.

Eikä taaskaan ole äänestäjä rassukoilla asiaan yhtään mitään mitä sanoa. Oikeusturva on heikko heti kun raapustat numeron äänestyskopissa lapulle. Siksipä en ääntäni annakkaan kenellekkään koska puoluejohto päättää mitä tehdään ja mitä nappia kukakin saa milloinkin painaa.

Eipä mahdu minun päähäni tällainen ihmisten totaalinen kusetus ja takin kääntely. Takki viuhuu niin että näppäskengätkin on pyörähtäneet jaloissa vääriin jalkoihin. Käy oikeen sääliksi äänestäjiä kuinka on puheilla myyty 10 hyvää ja 11 kaunista. Suuhun jäi vaan paskan maku.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No nythän se puoluejohto ei päässyt niskan päälle, vaan puolueen eduskuntaryhmän rivimiehet panivat puoluejohdolle kampoihin ja tekivät oman päätöksensä suoraselkäisesti ja omaa äänestäjäkuntaansa ajatellen.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Juha minäkin pikkuisen tunnen sitä äänestäjäkuntaa. He eivät tykkää EU:n "integraation syventämisestä" mutta nyt heiltä ei kysytä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Pidinkin tätä vaihtoehtoa ihan mahdollisena, sillä ei Soini luovuta puoluettaan niille, jotka eivät ole hänen "seuraajiaan" kaikessa. Millä uusi puolue nyt erottautuu kokoomuksesta jää nähtäväksi? Mitä tekee nyt Halla-aho on todella mielenkiintoista nähdä ja vielä mielenkiintoisempaa on nähdä tulokset seuraavissa vaaleissa.

Nyt meitä sivusta seuraajia hemmotellaan oikein olan takaa:) Vain toinen näistä "puolikkaista" tulee jatkossa olemaan Suomen puoluekartalla, mutta kumpi niistä onkin jo tuhannen taalan kysymys?

Veikkaan, että köyhä ja tähän hallitusratkaisuun syvästi pettynyt kansa menee Halla-ahon taakse?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

kaija, olen pitkälti samaa mieltä kanssasi. Soini taitaa olla jo syönyt poliittiset eväänsä hillotolpalla.

Mielenkiintoista katsoa mitä jatkossa seuraa. Auttoiko hallitustyön jatkumiseen eroaminen PS:stä. Jos auttoi, niin ennalta sovittu juttuhan se on ollut.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kummallakin ryhmällä on kaksi vuotta aikaa näyttää kyntensä. Vihervasemmiston syömähammas poistettiin ilman puudutusta. Kummallekin ryhmälle löytyy varmasti kannattajia, onhan ne kaksi kertaa suurempia kuin takinkääntäjä/iltalypsäjä RKP/KD edustamäärissä. No problem.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Jotkut Halla-ahon innokkaimmat fanit toivoivat, että puolueen kannatus tuplaantuu hänen valintansa myötä. No, ainakin puolue tuplaantui. Jos ne saa joskus yhteensäkään saman verran ääniä kuin persut parhaimmillaan, niin jo on ihme.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Juu, tuo on ennusteesi tynkä PS:stä, mutta mitäs veikkaat, mikä on tämän "uuden vaihtoehdon" kohtalo? Kääntyvätkö heitä äänestäneet nyt yhtäkkiä EU- ja Liittovaltiomyönteisiksi?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En usko, että se Uusi Vaihtoehtokaan sellaiseksi kääntyy. Se tulee säilyttämään aiemman perussuomalaisten linjan.

Miksi muuten luulet, että niillä oikeilla SMP-läisillä äänestäjillä Suomen korpisalojen mökeissä olisi jotain yhteistä kaupunkien kaduilla kävelevien arpinaamaisten ja nahkarotsisten Soldiers of Odin rikosjengien kanssa, joita halla-aholaiset lähinnä edustavat?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #31

Älä nyt vedä Odineita tähän. Heistä suurin osa ei ole PS-porukkaa, jos kukaan. Ja tämä blogi käsittelee nyt päivän uutisen EU-aspektia, siis sitä, miten käy EU-kritiikin ja siitä luopuneen "Uuden vaihtoehdon" jonka nimikin on pelkkä vitsi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #41

Olisiko parempi nimi Uusi toivo? Vai Imperiumin vastaisku? Vai Tähtien sote?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tuskin niillekään seuraavissa vaaleissa hyvin käy. Mutta Soini sai mitä halusi: pääsee eläkkeelle ulkoministerin hommasta. Halla-aholla oli yllättävän huono pelisilmä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #45

Halla-ahollahan ei käsittääkseni ole oikeastaan mitään kokemusta puoluepolitiikan tekemisestä käytännöstä. Vaikea silloin on peliä lukea, jos ei tiedä sääntöjä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #52

Se on kaupunginvaltuutettu, europarlamentaarikko ja entinen kansanedustaja. On sillä enemmän kokemusta kuin vaikkapa minulla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #97

Hän on siis tehnyt politiikkaa. Mikään noista ei kuitenkaan päteväitä puoluepolitiikkaan, varsinkaan kun ajatellaan puolueen sisäistä politikointia. Luettelemasi meriitit ovat Halla-ahon tapauksessa yhtä vakuuttavia, kuin ajokortin omaaminen autotehtaan johtajan pätevyytenä. Halla-aho on tainnut vain hyödyntää puoluekoneistoa, ei rakentanut sitä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #122

Se on toki totta. Jussi on hallankumouksensa tehnyt, Jussi saa mennä. Ei tule ikävä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Paitsi jos noudattavat Väyrysen kutsua ensi vaaliin. Vai ovatko puheenjohtaja ja asiantuntijajäsen asiassa eri linjoilla?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

En suinkaan ole tässä eri linjoilla. Väyrynen kutsuu kaikki, jotka haluavat olla Kansalaispuolueen linjoilla. Mutta tietenkään hallituksemme nykylinja EI ole Kansalaispuolueen linja. Mutta muuten: on aivan mahdollista että Väyrynen ja asiantuntijajäsen ovat jostain eri mieltä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Anteeksi kuinka? Ilmoitit Soinille ja seuraajilleen kaivetun poliittiset haudat ja Väyrynen kutsui heidät mukaan seuraaviin vaaleihin ehdokkaiksi. Miten ihmeessä se voisi tarkoittaa teidän olevan asiassa samalla linjalla? Vaikea ymmärtää miksi vaalilistalle kaivattaisiin poliittisia ruumiita?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #60

Älä saivartele. He kelpaavat ehdokkaiksi sikäli mikäli vastustavat hallituksen nykypolitiikkaa. Toki he ovat poliittisia saattohoidettavia, jos samaan aikaan sekä vastustavat että kannattavat hallituksen EU-linjaa. En ota vastuuta Paavon sanoista, mutta oletan että konkaripoliitikkona hän ymmärtää asiaan kuuluvia pelejä hieman enemmän, minä taas olen periaatteen ihminen. Mutta siltikään en usko Paavon tarkoittaneen, että Kansalaispuolueessa saa toki kannattaa myös syvenevää liittovaltiota yms. Olet ehkä itse ymmärtänyt väärin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #63

Ehkä olen ymmärtänyt väärin. Tohtori Väyrynen saattoi tietysti tarkoittaa jotain muuta Timo Soinia kuin ulkoministeriä, joka on menettänyt alkiolaiset juuret omaavan puolueensa. Noitahan lienee tiussa tusina.

Niko Sillanpää

Päivä on vasta nuori, 21 ei tule riittämään.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Mitä Tuula ja Sirpa ovat mieltä jo lauantain kokouksen jälkeen alkaneista irtaantumisista? Tässä esimerkki

Maanantain eroilmoituksissaan liperiläinen tj, eläkeläinen Veijo Sykkö ja juukalainen talousneuvos Väinö Herneniemi perustelevat eroaan sillä, että ”raakojen arvojen kannattajat valtasivat puolueen huolellisen etukäteisvalmistelun kautta. Puolueen valtaajat saivat valmiin ja rakennetun maan asuttavakseen kovaa työtä ja uhrauksia tehneiltä vanhemmiltaan. Pitkäaikaiset puurtajat saivat tylyn kohtelun. Nykyisellä hurmoksellisella perussuomalaisella puolueella on tavoitteena eristää Suomi kansainvälisestä toiminnasta ja sulkea rajat myös sotaa pakenevilta ihmisiltä. Samalla jäisimme itse tullimuurien ja vapaan matkustamisen estävien rajojen taakse. Puolueen nykyjohdon huolena eivät sen sijaan ole esimerkiksi nopea jakautuminen hyvä- ja huono-osaisiin, työttömyys, syrjäytyneisyys tai lasten ja vanhusten hoito”

Lähde Karjalainen 13.6.2017

Paljonko näitä on mahtanut jo tulla puoluetoimistoon ja paljonko on tulossa. Veikkauksen voi tehdä vaikka tuhannen tarkkuudella. Oma arvioni on että yli 5000 lähtee ja siirtyy uuteen kotiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Seppo, kiitos kysymyksestäsi. Vastaan, minulle on ihan yksilysti vaikka eroaisi kaikki paitsi uusi johtajisto. ;)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihan sama mihin Tiina Elovaara meni? Tuskinpa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #55

jaa, mihin hän meni? Ja miksi pitäisi kiinnostaa juuri Elovaara?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #68

Nuori ja lahjakas ja valovoimainen ja niin edelleen.
No entäs kuivan manifestin allekirjoittanut Maria Lohela? Pärjännyt hyvin työssään.
Mutta teille kai Niikko ja Hakkarainen painaa vaakakupissa niin paljon.
Onnittelen kuitenkin että pääsitte Kankaanniemestä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #55

Jos ei ole sinulle, niin minulle kuitenkin ihan samantekevää. Ei kai minun tarvitse olla samaa mieltä kanssasi vieläkään?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela
Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Juudas sai 30 hopearahaa. Mikähän mahtoi olla tämä joukon lunnashinta?
Vaikea uskoa etteikö käsikirjoitusta oltu valmisteltu ennen Persujen puoluekokousta. SMP:n viitoittamaa tietä eroporukka etenee. Suomen kansan yhtenäisyyspuolueen sijaan nimeksi tuli toivo. Ehkä parempi nimi olisi epätoivo? Aika näyttää kenne laariin tulevat äänet sataa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ymmärtääkseni eivät nämä eduskuntaryhmästä eronneet ole ainakaan toistaiseksi puolueesta eronneet ja jos heidät erotetaan, Soini siinä mukana, niin kevyet mullat vaan persuille. Kaikkien tutkimusten mukaan Suomen kansan suuri enmmistö on EU jäsenyyden kannalla ja jos maailmanpoliittinen tilanne kiristyy sen tärkeämmäksi EU:n jäsenyys Suomelle tulee.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kyllä Elo ilmoitti ryhmän erovan puolueesta ja harkitsevat uuden puolueen perustamista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kaikkien tutkimusten mukaan Suomen kansan suuri enmmistö on EU jäsenyyden kannalla"

Liittovaltio ja yhteisvastuut tässä on ongelma eikä näistä haluta puhua kansalle eikä tietenkään mitään kysyä joten arvauksissa on moniko haluaa taas maksajan paikalle.

Niko Sillanpää

#40: Lienee itsestään selvää, että erotetaan jäsenyydestä, jos eivät itse eroa.

Suomalaisista tämän hetken gallupeissa yli puolet voi olla EU-jäsenyyden kannalla, mutta persujen ja esimerkiksi kepun jäsenistä ei.

Suomeen jää vain yksi eduskuntapuolue, joka vastustaa liittovaltiokehitystä (= on EU- ja eurokriittinen). Sama koskien globaalin vastuun politiikkaa. Eli kokonaisuus lienee lopulta osapuolille win-win, mutta ei toki likimainkaan kaikille Soinin mukana loikkaaville, joiden uskottavuus äänestäjiensä silmissä kyllä tuhoutui samalla. Piti olla kriittinen EU:ta ja nykymuotoista kansainvälistä suojelua kohtaan sekä ajaa "köyhän asiaa", päätyi federalistien käsikassaraksi, pakollisen taakanjaon mahdollistajaksi ja keskustan ja kokoomuksen kanssa leikkaushallitukseen.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Meinaat että Suomessa ei tarvita EU-asioissa mitään eriäviä mielipiteitä? PS syntyi EU-vastaisuudesta, ilman sitä ei ole yhtäkään syytä äänestää Perussuomalaisia, tai siis ainakaan noita uusivaihtoehdottomuuslaisia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Tuo olisi EU-vastaisille kuolinisku (siis nykyistäkin enemmän) mikäli eduskunnassa olisi jatkossa kaksi EU-vastaista ryhmää eli EU-vastaisten äänestäjien äänet jakautuisivat kahdelle puolueelle, jotka kaiken lisäksi eivät edes pitäisi toisistaan.

No toki EU jos kunnolla sählää, niin voi tuhota itse itsensä, mutta kaksi EU-vastaista toisiaan inhoavaa ryhmää eduskunnassa heikentäisi selvästi mahdollisuuksia mihinkään EU tai euro -eroihin. Ei ne mahdollisuudet ennenkään olleet häävit.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minusta erittäin hieno homma, arvasihan sen, että kukaan normaalijärjellä varustettua ihminen ei jää piilorasistien joukkoon, iso peukku tuolle eroavalle ryhmälle.

Kyllä he lähtiessään tiesivät, että poliittinen ura on vaakalaudalla, siihen nähden rohkea veto.

Halla-Aholta moni odotti kommenttia, mutta kaveri luikki takaovesta pois, siinä on oikea ''rohkea'' johtaja. Halunneeko hän tehdä nettivideon, että saa sanottavansa ulos, kun ei uskalla toimittajia kohdata.

Saas nähdä iskeekö illaksikin taas joku kokous, kun pitäis televisiossa esiintyä, vai joko Huhtasaari on saanut sinnekin komennuksen.

On johtajia, ja ihmisiä, jotka kuvittelevat olevansa johtajia, jokainen voi itse päättä kummasta on kyse, kun Halla-Ahosta puhutaa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Perussuomalaisista jäi nyt jäljelle nimi ja änkyrät.
Suuri yllätys tämä ei mielestäni ollut, mutta ripeästi toimivat nämä uuden ryhmän perustajat. Luku on nyt tätä kirjoittaessani 21, luultavasti kasvaa muutamalla.
Saa nyt sitten nähdä miten tämä heijastuu kuntapolitiikassa. Ehkä jakaantuu samoin vihapiipertäjiin ja uusvennamolaisiin.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Alla olevasta linkistä voi katsoa mitä mieltä takinkäännön maailmanennätys mies itse on mieltä loikkareista.. Aika pelle ukko, jos rehellisiä ollaan.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/222426-timo-soini...

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

"Pidän loikkareita luusereina."

T:Timo Soini

Sampo Terho persujen hajoamisesta:" höpöpuhetta"

Sampo Terhoa luulin suoraselkäisemmäksi. Soini on aina ollut pelkkä helppoheikki.

Eero Mattila

Jonkinlainen kuluttajasuoja täytyisi äänestäjille saada. Jos edellinen hallitus äänesti omia esityksiään vastaan ja nykyinen hallitus hajoaa, koska joku haluaisi noudattaa hallitusohjelmaa eikä olla noudattavinaan - äänestäjällä ei ole enää mitään kuluttajasuojaa.

Jos nykymaailmassa sukupuoli on mielipidekysymys niin eikö ääntäkin voisi vaihdella pitkin matkaa.. varsinkin kun on näin epäluotettavaa porukkaa kansanedustajina. Loikkareille äänensä antaneita pitäisi nyt kysyä haluavatko he mitätöidä ääänensä tai antaa sen jollekin toiselle.

- Lienee selvää, että EU-jäsenyyden jälkeen täällä on ollut vain toimeenpanohallitus eikä sen toimiin saa sekaantua tai ulkopuolisille kertoilla. Vallankäyttö tiivistyy valehteluksi ja salailuksi.

- Vaikka kansakuntaa viedään kohti liittovaltiota mikään media ei puhu tosiasioista vaan arvoista ja asenteista.

- Luulisi itsenäisyyden olevan avoimen keskustelun arvoinen.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"21 kansanedustajan poliittinen hauta on juuri kaivettu"

Lauantaina juntattu ja peitelty hauta on tosiaan kaivettu auki. Ruumiit Elossa ja Elo vallassa!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No mutta. Bloginhan nimi on kliseeklinikka.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Soini teki tukijoukkoineen todella fiksun liikkeen. Sipilä on kuulemma perunut hallituksen eroilmoituksen ja siitä saa koko Suomi kiittää Uusi vaihtoehto -ryhmää.

Ehkä kaikkein merkittävin asia on kuitenkin se että tästä alkaa uuden puolueen tarina joka voi yltää ihan mihin tahansa.

Eero Mattila

Irtiotto ja hallituspaikoista kiinnipito nyt vaan on ihan todellinen vallankaappaus Perussuomalaisissa. Jäsenäänestyksen tulosta pitäisi kunnioittaa... todella ala-arvoista.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Kohta alkaa varmaan kuntasektorilla loikkakilpailut..

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kenen asiaa Uusi vaihtoehto ajaa, mikä on ryhmän ohjelma ja missä kannattajat?

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Ensimmäisenä tulee mieleen, että ajavat omaa etuaan. Vaaleissa annettiin äänet köyhän asialle, pienyrittäjille, EU- ja maahanmuuttovastaisuudelle ja pienen ihmisen asialle. Hallituksessa toteutettiin aivan jotain muuta. Sen osoittaa puoluekokouksen tulos.

Kun puoluekokouksen päätöksiin ei sopeuduta, silloin agenda on jossain muualla kuin puolueen tai kannattajien asioissa. - Arvot on silkkaa hurskastelua. Ei rohjeta puhua asioiden oikeilla nimillä

Niko Sillanpää

Syitä on moninaisia. Syntyneen ryhmän puheenjohtaja Simon Elo ilmoitti, että hän loikkasi, jotta voi katsoa 2-vuotiasta poikaansa silmiin.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #84

Logiikka oli hiukan vaikeatajuinen.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #84

Tämä on sitten niitä arvoja, sanoisinko makuasioita. Onneksi poika ei ymmärrä, mitä isä on tehnyt.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Yhdessähän nuo 21 jatkavatkin. Ja onnea vaan Jussille, vielä kerran!

Niko Sillanpää

Jätän tämä tähän, koska kuka kissan hännän nostaisi, jollei kissa itse:

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238316-hasl...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Keksisivät paremman nimen - Uusi Valinta kuulostaa lähinnä valintamyymälältä. Ehkä kaikki saavat sieltä, mitä haluavat?

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Kansalaisen oikeusturvan kannalta olisi järjestettävä pikimmiten uudet vaalit. Loikkareiden joukosta kuuluu jo ääniä että heidän ei tarvitse edes erota Perussuomalaisista koska puoluehallitus on soinilaisten käsissä?

Sotku on niin sakea ettei sen varaan voi minkäänlaista hallitusta perustaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eikös Halla-aho hetki sitten kertonut saaneensa eroilmoitukset 21 edustajalta/ministeriltä. Näin itse mmärsin kun kuuntelin netistä. Kaiketi puoluehallitus valitaan uudelleen. Ei kai siihen puolueesta eronneet voi kuulua.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

No joo, en tunne proseduuria että kuka tai mikä elin voi erottaa puolueesta. Mutta noinhan sen luulisi olevan kuinka kirjoitit.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ja RKP:n puoluetoimiston porukka seisoo ALKO:n kassalla yrittäen palauttaa skumppa pulloja...
Siellä toimistolla jos missä hoetaan nyt voiko v*tutukseen kuolla...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Voisin lyödä pienen vedon, että Uuvateilla on Persuja isompi eduskuntaryhmä seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. Ainakin loikanneella ryhmällä on uskottavampi arvomaailma ja agenda.

Halla-aholaiselle pienryhmälle toivotan hyvää matkaa viiden prosentin kerhoon. Ehkä matka johtaa tohtori Väyrysen kansalaispuolueeseen. Kannatus ei siitä kyllä juuri ainakaan nouse.

Niko Sillanpää

Pistetäänkö 100€ (= pieni veto)?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Pieni veto voisi olla kuppi kahvia voittajan valitsemassa kahvilassa. Rahalla ei tuossa tilanteessa pidä selvitä. Voittaja saa ottaa pullan.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #103

Tahdon mukaan vetoon. Ja haluan viinerin. Mansikoilla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #127
Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ketkä äänestävät uuvatteja, jotka eivät ole mistään mitään mieltä, mutta hillotolppa kelpaa nuoltavaksi? Itse asiassa en osaa edes kuvitella uuvateille minkäänlaista vaaliohjelmaa, jota ei naurettaisi suohon.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Uuvateilla on uskottavuutta vaaliohjelmaa varten. Halla-ahon Persut vastaavasti lupaavat jotain ainoastaan muslimeille ja maahanmuuttajille. Heistäkään tuskin kukaan noihin tarjottuihin "täkyihin" yksikään tarttuu. Suomea ei rakenneta vieraita potkimalla.

Talouskasvu saattaisi kasvattaa uuden puolueen saamaa äänimäärää. Silti veikkaan paikkamääräksi Uuvatit 8 - Persut 6.

Perussuomalaisten ongelmaksi muodostuu se, että ehdokasasettelussa on vaikea löytää ihmisiä, joilla olisi edes kohtuulliselta vaikuttava rikosrekisteri. Uudella vaihtoehdolla sitä vastoin on meriittejä keränneitä poliitikkoja, joilla on myös - näköjään - siviilirohkeutta. Ja vahvat arvot.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #107

Käytetäänkö niistä nimitystä seteliselkärankaiset, jotka vaihtavat mielipiteitä ja puolueita sen mukaan, mikä on taloudellisesti edullisinta. Sellaista muistelen. Ja Juudaskin myi kaverinsa 30 hopearahasta. Ei hänenkään kunnia palautunut, vaikka hirtti myöhemmin itsensä. Ei syntynyt marttyyriä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #111

Eikös setelit menneet Halla-aholle? Ne, joilla oli selkärankaa lähtivät omille teilleen?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Halla-aholla on kyllä varsin paljon kansansuosiota, ja tämä näytelmä, jossa omat pettivät, tuo varmasti lisää sympatiaääniä. Jopa minä, joka poliittisesti olen hänestä kaukana, huomasin jollain lailla sääliväni häntä, kun kukaan ei halua leikkiä hänen kanssaan vaikka mitä tekisi. Lisäksi Halla-aho on kuin onkin hyvä esiintyjä: puhuu selkeämmin ja parempaa suomea kuin juuri kukaan toinen poliitikko.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuosta esiintymistaidosta ja ennenkaikkea selväsanaisesta puhetaidosta olen samaa mieltä. Ei tarvinnut miettimistaukoa vastauksiin.Tämä on toteamikseni tämän päivän nettiesiintymisestä. Voittaa tuossa taidossa Sipilän ja Orpon, Soinista puhumattakaan, mennen tullen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #95

Kieltämättä hän on selväsanainen, älykkyys auttaa nopeisiin vastauksiin ja hyvää Suomen kieltä kuuntelee mielellään, kunhan ei nukahda kesken lauseen!

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Mikä sitten on uuvattien agenda ja arvomaailma?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eiköhän se ole SMP:läinen pienen ihmisen asia. Miksi se olisi muuttunut nyt kun tuosta maahanmuuttovastaisesta vimmasta päästiin erikseen.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #108

Ehkä. Tosin en oikein tiedä, kokevatko ne pienet ihmiset, että tämä hallitus ajaa heidän asiaansa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #112

Kyllä, kun kaikki hyötyvät, myös pienet ihmiset hyötyvät. Ei pidä vähätellä pienen ihmisen kognitiivistä kapasiteettia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Orpo tuossa juuri kertoi A-Studiossa että hallituksella on edessään suuria päätöksiä EU:n suhteen. Muistetaan vielä että tämä kansainvaellus ja siirtolaisten tuputtaminen on EU-päätös ja agenda.

Eero Mattila

Seura -lehti teki hiljattain laajan raportin Sipilän yrityskaupoista. Seuraavassa numerossa käsitellään Sipilän puoluekauppoja. Hoitamalla Keskustapuolueen velat Sipilä valitutti itsensä puolueen johtoon.

Suomi on monien mahdollisuuksien maa:
- Suomessa voi ostaa puolueen!
- Suomessa voi ostaa myös hallituskumppanin!
- Kun näin tekee voi myydä koko Suomen ja me suomalaiset katselemme silmät ymmyrkäisinä sivusta tätä näytelmää... on se taitava mies!

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ja silti suuri lammaskansalaisten lauma pitää touhua ihan moraalisena, kunhan vaan tarpeeksi lätistään "arvopohjasta" :/

Eero Mattila

Keskustan velat oli vajaa miljoona euroa. Aika hyvä sijoitus saavutettuun vaikutusvaltaan nähden.. ja tätä lammaslaumaa on todellakin helppo johdatella uskomaan ihan mitä tahansa - vaikka mainitsemastasi "arvopohjasta".

- Jotenkin tulee mieleen Aapelin näytelmä "Siunattu Hulluus" ja kohtaus oletko nähnyt oikein viisasta miestä...

- Historia tulee näyttämään kuinka paljon Suomen kansa antaa itseään kusettaa... tai onko enää mitään kusetettavaa? Kyllä varmaan Sipilää naurattaa;-)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin teki. Kauhea valtamedia Seura teki raportin sillä aikaa kun halla-aholaiset jankuttivat ikuisia mantrojaan täysin todellisuuspakoisina.
Ja mitä toimituksellista työtä on Turkkila tehnyt/teettänyt? Nyt sitten istuu kai proppuna ettei uuvatit voi tehdä sitä pienten ihmisten journalistiikkaa. Kiva nuivat.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Joskus usaristakin vahingossa löytyy hyviä ketjuja kuten tämä ansio tietenkin arvon kommentaattorien. Otettakoon käyttöön osuva uusi lempinimi loikkareille, Uuvatit, ja toivokaamme heille onnea ja menestystä kalastelessa potentiaalista äänestäjäkuntaansa, kolmea pienviljelijää vuoden 2017 Suomessa.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Mitä mitä, ei Soini turhia aikaillut, vaan pisti homman heti muitta mutkitta uudestaan taas pyörimään. Ihmettelinkin hieman, missä Soini luurasi kun Sipilä ja Orpo pitivät tiedotustilaisuutta äsken... no, sehän selvisi:
https://www.youtube.com/watch?v=Is6Sf227V7o

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

21 kansanedustajan poliittinen hauta on juuri kaivettu, mutta eivätkös he pääse sille "sopeutumisrahalle" – vai onko peräti uhkana, että he joutuisivat etsimään itselleen politiikan ulkopuolelta rehellistä työtä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset