Tuulan kliseeklinikka

Ja kyllähän he kehtaavat!

On aika ilmiselvää, että Sininen tulevaisuus tulee olemaan puoluekartalla ikuisesti saavuttamatonta usvaa, koska loikkariporukalle poliittinen lokero jää löytymättä - kuka ihme äänestäisi jo takuuvarmasti epäluotettavaksi osoittautunutta ehdokasta ikinä - joten varmasti jokainen uuva on jo hyvissä ajoin miettinyt vaihtoehtoa B, eli miten jättää politiikka niin että vihreä oksa kuitenkin säilyy.

Osa jää eläkkeelle, mutta osalle varmasti löytyy sopiva palkkiovirka. Kuitenkin ajattelin, että palkkiovirkojen kanssa odoteltaisiin ihan hygieniasyistä muutama tovi. Kuvittelin, että yksikään heistä ei sentään kehtaisi ihan jo seuraavalla viikolla ilmoittaa siirtyvänsä hyväpalkkaiseen Eurooppa-virkaan. Vaikka paljoon heidän omatuntonsa on venynyt, mutta silti, eivät he kehtaisi!

Mutta kyllähän he kehtaavat!

Toivon että joku tutkiva journalisti (no, ei kovin mutkikkaasti varmaan tarvitse tutkiakaan) toisi julki, millä meriiteillä juuri Hanna Mäntylä on todettu sopivaksi Euroopan neuvoston erityisneuvonantajan virkaan.

https://yle.fi/uutiset/3-9684186

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Yli 8.000 ääntä pari vuotta takaperin. Voi varmasti antaa Eurooppa neuvostolle oman tietämyksesä Suomen populistiuolueiden ( persut ja muut ) olemisista lähituntumin EU-maiden pääministereille.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Niin, se varmasti oli juuri nimenomaan niiden kahdeksantuhannen äänestäjän hartain toive, ja syy äänestää juuri Mäntylää ...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Halla-Ahoja ja porukkaa on varsin vaikeaa istuttaa yhtään minnekään, varsinkaan Suomen ulkopuolelle hallintohimmeleihin. Eurooppa ei kaipaa rasismia tai muukalaisvihaa, mutta Eurooppa kaipaa hallittua järkiperäistä kontrollia turhan populismin ja suunsoiton sijaan.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Hän oli ilmeisesti ainoa joka tippuisi "tyhjänpäälle" ainoastaan muutaman vuoden sopeutumisrahalle. Muistaakseni hieman yli 2000€/kk. Siinä on hänen ainoa meriitti.

Käy katsomassa eduskunnan sivulta mäntylän cv. Jotain epämääräistä ja ilman päivämääriä. Verottajalta löytyy verotiedot joista ilmenee, ettei hän ole omalla työllään juurikaan pystynyt elättämään itseään. Ei sillä, että tukien saaminen olisi pahasta silloin kuin niitä tarvitaan, mutta ei sovi egolle, että joutuisi "sossuluukulle" entisenä ministerinä ja "kansanedustajana".

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Taas hyvä osoitus kuinka päteviä politiikkoja Sinisissä on. Ei ihme että PS on katkera.

Mäntylä kaiken lisäksi ansaitsee tuon EU-virkansa koska hänellä on asiantuntemusta sosiaalisten ongelmien ratkaisussa. Arja Juvonen on toinen näkyvä ex-perussuomalainen jolta löytyy vastaavaa asiantuntemusta. PS on enemmän kuin ongelmissa kun parhaat katoavat rivistöstä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Parhaat? Millä mittarilla? Ymmärrän toki, että kommenttisi ainoa tarkoitus on kettuilla, mutta kummallista että edes näin ilmiselvä korruptiotapaus ei hetkauta, vaan oma tilaisuus kettuiluun menee yhteiskunnallisen huolen ohi. Vai eikö korruptio ole ongelma ensinkään?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eiköhän perussuomalaisetkin valitse parhaat edustajansa ministereiksi ja persuistahan lähti koko ministeriryhmä. Aikamoinen suonenisku puolueelle, jota ei aiemminkaan ole pidetty minään hengen jättiläisten ryhmittymänä.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #9

Persujen hengen jättiläiset ovat olleet kaksi vuotta ministereinä; että sellaisia jättiläisiä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #9

"Parhaat olivatkin puolueen puheenjohtaajisto" ja valinnan suoritti Soini.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Mäntylä on entinen terveydenhoitaja Lapista. Ei mitään erikoisosaamista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On koulutukseltaan perushoitaja ja ammatiltaan erityisnuorisotyöntekijä.

Sosiaali-ja terveysministerin pesti oli hieman ylimitoitettu mm. koulutuspohjaan nähden.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Tapelkaa, saatte tupakkia. Huvittavaa vain seurata tätä entisten Soinin puolueen nimeen vannoneiden tuskaa :D

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Samat sanat Tarulle kuin jo yllä kirjoitin Kimmolle

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Hassua Tarut ja muut, että ette näe tässä muuta kuin persujen jäsentenvälisen.

Toki ymmärrän jos joku siitä huumoria repii, mutta minusta tässä on "täytteitä" huomattavasti herkullisempaan poliittiseen pitsaan.

Marko Parkkola

Kirjoitin joitain vuosia sitten blogauksen Kuka tahansa paitsi perussuomalaiset. Taisi olla aikoja, kun Jyrki Katainen kasasi hirvitystä, jota kutsuttiin sixpack-hallitukseksi. Silloin piti tehdä kaikki mahdollinen isänmaalle vahingollinen, jottei vaan Soini & co pääsisi hallitukseen.

Nyt ovat ajat muuttuneet. Kokoomus sai tehtyä Soinista sisäsiistin hillotolppailijan. Tilanne on toki jälleen kaikki paitsi perussuomalaiset, sillä loikkarit on nyt erotettu puolueesta. Ja tilanne on jälleen, ettei isänmaalla väliä, kunhan status quo säilyy.

Hanna Mäntylä Euroopan neuvoston erityisasiantuntijaksi? Jos en itkisi, varmaan nauraisin tälle tragikomedialle.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Väärä analyysi Kataisen motiiveista. Tarkoitus oli saada konstilla millä tahansa hallitus, joka pysyisi pystyssä siihen asti, että hän pääsee nimittämään itsensä komissasariksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Moni ei näytä ajattelevan että Suomen demokratiaa tässä halveksitaan, perussuomalaisille tuo taisi olla enemmän tervehdyttävä vaikutus. Mitä tekee puolueella tai ideologialla joka ei halua edistää omia päämääriään kun siihen tulee tilaisuus?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Nimenomaan. Tapahtunut oli parasta, mitä saattoi Perussuomalaisten tulevaisuudelle toivoa.

Perussuomalaiset pääsivät irti hallitusvastuusta ilman, että tarvitsee itse ottaa siitä vastuuta, ja samalla puolueesta lähti puolueen linjaa hämärtäneet "kaikkien kaverit".

Ennen puoluekokousta veikkasin, että Halla-aho valitaan puheenjohtajaksi ja että hänen johdollaan puolue lähtee oma-aloitteisesti hallituksesta valmistelemaan seuraavien eduskuntavaalien jytkyä.

Nyt Perussuomalaisten ei tarvinnut ottaa itse vastuuta tuosta ratkaisusta, ja kaupan päälle saivat marttyyrin leiman ja entistä useamman suomalaisen kypsymisen niiden muiden puoluiden harjoittamaan politiikkaan.

Voiko suurempaa poliittista lahjaa toivoa?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Näin toimii edustuksellinen demokratia. Tyhmää viedään luin mätää kukkoa ja parhaat virat jaetaan tosiaan palkkioina emäketkuille.

Ei ihme, kun äänestäjiä syö poliitikkojen omanapaisuus ja jaskan pauhanta.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Räätälöidäänkö näille kaikille loikkareille jonkunlainen virka. Ihmettelen minäkin sitä millä meriitillä Hanna Mäntylä viran sai, hän on ollut kumman näkymätön ministeri virasta luopumisen jälkeen. Ei hän kyllä miniterinäkään ollessa mitenkään loistanut.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ilmeisesti Paavo Väyrysen loikkauksen kepusta, ja jatkuvan kepun selkään puukotuksen hyväksyt?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Puolueuskollisuudella ei ole minulle mitään väliä. Ainoastaan sillä, että ajaa sitä linjaa, mitä on äänestäjille luvannut. Pitää olla uskollinen äänestäjille, ei puolueelle.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Okei. Eli tulkitsen tuon niin, etteivät soinilaiset kansanedustajat ja ministerit jääneet muukalaiskammoisen Halla-ahon vangeiksi.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #20

Tulkintasi on harvinaisen väärä, mutta sillehän minä en voi mitään :)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Väyrynen on oikeastaan tuolta kannalta vielä koettelematta.

Hän on keskustan listoilta valittuna euroedustajana edelleen ALDEn ryhmässä, kuten muutkin keskustan listoilta valitut. Joten siinä mielessä hän ei ole siirtynyt minnekään. EU-parlamentissahan ei muutenkaan pidetä kovin suurena ihmeenä, vaikka edustajat äänestäisivätkin ryhmänsä enemmistöstä poikkeavasti. (Tietenkin, jos äänestää aina ryhmänsä enemmistöstä poikkeavasti, voi ryhtyä kysymään, onko viiteryhmä oikea. Silti erilaista näkemystä korostava edustaja voi olla hyvinkin arvokas ryhmälleen.)

Mutta Väyrysen palattua eduskuntaan aletaan katsoa, ketkä ovat johdonmukaisia näkemyksissään. Heidän, jotka nyt arvostelevat siirtynyttä ryhmää siitä, että he ovat tulleet valituiksi perussuomalaisten äänillä ja nyt siis pettävät äänestäjänsä, kannattaisi sitten muistaa, että myös Väyrynen on tullut valituksi keskustalaisten äänillä. Ei Lapin vaalipiirin äänestyslipuissakaan ollut erityistä kohtaa, jossa saattoi mainita, että tämä ääni on vain Väyryselle.

Mutta ehkä kannattaa suosista luovuttaa Väyrynen siinä vaiheessa susille ja todeta, että hän on yhtä epäluotettava kuin 20-ryhmäkin... Pettää puolueensa äänestäjät.

On hauskaa seurata, kuinka epäjohdonmukaisia ihmiset ovat.

JK. Minäkin... Mutta kadun sitä joka kerta yhtä tehokkaasti. Ruoskin ja soimaan itseäni minuuttikaupalla, että taas mokasit.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"...meriiteillä juuri Hanna Mäntylä on todettu sopivaksi Euroopan neuvoston erityisneuvonantajan virkaan."
Akateeminen tutkinto aihetta sivuten ja ministerin viran hoitaminen. En sanoisi, että Mäntylä nyt sentään on aivan pätemätön tehtävään, jos ajatellaan, että se on jyvitetty suomalaisille. Tietenkin on pätevämpiäkin sekä Suomessa että varsinkin Euroopassa. Mutta tällä kertaa ei sopivampia (-;

Vaikkei yhdestä tapauksesta voi tehdäkään tilastoa, niin tällä palkitsemistahdilla (yksi viikossa) 20 kansanedustajaa on vaihdettu vuoden loppuun mennessä eduskunnasta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Epäilyistä huolimatta arvotkin taitavat olla kohdallaan päivän poliittisten tulokulmien kannalta, eikä tehokasta katumistakaan ole vaadittu miltään suunnalta.
Uskollisuudesta suotu palkkiovirka on "maan tavan" mukainen, muttei kuitenkaan kestä tarkastelua kansalaisten tasapuolisen kohtelun kannalta, jota lakimme taas edellyttäisivät.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Mäntylällä kävi munkki. Torvinen piti luottomiehenä saada mukaan loikkareiden ryhmään ja hän sattui olemaan Mäntylän vara.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset