Arvo Pohja – Vaarallisimmat valheet ovat aina imeliä

Mitä ihmisille nykyään tulee mieleen sanasta ”arvopohja”? Kotimaan politiikassa Arvo Pohja on mielikuvitusolento, jonka nimi on viime aikoina tullut tutuksi toistuessaan yhden maamme poliittisen historian härskeimmän kesäteatterin vuorosanoissa.

Onneksi totuus tuosta teatterista on tullut jo ilmi. Tästä voi pitkin hampain kerrankin kiittää myös valtamediaamme, joka ei sataprosenttisesti lähtenyt Uuden vaihtoehdon sokeriseen tarinankerrontaan mukaan, vaan ehkäpä uuvien omaksikin ihmetykseksi kyseenalaisti melko pian niin ”käsimerkit”, ”junttauksen” kuin ”halla-aholaisten vallankaappauksenkin”.  Tosin luultavasti kansalaiset olisivat ilman mediaakin heräilleet, sillä Sinisen Tulevaisuuden valheet arvopohjasta olivat jo liian imeliä ollakseen uskottavia.

On nimittäin niin, ettei kaikkein tuhdeinta pajunköyttä saa kansalle syötettyä, ellei sen päälle valella tonnikaupalla sokeria, hunajaa ja siirappia. Ja juuri tuo Arvo Pohjaan vetoaminen on yksi hunajamarinoiduimmista pajunköysistä, mikä kansalaiset on viime aikoina pakotettu nielemään. Se on myös yksi petollisimmista.

On helppo luetella asioita, joissa tuo feikkihahmo kummittelee. Leimallista on aina imelyys. ”Arvopohjamme” vuoksi meidän täytyy hyväksyä massasiirtolaisuus Lähi-Idästä ja Afrikasta. Emme voi jättää ”hädänalaisia” pulaan, koska meillä on ”eurooppalaiset arvot”. Kuitenkin jokainen tajuaa, että esim. afrikkalaisten siirtolaisten yhä kasvavat joukot eivät koostu hädänalaisista, vaan niistä maanosansa vahvimmista, joilla on varaa ja voimia lähteä salakuljetusbisneksen asiakkaiksi. ”Arvopohja” kieltää meiltä tämän hulluuden lopettamisen, vaikka tiedämme, että todellisia hädänalaisia ei tällä lailla auteta, vaan kokonaistilanne vain huononee. (Paitsi niiltä harvoilta, joiden bisneksille kansainvaellus on oikeasti hunajaa.)

Mutta imeliä valheita ei sovi kyseenalaistaa. ”Luovuttamatonta ihmisarvoa” on ruvettu käyttämään näennäisperusteena, miksi jokaisen Eurooppaan tai Suomeen tulijan pitäisi saman tien saada oikeus omille kansalaisille rakentamamme sosiaaliturva- sekä oikeusjärjestelmän loputtomaan kuormittamiseen.

Kuitenkin jostakin syystä jakamattoman ihmisarvon puolustajia ei poliitikoista enää löydykään, kun puhe siirtyy omiin vanhuksiimme, työttömiimme tai pitkäaikaissairaisiimme. Tiedän, että on klisee protestoida maahanmuuttopuheen yhteydessä tyyliin ”omat vanhuksemme makaavat kakkavaipoissa”, mutta toivoisin silti ”jakamatonta ihmisarvoa” hokevilta kannanottoa esim. tällaisiin uutisiin:  https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/hollannissa-uusi-lakiehdotus-sallisi-eutanasian-kaikille-yli-75-vuotiaille/ 

Eutanasiakeskustelu nimittäin on meilläkin käynnissä, enkä ole kuullut vielä kenenkään liberaalin ”luovuttamattomasta ihmisarvosta” jaarittelijan kertovan, millä tavalla juuri Suomessa onnistuttaisiin välttämään se todellinen ihmisarvon alennustila, joka noissa eutanasian sallivissa maissa nyt vallitsee. Siellä ei ole mitään moraalista perälautaa tullut vastaan, vaan yhä uusia ihmisryhmiä halutaan saada exit-keskuksiin. Härskeimmät kuolemankeskuksista haaveilijat kehtaavat vedota liberalismiin sekä ihmisen ”oikeuksiin” tehdä tällainen ”valinta”. Voi vain kuvitella, millaiset bisnesmahdollisuudet tästä aukeaisivat alan yrityksille täällä melankolisessa Pohjolassa, jossa masennus on kansantauti.  

Mutta kuten sote-keskustelusta tiedämme, ”valinnanvapaus” on tosi kaunis ja erityisesti Kokoomukselle sydäntä lähellä oleva sana. Pihtiputaan mummon täytyy päästä ihan itse valitsemaan, mikä terveysfirmoista pääsee veronmaksajien rahoja ahnehtien jättämään hänet hoitamatta.

Mielikuvitushahmo Arvo Pohjaan liittyviä imeliä valheita on toki enemmänkin, joten blogiini saattaa tulla jatko-osia myöhemmin, mutta nieleskellään näitä nyt ensin. 

TuulaKomsi
Kansalaispuolue

Olen kangasalalainen kouluttaja ja freelancer, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa. Kotisivuni http://www.komsituula.julkaisee.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu