Tuulan kliseeklinikka

Väyrysen vastustajilla oudon huteria argumentteja

Paavo Väyrynen on nyt tehnyt sen, mitä monet ovat toivoneet, jotkut ehkä pelänneet ja jotkut taas naureskellenkin veikkailleet. Puhun tietenkin presidenttiehdokkuudesta, tai siis suostumuksesta siihen, mikäli kannattajakortteja ehditään saada riittävästi joulukuuhun mennessä.

Väyrynen on poliitikko, josta kaikilla on mielipide, minulla myös. Ja koska olen yksi Kansalaispuolueen asiantuntijajäsenistä, siitä voi luonnollisesti päätellä, mihin yllä olevista ryhmistä kuulun. En kumminkaan kirjoita tätä nyt Paavon (tai muunkaan tahon) käskystä taikka mainokseksi, vaan esitän vain kainon toivomuksen keskustelun tasosta.

Kuten todettu, Väyrysen ehdokkuus herättää monissa innostusta, mutta mikään yllätys ei ole sekään, etteivät kaikki yhdy innostukseen, eikä tietenkään tarvitsekaan. Se, mitä Suomi oikeasti tarvitsee, on demokratia, ja demokratiaan kuuluvat vaihtoehdot, joista kansa voi aidosti valita.

Tästä näkökulmasta katsottuna keskustelun taso erityisesti Väyrysen vastustajien osalta ei päätä huimaa. Luulisi että tilanteessa, missä Suomi, Eurooppa ja maailma nyt on, kaikkia kiinnostaisi ensisijaisesti se, mihin maatamme ollaan viemässä ja millä hinnalla. Kyse on valtavan isoista asioista, viime kädessä siitä, onko tulevaisuudessa enää mitään Suomea, jonka asioista voisimme edes teoriassa päättää demokraattisesti täällä omassa maailmankolkassamme.

Luulisi, että nyt jos koskaan tarvitaan erilaisia vaihtoehtoja, myös niitä, joita itse ei missään tapauksessa kannata, jotta kansan todelliset mielipiteet saadaan mitattua kehityksen suunnasta. Ja koska meillä on tähän mennessä presidenttikisaan ilmoittautuneista kaikki saman ”koulukunnan” eli maamme itsemääräämisoikeuden lopullisen tuhoamisen kannattajia (koska suunnitelmat euroalueen tiivistämisestä, sitovista maahanmuuttajakiintiöistä sekä ”euroarmeijasta” tarkoittavat juuri sitä!), on vaihtoehdoissa nyt vain niitä, jotka tekisivät tämän tuhoteon joko oikeistolaisin tai vasemmistolaisin argumentein. Lopputulos, Suomen häviäminen itsenäisten valtioiden joukosta, on kuitenkin sama.

Nyt kun demokratian hengelle tulee Väyrysen ehdokkuuden myötä mahdollisuus toteutua, ihmiset eivät julkisilla palstoilla keskustelekaan näistä tulevaisuutemme kohtalonkysymyksistä, vaan osa keskustelijoista on yhtäkkiä taantunut alakoulutasolle. No, eivät tietenkään kaikki – on pakko todeta, (niin puolueettomasti kuin kykenen), että Väyrysen kannattajat kyllä vilpittömästi pyrkivät perustelemaan syyn kannattamiselleen. Vastustajat sen sijaan tyytyvät nälvintään (”Neuvostoliittoa ei enää ole”), kettuiluun (”keskittyisi mieluummin kansantanhuihin”), kyökkipsykologiaan (”Väyrynen se ei lakkaa ihailemasta itseään”) epäoleellisuuksiin (”moneskohan kerta tämä on kun Paavo pyrkii presidentiksi?”) sekä kaikenmoiseen asian vierestä puhumiseen, mitätöintiin ja valehteluun. Nekin, jotka haluavat säilyttää sivistyneen pintatason, saattavat sanoa, että ”Paavon aika on yksinkertaisesti ohi”. Nämä kaikki väitteet koskevat vain Väyrysen persoonaa, tai kommentoijien omaa, useimmiten valtamediasta omaksuttua, mielikuvaa siitä.

Mutta itse asiasta, siis Suomen suunnasta, ei haluttaisi keskustella juuri ollenkaan. Se on hälyttävää, ja juuri tämä aktiivinen vaikeneminen osoittaa, että kansallismielistä ehdokasta tarvitaan enemmän kuin koskaan, jos ei muuten niin keskustelun herättäjäksi.

Ihmetellen siis totean Väyrysen vastustajille, että jos teidän omat ehdokkaanne, nuo uuden uljaan Liittovaltion lujittajat ja Suomen itsenäisyyden hautaajat oikealta vasemmalle, ovat niin ylivoimaisen hohdokkaita, että  minkäänlaiselle kansallismieliselle vastavoimalle ei muka riittäisi kannatusta, niin sittenhän asiat ovat teidän kohdallanne erinomaisen hyvin. Miksi siis tuhlaatte aikaanne jonninjoutavaan nälvintään?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (152 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Nyt ei taida kassakaapissa olla minkäänlaista dealia, joten Paavon kampanja on turha.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ja sinun piti tulla sitten eläväksi esimerkiksi siitä, mitä blogini koski...

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Väyrynen on vain menneisyyden jäänne, joka luulee itsestään isoja. Kertoo jo paljonmiehestä, kun pystyttää puolueen, johon kuka tahansa ei voi liittyä täysjäseneksi. Ja uskoo vahvasti omiin mahdollisuuksiin, vaikka kannatusprosentit ovat hänellä huvenneet jokaisen presidenttinvaalin myötä, mihin hän on ehdokkaana osallistunut. Voi olla, että nytkin pääsee kolmanneksi, mutta se ei riitä mihinkään. Väyrysen olisi jo aika ymmärtää jäädä eläkeelle.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ville, sinäkin todistat blogini pääkysymyksen aiheelliseksi. Mutta en jaksa toruskella siitä enempää, vaan mieluummin kysyn, että saako Suomen seuraavissa presidentinvaaleissa ylipäätään olla liittovaltiokehitystä vastustavaa ehdokasta? Ja jos saa, niin kukahan se voisi olla, jos tai kun Väyrynen ei kelpaa?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "...kysyn, että saako Suomen seuraavissa presidentinvaaleissa ylipäätään olla liittovaltiokehitystä vastustavaa ehdokasta? Ja jos saa, niin kukahan se voisi olla, jos tai kun Väyrynen ei kelpaa?"

Mites olis Laura Huhtasaari?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Sivistyksen pintatasoa on sen sijaan todeta kaikista muista ehdokkaista, että nämä ovat "maamme itsemääräämisoikeuden lopullisen tuhoamisen kannattajia".

Minä en ole vielä päättänyt, pitäisikö Väyryselle nauraa vai pitäisikö tätä sääliä. Demokratian henkeen kuuluu, että voin vapaasti valita kumman tahansa, tai jonkin muun, lähestymistavan. Jos ne 20 000 kannattajakorttia eivät ole tullakseen, ainahan Väyrynen voi suostua itse perustamansa puolueen ehdokkaaksi.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

No minä sentään pystyn perustelemaan väitteeni. Mutta yhtä asiaa en vain tajua. Jos olisi joku täysin pelle ehdokas, joka ilmoittautuisi presidenttikisaan, ja jos hänellä ei olisi mitään muuta kuin viihdearvoa, niin minä en kyllä viitsisi tuhlata aikaani turhaan nälvintään. Meinaan, eihän se minua yhtään närästäisi, että joku ryhtyy ehdokasperformanssiin. Omahan olisi asiansa. Tämähän on (vielä) vapaa maa. Paitsi, jos ehdokas ei olekaan pelle, mutta hänet ja hänen kannattajansa pitäisi jostain syystä nujertaa, silloin varmaan pitäisi uudestaan ja uudestaan hokea kaikilla palstoilla, että kuulkaa, ihan naurettava ehdokas, ei mitään mahiksia.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ymmärränkö oikein: Koska Väyrystä harva sanoo pitävänsä vakavasti otettavana ehdokkaana, tämä on osoitus siitä että hän on vakavasti otettava ehdokas?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #9

Vain vakavasti otettava ehdokas herättää intohimoja, joita sinäkin nyt osoitat ;)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Väyrysellä on tapana herättää intohimoja. Hänellä oli aikanaan varsin suuri kannattajajoukko. Mutta aika ei pelaa Väyrysen eduksi. Hänellä on vastassaan kannattajiaan paljon suurempi joukko, jotka pitävät häntä inhokkinaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #15

Näin suuri tilannetajun ja myös oman tukijoukon todellisen luonteen tuntemuksen puute osoittaa surullisesti, miten kaukana ollaan niistä ajoista, jolloin Väyrystä olen itsekin joissain asioissa kannattanut.

" Kansallismielisyyden" yrittäminen keskiöön pitämällä Venäjää ja EUa tyrmäävän luontoisen kannattajajoukon liimana on yhtä vakava varoitus siitä, ettei olla ihan realiteettien maailmassa.

Menneinä aikoina Paavo ei olisi i k i n ä syyllistynyt näin uskomattomaan virhearvioon.

Oikeastaan tämä on niin hirveän surullista ja säälittävää, että tämä pitäisi kieltää tuskallisena ihmiskokeena.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #146

"" Kansallismielisyyden" yrittäminen keskiöön pitämällä Venäjää ja EUa tyrmäävän luontoisen kannattajajoukon liimana on yhtä vakava varoitus siitä, ettei olla ihan realiteettien maailmassa. " - Tämän lauseen selvittely vienee muutaman viikon kaikenmoisiin teksteihin tottuneeltakin :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #9

Tämähän alkaa muistuttamaan jo Torpan keskustelua ateismin uskonnollisuudesta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuula Komsi, et voi olla tietämätön Väyrysen poliittisesta menneisyydestä jossa rähmällään olo NL:n edessä vietiin pidemmällä mihin eivät edes "kotikommunistimme" kykeneet. On kyllä hyvä, että Väyrynen asettuu ehdokkaaksi, nimittäin silloin viimeistään suomalaisille valkenee, keskustelujen seurauksena, miksi Suomen on syytä kuulua EU:n ja miksi kuuluminen EU:n on Suomen itsenäisyyttä vahvistava, ei heikentevä tekijä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ratkaisevin tuki Paavon valintaan tulee samalta suunnalta kuin aikoinaan Kekkosenkin aikana.
Parhaassa tapauksessa ei tarvita edes turhaa äänestämistä.

Viipurin vaalipiirin äänet ratkaisevat loppupeleissä:)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

No niin, meillä on kaksi vaihtoehtoa: Paavoa ei valita presidentiksi, koska kansa ei sitä halua, tai Paavo valitaan presdentiksi, mutta se onkin Venäjä, joka valitsee. Venäjä tulee tässäkin käyttämään sitä ihmeellistä valtaa, jolla se kuulemma nosti Halla-ahon persujen puheenjohtajaksi...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

No mitä jos sitten aloitettaisiin se keskustelu. Sinun kommenttisi ei ole keskustelua. Kaipaan kannanottoja siitä, haluammeko liittovaltioon vai emme. Ja jos emme, voisitko sinä tai joku muu kertoa, kuka tähänastisista nimetyistä ehdokkaista vastustaa konkreettisella tasolla liittovaltion sinetöimistä Suomen osalta. Kirjainyhdistelmä EU EI ole synonyymi "Suomen itsenäisyydelle". Et Arto VOI olla tietämätön tällä hetkellä meneillään olevista suunnitelmista liittovaltion lujittamiseksi ja lopunkin määräysvallan hävittämiseksi kotimaasta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuli mieleen vain, että mihin haluaa kuulua Euroopan parlamentin Alde-ryhmä, jota Väyrynenkin meppinä edustaa? Alde-ryhmä on Eurooppaamyotämilisen ryhmä, joka haluaa voimakkaimmin syventää Euroopan integratiota?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #18

Siellä taitaa olla porukkaa joka lähtöön, niin kuin on Kepussakin

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Alde-rhyhmä on Euroopan liberaalien puolueiden ryhmä? Ei kansallismielisten! Niillekin on omat ryhmänsä?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #22

No ei sitten ole ihme että Paavo perusti kansalaispuolueen. Minua siis kiinnostaa asiakysymykset, ei se, mitä Alde on tai ei ole. (Siinä olet oikeassa, ettei Alde ole sopivin ryhmä Paavolle, eikä varmaan hänen kannattajillekaan)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #24

Väyrynenhän voi vaihtaa ryhmäänsä milloin tahansa? Se toisi miehelle ainakin vähän uskottavuutta?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Pahus. Olen jo luvannut Naantalikeskustelujen jälkeen ääneni Torvaldsille.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi
Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

No, nyt kun Väyrynen lupautui vielä kerran, askarruttaa, kuka on toisella kierroksella hänen kilpakumppani.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Tähänastiset kommentit ovat paljolti blogini esimerkkimateriaaliksi sopivia. Nyt toivon kovasti, että olettepa sitten Väyrysen puolella tai häntä vastaan, niin keskittykää tulevaisuuteen ja politiikan asiakysymyksiin. Vain tulevaisuuteen voimme vaikuttaa. Kommentit tyyliin "EU takaa Suomen itsenäisyyden" ovat pöljyydessään tietenkin ihan hyvää esimerkkimateriaalia nekin, mutta erityisesti siis toivon näkemyksiä siitä, saako presidentinvaaleissa olla mukana kansallismielinen(kin) ehdokas, ja jos saa, niin kukahan se sitten olisi jos ei Väyrynen, ja jos taas ei saa, niin miksi ei saa.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Itse kannatan VÄyrystä kaikkein vähiten, koska hän on Suomen itsenäisyyden pahin vihollinen, umpivenäläismielinen. Hänhän on julkisesti venäläismielisten presidenttiehdokas, mikä esim. täällä paistaa silmään heti, yhden asian ehdokas:
https://www.facebook.com/groups/1664063267193818/?...

Hän on muka jotain tietävinään Venäjästä, mutta en tiedä hänen kertaakaan sanoneen hyvää sanaa Venäjän suomalais-ugrilaisista kansoista tai osoittaneen niitä kohtaan mitään rakentavaa kiinnostusta, ei tietenkään, tiedämmehän kuinka suuresti hän "kannatti" Viron ja muidenkin itsenäisyyttä...

Lähetin myös hänelle ja avustajilleen nootin siitä, että Euroopan unioni yhdessä Venäjän kanssa tappaa Venäjän suomalais-ugrilaiset kansat, kuten jokaiselle mepille. Muutama parlamentaarikkomme on jo vastannut, ei tietenkään tarvitse kysyä, onko Väyrynen avustajineen... ... ...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Esa-Jussi Salminen, saat toki vihata Venäjää ja kaikkia niitä, jotka vastustavat yltiöpäistä ja itsetarkoituksellista Venäjä-vihaa. Mutta sinulta ja kaltaisiltasi haluaisin tiedustella, että jos EU vie meiltä oman rahan, määräysvallan siitä, ketkä tänne saavat tulla ja kuinka suuressa määrin, sekä vielä toteuttaa yhteisen armeijan, jolla on oikeus komentaa sotilaamme periaatteessa mihin vain (kaavailuissa oleva EU-armeija on siis paljon velvoittavampi sopimus kuin edes YYA ikinä oli) niin etkö näe sitä mitenkään itsenäisyyttämme heikentävänä?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Käsittämättömän epäasiallinen on kommentointisi taso tänään. Vaikka tykkäisin ainoastaan mareista, udmurteista, hanteista, nenetseistä ja vaikkapa vielä komeista, olisin jo melkoinen Venäjän rakastaja. Kerron teille suuren uutisen: suomalais-ugrilaiset kansat ovat osa Venäjää! (sic).

Sen lisäksi rakastan melkein kaikkea muutakin Venäjällä.
En ainakaan kannata sitä, että Venäjä päättää, ketkä saa tänne tulla. Sitähän se haluaa ja harrastaa, päästää tänne tuhansia pakolaista pelinappulana, kun sopii Venäjän politiikaan, ja olla päästämättä, jos Suomi on kiltisti... ...

Venäjä on sairaalloisen kiinnostunut Euroopan turvapaikkapolitiikasta. Hienoa toki, että Venäjällä ei omia ongelmia ole, muuten kehoittaisinkin Venäjää pitämään huolta omista asioistaan, eikä Suomen rodullisesta puhtaudesta, muka... ...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #29

Nyt täytyy sanoa, etten ymmärrä pointtiasi ollenkaan. Luultavasti olemme kuitenkin joistakin asioista samaakin mieltä. Kuten että kukaan tai mikään Suomen ulkopuolella ei saa päättää, kuinka paljon tänne tulee väkeä vaikkapa Afrikasta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Esa-Jussi, luultavasti ymnmärsin osittain väärin kommenttisi. Tämä johtuu linkkaamastasi facebook-linkistä, josta sain sen käsityksen, että vastustat niitä, jotka vastustavat liioiteltua Venäjä-vihaa. Yritän parantaa luetunymmärtämistäni, mutta toivon myös mahdollisimman selkeää argumentointia kaikilta, että väärinkäsitykset minimoitaisiin. Suomalais-ugrilaisten kansojen asia on tärkeä, mutta yleinen ja hysteerinen Venäjä-vastaisuus ei missään nimessä ole mikään parannuskeino siihen asiaan. No, ei ilmeisesti sinunkaan mielestäsi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Nyt Tuula sanoit pahasti, ei Esa-Jussi missään vaiheessa ilmaissut vihaavansa Venäjää.

Vaikka venäläiset tappoivat sotien aikana meitä evakoita satoja, tuhosivat kotini, niin en minäkään vihaa Venäjää enkä venäläisiä. Meidän vain täytyy tehdä kaikkemme että emme joutuisi Venäjän alaiseksi. Minäkin pelkään Väyrysen kaltaisia isänmaan pettureita joita ajaa eteenpäin kyltymätön vallanhimo. Jos Venäjä joskus miehittää Suomen, silloin väyrysten kohtalo on Siperia.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Sitä saa mitä tilaa!

Eli mitä jos vallassa ylipäätänsä olisi sellaisia, jotka vastustavat NATOa? Olisiko Itämeri edelleen 'Rauhan Meri'?

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005293137.html

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ja kyllä Väyrynen on yksi isänmaallisista poliitikoista Suomessa. EU on menossa liittovaltion suuntaan ryminällä, koska jo nyt Ranska ja Saksa kehittelevät yhteistä/yhdenmukaista verotusjärjestelmää.
Ja meidän pikku-nössit juoksee tietenkin heti mukaan - ollakseen "ytimessä".

Torju vaara äänestämällä oikein!

Henry

Käyttäjän raunotarkia kuva
Rauno Tarkia

Koska sinä Tuula olet ilmeisesti hyvin informoitu Väyrysen tekemisistä, voinet varmasti kertoa minulle totuuden asiasta, joka on minua paljon vaivannut. Miksi Dnetskin kansantasavallan edustaja Johan Bäckman tiesi kirjoittaa Facebook sivuillaan Väyrysen perustavan uuden puolueen jo viikkoa ennen kuin Väyrynen asiasta itse ilmoitti televisiossa. Toivon, että et väistä kysymystä toteamalla, että haluat puhua vain tulevaisuudesta, sillä poliitikkoja äänestetään vahvasti arvopohjalta ja se taas perustuu arvioon poliitikon tekemisiin historiassa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

En tiedä. Johan Bäckmanin aivoituksista en tiedä mitään. Mutta sen tiedän, että uumoilin Väyrysen jollain tavalla tekevän irtioton Kepun ja Sipilän linjasta jo ennen kuin toveri Bäckman uumoili samaa. Jotain epäilyttävää on siis minussakin... ;)

Käyttäjän raunotarkia kuva
Rauno Tarkia

En nyt enää muista tarkalleen Bäckmanin käyttämää sanamuota, mutta en usko, että kyse oli vain uumoilusta. Uskon, että hänellä oli tietoa ja se taas haisee minun nenässäni pahalta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #36

Uskoisit niin joka tapauksessa, oli asia oikeasti miten tahansa. Mutta kyllä jo eurovaalien aikana vähänkin tilannetta seuranneet tajusivat, että Paavo on ihan eri linjoilla kuin Sipilän/Bernerin Kepu. Se oli vain ajan kysymys, milloin uusi puolue syntyy.

Käyttäjän raunotarkia kuva
Rauno Tarkia Vastaus kommenttiin #38

Nimenomaan en haluaisi tämän olevan vain uskon asia, vaan haluaisin tietää totuuden. Kysyin sinulta, koska olet "sisäpiiriläinen". Et ilmeisesti kuitenkaan tiedä miten asia on, joten jään vain ihmettelemään voisiko se olla totta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #44

Joo, valitan etten voi auttaa enempää

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Paavo tekee historiaa, putoamalla loppukilpailusta neljännen kerran. Häviö Haavistolle lienee jälleen edessä?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Niin, no, mitä sitten? Tuon ennusteen takiako hän ei saisi osallistua ollenkaan? Itse ajattelen niin, että presidenttiehdokkuudella on, varsinkin nyt tässä tilanteessa, kaksi tarkoitusta. Maan johtajaksi pyrkiminen tietenkin ensisijainen, mutta toinen tarkoitus on näkyvyyden saavuttaminen ja tärkeiden asioiden esille tuominen vaalikampanjan aikana.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Toki saa. Ja osallistuu vielä jatkossakin, jotta saa sen seitsemän kertaa täyteen!

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #40
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Yrität Tuula toistuvasti penätä, saako Väyrynen osallistua presidentinvaaleihin ja jos ei saa, miksi ei saa. En ole törmännyt keneenkään joka sanoisi ettei Väyrynen saa osallistua vaaleihin, eikä sellaista ainakaan tämän blogin kommenteissa ole väitetty.

Minusta hänen pitäisi itsensä ymmärtää, että hänen aikansa meni jo ja viimeisten vuosien puuhailut ovat olleet hänen itsensä kannalta lähinnä noloja. Lisäksi hän tosiaan vaikuttaa Venäjän nykyjohdon juoksupojalta. Mutta ei se sitä tarkoita, ettei hän saisi osallistua. Tottakai saa, kuka tahansa vaalikelpoinen joka saa 20 000 kannatuskorttia tai pääsee rekisteröidyn puolueen ehdokkaaksi, saa osallistua.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #43

" En ole törmännyt keneenkään joka sanoisi ettei Väyrynen saa osallistua vaaleihin,".
Eipä ole juuri muutakaan asiallista sanottu.
"Minusta hänen pitäisi itsensä ymmärtää, että hänen aikansa meni jo...". Eikä tuokaan eroa muista "perusteluista".

Isäni oli "vain" jatkosodassa, enkä haluaisi ponnistelujensa Suomen itsenäisyyden puolesta menevän hukkaan. Selvisi sieltä fyysisesti aika hyväkuntoisena vain yksi kranaatinsirpale tuliaisina, mutta henkisesti ei aivan yhtä hyvin. Muisteli monen monta kertaa, kuinka taistelulähettinsä pelasti hänen henkensä omansa kustannuksella.
Olisi kaikkien sodissa panoksensa antaneiden pilkkaamista, jos Suomi nyt vietäisiin liittovaltioon, yhteisvastuuseen jne.

Kannattaisi siis miettiä ketä milloinkin äänestää.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #43

No, nyt sitten törmäät. Minä nimittäin tämän päivän aikana huomasin sekä tämän puolueviritelmän että presidenttikampanjan sisällä niin hurjia osatekijöitä, että pidän tämän viritelmän kiihdyttämistä suorastaan sosiaalisena kidutuksena.
En nyt viitsi mainita nimiä , mutta vastaavaa tragiikkaa on nähty.
Tämä ei käy enää edes huonosta viihteestä.

Ennen arvostettu valtiomies virittää tällaisen uskomattoman tekeleen vanhoilla päivillään ja mukana häärää kohta Suomi Ensin , Bäckman , joukko entisiä kommunisteja, entisiä James Hirvisaaren kaadereita ja selkeitä antisemitistejä.
Jonkin epämääräisen " kansallismielisyyden" nimissä.

Tämä on jotenkin liian julmaa.
Tämän voisi oikeastaan lopettaa , jos olisi vähänkin sääliä ja ihmisrakkautta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nämä EU:n kannattajat ovat maansa myyneitä, ei näiltä mitään asiallisia vastauksia saa Suomen itsenäisyyteen. Idioottimaista väittää että EU vahvistaisi Suomen itsenäisyyttä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Idioottimaista väittää, että EU:sta eroaminen vahvistaisi Suomen itsenäisyyttä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Et voi olla täysissä sielunvoimissa moista kirjoitellessasi.

http://www.ksml.fi/kotimaa/Karjalainen-Alle-viides...

Tämänkin huonon jutun anniksi jää, että laeista 18% tulee eu:sta joten pelkästään lainsäännön kvaliteetin myötä Suomi oli 18% itsenäisempi eu eron jälkeen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #50

Etkös lue omia linkkejäsi? "Selvityksen mukaan eduskunnan vuosina 1995–2015 hyväksymistä lakiesityksistä hieman alle 18 prosentissa viitattiin EU:hun." ja "Suomalaisselvityksestä ei käy ilmi tarkemmin, miten merkittävä EU:n vaikutus kuhunkin lakiin on ollut, vaan lain on luokiteltu liittyvän EU:hun, jos tekstissä on viitattu unioniin edes kerran."

Tuo on aivan eri asia kuin väitteesi "laeista 18% tulee eu:sta".

Mielenkiintoinen määritelmä muuten itsenäisyydelle: Kuinka suuressa osassa laeista viitataan EU:hun. Kapeneeko itsenäisyys automaattisesti, jos laissa mainitaan vaikka Norja?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #51

Koska Suomi on eu:n jäsen se vaikuttaa monin eri tavoin Suomeen. Jos ei olisi ei vaikuttaisi. Jos ei olisi Suomi olisi täten itsenäisempi, voisi päättää asioista monin tavoin enemmän itse. Tässä en edes ota kantaa mikä olisi hyvästä tai pahasta vaan väitteeseesi "Idioottimaista väittää, että EU:sta eroaminen vahvistaisi Suomen itsenäisyyttä." joka nyt oli , no, idioottimainen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #56

EU:n jäsenyys vaikuttaa Suomeen? No shit, Sherlock?

Suomi on itsenäisesti ja äänestäjien enemmistön valinnan jälkeen liittynyt unioniin, vaikka Väyrynen silloinkin pani hanttiin. Ymmärrän että se ei kaikille kelpaa mutta väite että Suomi olisi EU:n ulkopuolella, ja nykyisen aggressiivisen Venäjän vaikutuspiirissä, jotenkin nykyistä itsenäisempi ei ole missään vaiheessa tullut todennettua oikeaksi.

Valtiollisella tasolla en tiedä kuin Venäjän, jolle olisi hyötyä Suomen EU-erosta. Tämä yhdistettynä Väyrysen aikaisemman poliittisen uran Neuvostoliitto-nöyristelyyn panee miettimään asetelmaa. Meille 5-kymppisille ja tätä varttuneimmille Väyrynen on usein suomettuneisuuden kärkisymboli heti UKK:n jälkeen.

Keskustelu Suomen EU-erosta on tietenkin teoreettista, koska jäsenyydellä on vankka kannatus kansan keskuudessa. Eihän jäsenyys edes kuulu presidentin valtaoikeuksiin joten vielä teoreettisempaa höpinä on Väyrysen ehdokkuuden yhteydessä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #61

Tuo vaahtoaminen menee siinä mielessä ohi maalin, että Väyrynen ei aja EU-eroa. Ja mitä tulee kansanäänestykseen, siinä ei äänestetty liittovaltioon menosta. Tämän nyt pitäisi olla itsestään selvää, että silloinen äänestys ei anna kansalta mandaattia itsenäisyyden täydelliseen poisluovuttamiseen.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Väyrysen ehdokkuus on tervetullut juuri siinä mielessä, että on ainakin yksi ehdokas, joka on Suomen itsenäisyyden puolella, euroa vastaan ja vastustaa liittovaltiokehitystä. Jos hän pääsee paneelikeskusteluihin, niin niitä viitsi katsoa. Muuten en EU:n ja euron vastustajana tuskin vaivaituisi.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Tämä on totta. Kyse on tärkeistä ja mielenkiintoisista teemoista, ei siitä, onko Paavo "narsisti" tai "vieteriukko" vai ei.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Muistaakseni Väyrynen jokunen vuosi sitten haaveili Suomelle, Virolle ja Ruotsille valuutaksi kruunua. Tuon kansallismielisempää ehdotusta en ole nähnytkään.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Varmaan kesä kun nämä vakiokommentaattorit tuntuvat tavallistakin tökerömmiltä kommentoinnissaan. Kolmen eri henkilön kolmen uusimman blogin kootut nerokkuudet.

1)Arto Luukkanen uhriutuu! (kelpaa selitykseksi mihin vain)
2)Marko Parkkola ja Suomen Sisun mahdollinen foorumi vuonna 2004! (kelpaa
selitykseksi mihin vain)
3)Venäjä! (tällä kertaa ei trolliheitto vaan jos vilkaiset väärällä silmällä eu:ta niin .... Venäjä!)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ilmeisesti Paavon aika on juuri nyt.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Paavo on pelimiies ja pelaa elämänsä loppuun saakka, Paavolla on vauhtia ja pyrkyryyttä vaikka muille jakaa.

Onko Paavon puolue muuten saanut ne kannatuskorttinsa kerättyä? Sekään ei ollut mikään läpihuutojuttu, joten epäilen, että jää haaveeksi nämä 20000 korttia.

Yrittää saa, ei siinä mitöön, mutta jokainen sen tietää, että Sauli Niinistö valitaan rökälemäisellä voitolla.

Antaa Paavon yrittää, se on ainakin varma, että mediapeliä riittää.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Saattaapi olla että tuo 20 000 kannattuskorttia tulee nopeammin kuin kukaan uskoo.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sinä voisitkin vaikka viikottain tälle palstalle raportoida, kuinka kannattajakorttien kerääminen edistyy?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Pekka Lukkala. Kannattaako heittäytyä noin piikikkääksi, sinulla ilmeisesti paremmat tietolähteet, joten hoida myös tiedotus.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #67

Minua tiedottaminen ei tässä asiassa kiinosta. Luulisi enemmänkin kiinnostavan Väyrysen kannattajia?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Paavon paras päätös oli pistää korkki kiinni.Sen seurauksena myös Finnairin matkustamohenkilökunta vapautui keskittymään omaan työhönsä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Jep. Lentoemännät olivat jossain vaiheessa kovilla.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mauri, tämä on vakava juttu: Jos Paavo on pistänyt korkin kiinni eikä enää edes lentoemoja taputtele, miten sellainen luulee pärjäävänsä venäläisten kanssa? Eikö Paavon pitänyt olla Kekkosen seuraaja?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kansasta jonkin kokoinen osa haluaa muutosta. Kenties Väyrynen on herkällä korvalla kuunnellut kansalaisten näkemyksiä ? Ulkopolitiikan saralla Paavo on satavarmasti pätevämpi kuin nykyinen tyhjänpuhuja ja patsastelija tai muut ehdokkaat, joilla ei ole mitään takin täytettä, edes toppauksia.

Kaikenlaisen ' eipäs Paavoa pressaksi ' puheen asemasta olisi oikeasti hyvä pysähtyä ja miettiä mitä ollaan viime vuosina saatu kokea ja mihin meitä ollaan viemässä.

Ehkä muutoksen aika vihdoinkin alkaa uudesta pressasta ? Vai mennäänkö edelleen silmät kiinni ja pää edellä syvään kaivoon, kuten tähänkin asti on tehty.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Eli henkilö joka on toiminut ministerinä jo vuonna 1975 edustaa vuonna 2018 jonkinlaista muutosta? Varmaan Paasikivi-Kekkosen linjalle pyrkiminen olisi sitten jotain uutta ja dynaamista?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Onko Suomen itsenäisyyden hautaaminen ja kaiken päätösvallan luovuttaminen pois sinun mielestä "uutta ja dynaamista"?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #66

Miten neuvova kansanäänestys opasti?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #69

Sitä kansanäänestystä ei käyty liittovaltioon menemisestä, saati sitten eurosta, vaan väitettiin, ettei edes omasta rahasta tarvitse luopua. Eikä olisi tarvinnutkaan. Mutta kun meillä oli ja on nämä maanpetturit.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #71

Ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista kannattaa EU:ssa pysymistä ja jos se liittovaltiokehitys ei miellytä, niin Suomen kansa voi äänestää eduskuntaan sellaiset voimat, jotka päättävät irrottaa Suomen EU:sta. Ei siinä sen kummempaa. Mutta kun EU-vastustajat ovat pieni vähemmistö, niin minkäs teet? Halla-ahokaan ei kannata EU-jäsenyydestä uutta kansanäänestystä, koska hän on varma siitä, että se tuottaa (taas) virheellisen tuloksen.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #78

Luulen että suurin osa suomalaisista ei kerta kaikkiaan ole pysynyt hereillä siitä, mihin ollaan menossa. Jos gallupeissa kysyttäisiin: kannatatko sitä, että EU päättää Suomen pakolaiskiintiöt, verotuksen, työttömyysturvan ja tämän lisäksi siirtää suuren osan veronmaksajien rahoja pysyväisellä mekanismilla heikompiin EU-maihin, arvaa mikä olisi tulos? Kyse on siitä, miten gallupeissa kysymys muotoillaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #85

Voi hyvin olla, että joihinkin noista tai samankaltaisista kysymyksistä enemmistö vastaisi kieltävästi. En minäkään kannata niitä tuollaisenaan.

Mutta nyt puhuttiin EU-jäsenyyden kansanäänestyksestä. Ei hypoteettisten asioiden kannatuksesta. Yhtä hyvin voitaisiin kysyä kannatatko sitä, että EU lähettää Suomeen tuhat spagettihirviötä tuhoamaan kaupunkeja.

Entäpä jos kysymys asetettaisiin siten, että kannatatko Suomen pysymistä EU:n kautta länsieurooppalaisten valtioiden viiteryhmässä vai EU:sta tapahtuvasta eroamisesta vääjäämättä seuraavaa Venäjän intressipiiriin luisumista?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #92

"Mutta nyt puhuttiin EU-jäsenyyden kansanäänestyksestä. Ei hypoteettisten asioiden kannatuksesta."

Itseasiassa EU:n liittovaltiokehityksessä on juuri kyse näistä mitä Tuula Komsi esitti. EU:ta ei voi kannattaa mikäli ei kannata Suomen itsenäisyyden rippeidenkin luovuttamista ulkopuoliselle, epädemokraattisesti valittavalle EU:n komissiolle.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #92

"Entäpä jos kysymys asetettaisiin siten, että kannatatko Suomen pysymistä EU:n kautta länsieurooppalaisten valtioiden viiteryhmässä vai EU:sta tapahtuvasta eroamisesta vääjäämättä seuraavaa Venäjän intressipiiriin luisumista?"

Kuten Norja ja Sveitsi?

Henry

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #118

Ei, vaan kuten Valko-Venäjä ja Ukraina.

Suomi on Venäjän sylissä ja ollut osa Venäjää jo aiemmin. Norja on Atlantin rannalla sijaitseva NATO-maa. Sveitsi on ollut puolueeton ja liittoutumaton keskellä Eurooppaa sijaitseva suurempien valtioiden hyödyntämä pankkiparatiisi kautta aikojen.

Yhtä hyvin voisit kysyä vaikka "kuten Australia ja Uusi-Seelanti".

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #121

Norja ja Sveitsi ovat ETA-maita ja Suomikin sellaisena säilyy, oli Suomen päätös EUn tai Euron suhteen mikä tahansa.
Luettelemasi maat eivät ole ETA-maita.

Henry

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #122

ETA ei vastaa EU:ta kotimarkkinakäsitteenä. ETA-vienti on ulkomaankauppaa kaikkine tullausbyrokratioineen vaikka tariffit on useimmissa tapauksissa nollattu. EU helpottaa kaupankäyntiä huomattavasti, koska se on EU:n sisällä yhtä helppoa kuin Suomen sisälläkin. Euroalueella ei tarvitse edes valuuttoja enää laskeskella.

Tämä siis mitä tulee kauppapolitiikkaan ja EU:n antamaan talousulottuvuuteen. Suomen kohdalla kuitenkin poliittinen viiteryhmä on keskeinen syy miksi Suomi innokkaasti halusi EU:hun 90-luvun puolivälissä liittyä. Syy oli aivan sama kuin Baltian mailla halu liittyä NATO:on niin pian kuin mahdollista. Etäisyyden ottaminen itään päin, niin paljon kuin suinkin pystyy.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #123

Korjaus omaan kommentiini:
Sveitsi ei ole ETA-maa, vaan EFTA-maa.

ETA-sopimus on kuitenkin:
"Ne 31 maata, jotka muodostavat ETA:n, muodostavat suurimmat yhtenäiset markkinat koko maailmassa. Markkinat ulottuvat Pohjoiselta jäämereltä Välimerelle asti. Alueella asuu yli 500 miljoonaa kuluttajaa. ETA:n ansiosta Euroopan sisämarkkinoiden neljä perusvapautta - tavaroiden (maataloustuotteita lukuun ottamatta), palvelujen, henkilöiden ja pääoman vapaa liikkuvuus - on laajennettu koskemaan EU:n lisäksi myös EFTA-maita.

EFTA-maat ottivat käyttöön Euroopan unionin sisämarkkinoiden säännöt, eli kaikki direktiivit, asetukset ja päätökset, jotka ovat tarpeellisia, jotta sisämarkkinat toimisivat kunnolla. Lisäksi EFTA-maat toimivat yhteistyössä joillakin sisämarkkinoita tukevilla aloilla, kuten tutkimus, ympäristönsuojelu ja kuluttajansuoja."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_talousalue

Henry

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #124

Jokainen, joka käytännössä toimii vientikaupan parissa, tietää, että ETA-maihin ei voi lähettää tavaraa vapaasti. EU-maihin voi.

Kaikki Norjaan menevät lähetykset vaativat tulliselvityksen ja siihen liittyvät dokumentit, kuten kauppalaskut, tariffioinnin j.n.e. Sen sijaan Ranskaan voi laittaa vaikka postin kautta kaupallisen vientilähetyksen eikä kukaan kysy mitään muuta dokumenttia kuin osoitetarran paketin päälle.

Voit vapaasti siteerata direktiivejä ja Wikipediaa, mutta näin se asia vain on!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #127

"Jokainen, joka käytännössä toimii vientikaupan parissa, tietää, että ETA-maihin ei voi lähettää tavaraa vapaasti. EU-maihin voi."

Nämä nyt ovat vain sopimusteknisiä kysymyksiä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #129

Tavaraviennin määritelmä:

"Vienti tarkoittaa EU-alueella vapaassa liikkeessä olevien tavaroiden vientiä EU-alueen ulkopuolelle."

http://tulli.fi/yritysasiakkaat/vienti

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #123

"Euroalueella ei tarvitse edes valuuttoja enää laskeskella."

Euroalueesta tulee hyvin pieni kun itsenäisinä pysyvät maat jäävät tästä pelleilystä pois. Muut Pohjoismaat ovat jo käytännössä kieltäytyneet liittovaltiokehityksestä ja irtautujia tulee paljon lisää kun asia etenee käytännön tekoihin, ei edes ylivelkantuneet maat välttämättä halua itsenäisyyttään menettää. Suomen pitää nyt olla harkitseva keitä pitää tukea EU-poliitiikassa ja jättäytyisin muiden maltillisten pohjoismaiden seuraan katsomaan ytimen kehittymistä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #85

Eli kansa on pääosin tyhmää, siksi Väyrynen?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #94

Kansa ei ole tyhmää, mutta kansa on median ohjailtavissa. Se on äärimmäisen surullista. Lisäksi suomalaisille on ikävä kyllä tyypillistä liiallinen miellyttämishalu ja vaatimattomuus. Vaikka rakastan suomalaisuutta, tunnustan, että olemme joskus liian liian lammasmaista kansaa. En tiedä johtuuko historiasta vai "geneettisestä ominaispiirteestä". Lammasmaisuus näkyy siinäkin, ettemme koskaan parantuneet suomettuneisuudesta. Vaihdoimme vain kumartelun ilmansuuntaa, ja opimme kumartamaan entistäkin syvempään. Mutta toisaalta, Suomi löysi kansallisen selkärankansa sortovuosien aikana, ehkä se tapahtuu vielä uudestaan. Koska sortokausi meillä on edessä, jos jatkamme ajopuuna. Ei ole yhtään sen jalompaa tulla lännen sortamaksi kuin idänkään.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #71

Suomalaiset pääosin haluavat pysyä EU:ssa ja eurossa. Miksi jonkun prosenttiliikkeen vuoksi pitäisi ajatella muuta? Ja lisäksi, etkö kannata suoraa demokratiaa?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #81

Kannatan. Demokratiaa ylipäätään. Väyrysen kaltaista ehdokasta tarvitaan. Jos kaikki presidenttiehdokkaat ovat liittovaltiomiehiä tai -naisia, se on aika kaukana demokratiasta. Ja kuten edellä jo sanoin, suomalaisista liian moni luulee että euro tarkoittaa vain sitä, ettei tarvitse vaihtaa valuuttaa rajoilla. Ihmisten tietämys on surkeaa, mutta se voisi parantua, jos tai kun Väyrynen pääsee vaaliväittelyihin esittämään jotain sellaisia faktoja, mistä muut ehdokkaat mielellään vaikenisivat.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #81

Jos noin, silloinhan äänestys kannattaisi järjestää, jäisi nämä turhat keskustelut pois. Vai olisiko niin, suurin osa suomalaisista haluaisi erota EU:sta ja eurosta?.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #66

Itsenäisyyden hautaaminen ja kaiken päätösvallan luovuttaminen on omaa tulkintaasi. Ei kukaan sellaista oikeasti esitä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #70

Kyllä esittää. Siitä vain ei puhuta suurin otsikoin juuri noilla sanoilla valtamediassa. Saksa ja Ranska nimenomaan ovat "syventämässä integraatiota". Yhteisvastuu ja tulonsiirtounioni ovat jotain, mitä Suomi ei aiemmassa kansanäänestyksessä tosiaankaan tilannut, mutta sellaista nyt puuhataan, koska muuten euron valuviat säilyvät korjaamattomina ja johtaisivat euron hajoamiseen. Etkö tosiaan ole kuullut siitä mitään?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #73

Itse kannatan jonkinasteista liittovaltiota ja Suomea sen osana. Jos/kun eurossa on "valuvikoja", tietenkin ne pitää korjata. Se ei kuitenkaan tarkoita kaikesta päätösvallasta luopumista, kuten sinä hoet.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #80

Vaikuttaa, että et tiedä asioista tarpeeksi. Euroa ei voi "korjata" ilman liittovaltiota ja pysyviä tulonsiirtomekanismeja.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#63 Niin, miten sen ottaa. Vastaan myös aiheeseen sivusta.

Meriitti, vai painolasti ? Ei kai muuten Pave olis kuitenkaan vanhin istuva pressa. Mannerheim, Svinhufvud, Paasikivi, Kekkonen. Muusta maailmasta puhumattakaan. Ja dynaamisuudesta on jo nähty hyviä ja ' toimivia 'esimerkkejä ministeritasolla. Stubb, Urpilainen ,Katainen.

Mikä sitten on hyvä ? Sano Sinä

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tämä projekti nimenomaan osoittaa, että hän e i ole kuunnellut.
Kuin itseään ja näitä " asiantuntijoitaan".

Hän on itse täysin pihalla projektinsa luonteesta ja osatekijöistä.
Ja kansan mielipiteestä ihan kaikesta , mutta varsinkin tämän tyyppisestä sekametelisopasta.

Järkyttävää katseltavaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tässä Väyrys-vastustajat välttelevät (tai puhuvat potaskaa) seuraavista aiheista:
- Suomen itsenäisyys
- NATOn luoma tilanne - suomalaisten selkärangattomuus
- Paasikivi - Kekkosen linja, puolettomuus
- EUsta irtautuminen
- Euron vaikutus talouteemme

Onneksi Paavo tuo esiin nämä asiat.

Henry

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Jos kerran väität, että Väyrysen vastustajat puhuvat potaskaa, niin sinulla on naurettavien one-linereiden sijaan velvollisuus todistaa väitteesi. Kirjoittamalla lyhyen listan sinä vain väität, mutta et pysty todistamaan mitään.

Kun Venäjältä tuli Suomeen turvapaikanhakijoita tammikuussa 2016, niin Väyrysen mukaan Suomen ei olisi pyytää Venäjältä selvitystä asiasta:

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/Vayrynen%20Ven...

Onko tuo mielestäsi isänmaallista toimintaa?

Joulukuussa 2014 Väyrynen ehdotti, että Suomi tunnustaisi Krimin osaksi Venäjä:

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000856651.html?no...

Krimin osana Venäjää ovat tunnustaneet Afganistan, Bolivia, Kuuba, Kirgisia, Nicaragua, Pohjois-Korea, Sudan, Syyria, Venezuela ja Zimbabwe:

https://en.wikipedia.org/wiki/Political_status_of_...

Jos toimisimme Väyrysen ehdotuksen mukaan, niin olisimme osa todella "hienoa" joukkoa. Onko tuo mielestäsi isänmaallista toimintaa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos puhutaan Paavon isänmaallisuudesta, niin likaisin tahra hänen viitassaan on 80-luvun alun Vladimirov -jupakka, jossa ei ole mitään selittelemistä. Se oli pyyntö Neuvostoliitolle puuttua Suomen presidentin valintaan.

Ja jos puhutaan hänen moraalistaan ja rehellisyydestään, niin esimerkiksi voisi ottaa jalasmökin ja ne vieraspaikkakunnan päivärahat.

Tässä siis pari faktaa, joiden kohdalla ei voi puhua perusteettomasta parjaamisesta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Joo, jalasmökki muistetaan, mutta minusta Niinistön rooli Suomen viemisessä huijauksella rahaliittoon (joka on aivan valtavan mittaluokan karhunpalvelus Suomelle) on vähintään yhtä kamala rikos. Eli sovitaan näin, että presidentinvaali on pienimmän pahan valintaa, ja minusta Väyrynen nyt vain on pienin paha.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, jos haluat Moskovan Brysselin tilalle.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #72

Tuo on se tyypillisin ja puhkikulunein argumentaatiovirhe. Ruotsi ei ole eurossa, mutta onko se Moskovan komennossa?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #75

Kyse ei ole tässä eurosta, vaan EU-jäsenyydestä. Jos Suomi eroaisi EU:sta, niin voisimme olla varmoja siitä, että ajautuisimme Venäjän vaikutuspiiriin, koska Venäjä haluaa olla suurvalta ja se haluaa itsellensä kyvyn sekaantua toisten maiden sisäisiin asioihin.

Jos Putinin hallinnolla on kanttia sekaantua Yhdysvaltain presidentinvaaleihin, niin heillä on varmasti kanttia sekaantua Suomen sisäisiin asioihin, jos tarve sitä vaatii. Putinin hallinnon jäsenet varmasti muistavat kylmän sodan ajan, jolloin Suomi piti yllä kulissipuolueettomuutta, mutta käytännössä Suomi oli YYA-sopimuksen kautta Neuvostoliiton talutusnuorassa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #82

Väyrynen ei esitä Suomen eroamista EU:sta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #72

Brysselistä voi erota Suomen yksipuolisella ilmoituksella. Moskovasta ei voisi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Silloin kun omat argumentit loppuvat, on parasta pyrkiä vaihtamaan puheenaihetta, vai mitä Tuula?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #79
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #89

Halusit vaihtaa puheenaihetta, kun joku kirjoitti Väyrysen poliittisesta historiasta, jalasmökistä ja muusta?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #101

Saa niistä puhua, kunhan pidetään katseet kumminkin tulevaisuudessa. Kuten olen jo sanonut, minusta Niinistön "syntilista" on pahempi menneisyydessä, mutta jos ajatellaan Niinistöä presidenttiehdokkaana juuri nyt, niin jos tai kun siitä jossain blogissa keskustellaan, en koko ajan toisi esille menneitä vaan katsoisin hänen tarjoamaansa linjaa tulevaisuudessa. ja juuri sen linjan takia en häntä kannattaisi, oli menneisyydessä mitä hyvänsä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #106

Tässä on nyt se paha ristiriita, että ajatellaan vähän kuin ennen Neuvostoliitossa, että paheita saa olla, kunhan arvot ja päämäärät ovat oikeat.
Ajatellaan siis, että Paavo on ikäänkuin väline jonkin hyvän saavuttamiseksi, oli hän millainen hyvänsä.

Mutta juuri Paavon ominaisuudet ovatkin ne, jotka tekevät näin päin ajattelun mahdottomaksi.

Joku sanoi tänään , että tässä kauhuviritelmässä on ainakin viisi osatekijää, jotka kaikki kuvittelevat vetävänsä narusta oman päämääränsä suuntaan.
Jo se, että Paavo lähtee tällaiseen mukkaan osoittaa, ettei ainakaan hän itse pysty sitä suuntaa päättämään.
Ja samasta syystä myös hän itse on riski tälle projektille.
Entisenä itsenään hän taas ei tällaista sekavaa ja säälittävää touhua olisi katsellut päivääkään.

Kuka tätä sitten vie ja minne ?
Ei kukaan. Ei mihinkään.
Karmea havainto.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Moskova ei kuulu tähän keskusteluun. Liittovaltiokehitys on vaikea aihe ja siksi Sipilä tai media ei tästä halua mitään aloitetta tehdä. Suomi on kuin lastu laineilla vieraiden valtojen vietävinä, ei mitään kykyä omaan politiikkaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tarvitsemme itsenäisen politiikan.
Yksui tärkeimpiä syitä on se, että EU tulee muuttumaan radikaalisti muutaman vuoden sisällä. Tai hajoamaan.

Toinen vaihtoehto on liittovaltio, joka on Suomen kannalta pahin mahdollinen. "Pohjoisen EUn" maat kuten Ranka ja Saksa ajavat tätä voimakkaasti.
Naurattaa hieman se, että jopa täällä Bulgariassa saa aiheesta parempaa tietoa kuin Suomessa, vaikka media täällä on harvojen käsissä.
Viittaan siihen, että moni kommentoija tuntuu olevan aivan kujalla siitä kuinka EUn vahvat maat ajavat liittovaltioitumista.
Esim. Bulgaria, jonne rahanne lähetetään, Frankfurtin kautta, on avoimen iloinen mahdollisesta liittovaltiosta, koska rahansiirrot jatkuvat...

Henry

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on nimittänyt puoluehankkeeseensa uusia asiantuntijajäseniä.

Kansalaispuolueen uudet asiantuntijajäsenet ovat kauppatieteiden maisteri Jarmo Ekman, ekonomi Jukka Davidsson ja agronomi Timo Isosaari. Väyrynen kertoi nimityksistään omalla Facebook-sivullaan. Asiasta tiedotettiin myös Kansalaispuolueen verkkosivuilla.

Ekman kertoo Facebook-sivuillaan olevansa Donetskin kansantasavallan lehdistökeskuksen suomalainen lehdistösihteeri.

Suomen ulkoministeriö on suorasanaisesti todennut, ettei Donetsin kansantasavaltaa Suomen tunnustamana valtiona ole olemassa. Myöskään YK tai EU eivät tunnusta Itä-Ukrainan separatistisia ryhmiä valtioksi."

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Väyrynen-otti-asiantuntijakseen-Ukrainan-separatistien-tukijan-Mitäpä-sanomista-siihen-voi-olla/881561

Paavo Väyrynen on myös vaatinut Venäjälle Ukrainan sodan ja Krimin valloituksen myötä asetettujen pakotteiden purkamista.

Saa nähdä vaatiiko Paavo Väyrynen Donetskin "kansantasavallan" tunnustamista.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mielenkiintoista. Jukka Davidsson on "Me kansa" -ryhmän vetäjä joka tavoitteli vuoden 2016 loppuun mennessä miljoonaa jäsentä tavoitteena mm. "antaa potkut globalisteille".
http://mekansa.net/yhteystiedot/

Isosaari taas oli IPU:n vaalipäällikkö, ja IPU:n itäyhteyksistä ei taida olla paljoa epäselvää.

Ja sitten joku närkästyy, kun kehdataankin puhua Moskovasta Väyrysen yhteydessä.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Davidsson on Väyrysen puolueen "terävän pään" miehiä, asiantuntijajäsen ja "Me- Kansa"- liikkeen kantavia voimia. Helmikuun 2. päivänä "Me- Kansa"- liike järjesti "Erotamme eduskunnan-marssin" joka oli suunniteltu huipentumaan Helsingin Tuomiokirkolle. Silloin oli valtiopäivien avajaisjumalanpalvelus ja erotettavat paikalla. Paavon asiantuntijapiirissä on harrastuneisuutta ulkoparlamentaariseen poliittiseen vaikuttamiseen, eduskunnan erottamisen yritys lasketaan sellaiseksi. Väyrynen on ennakkoluuloton, se täytyy myöntää.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #100

FB-ryhmässään näyttää olevan 2000 jäsentä. Ulkomaalais-, EU, ja Niinistövastaisuutta lähinnä. Vähän ollaan jäljessä siinä viime vuoden loppuun tavoitellusta miljoonasta, täysin marginaalista puuhastelua.

Jos Väyrynen vielä presidenttiehdokkaaksi yltää, äänimäärä voi tosiaan olla yllätys mutta ei välttämättä siihen suuntaan mitä kannattajansa toivovat. Etenkin jos Huhtasaari on mukana viemässä rasist... eiku maahanmuuttokriitikoiden äänet.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #100

Tuollaisesta en kyllä ole kuullut mitään, enkä tosiaankaan pitäisi tuota Paavon saatikka Kansalaispuolueen projektina :) Jotkut yksityishenkilöt toki ovat voineet tuommoistakin tehdä, vapaassa maassa saa osoittaa mieltä. Mutta onko tuo nyt jotenkin keskeinen asia tässä Väyrysen presidenttiehdokkuudessa? On meinaan aika kaukaa haettu.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #107

Eipä ole Paavo moittinut puolueensa asiantuntijajäsentensä toimintaa, ei "Me Kansa"- liikkeen parissa eikä Ukrainan sodassa Venäjän puolella. Kansalaispuolueen asiantuntijajäsen ei ole puolueen poliittisen linjan suhteen yksityishenkilö, hän edustaa ulkoparlamentaarisella poliittisella toiminnallaan kansalaispuoluetta. Se sopii Väyryselle ja nähtävästi myös sinulle, hyvä tietää.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kannatan itsekin pakotteiden purkamista ainakin asteittain. Niistä ei nimittäin ole kenellekään yhtikäs mitään hyötyä, mutta haittaa todella paljon.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Kiitos erinomaisen osuneesta tekstistä. Uskomatonta änkkäämistä useimmilta, aikuisilta ihmisiltä:vain henkilöön menevää kettuilua. Vain muutamat ovat kommentoineet Väyrysen ajamia kysymyksiä edes asiaa hipoen. Heille aito hatunnosto. Eiköhän asiakysymyksiä ole aivan riittävästi ilman p****n heittoakin.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Mitä opimme tästä. Paavo Väyrynen herättää intohimoja puoleen jos toiseen, ilmeisesti tulossa mielenkiintoiset presidentinvaalit.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Paavo sopisi erittäin hyvin presidentiksi. Mutta ei Suomelle. Sitä paitsi presidentin valtaoikeudet ovat nykyisin niin rajatut, ettei ne Paten tyyppiselle edes riittäisi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eikö siellä Donbasissa kohta sellainen virka tule haettavaksi? Onhan Suomella jo siellä lähettiläs Bäckman ja hänen pataljoonansa.

Ilkka Luoma

Luin koko kommenttiketjun. Tuula osui alustuksessaan napakymppiin :) Huomasivatkohan ne kommentoijat, jotka napakympin aikaansaivat?

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

En ole mikään Paavo-fani mutta ehdottomasti paikallaan että hän on ehdokkaana. Tekee vaalikampanjasta mielenkiintoisen koska ei kai kukaan Väyrysen asiaosaamista kiistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Muistaakseni Väyrynen ennusti väitöskirjassaan, joka valmistui joskus 1980-luvun loppupuolella, että Neuvostoliitto pysyy pystyssä vielä vuosikymmeniä. Korjatkaa jos olen väärässä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Euroopassa (Suomessakin) on valtiomiehinä itseään pitäviä jotka julistavat että euro on ikuinen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #116

Kerrotko kuka on noilla sanoilla käsityksensä ilmaissut? Toisaalta toistaiseksi ei voi toisinkaan todistaa. Näin ei ole Neuvostoliiton laita.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Tuo ei ehkä vielä todista huonoa asiaosaamista. Luulen, että saman ennusteen olisi voinut esittää suurin osa ihmisistä (tai poliitikoista) tuolloin. Nykyajan perspektiivistä on vaikea ymmärtää, miltä asiat silloin näyttivät.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #125

Mitä, eivätkö poliitikot olekaan ihmisiä?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #133

Pointtini oli, että Neuvostoliiton hajoamisen ennustaminen saattoi olla vaikeaa paitsi tavallisille ihmisille, myös poliitikoille, joiden tietysti voisi olettaa olevan asioista paremmin perillä.

Toki, kuten Kuikan kommentissa todetaan, oli varmasti niitäkin, joiden ennustukset osuivat paremmin oikeaan ja jotka voivat onnitella tästä itseään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #135

Väitöskirjassa "ennustaminen"? Kai silläkin sitten paikkansa on? Silloin vain on kysymys jostakin muusta kuin ennustamisesta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #136

Jos joku sanoo, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, se on ennustamista. Mitä muutakaan?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #125

En allekirjoita näkemystäsi.

Jos henkilö kirjoittaa tohtorin väitöskirjaa valtiotieteellisessä tiedekunnassa ja väitöskirjan otsikko on "Suomen ulkopoliittinen doktriini", niin kyllä on syytä olettaa, että kirjoittajalla on asiasta keskimääräistä kovinkin paljon parempi näkemys.

Lisäksi toteaisin, että Neuvostoliiton hajoamisen mielsivät melko piakkoin tapahtuvaksi monet valveutuneet ja historiaan perehtyneet henkilöt. Olin itse yksi niistä. Eräässä pubikeskustelussa joidenkin jälkijättöisten taistolaisten kanssa 70-luvun lopulla haastoin heidän neukkuylistystään toteamalla, että "se maa tulee sortumaan omaan mahdottomuuteensa seuraavan viidentoista vuoden sisällä". Sain osakseni pilkkaa, ei pelkästään niiltä kommunisteilta, vaan myös "porvarikavereiltani", jotka kehottivat minua pysymään asialinjalla.

Olin siihen mennessä lukenut kuitenkin jo useita kirjoja, joissa ennustettiin Neuvostoliiton luhistumista. Mieleenpainuvin niistä oli Amalrikin kirja "Säilyykö Neuvostoliitto vuoteen 1984". Se on kirjoitettu joskus 60-luvun puolivälin paikkeilla. Amalrik oli neuvostoliittolainen historioitsija ja toisinajattelija, joka karkoitettiin Siperiaan. Siellä Siperiassa hän tuonkin teoksen kirjoitti. Suosittelen luettavaksi tänäkin päivänä.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Samaa mieltä. Keskustelun taso nousee Väyrysen ollessa mukana.

Muutoin se olisi liki samanmielisten keskinäistä hymistelyä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tämä kampanja kaikkine osatekijöiden on valitettavan tyrmäävä osoitus siitä, että Paavon asiaosaaminen on armottomasti mennyttä aikaa.
Kuin myös pelisilmä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

"Kansa ei ole tyhmää, mutta kansa on median ohjailtavissa. Se on äärimmäisen surullista. Lisäksi suomalaisille on ikävä kyllä tyypillistä liiallinen miellyttämishalu ja vaatimattomuus.."

Tässä on Tuula oikeassa. Me olemme lampaita, orjakansaa. Jo runoilija sanoikin aikoinaan että:

Niin kauan oomme orjina
kuin meil on orjan luonto.

Kansakuntamme oli turvassa ja onnellinen 700 vuotta Ruotsin kuninkaan alamaisena ja yli 100 vuotta Venäjän tsaarin isällisessä ohjailussa. Auta armias kun jouduimme eroon Venäjästä, aloimme tappamaan toisiamme. Vain muutamia kymmeniä vuosia olimme muka itsenäisiä.

On suuri onni meille, että EU otti meidän hoitoonsa.
Iloitkaamme ja riemuitkaamme!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Koska olen federalisti, euron, Naton ja EU:n liittovaltiokehityksen kannattaja, niin Väykkä on mahdollisimman kaukana oleva ehdokas. Hänen persoonaansa en koe tarpeelliseksi kommentoida, mutta varmasti jonkun 1-2% kannatuksen vaaleissa hän noilla omilla teemoillaan saa. Jos vain ensin saa ne tarvittavat tukijat kasaan päästäkseen mukaan vaaleihin. Voi Väykkä toki onnistua siinä. Kännissä ja läpällä moni voi allekirjoittaa.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Varmasti Väyrynen tuo oman lisänsä presidentinvaaleihin.

Tiedä sitten tuleeko siitä mitään merkittävää kannatusta koska suomalaisten mielestä EU-jäsenyys on ollut menestystarina eikä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa ole muutospaineita.

Kun perussuomalaisten ehdokas Huhtasaari kerää ne vähäisetkin EU-kriittisten äänet niin Väyryselle jää käteen pelkkä luu.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Huhtasaaren kampanja on ainakin alkanut. Ehkä kampanja tässä vaiheessa keskittyy vakuuttamaan puolueaktiivit ehdokkuutensa taakse. Mutta yhtä kaikki, kampanja on käynnissä.

Etkö itse usko Huhtasaaren vievän Väyryseltä ääniä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"EU-jäsenyys on ollut menestystarina"

Luettele vaikka ne suurimmat voitot mitä EU on tuonut?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Suurimmat saavutukset EUn aikana:
1) Katainen pääsi hillotolpalle.
2) P. Lipponen ei päässyt.
3) Jotkut muut napinpinajat (Rehn, Iivari jne.) on pidetty Bryssässä vuosia poissa Suomen politiikasta.

Henry

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Euron hohtoaika päättyi vuonna 2008. Nyt eletään tätä päivää, jossa euro on menestymättömyyden perusjuuri.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Jaoin tämän blogi facebookissa otsikolla:

"Otsikko todistetaan oikeaksi tässä blogissa. Ei kylläkään naurata suomalaisten tietämystaso. :( "

Henry

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta on loistavaa, että Paavo Väyrynen asettuu - taas kerran - ehdokkaaksi. Jokainen uusi ehdokas vie joitain prosentteja istuvan presidentin kannatuksesta. Näin pääsemme tilanteeseen, johon haluankin päädyttävän: Presidentin valinta ratkaistaan toisella kierroksella.

Emme tarvitse koko kansan presidenttiä. Sellaisesta meillä on riittävästi kokemusta menneisyydessä. Presidentti Niinistö kertoi Porissa, että hän ei kerää valtaa, vaan kerää vastuuta, jota muut jättävät käyttämättä. Niinistön vakuuttelu ei vakuuta. Ottamalla vastuuta päätöksissä, jotka eivät kuulu presidentin toimenkuvaan, Niinistö pyrkii keräämään itselleen valtaa, joka presidentille ei kuulu. On demokratian kannalta murheellista, jos kansalaiset antaisivat toiminnalle varauksettoman tukensa.

Paavo on aikansa lapsi, 70-luvun poliittinen broileri. Hänelle demokratia merkitsee tikapuita hänen vallanhimolleen. EU-vastaisuus on markkinointikikka, ei Paavo oikeasti EU:ta vastusta. Muukalaisvihamielinenkään Paavo ei vähimmässä määrin ole, mutta kyllähän maahanmuuttoa vastustavien äänet hänelle kelpaavat. Niinpä hän lupaa kiintiöiden leikkaamista, onneksi ilman ulkomaalaisvihaa.

Paavon uskottavuusongelmia nostit esiin riittävästi. Alleviivaan niistä jokaisen: Paavo on pyrkyri, suomettumisen kannattaja, hän on näyttelijä ja tanhuaja ja lisäksi Väyrynen on äärettömän itserakas. Suurinta uskottavuusongelmaa et kuitenkaan nostanut esiin uskottavuusongelmana. Sanot Paavon olevan EU-vastainen ja Paavo itse liitti kiintiöpakolaisten määrän kampanjaansa. Kumpikaan asioista ei kuulu presidentin päätösvaltaan. Paavo pyrkii siis samaan kuin presidenttimme nyt, presidentin vallan kasvattamiseen, demokratian kaventamiseen: uuteen suomettumisen aikaan.

Mutta kuten sanoin, olen iloinen Paavon ehdokkuudesta ja uskon siihen, että tohtori Väyrynen nostaa kampanjan aikana esiin asioita, jotka murentavat presidentti Niinistön liki vankkumatonta kansansuosiota. Sitä pidän demokratian kannalta välttämättömänä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kiva että pystyn edes muutaman kommenttisi sisältämän virkkeen osalta olemaan kanssasi samaa mieltä. Se lienee ensimmäinen kerta täällä blogimaailmassa. Sellainen täsmennys vaan vielä kerran, että Paavo siis ihan julkisestikin kannattaa EU:ssa pysymistä, vaikkakin myös eurosta eroamista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ajatus, että olisin Tuula Komsin kanssa samaa mieltä... Pelottavaa. No, ehkä kuitenkin kyse on siitä, että Tuula alkaa pikku hiljaa pehmetä!

Paavo on peluri. Tietenkin hän kannattaa julkisesti EU:ssa pysymistä. Onhan Paavo lukenut gallupeja ja ymmärtää, ettei kansan enemmistön mielipidettä vastaan kannata asettua. Ei ainakaan liian monessa asiassa.

Paavo vastusti Euroopan Unioniin liittymistä ja on myöhemmin muun muassa kertonut, että presidentti Koivisto olisi kiitellyt häntä tarkkanäköisyydestään, kun ymmärsi vastustaa Euroopan Unionin jäsenyyttä. Paavo ei koskaan myöntäisi virhettään näin isossa kysymyksessä. Jos EU-kriitikko ilmestyy Paavon puheille vaalikiertueella, Paavo ei varmasti kerro kannattavansa EU:ssa pysymistä.

Minä uskon, että Paavo vastustaa edelleen sekä EU-jäsenyyttä että euroa. Suomen EU-eroa hän ei vain korosta tavoitteekseen.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Jos Paavo olisi voimissaan ja yhtään kartalla, voisin yhtyä tuohon , mitä Kai sanoo..
Mutta nyt pidän tätä enemmänkin traagisena näytelmänä, joka pikemminkin vahingoittaa niitä teemoja, joita tällä ollaan tuovinaan esiin.
Siis kriittistä EU- keskustelua ja keskustelua Venäjä - suhteista ja kansalliskiihkosta ( Sekä Suomessa, Euroopassa että Venäjällä) .
Huomio kiinnittyy Paavon persoonaan ja Hurjaan Joukkoon hänen takanaan.

Siitä olen kyllä samaa mieltä, ettei hänellä varmaan kovin tiukkaa oikeaa kantaa mihinkään ole.
Ehkei ole ollut koskaan.
Mutta hänen pelisilmänsä on saanut hänet ennen ymmärtämään, missä mennään, ja ottamaan usein hyvän linjan.
Nyt sekin on pettänyt.
Voi surkeus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset