Väyrysen vastustajilla oudon huteria argumentteja

Paavo Väyrynen on nyt tehnyt sen, mitä monet ovat toivoneet, jotkut ehkä pelänneet ja jotkut taas naureskellenkin veikkailleet. Puhun tietenkin presidenttiehdokkuudesta, tai siis suostumuksesta siihen, mikäli kannattajakortteja ehditään saada riittävästi joulukuuhun mennessä.

Väyrynen on poliitikko, josta kaikilla on mielipide, minulla myös. Ja koska olen yksi Kansalaispuolueen asiantuntijajäsenistä, siitä voi luonnollisesti päätellä, mihin yllä olevista ryhmistä kuulun. En kumminkaan kirjoita tätä nyt Paavon (tai muunkaan tahon) käskystä taikka mainokseksi, vaan esitän vain kainon toivomuksen keskustelun tasosta.

Kuten todettu, Väyrysen ehdokkuus herättää monissa innostusta, mutta mikään yllätys ei ole sekään, etteivät kaikki yhdy innostukseen, eikä tietenkään tarvitsekaan. Se, mitä Suomi oikeasti tarvitsee, on demokratia, ja demokratiaan kuuluvat vaihtoehdot, joista kansa voi aidosti valita.

Tästä näkökulmasta katsottuna keskustelun taso erityisesti Väyrysen vastustajien osalta ei päätä huimaa. Luulisi että tilanteessa, missä Suomi, Eurooppa ja maailma nyt on, kaikkia kiinnostaisi ensisijaisesti se, mihin maatamme ollaan viemässä ja millä hinnalla. Kyse on valtavan isoista asioista, viime kädessä siitä, onko tulevaisuudessa enää mitään Suomea, jonka asioista voisimme edes teoriassa päättää demokraattisesti täällä omassa maailmankolkassamme.

Luulisi, että nyt jos koskaan tarvitaan erilaisia vaihtoehtoja, myös niitä, joita itse ei missään tapauksessa kannata, jotta kansan todelliset mielipiteet saadaan mitattua kehityksen suunnasta. Ja koska meillä on tähän mennessä presidenttikisaan ilmoittautuneista kaikki saman ”koulukunnan” eli maamme itsemääräämisoikeuden lopullisen tuhoamisen kannattajia (koska suunnitelmat euroalueen tiivistämisestä, sitovista maahanmuuttajakiintiöistä sekä ”euroarmeijasta” tarkoittavat juuri sitä!), on vaihtoehdoissa nyt vain niitä, jotka tekisivät tämän tuhoteon joko oikeistolaisin tai vasemmistolaisin argumentein. Lopputulos, Suomen häviäminen itsenäisten valtioiden joukosta, on kuitenkin sama.

Nyt kun demokratian hengelle tulee Väyrysen ehdokkuuden myötä mahdollisuus toteutua, ihmiset eivät julkisilla palstoilla keskustelekaan näistä tulevaisuutemme kohtalonkysymyksistä, vaan osa keskustelijoista on yhtäkkiä taantunut alakoulutasolle. No, eivät tietenkään kaikki – on pakko todeta, (niin puolueettomasti kuin kykenen), että Väyrysen kannattajat kyllä vilpittömästi pyrkivät perustelemaan syyn kannattamiselleen. Vastustajat sen sijaan tyytyvät nälvintään (”Neuvostoliittoa ei enää ole”), kettuiluun (”keskittyisi mieluummin kansantanhuihin”), kyökkipsykologiaan (”Väyrynen se ei lakkaa ihailemasta itseään”) epäoleellisuuksiin (”moneskohan kerta tämä on kun Paavo pyrkii presidentiksi?”) sekä kaikenmoiseen asian vierestä puhumiseen, mitätöintiin ja valehteluun. Nekin, jotka haluavat säilyttää sivistyneen pintatason, saattavat sanoa, että ”Paavon aika on yksinkertaisesti ohi”. Nämä kaikki väitteet koskevat vain Väyrysen persoonaa, tai kommentoijien omaa, useimmiten valtamediasta omaksuttua, mielikuvaa siitä.

Mutta itse asiasta, siis Suomen suunnasta, ei haluttaisi keskustella juuri ollenkaan. Se on hälyttävää, ja juuri tämä aktiivinen vaikeneminen osoittaa, että kansallismielistä ehdokasta tarvitaan enemmän kuin koskaan, jos ei muuten niin keskustelun herättäjäksi.

Ihmetellen siis totean Väyrysen vastustajille, että jos teidän omat ehdokkaanne, nuo uuden uljaan Liittovaltion lujittajat ja Suomen itsenäisyyden hautaajat oikealta vasemmalle, ovat niin ylivoimaisen hohdokkaita, että  minkäänlaiselle kansallismieliselle vastavoimalle ei muka riittäisi kannatusta, niin sittenhän asiat ovat teidän kohdallanne erinomaisen hyvin. Miksi siis tuhlaatte aikaanne jonninjoutavaan nälvintään?

 

TuulaKomsi
Kansalaispuolue

Olen kangasalalainen kouluttaja ja freelancer, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa. Kotisivuni http://www.komsituula.julkaisee.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu