Tuulan kliseeklinikka

Varoitus: Empatiakykyiset ihmiset, älkää lukeko "rasisminvastaisia ryhmiä"!

… älkääkä tätä blogiakaan. Älkää myös seuratko Ylen asiantuntija-analyysejä, joissa meitä normaalilla tunne-elämällä varustettuja kansalaisia syyllistetään siitä, että puolustuskyvyttömien naisten silmitön murhaaminen aiheuttaa meissä vihareaktion. (Jos ihminen ei kykene tuntemaan vihastumista tai raivoa edes siitä, että puolustuskyvyttömiä ja täysin syyttömiä siviilejä lähdetään teurastamaan, hänellä tuskin on muitakaan inhimillisiä tunteita.)

 

Me Euroopan tilannetta kauhulla seuranneet voimme sanoa, että Turun tapahtumat eivät yllättäneet, vaikka ne järkyttivät. Ja ne järkyttivät syvästi.

 

Myös rasisminvastaisissa ryhmissä ollaan järkyttyneitä, mutta joissakin näiden ryhmien suosituissa päivityksissä täysin käsittämättömästä syystä. Siellä jonkun sieluun ”särähtää”, että veitsiterroristia oli Ylen lähetyksessä kutsuttu ”ulkomaalaisen näköiseksi” (mitä hän marokkolaisena toki olikin).

 

Joskus käy niin, että tapahtuman järkyttävyys saa lisäkaikua siitä, miten siitä puhutaan ja miten siihen suhtaudutaan. Tiedämme, että terrori-iskuihin voidaan suhtautua varsin eri tavoin eri yhteisöissä: eräässä arabiankielisessä livelähetyksessä kuvat Espanjan iskun silpoutuneista ruumiista olivat kirvoittaneet runsaasti peukutuksia ja naurunaamahymiöitä. (Huom. en puhu kaikista arabiankielisistä lähetyksistä tai päivityksistä). Tämä ei kuitenkaan yllätä eikä jaksa enää järkyttääkään, koska jihadismin kannattajien suhtautuminen terroristiseen toimintaan on ollut jo pidempään tiedossa. Eihän maailmassa olisi terrorismia, jos ei olisi myös sen kannattajia.

 

Sen sijaan se, että suomalaisten ”rasisminvastaisten ryhmien” omaa empatiaansa mainostavat jäsenet kauhistelevat järkyttävän joukkomurhan sijasta jotain väärää sanamuotoa (jäi selvittämättä, mikä olisi ollut oikea sanamuoto, luultavasti ei mikään) itse joukkomurhan sijasta - siis että kurkkuja leikataan auki keskellä kirkasta päivää – se mahtaa olla tyrmäävän hirveää luettavaa niille, jotka ihan aidosti pitävät ihmishenkeä arvokkaana, ja jotka kokevat voimakasta myötäelämistä eilisen hirveän päivän uhreja kohtaan.

 

Älkää siis hyvät ihmiset lukeko noiden ryhmien päivityksiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (99 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ihan hyvä huomio, tummaihoinen tai jokin vastaava ilmaisu olisi ollut tarkempi. Suomalaisia voi olla monen näköisiä, joten ulkomaalaisennäköisistä puhuminen on epämääräistä. Lisäksi se pitää yllä käsitystä siitä, miten vain tietyn näköiset ovat suomalaisia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Älkää myös seuratko Ylen asiantuntija-analyysejä, joissa meitä normaalilla tunne-elämällä varustettuja kansalaisia syyllistetään siitä, että puolustuskyvyttömien naisten silmitön murhaaminen aiheuttaa meissä vihareaktion."

Vihareaktio on normaali mutta jos lukisit oikeasti niin analyyseissa pyritään estämään vihan suuntaaminen viattomia kohtaan. Voitko kertoa, että kuka on syyllistänyt kansalaisia vihareaktiosta?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Sotketko nyt keskenään empatiakyvyn ja heikon vihanhallintakyvyn. Uhreja kohtaan voi kokea syvää myötätuntoa ja samalla muistuttaa vihan sokaisemille, että juuri tuon pelko- ja vihareaktion se puukottaja sinussa halusi saada aikaan. Se oli hänen ainoa tavoitteensa ja hän onnistui siinä täydellisesti.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Tämä on kuultu jo tuhanteen kertaan. Ja kyllä, en terroristin kiusaksikaan pysty tuntemaan häntä tai hengenheimolaisiaan kohtaan hyvyyttä ja rakkautta. Ja nyt: mulla on hurskastelulle nollatoleranssi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ei kyse ole hyvyydestä ja rakkaudesta terroristeja kohtaan. Viha sokaisee, mikä tarkoittaa, että emme välttämättä näe sitä oikeaa vihollista ja kohdistamme vihan väärin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #5

Todellinen vihollinen haittamaahanmuutossa on EU ja avoimet ulkorajat. Suomessa omat poliitikkomme noudattavat orjamaisesti komission käskyjä eli ovat vähintään osasyyllisiä. USA taas liittolaisineen oli syyllinen räjäyttämällä ruutitynnyrin lähi-idässä, mutta se ei liity maahanmuuttoon ja Suomen asemaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

En minäkään kykene tuota nuorta marokkolaista rakastamaan. Toivon maksimirangaistusta, jonka laki sallii. Ja jos kanssarikollisia on, niin häkkiin vaan.

Mutta kun en itse tunne yhtään terroristia, niin suuttumukselleni ei ole kohdetta johon sen purkaisi. Siksi se vaan täytyy hallita. Jos en hallitsisi ja kostaisin viattomille, niin alentuisin vain terroristin tasolle.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #6

Minun suuttumuksellani on ihan selkeä kohde: Suomen hallitus. He päästivät terroristit tänne.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #10

Väärä kohde. Yksikään hallitus maailmassa ei kykene estämään todellisen terroristin kulkemista kohteeseensa, vaikka onhan tuo nykyhallitus muuten täysin kelvoton. Yritä sinä vaan hallita sitä vihaasi.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #19

No, minä tässä kirjoitan blogia sen sijaan että menisin mottaamaan Sipilää nekkuun.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mitä mieltä Paavo Väyrynen on?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kansalaispuolueen mielestä Sipilän hallitus on epäonnistunut turvapaikkakriisin hoidossa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Joko Väyrynen kepulaisten tapaan vieläpä Meppinä on unohtanut mitä EU on päätetty pakolaisista ja mamuista?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Blogisti:

"Sen sijaan se, että suomalaisten ”rasisminvastaisten ryhmien” omaa empatiaansa mainostavat jäsenet kauhistelevat järkyttävän joukkomurhan sijasta jotain väärää sanamuotoa (jäi selvittämättä, mikä olisi ollut oikea sanamuoto, luultavasti ei mikään) itse joukkomurhan sijasta - siis että kurkkuja leikataan auki keskellä kirkasta päivää – se mahtaa olla tyrmäävän hirveää luettavaa niille, jotka ihan aidosti pitävät ihmishenkeä arvokkaana, ja jotka kokevat voimakasta myötäelämistä eilisen hirveän päivän uhreja kohtaan."
.........................

Sinä se sitten jaksat päivitellä ihmisiä jotka vastustavat rasismia etkä vastenmielistä ja järkyttävää terrorismia. Mitähän se sinusta kertoo?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

En halua, että loukattuja loukataan lisää. Mitäkö se minusta kertoo. No sen, että minulla on tunteet.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Sinä näytät kohdistavan tunteesi blogisi perusteella enemmänkin rasistin vastustajiin kuin uhreihin, joita käytät vain välikappaleena.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #15

Niin kutsutuilla rasismin vastustajilla on syytä katsoa peiliin. Ja tuo "sinä käytät vain sitä-ja-sitä hyväksesi" on täysin surkea argumentti, koska sitä voidaan käyttää mihin vain - me maahanmuuttokriitikot emme saisi kommentoida mitään ulkomaalaisen tekemää terroria tai muuta ikävää koskaan mitenkään, koska ainahan voi vedota tuohon nolla-argumenttiin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #17

"Niin kutsutuilla rasismin vastustajilla on syytä katsoa peiliin"
.....................

Sinäkö et vastusta rasismia?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #23

Vastustan. Olen aito rasismin vastustaja, en "niin kutsuttu". Niin kutsutut ovat oikeasti vain innoissaan joko 1) omasta itsestään ja "hyvyydestään" tai 2) tummista ja komeista etelän miehistä tai 3) islamista.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #25

Harvinaisen typerää tekstiä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #32

Harvinaisen typerä kommentti.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #32

Älä kirjoita Juha kenenkään typeryydestä ennen kuin laitat kuvasi oikein päin!

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa Vastaus kommenttiin #25

Ehkä tuollaisiakin on, mutta niin harvassa, että en ole tavannut yhtään. Enemmän on niitä, jotka täyttävät kaksi näistä ehdoista.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Minusta tuntuu että kansa äänesti väärin -15 vaaleissa . Pitäisikö kansa vaihtaa?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kansalle on valehdeltu törkeästi. Kansa on saatu propagandalla myötämieliseksi "Syyrian pakolaisille" kun näytetään kuvia Alepposta - savuavia raunioita, itkeviä lapsia jne. Ja tällä verukkeella on sitten päästetty marokkolaisia terroristeja tänne läjäpäin. Ei meille tätä kerrottu!! Puhuttiin, että terroriuhka Euroopassa on "punahilkkasatu" ja että tänne tulijat ovat "väkivallan uhreja, ei sen tekijöitä" ja mitä kaikkea muuta. Kansan on syytä suuttua jos ja kun sille valehdellaan ja vielä tällaisin seurauksin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Kansa on saatu propagandalla myötämieliseksi "Syyrian pakolaisille" kun näytetään kuvia Alepposta - savuavia raunioita, itkeviä lapsia jne"
..........................

Sinun "tunteesi" näyttää olevan kansallismielistä eikä inhimillistä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #18

Minun tunteistani sinä et tiedä mitään.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #21

"Minun tunteistani sinä et tiedä mitään."
................

Sinähän kirjoituksessasi paljastit "tunteesi". Joten niiltä osin tiedän.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #24

Luulet tietäväsi paljon enemmänkin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #26

En luule. Sinulla on ikävä tapa laittaa sanoja toisen suuhun.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tunnetko Tuula yhtään syyrialaista pakolaista? Ovatko nämä tuntemasi pahiksia vai ihan hyviä ihmisiä? Jos et vielä tunne, pitäisikö tutustua? Voin viedä tapaamaan omia tuttujani.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #22

Mikäs siinä, mutta se ei tavallaan liity blogini aiheeseen, eikä se varsinkaan liity marokkolaisiin terroristeihin. Nimittäin ihan kaikki maahamme lompsineet turvapaikanhakijat eivät liity Syyriaan yhtään millään tavalla - vaikka meille niin annettiin ymmärtää.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #27

Missä annetaan ymmärtää, että kaikki turvapaikanhakijat liittyisivät Syyriaan?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #27

Heitän huomenna sunnuntaina iltapäivällä uuden pesukoneen Vantaalta Vihtiin tutulle syyrialaiselle pakolaisperheelle hajonneen koneen tilalle. Lähdetkö matkaan?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #97

Lähtisin, jos asuisin lähempänä. Tunnen muuten muitakin pesukoneen tarvitsijoita. Mutta ne nyt on vaan tylsästi kantiksia, joten taitaa mennä heillä nyrkkipyykiksi :)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #22

Syyrian pakolaisiahan suomessa on hyvin vähän! Tuskin enempää kuin marokkolaisia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tilanneanalyysisi on siis, että hallitus on tietoisesti käyttänyt Syyrian sotaa hyväksi, jotta se pystyi päästämään maahan marokkolaisia terroristeja? Ja tänne tulleissa pakolaisissa ei siis ole väkivallan uhreja vaan sekin on valhe? Jos löydät kaikelle tälle todisteita niin lupaan tehdä kaikkeni, että ne saadaan julkaistua ja levitettyä tehokkaasti.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #28

Ensimmäinen väittämäsi väittämäni on tosi, toinen ei.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #29

Se olisi kyllä aikamoinen pommi ja kaataisi hallituksen välittömästi. Onko sinulla siitä jotain todisteita?

Ja olet siis kuitenkin sitä mieltä, että turvapaikanhakijoissa on väkivallan uhreja vaikka kirjoitit, että se olisi ollut valhe?

"Puhuttiin, että terroriuhka Euroopassa on "punahilkkasatu" ja että tänne tulijat ovat "väkivallan uhreja, ei sen tekijöitä" ja mitä kaikkea muuta."

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #34
Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #38

Niin, että jos sinä Kansalaispuolueen asiantuntijana voisit osoittaa tuon väitteen toteen niin hallitus kaatuisi ja teillä olisi aivan loistavat tilaisuus päästä valtaan. Ihmettelen miksi et niin tekisi.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #42

Sehän on totta, ja soisin, että hallitus kaatuisi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #47

Sinulla siis on siihen todisteet. Sinähän voit kaataa hallituksen ne esittämällä, miksi ihmeessä panttaat niitä? Tuohan olisi Suomen poliittisen historian merkittävin skandaali.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ja tänne tulleissa pakolaisissa ei siis ole väkivallan uhreja vaan sekin on valhe?"

Aivan ääliömäistä argumentointia suvakeilta. Saisinko minä turvapaikan mistä tahansa maasta jos olisin joutunut grillijonossa pahoinpidellyksi?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Olkiukkojen mestari tuli kommentoimaan :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mainitse yksi rakentamistani olkiukoista? Mikäli et tähän kykene, puhut palturia.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #40

"Aivan ääliömäistä argumentointia suvakeilta. Saisinko minä turvapaikan mistä tahansa maasta jos olisin joutunut grillijonossa pahoinpidellyksi?"
..................

Tämä tässä on olkiukko.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #40

Sinä Jarmo väitit, että olisin argumentoinut turvapaikan saamisen perusteita ja hyökkäsit sitä vastaan. Rakensit siis olkiukon, jota vastaan kävit taistoon.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #46

Ei tuo ole mikään olkiukko, aivan todistetusti olet puolustanut turvapaikkoja heppoisin perustein ja itse olen näitä vastaan. Olkiukossa rakennetaan mielikuva jota ei ole esitetty ja hyökätään sitä vastaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #52

"Ei tuo ole mikään olkiukko, aivan todistetusti olet puolustanut turvapaikkoja heppoisin perustein ja itse olen näitä vastaan."

Missä olen näin tehnyt? Olkiukossasi vai jossain oikeassa kommentissani? En ole tietääkseni koskaan ottanut minkäänlaista kantaa turvapaikan saamisen perusteisiin mutta uskon Jorma sinua jos tähän laitat sellaisen kommenttini.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #56

Ei taida hissi kulkea vintille asti.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #65

Et siis löytänyt sellaista kommenttia ja päätit sen sijaan nimitellä minua? Noh, kukin tavallaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ymmärsit väärin. En argumentoinut turvapaikan saamisen puolesta vaan ihmettelin väitettä, ettei heidän joukossaan olisi väkivallan uhreja.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kukaan ei ole väittänyt, ettei olisi. Sen sijaan esim. Sanni Grahn-Laasosen väite: "Turvapaikanhakijat ovat väkivallan uhreja, ei sen tekijöitä" on valhe. Turvapaikanhakijoissa on ja on ollut todistettavasti molempia.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #39

"Kukaan ei ole väittänyt, ettei olisi."
...................

No mitä näille väkivaltaa paenneille pitäisi mielestäsi tehdä ellei anneta turvapaikkaa?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #41

Kansalaispuolueen kanta on, että kaikki pakolaiset tulisi ohjata pakolaileireille, ja EU:n (myös Suomen) pitää tukea näitä leirejä. Rajatarkastukset tulee palauttaa myös länsirajalle. Ja aivan ehdottomasti, vähintä mitä nyt olisi pitänyt tehdä: kielteisen tp-päätöksen saaneet tulee ennen maasta poistamista sijoittaa suljettuihin palautuskeskuksiin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #49

"Kansalaispuolueen kanta on, että kaikki pakolaiset tulisi ohjata pakolaileireille"
..................

Sinähän "ihmisystävällinen" olet kun suot heille oikein telttamajoituksen. Mutapohjalla vai?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #51

Sillä rahalla, mitä EU-maat käyttävät turvapaikanhakijoihin ja heidän aiheuttamiinsa kuluihin, voisi kustantaa varsin hulppeat majoitukset sinne lähelle heidän kotiseutujaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #66

Kansalaispuolue siis kannattaa maahanmuuton kustannusten pitämistä ennallaan, jos ne vain ohjataan leirien ylläpitoon?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #66

Kerro tarkemmin ehdotuksesi ja kustannukset että mielipiteesi voisi ottaa vakavasti.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #39

Tämä on totta. Ministeri on muotoillut sanansa huonosti.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutisen lausunto tänään A-studiossa oli hieman alistunut :

"Turussa tapahtui episodi, jota ei voi puolustella mitenkään."

Tämä lausunto oli kuin kirsikka kermalla kuorrutetun paskakakun päällä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuula näytät saaneen vakiokommentoijat pyörittelemään tuntemuksiaan milloin mihinkin. Näillä kaiketi on mentävä eteenpäin kuin mummo lumessa, vaikka maailma kaatuisi ympäriltä.

En tiedä miten presidenttimme lausuntoa on tulkittava. Itse hieman sekavin tuntein. En oikein saa otetta, mitä hän oikein tarkoittaa kaikella sanomisillaan ja keille hän tahtoo osoittaa viestinsä. Täällä kommentoiville tahoilleko, esim. sopivaa?

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708192200337458...

"Presidentti Niinistö peräänkuuluttaa malttia: "Törkeää leimaamista tai tahallista väärinymmärtämistä on jo kuultu tarpeeksi.

Keskustelumme maahanmuutosta on ollut vaikeaa, melkeinpä mahdotonta jo ennen tätä. Maahanmuutto herättää vahvoja tunteita - puolesta ja vastaan. Asiallista keskustelua on vaikea käydä tunteisiin menevästä aiheesta, mutta meidän on kansana siihen kyettävä."

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Sitä varmaankin, että pitäydytään tosiseikoissa eikä tuomita ketään syytöntä. Jos aiemmin on jo yritetty polttaa turvapaikanhakijoita vastaanottokeskuksiin ja muihin asuntoloihin ilman sen kummempaa syytä niin kaikkia pelottaa se, että mitä tämä tapaus tuo mukanaan. Vaikea kuvitella, miksi tuota ei joku voisi tuosta ymmärtää.

Tuomitaan siis rikolliset.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Aijaa, sitten et kuitenkaan ottanut kantaa kirjoittajien kommentteihin, joita ainakin omasta mieletsäni on hyvinkin asiattomia ja osittain vastapuolta kohtaan hyökkääviä, erilaisin nimittelyin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #62

Asiattoman nimittelyn tuomitsen aina. En vain toista sitä joka viestissä. Tuomitsetko sinä esim. muiden turvapaikanhakijoiden syyttämisen tämän terroristin teoista? Ovatko he syyttömiä kunnes toisin todistetaan?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Asiallista keskustelua on vaikea käydä tunteisiin menevästä aiheesta, mutta meidän on kansana siihen kyettävä."
...................

Sehän tässä juuri ongelma onkin että asiaa yritetään hoitaa tunteella järjen sijaan.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Joo tuo on totta. Jos olisi käytetty järkeä edes hitusen, ei noita marokkolaisia olisi ikinä päästetty tähän maahan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #57

"Joo tuo on totta. Jos olisi käytetty järkeä edes hitusen, ei noita marokkolaisia olisi ikinä päästetty tähän maahan."
........................

Niinpä. Sinusta muut ihmiset voivat asua mutapohjaisissa teltoissa kunhan itse saat asua elementtitalossa. Minä taas pyrin kohtelemaan muita ihmisiä niin kuin itseäni toivoisin kohdeltavan. Siinä meidän ero.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #67

Valitettavasti Suomella ei ole varaa kustantaa pakolaisleireille aivan kaikkea sitä, mitä keskivertosuomalaisella on, mutta jos tämä hullu turvapaikkaralli, jossa eniten kyynärpäätaktiikkaa käyttävät hyötyvät ja eniten hätääkärsivät häviävät, lopetettaisiin, saataisiin siitä liikenevällä huomattavalla summalla autettua enemmän ihmisiä, tehokkaammin, ja hätääkärsiviä kohtaan inhimillisimmin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #73

Voin kertoa sinulle että me muut ihmiset haluamme asua teltoissa ihan yhtä paljon kuin sinäkin. Ei pakolaisleireillä ole tulevaisuutta. Sinä kyllä varmaan ymmärrät asian mutta et vain välitä toisista ihmisistä.

Marko Parkkola

"Tuula näytät saaneen vakiokommentoijat pyörittelemään tuntemuksiaan milloin mihinkin."

Osaatko arvata miksi blokkasin vakioöyhöttäjät. Saat arvata kaksi kertaa :)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Marko, minulla on kohtalainen arvaus. ;)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Osaatko arvata miksi blokkasin vakioöyhöttäjät"
...................
He ovat kanssasi eri mieltä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Et kestä kun arvomaailmasi romutetaan faktoilla? Heikko itsetunto? Molemmat arvaukset käytetty.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Mustaruskea kuplasi on herkkä, eikä kestä poikkipuolen sanaa?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Normi öyhöttäjät öyhöttävät jälleen. Nettikeskustelut ovat lähes aina tätä samaa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

... ja tulit pistämään oman panoksesi siihen, ja tasokkaan sellaisen.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Totta tuokin. Kyllästyttää lukea tällaisia viestketjuja, joissa päätavoite lienee loukata ja haukkua ennemminkin kuin keskustella. Parasta olisi tietenkin olla osallistumatta lainkaan.

Radikaali islamisteja on satoja. Niillä on todennäköisesti tuhansia symppaajia. Lisää saapunee ja radikalisoituminen jatkuu edelleen. Riskit kasvavat liian suuriksi, kuten tämän päivän tapahtumat näyttävät.

Börjekin on vastaavalla tavalla monissa blogeissa esillä. Mitäpä siitä.

Erikoista on, että samalla toisaalla mainostetaan lomamatkoja markkoon. Toisesta tuutista saapuu turvapaikanhakijoita samasta paikasta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #84

No, näinhän se on. Taisitkin tarkoittaa öyhöttäjillä "vastaöyhöttäjiä" :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Presidentti puhui viisaita, se joka ei sitä ymmärrä, niin silloin voi sanoa, että se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Blogisti syyttää hallitusta? Niin tottakai mitäs muuta

Hallitus ja kansanedustajat ovat demokraattisesti valittu, eikä mikään osoita sitä, että kansa nyt kauheasti olisi barrikadeille nousemassa.

Sitten taas seuraavissa vaaleissa voi äänestää niitä paljon parempia ihmisiä päättämään, saapa nähdä onnistuuko.

Nykyiset kannatusmittaukset näyttävät, että kokoomus ja vihreät ovat voittamassa, onkohan niissä puolueissa sitten niitä ''viisaita'' päättäjiä.

Muuten missään euroopan maassa, missä on terrori-iskuja tapahtunut, ei ole joutunut hallitus eroamaan, ei Saksassa, Ranskassa, Ruotsissa eikä Espanjassa. Onkohan siellä viisaampia ihmisiä, jotka eivät kaikista asioista syytä hallitusta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ja missään niistä maista, joissa hallitus on käyttänyt alun alkaenkin järkeä tässä asiassa, ei terrori-iskuja ole tapahtunut. (Puola, Unkari, Tsekki)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siihen viiteryhmään en halua Suomen kuuluvan. Ja tuskinpa haluaa muut kuin persut. Ilmeisesti haluat poimia jokaisesta maasta ne parhaata palat, ja sitten maailma pelastuu.

Voin kertoa, että maailma ei rakennu tuolla tavalla, ja elämä noissa maissa on paljo surkeampaa kuin Suomesa, vaikka siellä ei olekan turvapaikanhakijoita.

Niin ja tottakai voi jokainen vapaasti muuttaa sinne, koska meillä on vapaa liikkuvuus, sinne sitten vaan, jos siellä on elämä turvallista ja ihanaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Sinä et huomioi lainkaan turvapaikanhakijoiden ahdinkoa. Ai niin mutta eihän sinua kansallismielisenä kiinnosta muiden tunteet. Omat tunteet vaan.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #70

Entä jos huomioin muidenkin ahdingon kuin näiden turvapaikanhakijoiden. Sanoisin, että eilen oli suomalaisia aikamoisessa ahdingossa Turussa. Ja sitten on muualla maailmassa aivan valtavasti ahdinkoa, jota emme pysty auttamaan, emme varsinkaan, kun niin suuri osa verorahoistamme kuluu turvapaikkarallin pyörittämiseen myös niille, jotka eivät sitten olekaan siihen oikeutettuja. Kuten eilinen Turun terroristi..

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #77

"Entä jos huomioin muidenkin ahdingon kuin näiden turvapaikanhakijoiden"
.........................

Minulle ei ole selvinnyt miten huomioit turvapaikan hakijoiden ahdingon. Pakolaisleirin telttamajoitusta ilman tulevaisuutta ei lasketa huomioimiseksi vaan epäinhimilliseksi ehdotukseksi.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #83

Juha Makkonen on ansainnut "jelly jortikan" taas...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Entpä jos kuitenkin ymmärsin? En vain kertonut tuota suoraan ihan tahallani. Miten on sinun itsetutkiskelusi kirjoitteluissasi kanssa suhteutettuna tuohon Niinistön lausumaan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ihan tahallinn tottakai. :)

Niinistö on puhunut ennenkin viisaita, myös silloin kun puhui persujen johtajistosta, siitä lausunnosta, josta johtajanne otti nokkiinsa.

Malttia vaaditaan aina silloin, kun kohtaa puhtaasti tyhmyyttä, en ole paras siinä neuvomaan, mutta yleensähän se asia lähtee persujen möyhäämisestä, ja siihen sitten on vastattava. Yritän olla kauniimpi kirjoituksissani, mutta rasistisiin kommentteihin en taida kaunnisti pystyä vastaamaan.

Tänäänkin on saatu kuulla perussuomalaisten nuorten ehdotus suojeluskuntien perustamisesta, siimä on taas esimerkki phjattomasta tyhmyydestä.

Sitten joku vielä ihmettelee, miksi osa jätti puolueen. Näitä tulee melkein viikottain, ja sille ei loppua näy.

Persut eivät ole mielestäni enää mikään yleispuolue, vaan on muuttunut täysin toisenlaiseksi, sellaiseksi, jota ei enää mikään muu Suomen puolue hyväksi, ja se on teidän tappionne.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #75

En ota kantaa persuihin, eikä se kuulu tähän blogiin, ei varsinkaan se, ovatko persut yleispuolue vai ei. Itse kuulun Kansalaispuolueeseen, joka ei ole yhden asian liike.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #75

Kyllä persuilla on edelleen varsin tärkeä rooli. Se kokoaa yhteistyökyvyttömän poliitikkoaineksen pois reaalipolitiikasta öyhöttämään oppositiossa. Parantaa sillä merkittävästi muiden puolueiden toimintakykyä. Tuo jytky vähän häiritsi, koska persujen kansanedustajien määrä kasvoi häiritsevän suureksi. Hallitukseen ottaminen oli suomalaisten kannalta huippuratkaisu.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #82

Toivottavasti vihreiden uusi puheenjohtaja ei ole kanssasi samanlainen suunsoittaja. Mikäli on, niin puolueenjohtajuus ei taida olla pitkäaikaista puuhastelua.

Timo Ala-Harja

Voiko enää olla tekopyhempiä ihmisiä kuin nämä ns. suvaitsevaiset.Keskittyvät lähinnä niiden solvaamisiin jotka eivät jaa heidän mielipiteitään.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Olipas tää kommenttiketju. Juha Makkosen blokkaisin pelkästään sen takia että sen pää on väärinpäin.

Se vaan että ilman trolleja ei blogi nouse luetuimpien joukkoon. Siksi pitää sietää Ritalaa, Juha Makkosta, Siniä, Arto Vihavaista sekä Eero Pyykkölää. Börje Uimosessa on jotain maagista asiaa enkä häntä blokkaisi ikinä.

Mika Sarivaara-Satta

Analogi liittyen haittamaahanmuutto-keskusteluun: Jos sinulla ei ole heittää perunaa keittoon, niin pysy pois keittiöstä. Siis sinulla on yhteinen nimittäjä, Merkelin, Macronin, Lofvenin, Rutten, Junckerin ja Gentilon kanssa.

Petteri Hiienkoski

Hämmästelen suuresti sitä, miten muslimiterrorismia valtamediassa käsitellään. Kierrellään ja kaarrellaan eikä haluta kohdata todellisuutta. Ihmisiä tuuditetaan kuin karjaa johonkin luonnottomaan asenteeseen jossa suljetaan pois terveen järjen käyttö ja asianmukaiset poliittiset johtopäätökset. Ikään kuin joku uskonnollinen massapsykoosi...

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Tässä BBC:n dokumentissa (2016) Trevor Phillips käsittelee islamin haasteita brittiläisessä yhteiskunnassa tutkimustiedon valossa. Hän on ollut läheinen mm. Tony Blairin kanssa ja toiminut tasa-arvon edistäjänä, mutta uskaltaa nostaa vaikeitakin asioita dokumentissa. https://www.youtube.com/watch?v=xQcSvBsU-FM

Vähän niin kuin avioliitossa, ongelmista pitäisi pystyä keskustelemaan avoimesti, eikä lakaista niitä maton alle, vaikka sitten parisuhdeterapeutin avulla. Järjellinen faktoihin perustuva analyysi on tarpeen näin vaikeiden ongelmien ratkaisemiseksi ja erilaisia loogisia vaihtoehtoja tulee voida arvioida kiihkottomasti.

Trevor Phillipsistä Wikipediassa: "Phillips became head of the Commission for Racial Equality in 2003, and on its abolition in 2006 was appointed full-time chairman of its successor, the EHRC (initially called the Commission for Equality and Human Rights), which had a broader remit of combating discrimination and promoting equality across other grounds (age, disability, gender, race, religion and belief, sexual orientation and gender reassignment).[2] The EHRC also had the role of promoting and defending human rights, and secured recognition as the national human rights institution for England and Wales (alongside separate commissions in Northern Ireland and Scotland). Phillips' tenure as EHRC chairman (which at his request became a part-time position in 2009) has at times been controversial."

https://en.wikipedia.org/wiki/Trevor_Phillips#Broa...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Moni ylpeästi toteaa, ettei koskaan avaa kommenteissa olevia linkkejä. Tällä kertaa se kannattaisi.
Kiitos Pekka.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset