Tuulan kliseeklinikka

Eikö muka mikään media haista palaneen käryä?!

Päivän "järkyttävä" uutinen on tänään ollut se, että viattomat lapset ja pehmoiset puput ja alpakat joutuvat lähtemään karkuun natseja ja muita äärioikeistolaisia väkivaltaisia öyhöttäjiä.

Ah, voisiko mikään alleviivata selvemmin hyvän ja pahan eroa? Voisiko mikään "arvopohjalla" kellivä media vastustaa tällaista supermakoisaa herkkuotsikkoa? Alpakat vastaan natsit!!

Sekä Yle, Hesari että Maikkari ovat siis jo suoltaneet kansalle omat versionsa tästä vedet kielille nostattavasta nami-maiskis -uutisesta.  Ja kuten arvata saattaa, kommenttipalstatkin täyttyvät juuri niistä pöyristyskommenteista, mitä varten koko näytelmä onkin käsikirjoitettu. Esim. "Suomen 100-vuotisjuhlassa lapset ja eläimet joutuvat väistymään natsien tieltä - kauheaa!!"

Otsikoissa mainitaan tietenkin myös sanat "äärijärjestö" (vaikka kyseessä ei ole mikään järjestö, vaan 612 on kaikille avoin ja poliittisesti sitoutumaton ja tunnukseton kynttiläkulkue), puhutaan myös "äärioikeiston mielenilmauksesta" (vaikka kyseessä ei ole mielenilmaus vaan juhlatilaisuus), ja useimmissa medioissa myös halutaan tahallaan kytkeä kulkue uusnatseihin - Maikkari jopa valheellisesti käyttää uutisessaan kuvaa PVL:n lipuista, jollaiset on 612 -kulkueessa yksiselitteisesti kielletty.

Mutta mediat ja niiden "suvaitsevainen" osa lukijakuntaa on jo tarttunut herkku-uutiseen, eivätkä luovu namupalastaan. Eivät, vaikka poliisikin on medioille taatusti jo kertonut faktat.

Jos nyt jollain olisi puoluekantaansa katsomatta edes hieman kykyä mediakritiikkiin, pyytäisin ystävällisimmin miettimään seuraavia asioita. Eivätkö lastentapahtumaa puuhanneet "töölöläisvanhemmat" tosiaankaan ole olleet lainkaan tietoisia 612-kulkueesta, vaikka se on järjestetty samaan aikaan samassa paikassa jo useita vuosia? Ja miksiköhän "lastentapahtumaan" on ilmoittautunut mukaan nimiä, jotka ovat "kunnostautuneet" anarkismin saralla aiempina vuosina?

Noiden aivopähkinöiden lisäksi huomautan vielä väsyneesti, että "äärioikeisto" ei yllämainitusta huolimatta ollut se, joka kielsi "lasten ja alpakoiden" tulon Töölöntorille, vaan sen teki poliisi. Koska poliisi tietää, mikä on väkivallan riski, ja kenen taholta väkivaltaa on (taas) odotettavissa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

53Suosittele

53 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (87 kommenttia)

Juhani Piri

Juurikin näin. Ei mitään lisättävää.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mut nythän päivystävällä anarkistilla kamuineen on sitten hyvä syy mätkiä pahinta vihollistaan eli poliisia.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Valkopesun sijaan hieman faktaa:

https://fi.wikipedia.org/wiki/612-marssi

612-soihtukulkueen ja tapahtumien aloitteellisena järjestäjänä on toiminut Suomen Vastarintaliike, joten tapahtumaa on pidettävä yksiselitteisesti natsillismielisenä ja siten irvokkaana.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Höpöti pöpöti. Mutta saat sinä pitää ihan minä haluat. Siellä on monenlaista porukkaa. Minäkin olen ollut siellä enkä ole saanut yhtään minkäänlaista natsitartuntaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

:)

Valkopesu jatkuu siis osaltasi.

"Suomen Vastarintaliikkeen entisen johtajan Esa Henrik Holapan mukaan järjestö oli aloitteellinen marssin järjestämisessä. Marssi oli osa järjestön tavoitetta yhdistää äärioikeistolaiset, nationalistiset ja rasistiset ryhmittymät. Marssi ei kuitenkaan ollut virallisesti Suomen Vastarintaliikkeen järjestämä, koska ei haluttu karkottaa mahdollisia osallistujia."

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #9

Juu tuo Holappahan se on tosi luotettava lähde.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #12

SVL:n entinen johtaja kyseessä - tietää "sisäpiiriläisenä" asioiden taustat hyvin siis.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #15

Voisi myös hiukan miettiä, kuinka paljon luottaa minkään entisen natsin rehellisyyteen yhtään missään asiassa.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #19

Nyt vaadit kyllä mahdottomia!

Ilkka Hirvi Vastaus kommenttiin #9

Pieni historian kertaus voisi tehdä hyvää jos minkäänlaista uskottavuutta haluat pätemisellesi. Oikeistolaisethan ovat jo tunnetusti valkoisia, ei niitä tarvitse valkopestä! Sen sijaan itseäsi voit punakaartilaisena yrittää valkopestä niin paljon kuin haluat, mutta se ei tule onnistumaan, sillä punaisuus on veressäsi!

Käyttäjän AnttiKukkonen kuva
Antti Kukkonen Vastaus kommenttiin #9

Mitäpä jos Antikainen sitaattien ulkoluvun sijasta pysähtyisi hetkeksi AJATTELEMAAN, mitä ne todistavat. Olettakaamme ex hypothesi, oletuksen omaisesti, että 612 syntyi SVL:n ideasta. Mikäli suunnitelmaa yhdistää erilaisia oikeistolaisia ja kansallismielisiä liikehdintöjä voidaan pitää onnistuneena, tällöin 612 ei ole ENÄÄ pelkästään natsien marssi riippumatta idean alullepanijasta.

Antikaisen tavalla voimme diskreditoida minkä tahansa aatteen esittämällä, että sillä on "epäpuhtaat" juuret. Menetelmä on tunnetusti idioottimainen ja sille on annettu nimikin: geneettinen virhepäätelmä (genetic fallacy):

"The genetic fallacy (also known as the fallacy of origins or fallacy of virtue) is a fallacy of irrelevance involving a conclusion that is based solely on someone's or something's history, origin, or source rather than its current meaning or context. This overlooks any difference to be found in the present situation, typically transferring the positive or negative esteem from the earlier context. In other words, a fact is ignored in favor of attacking its source."

Järkevän ajattelun sijasta Antikainen tarjoaa meille eräänlaista mytologista tabu-oppia. SVL:n tyypit ovat natsismissaan ikään kuin tabusäännöksiä loukanneita ja tätä kautta symbolisesti epäpuhtaita. Näillä epäpuhtailla on ominaisuus, että he saastuttavat kenet tahansa, joka tulee heidän läheisyyteensä. Tarvitsemmeko todella tällaista arkaaista idiotismia ajatteluumme?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Minähän en tiiä, mitä siellä on, mut pikahaulla....

"Kulkue järjestetään perinteisesti tänäkin vuonna.Tapahtuma ja siihen olennaisesti liittyvä soihtukulkue ovat edelleen poliittisesti sitoutumattomia, eikä yhdistys edusta mitään poliittista kantaa. Jätetään omat lokerot kotiin ja kuljetaan jälleen kerran yhtenäisenä soihtukulkueena yhdessä Suomen lipun takana."

http://612.fi

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Näin kirjoittaa Vastarintaliike sivuillaan itsenäisyyspäivän ohjelmasta:

"Päivä alkaa kello 16.00 Helsingin Narinkkatorilla Kampissa, missä kokoontuu kansallissosialistien järjestämä Kohti vapautta -tapahtuma. Tapahtumaan sisältyy marssi sekä puheita. Sinne on kutsuttu kaikki kansallismieliset yksityishenkilöt sekä kansallismieliset järjestöt omien tunnustensa kanssa. Ainakin Soldiers of Odin on ilmoittanut paikalletulostaan. Tapahtuma päättyy viimeistään kello 18.00.

Tämän jälkeen kello 18.30 alkaa jo neljättä kertaa järjestettävä 612-soihtukulkue. Kulkue kokoontuu Töölön torilla, jolla pidetään puhe, minkä jälkeen lähdetään kolmirivissä soihtujen valaisemana kulkemaan kohti Hietaniemen hautausmaata. Viime vuonna tapahtumaan otti osaa yli 3 000 kansallismielistä, ja tänä vuonna määrän odotetaan jälleen ylittyvän. Kohti vapautta -tapahtumasta pääsee tähän tapahtumaan siirtymään yhtenä ryhmänä, sillä suurin osa ensimmäisen tapahtuman osallistujista on menossa myös tähän kulkueeseen.

612-kulkueen jälkeen Helsingin keskustassa on vielä Kattilavallankumous-niminen tapahtuma, jossa kansallismieliset aikovat viettää koko yön eduskuntatalon lähellä osoittamassa mieltään hallitusta vastaan. Tapahtuma alkaa kello 21.00 eduskuntatalon läheisyydessä."

Yllä olevasta tekstistä käy varsin selvästi ilmi että suuri tai suurin osa uusnatseista tulevat olemaan osana 612 kulkuetta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #35

Niin, mutta ei kai 612 rupea perumaan kynttiläkulkuetta siksi että myös tuo porukka haluaa osallistua. Ihmisiä ei voi ilman tunnuksia edes tunnistaa, saati jotenkin estää heidän osallistumisensa. Ei natsit voi osallistumisillaan määrätä mitä jotkut muut tekevät tai jättävät tekemättä.

Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #35

Suuri tai suurinn osa? Poliisin mukaan Suomen vastarintaliikkeen jäsenistöä on 30 - 60 ( on myös esitetty 70) henkilöä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Ja koska natsimieliset ovat jo vuosia järjestäneet samanlaisen tapahtuman samassa paikassa, on ihan täysin loogista että joku pösilö päättää järjestää lastentapahtuman samaan aikaan ja paikkaan.

Olikohan suunnitelmissa ryhtyä pätkimään itse lapsia turpaan, jos nahkapäät eivät sellaiseen ryhtyisi?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ja nahkapäilläkin on näköjään on marssi....

http://kohtivapautta.com

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Että tällä tasolla mennään... Ja oikein "kommentoidaan". Huoh.

Toni Rintala

Vastamielenosoituksen järjestää Vasemmisto ja siellä on tuomittuja lastenraiskaajia. Se vasemmiston lauma on siis raiskaajalauma? ;)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kyseessä on tölikalaisten oma kaupunginosa-tapahtuma. Käsittämätöntä että heidät häädetään omalta kotipihaltaan natsien tieltä. 612 on aito ja ehta natsimarssi vaikka jotkut muuta sössöttävät.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Taru, pitäisi ilmoittaa/ hakea lupa aikanaan, jos haluaa asettaa lapset poliittisen pelin eturintamaan. Taisi unohtua laki-tässäkin asiassa?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Noo millonka vassarit on lupia kyselly? Valtio ja poliisi on vihollinen, jolta ei lupia kysellä....

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #17

Järjestäjät eivät ole mitään vassareita vaan tavallisia Tölikan asukkaita.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #42

"Järjestäjät eivät ole mitään vassareita"

Taru, miksi valehtelet??? Kun kaikki noin oikeesti tietää ketkä siellä on taustalla.

Luepa noi:

Tunnetut äärivasurit järjestäjinä!

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712052200581796...

Ja jostain syystä Telia Arena ei nyt kelpaakaan paikaksi! Kun siellä ei pääsekään riehumaan...

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712052200581883...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #48

Erikoinen legenda tämä, ettei Riihilahden tarjous muka "kelpaisi".

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva Vastaus kommenttiin #42

Ihan yhtä pätevin argumentein, kuin sinä leimaat 612 marssijat (tai marssin puolustelijat) natseiksi, voidaan yhtä aukottomasti sanoa alpakkajunailijoita vasemmistoanarkisteiksi. Ja tietysti samaa hörhöilyä edustavat kaikki tuota tapahtumaa puoltavat tai siihen osallistuvat ihmiset. Onko Suomeen muodostumassa antifa-jugend?

Näin niitä ”mutkia vedetään suoriksi”. Onko järkee vai ei?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oli ihan hyvä idea järjestää lastentapahtuma. Ja luvat olivat kunnossa. Natsien mieliksi ne peruttiin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #45

Sen alpakan omistaja perui ensin.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Eihän noille laki, ei edes lapset, mitään merkitse! Ne ovat propagandaväline! Jokaisen pitäisi se tietää.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

612-yhdistyksen kannanotto tapahtumaan.

"Oikaisu STT:n ja Ylen julkaisemiin uutisiin

STT on julkaissut 4.12.2017 laajalle kotimaiseen mediaan levinneen uutisen, joka on otsikoitu "Äärijärjestöjen mielenilmaus itsenäisyyspäiväksi ilmoitettiin ensin, joten alpakat, puput ja lapset joutuvat siirtymään"
Myös Yle on julkaisssut samoja teemoja toistavan uutisen 4.12.2017 otsikolla "Lastentapahtuma alpakoineen joutuu siirtymään äärioikeiston mielenilmauksen tieltä Helsingissä", tämän vuoksi laitamme kumpaakin uutista koskevan oikaisun yhteisesti kummallekin medialle.

Otsikot ovat itsessään harhaanjohtavia, koska jo perinteeksi muodostuneen järjestää 612.fi-yhdistys. 612.fi-yhdistys ei edusta ääriliikkeitä eikä mitään poliittista suuntausta. Yhdistyksen ainoa tarkoitus on kunnioittaa menneiden sukupolvien työtä ja perintöä järjestämällä vuotuisen soihtukulkueen itsenäisyyspäivänä.

Lähtökohtaisesti tilanne on se, että olemme 612.fi-yhdistyksenä ilmoittaneet jo viime vuonna Helsingin Töölön torilla pidettävästä yleisestä kokouksesta. Lisäksi meillä on jatkumo tähän asiaan jo neljättä kertaa. Toinen juttu on sitten "äärioikeistoksi" nimittely. Nyt näyttää siltä, että jotkut yhdistyksen jäsenistä käynnistävät henkilökohtaisesti asiaan liittyviä rikostutkitojan itsenäisyyspäivän jälkeen.

Lisäksi on hyvä muistaa, että tämä ns.lastentilaisuus oli ilmoitettu viikko sitten ja sen todellinen funktio oli pyrkiä estämään kulkueemme ja näin ollen se oli myös yritys poliittisten toimintavapauksien loukkaamiseen. De facto.

Anarkistit alittivat tässä viimeisenkin säädyllisyyden ja moraalin rajan laittamalla lapset luokkasotansa ja terrorinsa etulinjaan. Näiltä ja näiden vanhemmilta lupaa kysymättä. Tällaista toimintaa on vaikea kuvailla painokelpoisin termein.

Meillä ei olisi yhdistyksenä ollut sinänsä mitään sitä vastaan, että olisimme lähteneet liikkeelle lastentapahtuman jälkeen. Ongelmaksi muodostuivat turvallisuus ja logistiikka, joiden pohjalta poliisi teki lakiin perustuvan päätöksensä."

https://www.facebook.com/elakoonsuomi612/photos/a....

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Minä taas uskon, että nämä "äiti- ja isä-suvakit" ovat hakeneet lupaa liian myöhään tälle lasten juhlalle, jollainen niille on haettava. Kun taas marssista reitteineen on tehty ilmoitus hyvissä ajoin. Tämän myöhäisen hakuajankohdan vuoksi poliisi ei ole edes ottanut yhteyttä lasten juhlan järjestäjään.

Eli nämä äärisuvaitsevat kerjäävät median avulla sääliä ja pisteitä itselleen ja vihamielisyyttä lasten varjolla 612-kulkueelle.

Ja kritiikitön uskominen jatkuu ja leviää, tietyillä tahoilla.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Yllättävän paljon persut ja väyrysläiset tukevat natsien ideologista toimintaa ja sielun kuvastoa. Vanha sanonta: "Kuka hevosilla ajaa, se hevosista puhuu".

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi
Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Teiltä tuntuu onnistuvan tuo natsiksi leimaaminen helposti. SVL: ssä lienee 30-40 jäsentä. 612-kulkueessa oli n. 3000 kävelijää. Kulkueeseen mahtunee siis muitakin?

Enkä ole persu tai väyrysläinen mutta tämä on niin ällöttävän läpinäkyvä juttu!

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Keypoint onkin siinä että natsit sinänsä ovat ihan okei, vaikka itse en olisi.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Ei, mutta myös natseilla on kansalaisoikeudet ja sananvapaus. Sananvapaus vaikka vaatia sananvapauden lopettamista

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Noinhan se Aatu aikoinaan toimi Saksassa. Sai vaalivoiton 1933, nousi valtaan reilun 30%:n osuudella, lakkautti demokratian nopeasti ja siirsi Saksan tulevaan sotatalouteen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #24

Mikähän tuonkin kommentin relevanssi oli olevinaan.
Lenin taas ei saanut vaalivoittoa vuonna 1917, joten hänen täytyi suorittaa vallankaappaus. Sen jälkeen hän lakkautti demokratian ja siirsi Neuvosto-Venäjän sotakommunismiin.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #34

Jos oikein muistan, Hitler ja Stalin yhdessä sopivat salaisessa pöytäkirjassa Euroopan jaosta ja aloittivat Toisen Maailmansodan. Diktatuuriin voidaan siis päätyä demokraattisella tai voimapoliittisella avauksella. "First we take Poland!"

anita frisk

Tosin se vanha sanonta kuuluu:"Ken härjillä ajaa, se härjistä puhuu".

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Idea kait siinä vanhassa on tärkeä :D

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kahdessa keskustelussa oli minua minuutin nopeampi (-;

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara
Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Yle uutisoi:
https://yle.fi/uutiset/3-9962605

Yksi lastentapahtuman järjestäjistä on tunnettu rasisminvastaisten tilaisuuksien järjestäjä. Minun on vaikea uskoa, että hän olisi ollut tietämätön 612-tilaisuudesta. Moni muu onkin voinut olla.

Eli lapsia ja vanhempia jallitettiin "hyvään tarkoitukseen". Jopa alpakoita ja pupujakin saatettiin narrata.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Sitten kun olisivat päässeet "asiaan" siinä tuskin alpakoiden hyvinvointi olisi enää paljoa painanut...

Erkki Joona

Eri laitojen ääriliikkeet ovat kuin paita ja peppu, tarvitsevat toisiaan sekä vetävät puoleensa kuin kissa ja koira!

Tommi O. Pälve

Jep. Lastentapahtuman järjestäjä värkännyt myös Meillä on Unelma- ja Peli poikki! -mielenosoitukset.

Ei varmaan ollut tietoinen Soihtukulkueesta.

Ilkka Hirvi

Kiitos Tuula! Tällaista asiatekstiä tarvitaan lisää!

Juhani Piri

Soihtukulkue reitteineen on ilmoitettu jo aikoja sitten joten poliisilla on hyvin ollut aikaa tehdä suunnitelmat. "Lasten" tapahtuma on ilmoitettu 27.11 ja saman viikon perjantaina ovat saaneet kielteisen päätöksen. "Lasten" tapahtumalle on myös tarjottu toista paikkaa, eli narikantoria, mutta se ei kuulemma käy.

Kyllä tässä on nyt poliittiset irtopisteet olleet löyhässä ja sosiaalinen media täynnä määkijöitä kun NATSIT eivät anna lasten juhlia. Millainen operatiivinen muutos se olisi poliiseille kun lätkäistään uudet suunnitelmat viime tingassa pöytään.

Ainoa uhka tuossa marssilla on anarkistipunavihevasemmistolaiset riehujat. He kun eivät osaa olla koskaan kunnolla vaan aiheuttavat sekasortoa, vahinkoa ja vaaraa. Nyt sitten vielä koetettiin käyttää lapsia, pupuja ja alpakoita eturintamassa. Kuinka alhaiseksi voikaan ihminen toimillaan vajota.

Ei yhtään haiskahda palaneen käry

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Ei voisi aamu alkaa suurempaan ketutukseen. Luin puhelimesta uutisia ja tuli äärimmäisen nopeasti selville, että tuo lastentapahtuma on kusetusta. Sitten kelloradio meni päälle ja Ylen toimittaja alkaa suoltaa ällöttävää scheibea uusnatsien häätämistä alpakoista. Toimittajan ääni ei tosin kuulostanut yhtään järkyttyneeltä. Luulen että hän virnuili mikkinsä takana kakkamaisesti kun tiesi puhuvansa valhetta - hänelle sopivaa valhetta.

Eihän tuossa pitäisi olla mitään muita johtopäätöksiä, kuin että koko lastentapahtuma on tehty 612-kulkuetta vastaan:

- 612 on järjestetty samassa paikassa monta vuotta peräkkäin
- 612 on ilmoittanut tapahtuman jo vuosi sitten
- Lastentapahtuman järjestejä on järjesteänyt useita rasisminvastaisia tapahtumia
- Lastentapahtuma järjestetään pimeän aikaan, valoisan aikaan sitä muka ei voi järjestää
- Lastentapahtumaa ei voi muka siirtää muualle

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Kokoontumislaki 22.4.1999/530
10 §
Kokouspaikkaa koskevat rajoitukset

Jos samassa paikassa ilmoitetaan järjestettäväksi samanaikaisesti useita yleisiä kokouksia eikä niiden samanaikainen järjestäminen ole mahdollista, etusija on kokousilmoituksen ensimmäisenä tehneellä järjestäjällä, jollei kokouspaikan perinteisestä tai sopimukseen perustuvasta käytöstä muuta johdu. Poliisi voi tällöin osoittaa yhteyshenkilöiden kanssa neuvoteltuaan muut kokoukset siirrettäviksi toiseen ajankohtaan tai toiseen, kokouksen tarkoituksen kannalta sopivaan paikkaan.

Jos yleisen kokouksen järjestäminen ilmoitetussa paikassa vaarantaa ihmisten turvallisuutta, aiheuttaa huomattavaa haittaa ympäristölle tai vahinkoa omaisuudelle, häiritsee kohtuuttomasti sivullisia tai liikennettä taikka valtiovierailuun tai julkisyhteisön järjestämään kansainväliseen kokoukseen kuuluvaa tai suojelun tarpeeltaan niihin rinnastettavaa tilaisuutta, poliisi voi yhteyshenkilön kanssa neuvoteltuaan osoittaa kokouksen siirrettäväksi toiseen, kokouksen tarkoituksen kannalta sopivaan paikkaan.

Poliisi voi lisäksi liikenteen sujuvuuden sitä vaatiessa ja yhteyshenkilön kanssa neuvoteltuaan määrätä kulkueen reittiä muutettavaksi ottaen kuitenkin huomioon, ettei reitin muutoksella vaaranneta kulkueen tarkoitusta.

Poliisi voi ryhtyä tässä pykälässä mainittuihin toimenpiteisiin ilman neuvottelua yhteyshenkilön kanssa, jos yhteyshenkilö ei ole tavoitettavissa.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990530

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Luulis alpakoiden olevan puolueettomia ja sopivan vallan hyvin tuon rauhallisen 612 kulkueen jatkoksi.

Röyhkeistä riehujakommareista en osaa toki mitään sanoa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihan hyvä että töölöläiset yrittivät tehdä toristaan suomalaisille ok paikan järjestämällä torille kansanomaisen tapahtuman. Mutta oudosti noita pohjoismaisvenäläisiä natseja jotkut mieluummin näkee.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Saapa nähdä, onko tänä vuonna vuorossa eläimelliset lätkäbileet Linnan edessä ? Siinä saisi taas tuhmat fasistihevoset kyytiä, kun mailalla pätkitään menemään pitkin kylkiä.

http://liberalismi.net/wiki/Kiakkovieraat#Hevosten...

Semmoisia hauskoja kommarivekkuleita.

Hannu Töyri

Kyllä vihervasemmisto on saanut hirveänmetelin aikaiseksi muutamasta kymmenestä nuoresta miehestä. "Demokraattinen yhteiskunta on suuressa vaarassa tuhoutua" Kyllä se on vasemmistolle tärkeä henkireikä. Ja media menee täysillä mukaan!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Mellakoimalla ja metelöimällä nollia vastaan saadaan keskustelu pidetyksi poissa olennaisista ja todellisista ongelmista. Samaa scheissea se on ollut aina umpikommarien suunnasta. Imperialistikoirat, fasistien kätyrit, natsit jne. Ikiaikaista öyhöttämistä ja teatteria riittää.

Tuon saman paskan jauhamisen pitäisi antaa vaan valua viemäriin, minne se oikeasti kuuluukin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sinne viemääriin mahtuu ihan hyvin myös tämä 612 kulkue :)

Siellä viemäriosastossa on molempien paljon parempi olla, ja sinnehän ne kuuluvatkin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #53

Katselin viime vuonna live-streameita (muistaakseni porukkaa vastustaneilta sekä puolueettomilta) ja ihan rauhallisia olivat ainakin siinä eivätkä tasan näyttäneet natseilta. Toki jos tosiaan 2000-3000 ihmistä oli mukana, niin kuinka monen natsin ajattelit siellä olevan mukana. Koko Suomessa ei ole noin monta uusnatsia.

Homma haiskahtaa... Suvi Auvinen ja monet anarkistit sun muut ( mm. eri tilaisuuksia järjestäneet/mukana-olleet, jotka takuulla tietävät tuosta marssista) laittaneet julkisuuteen lapset vs. natsit tekstejä. Eihän tuota kukaan puolueeton osta mikäli vain taustat tietää.

****************************************************
Ja henkilökohtaisesti on äärimmäisen halveksittavaa ottaa lapset mukaan omiin poliittisiin taisteluihinsa. Ne lapset saavat/saisivat ihan omalla ajallaan kehittää poliittisen mielipiteensä mikäli sitä tulee olemaan.
****************************************************

Vastarintaliikkeet, antifat yms. ovat kuraa, mutta nyt on tässä tapauksessa taas ollut mediaa hyväksikäyttäen "hyökkäystarkoitus" (typerä/nolo sellainen kääntyen itseään vastaan) tai sitten vain todella todella kovasti ja sattumalta näyttää täysin siltä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Natseja vastaan käytiin suuri sota, ja he ja heidän ideologiansa hävisivät. Ideologia häpäistiin, ja se jätettiin oikeutetusti historian väärälle puolelle."

https://www.hs.fi/nyt/art-2000005476835.html?share...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt kun natsit ovat vapaita alpakoista niin voimme seurata miten sopuisasti nämä pro ja antivenäjänatsit keskenään leikkivät. Veikkaan että hyvin sopuisasti. Sarastuslaiset ovat myös putinisteja vaikka ovat esittävinään muuta.
Sarastuslaisia ei yhtään häiritse että Nordisk motståndsrörelse venäjävahvistuksineen pelottelee jopa poliiseja samalla torilla kun missä he falskisti ovat olevinaan isänmaallisia.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Hellanlettas. Putin vedettiin kehiin - mietinkin miksi vasta nyt. Alkaako sinejä ja pettereitä ja taruja taisteluväsymys painaa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hellanlettas vaan itsellesi. Ja kehotan opiskelemaan miten se itsenäisyys saatiin ja oltiin menettää.

Käyttäjän ppauto kuva
Janne Pirinen

Suojelupoliisi on aiemmin luonnehtinut 612-kokoontumisen järjestäjiä maahanmuuttovastaisiksi ja äärioikeistolaisiksi.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Tunnen järjestäjät, ja luotan heihin. Nykyään ei kukaan enää tiedä mitä tarkoittavat nuo luonnehdinnat "äärioikeistolainen" ja "maahanmuuttovastainen".

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Varsin usein ne luonnehdinnat kertovat enemmän käyttäjästä kuin kohteesta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #78

Niin, varmaan jokainen voi tehdä omat päätelmänsä tuostakin: "Tunnen järjestäjät ja luotan heihin."

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Maahanmuuttovastainen tarkoittanee useasti elintasopakolaisvastainen. Sen sana useammat ymmärtävät. Ja ei siinä kait mitään väärää ole. Tuskin kukaan vastustaa eurooppalaista maahammuuttajaa, joka elää omillaan.

Käyttäjän ArtoForsstrm kuva
Arto Forsström

Niin ja mitenhä se valemedia määriteltiinkään?? Taas valtamedia todisti, että kun vähän keksitään itse ja oikaistaan kulmista ja jätetään faktat tarkistamatta niin saadaan valtamedian uutinen aikaiseksi.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Valemedian määritteleminen ei aina olekaan helppoa. Itselläni on hyvä käytännön sääntö: kun vertaa kaikkea valemedian konkreettiseen prototyyppiin eli MV-provoblogiin, saa aika helposti selville missä määrin media on valemedia eli MV-provoblogin kaltainen. Kaikki natsien, MV-provoblogien, populistien ja Venäjän trollien pyhät yhteydet ovat meille venäjäntaitoisille päivänselviä, esim. tällaisista jutuista: http://ruskline.ru/news_rl/2017/08/07/finskie_vlas...

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

http://kohtivapautta.com
Tuolla ilmoittavat itse, että myös kielletyn uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen Kohti vapautta! -marssi saapuu oman marssinsa jälkeen Töölöntorille liittyäkseen 612-soihtukulkueeseen.
Niin, että tietäköön jokainen, joka marssii soihtukulkueessa, että tulee natsiksi leimatuksi automaattisesti ja se on ihan oikein. Tai sitten voitte heittää ne natsii joukostanne pois.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ei voi heittää, jos ei niitä tunnista ulkonäöstä, ja toiseksi, jos soihtukulkue mainostaa olevansa kaikille avoin, se silloin on kaikille avoin. Näin toimitaan avoimessa yhteiskunnassa. Jos kulkueeseen ei tultaisi siksi että siellä voi olla natseja, se tarkoittaisi, että alkaisi säätelemään omaa käyttäytymistään natsien mukaan.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Jaha, että avoimessa yhteiskunnassa marssitaan toistemme kulkueissa sillisalaattina. Aika fiksua. Ei ainakaan minun luonteelleni käy.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Vaikea onkin tunnistaa natseja, jos on itse myötäilijä, Mitläufer.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

E-J.S:"Tai sitten voitte heittää ne natsii joukostanne pois."

Erottuuko ne joukosta jotenkin ja mikä on se oikeus millä "ne heitetään pois"?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

No mitenkähän vaikka olisi, jos ihan ensimmäiseksi 612-soihtukulkueen järjestäjät ilmoittaisivat, että natsit eivät ole tervetulleita mukaan?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Lapset ja alpakat kelpaavat näköjään pelivälineiksi...

Missään kulkueessa, jonka tarkoitus on juhlistaa Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä, ei ole hyväksyttävää profiloitua minkäänlaisin poliittis-ideologisin tunnuksin, vaan tarkoituksena on vaalia sitä arvokasta perinnettä, jolla kansa yhdistettiin pahoina päivinä puolustamaan yhteistä Suomea.

Jos ala-arvoisiin väkivaltaisiin provokaatioihin sorrutaan, poliisin on lopetettava ne päättäväisesti heti alkuunsa tekijän taustaa tai puolta katsomatta. Toivottavasti niin ei käy kertaakaan, vaan juhlan aihe pysyy kaikkien mielessä ensimmäisenä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Näin on ja luulisin, että poliisi saa natsien marssin pysäytettyä ja marssijat putkaan ennen kuin ehtivät lyöttäytyä soihtukulkueeseen, niin että naiivit soihtuilijat saavat nätisti vietyä marssinsa läpi.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Poliisi toimii siten, että järjestys säilyy ja lakeja noudatetaan, ja poliisi turvaa myös kansalaisten oikeutta osoittaa mieltään laillisin keinoin katsomatta siihen, mitä mielipiteitä kukin haluaa ilmaista. Putkaan joutavat kaikki ne, jotka häiritsevät yleistä järjestystä, varsinkin juhlakulkueita ja niihin osallistuvia. Riidan haastajat pysytelkööt poissa paikalta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #82

Poliisi joutui pyytämään laivayhtiöltä apua pysäyttääkseen ruotsinatsit. Nämä ruotsinatsit ovat ainakin kerran täysin provosoimatta hyökänneet poliisien kimppuun kuin sodassa. Tämä tapahtui Medborgarplatsenilla Tukholmassa.
Myös lastentapahtuma siirrettiin turvallisuussyistä. Sekä Ruotsi- että Venäjänatsit ovat silkkoja väkivaltajärjestöjä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tässä linkissä Ruotsinatsit hyökkäävät poliisien päälle. https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/7zkk4/ha...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Mitä tuo kuuluu tähän keskusteluun ylipäätään?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se on nimenomaan sinun asiasi ja ongelmasi. Minä meinaan pysyä alpakkojen rinnalla.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Tässä näemme "totuusmedian" kyvyn kertoa totuus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset