Tuulan kliseeklinikka

Minä ja minä ja minäkin myös!!

Tunnustan heti aluksi, että minä myös. Siis olen tullut häirityksi, ja olen tullut ahdistelluksi. Monta kertaa.

Mutta miksi tämä #metoo ei siltikään innosta ainakaan minua lähtemään takautuvasti penäämään ansaitsemaani myötätuntoa, ymmärrystä ja vuosikymmenien takaisten ahdistelijoitteni tuomitsemista jälkikäteen? Päinvastoin: vaikka myönnän häirinnän epämiellyttäväksi asiaksi, tämä #metoo alkaa tuntua suorastaan oksettavalta. Paljon oksettavammalta kuin miltä tuntuivat muistikuvat häirinnästä, niin ikäviä kuin ne olivatkin.

Selitän.

Ensinnäkin tämä "seksuaalinen häirintä" on aivan liian epämääräinen käsite. Me emme voi järjellisellä tasolla edes keskustella, jos toinen puhuu vaikkapa lapsen raiskauksesta (törkeä rikos), ja toinen siitä, että joku setämies puhui tuhmia baarissa tai bussissa (ei rikos ollenkaan). Jos kaikenlaiset subjektiiviset kokemukset nostetaan julkisessa keskustelussa ikään kuin samanarvoiseksi ongelmaksi kuin esim. viimeaikaiset pöyristyttävät seksuaalirikokset, silloin "keskustelu" muuttuu hölinäksi. Ja sitä hölinää olemme #Metoon ympärillä kuulleet jo tarpeeksi.

Toiseksi. Tämä #metoo on jo lähtökohtaisesti äärimmäisen itsekeskeistä jauhamista. Sen sijaan, että asiallisesti toteaisimme, mikä kaikki on laitonta, ja miten yhteiskunnan tulee suojella kaikkein heikoimpia jäseniään riistolta, meidät naiset (kyllä, tämän joukkohysterian innoittamia ovat erityisesti naiset, vaikka miehiä ja poikiakin ahdistellaan) innostetaan nyt MinäMyös -hengessä vatvomaan omaa historiaamme. Meille tarjotaan nyt mahdollisuus tuoda itsemme keskiöön. Jos uhraisimme edes murto-osan energiastamme kanssaihmistemme hätään, sen sijaan että riennämme osallistumaan MinäMinä -kampanjaan, häirintäongelma olisi varmaankin jo hävinnyt.

Kolmanneksi. Julkisessa keskustelussa on vain tietty määrä aikaa ja resursseja maailman eri ongelmien esille tuomiseen ja analysointiin. Eri uutisaiheet käyvät siis mediassa, esim. uutisissa ja ajankohtaisohjelmissa, jatkuvaa kilpailua, mikä on tärkeää ja mikä ei. Ja niitä tärkeitä, siis aivan jättimäisen suuria kysymyksiä, on nyt ilmassa enemmän kuin aikoihin. Eriarvoistuminen vain kiihtyy, ihmisiä jätetään hoidotta, poliisilla ei riitä resursseja tutkimaan kaikkia rikoksia, edes seksuaalirikoksia. Kaiken lisäksi samaan aikaan kun meillä vietettiin Suomi 100 -juhlia, toisaalla Euroopassa suunnitellaan ei enempää eikä vähempää kuin koko Suomen olemassaolon lakkauttamista itsenäisenä valtiona.

Jotenkin luulisi, että aikuisilla ihmisillä olisi tarve keskustella näistä. Ja vaatia medialtaan ja päättäjiltään näille huomiota. Vai onko nyt niin, että tällä #Metoolla nimenomaan halutaankin syrjäyttää vaarallisemmat, tulenaremmat aiheet?

Mutta kuten sanottu, seksuaalinen häirintä on inhottavaa. Keskitytään kumminkin pitämään huolta toisistamme ja yhteiskunnastamme -  hieman vähemmällä MinäMinäMinä -asenteella.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

28Suosittele

28 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Just näin. On kyllä ilo huomata, että eniten kritiikkiä antaa naiset.
No toisaalta, en minäkään uskaltaisi sitä ääneen sanoa, kun äkkiä ruvetaan epäilemään, että olen niitä häiriköitä tai ainakin kannatan sitä.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Vaikka monia tämäkin kampanja ärsyttää niin eduskunnassa näyttivät monet kansanedustajat vaativan kovempia tuomioita seksuaalirikoksista. Jotain hyvää siis tästäkin voi seurata. Ja kansanedustajat näyttivät muutenkin vakavilta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Yksi demari ehdotti että seksuaalisesta häirinnästä tehdään rikos. Joidenkin mielestä jo tissien katsominen on häirintää. Jos tosta tehdään rikos niin rikollisuus lisääntyy hetkessä tuhansia prosentteja.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Toiseksi viimeisen kappaleen viimeinen virke on asian ytimessä. Vaikea sanoa mikä on tarkoituksellista, mikä sattumaa, mutta hyvin istuu kuvioon. Metoo on aiheena pohjaton. Kyllä se peittää alleen helposti isojakin asioita. Miten lienee, hyvä huomio joka tapauksessa. Pysytään hereillä ja tarkkaillaan tilannetta.

Käyttäjän hpeltola kuva
henri peltola

#Metoo -kampanja pureutuu vakavaan asiaan ja on hyvä että häiriköiden tekemisiin puututaan ja niistä ei vaieta.

Ongelmaksi kampanjassa voi kuitenkin muodostua sellainen virheellinen mielikuva että seksuaalinen häirintä kuuluisi jotenkin suomalaiseen mieskulttuuriin, mikä olisi todella vakava väärinkäsitys. Suomalaiset miehet ovat täysin vastaan seksuaalista häirintää eikä suomalaisten miesten piirissä sellaista käytöstä suvaita lainkaan.

Suomessa on yksilöitä jotka ovat syyllistyneet häirintään mutta jos sellainen tapaus paljastuu miesporukoissa ei reaktio ole todellakaan asian hyväksyntä vaan kyseinen kaveri tulee vääjäämättä menettämään kasvonsa muiden miesten silmissä.

Suomalaiseen mieskulttuuriin kuuluu jo äidinmaidossa opittu kunnioitus naisia kohtaan ja on itsestään selvää että nainen on täysin samanarvoinen miehen kanssa eikä hänen koskemattomuuttaan tule loukata millään tavoin.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Arjen naisteniskentä on muodollisesti miesten pyrkimystä selättää flaksin käymisen satunnaisuus toistokertojen volyymilla. Sanon asian raadollisesti: miehet soveltavat odotusarvoisesti sellaisia naisteniskentämetodeja ja toimintamalleja, jotka ovat johtaneet toivottuun lopputulokseen aikaisemmin; siis "pikkutuhmat, rosoiset ja roisitkin muuvit" yksinkertaisesti toimivat joihinkin naisiin, jopa suureen osaan naisista.

Miesten iskentäkäyttäytymistä ehdollistava ärsykemuuttuja de facto: metodin toimivuus (jolla on suora käyttäytymistason yhteys naisten reaktioihin).

Onko tämä se epämukava totuus, mistä on vaiettu (toistaiseksi)?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Me too kamppanja lienee myös poliittinen väline joillekin tahoille. Toiselle se antaa mahdollisuuden kostoon ja seuraukset voivat olla hyvin vakavat jostain väitetyistä kymmeniä vuosia sitten sattuneista asioista.

Hyvä puoli on miettiä, että monet puheet ja teot, joita on pidetty hauskana läppänä eivät välttämättä sitä ole. Kai niitä tilanteita on hyvä miettiä mitä maailamassa sattuu ja näkee.

Mutta kuten blogin kirjoittaja sanoo tässä niputetaan yhtäläisyys merkkeihin monia hyvinkin vakavia asioita ja esim katse hississä, joka tuntuu epämielyttävältä, koska katsoja ei ehkä ole nuori ja komia.

Meillä on myös valtavasti muuta väkivaltaa, joka on hyvinkin vakavaa seurauksiltaan. Sukupuolittunut keskustelu jättää sen kokonaan ulkopuolelle. Se kai on tarkoituskin.

Valtapeli lienee tässäkin yhteydessä käynnissä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Jos uhraisimme edes murto-osan energiastamme kanssaihmistemme hätään, sen sijaan että riennämme osallistumaan MinäMinä -kampanjaan, häirintäongelma olisi varmaankin jo hävinnyt."

Miten voit puuttua kanssaihmistemme häirintään jos he eivät uskalla kertoa siitä, kun heti tulee kuittia, että minäminä taas valittaa tyhjästä? Mihin itse laittaisit rajan, että saa avata suunsa häirinnästä ilman, että haukutaan itsekkääksi? Meneekö siinä missä rikoksen tunnusmerkit täyttyy, vai missä?

"Päinvastoin: vaikka myönnän häirinnän epämiellyttäväksi asiaksi, tämä #metoo alkaa tuntua suorastaan oksettavalta."

Voitko kertoa ihan mielenkiinnosta, että minkälaisen uhrin avautuminen tuntui oksettavalta? Aika voimakas reaktio jos häirinnän uhrin puhuminen aiheuttaa sinussa oksennusreaktion tämän kuvaileman teon sijaan.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#7: Sen sijaan että jälleen tahallisesti väärinymmärrät mitä blogissa on kirjoitettu ja tulet tänne viisastelemaan, voisit lukea kirjoituksen uudestaan ja yrittää ymmärtää, mikä sen pointti on. Jos luetun ymmärtäminen olisi jo valmiiksi hiukan parempaa, ei olisi edes tarvinnut tulla esittämään näitä lapsellisia kysymyksiä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Aikuiset ja etenkin päättäjät .Keksikää ensi miten kitketään kouluista koulukiusaaminen . (sukupuolihäirintä on tuttua jo lasten keskuudessa kouluissa,myös opettajiin kohdistuvaa)Joka tuhoaa elämän vielä aikuisikään asti.
Ja jos aikaa jää puikaa sitten vasta aikuisten "kiusaamis-ongelmia"!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Suomessa on yhä sananvapaus ja ihmisillä oikeus käsitellä tätäkin asiaa, seksuaalista häirintää.
Hienoa että olet päässyt niin helpolla kaikesta yli. Kaikki eivät ole päässeet.

Aikuinen ihminen kyllä tietää mikä on epäsopivaa käytöstä ja mikä ei, tai ainakin pitäisi tietää.

Viimeisenä olisin uskonut että tämä maahanmuuttokriittinen skene pitää oksettavana ja ällöttävänä seksuaalisestä häirinnästä puhumista, nyt viimeistään luulisi että otatte kissan pöydälle kun olette siitä jo niin monta vuotta puhuneet.

Me Too-kampanjassa esiintyneet naisetkaan eivät ole eritelleet ketkä sitä seksuaalista häirintää suorittavat. Tekijöiden joukkoon mahtuu kaikenlaista vaaleaa, tummaa, naista, miestä, heteroita, seksuaalivähemmistöjä.
Kokijoidenkin joukkoon kuuluu vaaleaa, tummaa, naista, miestä, heteroita, seksuaalivähemmistöjä.

Vai onko nyt kyse siitä että mielestäsi väärät ihmiset puhuvat, väärät ihmiset ovat avanneet sanaisen arkkunsa?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Juuri kun luulin ettei kämy-konservatiivi-kansallismielinen kenttä voi epäloogisemmaksi mennä, niin tämä.

Tulee mieleen Jenna Simula joka kirjoitti suositun blogin siitä, että ulkolainen mies oli varastanut häneltä ranskanperunan Steissillä. Silloin oi sitä pöyristystä. Yritin sillon selittää että ahdisteluahan Steissillä on ollut aina eikä se väristä tai taustasta erotu kovinkaan paljon.

Ahdistelusta saa puhua, jos asialla ovat ulkolaiset, muuten on parasta pitää suu supussa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Voi tätä väärinymmärryksen juhlaa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

https://jennasi.wordpress.com/2011/11/11/maahanmuu...

No niinpä. Minun mielestäni toisen ruuan nyysiminen on törkeä rikos josta pitäisi saada rikollinen edesvastuuseen.

Mikä on tahallista väärinymmärtämistä sinun mielestäsi, Tuula?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #15

Miksi minun pitäisi tässä nyt ottaa kantaa jonkun toisen blogiin? Eikä nuiva suhtautumiseni Metoohon millään lailla tarkoita, etteivätkö yksittäiset ihmiset saisi kirjoitella blogeihinsa aivan mitä lystää. Eri asia sitten jos ruuan nyysiminen muuttuu joksikin Ylen pääuutisten ja A-studion ykkösaiheeksi.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff
Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

"toisaalla Euroopassa suunnitellaan ei enempää eikä vähempää kuin koko Suomen olemassaolon lakkauttamista itsenäisenä valtiona."

Meinaatko, ettei meillä sellaista suuntausta ole? Natsimarssit itsenäisyyspäivänä kertovat omaa kieltään. Esim. PVL ajaa rehellisesti ja suoraan pohjoismaisen valtion perustamista, ja siinä Suomenkin itsenäisyys katoaisi sen siliän tien.

Nämä liittyivät 612-marssiin oman marssinsa jälkeen, ja 612-marssinkin osallistujat ovat suurelta osaltaan aivan samaa mielipidettä olevia ihmisiä.

Nämä mainitut joukkiot, ja monet muut (mm. Rajat kiinni-ryhmä, Suomi ensin-ryhmä) ajavat periaatteessa samaa asiaa. Ja MV-lehti on heidän sanansaattajansa.

Yhteistä näille kolmelle mainitulle on myös naisviha. Naisia halveksitaan ja "suvakkeja" jahdataan, nimiä ja osoitteita kerätään, ja vihakampanjoita järjestetään heitä kohtaan. Puhumattakaan nimittelystä, siellä keksitään kaikenlaista.

Naisten häirintä on todellista, joskin miehiäkin häiritään, se vain ei ole niin yleistä ja perinteisiin ja patriarkaaliseen ajattelutapaan juurtunutta.

Metoo-kampanjaa vastustavat vetävät kaikenlaisia johtopäätöksiä kampanjasta, usein hyvinkin virheellisiä. Liioittelu on massiivista, eikä haluta nähdä asian ydintä, varsinaista häirintää, joka on liian yleistä.

Miksi tämä lokakampanja häirintää kohtaan? Kuuluutko kenties itse näihin naisvihaajiin ja tällaiseen joukkioon? Siltä ainakin vaikuttaa. Ihmetyttää vain miksi.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kommenttisi on niin päätön, että sovitaan sitten niin. Taitaa meinaan olla ihan sama mitä kirjoitan.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Ei ole ihan sama mitä kirjoitat. Ihmetyttää kuitenkin tuollainen loanheitto metoo-kampanjaa kohtaan, samoin se älytön liioittelu, mikä asian ympärillä on.

En ole koskaan aiemmin törmännyt kirjoituksiisi, joten en tiedä, mitä yleensä kirjoitat.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #21

"Samoin se älytön liioittelu mitä asian ympärillä on."

Tätähän mielestäni Tuula Komsi juuri tarkoittaa! Tosin toisin päin. Vaikka asia on eittämättä vakava, niin överiksi on kampanja mennyt. Todella!

Näyttää siltä, että suorastaan haetaan huomiota sillä, että on minuakin 20-30-40-vuotta sitten lääpitty. Ihan kuin olisi hienoa kuulua "lääpittyjen" joukkoon?!

Kuinkahan montaa miestä (lähinnä) on syytetty, ja vielä tullaan syyttämään, aivan olemattomin perustein, tai täysin syyttä, häirinnästä, ilman että syytetty voi mitenkään puolustautua? Ei edes kannata. Miten todistella, puolin tai toisin, kymmeniä vuosia sitten tapahtuneeksi väitetty häirintä?

Eivätkö naiset osaa enää lätkäistä kähmijää korville? Eikö auta jos karjaisee, että älä lääpi? Tai toteaa, että anna olla viimeinen kerta! Näin, viemättä asiaa lehtien palstoille.

Eikö tätä asiaa voi koittaa hoitaa hiukan vähemmällä melulla? Törkeydet pois, ja tuomittakoon ne, kyllä nykyisistä lakipykälistä löytyy sanktioita, mutta ei mitä tahansa tapahtuneita vähäpätöisyyksiä ole syytä asiassa vatvoa ja suurennella.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Esim. PVL ajaa rehellisesti ja suoraan pohjoismaisen valtion perustamista, ja siinä Suomenkin itsenäisyys katoaisi sen siliän tien."

Ihan pelleilyä, näillä pikkunatseilla ei ole mitään mahdollisuuksia yhtään mihinkään, mutta Saksan demarijohtaja Martin Schulzin johdolla näitä vallankumousmahdollisuuksia löytyy. Suomessa ainakin kokoomus ja sossut liputtavat Saksan demareiden kanssa Suomen valtion lopettamista.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Mutta nämä pikkunatsit yrittävät sitä kuitenkin ihan tosissaan. Sitä et kieltäne? Se löytyy PVL:n sivuiltakin.

Kysymys ei ole mahdollisuuksista, vaan siitä, mitä he ajavat.

Eihän Adolfillakaan pitänyt olla mahdollisuuksia, nyt tiedetään paremmin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #20

Raili, PVL:n soturit olisivat varmaan liikuttavan innoissaan, jos lukisivat kommenttisi. Siis että on joku ihminen, joka ihan oikeasti ajattelee, että PVL:llä olisi hyvätkin mahikset saada unelmansa toteutettua.

Sen sijaan maanosamme johtavilla federalisteilla on hieman todennäköisemmät mahdollisuudet toteuttaa oma natsiunelmansa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Yhtenä päivänä sanoo kämyt että EU on hajoava risumaja ja seuraavana päivänä Schulz on mahtava tsaari.
Yhtenä päivänä sanoo kämyt että naisten turvaaminen on tärkeää toisena päivänä ahdistelusta kertovat naiset ovat hävyttömiä häiriköitä.
Mutta jokaisena päivänä natsit ovat pikkupoikahörhöjä joista ei pidä muuta sanoa kuin vähätellen hörhötellä eli puhua suojelevasti vähätellen.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #24

En tiedä keitä ovat kämyt mutta ne jotka sanovat että naisten turvaaminen on tärkeää, ovat oikeassa, kämyjä tai ei. Mutta sinä ja minä tiedetään kyllä, miten tämä yhteiskunta suojelee naisia parhaiten. Tuommoisella Metoo -kampanjalla kukaan ei suojele muuta kuin omaa egoaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

Kämy on äärikansallismielinen eli epäisänmaallinen.
Niin olisi olluyt toivottavaa että silloin kun sinuakin ahdisteltiin oman egon suojelua olisi rohkaistu.
Jotkut äidit tai kummitädit tai opettajat tai isotsiskot tai isotveljet tai isät tai muut reilut vastuulliset ja aikuiset ihmiset kyllä ovat aina osanneet vaatia naisillekin oikeutta suojata egoaan. Suojaamaton ego on altis erilaisille sairaustiloille. Että niin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #26

No tuosta olenkin ihan täysin samaa mieltä, jos korvataan sana "ego" sanalla itsetunto. Terve itsetunto on kuitenkin myös sitä, että osaa suhteuttaa asiat eikä aina tunge omaa itseään esiin, etenkin jos toisen ongelmat toisaalla ovat paljon suurempia ja ensisijaisempia.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff Vastaus kommenttiin #25

Onhan tämä kampanja jo saanut aikaan sen, että esim. työpaikoilla ongelma on huomioitu ja otettu esille, ja siitä keskustellaan, ja aiotaan korjatakin.

Se on jo mielestäni suuri asia.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Jussi, Taru ja Petra ja Sini ovat ilokseni jo tulleet tänne panemaan minut 'lujille', ja Railikin oli kiva yllätys, mutta koen blogini epäonnistuneeksi, jos ei Petterikin tule kommentoimaan.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Kiitos järkevästä naisnäkökulmasta. Minusta on alkanut tuntumaan siltä, että tämä miituu alkaa muistuttaa jotain sateenkaaren väriä ja aatesuuntaa...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kyllä, sitäkin, mutta ennen kaikkea koko Metoo on median tukema variaatio erään tietyntyyppisen keskusteluhn erääseen tietyntyyppiseen vasta-argumenttiin, joka täkäläisittäin lausutaan näin: "raiskaavathan suomalaisetkin".

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kuinkas nyt niin? Tässähän nimenomaan painotin että kaikenlaiset ihmiset häiriköivät ja kuka vain voi olla uhri.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei ole. Mutta jos suomalaisten raiskaamisesta ei saisi puhua se olisi tosi hälyyttävää.
Ihan tyhmää Tuula alkaa rakentamaan vastakkainasettelua Metooilmiöön päin.
Kukaan ei painosta sinua osallistumaan siihen. Mutta jotain taka-ajatuksia siitä etsimällä joudut kyllä ihme kiemuroihin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #31

No aika hyvin ihmiset ovat ymmärtäneet "ihme kiemuroitani". Vastaanotosta päätellen en ole aivan hakoteillä.

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Olipa harvinaisen selväjärkinen osuva blogikirjoitus. Aivan samanlaisia ajatuksia on pyörinyt mielessä. Todella hyvin kiteytetty.

Käyttäjän AnneSoimajrvi kuva
Anne Soimajärvi

Ymmärrän, Tuula, huolesi siitä, että joskus jossain asioissa ns turha
hössötys ja liiottelu vie tilaa järkevältä keskustelulta ja sellaisen myötä jokin vakava asia voi jäädä varjoon.

Jos meetoo-kampanjan haluaa talloa, tulee tallotuksi monta arkaa ja
kipeää tapahtumaa ja ihmisiä, joille ne ovat totta tänään tai menneen
muistoina.

Turhan paljon minusta yleistit jutussasi ja painoit maahan niitäkin, joilla
oli kampanjan aikana noussut oikeutetusti rohkeus puhua vaietuista asioista niiden oikeilla nimillä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Voi olla että vedin mutkia suoriksi - blogeissa tulee usein kärjistettyä. Mutta silti syytän edelleen näitä aivan turhasta vouhkaajia, jotka vievät nyt mediatilan niiltä todellisilta uhreilta, joiden hätää en mielestäni blogissanikaan vähättele. Blogini kritiikki on kohdistettu tällaisiin: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005489382.html

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

"Vai onko nyt niin, että tällä #Metoolla nimenomaan halutaankin syrjäyttää vaarallisemmat, tulenaremmat aiheet?"

Asian ydin on tässä! Ja yllyttäjät, kiihottajat ja kiihottuvat ovat ihmisiä, joilla ei ole mitään annettavaa yhteiskunnalle ja siksi yrittävät tuoda itseään esiin ja tärkeiksi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tietenkin voi ja pitää arvostella sellaistakin käyttäytymistä joka on vastenmielistä vaikka ei olisi suorastaan laitonta. "Me too" ei tarkoita itsensä nostamista keskiöön vaan päinvastoin, kun lukemattomat sen sanovat, se on kiinnittämistä huomiota siihen miten yleinen ilmiö seksuaalinen häirintää on. Toivoen, että vihdoinkin siihen syyllistyvätkin huomaisivat, ettei voi pitää itsensä oikeutettuna tuottamaan toiselle näin vastenmielistä kokemusta. Tässä kampanjassa nimenomaan otetaan huomioon kaikkia muita jotka jotka ovat joutuneet kokemaan samaa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ei, tämä ei ole mitään muuta kuin jo kertaalleen hyväksikäytettyjen nöyryyttämistä uudelleen. Koko kampanja on syntynyt Trumpin ja oikeistokonservatismin vastustuksesta, joka on puhtaasti poliittista, ja nyt on sitten valjastettu hyväksikäytetyt siihen tarkoitukseen, ja se on yököttävää.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ihan kuin hyväksikäytetyllä ts. väärinkäytetyllä ei olisi mitään omaa tahtoa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Niin on!
Trump on kyllä lähes maailmankaikkeuden huonoin presidentti, kannatuksestaan huolimatta, josta ei tosin oikein saa selvää, onko sitä edes sanottavasti enää olemassa, mutta ellei yököttävää, niin ainakin kyseenalaista on häntä yrittää kammeta virastaan näillä "metoo`illa". Jotka saattavat paljolti olla poliittista peliä, kuten Tuula Komsi toteaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset