Tuulan kliseeklinikka

Teatterikappale nimeltään "Vuotokohu"

Teatteri on jännittävä taidemuoto, etenkin poliittinen teatteri, johon me kaikki osallistumme omilla reaktioillamme. Ja ne reaktiot on teatterikappaleen käsikirjoittaja toki ottanut huomioon jo ennen näytelmän varsinaista esitystä.

Kuvitellaan esim. tällainen käsikirjoitus.

Suomeen halutaan tiedustelulaki, jossa tiedustelua tekevä taho saisi mittavat oikeudet valvoa kansalaisia. Tulossa on myös presidentinvaalit, jotka poliittinen eliitti mieluummin sivuuttaisi, koska istuva presidentti on osoittautunut käyttökelpoiseksi.

Harmi kyllä, istuvalle presidentille on putkahtanut haastaja tai haastajia, vaikka oli tavallaan jo taputeltu juttu, että entisellä mennään.

Mutta kuten aiemminkin, maan johtava päivälehti ottaa näytelmässä ison roolin. Se tekee näyttävän jutun ajankohtaiseen tiedustelulakiin liittyen, jossa se ensin lyhyesti muistuttaa, että entisistä kansalaisvapauksista joudutaan uuden lain myötä reippaastikin tinkimään. Samaan juttuun yhdistetään kumminkin shokeeraava elementti, nimittäin salaiset paperit liittyen pelottavaan itänaapuriin ja sen toimien tarkkailuun, ja dokumenttien salassapitovelvollisuutta ja sen rikkomista oikein korostamalla korostetaan. Ja kerrotaan  jännärityyliin, että meillä on tätä lajia enemmänkin!

Tiedot itsessään ovat vanhoja ja ei-merkityksellisiä ja kaikkien naapurivaltojen tiedossa jo muutenkin. Mutta oleellista on, että kansalaiset saadaan reagoimaan nimenomaan maanpetoksellisuuteen ja liialliseen avoimuuteen ja sananvapauden väärinkäyttöön. Kansalaiset täytyy saada itse haluamaan, että sananvapautta rajoitetaan ja kontrollia tiukennetaan - ja kukapa ei haluaisi tukkia sellaisten journalistien suita, jotka ajattelivat lörpötellä koko maailmalle tulenarkoja tietoja Suomen puolustukseen liittyen!

Istuva presidentti ei aikaile, vaan vaatii rikostutkintaa tapahtuneesta vaarallisesta vuodosta alta aikayksikön. Reagointi valtakunnan johdossa on suorastaan sankarimaisen nopeaa. Presidentti rientää puolustamaan maataan.

Keskustelupalstat täyttyvät nopeasti, ja juuri sen kaltaisista puheenvuoroista mitä odotettiinkin. Kaikki tuomitsevat maanpetoksen. Presidentin toimia ihaillaan. Jopa kansallismieliset tahot kiihkoilevat, että "sananvapaus ei ulotu mihin vain".

Episodin piti mukamas jatkua seuraavana päivänä, eli maan johtavan päivälehden piti jatkaa maanpetoksellista toimintaansa ja julkaista lisää maan turvallisuutta horjuttavia asioita, mutta koska presidentti ja kansalaisten palaute "yllätti" päivälehden toimituksen, jatkoa ei sitten tullutkaan.

Kansalaiset reagoivat niin kuin oli tarkoituskin: kukaan ei enää jäkättänyt kansalaisvapauksien kaventamisesta,  tietosuojasta tai uuden tiedustelulain tuomasta "Stasi-Suomesta", koska eihän se ollut oleellista tässä asiassa; onhan maanpetos isompi periaatteellinen juttu.

Sitten istuva presidentti kertoo mediassa, että "Vuotokohu vauhdittaa tiedustelulain etenemistä". http://www.iltalehti.fi/politiikka/201712182200611473_pi.shtml

 

Kaikki aplodeeraavat ja esirippu sulkeutuu ja seuraa väliaika.

 

Seuraavaa näytöstä odotellessa...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Jaa, seuraava näytös alkoikin kunnon farssin merkeissä...

" Toimittaja vasaroi tietokoneensa kovalevyn rikki

"HS:n mukaan Halminen oli aiemmin sunnuntaina vasaroinut hallussaan olevan tietokoneen kovalevyä tuhotakseen lopullisesti sen sisältämät tiedot. Kovalevyn rikkomisesta aiheutui savua ja Halminen kutsui palokunnan paikalle. Palokunnan mukana saapui poliisipartio, joka kutsui apuvoimia saatuaan selville, kuka Halminen on.

Halmisen työkoneella on HS:n mukaan useiden juttuprojektien materiaalia. Halminen sanoo lehdelle halunneensa koneen tuhoamisella varmistaa lähdesuojan mahdollisimman hyvän toteutumisen. HS:n tietojen mukaan koneella ei ole viestintälaki-artikkeliin liittyvää materiaalia."

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Taitaa tämä hesarin toimittaja olla vaan varsinainen mrs. Bean. Ehkä mun tarvii mennä tänään ostamaan kinkkufoliota, ei mielikuvitus pelaa, ainakaan heti aamusta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Niinistö sai oman lautakasan.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ja entinen selkärankainen perussuomalainen, puolustusministeri vastuullisena virastaan eroaa. Kuten maan tapana on.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Ihmettelen oikeastaan vain yhtä palasta tässä maalaamassasi skenaariossa.

Miten Helsingin Sanomilla on varaa menettää lukijoitaan niin paljon kuin tämän seurauksena luultavasti tapahtuu? Vieläpä Alpakkagate taustalla.

Tarkoitan, että jos suunnitelma perustui kansan pöyristymiseen ja paheksuntaan, niin eikö se vie lukijat HS:ltä. Helsingin Sanomat saanee kuitenkin tehokkaimmin kuriin pistämällä nekin rahat säästöön mieluummin kuin ajamalla kansanlaisten valvontalakeja.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Täytyy seurata myös jatko-osat tarkasti, niin kyllä tämäkin ratkeaa. Itsekin kyllä mietin tuota. Laitetaanko joku vähemmän tärkeä toimittja syntipukiksi?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jos arvata pitäisi niin se käsikirjoitettu osuus alkoi vasta HS:n jutun ilmestyttyä. Presidentinkansliaa myöten pohdittiin miten tämän kääntää voitoksi ja erityisesti niin, että uutta tiedustelulakia suorastaan vaaditaan kansallisen turvallisuuden vuoksi ja sen yksityiskohtien kyseenalaistaminen on epäisänmaallista toimintaa.
Hyvin on onnistunut, tähän mennessä.

Toinen vaihtoehto olisi ollut olla aivan hiljaa ja aloittaa pelkästään sisäiset tutkimukset vuotajan löytämiseksi. Nyt asia on saanut aivan toisenlaiset mittasuhteet kuin mitä se olisi ollut ilman TP:n kanslian reagointia ja tämä oli taatusti tiedossa etukäteen ja tarkoituskin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Outoja asioita tapahtuu. Nyt HeSan toimittajatar on yrittänyt tuhota massamuistinsa aiheuttaen savua ja tehden sitten palohälytyksen.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712182200612212...

Äkkipäätä voisi arvella, että kone on ollut läppärimallinen ja sitä on vasaroitu kokonaisena, akkukin paikoillaan. Jos massamuisti olisi ensin irroitettu ja väkivalta kohdistettu pelkästään siihen, tuskinpa siinä olisi savuakaan tullut.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Yhdyn edelliseen.
Jos kohta toimittajatar liekin ollut "turvallisuusasiantuntija", ei hänen tietämyksensä ole yltänyt kovin pitkälle tuossa tallettamispuolella. Pöytäkone ei liene ollut kyseessä. Toimittajakin ymmärtää (?) vetää töpselin seinästä ennen vasaroimaan ryhtymistä. Siis läppäri.
Pientä ristipäämeisseliä ei tainnut löytyä turvallisuuspakista, ei varmaan kirvestäkään: siis vasaraa sinne jonnekin kovalevyn suuntaan, kunnes alkaa kärytä.
Onhan siinä poliisilla joksikin aikaa askarointia kun restauroivat tuon kiintolevyn.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Ettei tämäkin olisi "peilejä ja savuverhoa" :-)
Täytyy olla aika fakiiri (ja idiootti), että saa akun pysymään paikallaan ja vasaroitua kiintolevyä (varsinkin jos se on peukalonpään kokoinen SSD).

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Huonosti menee, kun vauvauutisten ei enää arvella riittävän. Poliisitkin pitää panna tunkeutumaan toimittajan asuntoon ilman asianomaista lupaa. Ja palokuntaakin tarvittiin! Onhan varsinainen spektaakkeli. Ennen tällaiset asiat hoidettiin hiljaisuudessa ja kerrottiin sitten, kun jotain tiedettiin. Nyt tarpeet on toisenlaiset.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Koko suomalainen politiikka on petosta, salailua ja näytelmää! Kuka sitä johtaa, mistä ja miksi on arvoitus, mutta tuskin se Suomesta on koska niin vastoin kansan etua se on jo kauan toiminut ja toimii!

Jo Kekkosen viimeinen valinta presidentiksi oli näytelmää. Jokainen tiesi, että hän ei elänyt enää tässä maailmassa, mutta valita piti!
Nyt Sauli on "hyväksi" havaittu, ei siis puutu eikä vastusta eliitin suunnitelmia kansanvallan ja sananvapauden sekä demokratian kukistamiseksi. Nyt tehdään kaikki voitava hänen valitsemisekseen.
Kumma ettei poikkeuslakia ole vielä kukaan ehdottanut!Sen ehdotuksen voisi hyvin kuvitella vielä tulevan vihervasemmiston suunnalta. Perusteluna voisi olla vaikka säästö, "koska hänet joka tapauksessa valitaan jo ensimmäisellä kierroksella."

Ei valita ensimmäisellä, ja toivon ettei toisellakaan, kierroksella!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Jännä että sait tähänkin syötettyä mukaan ns. Vihervasemmiston, hyvä ettei maahanmuuttajia sentääns.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Nehän kovimmin ajaa sensuuria ja vihapuhepoliisia hiljentämään sananvapautta. Syy on luonnollisesti se!

Ja Haavisto ilmoitti heti kantanaan että kaikki puolustussalaisuudet pitää tuoda keskusteluun ja julki!

Se on toinen syy!

Mitä vielä kaipaat Taru?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #32

Eli koska Haavisto noin sanoo ja että puolustusasiakirjat julki niin tarkoittaa ihan toista?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #39

MTV uutiset.

"Helsingin Sanomien toimintaan uutisoinnissa Haavisto ei esitä kritiikkiä, vaan kehuu median laajoja toimintavapauksia länsimaisen oikeusvaltioperiaatteen keskeiseksi osaksi."

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Koko suomalainen politiikka on petosta, salailua ja näytelmää! Kuka sitä johtaa, mistä ja miksi on arvoitus, mutta tuskin se Suomesta on koska niin vastoin kansan etua se on jo kauan toiminut ja toimii!"

Kiitos tästä osuvasta kiteytyksestä! Lähtökohta avaa huikeita bestsellerin mahdollisuuksia kaikille, joilla on kirjailijan lahjoja... ; )

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Odotetaan jatkosarjaa ja uusia juonenkäänteitä mutta jo tähän mennessä on selvää että jos kyseessä olisi romaani, sitä pidettäisiin epäuskottavana koska tällaista ei oikesti vain tapahdu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tapahtuupa!

Turkissa presidentti henkilökohtaisesti johti maanpetosjutun rikostutkintaa ja valvoi oikeudenkäyntejä.

Maassa maan tavalla. Mikä kelpaa Turkille, näyttää kelpaavan meille suomalaisillekin.

Tosin joku aika sitten nämä samat naamat kauhistelivat, että miten Turkissa...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Hesari julkaisee salaiseksi määriteltyä ainestoa ja lupaa julkaista lisää. Asiaan on aiheellista puuttua nopeasti ja niin tehdäänkin. Presidenttikin sanoo kantansa tästä ajankohtaisesta asiasta. Poliisi suorittaa kotietsinnän saadakseen käsiinsä aineistoa, jonka perusteella vuotaja voidaan jäljittää.

Voisiko asia olla oikeasti noin looginen ja yksikertaisnen vai onko Occamin partaveitsi liian terävä väline tällaiseen asian erittelyyn.

Ainakin tapaus on poikinut toinen toistaan villimpiä salaliittoteorioita.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Asiaan on aiheellista puuttua nopeasti ja niin tehdäänkin"

Poliittinen puuttuminen mahdollisesti tulevaan artikkeliin on käytännössä ennakosensuuria. Valtiollisena sellaista taidettiin käyttää viimeksi sota-aikana, sitä ennen sortokausina. Kumpaa nyt eletään?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #16

Lehti ilmoittaa julkaisevansa salaiseksi määriteltyä aineistoa eli ilmoittaa aikovansa rikkoa lakia ja mitä iolmeisimmin vahingoittavan Suomen etuja. Tähän ei mielestäsi saisi puuttua edes niin, että jo tehtyä tietovuotoa ryhdytään tutkimaan. Olemme tässä täysin eri linjoilla.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #17

Tietääkseni KRP tutkii tapahtunutta tietovuotoa. Ei KRP tai poliittinen johto voi silti puuttua siihen, mitä HS mahdollisesti tulevaisuudessa julkaisee.

Tai näyttää voivan mutta länsimaisessa oikeusvaltiossa ei pitäisi voida. Mikä ihme tässä nyt on epäselvää?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #24

Onko joku puuttunut siihen mitä HS mahdollisesti yulevaisuudessa julkaisee? Jos on, kuka ja millä tavalla?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #25

Ymmärsin että mm. sinun mielestäsi, kovn muun somekeskustelijan ohella, siihen tulisi puuttua. Viitaten kommenttiisi johon alunperin vastasin.

"Hesari julkaisee salaiseksi määriteltyä ainestoa ja lupaa julkaista lisää. Asiaan on aiheellista puuttua nopeasti ja niin tehdäänkin."

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #26

Niin puututtiin. Vuotoa ryhdyttiin selvittämään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #34

Millä tavalla vuodon selvittäminen on puuttumista ilmoitukseen julkaisuaikomuksesta?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #38

Pelkään, että juttu mene hiustenhalkomiseksi, mutta yritetään nyt tämän viimeisen kerran. Hesari julkaisee salaiseksi merkittyä aineistoa. Siihen oli syytä puuttua ja ryhtyä selvittämään, missä vuoto oli ja oliko tapahtunut turvallisuussalaisuuden paljastaminen. Hesari oli ilmoittanut julkaisevansa myös lisää salaiseksi merkittyä tietoa. Tiettävästi julkaisemisaikeita ei kielletty, mutta kai Hesari ymmärsi tai ainakin sen olisi pitänyt ymmärtää, että ne tulevatkin jutut saattavat tulla tutkinnan kohteeksi, mikäli niiden sisältö on sellainen, että se vodaan katsoa turvallisuussalaisuuden rikkomiseksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #40

Selvä, kyse ei siis ollutkaan vuodon tutkimisen ja tulevien julkaisuaikomusten yhteydestä. Tarkoitatko siis, että poliisi/syyttäjä halusi estää tulevat julkaisut pelottelemalla tutkinnalla turvallisuussalaisuuden paljastamisesta? Mitä väliä sillä on kuinka monta tutkintaa suoritetaan? Päätoimittaja ainakin väitti ettei tietoja oltu saatu oikeudettomasti.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #41

En minä aio spekuloida sillä halusiko syyttäjä tai poliisi pelotella vai varotella vai huomauttaa vai muistuttaa. Spekulaattoreista on jo nyt vahva ylitarjonta.
Lienee itsestään selvää, että päätoimittaja sanoo avauspuheenvuorossaan, että tietoja ei oltu saatu laittomasti. Olisi enemmän kuin hämmästyttävää, jos hän sanoisi oitis, että laittomastihan me nuo tiedot hankittiin.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Demokratia toimii vain, jos sana on vapaa kaikille. Olen jo kauan peräänkuuluttanut päätöksenteossa avointa hyvien ja huonojen puolien esittelyä ja punnitsemista ja rehellistä dialogia. Suomessa se ei vain jostain syystä onnistu!
Karmein esimerkki oli EU kansaäänestyksen edellä, valtamedian, päätoimittaja Karhuvaaran julkituoma, sopimus kaiken EU kriittisen sensuurista. Eikä se rajoittunut pelkään sensuuriin vaan häpeilemättä ja tieten tahtoen toteutettuun vääristelyyn ja valehteluun yhdeksästä hyvästä ja kahdeksasta kauniista EU;n ihanuudesta ja itsenäisyyden vahvistumisesta! Se on vain kauhein esimerkki suomalaisesta demokratiasta, tai sen puutteesta paremminkin!
Tänään jokainen jo alkaa huomata itsenäisyyden menneen jo aikaa sitten. Miten kävi ruuan hinnan ja monen, monen muun ihanuuden?

Jokin eliitti klikki, jolle mikään ei ole pyhää, pyörittää suomalaista demokratiaa omiin itsekkäisiin tarkoituksiinsa. Näytös vain jatkuu! Näyttelijöitä vähän vaidellaan, mutta juoni on ja pysyy samana!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Julkaisija siis löytynyt kun koti pengottu. Tärkeämpää olisi saada selville vuotaja.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Vuotajahan voi olla jo kuollut 10 vuotta sitten. HS mitä ilmeisemmin säilöö näitä "uutisia", ja julkaisee sitten kun tilanne on heidän manipulaatiostrategian kannalta otollinen.
Näin tekee selvääkin selvemmin myös Yle.
Sikäli vuotaja tuskin selviää, mutta toimittajalla on nimi. Vankilaan vaan, onhan meillä jotkut lait sentään tällaisen varalle.
Janitskin muistaakseni julkaisi jossain vaiheessa itseään koskevia salaiseksi julistettuja papereita ja tuo taisi olla yksi peruste pitää vankilassa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Niin, kyllä näyttävä kotietsintä kuuluu tähän teatteriin. Ja jos nyt ajattelisi dekkarikäsikirjoitusta, niin vuotajaa ei välttämättä etsitä kovin voimallisesti, jos hän vaikka on toiminut ylempien tahojen kanssa yhteisymmärryksessä. Sen sijaan joku toimittajapahanen voidaan uhrata näyttävästi erikoisefektien kera.

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

Toimittaja yritti tuhota tietokonettaan kellarissa:

KRP teki erityisen kotietsinnän toimittajan asuntoon mahdollisen todistusaineiston turvaamiseksi

18.12.2017
Keskusrikospoliisi

Keskusrikospoliisi on tehnyt eilisiltana erityisen kotietsinnän Helsingin Sanomien toimittajan asuntoon Helsingissä. Etsintä tehtiin pakkokeinolain 8 luvun 15 pykälän tarkoittamalla välttämättömällä kiireellisyysperusteella. Poliisin tutkinnanjohtajan harkinnan mukaan erityisen kotietsinnän tekemistä ei voinut viivyttää, koska poliisilla oli syytä epäillä, että asuinrakennuksen kellarissa oli jo aiemmin iltapäivällä pyritty ilmeisesti tuhoamaan käynnissä olevaan esitutkintaan mahdollisesti liittyvää aineistoa.

Asia tuli poliisin tietoon, kun pelastuslaitos sai hälytyksen kellaripalotehtävälle. Pelastuslaitoksen työntekijöiden lisäksi paikalle saapui yleisen käytännön mukaisesti myös poliisipartio, joka ilmoitti asiasta ja palopaikalla saamistaan tiedoista eteenpäin ja tämä tieto saatettiin myös Keskusrikospoliisille. Tuossa vaiheessa asuintalon kellarissa palanut tietokone määrättiin takavarikoitavaksi. Tämän jälkeen asuntoon ja kellaritiloihin määrättiin erityinen kotietsintä.

Erityisen kotietsinnän aikana paikalla oli Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtajan määräämänä suostumuksensa antanut asianajaja etsintävaltuutettuna ja paikalta takavarikoitiin aineistoa esitutkinnan turvaamiseksi. Aineisto on toistaiseksi suljettu sinettipusseihin, eikä poliisi ole tarkastellut sitä.
Kotietsintä voidaan saattaa tuomioistuimen tutkittavaksi sen vaatimuksesta, jonka luona kotietsintä on suoritettu. Jos etsintävaltuutettu puolestaan vastustaa takavarikointia, tällainen aineisto sinetöidään ja tutkinnanjohtaja saattaa asian tuomioistuimen käsiteltäväksi. Eilisessä erityisessä kotietsinässä tutkinnanjohtaja oli myös itse läsnä ja määräsi takavarikoidun aineiston jo lähtökohtaisesti sinetöitäväksi.
Esitutkinta asiassa jatkuu. Tutkinta alkoi Puolustusvoimien tekemästä tutkintapyynnöstä, joka liittyi Helsingin Sanomien Puolustusvoimien salaisiin asiakirjoihin perustuneeseen uutisointiin.

Epäillyt rikosnimikkeet asiassa ovat turvallisuussalaisuuden paljastaminen ja virkasalaisuuden rikkominen. Esitutkintaa tehdään muun muassa sen osalta, onko sellaisia turvallisuussalaisuuksia, joiden paljastuminen on omiaan aiheuttamaan muun muassa vakavaa vahinkoa Suomen maanpuolustukselle ja turvallisuudelle, oikeudettomasti julkistettu tai ilmaistu julkisuudessa.

Keskusrikospoliisi on tehnyt asiasta esitutkintalain mukaisen ilmoituksen Valtakunnansyyttäjänvirastoon. Esitutkintaan on määrätty kaksi tutkinnanjohtajaa.

http://www.poliisi.fi/keskusrikospoliisi/tiedottee...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olisipa snanvapauden osalta kaksoisstandardeihin turvautuva Helsingin Sanomat yhtä liberaali kaikissa sananvapauskysymyksissä, myös niissä, joista lehti mielellään vaikenee tai joita se pilkkaa tai syyttää.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Sanokaa minun sanoneen, että tämän jupakan päätteeksi toimittaja poltetaan roviolla ja Hesarikin "pyytää anteeksi" ja vierittää syyn yksittäisen toimittajan päälle, mutta keskustelu siitä varsinaisesta konnasta, kuka on vuotoon syypää, se jää sivuun.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Voidaanhan tuo sanoa, mutta pieleen menee. Grandioottisella Hesarilla ei ole mitään anteeksipyydettävää vaan sen toimituksen mielestä kaikilla muilla, ja myyrän etsintää jatketaan herkeämättä mutta ei mediassa paistatellen.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Jännä kyllä olla joskus Tuulan kanssa samaa mieltä jostakin asiasta.

Tosin mä olen nähnyt netissä vain ns kansanmiälisten tahojen olevan aivan pöyristyksissään, residenttiehdokas Laura mukaan lukien.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Taru, sehän tässä surettaakin.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Popparit esiin. Suomen hallinnon show yhdessä Cia-rahoitteisen Hesarin kanssa alkaa. Perustuslain vastainen tiedustelulaki pläjäytetään erkkerille huonon näytelmän tapaan. Niinistö kiirehtii jo aplodeeraamaan pienen katsojakunnan kera. Mitäs seuraavaksi...tuotaisko divisioona jenkkejä Suomeen isäntämaasopimuksen verukkeella.....
Sopivasti muuten 'vuoto' sattui heti seuraavana päivänä Paavo Väyrysen heitettyä ilmoille Sauli Niinistön perustuslain vastaiset toimet menneiltä vuosilta.
Tällehän nauraa jo tallin hevosetkin.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Teatteria tai ei, Sauli Niinistö ei todellakaan korottanut pinnojaan. Mies, joka kehuskelee Torvisen tyyliin olevansa lainoppinut, kiirehtii vaatimaan tiedustelulain kiirehtimistä ja perustelee sitä sillä, että näin asia korjataan !!!

Vaikka en väitäkään opiskelleeni päivääkää lakiopintoja (toisin kuin Sauli), niin tiedän toki, että tuo HS:n rikos täyttää kriteerit tuomioon 4kk .. 4 vuotta vankeutta! Ihan siis olemassa olevalla lainsäädännöllä.

Mielenkiintoista on lähinnä, että lähteekö linnaan myös päätoimittaja ...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Mukavaa olla samaa mieltä.

Ensimmäisen näytöksen jäljiltä meillä on kaksi valtakunnannarria. Molemmilla sama sukunimi.

Pöyristyjiä riittää moneen junaan. Kummallisen moni sormi osoittaa lukijoitaan palvelevaa ja valtaapitäviä vahtivaa mediaa, joka raportoi leimasinten kyvyttömyydestä estää asiakirjojen jakamista ja lukemista.

On typeryyttä syyttää hyvää laadunvarmistusta prosessin puutteista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset