Tuulan kliseeklinikka

Ehdokas, joka "pilasi" uransa?

Olen jo useasta mediasta lukenut ihmettelyä, miksi Paavo Väyrynen haluaa "pilata" poliittisen uransa ihan viime hetkellä. Miksi hän rupesi pullikoimaan omaa puoluettaan vastaan, vaikka olisi saanut "kunniakkaan" päätöksen komealle poliittiselle uralleen istumalla loppuun asti kunniapuheenjohtajan titteliä kantaen keskustalaisena hyvin menestyneenä europarlamentaarikkona. Miksi Paavo perusti oman puolueen / kansanliikkeen, ja vieläpä asettui kansanliikkeen presidenttiehdokkaaksi? Miksi hän "pilasi" kaiken?

Tällaisten kysymysten esittäminen täysin tosissaan on jo sinänsä selkäpiitä karmivaa. Kyselijöille ei tule mieleenkään, että jos henkeen ja vereen alkiolainen, itsenäisen ja puolueettoman (eli liittoutumattoman) Suomen asiaa ajanut poliitikko näkee oman puolueensa pettävän alkuperäiset arvonsa juuriaan myöten, ja puututtuaan asiaan tulee ajetuksi sivuraiteelle, hän reagoi ainoalla mahdollisella tavalla - ottaa etäisyyttä.

Tuntuu nyt siltä, että juuri  se venkoilija ja oman edun tavoittelija, jollaiseksi media on Väyrysen maalaillut, on poliitikkojemme raskaan sarjan nimistä ainoa, joka on tehnyt moraalisesti oikein ja ryhtynyt kaikkien henkilökohtaisten riskien uhallakin puolustamaan tätä maata ja kansaa niiltä tahoilta, jotka maamme turvallisuudesta vähät välittävät.

Kuitenkaan media, tuo kaksinaamainen ja tekopyhä moraalinvartijamme, ei tunnu millään käsittävän tätä. Siksi se kysyy kummastuneena uudestaan ja uudestaan, miksi ihmeessä Paavo Väyrynen ei tee niin kuin olisi helpointa ja yksinkertaisinta, eli vain nautiskele huippupoliitikon eduista sopuisan yksimielisenä kaikkien niiden päättäjäkollegoidensa kanssa, jotka ovat pettäneet kaikki arvonsa ja lupauksensa ja ajaneet alas Suomen aseman suvereenina valtiona.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (67 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väyrysen ongelmana on, hänen kyltymättömän kunniahimonsa ja oikeassa olemisen tarpeen lisäksi kyvyttömyys ymmärtää, ettei ympärillämme oleva maailma ole samanlainen kun se oli Väyrysen tulessa politiikkaa 70-luvun alussa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Itselläsikin on "oikeassa olemisen tarve" - niin on jokaisella joka osallistuu poliittiseen keskusteluun. Vai voiko kuvitella päinvastaista, että jollakulla poliitikolla olisi "väärässä olemisen tarve"? Ja vaikka maailma ei ole sama kuin 70-luvulla, niin olimme silloin kuitenkin itsenäisempiä kuin nyt, ja vaikka Suomi oli suomettunut, niin ei läheskään yhtä rähmällään ja kaiken päätäntävaltansa menettänyt kuin nyt.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Olimmekohan me 70 luvulla itsenäisempiä päätösten tekemiseen kuin nyt. Kyllähän silloinkin piti tarkoin noudattaa Neuvostoliiton tahtoa, siinä välissä oli kylläkin Kekkonen jonka kautta määräykset tulivat. Silloin se ei tuntunut kaikkien mielestä idän suunnan määräyksinä.

Ainakin tähän asti EU on ollut selvä pettymys tavalliselle kansalaiselle. En kuitenkaan haluaisi 70 lukua ja idän määräysten tielle talkaisin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #5

Keskustelu lähtee väärille urille nyt. Kukaan ei halua 70-lukua, mutta fakta on, että meillä on nyt edessä jotain vielä sitäkin pahempaa. Jos meitä estetään vastustamasta sitä, ja väitetään, että ellemme suostu luyovuttamaan kaikkea omaamme pois, me muka haluamme 70-luvulle takaisin. Tällainen vaihtoehtojen asettelu on ensinnäkin törkeää valehtelua, myös törkeää propagandaa.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #6

Jos eroamme EU:sta niin missä asemassa olisimme. Meillä olisi osittain enemmän määräysvaltaa kuin nyt on. Joutuisimme Britannian ja Norjankin tavoin noudattamaan EU:n direktiivejä ja määräyksiä. Pienenä talousalueena emme varmasti saisi parempia ehtoja kuin Britannia. Yksin emme pärjäisi.

Niin - olisi kyllä toinenkin vaihtoehto. "Lyöttäytyisimme" Idän Karhun kainaloon ja olisimme Valko-Venäjän tavoin riippuvainen Venäjästä. Kuka keksii kolmannen vaihtoehdon.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #14

Korjaus: Paavo ei esitä EU:sta eroamista, vaan eurosta eroamista. Kun tulee kommentoimaan, olisi kiva jos kommentoijat tietäisivät edes suunnilleen, mistä puhuvat.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #15

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2462...

Paavo Väyrynen ei kylläkään suoraan ole sanonut kannattavansa EU:sta eroamista mutta tuossa ylläolevassa linkissä hän sanoo suoraan, että hän vastusti EU:n liittymistä. Yritin katsella Paavo Väyrysen kirjoituksia, en löytänyt yhtään missä hän sanoisi kannattavansa EU:ssa pysymistä.

"Vastustin Suomen liittymistä Euroopan unioniin ennen muuta siitä syystä, että meille oli tarjolla parempi vaihtoehto, jäsenyys Euroopan talousalueessa ja tiivis pohjoismainen yhteistyö. Olisimme säilyttäneet itsenäisyytemme ulko-, turvallisuus- ja kauppapolitiikassa, emmekä olisi joutuneet mukaan ylikansalliseen päätöksentekoon."

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen Vastaus kommenttiin #5

Ennen ( 1970 -luvulla jne. ) kumarrettiin itään ja pyllistettiin länteen tosin hienotunteisesti. Nyt kumarretaan länteen( lue Brysseliin ) , jossa sekä Naton että EU:n päämajat sijaitsevat. Samalla pyllistetään itään (lue Venäjälle) vähemmän hienotunteisesti.
YYA-aikana Suomi säilytti itsenäisyytensä ja vaurastui. Nyt "brysselöitymisen" aikakautena olemme menettäneet jo ison osan itsenäisyydestämme mm. talouden osalta ( Oma raha ja keskuspankki ) ja olemme köyhtyneet = velkaantuneet korvia myöten.
On aika ryhtyä toimmiin itsenäisyytemme takaisin saamiseksi. Paavo on siihen paras ehdokas, vaikka onkin "pilannut" poliittisen uransa, mutta säilyttänyt valtiomiesasemansa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei, kaikilla ei ole oikeassa olemisen tarvetta, jos oikeassa olemisen tarpeella tarkoitetaan sitä, että vaatii muiden hyväksyvän oman näkemyksensä. Sen sijaan on olemassa ratkaisuhakuinen oikeassa olemisen tarve, jossa pyritään löytämään oikea ratkaisu ja olemaan sillä tavalla oikeassa. Mutta silloin ei ole oleellista, kuka sen oikean ratkaisun löytää, vaan se, että sellainen löytyy.

Juha Sipilä on tyyppiesimerkki ratkaisuhakuisesta henkilöstä...

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #26

Sipilän ratkaisu on EU:n liittovaltio, EU:n yhteinen puolustus, joka käytännössä tarkoittaa Natoon liittymistä ja pääomapiirien suosiminen kansalaisten kustannuksella. Tätähän me olemme tehneet EU:hun liittymisestä lähtien. Se on vienyt meidät suohon ja EU-maiden periferiaksi PICS-maiden tapaan. Ei tässä ole mitään uutta tai ratkaisukeskeitä.

Väyrynen tarjoaa nykymenosta poikkeavaa, selkeää vaihtoehtoa, joka on toiminut Suomen oloissa sodan jälkeen hyvällä menestyksellä. Ei se ole entiseen paluuta, jos hyödynnetään hyviä kokemuksia. Taaksepäin me ei edes päästä, mutta toimivat vaihtoehdot pitävät meidät pinnalla. Nykymenolla me muutumme EU:n luonnonsuojelualueeksi.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Tulen äänestämään Paavo Väyrystä mikäli Laura Huhtasaari ei mene ohi.

Paavo Väyrynen on osoittanut siviilirohkeutensa ja sen, että hänellä on poliittista silmää myös tälle aikakaudelle, joka koostuu henkilökohtaisesta älykkyydestä sekä kokemuksesta.

Väyrysen kunninahimo näyttäytyy rohkeutena, jota monilla "laumasieluilla" ei ole.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Tulen äänestämään Paavo Väyrystä mikäli Laura Huhtasaari ei mene ohi."

Miten vaaleissa pystyy antamaan ehdollisen ääneen?

Pekka Iiskonmaki

Mihinkäs myyrä kolostaan lähtisi?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"..henkeen ja vereen alkiolainen" Selittäisikö blogisti mitä henkeen ja vereen alkiolainen tarkoittaa. Onko tiedon puutetta tai tyhmyyttä, mutta itselläni ei ole käsitystä, mitä alkiolaisuus on. Olen melko varma, että jos teen vaikka tuolla Joensuun ostoskeskuksessa gallupin, alle 60 vuotiaista voisi 1...2 sadasta tietää.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

No sanotaanko että kaikessa vastakohta yltiöliberalismille, jossa koti, uskonto ja etenkin isänmaa on myyty.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Myyty. Kyllä vaan ja hintalappu on suolainen. Jossitellahan voidaan sinne tänne, mutta työttömyys yms. luvut puhuvat puolestaan omaa karua kieltään.

Suunta muuttuu, kun toimintatapoja ja myös ihmisiä vaihdetaan. Suunnan muutoksen takana on mielestäni oltava joku muu kansan ikioma kummisetä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #10

Mikä on se karu kieli, jota työttömyysluvut puhuvat?

"Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2017 marraskuussa 190 000 (virhemarginaali ±17 000), mikä oli 23 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömiä miehiä oli 109 000 ja naisia 81 000 henkeä.

Työttömyysaste oli marraskuussa 7,1 prosenttia eli 1,1 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Miesten työttömyysaste oli 7,8 ja naisten 6,3 prosenttia. Työttömyysasteen trendi oli 8,2 prosenttia."
http://findikaattori.fi/fi/34

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #13

Niin, sanopa se.

Kansan oma kummisetä lupasi aikoinaan 2012, kyllä ottaa nuorisotyöttömyyden ihan sydämen asiakseen, jos oikein muistan. Otti kyllä joo osaa nuorisotoimintaan, mutta missä ne näkyvät yhteiskunnalliset teot ja konkreettinen apu nuorille alle 25- vuotiaille, joiden varaan maan tulevaisuuden tulisi perustua.

http://tpk.fi/public/default.aspx?contentid=260227...

Lienee turhaa muuten sanoa kummassa em. puheessa mainitussa maassa on nuorisotyöttömyys jollain tavalla hanskassa. Ujo veikkaus. Ei ainakaan Suomessa. Suomessa oli nimittäin toukokuussa 2017 joka viides nuori vailla duunia. Samaan aikaan Ruotsissa nuorisotyöttömyys on huippualhaalla.

http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2017/07/...

Mitä sitten noihin kommentissasi viittaamiin tilastoihin tulee, niin tilastojen avulla saadaan helposti näkymä muuttumaan ja työvoimapula on taas oven takana. Siellä se on ollut jo -80 luvulta alkaen. En tiedä, paljonko noiden mainittujen tilastokeskuksen kehityslukujen takana on nk. tempputyöllistämistä ja pärekorin virkkaamista, mutta veikkaan, että on.

Työvoiman tarvetta voidaan katsoa monelta kulmalta. Suomessa on koko maan tasolla tarjolla tänään n. 16.000 vapaata työpaikkaa. Näistä paikoista iso osa on pelkkiä höpöjuttuja ja ’haista paska ’- hommia. Osassa ilmoituksista voi toisaalta olla myös muutama kunnon työpaikka, mutta en kyllä hurraata jaksaisi tuon tiedon perusteella huutaa ja kokemuksesta voin sanoa, että kun lehteen ja työkkäriin laitetaan haku asiallisesta vakioduunista, niin hakemuksia tulee tönärillä mitaten n. 25 mm nippu.

btw. Tuo vapaiden työpaikkojen luku on muuten pysynyt noin +- muutama tuhat, samalla tasolla monta vuotta. Ei yllätys. Joo, kyllä duunimestoja on toki piilossakin ja niitä täytetään organisaatioiden sisältä.

https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/?lang=fi

Työttömyydessä on toki myös puolensa, kuten tiedetään.

” Nykyisissä länsimaisissa teollisuusyhteiskunnissa täytyy olla työttömyyttä, jotta inflaatio ei kiihtyisi. Tällöin puhutaan inflaatiota kiihdyttämättömästä työttömyydestä (NAIRU), jossa osan ihmisistä täytyy olla työttöminä, jotta palkkatoiveet ja palkat eivät lähtisi nousemaan. ” ( wiki, työttömyys )

Suomi on jo ulosliputtanut osan teollisuustyöstään ja meno jatkuu samanlaisena muiden toimialojen seuratessa automatisoinnin ja verkkokaupan kehittyessä sujuvasti perässä.

Niinistön Saulin tilalle tarvitaan nyt täyspäistä tekijää, kansan kummisedän meriiteillä ei kovassa kilpailussa pitkälle pötkitä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Siis - blogisti asiantuntijajäsenenä ei itsekään osaa selittää.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Paavolle evästykseksi Haapavetisen Viinamatin konikapinan muistoksi tekemä runo.
"Kuta vaikeempi vastus sun eessäsi on,
sitä varmemmin vankemmin iske,
älä hellitä päälles, jos lakkaa ei
elon nurjien nuolijen viske,
kun määrä on selkeenä eessäsi
ja kirkkaana tahtosi kalpa.
Älä hellitä, iskusi tarmolla lyö,
niin murtuvi mustinkin salpa".

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Alkiolaisuudessa usein viitataan Alkion lausumaan maalaisliittolaisille: "Älkää unohtako köyhän asiaa". Voi vain kuvitella, miten maalaisliitolaiset isännät ovat köyhää vuosikymmenien aikana muistaneet ja auttaneet? Kahdet rattaat.

Itse asiassa Santeri Alkio ehdotti Maan Ääni-lehdessä 1920-luvulla perustettavaksi "Euroopan Yhdysvallat, jolla olisi yhteinen raha ja yhteiset sotavoimat". Jos siis Paavo Väyrynen on "henkeen ja vereen alkiolainen", on hän nyt ja aina ollut "henkeen ja vereen liittovaltion ja yhteisen valuutan kannattaja". Kahdet rattaat?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Itse asiassa Santeri Alkio ehdotti Maan Ääni-lehdessä 1920-luvulla perustettavaksi "Euroopan Yhdysvallat, jolla olisi yhteinen raha ja yhteiset sotavoimat"."

Tämän takia Kepun edustajat EU-parlamentissa kuuluvatkin Santeri Alkion lausumaa noudattaen ALD-ryhmään, joka on federalismin kovimpia kannattajia?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #12

Alkiolla ei voinut olla sata vuotta sitten mitään tietoa siitä, mille pohjalle EU tullaan rakentamaan. EU on ollut syntymästään saakka rahavallan ja suuryritysten liitto, ei mikään kansojen yhteisen edun pyrkimys. Siksi noilla idealistisilla spekulaatioilla ei ole mitään merkitystä nyky-EU:ta ajatellen. Alkio ei olisi kannattanut nykymeininkiä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #18

Kyllä Alkiolla oli se sama idea kuin Immanuel Kant`lla jo 1700-luvulla, kun hän kirjoitti teoksensa: "Ikuiseen Rauhaan. Jos Euroopalla on yhteinen raha ja yhteiset sotavoimat, tarve sotia häviää". Ja sehän se oli ideana Teräs- ja Hiiliunionilla. Saadaan pysyvä rauhantila Saksan ja Ranskan välille. Hyvin on toiminut. Aika erikoiselta kuulostaa esittää EU alusta alkaen pelkästään "rahavallan ja suuryritysten liittona"? Keskinäinen kauppa toki pitää aseen taskussa, mutta myös vasemmisto laajalti tuki EU:n kehittymistä nykymuotoonsa. Nykyhajottajat löytyvät brittien konservatiiveista ja parin itä-euroopan maan äärioikeistolaisesta fraktiosta.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #33

Devalvaatiovapaa Yhteinen raha rauhoittaa..

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #35

Eripuraisten valtioiden valuvikainen yhteisvaluutta – ja erittäin riskipitoinen ja epävakaa rahakoe.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #35

Sisäisen devalvaation perään tämä hallitus on huutanut koko olemassa olonsa ajan. Palkkoja alennettava ja ostovoimaa pienennettävä. Se tarkoittaa tuonnin kasvua ja kotimarkkinayritysten kuihtumista. Se on ruususen unta koko euro.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #39

Nyt sitten mahdollisimman tarkka ennuste euron tuhoutumisesta! Tai vaikka aikataulu Väyrysen ehdotuksesta markan ja kruunun liittämisestä Euron rinnalle. Siihen voisi lisätä kaikki maailman dollarit ja juanit. Pannaan vielä kaupan päälle thai path. Sitten maksettaisiin ja ostettaisiin sopivassa valuutassa. Kätevää, eikös?

ps. Tämä hallitus on historiamme huonoin. Ei kannata asettaa mittapuuksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #24

"Ikuiseen Rauhaan. Jos Euroopalla on yhteinen raha ja yhteiset sotavoimat, tarve sotia häviää".

Tämähän oli jo Adolf Hitlerin tavoite ja samoilla perusteilla Alkio olisi myös tuota yhdentymistä kannattanut ja muut suomalaiset perässä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #47

Alkiolla oli kieltämättä myös fasistinen puolensa, mutta näissä 1920-luvun kaavailuissaan hän oli vapaaehtoisen yhdentymisen kannalla. Adolf Hitler oli silloinen potkuhyppääjä ja alistamisen varaukseton kannattaja. Ei kannata yhdistää rauhanhanketta sotilaalliseen valloituspolitiikkaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #50

"Alkiolla oli kieltämättä myös fasistinen puolensa, mutta näissä 1920-luvun kaavailuissaan hän oli vapaaehtoisen yhdentymisen kannalla."

Eihän nykyinen liittovaltiokehitys vapaaehtoisuuteen perustu, meitähän viedään pimeässä kuin pässiä narussa ja Sipilä sanoi ettei kansalta mitään kysytä. Alkuperäisessä kansanäänestykssssä ei mitään liittovaltiosta puhuttu eikä ole uskaltaneet poliitikot ja media puhua sen jälkeenkään.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #52

Vaalivoitto tulee siis ylivoimaisena liittovaltiokehitystä vastustaville. Vai mitä tarkoitat? Eikä Kansa tiedä?

ps. Siis jos sinä ja harvat hengenheimolaisesi haluavat olla täällä perukoilla muurien sisällä, miksi äänestäjien pitäisi olla?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #53

Ei näytä olevan Pyykkölän trollauksella ja olkiukkoilulla mitään rajaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #53

"Vaalivoitto tulee siis ylivoimaisena liittovaltiokehitystä vastustaville."

Niimpä, mitä luulisit suomalaisten vastaavan jos kysyttäisiin luvutetaanko loppukin itsenäisyys EU:lle? Tällaisia ei tietenkään tulla kysymään vaan liittovaltiota ollaan rakennettu pienin askelin jotka kaikki ovat vieneet palan itsenäisyydestä ja päätösvallasta. Sipilä velehtelee ihan pokkana ettei mitään liittovaltiota rakenneta ja samalla on aktiivisesti mukana kaikessa integraatiossa. Ollaan siis ytimessä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #57

Ajatustenvaihdostamme tiedämme, että sinä olet viisas. Liittovaltio tulee ja oli jo tulollaan EU-kansanäänestyksen päätöksen aikoihin. Kansanäänestyksestä eteenpäin on ollut jo useampikin hallitus ja eu-päätös, mutta koko ajan salataan. Kansa ei tiedä, mutta ehkä Messias ilmestyy vielä ratkaisevalla hetkellä?

ps. Miksi yksi opiskelun ja yleissivistyksen johtavan maan kansa ei tiedä? Emmekö valitsekaan johtajiamme?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #59

Eero minäpä kerron, miksi kansa ei tiedä. Siksi, että (liian) suuri osa kansasta ajattelee, että kyllä Yle ja Hesari olisivat kertoneet, jos meidät oltaisiin liittovaltioon viemässä, mutta koska ne koko tämänkin vuoden ovat puhuneet "itsenäisestä Suomesta" niin ei kai me sitten missään liittovaltiossa olla. Ja tässä asiassa koulutus ei tunnu auttavan mitään. Suomalaiset ovat a i v a n liian luottavaisia, mitä tulee mediaan.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #60

Väittäisin kuitenkin, että mielipiteesi on poliittinen kannanotto ilman tieteen häivähdystä. Hesari ja Yle ovat erittäin monipuolisia medioita huolimatta siitä, että ne ovat kokoomuksen poliittisessa ohjauksessa. Ikuinen "puna-vihreä kuplasta" syyttely tekee koko vaihtoehtomediasta lähes täysin yhdenmukaisen yhdentekevyyden.

Kun näillä palstoilla esitellään Ylen ja hesarin valtapolitiikka, kannattaa aina katsoa niitä vaihtoehtopalstoja. Oh Ei!!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #18

Alkion ko. lausuma oli utopiaa samoin kuin nykyinen EU-federalismi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #25

Mitä sanoisit rauhanajasta eu-jäsenten -alueella viimeisten yli seitsemänkymmenen vuoden aikana? Vakuutan, että se on pitkä aika (poislukien Ruotsi).

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #61

"Mitä sanoisit rauhanajasta eu-jäsenten -alueella viimeisten yli seitsemänkymmenen vuoden aikana?"

Tyhjää puhetta koska mitään aihetta sotaan ei EU:n alueella ole ollut 70 vuoteen. EU voi kyllä olla osasyyllinen tulevaan sotaan koska ei munattomana uskalla ottaa kantaa Katalonian tilanteeseen.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #62

Espanja valtiona ja EU ovat ottaneet kantaa. Ei Itsenäisyyttä.

Sä olet ihan hukassa historian kanssa. EU ja sen edeltäjät ovat nimen omaan luoneet rauhan Euroopassa. Aika moni Jugoslavian hajoamissodan valtio halusi EU:n ja Naton siipiin. Mutta..

Pekka Iiskonmaki

#11
Markka sidottiin ruplaan kiinteällä kurssilla 2,64 markkaa/rupla, vaikka Pietarin vaihtokurssi on 18 - 20 ruplaa markasta.

Sitten myytiin elintarvikkeet ja Suomi tyhjäksi elintarvikkeista ja hinnat nousivat pilviin.

Tässä mielessä ymmärrän Punakapinaa, mutta sen juuret ovat kuitenkin Viipurissa ja eräässä tehtaassa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ohjelmassa "Kekkonen" jota Jari Tervo juontaa käsiteltiin eilen mm. -62 presidentinvaalia. Jo silloi NL puuttui mm. nootin lähettämisellä Suomen asioihin, kuten pres. vaaliin ja yhä pahempaa oli tulossa. Suomen itsemäärämisoikeus astui aimo askeleen eteenpäin NL:n romahduttua ja Suomen liittyessä EU:n. Satavuotias Suomi on itsenäisempi ja vauraampi kuin koskaan itsenäisyytemme aikana.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Missä asiassa olemme itsenäisiä?

Pekka Iiskonmaki

#20
Saat kirjoittaa kotonasi nettiin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #21

Ja sekö on EU:n ansiota? Eikös se ole juuri EU joka on vaatimassa sensuuria "vihapuhepoliisien" muodossa?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #27

#27
Ilman EU:ta ette olisi saaneet edes Aapelia kauppoihin.

Suomi on ainoa maa, jossa myydään A-olutta, vaikka kansa on päättäjien mielestä B -porukkaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Paavo on loppuun asti pelimies, mutta ne pelit mitä Paavo pelaa, ei enää riitä mihinkään. Paavo on sitäpaitsi sodanjälkeisen ajan ainoa keskustajohtaja, joka ei ole ollut pääministeri. :)

Paavolle kelpaa nyt kavereiksi rasistitkin, kun epätoivo on vallannut jo miehen.

Paavo ei ole lähelläkään toista kierrosta, eikä siellä kyllä ole Huhtasaarikaan.

Suomen kansa on onneksi viisasta, ja se näkyy gallupeistakin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ihanaa että Petteri on taas täällä ja kommentoi takuuvarman petterimäisesti. Minua niin jäi harmittamaan kun viimeksi jätit blogini kerrassaan huomiotta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #28

ritala, onko vatipäätkin viisaita, joita sinunmielestäsi on varsinpaljon ?

Juha Kuittinen

16@ Suomella ei ole omaa keskuspankkia, joka voisi toteuttaa itsenäistä rahapolitiikkaa. Oma valuutta uupuu myös.

Suomi on sitoutunut euroopan unionin vakaus- ja kasvusopimukseen. Jos sopimusta tarkoin tulkittaisiin troikan pitäisi olla täällä suomessa jo.

Itsenäisesti kyllä maksetaan toisten maitten pankkisektorien velkoja- Siitä voidaan röyhistää rintaamme.

Europarlamentissa istuvia suomalaisia on sanottu suomalaisten edustajiksi. Se on valhe. He eivät edusta Suomea. Parlamentissa ei ylipäätään olla maittain, vaan poliittisiin ryhmiin jakautuneina. Suomalaiset mepit, euroedustajat, edustavat sitä ryhmää, johon he europarlamentissa kuuluvat. Kukaan heistä, muista puhumattakaan, ei edusta Suomea tai suomalaisia tuossakaan institutiossa. Se on ylikansallinen, kuten koko Euroopan Unionikin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Oma valuutta uupuu myös."

Mitä sinä siitä hyödyt, jos Väyrynen päästettäisiin taas pelaamaan pelejään valuutan arvolla? Mitään "omaa" ei markassa ollut niin kuin ei tietenkään eurossakaan. Euro on vain tuhat kertaa vakaampi ja turvallisempi, kun sitä eivät Väyrysen kaltaiset spekulantit pääse heiluttamaan.

Juha Kuittinen

Oma raha on yksi itsenäisen valtion tunnusmerkeistä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #34

Paljon omaa ja kovaa valuuttaa pitää itsenäisellä isänmaallisellakin olla ja sitähän Bryssel Väyryselle runsaasti maksaa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#32
Svenskit ovat kyllä tainneet ihan pikkuisen hyötyä omasta valuutastaan. Eikä noila taskalaisillakaan nyt ihan huonosti kulje.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #40

Tanskalaiset kiinnittivät kruununsa viisaasti Euroon.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Pankkien "remontti" alkoi todenteolla 90-luvun vaihteessa. Oli KOP, SYP, HOP (jopa Joensuussa), STS, PP, SP ja olihan niitä muitakin. Samalla alkoi voimistua yritysten verkottuminen globalisaation imussa. Silloin alkoi myös markan remontti. Tänään ja eilen oli pankkilakko (?). Eipä sitä juuri huomannut näin yrittäjänäkään. Kyllä voisivat markan haikailijat tulla naftaliinistä - ei tähän päivään vaan valmiiksi huomista varten. Remontti jatkuu. Itsenäisyyden ilmentymä minulle on vapaus. Enpä ole näin vapaaksi itseäni aikaisempina vuosikymmeninä tuntenut. Kun sattuu olemaan vielä jokamiehen oikeuskin tallella. Mutta toki on vapaus myös haikailla markan perään. Jos vielä tarpeeksi saa porukkaa mukaan niin jopa vaihtaa nykyinen markaksi. Ja tietenkin ehkä tärkeimpänä; vapaus ja oikeus äänestää myös Paavo Väyrystä. Tai ketä hyvänsä, joka on kynnykset ylittänyt. Ei rajoita Neuvostoliitto, Ruotsi eikä EU. Kohottakaamme ylihuomenna malja vapaalle ja itsenäiselle Suomelle!

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #44

Onkiminen kuuluu jokamiehenoikeuksiin- Mukava katsella kohoa kun se kelluu laineiden liplatuksessa ja välillä koho katoaa..

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Se vaan on kumma asia, että Väyrysen kimppuun jaksetaan käydä henkilötasolla. Näin sukupuolineutraalina aikana ei uskalla sanoa suoraan, miltä se näyttää.

Niitä teemoja, joita Väyrynen ajaa, harvempi asiallisesti kritisoi. Viisastelijoita kyllä riittää. Se vain kertoo siitä, että Väyrysen ajamat teemat ovat vakavasti otettavia asioita, joita on vaikea osoittaa vääriksi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Väyrynen saa palkkionsa EU-parlamentaarikon tehtävästä. Mitä hän on tehnyt parlamentaarikkona Suomen ja EU:n kansalaisten kannalta hyvien päätösten aikaansaamiseksi? Äänestyksiin osallistuminen on tietenkin tärkeää mutta päätösesitykset, joihin äänestykset pohjautuvat, ovat se raaka työ, joihin vaikuttaminen on oleellista.

Nils Torvalds esimerkiksi teki miehen työn hiilinielujen laskentasääntöjen määrittelyssä. Ei hän tietenkään tehnyt sitä yksin mutta olen ymmärtänyt, että se oli asia, johon hän käytti aikaa ja voimavaroja. Tietenkin niin Suomen hallituksen kuin useiden muiden (suomalais)edustajien tuella.

Asioihin vaikuttaminen on aika mahdotonta, jos jokainen edustaja vain touhuaa omiaan. Väyrysellä olisi nyt vielä kuukausi aikaa kertoa, mitä hän on tehnyt ja mitkä ovat merkittävimmät aikaansaannokset. Se loisi uskottavaa pohjaa kerrottaessa, mitä aikoo tehdä seuraavien neljän vuoden aikana. Presidentin valtaoikeudet ovat sen verran rajalliset, että olisi hyvä olla näyttöä yhteistyökyvystä asioiden edistämisessä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Näin juuri. Väyrynen pärjäsi vielä hyvin 80 luvulla kun ympärillä oli kovia tekijöitä. Nuorempi polvi ei olekaan enää marssinut Paavon haluammalla tiellä ja taannut oleskelua vallan huipulla. Kyllä ne aikaansaannokset mm. EU-parlamentissa ovat todella olleet vähäiset. Mukikauppa sentään on joten kuten pyörinyt, mutta teatterikin on tainnut olla hiipumaan päin. Ei nykyaikana puolivillaiset sanat ja vanhan toisto riitä. Tarvitaan näyttöjä ja tekoja. Osannevatko asiantuntijajäsenet esittää vaikka tässä blogissa TOP 10 tekoa Paavolta vuonna 2017.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Hyvä jos Thorvalds sai myönteisen ratkaisun aikaan. Ehkä hänellä oli parhaat edellytykset asian hoitamiseen. Eikö sinustakin ole aika kiusallista, että olemme sellaisessa porukassa, että meidän pitää alinomaan osallistua maksumieheksi tai että henkihieverissä pitää yrittää torjua meille epäedullisa päätöksiä.

Hiilinielijuttu ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen. Ja mitä sinä tästä asiasta Väyrystä nokit. Onhan siellä suomalaisia kuin muikkuja merrassa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #51

Kehuin Torvaldsia (, vaikka tuskin äänestän kuitenkaan häntä, vaikka hän tulikin ykköseksi vaalikonetta kokeillessani) enkä suinkaan nokkinut Väyrystä. Jos hänellä on vastaavia yhteistyöllä vaikuttamissuorituksia, hänen vankat kannattajansa varmaan kertovat, mikäli Paavo vaatimattomana miehenä ei kehtaa itseään kehua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Niitä teemoja, joita Väyrynen ajaa, harvempi asiallisesti kritisoi."

Olen huomannut saman, Väyryselle vinoillaan henkilönä, mutta hänen ajatuksiaan ei haluta kommentoida.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Nils Torvalds esimerkiksi teki miehen työn hiilinielujen laskentasääntöjen määrittelyssä."

Miksi meidän ylipäätään pitäisi kysyä EU:lta neuvoa miten metsiämme lasketaan tai kaadetaan, mitä tämä Brysseliin kuuluu?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset