Tuulan kliseeklinikka

Tämän takia pidän MeToo-kampanjaa törkeänä sumutuksena

Tästä tulee lyhyt blogi, ja pahoittelen että toistan itseäni. Mutta sanon vielä, että pidän MeToo -kampanjaa suorastaan törkeänä. On vastenmielistä, että yksi sun toinen julkisuustyrkky tulee kampanjan myötä parrasvaloihin itkemään vuonna yksi ja kaksi tapahtuneita "häirintöjä" (kuten on tehnyt mm. usea demaripoliitikko rapakon takaisten esikuviensa innostamana) kun samaan aikaan tämä toinen ilmiö, ks. linkki alla, vain voimistuu, mutta tämän ongelman kanssa ei sovikaan nyyhkiä MeToo, vaan pannaan joko pää pensaaseen ja rutistaan "syrjäytymisestä" (juuri ne samaiset demaripoliitikot!!) tai jopa "äärioikeiston uhasta" - ellei sitten tehdä Saksan malliin julkiseen tilaan "turva-alueita" naisille. Tämän linkin kaltaiset asiat ja niiden syyt eivät nouse julkkisnaisten ihku-ihanaan "voimaantumiskampanjaan" ja tiedätte miksi. www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005507050.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

30Suosittele

30 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (149 kommenttia)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Erittäin ajankohtainen ja aiheellinen kirjoitus. Kiitos rohkeudestasi!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Julkkisnaisten ei siis kannata valittaa seksuaalisesta häirinnästä ennen kuin heidät on riittävän tuoreeltaan joukkoraiskattu tai muuten ovat tyrkkyjä ja pitää olla hiljaa?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä Tuula! Koko ajan minua on tässä MeToo-kampanjassa häirinnyt se, että tullaan esille vuosia tai vuosikymmeniä sitten tapahtuneista asioista. Ymmärrän toki, että ajat ovat muuttuneet, ja nyt voidaan näistä asioista puhua avoimesti, mutta se, että tästä on tullut näin iso kampanja, panee hälyytyskellot soimaan.

Yleensä kun tuodaan joku "kuohuttava" aihe pinnalle, mediassa toistetaan sitä ja tällä tavalla saadaan siirrettyä keskustelu toisaalle ja pidettyä pimennossa aihe, josta nimenomaan halutaan vaiettavan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kun menneiden vuosikymmenien laajat lasten hyväksikäytöt alkoivat tulla esille ja nostettiin isoiksi uutisiksi niin olitko samaa mieltä, että niistä puhuminen oli häiritsevää?

Missä Ritvan mielestä menee se raja, että seksuaalisesta häirinnästä saa puhua vielä vuosienkin jälkeen?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

En ole puhunut mitään lasten hyväksikäytöistä tässä yhteydessä, vaan tuomitsen ne täysin. Niistä pitää puhua ja suureen ääneen, jotta lapsen elämän tuhoaja joutuisi vastuuseen teoistaan.

MeToo-kampanjassa on yleensä julkkisnaisia, jotka kertovat milloin kenenkin häirinneen heitä seksuaalisesti. Kenelle se on ollut vihjailua, kenelle käsiksi käymistä ja kenelle mitäkin, en voi tietää, kun en ole paikalla ollut.

Silloin kun on raiskauksesta tai muusta alistamisesta kysymys, niin tietenkin asiaan pitää puuttua ja tehdä poliisille rikosilmoitus. Asia voi olla jo vanhentunut, joten sitä ei voi joka tapauksessa tehdä ja silloin voi avautua auttaukseen muita julkisesti. Se on aivan oikein, koska näin autetaan nykyajan uhreja tekemään rikosilmoitus kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä.

Mutta kuten sanoin, MeToo-kampanja vaikuttaa jo siltä, että sillä halutaan estää meitä näkemästä, mitä oikeasti juuri nyt tapahtuu, kuten blogisti esimerkillä osoitti. Missä ovat julkkisnaisten pöyristymiset näiden nykyajan raiskattujen naisuhrien puolesta?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #5

"Mutta kuten sanoin, MeToo-kampanja vaikuttaa jo siltä, että sillä halutaan estää meitä näkemästä, mitä oikeasti juuri nyt tapahtuu, kuten blogisti esimerkillä osoitti."

Mielestäsi siis julkkisnaiset ja media haluavat estää meitä näkemästä joukkoraiskauksia tällä MeToo -kampanjalla?

"Missä ovat julkkisnaisten pöyristymiset näiden nykyajan raiskattujen naisuhrien puolesta?"

Uskot siis, että MeToo -kampanjaan osallistuneet julkkisnaiset eivät ole pöyristyneitä nykyajan raiskauksista, kun eivät erikseen niitä mainitse?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #7

Eivät ole. Selvästikään. Juuri samat naiset selittävät nämä kammottavat joukkoraiskaukset joko uhrin syynä tai kulttuurieroina tai tietämättömyytenä tai syrjäytyneisyytenä. Kysy vaikka Tarja Haloselta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #10

"Juuri samat naiset selittävät nämä kammottavat joukkoraiskaukset joko uhrin syynä tai kulttuurieroina tai tietämättömyytenä tai syrjäytyneisyytenä. Kysy vaikka Tarja Haloselta."

Aika kova väite, nyt tarvitsen kyllä hieman enemmän kuin sinun tulkintasi. Tarja Halonen ja MeToo -kampanjan naiset ovat siis sanoneet, että joukkoraiskaukset ovat uhrin syytä? Tai, että ne johtuvat kulttuurieroista tai tietämättömyydestä? Laitatko vähän linkkiä tai kerro tarkemmin sillä tämä on aika uskomaton väite, enkä nyt usko sinua.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #7

Julkkisnaiset voivat osoittaa tukensa nykyajan raiskauksien uhreille tekemällä uuden kampanjan. Olisiko esimerkiksi "WhyYou" hyvä nimi? Ei tarvitse vastata, paitsi jos keksit osuvamman kampanjanimen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #12

Et siis usko, että julkkisnaiset tuomitsevat raiskausta? Ihan oikeasti?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #14

Missä minä olen niin sanonut? Mikä olisi sinun mielestäni hyvä kampanjanimi naisten joukkoraiskauksille?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #18

Ritva Puolakka:

"Mutta kuten sanoin, MeToo-kampanja vaikuttaa jo siltä, että sillä halutaan estää meitä näkemästä, mitä oikeasti juuri nyt tapahtuu, kuten blogisti esimerkillä osoitti. Missä ovat julkkisnaisten pöyristymiset näiden nykyajan raiskattujen naisuhrien puolesta?"

Omien sanojesi mukaan MeToo -kampanja vaikuttaa siltä, että sillä halutaan estää näkemästä blogistin mainitsemia nykyajan joukkoraiskauksia ja ihmettelet samaan syssyyn, että miksi julkkisnaiset eivät tuomitse nykyajan raiskauksia. Etkä vastannut mitään kun kysyin, että uskotko heidän tuomitsevan nykyajan raiskaukset.

Oletko nyt siis sitä mieltä, että julkkisnaiset haluavat estää meitä näkemästä nykyajan raiskauksia MeToo -kampanjallaan? Oletko myös sitä mieltä, että he eivät tuomitse nykyajan raiskauksia tai joukkoraiskauksia? Jos vastaat näihin kysymyksiin, jotka jo aiemmin esitin niin ei tarvitse arvailla. Luulisi niiden olevan aika helppoja ja yksinkertaisia vastata.

#SubhumanScum voisi olla joukkoraiskaajat tuomitseva kampanja.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #23

Minusta nyt vaikuttaa, että haluat vääntää vaan vääntämisen takia. Kun luet kommenttini, niin mielipiteeni tulee aivan selvästi esille.

Mistä minä tai sinä voidaan tietää, mitä julkkisnaiset ajattelevat joukkoraiskauksista, jos eivät itse tuo sitä ilmi MeToo-kampanjan tavoin? Parhaiten he itse tuovat mielipiteensä esille järjestämällä kampanjan näiden joukkoraiskattujen naisten hyväksi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #27

"Mistä minä tai sinä voidaan tietää, mitä julkkisnaiset ajattelevat joukkoraiskauksista, jos eivät itse tuo sitä ilmi MeToo-kampanjan tavoin?"

En kysynyt, että mitä tiedät vaan mitä uskot. Jos uskot, että he tuomitsevat joukkoraiskaukset niin ihmettelen, että miksi sinun mielestäsi he haluaisivat MeToo -kampanjalla estää meitä näkemästä niitä.

"Minusta nyt vaikuttaa, että haluat vääntää vaan vääntämisen takia. Kun luet kommenttini, niin mielipiteeni tulee aivan selvästi esille."

En väännä. Tulkitsen kaikki kommenttisi erittäin kirjaimellisesti. Mielipiteesi siitä, että uskot MeToo -kampanjan pyrkivän estämään meitä näkemästä joukkoraiskauksia on nyt todella selvä. Kysyin sitä erikseen, koska en ollut varma, että tarkoititko sitä ihan kirjaimellisesti vai oliko teksti vain huonosti muotoiltu. Tämä on mielestäni hämmentävää. Uskot seksuaaliseen häirintään puuttuvan kampanjan tarkoituksellisesti estävän meitä näkemästä joukkoraiskauksia.

"Parhaiten he itse tuovat mielipiteensä esille järjestämällä kampanjan näiden joukkoraiskattujen naisten hyväksi."

Heitänpä tähän oman vastaukseni. Olen 100% varma, että jokainen noista tarkoittamistasi naisista tuomitsee joukkoraiskauksen, en tarvitse kampanjaa sen tiedon vahvistukseen. Tarvitsetko sinä oikeasti kampanjan ennen kuin uskot, että he vastustavat joukkoraiskauksia? Miksi ihmeessä? Uskotko oikeasti, että joku heistä saattaisi suhtautua myönteisesti joukkoraiskauksiin?

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Pedofilia ja sen seuraukset olisi paljon parempi julkisen keskustelun aihe.
Aikuiset kyllä pärjäävät aina alaikäisiä lapsia paremmin seksuaalisessa hyväksikäytössäkin.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Seksuaaliseen häirintään voi jokainen itse puuttua silloin kun sitä tapahtuu eikä 10 tai 20 vuoden päästä, kun on halu tulla julkisuuteen aiheella kuin aiheella.

Aikanaan lukiossa (noin 100 vuotta sitten) luokassamme oli eräs poika, joka tahtoi aina roikkua tyttöjen tisseissä ja ehdotella hävyttömyyksiä. Moinen käyttäytyminen häiritsi meitä kaikkia muita, poikiakin. Kukaan ei tähän kiusaamiseen aluksi puuttunut, mutta sitten eräs tyttö kyllästyi tämän häirikön touhuun. Kun poika taas kerran yritti hipelöidä tytön muotoja, niin tyttö läjäytti oikein kunnolla sitä kaveria turpaan. Isku oli niin kova, että kaverilta meinasi lähteä taju. Siihen loppui kerralla seksuaalinen häirintä meidän luokassa kokonaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Väheksymättä kenenkään julkkisnaisen kokemaa vääryyttä miesten taholta, voin onnekseni sanoa olleeni niin onnekas, että olen saanut kokea "seksuaalista häirintää". Minulle se on kertonut siitä, että olen viehättävä ja haluttava naisena. Torjuttua olen saanut liian innokkaat ihailijat milloin mitenkin. Parista raiskausyrityksestäkin olen selvinnyt neuvokkuudella, joten pidän itseäni etuoikeutttuna tässä suhteessa.

Normaali miehen ja naisen välinen seksuaalinen vetovoima on luonnonlaki, jolle ei voi mitään. Silloin kun seksiä käytetään minkä tahansa vallan välineenä, se on tietenkin väärin ja siihen pitää puuttua.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Entä jos häiritsijä on esimies ja nostamalla asian esiin ei tapahdu muuta kuin, että menetät työpaikkasi ja turpaan vetämällä saat vielä sakot päälle?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Se on tietenkin ongelma, mutta sittenkään ei niin hirveä ongelma kuin mikä on Eurooppaan tietyltä taholta vyörynyt viime vuosina. Ja noille julkisuudessa kekkaloiville demarinaisille haluaisin sanoa vähän samoin kuin eräs joka kerran sanoi - tosin aivan eri asian yhteydessä - "te siivilöitte hyttysen mutta nielette kamelin".

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #11

"Ja noille julkisuudessa kekkaloiville demarinaisille haluaisin sanoa vähän samoin kuin eräs joka kerran sanoi - tosin aivan eri asian yhteydessä - "te siivilöitte hyttysen mutta nielette kamelin"."

Ok, tämä selvitti hyvin mistä tuulee. Jos demarinainen nostaa asian esille niin hän kekkaloi ja on vastenmielinen julkisuustyrkky.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #15

Ongelma on siis se, että demarinainen nimenomaan EI nosta sitä "kamelia" esille, vaan keskittyy hyttysiin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #16

Eli, kun demarinainen ei tuomitse MeToo -kampanjan yhteydessä ulkomaalaisten joukkoraiskauksia niin hän kekkaloi ja on vastenmielinen julkisuustyrkky?

Eikö se vakavampi kameli olisi parisuhdeväkivalta? Pitäisikö sinun blogisi tulkita niin, että on iso ongelma kun et tuomitse parisuhdeväkivaltaa ja haluat kääntää huomion pois siitä vaikka se koskettaa huomattavasti useampaa suomalaista kuin ulkomaalaisten tekemät joukkoraiskaukset? Onko tämäkin blogi siis vain kekkalointia ja vastenmielistä julkisuustyrkkylöintiä?

Ja olen itse sitä mieltä, että tuollainen vertailu on typerää. Ihmiset yleensä ottavat ajaakseen sen asian, jonka kohtaavat omassa elämässään. Heitä on turha syyttää siitä, että se ei ole se kaikkein vakavin ongelma.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #17

Olen eri mieltä. Poliitikon tehtävä olisi puuttua suurimpiin turvallisuusuhkiin eikä kekkaloida jollain linnanjuhlissa tapahtuneella itseensä kohdistuneella "häirinnällä".

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #19

Suomen merkittävin naisiin kohdistuva turvallisuusuhka on siis ulkomaalaisten tekemät joukkoraiskaukset?

Ja jos siis demarinainen nostaa esille itseensä kohdistuneen häirinnän niin se tarkoittaa, ettei hän puutu työssään turvallisuusuhkiin?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #17

MeToo-kampanja kattaa kyllä verbaalisen ja fyysisen seksuaalisen häirinnän lisäksi raiskaukset. On tehnyt niin alusta asti. Ongelmaksi eräät tahot näkevät ongelman yleisyyden esilletuomisen ja sen kaivatun tehokkaan projisoinnin (ulkoistamisen) puutteen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #20

Ihme, ettei suurta lutkamarssi-, solidaarisuus-, peli poikki- tai MeToo-kampanjaa käyty esim. Hirsi Alin kirjojen tultua julki...?

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #74

Kumman hiljaa myös kaikenlaiset feministiporukat ovat siitä, miten naisten turvallisuus, myös katuturvallisuus on alentunut Eurooppaan suuntautuvan turvapaikanhakijatulvan myötä.

Naisten viime aikoina lisääntyneitä joukkoraiskauksia ja joukkohäirintää (Köln, Berliini...) ei ennen ole tällä tasolla Euroopassa sodan jälkeen esiintynyt, ja syyllistyneistä on merkittävä osuus turvapaikanhakijoilla.

Suomi tulee tässä ikävässä asiassa (onneksi) muun Euroopan perässä, ja siksi ehkä monet haluavat sulkea silmänsä ja kieltää asian: eihan nyt Suomessa...

Ruotsissa oli juuri ikävä case oikeudessa, missä viiden joukkoraiskaaman naisen vaatteista löytyi kolmen syytetyn spermaa, mutta syytetyt vapautettiin, koska ei riittävästi toteennäytetty, että nainen ei ollut ollut halukas joukkoraiskaukseen. Voi pyhä Ruotsin oikeuslaitos.

Mutta hirveintähän on, etteivät kaikki kannata rajatonta maahanmuuttoa!

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Jos noudatetaan Komsin ajattelua, kukaan ei saisi omia puhua itse kokemastaan vääryydestä, ellei samalla muista tuoda esiin myös kaikkien muiden, muualla kokemat paljon suuremmat vääryydet.

On turha moittia ihmisiä siitä, että he nostavat esiin vuosikymmenien takaisia kokemuksia. Jos niistä puhuminen oli aikoinaan vaikeaa tai mahdotonta tai ei osannut puolustautua (koska kaikki eivät ole kuten yhden kommentin tyttö), pitäisikö edelleen vaieta?

Sen sijaan vähemmän on puhuttu siitä, että ihmisen muisti on epäluotettava. Vuosikymmenten takaisista tapauksista ei kukaan tiedä totuutta ja kokemukset ovat subjektiivisia. Sen tosiasian ei silti pidä estää puhumista.

Ahdistava muisto on ahdistava, riippumatta siitä mitä sen taustalla on oikeasti ollut. Sellaiset muistot ovat kenties olleet kokonaan pinnan alla ja unohtuneina ja aktivoituneet nyt.

Metoo-kampanja voi tehdä monelle hyvää, mutta ennen kaikkea se voi muuttaa koko kulttuuriamme vähän parempaan suuntaan. Mutta kuten asioilla yleensä, silläkin on kääntöpuolensa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Jos lukaisit blogissani olevan linkin, niin kuinka paljon mielestäsi esim. Ruotsissa on nyt tässä asiassa menty MeToon ansiosta "parempaan suuntaan" eli onko Malmössä joskus ollut vielä paljon enemmän joukkoraiskauksia, jotka on jätetty tuomitsematta?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

MeToo-kampanja on osoittanut, miten yleistä seksuaalinen ahdistelu kulttuurissamme on. Hyssyttely ja pyrkimykset projisointiin eivät tilannetta paranna vaikka kotoperäiset rähmäkäpälät saattavatkin kokea hetken helpotuksen.

MeToo-kampanja on osoittanut, miten antamaamme tavattoman huonoon esimerkkiin reagoidaan ja pitää reagoida.

Juha Kuittinen

Saas nähdä pelataanko uudenvuodenyönä "taharrush gamea”, joka on arabimaissa jo pitkään tunnettu käsite.

Termi tarkoittaa naisten ahdistelua, johon miehet joukolla osallistuvat. Ahdistelua esiintyy kopeloinnista aina raiskaukseen saakka. Samassa yhteydessä uhri voidaan myös ryöstää.

Tämä toki meni vähän aiheen ohi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Varmasti "demarinainen" Tellervo Koivistokin teki suuren virheen, kun ihan kirjan muodossa toi esille, kuinka häntä kouluaikana kiusanneen opettajan toimet aiheuttivat hänelle syvän masennuksen vielä useiden vuosikymmenien päästä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ei tehnyt. Miten voi sekoittaa ja rinnastaa asiat noin pöhkösti?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Voitko Tuula laittaa vielä vähän tietoa siitä, että missä joku MeToo -kampanjaan osallistunut nainen tai Tarja Halonen selittää joukkoraiskaukset uhrin syyksi? Tämä kommenttisi sisältää aika uskomattomia väitteitä:

Tuula Komsi:
"Juuri samat naiset selittävät nämä kammottavat joukkoraiskaukset joko uhrin syynä tai kulttuurieroina tai tietämättömyytenä tai syrjäytyneisyytenä. Kysy vaikka Tarja Haloselta."

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Vastakysymys. Oletko IKINÄ kuullut demarinaisen pitävän valtavaa määrää joutilaita nuoria muslimimiehiä minään muuna kuin rikkautena, ja jos nämä syyllistyvät HS linkin kaltaiseen toimintaan, syyttävän siitä näitä raiskaajia ja heidän henkisiä tukijoitaan eikä höpöttävän jotain syrjäytyneisyys-kulttuurihämmentyneisyys-rasismi-tietämättömyys -liturgiaa?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Olen, monta kertaa. Kaikki tuntemani demarinaiset tuomitsevat kaikki raiskaajat, täysin riippumatta heidän taustoistaan. Voin luvata, että jos kysyt keneltä tahansa demarinaiselta nykyään niin hän vastaa näin. Voitko mainita yhdenkin demarinaisen, joka ei syytä raiskaajaa ja selittää raiskauksen uhrin syyksi?

Sinä et nyt kuitenkaan vastannut itse kysymykseen. Sinun mielestäsi siis demarinaiset selittävät joukkoraiskaukset uhrin syyksi? Mutta et tarjoa minkäänlaista todistetta väitteelle. Ymmärrät varmaan itsekin kirjoittajakouluttajana, että tässä ollaan nyt noiden väitteiden kanssa aika heikoilla jäillä. Syytät demarinaisia todella törkeästä asiasta, ilman mitään perusteita.

En tiedä teetkö sen tahallaan vai vahingossa mutta rikollisen teon tuomitseminen ja sen pohtiminen, mikä saattoi tekijän ajaa tuohon tekoon ovat kaksi eri asiaa. Jos minä pohdin, että ajoiko syrjäytyneisyys henkilön väkivallantekoon niin se ei tarkoita, ettenkö tuomitse väkivaltaa ja odota oikeusjärjestelmältä ankaraa tuomiota. Se on ehkäisyn kannalta tärkeää.

Mutta voitko nyt vihdoin tarjota tukea tuolle väitteellesi, että demarinaiset selittävät raiskauksen tekijän syyksi? Selittääkö mielestäsi siis esim. Tarja Halonen ulkomaalaisten tekemät raiskaukset tekijän syyksi?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #39

No kun se nyt ei ole kenellekään enää epäselvää, mikä taho tekee nykyään eniten näitä törkeitä tekoja - vetoan nyt edelleen tuohon blogissani olevaan linkkiin. Niin miten joku Halonen kehtaa puhua, että näitä tämän tason ongelmia ratkaistaisiin sillä, että "naiset ja miehet yhdessä voivat vaikuttaa käytöstapojen muutoksiin" - siis m i t e n esim. noiden Malmön joukkoraiskausten uhrina olleet naiset olisivat voineet "vaikuttaa" raiskaajiensa "käytöstapoihin"?? http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/presidentti-h...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #41

Halonen siis puhui MeToo -kampanjasta ja yleisestä seksuaalisesta häirinnästä esim. työpaikalla. Ei joukkoraiskauksista. Haloselta ei kysytty mitään ulkomaalaisten joukkoraiskauksista. Olisi todella typerää väittää, että tuolla kommentilla olisi mitään tekemistä joukkoraiskauksien kanssa.

Tuosta kommentistako sinä nyt päättelet, että demarinaiset syyttävät raiskauksissa uhria?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #49

Niin no, koko MeToolla ei sitten taida olla mitään tekemistä joukkoraiskausten kanssa. Koska se on liian kauhea ongelma, joten keskitytään vuosikymmenten takaisiin "häirintätapauksiin"? Mutta silloin kyllä pitäisi suoraan myöntää, ettei tällä MeToolla ole mitään naisten turvallisuutta parantavaa yhteiskunnallista merkitystä. Koska kampanja niminomaan siivilöi hyttyset mutta nielee kamelit.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #52

Koko MeToo kampanjan idea oli, että kaikki, jotka ovat kokeneet seksuaalista häirintää, ihan minkälaista tahansa, voivat vihdoin sanoa sen ääneen. Tämä koski myös joukkoraiskauksen uhreja. Ymmärrät varmaan miksi joukkoraiskauksen uhrille on hankalaa ehkä puhua asiasta.

"Mutta silloin kyllä pitäisi suoraan myöntää, ettei tällä MeToolla ole mitään naisten turvallisuutta parantavaa yhteiskunnallista merkitystä. Koska kampanja niminomaan siivilöi hyttyset mutta nielee kamelit."

Olet siis ihan oikeasti sitä mieltä, että jos seksuaaliseen häirintään puuttuva kampanja ei voi estää ulkomaalaisten tekemiä joukkoraiskauksia niin se ei voi parantaa naisten turvallisuutta mitenkään? Naisten ainoa uhka yhteiskunnassa, johon pitää puuttua, ovat ulkomaalaisten tekemät joukkoraiskaukset? Aikamoinen kupla.

Vieläkin odottelen tukea väitteellesi, että demarinaiset syyttävät raiskauksesta uhria.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #41

Tässä taitaa olla väärinymmärrys, tahaton tai tahallinen. Minusta presidentti Halonen otti kantaa naisten seksuaaliseen ahdisteluun ja siitä käytävään keskusteluun (MeToo?), eikä Ruotsin joukkoraiskauksiin. Jo aikataulukin puhuu sen puolesta, lausunto oli itsenäisyyspäivänä annettu.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #56

No ei nämä olleet ensimmäiset joukkoraiskaukset, ei Ruotsissa eikä Suomessa. Mutta jos tosiaan MeToo pistää samaan nippuun jonkin tökerön flirtin ja joukkoraiskaukset, se on aivan yhtä tyhjän kanssa ja tosiaankin sumentaa keskustelua seksuaalisesta väkivallasta - eli siitä on naisille ja miksei miehillekin enemmän haittaa kuin hyötyä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #58

"Mutta jos tosiaan MeToo pistää samaan nippuun jonkin tökerön flirtin ja joukkoraiskaukset, se on aivan yhtä tyhjän kanssa ja tosiaankin sumentaa keskustelua seksuaalisesta väkivallasta - eli siitä on naisille ja miksei miehillekin enemmän haittaa kuin hyötyä."

Ei MeToo tee niin. Sinä teit niin. MeToo -kampanja madalsi kynnysti kertoa seksuaalisesta häirinnästä. Se ei vedä yhtäläisyysmerkkejä flirtille ja joukkoraiskaukselle. Se on sinun tulkintasi asiasta. Luulisi, että yksinkertaisempikin ihminen tuollaisen eron ymmärtää mutta ilmeisesti ei.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taas mentiin malmön meininkiin, mikä kumma tietyissä ihmisissä saa koko ajan höpöttämään ruotsin kaupungeista.

Ihan kuin täällä olisi jotain naapurimaan asiantuntijoita, jutut on kyllä ihan samaa tasoa kuin Trumpin tviitit.

Lets make malmö great again :)

Jokainen saa kertoa itseensä kohdistuneista väkivallan. ja kiusaamisteoista , jos siltä tuntuu, kaikki mikä puhumalla helpottaa on hieno asia, on sitten demari tai persu.

Puhumine ja kirjoittaminen on terapeuttista, täältäkin sen näkee.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Niin, Petteri, on tosi ärsyttävää että ihmiset jaksavat kirjoittaa niinkin vähäpätöisistä asioista kuin mitä tuossa Hesarin linkissä oli. :/

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai valtamediakin on joskus oikeassa, täytyypä laittaa rasti seinään, kun yleensä ne eivät mitään asiallista kirjoita. :)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #38

Kyllä, joskus nekin kirjoittavat oikeita uutisia. Ei sellaista valehtelijaa olekaan, joka ei kertaakaan puhuisi myös totta.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

HS:n mukaan Malmössä räjäytettiin myös poliisiauto. Ovatko nämä kummatkin uutiset Trumpin fakenews:eista..? Vai sulkeeko Petteri vaan korvansa ja silmänsä tosiasioilta vai..?

Vastaus kysymykseesi: koska ihmiset ovat ihan aiheesta huolissaan siitä, että tämäkin ruotsintauti rantautuu kotomaahamme.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Aikaisemmin kun tietyt ihmiset koittivat osoittaa hallitsemattoman haittamaahanmuuton ongelmista ruotsissa, esim. Malmössa. Kuitattiin nämä höpöhöpöksi ns. Suvaitsevaiston piirissä. Mm. Maria pettersonin juttu.
Nyt kun asiat ovat sillä kantilla ettei niille voi enää suomen lehdistökään kääntää selkäänsä, sanotaan "no kylläpä ruotsin asiat kiinnostaa" totta hitossa kiinnostaa, jos vaikka opittaisiin muiden virheistä eikä juostaisi itse samaan sudenkuoppaan.

Ainiin, jossain lehdessä tms. Oli tänään juttu joukkoraiskaus/murhasta jonka tekivät bussikuskit joskus olisiko ollut 60-luvulla.

Niin että kyllä sitä kimpparaiskaa suomalainenkin mies.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuula Komsi, on kyllä pakko nyt kysyä, ymmärrätkö itse mitä oikein kirjoitat? "Demarinaiset" ovat koko Suomen itsenäisyyden ajan taistelleet naisten tasa-arvon puolesta ja siihen tasa-arvoon kuuluu myös fyysinen koskemattomuus jollainen raiskaus on ja sieltä raaimmasta päästä. Pres. Halonen on ajanut naisten oikeuksia niin ihmisenä kuin myös juristina koko aikuiselämänsä ajan, etkä varmasti löydä sellaista kommenttia häneltä jossa ymmärrettäisiin maahmuuttajien tekemiä raiskauksia vaikka näin annat ymmärtää.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Olen samaa mieltä kanssasi mutta vain tiettyyn pisteeseen. Demarinaiset ovat ajaneet naisten oikeuksia ja fyysistä koskemattomuutta aina aikaisemmin, mutta jos tulee tilanne, että vastakkain on joko suomalaisten naisten tai maahanmuuttajamiesten edut, niin demarinainen valitsee oikopäätä jälkimmäisen, koska he jostain käsittämättömästä syystä kokevat, että nuori muslimimies tarvitsee ymmärrystä ja sympatiaa enemmän kuin suomalainen nainen tai tyttö.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tarkaalleen ottaen sinä Tuula esität, että kun ulkomaalainen raiskaa suomalaisen niin demarinaiset syyttävät tilanteessa uhria.

Mihin myös perustuu tuo väite, että he tarjoavat muslimimiehille enemmän ymmärrystä ja sympatiaa kuin suomalaisille naisille? Sinä heität näitä väitteitä kovin huolettomasti, ilman yhtään konkreettista esimerkkiä asiasta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuo on täyttä hölynpölyä. Ihmettelen suuresti kuka täyspäinen vielä komppaa tuota kommenttia.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Eikös Paavo Väyrynen aikoinaan kunnostautunut lentoemäntien hameen-alle-pyrkimyksistä? Lanseerattiin jopa slogan: "Käytä kondomia, ettei tule lisää väyrysiä. Maailma muuttuu, mutta ehdotusta ei enää tarvita.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Vertaatko Malmön tapahtumia nyt tuohon? Jos vertaat, niin ollaan tosiaankin ongelman ytimessä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mitä pienemmässä suhteessa Suomessa, sitä siis enenevästi Suomessa. Väyrynen oli edellä kävijä Suomessa

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Varmaan kommentti tarkoitti sitä, että lentoemännät ovat törkeitä ja vastenmielisiä julkisuustyrkkyjä jos puhuvat tuollaisesta asiasta. Tottakai poliitikon pitää nipistellä saada ja on vastenmielistä puhua sellaisesta julkisesti.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #55

No heh heh. Mutta oletko Jussi itse jo lakannut mukiloimasta vaimoasi?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #61

Hieman pieleen menee vertauksesi.

Sinä kirjoitit blogisi alussa täsmälleen siitä mihin lentoemäntä nyt syyllistyisi, jos asian toisi esille ja kuvailet sitä törkeäksi ja vastenmieliseksi. Vai onko naisten nipistely häirintää vai "häirintää"?

Tuula Komsi:
"Mutta sanon vielä, että pidän MeToo -kampanjaa suorastaan törkeänä. On vastenmielistä, että yksi sun toinen julkisuustyrkky tulee kampanjan myötä parrasvaloihin itkemään vuonna yksi ja kaksi tapahtuneita "häirintöjä""

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kun Pyykköläkin levittää tätä 'varmaa' tietoa, niin haluaisin todella kuulla, kuka lentoemäntä tämän on kertonut. Jos minä menisin syyttämään jotain henkilöä jostain julkisuudessa, niin kertoisin sen taatusti omalla nimelläni. Se on minusta minimivaatimus asian uskottavuuden takaamiseksi.

Vai onko sittenkin kyse vain yhdestä Väyrys-legendasta? Paljon on Paavo tunaroinut suuren itsetuntonsa turvin mutta onko kuitenkaan ihan kaikkea, mitä kerrotaan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Meillä on unelma-porukka ei tunnusta virheitään.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Keskusteluun voisi vielä sadannennen kerran lisätä sen seikan, että vuosien takaisista ahdisteluista puhutaan nyt siksi, että niistä ei olisi ollut mitään hyötyä puhua vanhojen asenteiden ja lakien aikaan, edes 1980- ja 1990-luvuilla. Nyt kun seksuaalista ahdistelua pidetään jo lainsäädäntötasolla oikeana asiana ja monet ovat uskaltaneet suunsa avata, niin kokemuksia viimein kertyy julkisuuteen.

Tämä demarinaisten halveksunta blogissa oli sitten ihan omanlaisensa rimanalitus.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Olen halveksunut demarinaisia kyllä aiemminkin. Erityisesti halveksun niitä demarinaisia, jotka puolustelivat sharia-lakia ja pitivät homojen kuolemanrangaistusta hupaisana asiana. Eli tällaisia löytyy syntilistaltani.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Rimanalitus on siis se, että syytät heitä täysin perusteettomasti raiskauksen uhrin syyllistämisestä. Halveksua saa ihan vapaasti ketä haluaa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #66

Myös rimanalitukseksi saa kuka tahansa sanoa mitä haluaa ja millä perusteilla haluaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #67

Niitä perusteita tässä odotellaankin kovasti, jotta voidaan päätellä kuinka pahasti rima alitetaan. Missä demarinaiset selittävät joukkoraiskaukset uhrin syyksi? Tällä hetkellä näyttää siltä, että blogisti sanoo vain mitä sylki suuhun tuo, eikä vaivaudu edes yrittämään perusteluita.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Nämä sinun väitteesi demarinaisista ovat kyllä hyvin omituisia.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Halveksua:"loukata, väheksyä, kohdella kylmästi, välittää|välittämättä".

Hienoa ja kiitos blogistille! Opin erinomaisen käyttökelpoisen sanan vielä vanhoilla päivilläni, sillä olen samaistanut halveksunnan ja halveksinnan. Kiitos!

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Termi on tietenkin napattu sellaisenaan edellisestä kommentista, mutta koska et sitä ymmärtänyt, laitan sen sitten varmuuden vuoksi lainausmerkkeihin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Miksi muslimien rikoksia puolustetaan?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Missä niin tapahtuu? Kerro, niin käyn paheksumassa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Miten voi olla Kansalaispuolueen sitoutumaton asiantuntijajäsen? Toisaalta kyseessä on Väyrysen perustama puolue...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Aikoinaan oli TV-sarja Charlie ja Charlien enkeli(t)....

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Vastakkaista sukupuolta olevien kaikinpuolinen ahdistelu on huono asia. Siitä ei ole epäselvyyttä. Eikä ahdistelu ole sen suotavampaa, vaikka kohteena olisi saman sukupuolen edustaja. Trendikäs "me-too" liike on siten lähtökohtaisesti oikeutettu. Päivänselvää kuitenkin on, että liikehdintä on mennyt reippaasti överiksi.

Me-too'n suosio ja suuri julkisuus (on jopa verrattu naisten äänioikeuden saamiseen Suomessa v.1906) vie huomiota pois ratkaisevasti vakavammista ongelmista, joita ovat lasten hyväksikäyttö ja maahanmuuttoon liittyvä väkivalta.

Me-too 'nipistelyihin' löytyy useimmiten helpohko ad hoc ratkaisu. Naisille ominainen äänekäs kirkaisu sekä keskeyttää hiplaustapahtuman että melko varmasti eliminoi sen uusiutumisen. Tilanne on toinen esim. joukkoraiskauksen ja varsinkin lasten hyväksikäytön osalta. Uhrilla on vähäiset tai peräti olemattomat puolustautumismahdollisuudet.

Me-too hienostelijät voisivat siten harjoittaa esim. äänihuultensa käyttöä tulevien uhkatilanteiden varalta. Toinen siisti metodi on pitää mukanaan pientä hälytyspilliä. Huomattavasti vaikeampaa on lapsukaisen suojautua väkivallalta tai yksinäisen naisen paeta joukkoraiskausta.

'Me-too' paisuttelu on huomattavalta osaltaan trendikäs muotijuttu, jonka varjolla tietoisesti (?) peitellään ja painellaan villaisella paljon raskaampia ongelmia: esim. maahanmuuton sisältämää moniulotteista ja erityisesti naisiin kohdistuvaa laajaa turvallisuusriskiä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Me-too 'nipistelyihin' löytyy useimmiten helpohko ad hoc ratkaisu. Naisille ominainen äänekäs kirkaisu sekä keskeyttää hiplaustapahtuman että melko varmasti eliminoi sen uusiutumisen."

Eikö se olisi mukava jos tehtäisiin kerralla selväksi, että ketään ei nipisteltäisi ja näpelöitäisi ilman lupaa? Sinä olet siis sitä mieltä, että kirkuminen on parempi ratkaisu tähän ongelmaan?

"'Me-too' paisuttelu on huomattavalta osaltaan trendikäs muotijuttu, jonka varjolla tietoisesti (?) peitellään ja painellaan villaisella paljon raskaampia ongelmia: esim. maahanmuuton sisältämää moniulotteista ja erityisesti naisiin kohdistuvaa laajaa turvallisuusriskiä."

Sinäkin siis uskot, että MeToo -kampanja pyrkii tietoisesti peittelemään ja painamaan villaisella ulkomaalaisten tekemiä joukkoraiskauksia? Onko sinulla jotain perusteita tälle väitteelle?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Älä jaksa Jussi jatkaa lapsellista höpötystäsi.

Tämän enempää en valitettavasti voi auttaa sinua.

Turvallista vuoden vaihdetta ja hyvää uutta vuotta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Et siis osaa vastata asiallisiin kysymyksiin muulla kuin haukkumalla kysyjää? Sinullakaan ei siis ole mitään perusteita epäilyllesi? Sopii tämän blogin tyyliin oikein hyvin.

Vähemmän tyhjiä väitteitä vuodenvaihteeseen ja parempia perusteluita ensi vuonna!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Marttila, et taida edes ymmärtää mistä tästä keskustellaa.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Pitäiskö ottaa välillä käsittelyyn metoo asiassa kunnostautuneet demarimiehet? Esim. oululainen pedofiililautamies tai uhkapeliyhtiön entinen toimitusjohtaja.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tietenkin pitää. Naisiin kohdistunut ahdistelu on tuomittavaa, tekipä sitä kuka tahansa.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Onhan tämä epäsuhta metoo:ssa koskien joukkoraiskauksia ja "laski käden perseelle 90-luvulla" juttuja aika käsinkosketeltavaa.

Ja se miten asiasta ei voida edes keskustella, vaan mennään sikiöasentoon kiljumaan "et voi todistaa!!" on myös kertovaa.

Häiriintynyt ideologia tämä "suvaitsevaisuus" kerta kaikkiaan.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Minäkin jäin kaipaamaan blogistilta perusteita väitteilleen, esimerkiksi linkkejä uutisiin tms. julkaisuihin näistä "demarinaisten" kommenteista. Heti sen jälkeen kun järkytys hänen aloituksestaan ja jatkokommenteistaan oli hieman laantunut. En oikeasti edes pysty kuvittelemaan halventavampaa asennetta, ketään kohtaan. Surullista.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Etkö tosiaan pysty kuvittelemaan? Luit siis blogini ja ennen kaikkea siinä olevan linkin, ja silti m i n u n asenteeni on kamalinta mitä voit kuvitella?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Olisiko, Tuula, todisteiden aika? Ei tämä selittelyllä tule hoidetuksi.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #85

Ei, tämä ei tule hoidetuksi. Mitkään blogaukset tai muut kirjoittelut eivät tätä asiaa hoida. Jos mennään alkusyihin, niin demarit kautta Euroopan ovat syyllisiä. Mutta heillä on nyt parempaa tekemistä kuin korjata auiheuttamansa valtavat vahingot. Heillä on vaan nyt parempaa tekemistä mm. Twitterissä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #88

Myös kristillisdemokraatit, otaksun.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #91
Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Kyllä, luin molemmat, ja todellakin itkin suhtautumistasi meihin naisiin kohdistuviin tekoihin. Kaikkien uhrien puolesta. Siltikin, empatian puute ei liene oma vikasi. Toivon ettet koskaan joudu kokemaan mitä monet muut ovat joutuneet.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #95

Marina, nyt olet kyllä itse selityksen velkaa. Ja jos ei sitä selitystä tule, poistan kommenttisi asiattomana.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #97

Luitko Tuula omaa blogiasi? Pidät törkeänä ja vastenmielisenä kampanjaa, jossa naiset uskaltautuvat kertomaan seksuaalisesta häirinnästä. Miten tämän jälkeen voit ihmetellä Marinan kommenttia?

Miten ihmisen, joka on kampanjan myötä uskaltautunut vihdoin kertoa seksuaalisesta häirinnästä pitäisi mielestäsi suhtautua kun joku sanoo sellaista törkeäksi ja vastenmieliseksi?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #100

Älä jaksa. Jokainen, jolla on järki päässä, ymmärtää että tämä blogi on syntynyt valtavan suuttumuksen takia, ja suuttumus johtuu siitä, että samaan aikaan kun Euroopassa joukkoraiskaillaan ja rakennellaan suoja-aitauksia naisille, jotkut sivuuttavat tämän megalomaanisen ongelman nyyhkimällä siihen verrattuna aivan oleellisesti pienempiä ja vuosia sitten tapahtuneita asioita, ja kaiken lisäksi koko MeToo on poliittisista syistä aloitettu ja ylläpidetty ja kasvatettu. Tähän voi joku hakea todisteeksi Aamulehden pääkirjoituksen 12.12 - itse en saa sitä auki maksumuurin takia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #102

Suutut kuitenkin ihan oikeiden ihmisten seksuaalisen häirinnän kokemuksista ja sanot, että niiden esiintuominen on törkeää ja vastenmielistä, koska joku muu on joukkoraiskattu. On ihan perusteltua syyttää sinua empatian puutteesta. Sinä et löydä sitä muille kuin ulkomaalaisten joukkoraiskaamille naisille. Muut ovat törkeitä ja vastenmielisiä, jos avautuvat kokemuksistaan.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #108

Tiedät hyvin mistä on kysymys. Minullakin on seksuaalisen häirinnän kokemuksia. Todella ikäviä. Yritin aikanaan saada apua niihin, mutta en saanut. En kumminkaan ymmärrä, miten jokin MeToo nyt enää auttaisi mitään, ja toiseksi, en ikinä kehtaisi omilla kokemuksillani vaatia itselleni palstatilaa tällaisena aikana, jolloin meillä rakennellaan naisille suoja-aitauksia kuin lampaille, ja keskellä Eurooppaa, ja silti ilmiön syystä ei oikeastaan saa edes puhua, koska se leimataan vihapuheeksi. Ja minulle on yksi lysti mitä sinä ajattelet empatiakyvystäni, koska enhän minä itse ole tässä tärkeä, eikä empatiani tai empatiattomuuteni, vaan tässä on nyt paljon isommista asioista kyse.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #109

MeToon tarkoitus ei ole korjata menneitä vaan luoda kulttuuri, jossa naisia autetaan saamaan apua heti. Koska olet katkera omasta kohtalostasi niin nyt haluat haukkua samassa tilanteessa olevat törkeiksi ja vastenmielisiksi kun he yrittävät muuttaa asetelmaa niin ettei noita ikäviä kokemuksia enää vähätellä.

Mitä sinä olisit sanonut aikoinaan kun hait apua ja joku olisi sanonut, että älä marise, eihän tuo mikään joukkoraiskaus ole?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #117

Luepas blogini nyt uudelleen, ja lue se linkki, ja mieti sitä, kuka vähättelee ja mitä. Ja muuten, minua ei ole joukkoraiskattu, mutta sen verran pystyn tajuamaan, miten paljon kauheampi sellainen kokemus olisi, kuin mitä omani ovat. Tämän koko kirotun MeToon juoni on juuri siinä, että päästetään julkisuustyrkyt nyt valloilleen nauttimaan valokeilassa olemisesta, vähät välittämättä siitä, että samaan aikaan on meneillään paljon suurempi katastrofi, joka saadaan sivuutettua näillä "avautumisilla". Juuri se katastrofi on tarkoitus saada MeToo -hölinällä peittoon. vai ihanko oikeasti ajattelet, että nuo joukkoraiskarit muuttavat käytöstapojaan siksi että meillä on MeToo -kampanja, missä esim. Sanna Marin kertoo että häntä "häirittiin" linnan juhlissa. Jussi, mitä enemmän jäkätät, sitä varmempi olen nyt tästä asiasta, ja sitä huojentuneempi, että uskallan sanoa ihan suoraan mitä minä tästä tolkuttoman epärehellisestä kampanjasta ajattelen. On tosiaan helpottavaa, kun saa avautua :)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #120

Olen lukenut. Ei minulle ole vaikeuksia ymmärtää joukkoraiskauksen vakavuutta ja Malmön tilannetta. Se ei ole tässä ongelma. Ongelma on se, että sinä vähättelet seksuaalista häirintää, joka ei ole joukkoraiskaus ja sanot, että sen esille tuominen on törkeää ja vastenmielistä.

"vai ihanko oikeasti ajattelet, että nuo joukkoraiskarit muuttavat käytöstapojaan siksi että meillä on MeToo -kampanja, missä esim. Sanna Marin kertoo että häntä "häirittiin" linnan juhlissa."

Tämä on se ongelma, ymmärrät täysin väärin. Kaikki tuomitsevat joukkoraiskaukset mutta muuta häirintää on vähätelty ja siihen MeToo -kampanja pyrki vaikuttamaan. Olet omien sanojesi mukaan kokenut tällaista häirintää ja jäänyt ilman apua mutta silti sanot, että noista sinun kokemuksista puhuminen olisi törkeää ja vastenmielistä. Tämä on hämmentävää.

"On tosiaan helpottavaa, kun saa avautua :)"

Suosittelen avautumista ammattiauttajalle. Tässä purkauksessa on niin paljon hämmentäviä, valheellisia ja ristiriitaisia väitteitä, että taustalla saattaa olla jokin solmu, joka selvästi vaatii avaamista. Esität huoletta syytöksiä ilman mitään perusteita, koska halveksut naisia puoluekannan perusteella ja syytät törkeäksi ja vastenmieliseksi sitä, kun joku puhuu häirinnästä, jota itsekin olet kokenut ja tulit torjutuksi kun yritit itse siitä puhua. Tälläisen takana on varmasti paljon katkeruutta ja vihaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #100

Tämä kaikki toistaa niin tuttua kaavaa. Poleeminen, yksipuolinen alustus täkyineen, joilla houkutellaan paikalle eri tavalla ajattelevat. Pettymyksen ilmaisu, jos polemisointi epäonnistuu. Erimielisten ylenkatsominen polemisoinnin onnistuessa. Kliseinen lähestymistapa, mutta aikaansaa keskustelua. Mutta ei nyt enempää metakeskustelusta, koska syrjähtää itse aiheesta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Yhdysvalloista lähtöisin oleva MeToo-kampanja on Komsin mielestä törkeätä sumutusta, koska se vie huomion pois joukkoraiskauksista. Viitteenä ovat toistuneet, järkyttävät joukkoraiskaukset naapurimaassamme Ruotsissa.

MeToo-kampanjalla herätetty huomio ja keskustelu seksuaalisesta häirinnästä ei kenties Komsin mielestä olisi törkeätä sumutusta tai sumutusta ylipäätään, jos joukkoraiskauksia ei esiintyisi. Tämän esimerkin valossa meidän on siis tehtävä kaikkemme vakavien rikosten estämiseksi, jotta voimme keskustella sumuttamatta ongelmista, jotka ovat hyvin yleisiä ja jotka jättävät kohteeseensa vähintäänkin pysyvän epämiellyttävän muistijäljen.

Jotta voisin kertoa elämäni varrella kohtaamastani fyysisestä ja psyykkisestä väkivallasta ja seksuaalisesta ahdistelusta, minun on siis ensin hankittava oikeutus oman kulttuurimme edustajien arvostelulle tuomitsemalla muut kulttuurit. Onhan "omien" harrastama väkivalta ja häirintä toki verrattomasti parempaa?

Kenties joidenkin kosteissa päiväunissa. Ei minun.

Minulle MeToo-kampanja kattaa kaiken mainitun. Etnistä- ja kulttuuritaustaa myöten.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Juuri siksi, että sinun mielestäsi 90-luvulla jonkun saama taputus pepulle on ikään kuin sama asia kuin toistuvat joukkoraiskaukset, olet itse osa isompaa ongelmaa, eli tämän järkyttävän väkivalta-aallon vähättelemistä. Koko tuo sinun kommenttisi on osa sitä ongelmaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

En hyssyttele mitään aspektia ongelmasta. Ylimieliset, empatiatyhjät, vähättelevät blogit ja kommentit ovat ongelman ilmiasua. Kuten myös harrastamasi väärinymmärtäminen ja olkiukkojen kyhäily.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #92

Joukkoraiskaukset eivät ole mikään "aspekti" jostain. Ja mikä sinä olet puhumaan väärinymmärryksestä, kun tuo räkyttämisesi on pelkkää tahallista väärinymmärrystä ollut koko ajan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #94

Ymmärrän erityisen hyvin yhden asian poliittisia toimijoita.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #96

No ainakin tästä näkee, mikä on se sinun yksi asiasi. Ja ainakaan se ei ole naisten asia.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #99

Asiani on seksuaalinen häirintä ja väkivalta. Sukupuoleen katsomatta. Se siis kattaa naiset, miehet ja muunsukupuoliset.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #99

Tuula, pidät merkittävimpänä turvallisuusuhkana suomalaisille naisille ulkomaalaisten tekemiä raiskauksia. Se on aikamoinen yhden asian kupla. Se, että syytät perään demarinaisia tällaisessa tapauksessa uhrin syyllistämisestä on edelleen niin ihmeellinen väite, etten täysin ymmärrä miksi sen esität. Ei kai propagandasi kaikukammio voi olla niin voimakas, että uskot sen oikeasti itsekin?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #104

Pidän koko Euroopan kohtalonkysymyksenä sitä, onko tällä maanosalla selkärankaa puolustaa omaa kulttuuriaan ja sitä sukupuolten tasa-arvoa, joka juuri ja juuri ehdittiin täällä saavuttaa. Demarit eivät pääsääntöisesti näe tällaista hätähuutoa muuna kuin rasismina, vaikka heidän ideologiansa syytä tämä katastrofi suureksi osaksi on. Mutta jos demarilta kysyy, hän sanoo, että me kantaeurooppalaiset olemme vain niin rasistisia ja ennakkoluuloisia, että se aiheuttaa muslimimiesten syrjäytymisen ja se taas johtaa rikoksiin. Vai oletko i k i n ä kuullut että muslimikulttuurista tulleiden yliedustus raiskaustilastoissa olisi demarin mielestä kyseisen kulttuurin ja sen edustajien syytä? Itse asiassa tätä ei edes saa sanoa, koska demarit haluavat lain, jolla tämän asian sanominen tehdään rangaistavaksi. Eikä tietenkään pelkästään demarit, vaan myös muiden puolueiden demarihenkiset.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #107

"Mutta jos demarilta kysyy, hän sanoo, että me kantaeurooppalaiset olemme vain niin rasistisia ja ennakkoluuloisia, että se aiheuttaa muslimimiesten syrjäytymisen ja se taas johtaa rikoksiin."

Keneltä demarilta? Kuka demari vastaa näin?

"Vai oletko i k i n ä kuullut että muslimikulttuurista tulleiden yliedustus raiskaustilastoissa olisi demarin mielestä kyseisen kulttuurin ja sen edustajien syytä?"

En nyt keksi yhtään poliitikkoa, joka olisi sanonut, että muslimien yliedustus raiskaustilastoissa olisi islamin ja sen edustajien syy. Voitko sinä nimetä jonkun? Kenties kansalaispuolueesta?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #111

Jussi, tämä on ihan turhaa. Olet niin sokea uskossasi, että vaikka koko maanosa tuhoutuisi, et viime hetkilläkään pystyisi myöntämään mistä on kyse. Joten tätä juupas eipäs -väittelyä ei kannata jatkaa. Omalta osaltani lopetan tähän. ja muuten, minulla ei ole mitään sitä vastaan, että ajattelet minusta ja mielipiteistäni niin kuin ajattelet. Minulle riittää se, että suurin osa näyttää kumminkin ymmärtävän mitä tarkoitan, vaikka juuri tämä blogini ei niin viimeisen päälle fiini ulkoasultaan olisikaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #114

Tämä on todellakin turhaa. Sinä esität väitteitä muttet piittaa pätkääkään onko niille mitään perusteita. Ei tämä ole juupas eipäs -väittely. Tämä on lähinnä Tuulan olkinukkedemari -show.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Se että voi esittää syytöksen kymmenen vuotta sitten tapahtuneesta käpälöinnistä ilman sen kummempaa todistusta/todistajaa on kimurantti juttu.

Käpälöinti on tietysti paha teko eikä sitä pidä hyväksyä. Se harvemmin kuitenkaan tekee uhrista painajaisia näkevää rauniota.

En usko mitenkään että ajatteleva ihminen ei näe tämän läpi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

"Käpälöinti on tietysti paha teko eikä sitä pidä hyväksyä. Se harvemmin kuitenkaan tekee uhrista painajaisia näkevää rauniota."

Seksuaalisen häirinnän, käpälöinnin (joka voi täyttää raiskauksen tunnusmerkit, kuten tänäänkin olemme voineet lehdistä lukea) vuoksi painajaisia näkeviä naisia olen työni puolesta kohdannut. Eipäs vähätellä.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

En nyt puhuisi vähättelystä. Tässä nimenomaan on kysymys sumutuksesta.

Varmasti olet nähnyt ja kuullut kaikenlaista työsi puolesta. Ne jutut ovat oma tarinasi ja eivät kovin relevannteja. Niihin on kovin vaikea kommentoida.

Itse voisin sanoa että minä olen kuullut...keksi itse loput :)

Kannatta kuitenkin puntaroida. Kun käpälönnin uhri näkee painajaisia voidaan vain kuvitella mitä katselee jengiraiskauksen uhri.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #110

"Kannatta kuitenkin puntaroida. Kun käpälönnin uhri näkee painajaisia voidaan vain kuvitella mitä katselee jengiraiskauksen uhri."

Meneekö pitkään jatkuneen kidutuksen uhri, joka on nähnyt perheenjäsenensä, tapettavan tämän edelle? Näinkö tätä peliä pelataan?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #112

Juuri tämä. Asiat voisivat olla paljon huonomminkin. Onko se tämä kristillinen kulttuuriperimä, joka meidät saa ajattelemaan näin lohduttavasti?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #112

#112: Meneekö pitkään jatkuneen väärinymmärryksen uhri, joka on lukenut keskustelukumppaninsa viestin tämän trollaajan edelle? Näinkö tätä peliä pelataan? Väitätkö siis että olet esittänyt väitteitä, mutta et ehkä ole piitannut pätkääkään onko niille ehkä mitään perusteita vai eikö ole jussikangasluomaolkinukkedemarishow?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #110

Ne ovat seksuaalista häirintää ja väkivaltaa kokeneiden kannalta täysin relevantteja traumoja, joita et voi poistaa. Vähättelet heidän kokemustaan toteamalla, että pahemminkin voisi olla. Mutta ei se mitään, yleisesti ottaen olen tottunut siihen, että kovin paljon empatiaa ei näissä keskusteluissa kannata odottaa. Tarkoitushakuista väärinymmärtämistä ja vähättelyä sitäkin enemmän.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #113

...sanoo se, joka edustaa kaikkein sitkeimmin sitä tahallista väärinymmärrystä.

Mutta Markku, sinä kun joudut hoitamaan niitä traumoja, niin mikä olisi sinun ehdotuksesi, millä niitä traumoja ei enää tulisi? Onko sinun reseptisi sama kuin Tarja Halosen, eli "naisten ja miesten pitäisi yhdessä muuttaa asenteita niin että ahdistelijat muuttaisivat käytöstapojaan" vai miten se nyt menikään (on tuolla jossain ylempänä linkki Halosen neuvoista, jos huomasit). Eli miten esim. minä nyt naisena voisin vaikuttaa tuon blogissani olevan HS linkissä kuvatun ilmiön poistumiseen, niin että kyseiset miehet "muuttaisivat käytöstapojaan"? Ihanko että MeToohon osallistumalla?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #116

Kiitos ykkössijalle nostamisesta! Mainioita kysymyksiä.

Todettakoon ensin, että lääkäri saa kuunnella, keskustella, lohduttaa ja neuvoa ihmisiä ja auttaa heitä löytämään tien ulos kriiseistään. Se on etuoikeus, ei velvoite. Empatia on tärkeä työväline, jonka oppimismahdollisuudet ovat rajalliset. Huonointa "hoitoa" on kokemuksen kieltäminen ja vähättely.

Sinä toimit kuten parhaaksi näet. Tämä blogi kommentteineen on osa työkalupakkiasi. Monelle muulle se on MeToo-kampanjaan osallistuminen. Tunne, ettei ole yksin. MeToo on signaali kaikille, että seksuaalinen häirintä, väkivalta ja raiskaaminen on väärin, joka tapauksessa, aina.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #121

Meinaat, että joukkoraiskattu uhri, jonka raiskaajat eivät saaneet tuomiota, on kumminkin tosi huojentunut, kun saa MeToon kautta lukea, että Tarja Halosellekin joskus 50-luvulla oli kerran yksi mies työpaikalla "ehdottanut" jotain, mutta Tarjapa sanoi miehelle jotain nokkelaa. Ai että tämä lohduttaa joukkoraiskattua!

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #123

En meinaa. Tuula hyvä, vaikutat uupuneelta. Hyvää yötä ja onnellista uutta vuotta.

Juha Kuittinen

Joku voi kokea tulleensa seksuaalisesti häirityksi nähdessään kauppojen hyllyillä olevat Tom of Finland tuotteet.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Epäilemättä esim. Tom of Finland kahvipaketit voivat aiheuttaa ahdistuneisuutta. Asiasta voi huomauttaa henkilökunnalle ja reklamoida tuotteita valikoimassaan pitävälle yritykselle.

Juha Kuittinen

Joku voi kokea henkisen koskemattomuutensa loukatuksi- Tässäkin tapauksessa me too..

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tuula, sanot, että joukkoraiskauksen uhria ei mitenkään lohduta se, että joku muu kertoo omalle kohdalle sattuneesta lievemmästä seksuaalisesta häirinnästä. Luuletko, että lievempää seksuaalista häirintää kokenutta lohduttaa se, että joku on joukkoraiskattu?

Kysyin tätä jo aiemmin mutta kysyn sen nyt uudestaan, kun jätit vastaamatta. Kun hait itse apua häirinnän jälkeen niin miten olisit suhtautunut siihen, että joku olisi sanonut toimiasi törkeäksi ja vastenmieliseksi, koska kyseessä ei ollut joukkoraiskaus?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Kukkahattujussin puppugeneraattori jauhaa samaa soopaa hetken levon jälkeen.

Ota se levy jo pois päältä ja mene ulos hakemaan tuoretta happea keuhkoihisi.

Olet armoton takiainen, jolle paras apu olisi hellävarainen "luu kurkkuun". :)

PS. Älä pelästy luu kurkkuun -ilmaisua. Se on vaan semmoinen hauska sanonta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Löytyykö Markulta muuta sanottavaa kuin solvauksia? Jos ei niin tästä eteenpäin en ruoki trollia.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #134

Toimin kaikessa isänmaallisesti, rehellisesti ja tasapuolisesti. Ota opiksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #136

Marttila "Toimin isänmaallisesti, rehellisesti, tasapuolisesti" et siis ymmärrä ettei sinua kovin vakavasti voi ottaa koska halveerat koko ajan toisten mielipiteitä.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Kuvittelen, että MeToo-kampanja sataa homojen laariin eli vähänkään taipumusta omaavat tekevät päätöksensä sukupuolineutraalimpaan suuntaan. Siten pökköä heitetään pesään myös tältä suunnalta.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#129:

"Kuvittelen, että MeToo-kampanja sataa homojen laariin eli vähänkään taipumusta omaavat tekevät päätöksensä sukupuolineutraalimpaan suuntaan. Siten pökköä heitetään pesään myös tältä suunnalta."

Paljon on vielä yhteiskunnassa parannettavaa, kun joku pystyy ihan muina miesoletettuina heittämään näin järjettömän kommentin. Että oikein sataa homojen laariin. Taustaoletuksena homot ovat yhtenäinen, järjestäytynt joukko, joka vain odottelee seksuaalisuuden suuntauksen käännynnäisiä lisäämään omaa parittelumateriaaliaan. Ja siis metoo-kampanja ei heitä muuten kiinnostaisi, mutta tämän vuoksi sitä kannatetaan.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

R.Haapanen avaa leimakirveellään "miesoletettu" sen, mistä hänen intonsa kumpuaa.
MeToo-kuoren alta löytyy se, minkä Korpi-Anttila ounailee olevan taustalla.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kun luin otsikon, ajattelin, että olisikohan Komsilla kerrankin asiaa. #MeToo kampanjan nousuvaiheessa tuli itsellekin mieleen, että homma lähti lapasesta. Hyvä puoli oli sen asian esille tuominen, että sitä naisten (seksuaalista) häirintää tapahtuu läpi yhteiskunnan eivätkä ns. paremmat piirit ole yhtään sen puhtoisempia kuin roskasakkikaan.

Mutta niin vain blogisti onnistui tekemään jälleen täydellisen mahalaskun kuten moni kommentoijistakin. #MeToo kampanjalla ei ole sinällään mitään tekemistä raiskausten tai joukkoraiskausten kanssa. Ne ovat olleet ja tulevat olemaan aina rikollisia tekoja tekijän uskonnosta tai ihonväristä riippumatta. Ainoa yhteys on, että #MeToo kertoi sen, että yhteiskunnassa on sisäänrakennettuna toimintamalli, joka 'hyväksyy' ahdistelun. 'Pojat on poikia'. 'Ei se ota, jos ei annakaan - jos ei pyydä, ei saa pannakaan.'

Kaikki vain eivät osaa pysyä oikealla puolella flirttilinjaa. Ilmeisesti vallantunne on yksi asia, joka hämärryttää sopivan ja epäsopivan rajaa.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Puuttumatta nyt blogin pilkun paikkoihin, niin eikö MeToo - kampania ollut hyvä keskustelun ja toimenpiteiden avaus tulehtuneelle tabu - teemalle. Kysymyshän on viimekädessä kunnioituksesta ihmisen hengen ja ruumiin koskemattomuutta kohtaan.

Samasta ilmiöstä on kysymys kaikesta muusta kiusaamisesta ja vahingoittamaan tarkoitetusta väkivallasta, kuten joukkoraiskauksista. Tekijä haluaa tietoisesti mitätöidä kohteensa arvokkuuta ja itsetuntoa. Pitäisikin kysyä että minkä vuoksi.

Yhteiskunnan taholta tulevat ristiriitaiset singnaalit lisääntyvään raakaan väkivaltaan ovat outoja. Tapahtumien ennaltaehkäisyyn ei kiinnitetä riittävää huomiota. Sen sijaan rakennetaan "naisaitauksia" ja ehdotetaan ulkonaliikkumiskieltoja iltaisin.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Olet Juho oikeassa: "#MeToo kampanjalla ei ole sinällään mitään tekemistä raiskausten tai joukkoraiskausten kanssa." Ei varmaan olekaan, ainakaan mitään välitöntä tekemistä.

Itse ymmärsin kuitenkin niin, että blogisti halusi muodikkaan metoo-kohinan alta nostaa esiin sen raaemman turvallisuusuhan, jota kukaan ei voi enää kiistää - ei Euroopassa, ei Saksassa, ei Pohjoismaissa, eikä enää Suomessakaan.

https://www.theguardian.com/world/2017/dec/30/berl...
https://www.thelocal.se/20171229/police-investigat...

Jos on halua laajemmin ymmärtää asiayhteyksiä, niin pystyy helposti päättelemään, mikä assosiaatio syntyy teemojen 'me-too' ja 'safe zone for women' välillä. Ja jos mahalasku on tapahtumassa, niin se kohdannee ainakin niitä Prinsessa Ruususia, jotka eivät halua nähdä nenäänsä pidemmälle.

Mutta saivartelua painopisteistä voi jatkaa loputtomiin. Samaan muottiin emme saa aivoituksiamme mahtumaan. Eikä ole tarkoituskaan, sallikaamme mielipide-erot.

"Euroopan ihmisoikeussopimuksen mukaan sananvapaus on oikeus, joka sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta."

Hannu Töyri

Plokisti esitti asian hyvin ja toi esille asioita tuosta kampanjasta jotka ovat minuakin häirinneet eli epäilyttävää esille tuloa liioittelunn maku suussa.
#MeToo on joillekin vain niin sopiva väline ja muokattu siihen malliin, että se kohdistuu vain tiettyyn joukkoon, valkoiseen heteromieheen, eikä vahingossa. Otettaisiin ihan noin niin kuin sattumalta vain, tähän #MeToo kampanjaan mukaan esim. että vanhempi n. nelikymppinen homomies alkaa flirttailemaan nuorempia poikia, vaikkapa nyt vain 20v. tai vähän nuorempia, niin eikö siitä pitäisi puhua tämän kampanjan yhtedessä, että miten sopivaa sellainen on. Ei nyt ole omaa kokemusta, mutta kuka tietää onko tällaista sattunut Suomenmaassa?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Komsin olisi nyt syytä pysähtyä miettimään toviksi mitä oikein tuli kirjoitettua,sillä harvoin olen näin täyttä hölynpölyä lukenut näitä sivuilta. Komsin Pres. Halosen haastattelun tahallinen vääristely vei jo yksistään tältä blogilta pohjan pois. Mikäli Komsin tarkoitus oli hyökätä poliittisesti demarinaisia kohtaan, niin suosittelisin hänen ensin tutustuvan demarinaisten ajatuksiin ja tavotteisiin. Suutuspäissään ei kannata tietokoneen näppäimiin koskea koska jälki on juuri tälläistä mitä Komsilta tuli.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tämä blogikirjoitus on törkeä ja vastenmielinen tarkoitushakuisuudessaa, ottaen huomioon miten vakavista ja ongelmallisista asioista tosiasiassa on kyse.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Antti, jos tämä on tarkoitushakuinen, niin kerro minulle mikä on tässä se tarkoitus, jota haetaan, ja ennen kaikkea, m i k s i sitä tarkoitusta ei saa hakea? Koska tietenkin minulla on tarkoitus, niinhän kaikilla blogeilla on - kuka niitä muuten kirjoittaisi?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minun mielestäni, Tuula Komsi, potkaisit nyt pallon ohi maalin. Ja melko paljon.

Et tunnu juurikaan arvostavan naisten fyysistäkään koskemattomuutta kovinkaan korkealle, kun Päivi Räsäsen kohtelun saama julkisuuskin on mielestäsi tuomittavaa ja törkeää.

http://tuulakomsi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248358-...

Kun naisten fyysinen koskemattomuus ei sinua siis liikuta, ongelmanasi ei voine myöskään olla joukkoraiskaukset, eivät ainakaan, jos raiskaajajoukko ei koostu maahanmuuttajista. Näyttääkin siltä, että ainoaksi pääteemaksesi jää tuo ikuinen maahanmuuttovastaisuutesi, jonka ympärille pyrit tätäkin keskustelua viemään.

On mielestäni tökeröä, jollei ihan törkeääkin vähätellä naisten seksuaalista häirintää ja naisen oikeutta fyysiseen koskemattomuuteen.

MeToo -kampanja kohdistuu meihin miehiin ja asenteisiimme. Voimme pitää sitä loukkaavana ja syyllistävänä. Tärkeintä kampanjassa on, että me kaikki mietimme tekojamme ja sanojamme tarkemmin. Naisten oikeuksien korostaminen ei voi olla väärin. Ehkä pidemmällä tähtäimellä oikeuksien korostamisella syntyy vaikutuksia myös parisuhdeväkivallan vähenemisenä tai peräti raiskausten määrää pientävänä.

En usko henkilökohtaisen kampanjasi onnistuneen. Ei tämä ainakaan Väyrysen vaalityötä vauhdittanut.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Joskus pitää voida suuttua silloin kun on suuttumisen aika. Kun luin teidän poikien jäkätystä täällä, suutuin uudestaan. Teitä ei hitusen vertaa kiinnosta, millaisen uhan tuomista Eurooppaan olette itsekin olleet (demarien ohella) komppaamassa, mutta kun joku moittii demarinaisia ja tuota imelän valheellista ja naisten aitoa hätää pinnallistavaa muoti-MeToota, niin vingutte täällä että se muka olenkin minä joka vähättelen. Minä en voi teidän ajatuksianne muuttaa, saatte uskoa mitä haluatte, mutta ette ole siinä asemassa, että voisitte jotenkin nolata minua tai antaa arvosanoja. Vihainen olen edelleen, kroonisesti vihainen, kun vain ajattelenkin tuota blogini esiintuomaa ongelmaa. Vihaisena joskus nimenomaan pitääkin kirjoittaa, ja tämä on asia, jossa vihaisuus jatkukoon, ainakin niin kauan kuin tästä hirveästä ongelmasta ei saa ääneen puhua.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ja mitä tulee Väyryseen, niin mitä ihmeen tekemistä tällä on Väyrysen kanssa? Väyrysenkö mukaan minun pitää tästä lähin ajatukseni ajatella ja kirjoitukseni kirjoittaa? Ja ihanko oikein olisit Kai muuten äänestänyt Väyrystä, mutta tämä minun kirjoitukseni sai sinut toisiin ajatuksiin? Että voitkin olla lapsellinen, että tuommoisella luulet voivasi minut vaientaa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#146: Minun mielestäni, Kai Niemeläinen, potkaisit nyt pallon maalin ohi. Ja melko paljon. Et tunnu juurikaan arvostavan syyttömyysolettamaa. Näyttääkin siltä, että ainoaksi pääteemaksesi jää tuo ikuinen monikultturismin ylistäminen jonka ympärille pyrit tätäkin keskustelua viemään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minäkö? Eikö Komsi?

Komsihan se on sanonut että demarinaisten ja Räsäsen avautumiset seksuaalisesta ja fyysisestä häirinnästä ovat törkeitä. Ja että ne ovat törkeitä koska jossain on turvapaikanhakijoiden joukkoraiskaamia.

Mitä syyttömyysolettamaa en nyt arvostaisi? Jos ihminen kertoo joutuneensa seksuaalisen ahdistelun kohteeksi, ei ensimmäisenä voida olettaa, ettei hän olisi. Ei syyttömyysolettama toimi noin.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #154

#154: "Jos ihminen kertoo joutuneensa seksuaalisen ahdistelun kohteeksi, ei ensimmäisenä voida olettaa, ettei hän olisi. Ei syyttömyysolettama toimi noin."

-> Olet vain ymmärtänyt asian väärin. Ei syyttömyysolettamassa ole kyse siitä, mitä tuossa edellä esität.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä Tuula edelleen ajankohtaisesta kirjoituksestasi! Näytät olevan nainen, jolle kaikkien naisten alistetun aseman esille tuominen on tärkeää. Sinulla on sydän paikallaan ja rohkeutta puuttua näihin epäkohtiin. Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!:)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Näytät olevan nainen, jolle kaikkien naisten alistetun aseman esille tuominen on tärkeää."

Hän kirjaimellisesti haukkuu seksuaalisesta häirinnästä kertovien naisten toimintaa törkeäksi ja vastenmieliseksi ja esittää heistä täysin valheellisen väitteen. Miten ihmeessä kukaan voi päätyä tuollaiseen käsitykseen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Muslimit raiskaa suomalaisia naisia. Miksi näillä muslimeille löytyy ymmärtäjiä?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jarmo Makkonen, sinä olet tyypilliseen tapaasi täysin metsässä. Mitäpä jos osoittaisit sanojesi tueksi joitain todisteita: missä yhteydessä olet havainnut ymmärrystä yhdellekään raiskaajalle?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kyllä sitä muslimien raiskausten ymmärrystä löytyy roppakaupalla kun asia koitetaan ihan jatkuvasti sivuuttaa n.s. bullshitillä. Kummaa kun sateenkaariväki ymmärtää myös nauraa kun imaami kertoo että homoudesta saa kuolemantuomion. Tämä siis tässä maassa jossa kauhistellaan ja syytetään häirinnästä jos katsotaan tissejä tai persettä liian kaukan. Taisi joku demari jopa ehdottaa että tissien tuijottamisesta tehdään rikos.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset