Tuulan kliseeklinikka

Epärehellisyys on tuomittavampaa kuin rehellisyys!

Työttömien ns. aktiivimalli on suututtanut kansalaisia ja luonut poliittiseen kenttään jakolinjoja, jollaisia emme ole vähään aikaan nähneet. Tähän liittyy paljon katkeruutta, jopa vihaa, ja se on saanut monet puhumaan avoimemmin - tunteet ovat hieman heikentäneet poliittista itsesuojeluvaistoa molemmin puolin.

Niinpä jotkut ovat julkisissa keskusteluissa paljastaneet ns. todellisen karvansa. Se, mikä itseäni eniten häkellyttää, on hallituksen ja hallituspuolueiden poliitikkojen ja heidän tukijoidensa (epäilemättä yhteiskunnan hyväosaisia kaikki) häpeilemätön halveksunta huono-osaisempia, tai itse asiassa aivan tavallisia suomalaisia kohtaan. Aktiivimallin yhteydessä on rohjettu jopa puhua rangaistusten välttämättömyydestä, ikään kuin työttömyys todella olisi rikos, eikä olla ymmärtävinään, että työttömyys voi ihan oikeasti kohdata kenet vain, ei pelkästään niitä enimmäkseen poliittisesta fiktiosta tuttuja luuserihahmoja, jotka suorastaan valitsevat työttömyyden silkkaa laiskuuttaan ja itsekkyyttään.

Poliittisen kerman edustajat tuntuvat uskaltavan laukoa nyt ihan mitä vain, joko suoraan tai rivien väleissä.

Karmeaa on paitsi sanojen käyttö, myös se, milloin sanojen käyttöä paheksutaan ja milloin sitä EI paheksuta. https://yle.fi/uutiset/3-10009628 Kun hallitus tuntuu kääntyvän omia kansalaisiaan vastaan suorastaan sadistisin sanakääntein, on aivan ymmärrettävää, että haukutut ja moneen kertaan nöyryytetyt kansalaiset kertovat ääneen, miltä kohtelu on tuntunut. Se on varmasti monien mielestä tuntunut suorastaan murhaavalta, ja "niskalaukaus" - vertaus on kaikessa karmeudessaan hyvin kuviteltavissa oleva metafora. Olisin tarpeen vaatiessa voinut itsekin käyttää tällaista kielikuvaa - hienoa että jotkut uskaltavat kertoa poliitikoille, miten ovat nykymenon kokeneet.

Mutta sitten nouseekin meteli. Kansalaiset eivät saa tuntea näin. Tai jos tuntevat, he eivät saa sanoa näin. Tai jos sanovat, he eivät saa sanoa poliitikolle näin. Tai jos sanovat poliitikolle, niin poliitikko ei saa hiiskahtaa, että kansalaiset kokevat näin!! Voi tätä tekopyhyyttä!

Sen sijaan, että taivastellaan sanojen rumuutta ja ikävää sisältöä, pitäisi taivastella tätä valehtelun määrää! Jo sana "aktiivimalli" on törkeää valehtelua. Se ei liity työttömän omaan aktiivisuuteen mitenkään, kuten moni on todennutkin. Innokaskaan työnhaku tai esim. vapaaehtoistyö ei välttämättä säästä rangaistukselta eli päivärahan leikkaukselta.

Jos siis jotain paheksutaan, paheksuttakoon epärehellisyyttä mieluummin kuin rehellisyyttä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Joku Rautiainenkin on tunnettu Niskalaukaus-triostaan

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kannattaa käydä lukemassa uusi juttu, jossa selviää kaiken tapahtuneen salassa jo 4 vuotta sitten ja sitä ennen oli tämä opiskelijatoimittajien tuima-kotisivun lanseeraama keksitty juttu sosiaalipummista Tatusta, koska jutussa vilisi niin paljon virheellisiä tietoja ja niitä korjailtiin kiireessä.

Se mitä aiemmin tehtiin salassa, ei yleensä kestä päivänvaloa:

http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2...

Siinä näkee linkeissä, että valmistelevia esitysmallien sisältö muistuttaa ja muuntuu aina siihen nykyiseen aktiivimalliin.

Mediakonsertti vielä siinä tehtaili juttuja ja esim Iltalehdessä sellaisen jutun, joka sisälsi sekin paljon virheitä ja sen kyllä huomasi.

Näin sitten saatiin tahallisesti Hasbaran metodein mielipiteiden asennemuokkauksia hyvissä ajoin, jotta saataisiin runnottua viallinen esitys läpi.

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1317...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Joo, onhan se ilmiselvää että näissä jutuissa on pidemmän aikaa valmisteltu käsikirjoitus, josta suurin osa pidetään piilossa

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Sitäpaitsi eduskunnan runnoma aktiivi-malli laki, jonka presidentti Niinistö hyväksyi mukisematta,ei ilmeisesti ole sopusoinnussa perustuslain kanssa.Katso tarkemmin Jukka Leppälahden blogi aiheesta tässä lehdessa. Mitä tekee oikeuskanskansleri Pöysti? Seuraa katseella!!Mihin tämä maa on menossa?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #10

@10. Olen lukenut Leppälähden blogin ja kerroin, etten usko Tuomas Pöystin tekevän mitään, kun on ollut useita ongelmallisia syitä:

Tässä lisää: https://jyrkivirolainen-oikeus.blogspot.fi/2017/04...

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Hasbara - metodi onkin kätevä...antaa ymmärrettävää kehystä tämän ajan ilmiöistä varpaillaankävelystä jalkojen sitomisineen piikkikorkokenkineen mikro ja makrohameineen liehuvine hiuksineen. Mitään ei sanota eikä lujaa juosta. "Ei varpaillaan seisova pysy tukevana" (Kiinalaisen runonpätkä)

""Freeman täsmentää: "Sensuurin, agitpropin ja propangandan tavoin hasbara on laskelmoitua kommunikointia, jonka tarkoitus on vaikuttaa kognitioon (havainnot, tieto, ajattelu, huomiointi ) sekä käytökseen manipuloimalla käsityksiä ja havaintoja (perception) asioiden syistä sekä muovata kantaa ja mielipidettä (position) yksipuolisella argumentoinnilla, ennakkoasenteita sisältävällä aineistolla tai tunteisiin vetoamalla.""

Käyttäjän PeterLindberg kuva
Peter Lindberg

Käväisin aikoinaan erään ministeriön työryhmässä, jossa pohdittiin, onko senaikainen ulosottokorko riittävän korkealla tasolla. Elettiin 90-luvun lamaa ja kansalaisten maksumoraalia epäiltiin. Monen työryhmäläisen mielestä köyhän kyykky ei ollut riittävän syvä ja lisäsanktioita tarvittiin. Ja ihan samalla tavalla herrasväki silloinkin pöyristyi, kun epätoivoiset ihmiset eivät ymmärtäneet olla kiitollisia kiusaamisesta. Jälkeenpäin on sitten paljastunut, miten surkeasti lama hoidettiin.

Kusipäiden määrä populaatiossa on todennäköisesti vakio. Hädän hetkellä – kuten lamassa ja työttömyydessä – osa päättäjistä saa puhdasta tyydytystä heikomman kurmuttamisesta.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

”Poliittisen kerman edustajat tuntuvat uskaltavan laukoa nyt ihan mitä vain, joko suoraan tai rivien väleissä”.

Suomalaisia hallitsevat EU-diktatuuri ja kulloinkin vallassa oleva hallituspuoluediktatuuri. Demokratia on peitesana myös kansainvälisessä käytössä, kun jenkit ”vievät demokratiaa” esimerkiksi Irakiin, Libyaan tai johonkin muuhun ”roistovaltioon”. Tarkoitus on tietenkin hallita alueita sotilaallisesti ja taloudellisesti (asevienti uskollisille ”roistoille” ja öljyä Jenkkilään!).

Suomen ”demokraattinen diktatuuri” ilmenee tänä päivänä kokoomuksen ja keskustan vallankäyttönä ja harhaanjohtamisena (lue: valehtelemisena).

Kokoomuksen ja keskustan ministerit valehtelevat aktiivimallista. Keppi työttömille on jo valmisteilla

Ministerit Kai Mykkänen (kok) ja Mika Lintilä (kesk) valehtelevat hätäpäissään aktiivimallista

Kokoomuksen ja keskustan ministerit antoivat harhaanjohtavan kuvan aktiivimallista – 18 tunnin talkootyö tai työttömän aktiivisuus eivät estä sanktioita. Mykkäsen puheet eivät vastaa lain vaatimuksia. Lintilän kommenttia voi pitää lain valossa harhaanjohtavana.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005513911.html

Aktiivimalli loukkaa yleistä oikeustajua – siksi se sai vastaansa kansanliikkeen

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus koki yhden ikävimmistä yllätyksistään, kun vuodenvaihteessa voimaan tullut työttömyysturvan aktiivimalli sai vastaansa kansanliikkeen. Vain pari viikkoa sitten hyväksyttyä lakia vastustava kansalaisaloite on koonnut jo satatuhatta allekirjoitusta.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005513618.html

Aktiivimalli on tuontituote Tanskasta, jossa yhdellä työvoimavirkailijalla on 12 asiakasta – Miten se toimii Suomessa, kun asiakkaita on 166?

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005513489.html

Seuraava keppi työttömille on jo valmisteilla: 60 päivän karenssi, jos et hae töitä kerran viikossa

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/seuraava-ke...

Marko Parkkola

"Epärehellisyys on tuomittavampaa kuin rehellisyys!"

Ei ole. Ollessani Solitalla töissä, meillä järjestettiin firman bileet eräs torstai-ilta. Seuraavana päivänä useat työkaverini olivat "vatsataudissa". Minä ilmoitin pomolle rehellisesti olevani krapulassa ja tekeväni työtunnit viikonlopun aikana, kuten teinkin.

Palkka rehellisyydestä oli puhuttelu maanantaiaamuna, kun saikuttaneet työkaverini selvisivät sanktioitta. Minä olin jopa tehnyt ne työtunnitkin.

Valehtelemalla pääsee pitkälle, rehellistä lyödään. Se on suomalainen yhteiskunta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset