Tuulan kliseeklinikka

Palvelkaamme Isis-veteraaneja?

Ylen A-studiossa oltiin tänä iltana kovin huolissaan. Isis-rintamalta on tulossa paljon takaisin palaavia "sotaveteraaneja". Toinen haastateltavista, Supon Pekka Hiltunen muistutti moneen kertaan turvallisuusuhkasta maissa, joihin Isis-veteraanit palaavat.

Toimittaja Markus Liimataisen puheissa taas huoli oli ennen kaikkea se, ettei meillä välttämättä riitä "palveluja" näille palaajille, esimerkiksi arabiankielisiä terapiapalveluita on huolestuttavan vähän saatavilla, muista palaajien äidinkielistä puhumattakaan.

Mahdollisesti voi myös käydä niin, että kansalaiset saattaisivat jotenkin vieroksua jihadistisen liikkeen jäseniä, eivätkä työnantajat ehkä innostu jihadistin palkkaamisesta rehellisiin töihin, ja näin he voivat "syrjäytyä uudestaan", kuten ohjelman insertissä todettiin. Samalla todettiin, ties kuinka monennen kerran, että heidän lähtönsä Isisin riveihin johtui alun perinkin "vaikeuksista" nykyisissä eurooppalaisissa kotimaissaan - ja sehän on, tiedätte keiden syytä.

Ohjelmassa painotettiin, miten paljon "apua ja tukea" Isis-rintamalta palaava tarvitsee. Veronmaksajien raha tietysti tulee nyt hyvään käyttöön, mutta mitä muuta tavallinen kansalainen voisi tehdä Isis-veteraanin hyväksi, etenkin sellainen aika tavallinen kansalainen, joka joutuu rehellisenä ihmisenä myöntämään, ettei tosiaankaan kovin mielellään haluaisi olla jihadistien kanssa yhtään missään tekemisissä? Onko vain myönnettävä, että syyllistyy jatkossakin "syrjintään" ja on siten siis jatkossakin syyllinen terrorismiin ja jihadismiin, kuten A-studiossa jälleen kerran vihjattiin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

29Suosittele

29 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (138 kommenttia)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Niin, unohdin mainita toisen haastateltavan, jonka nimi ei nyt muistu mieleen. Hän painotti, ettei "liberaali demokratia" voisi hyväksyä sellaista, ettei jihadisteja päästettäisi takaisin Eurooppaan ollenkaan. Meneekö missään raja, mitä kaikkea "liberaalin demokratian" tulee hyväksyä, ja jopa palkita erityisellä "tuella ja avulla"?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Suomi on hyville maahanmuuttajille huonon maa, huonoille hyvä ja erittäin huonoille erittäin hyvä.

Sellainen tulija, joka ilmoittaa tulevansa töihin ja on jonkun sortin ammattiossaja joutuu todistamaan etukäteen tarpeellisuutensa.

Sellainen tulija, joka ei ole tulossa töihin, saa automaattisesti asunispalvelut ja elatuksen.

Ja jos tulija on ollut mukana terroristijärjestön hommissa, sitten kannetaan suurta huolta jo äidinkielisistä terapiapalveluistakin.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

" Samalla todettiin, ties kuinka monennen kerran, että heidän lähtönsä Isisin riveihin johtui alun perinkin "vaikeuksista" nykyisissä eurooppalaisissa kotimaissaan - ja sehän on, tiedätte keiden syytä."

En tiedä. Kerro!

"Onko vain myönnettävä, että syyllistyy jatkossakin "syrjintään" ja on siten siis jatkossakin syyllinen terrorismiin ja jihadismiin, kuten A-studiossa jälleen kerran vihjattiin?"

Kuka A-studiossa vihjasi?

Kuka on syyllinen terrorismiin A-studiossa lausutun perusteella, missä kohtaa ohjelmaa, millä sanoilla tämä vihjaus tehtiin?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Katso se insertti. Siinä nimen omaan sanotaan, että isisiin lähtijöillä on ollut "vaikeuksia" ja että kun he palaavat, heille tulee niitä uudestaan, kun eivät ehkä taaskaan kelpaa esim. töihin, jolloin he syrjäytyvät uudelleen. Tämä sisältää sen virheellisen oletuksen, että isisiin lähtijöillä olisi jo alun perinkin ollut sellainen "vaikeus" että he eivät ikään kuin kelpaa, ja nyt isisiin liittymisen jälkeenkään eivät kelpaa, joten ei tästä voi tehdä muuta johtopäätöstä kuin että kantaväestö on ollut syypää radikalisoitumiseen ja nyt sitten uudestaan samaan asiaan syypää. Tätähän meille on eri tavoin viestitetty ihan koko ajan. (Itse asiassa myös "islamofobia" on nimenomaan keksitty tätä syyllistämistarkoitusta palvelemaan.)

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Olen sen insertin katsonut ja sinä et kykene vastaamaan kysymyksiin, jotka perustuvat suoriin lainauksiin oman tekstisi väittämistä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #5

Me emme näköjään puhu samaa kieltä. Mutta se ei ole minun ongelmani.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #6

Minkä neuvon antaisit kirjoittajakouluttajana sellaiselle skribentille, joka esittää väitteitä mutta ei kykene niitä yksilöimään eikä perustelemaan?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #7

Ehkä kuuntelisin ensin puolueettomalla korvalla, mitä hän sanoo. Kirjoittajaohjaajana tiedän senkin, että asioita voi sanoa joskus suoraan mutta myös implisiittisesti eli rivien väleissä. Esim. propaganda toimii usein juuri niin. Osa ihmisistä tosin ei ymmärrä mitään muuta kuin selkokieltä, joten he ovat tavallaan kirjoittajakouluttajankin ulottumattomissa. Ja tämän enempää en keskustele ammatistani.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #8

Sanot blogissasi asioita, joita et kykene perustelemaan ja yksilöimään. Näinhän se propaganda lähtee oikein alan ammattilaisen kynästä!

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #9

Ilkka, tällaisten heittojen sijaan sinun olisi parempi esittää suoraan missä Tuulan kirjoituksessa on asiavirheitä. Tuula on esittänyt jotain ja sinä väität että kirjoituksessa on virheellisyyksiä, kerro siis mitä ne ovat. Yksiselitteisesti.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #11

Kerro sinä, missä kommentissani olen väittänyt, että Tuulan kirjoituksessa on asiavirheitä? Pyysin Tuulaa antamaan esimerkkejä väitteidensä tueksi. Niitä hän ei antanut, koska ei kyennyt.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #30

#30: Hyvä kaima, et sinäkään kykene yksilöimään, mitkä edes olisivat sellaisia väitteitä, jotka kaipaavat lisätukea. Sen sijaan viittaat vain epämääräisesti "asioihin" joita mielestäsi ei ole perusteltu ja yksilöity, mutta et kykene osoittamaan, mitkä tarkalleen olisivat tällaisia asioita. Ei kovin fiksua.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #112

Tässä kertauksen vuoksi ne väitteet ovat kuten jo kommentissani #2:

" Samalla todettiin, ties kuinka monennen kerran, että heidän lähtönsä Isisin riveihin johtui alun perinkin "vaikeuksista" nykyisissä eurooppalaisissa kotimaissaan - ja sehän on, tiedätte keiden syytä."

En tiedä. Kerro!

"Onko vain myönnettävä, että syyllistyy jatkossakin "syrjintään" ja on siten siis jatkossakin syyllinen terrorismiin ja jihadismiin, kuten A-studiossa jälleen kerran vihjattiin?"

Kuka A-studiossa vihjasi?

Kuka on syyllinen terrorismiin A-studiossa lausutun perusteella, missä kohtaa ohjelmaa, millä sanoilla tämä vihjaus tehtiin?

Käyttäjän JoniPalomki kuva
Joni Palomäki

Sotaseikkailijoita on lähtenyt Suomesta ennenkin. Nyt rintamilta paluumuuttavat ovat edeltäjiään isompi uhka. Sodan on luvattu jatkuvan paluumaissa. Tässä yhteydessä sota tarkoittaa siviileihin kohdistettuja brutaaleja terroritekoja.
Suomen sisäiseen turvallisuuteen pitää paneutua tarkoin. Turun väkivallanteot eivät saa toistua.
Kansalaisten turvallisuudesta vastuussa olevat viranomaiset eivät tiedä, keitä maahan on tullut, mitkä ovat heidän taustansa ja missä he ovat. ISIS-järjestön palvelukseen sotatoimiin ja -rikoksiin täältä hakeutuneista 10-20 prosenttia on tietymättömissä, myöntää SUPO:n asiantuntija YLE:lle.
Kalfaatin sotilaalliseen ja ideologiseen koulutukseen osallistuneet ovat vakava turvallisuusuhka rekrytoituneen sukupuolesta riippumatta.
Ennen kuin yhteiskuntamme alkaa valmistella sotaseikkailuun lähteneitten uudelleenasuttamista ja kotoutustoimia, täytyy jokainen vähänkin epäilyksenalainen pitää visusti lukkojen takana odottamassa selvityksiä osuudestaan ISIS-järjestön rikoksiin. Sen jälkeen oikeuslaitos punnitsee syyttömyyksiä ja syyllisyyksiä.
Sotatoimien ohessa tehtyjä lapsia varten Suomessa riittänee pykäliä. Lastensuojelullisesti huostaanotto lienee mahdollinen jopa niin kevein syin, että isää ja äitiä epäillään joukkotuhonnasta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tuula katseli A-studiota rasistilasit päässä, joten syntyneet tulkintavirheet ovat ihan ymmärrettäviä. Maailmalla on paljon kokemuksia siitä kuinka sotaveteraanien on vaikeaa sopeutua takaisin rauhanajan yhteiskuntaan. Myös Suomella, joka jätti sotaveteraaninsa selviämään täysin omin avuin. Siinä ajassa ja mittakaavassa asia on ymmärrettävääkin, mutta nyt kyse on muutamasta kymmenestä henkilöstä.

Toimittaja tosiaan oli ohjelmassa vähän harhateillä sen kielikysymyksen kanssa. Suomeen palaava Suomen kansalainen todennäköisesti puhuu ja vähintään ymmärtää täällä puhuttuja kieliä. Suomea, ruotsia tai englantia.

Palaaja tulee varsin pettyneenä ja kovia kokeneena takaisin hävityn sodan jälkeen. Täällä Tuula haluaisi kovasti jatkaa hänen potkimistaan. Mitähän siitä seuraa?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kapteeni Haddockia siteeraten: "senkin bazzi-busukki"

Isis-joukoissa taistelleet eivät ole sotaveteraaneja.

Häpäiset sotaveteraanit vertaamalla tätä roskajoukkoa oikeisiin sotaveteraaneihin. Isis-taistelijat ovat terroristeja, jotka ovat lähteneet taistelemaan, eivät suojellakseen itsenäisyyttä, vapautta, tasa-arvoa tai muuta oikeushyvää, vaan tarkoituksenaan tappaa ja murhata.

Sotarikolliset on yleensä ripustettu narun jatkoksi tai tuomittu elinkautiseen vankeuteen sen sijaan, että heille taattaisiin tavallisia kansalaisia paremmat sosiaalietuudet ohituskaistoineen.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Isis-joukoissa taistelleet eivät ole sotaveteraaneja""

Niinpä. Liian yksinkertainen lähtökohtainen tosiasia, jotta kognitiiviselle dissonanssille rakennettu, eurooppalaisesta syyllisyysfundamentalismista, ihmisarvo- ja ihmisoikeusidealismista, etc, liikkeelle lähtevä ja lopulta älyllisiksi häränpyllyiksi kääntyvä näennäishumanismi pystyisi tämän lähtökohdan lähtökohdaksi ottamaan.

Yhtäältä jo terrorijärjestöön kuuluminen ja terroritekojen valmisteleminen katsotaan raskaaksi rikokseksi. Nyt sitten mitä raaimpiin sotarikoksiin syyllistyneen järjestön riveistä muina miehinä takaisin pakeneville ollaan järjestämässä todellista sosiaalipoliittista paraativastaanottoa.

Eikä YLE:n toimittajan korvien välissä mikään hälytyskello soi.

Eikä näissä palstakeskusteluissakaan mikään dissonanssi näytä "ihmisoikeusideologeja" itseään häiritsevän. Todellisuudentajuttomat kverulaatiot kukkivat. Huhhuh tätä mussuhumanismia.

Kiitokset Tuula Komsille tuon yleisen ja myös YLE:n toimittajille niin ominaisen asennevamman esiintuomisesta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kyllä jokainen sotilas joka on oikeasti sotinut on sotaveteraani. Jos olet jostain syystä glorifioinut talvisodan sankarit ja varannut tuon nimityksen heille, olet väärässä. Sorry vaan.

Irakin ja Syyrian rintamilla aikansa palvelleet sotilaat ovat veteraaneja ihan riippumatta siitä kenen joukoissa he taisteluissa olivat. Moni on osallistunut useammankin osapuolen joukkoihin riippuen vähän mitkä ryhmittymät milloinkin ovat kimpassa ja milloin taas sotivat toisiaan vastaan. Varsinkin Syyrian rintaman tilanteet ovat olleet erittäin sekavia jo sisäisesti eri kapinallisryhmien kesken. Saati kun "auttamaan" ovat rynnänneet ISIS, Venäjä, USA, Turkki ja kuuleman mukaan nykyisin vielä Afganistanin Talebankin.

Ja kyllä suurin osa täältä on varmasti lähtenyt rakentamaan jonkinlaista islamilaista onnelaa. Paikan päällä todellisuus on sitten paljastunut vähän toisenlaiseksi.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #127

Sinulla on Börje hyviäkin ajatuksia, kuten miniydinvoimalat.

Miksi ihmeessä hakkaat päätäsi Karjalan mäntyyn tässä veteraaniasiassa?

Minullakin on oikein valtion myöntämä YK-veteraanikortti, mutta siihen ei liity minkäänlaisia etuja. En saa ohituskaistaa, vaikka olen viettänyt vuoden nuoruudestani vinkuintiastanissa rynkky kainalossa sotilasta leikkien. Meitä uuden polven veteraaneiksi kutsuttavia suomalaisia on kymmeniä tuhansia. Osa on saanut siipeensä näillä reisuilla, muttei valtio hyvitä siitä mitään.

Talvisodan sankarit, ne jotka henkiin jäivät, saivat uuden komennuksen vielä jatkosotaan. Talvi- ja jatkosodan taistelijat ovat ainoita, jotka suomalaisina ansaitsevat veteraanitunnuksensa.

Muun muassa kirjoistaan tunnetut Marco Casagrande ja Jari Anttonen olivat Bosniassa palkkasotilaina. He palasivat Suomeen sotarikoksista epäiltyinä, eivät sankareina tai veteraaneina.

Sankareita eivät ole myöskään ISIS-joukoissa taistelleet retkut. He ovat vain ja ainoastaan sotarikollisia vähintäänkin syytä epäillä perusteella, osa jopa ilmeisin syin, kun ovat kuvanneet tai kuvauttaneet hirmu- tai raukkamaisia tekojaan.

Menkööt muukalaislegioonaan, jos katon päälleen haluavat. Suomalaisen veronmaksajan ei pidä sitä kustantaman.

Lisäkommentit katson minäkin jo trollaukseksi.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #127

""Jos olet jostain syystä glorifioinut talvisodan sankarit ja varannut tuon nimityksen heille ""

Itse asiassa käytämme veteraani-sanaa juurikin kunnioituksen osoituksena. Jokainen kansa puhuu omista veteraaneistaan. Teknisenä terminä voidaan toki puhua minkä tahansa maan ja minkä tahansa sodan veteraaneista. Mutta emme puhu esimerkiksi "natsiveteraaneista".

Emme myöskään hyväksy ISISin "taistelijoiden" kunnioittamista veteraaneina. He eivät koskaan oikeasti kotoutuneet Eurooppaan tai tähän maahan, vaan kävivät koko ajan vain omia sotiaan omien korviensa välissä ja valitsivat lopulta värväytymisen taistelijaksi. Kun he tulevat takaisin, he ovat kotoutumattomuutensa lisäksi raaistuneita.

Ja siksi he ovat todellinen ja paha turvallisuusuhka. Ja sellaisina heitä pitäisi käsitellä. Kysymys ei ole mistään moottoripyöräkerhosta, jonka maahantulo kyllä evätään. Kysymys ei myöskään ole pelkästään raaistuneista yksilöistä. Kysymys on maailmanlaajasta kulttuurikonfliktista, jossa Eurooppa ei omien traumatisoituneiden syyllisyyksiensä takia pysty näkemään todellisuutta oikein vaan pakenee ideologisiin ihmisoikeusidealismeihinsa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Hyi helvetti. Ei voi muuta sanoa. Isis-siat hautasivat lapsia elävältä, polttivat vankeja elävältä, heittivät homoja katoilta, jne ja Börje vertaa heitä sotaveteraaneihin, jotka ovat vain pettyneitä, kun ovat hävinneet sodan. Kuvottavinta mitä olen lukenut pitkään aikaan.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Yritän suhtautua Börjen kommenttiin positiivisessa sävyssä. Minusta näyttää siltä että Börje sinnikkäästi yrittää viisastella pelkästään vastaanväittämisen ilosta. En minäkään voi kuvitella että hän ajatteisi, että ISIS:n joukkoihin ryöstämään, raiskaamaan ja tappamaan lähteneet *****t (* olisivat mitenkään verrattavissa kotejaan ja isänmaataan ylivoimaista hyökkääjää vastaan puolustaneisiin miehiin. Kenties häntä vaivaa suuri tarve inttää vastaan inttämisen ilosta, kuka tietää?

*) Vaihda tähtien tilalle jokin nimitys, joka sopii sinun arvioosi näistä rikollisista.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #111

Saatat olla oikeassakin, sillä usein Börjeltä saa lukea ihan asiallista juttua. Siksi olikin pöyristyttävää lukea Börjeltä Salakarin tasoista trollausta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ruotsiin on palannut 150 jihadisti-sotilasta. Poliisi seuraa heidän toimiaan. Olemme samassa tilanteessa muidenkin maiden kanssa Euroopassa palaajien osalta. https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/g9PW...

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Jos hallitsijamme olisivat toimineet oikein, emme olisi samassa liemessä näiden maiden kanssa. Mutta kun eivät sitä tajunneet tehdä niin minkäs sille voi? Ehkä äänestää ensi kierroksella muita ehdokkaita. Tuskin he voivat enää tuon huonompia olla?

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Jos saisin valita, niin ne jotka lähtivät Isisin riveihin vapaaehtoisina -
ei paluuta enää tänne veronmaksajien kustantamaan "avohoitoon". Ei missään
nimessä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Niitä tiedetään palanneen 20. Meillä ihan eri tilanne kuin vaikkapa Ruotsissa. Ei varmasti ole ongelma seurata kahdenkymmenen tekemisiä. https://yle.fi/uutiset/3-10034474

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Olen kanssasi samaa mieltä. En sinne lSIS- porukoihin lähteneitä kaipaile tänne takaisin.

Mutta miten asia hoidettaisiin käytännössä? Mitä lakiin perustuvia vaihtoehtoja meillä on käytettävissämme?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mitä lakiin perustuvia vaihtoehtoja meillä on käytettävissämme?"

Itsenäisenä valtion Suomella on kaikki keinot käytettävissä haitallisen maahanmuuton estämiseksi. Helpoin keino on estää paperiton maahanmuutto ja paperit tietenkin tarkastetaan rajalla. Tätä menetelmää käyttää jo moni itsenäinen valtio.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #54

Suomen kansalaisuuden omaava ISIS- taistelija, joka palaa Suomeen täältä lähdettyään, näyttää paperinsa rajalla ja siirtyy Suomen maaperälle.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #58

Siksi näiltä terroristeiksi lähteviltä, tulisi poistaa suomen kansalaisuus ja evätä takaisintulomahdollisuus. Terroristiksi lähteminen on oma valinta ja kun on valinnan tehnyt, niin kärsiköön myös seuraukset. Eikö myös ihmisoikeuksien tulisi suojella ennemminkin terroristien uhreja, kuin terroristeja?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #68

Miten Laitinen toteutat Suomen kansalaisuuden poiston?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #71

No kun kerran kysyit, niin minä poistaisin automaattisesti kansalaisuuden sellaisilta henkilöiltä, jotka lähtevät terroristiksi johonkin toiseen maahan. Samalla poistaisin kansalaisuuden myös sellaisilta turvapaikkaa hakeneilta, jotka käyvät kotimaissaan lomailemassa tai jotka ovat muuttuneet turvallisiksi maiksi. Mielestäni turvapaikan ei tulisi olla elinikäinen, vaan vain sen aikaa, kunnes oma maa on taas rauhallinen.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #75

Kysymykseni ei ollut konditionaalissa. Miten hoidat asian?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #90

Kerroin miten hoitaisin asian, jos minulla olisi siihen valta. Mutta tokihan ymmärrät, ettei minulla tavallisena kansalaisena ole siihen valtaa?

Tällä hetkellä hoidan asiaa siten, että äänestän sellaisia ehdokkaita, jotka ovat samoilla linjoilla kanssani ja myös kirjoittelemalla asiasta tälle palstalle.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #97

Tämähän on se minun alkuperäinen pointtini. Me toimimme nykyisen lainsäädännön puitteissa ja tarvittaessa kansanedustajat muuttavat lainsäädäntöä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #101

Ei lakeja tarvitse muuttaa, vaan muuttaa niiden tulkintaa. Historian valossahan näitä lakeja on ollut vaikka minkälaisia ja valtaapitävät ovat tulkinneet niitä täysin mielivaltaisesti kautta historian. Joten muutetaan vain lakien tulkintaa, niin asia on hoidossa jo nykyisilläkin laeilla.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #103

Joo, ei tähän kommenttiin #103 ehkä kannata sen enempää tarttua.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #107

Totta. Kansalaissodan jälkeenkin myönnettiin valkoisten joukossa taistelleille, myös niille murhamiehille, täydellinen armahdus. Tuntuu että nykyisessä ilmapiirissä sellainen olisi vaikea saada enää läpi näille ISIS-kavereille. Toisaalta yhdeltäkään Tammisaaren keskitysleirin vartijalta ei poistettu kansalaisuutta, joten tuskin niin tapahtuu nytkään.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Yleltä täysin mielenvikainen ohjelmaosio; älyllisen infantilismin huippusuoritus. Oppikirjaesimerkki alennettujen odotusten rasismista.

Aikamme taudinkuva tarkentuu jälleen; palaavalle murhaaja-armeijan sotilaalle tukipalveluita. Valitsemallaan kielellä, joka ei ole suomi.

Jep jep.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Sotaveteraani, vapaaehtoistaistelija...eikös isis olekaan enää terroristijärjestö? Pitäisikö puhua siis terrorismista ja terroristeista? Miksi näitä ei rinnasteta natseihin? Siellä katkotaan kauloja, poltetaan elävältä, pidetään seksiorjia, ammutaan rivistä naisia, lapsia...

Jestas. Ja ollaan huolissaan murhaajien mielenterveydestä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Erityisesti äitinä ja naisena ajattelen ihan samoin kuin Outikin. Sodassa ihmiset yleensä vielä raaistuvat entisestään lisää ja nämä kaikkine tekoineen ovat minustakin ilmiselvä uhka maallemme. Olen lukenut niin paljon lähinnä saksalaisista lehdistä heidän ninmenomaan naisiin ja lapsiin kohdistuneista julmuuksistaan, että kauhistuttaa jo ajatuskin heidän liikkuvan ihan
vapaasti Suomessa. Naisethan ovat heille vain alhaista riistaa ilman ihmisarvoa, joita saa kohdella kuinka vain itse haluaa.

Ei ketään pystytä niin tarkasti valvomaan koko aikaa, etteikö hän ehdi muutaman ihmisen puukottamaan, jos siltä sattuu tuntumaan . Eri asia on, jos heitä pannaan metrin päästä joku koko ajan vahtimaan. Tyyristä touhua sekin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Näin hoidamme omia varusmiehiämme:
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/573788-v...

"Lähetämme poikamme, mutta myös vapaaehtoista asepalvelusta suorittavat tyttäremme armeijaan, ja korvauskäytänteet eivät heidän kohdallaan ole kunnossa. Se on väärin ja vaatii korjauksen. Asevelvollisille on tapahtunut lukuisia vakavia onnettomuuksia..."
Rauhanturvaajien asemakin on vasta viime aikoina parantunut.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Omassa mielessä Isis-veteraani on vähän kuin ex-moottoripyöräjengiläinen. Tarkkailun kohde. Aina kannattaa myös tukea irtautumisprosessia jos henkilö sitä tukea haluaa. Jos ei ole tuomittu rikoksesta, niin ei ole rikollinen. Hänelle kuuluvat myös kaikki yhteiskunnan oikeudet ja velvollisuudet viimeistään kun rikokset on sovitettu. Me elämme oikeusvaltiossa vaikka täällä onkin tätä perusjengiä, joiden mielestä kenttätuomioistuimet on ihan jees. Tämän kaltaisiin viharikoksiin ei Tuulan, Outin, eikä kenenkään muunkaan tulisi ihmisiä kannustaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Uimonen, onko sinun mielessäsi näpistelijä myös "vähän kuin" joukkomurhaaja?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kukin vastaa vain omista joukkomurhistaan. Kaikki Isis-veteraanit eivät ole joukkomurhaajia. Jotkut tekivät ruokaa joukomurhaajille ja toiset ajoivat kuorma-autoilla varusteita etulinjaan. Kolmannet tekivät ehkä kirjallisia hommia toimistossa. Armeijassa on kaikenlaista muutakin tähdellistä tekemistä sen varsinaisen tappamisen ja siviilien raiskaamisen lisäksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #38

Eli näpistelijä on vähän kuin entinen kaulankatkaisija. Katsohan nyt Uimonen vaikka avunanto-pykälä. Joukkomurhaajille ruuaan tekijät tai aseita kuljettaneet ovat hyvinkin voineet syyllistyä avunantoon. Mikä ihmeen tarve sinulla on puolustella näitä tekoja? Ovatko nämä nyt sitten kaikki olleet harhaanjohdettuja, täysin itsenäiseen ajatteluun kyvyttömiä ihmisiä?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #41

Muutama päivä sitten uutisoitiin natsien kirjanpitäjästä, joka tuomittiin ja istuu vankilassa, 90-v papparainen. Onko siis näin Börje, että vapaaksi vaan?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #38

" Armeijassa on kaikenlaista muutakin tähdellistä tekemistä sen varsinaisen tappamisen ja siviilien raiskaamisen lisäksi."

Miten tämä liittyy ISIS- terroristeihin? Minkä maan armeijaan he ovat kuuluneet? Terroristien auttaminen on, auttamista. Minä ainakin pidän sitä moitittavana. Tapahtuipa se auttaminen Suomessa tai Syyriassa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #45

Määrittelykysymys onko ISIS-organisoitunut armeija vai joukko terroristeja. Heillä oli armeijalle tyypillinen tavoite vallata kaupunkeja ja maa-alueita sekä luoda vallatuille alueille valtion kaltainen rakenne. Muualla maailmassa strategia perustuu terrorismiin, mutta Irakin ja Syyrian alueilla ihan valloitussotaan.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #49

Terroristit voivat matkia armeijoiden toimintatapoja mutta he ovat siitä huolimatta terroristeja.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #51

Ihan turhaa sanoilla kikkailua koska se ei muuta tosiasiaa, että suomalaiset palaavat sotatoimialueelta kotimaahansa. Se miten heihin viranomaisten toimesta suhtaudutaan perustukoon lakeihin ja Suomen kansalaisen oikeuksiin. Jos jotakuta aikanaan tullaan syyttämään sotarikoksista, niin se taas on oikeuslaitoksen heiniä. Kaikkien kannalta on parasta jos voidaan välttää kyseisten henkilöiden radikalisoitumisen jatkuminen muille vahingollisella tavalla. Siitä kannattaa vähän maksaakin.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #53

En pidä kommenttiani sanoilla kikkailuna. Terroristi voi palata sotatoimialueelta ja olla siitä huolimatta terroristi. Kommenttisi #53 sisällöstä olen muuten samaa mieltä kanssasi. Sotarikoksista voidaan tuomita vankilaan mutta se ei sinällään poista radikalisoitumista. Radikalisoituminen ei kuitenkaan ole välttämättä lopullista. Ihminen voi järkiintyä, ei kaikki mutta osa voi kyetä muuttamaan näkökulmaansa ja suhtautumistapojaan. Jos tarkastelemme indoktrinaation uhreista esim. kommunisteja ja natseja niin voimme havaita, että osa ideologiaansa sokeasti uskoneista on sittemmin muuttanut näkemyksiään.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen Vastaus kommenttiin #38

Kaikki jotka ovat olleet osallisina murhatoimintaan ovat syyllisiä. Natsien kuolemanleireillä toineet ( missä tehtävässä tahansa ) ovat syyllisiä. " Kukin vastaa vain omista joukkomurhistaan."; onks tää ihan yleinen vihreiden ajatus !

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #38

Börjestä siis on ok olla kuskina tai kokkina lapsia teurastavalle teloituskomppanialle. Ilmeisesti sinusta on väärin tuomita keskitysleireillä muissa, kuin tappohommissa olleita natseja.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #92

Yli 90% "natseista" palasi sodan jälkeen kotiinsa vapaina miehinä rakentamaan tuhoutunutta Saksaa. Natsijohtajia siellä lähinnä tuomittiin.

Tänään tuli muuten mielenkiintoinen käräjäoikeuden vapauttava tuomio kun kolme suomalaista suunnitteli osallistuvansa Syyrian sisällissotaan USA:n tukemien kapinallisten puolella. Jostain syystä syyttäjä piti heitä terroristeina. Olemmeko sitä mieltä, että USA:kin on terroristiorganisaatio? Nyt Nato-maa Turkki on päättänyt hyökätä panssarein Syyrian maaperälle taistelemaan näitä USA:n tukemia syyrialaisia "terroristeja" vastaan. Eikös olekin helppoa tämän valtapolitiikan pelureiden tuomitseminen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #102

Itseasiassa saksalaiset sotilaat, riippumatta siitä olivatko natseja vai ei viettivät kuukausista vuosiin sotavankileireillä, osa pakkotyöhön pakotettuina. Vankien joukosta poimittiin ne, jotka olivat olleet mukana rikoksissa ihmisyyttä vastaan ja laitettiin kiikkumaan. Toki jotkut, kuten rakettiohjelmissa mukana olleet tiedemiehet kuljetettiin mm. jenkkeihin, jossa jatkoivat projektejaan, joissa osassa oli myös ihmiskokeita. Tällä kertaa juutalaisten tilalla oli vankeja ja mielisairaita.

Olihan jenkit luomassa Talibaniakin. Maailmassa ei ole yhtään suurvaltaa, jolla olisi puhtaat jauhot pussissa. Ei se silti muuta sitä, että Isiksen jäsenet ovat terroristeja ja sadistisia murhaajia, eivätkä mitään sotaveteraaneja.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #92

"Börjestä siis on ok olla kuskina tai kokkina lapsia teurastavalle teloituskomppanialle."

Suomen sisällissodassa 1918 teurastettiin myös lapsia, molemmin puolin rintamaa. Toisen puolen veriteot armahdettiin pian sodan jälkeen. Yhtään kokkia tai kuskia ei taidettu telottaa valkoisten puolelta, vaikka punaisten puolelta näinkin kävi.

OK tai ei, kaikenlaista tapahtuu...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #116

Onko sinulla kovakin hinku palata ajassa ja lainsädännössä 100 vuotta taaksepäin? Venytä vähän aikajanaa lisää niin voit vedota noitavainoihin. Kaipaatko myös homoseksuaalisuuden kriminalisointia uudestaan? Siitä on paljon vähemmän aikaa, kun näin vielä oli.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #121

Se joka ei ymmärrä historiaansa, on tuomittu elämään sen uudestaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #122

Sinä ilmeisesti et ymmärrä, koska koitat vedota siihen, ettei 1918 julmuuksiin osallistuneita tuomittu. Nyt voimme oppia historiasta ja toimia toisin, kuin tuolloin ja laittaa nämä terroristit edesvastuuseen.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #124

Niin no, jos kerran maan tapa vaatii armahdusta miksi sitä vastaan tarvitsisi toimia? Tarkoittanet että koska noiden ISIS-porukoiden jäsenillä on erilainen ihonväri, on heidät aamunkoitteessa telotettava, riippumatta mitä he ovat kenties tehneet.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #125

Mikä ihmeen fiksaatio sinulla on ihonväriin? Miten ihmisestä kasvaa tuollainen rasisti?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #126

Kuolen nauruun. Jotkut osaavat olla niin sukkelia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #132

Tässä blogissa on toistasataa kommenttia ja sinä olet ainut, joka puhuu ihonväristä. Vain rasistille sillä on jotain merkitystä, varsinkin, kun kaikki tietävät, että Isisin riveissä on ollut kaiken värisiä murhaajia.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #125

juu niin, eihän isis-hemmoissa mitään vikaa oikeasti ole, vain se ihonväri ja siksi isisiä kritisoivat ovat rasisteja.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #128

En ole samaa mieltä kanssasi. Kyllä siellä on tehty rikoksiakin ja niistä pitää saada tekijät vastuuseen.

En kuitenkaan lähtisi siitä että heidän ihonvärinsä olisi niihin rikoksiin syynä. Kyllä ISIStä pitää saada kritisoida, mutta ihmisiä ei saa tutkimatta tuomita. Tai sitten pitää hylätä kaikki muutkin länsimaisen oikeusvaltion periaatteet.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kirjoittaja korostaa mielestäni vääriä asioita. King's Collegen tutkija sanoi ohjelman lopussa suunnilleen niin, että koska Suomi on länsimainen demokratia, jonka hallinto perustuu lakeihin, palaavien terroristien pääsyä maahan ei voida estää. Kyseessä lienevät useassa tapauksessa oleskeluluvan tai kansalaisuuden saaneet henkilöt, mahdollisesti myös syntyperäiset suomalaiset.

Lakeja muuttamatta näiden henkilöiden paluun estäminen ei ole mahdollista, tämä oli mielestäni asian ydin. Ei kyseessä ole mikään lepsuilu, vaan kaikille tärkeä lakien noudattaminen. Se, mitä sitten tehdään palaajille, on aivan eri asia. Joukossa voi hyvinkin olla sellaisia, joiden tie sitten viekin vankilaan.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Minä olen Jussilan kanssa samaa mieltä. Miedän pitää noudattaa omia lakejamme. Lakeja voi toki muuttaa, jos kansanedustajien enemmistö on sitä mieltä, että tarvetta lakien muuttamiseksi on.

Vierastaistelijoihin, joihin tässä tapauksessa sopii epiteetti terroristi, liittyy problematiikkaa, joka on aivan tarpeeksi vaikeaa ratkaistavaksi ilman vouhakkeiden harjoittamaa jeesustelua. Otetaan asiat asioina ja yritetään ratkoa niitä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Niinhän sitä vouhkataan, mutta oleellisin oli sen ohjelman lopussa nimenomaan tuon tutkijan kommentti. Mutta kun silmät näkevät ja korvat kuulevat vain sen, mikä halutaan. En minä aivan hirveästi usko, että suurin osa Suomen väestöstä näitä terroristeja tervetulleiksi takaisin toivottaa, mutta mikä neuvoksi, kun tukea Suomeen saapumisen estämiseen ei ole lainsäädännössä.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #34

Aivan näin. Kun tunnetila alkaa ohjata havaintojen tekoa niin silloin myös päätelmät vääristyvät. Nykyisellä lainsäädännöllä mennään ja takautuvia lakeja ei tule säätää.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Minunkin täytyy myöntää olevani samaa mieltä Jussilan kanssa tässä asiassa. Jos kokkina tai kuskina oleminen todetaan rikokseksi (kuten Kankaanpää vaatii), niin sitten rikoksesta tuomitaan. Jos taas kaikkien ulkomailla käyneiden tulo Suomeen evätään, ollaan ristiriidassa lain kanssa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Joo sitä minä juuri vaadin. Joudutko kovastikin tekemään töitä idiotismiesi eteen vai tuleeko se ihan luonnostaan?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #135

Ai tällaista "keskustelua"... Sinun kannattaisi joskus lukea omia kirjoituksiasi, eikä haukkua vastapuolta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #136

Sinun kannattaisi lopettaa sanojen laittaminen toisten suuhun ja koita joskus keskustella tuomatta ihonväriä mukaan. En ymmärrä fiksaatiotasi ko. asiaan, jos kerran mielestäsi et ole rasisti.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Aihetta hieman sivuten. Radikalisoituminen jatkuu, mutta yhdistyksen nimi ja toimintatapa muuttuu. Koska jihad on osa Islamia ja omassa arvomaailmassaan ilmeisesti myös hyväksytty tapa toimia. Mitä todennäköisemmin maassa jo olevat terroristit tulevat jatkossakin helpommin innostumaan terrorista kuin maltillisesti toimivat.

””Nykyisin toimivia jihadistisia järjestöjä ovat Isis Irakissa ja Syyriassa, Al-Qaida Arabiassa ja Pohjois-Afrikassa, Boko Haram Nigeriassa, Taliban Afganistanissa ja Pakistanissa, Ansar al-Sharia Libyassa ja Tunisiassa, Al-Shabaab Somaliassa, Abu Sayyaf Filippiineillä, Jemaah Islamiyah Indonesiassa ja Ansar Beit al-Maqdis Siinailla.[36]

Vuonna 2016 jihadistit ovat aiempaa useammin länsimaissa eläviä "yksinäisiä susia", jotka ovat radikalisoituneet nopeasti ja toteuttavat iskuja jihadistijärjestöjen innoittamana mutta ilman suoraa yhteyttä järjestöihin. Isis on yllyttänyt nuoria muslimeja tekemään iskuja länsimaissa sitä mukaa, kun järjestö itse on joutunut ahtaalle Irakissa ja Syyriassa.[37] ””

( wikip. Jihad )

Käyttäjän hpeltola kuva
henri peltola

Islamilainen terroristi ei voi olla sotaveteraani, koska sota ei ole päättynyt. Vain yksi taistelu Syyriassa on päättynyt häviöön ja nyt halutaan palata "rintamalta" paranemaan ja haavoja nuolemaan vääräuskoisten tarjoamien palveluiden pariin.

Islamistille sota on päättynyt ja rauha julistettu vasta kun koko maailma on islamin alaisuudessa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Sovitaan vaikka niin, että olen samaa mieltä kirjoittamasi kanssa. Kerrotko nyt sitten miten kansalaisuuden tai oleskeluluvan saaneilta estetään paluu? Mennään sitten vaikka ihan Suomen lain mukaan, kun muuta nyt ei ole, eivätkä "minusta tuntuu" tai "minun mielestäni" kelpaa perusteluiksi.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Hieman pohdintaa terrorismin olemuksesta. Jos terroristi on mukana terrorismiksi tulkittavassa tilanteessa kuten lentokonekaappaus, hänestä tulee myös länsimaissa lainsuojaton eli hänet voidaan tappaa ilman seuraamuksia ja ilman oikeudenkäyntiä.

Peruskysymys, jonka YK:n olisi pitänyt hoitaa, on ISIS:n julistaminen terroristiorganisaatioksi ja kaikki sen riveissä taistelijat terroristeiksi. Mielestäni ISIS:n aate ja käytännön toiminta antaa siihen riittävät syyt, koska ne ovat pahempia kuin esimerkiksi natsismi. Sen jälkeen länsimaiden toiminta olisi ollut samalla pohjalla. Kaikki ISIS:n lähteneet taistelijat olisivat tienneet liittyvänsä terroristijärjestöön ja heidän kohtelunsa olisi sen mukaista: henki pois tavattaessa.

USA:n presidentit julistivat vuoden 2001 jälkeen sodan terrorismia vastaan. Sivistyneessä sodassa sotilaat kantavat asepukua ja heitä kohdellaan kansainvälisten lakien mukaan. Siviileinä esiintyvät sotilaat ovat sodassa mahdollista tuomita pikatuomiolla teloitetaviksi samantien.

Joku voi ajatella, että onpa kovaa puhetta. Terrorismin ja terroristien hyysäily palvelee terrorismin asiaa, olipa heidän ideologiansa, mikä tahansa. Terrorismin yksi olemus on, että se käyttää hyväkseen järjestäytyneen maan lakeja ja avoimia ovia toimiakseen laittomasti. Esimerkiksi lentokonekaappaukset ovat tehneet lentomatkustamisesta aika kivuliaan prosessin muutaman mahdollisen terroristin takia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

@25: "Hieman pohdintaa terrorismin olemuksesta. Jos terroristi on mukana terrorismiksi tulkittavassa tilanteessa kuten lentokonekaappaus, hänestä tulee myös länsimaissa lainsuojaton eli hänet voidaan tappaa ilman seuraamuksia ja ilman oikeudenkäyntiä."

Mihin lakiin perustat tuon fantastisen väittesi? Samalla, laillkisuusmiehiä kun sinäkin näytät olevan, niin kerohan miten Suomen kansalaisilta ja oleskeluluvan saaneilta ulkomaalaisilta estetään paluu Suomeen, siis mihin lakiin perustuen?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

358/2007

Laki ulkomaalaislain muuttamisesta antaa eväitä oleskeluluvalla notkuvien maasta karkottamiseen, jos nämä ovat seikkailleet väärillä vesillä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #36

Valota hieman, kun lakia on tuonkin jälkeen muutettu kymmenisen kertaa.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Et tainnut lukea sisältöä. Esitin oman näkemykseni, että YK:n olsi pitänyt hoitaa asia yleisellä tasolla. Sen suoksi ollaan nyt näissä pohdinnoissa ympäri länsimaita, että mitä tehdä ilmiselville terroristeille heidän palatessaan lähtömoahin. En ottanut kantaa kysymykseesi. Jos tilanne haluttaisiin hoitaa Suomessa asiallisesti, niin pitäisi säätää laki, jossa kaikki ISIS:n riveissä olleet tuomitaan automaattisesti elinikäiseen vankeuteen kirjaimellisesti. Se olisi riittävä pelote, että palaajista ei olisi suurempaa huolta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #78

No, siitä vaan säätämään, helppoa kuin heinänteko!

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Koulutus on parasta lääkettä terrorismiin.

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Pahimmat terroristit ovat keskitason koulutustasolla osa jopa korkeasti koulutettuja.Eivät siis välttämättä mitään syrjäytyneitä reppanoita joita toki myös on joukossa.Islam on merkittävin yhdistävä tekijä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Miksi tässä blogissa "vastaus kommenttiin" ei näytä toimivan?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Isisin propaganda täällä länsimaissa ja Suomessakin on alusta asti sisältänyt teloitusten, kidutusten ja kaiken äärimmäisen epähumaaniuden suoramarkkinointia. Isis myös kannustaa terroriin joka puolella maapalloa. Jos joku siis valitsee tällaisen ryhmän palvelukseen lähtemisen, hän on omasta halustaan valinnut kaikesta ihmisyydestä luopumisen. Ajatus on Ylen ja vihervasemmiston "hyville ihmisille" niin mahdoton sulattaa, että he mieluummin ylläpitävät myyttiä siitä, että Isisiin lähtijät ovat olleet päähänpotkittuja pahojen länsimaisten uhreja alun alkaenkin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Eivät ne ole kykeneviä vaan vain tuntevat asioita joista loputtomat ristiriidat siis yksinkertaisesti järjen puute kaikessa johtuu. Kuten Börje tuolla veti itsensä umpisolmuun sairaan 'kaikki on yksilöitä joilla ihmisoikeudet' järjettömyyden kanssa, jokainen vastaan itse joukkomurhistaan joten Hitlerkin oli oikeasti taidemaalari ja kirjailija eikä vastuussa mistään ... koko idea on vedetty niin abstraktioon ettei sillä ole mitään kosketusta reaalimaailman kanssa jossa ihan oikeitakin mielenterveyspalveluita tarvitsevia terroristeja olisi kuten Boko Haramin lapsisotilaat kammottavine kohtaloineen ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Niin, eräiltä ihmisiltä näissä puheencvuoroissakin saadaan lukea kiihkeitä kommentteja natseista. Vaan enpä ole nähnyt samojen ihmisten vetävän yhtäläisyyksiä muslimiterroristien ja natsien julmuuksien välille. Voihan kyseessä olla mittakaavavirhe, mutta epäilen, että näitä terroristeja pidetään edelleen jonkinlaisina uhreina, mitä he eivät missään tapauksessa ole. Voihan se tietysti tuoda jonkinlaista jännitystä eräiden ihmisten muuten tylsään elämään, kun näitä kulkee keskuudessamme. Siis sellaisia ihmisiä, jotka ovat tehneet ja yrittävät edelleen tehdä epäonnistuneista valtioistaan entistä surkeampia läpiä muidenkin elää.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Itse piirrän hyvinkin selkeät yhtäläisyysviivat natseille sekä Isil-taistelijoille.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Ajatus on Ylen ja vihervasemmiston "hyville ihmisille" niin mahdoton sulattaa, että he mieluummin ylläpitävät myyttiä siitä, että Isisiin lähtijät ovat olleet päähänpotkittuja pahojen länsimaisten uhreja alun alkaenkin.""

Olet oikeassa suunnatessasi kritiikin kärjen nimenomaan journalismiin ja erityisesti YLE:n toimittajiin. Heidän tehtävänsä olisi miettiä kysymystenasettelujen lähtökohdat -- ja ellei niitä aseteta oikein, koko keskustelu jumittuu juuri sellaiseksi maasta irti olevaksi ideologisen ja juridisen käsiterealismin skolastiikaksi, jota tämäkin keskusteluketju valtaosin on.

Toimittajien rooliin kuuluu asettaa kysymysten lähtökohdat. -- Voimme käydä joko de facto -tilannearviokeskustelua, jossa länsimaisen yhteiskuntamme kohtaama kulttuurikriisi otetaan yhteiskuntatieteelliseen käsittelyyn, tai voimme käydä moraalikeskustelua, jossa tyystin erilaisen moraalijärjestelmän omaavien kulttuurien totaalista yhteensovittamattomuutta pohdittaisiin -- tai sitten voimme sortua de jure -juristerian ansaan ja saivarrella loputtomiin juridisen pykäläviidakon sisäisistä ristiriitaisuuksista.

Toimittajien pitäisi omata asenne. Valitettavasti he eivät omaa. He ovat todellakin vain avuttomia konformistisia ympäripyörittelijöitä, jotka peittelevät kyvyttömyuyttään myytillä maailman monimutkaisuudesta.

Ja he ovat moraalisesti niin väärässä kuin olla voi. Heidän pitäisi ymmärtää, että terroristien auttaminen on, auttamista. Minä ainakin pidän sitä moitittavana. Tapahtuipa se auttaminen Suomessa tai Syyriassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Oikkonen, onko maan lakien noudattaminen väärin?

Olen tuolla alempana kirjoittanut Nürnbergin oikeudenkäynneistä ja taannehtivasta laista. Poikkeukselliset olot vaativat poikkeuksellisia toimia. Suomessakin on säädetty taannehtivaa lainsäädäntöä. Mutta toimenpiteiden, ollakseen edes jollain tavoin legitiimejä, tulee mielestäni perustua lakiin. Meillä on vuodelta 1918 esimerkkejä päinvastaisesta.

Mikä olisi siis tämän käsillä olevan ongelman ratkaisu? Kritiikkiä sinä esität mielelläsi, mutta en näe sinulta tulleen minkäänlaisia konkreettisia ehdotuksia. Ei tämä toimittajien työtapoja ja asenteita muuttamalla ratkea.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #69

Siis se olisi nimenomaan toimittajien tehtävä, tuon kysyminen, onko maan lakien noudattaminen terroristien auttamista.

Konkreettisina toimintaohjeina suosittelen suurten väenkokousten välttelemistä, irtisanoutumista töistä joiden tehtäväkuvaan kuuluu no go -alueille meneminen, ja sen varmistaminen, ettei vaimo joudu illalla kävelemään sellaisten kulmien kautta joissa toiskulttuurisia nuorisojengejä hengailee.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #76

Onneksi en asu Suomessa. Meillä näitä ongelmia ei ole.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #83

Sarkasmisi on tosiaankin hieman ontuvaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #88

En asu Suomessa, eikä asuinmaassani ole mitään tuollaisia ongelmia. Mikähän tuossa oli ontuvaa sarkasmia?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #93

"Meillä". Komiikka tosin taisi olla tahatonta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #95

Meillä, meidän perheemme asuinmaassa.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #96

Meillä täällä moni muukin kuin minä kokee ettei tämä maa ole enää meidän. Että tätä määrätään ja säädetään nyt ihan muilla kuin meidän suomalaisten ehdoilla. Ettei esimerkiksi journalismi ole enää meidän, vaan ylihistoriallisilla, ylikulttuurisilla, ylikansallisilla ja yliyhteisöllisillä yleiskäsitteillä ekstrapoloitujen yli-ihmisideologioiden asialla.

Tähän suhteutettuna jotain sarkasmiakia saattaa kokea toteamuksessa, että teillä siellä teidän perheen maassa ei ole ongelmia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #98

Kyllä täällä tietenkin ongelmia on. Mutta ne ovat kovin erilaisia kuin kuvaamasi Suomen ongelmat. En oikein osaa kuvitella tuollaisia ongelmia täällä syntyvänkään.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #99

Selittänee kyvyttömyytesi puhua konkreettisella tasolla ja sen, miksi käsittelet kaikkea vain juristerian pykäläsilmälasien läpi.

Juristeria on juristeriaa, sillä ei ratkaista todellisia ongelmia. Sillä ratkaistaan vain, hmmm, oikeustapauksia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #108

Jos sinulla olisi harkitun monimutkaisten lauseiden sijasta joskus tarjota aivan konkreettisia ratkaisuja näkemiisi ja kokemiisi ongelmiin pelkän moniselitteisen kritiikin sijasta, voisin ehkä yrittää ymmärtää minuun(kin) kohdistuvan katkeruutesi. Kun pyysin täällä ratkaisuehdotusta, suosittelit piiloutumista. No, konkretiaa sekin.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #138

Itse asiassa esimerkiksi juristerian lauseet ovat nimenomaan "harkitun monimutkaisia". Juristeriahan "pyrkii täsmällisyyteen" ymmärtämättä tämän pyrkimyksen todellisuudentajutonta lähtökohtaa: etteivät yleiskäsitteet määrity eivätkä täsmenny toisilla yleiskäsitteillä. Kun lakien sisällöt ovat pelkkää käsiterealismia, ei ihme, että juristerit huutavat nimenomaan "konkretian" perään. Juuri se heidän omasta ajattelustaan kokonaan puuttuu.

Keskustelupalstoilla kirjoittelevat juristit vailla alkeellisintakaan tajua tai tietoa kielifilosofisista perusteista -- saati sitten ihmistieteiden perusasetuksista. -- He esimerkiksi voivat, kuten tässä keskustelussa, ihan tosissaan vaatia että eri kulttuuripiiristä tulevia ihmisiä pitäisi kohdella saman lain puitteissa ja absoluuttista tasavertaisuutta tavoitellen. Todellisuudessa, siis konkreettisesti ottaen mitään sellaista tapahtumaa tai edes mahdollisuutta ei ole olemassa.

Juristerit puhuvat laista eksplikoimatta selvää eroa juristerian kielenkäyttötavan ja käsitteiden ja reaalitodellisuuden väliin. Ikään kuin juristeriassa määritellyt tunnusmerkistöt edustaisivat muuta kuin juridista lakia -- ikään kuin juridisen lain käsitteillä olisi vaikkapa samanlainen viittaussuhde todellisuuteen kuin luonnontieteen tai edes ihmistieteiden laeilla. Ja sokeus on sekä totaalista että fataalista. Oman laatikon ulkopuolelle ei nähdä.

En tiedä suhtaudunko tällaiseen "katkeruudella" vaiko vain täydellistä toivottomuutta ilmaisten. Miten joku voi ottaa tosissaan pohdiskelun jonkin yleiskäsitteen juristerisista täsmennysyrityksistä, joiden motiivina on se että mitä erilaatuisinta ihmisyyttä edustavien kulttuurien yksilöitä pitäisi määritellä yhden kulttuurin yhden erityisen kielenkäyttötavan karsinoihin? -- Kulttuurit ovat todellisuudessa kovia kognitiivisia tosiasioita eikä kulttuurirajojen yli kulje välttämättä mitään hahmon- ja käsitteenmuodostuksellista yhteyttä.

En minä ainakaan voi muuta todeta kuin sen, että sokeiden laaksossa tässä eletään ja totisesti paljon on miehillä valtaa enemmän kuin ymmärrystä.

Kun poliitikot säätävät lakeja ja juristeristit niitä rusnaavat ja soveltavat, kyllähän siinä on kyseessä jumalallinen inhimillinen tragedia. En minä esimerkiksi oikein voi noita presidenttiehdokkaita katsellessani muuta miettiä kuin että he varmaan ovat paikallaan politiikassa koska mitään muuta he eivät osaisikaan.

Mutta kyllä he tämän maanosamme ja maamme tulevalla vuosisadalla onnistuvat romauttamaan. Yleiskäsitteiden pyöritteleminen ei auta. Siitä, että kaikilla on 'ihmisarvo', ei mitenkään seuraa se, että kaikki kulttuurit sopeutuisivat toistensa kanssa. Yhteiskunnat romahtavat nimenomaan yleispätevyyteen pyrkivän käsitteenmuodostuksen seurauksena ja kaikista tasapuolisuutta tavoittelevista käsitteellistyksistä huolimatta. En huomaa yhdenkään poliitikon ymmärtävän tätä, en myöskään yhdenkään juristeristin.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

https://areena.yle.fi/1-4247203 Laitoin nyt linkin tähän kyseiseen A-studioon.
Mielestäni kyseessä on hyvin monipiippuinen juttu kuten Supon edeustajat kertoivat.
Suomen kansalaiset meidän on kai tällä hetkellä pakko ottaa vastaan.
Itse mieluusti näkisin nuo ihmiset, taisteluihin osallistuneet vankilassa.

Ongelmia tulee myös siinä että kuka on vierastaistelija? Onko ihminen vierastaistelija silloin jos on ajautunut vain sotatila-alueelle esim perheestä huolehtiakseen? Suponkin arviot määristä ovat suuntaa antavia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Elkama, tarkoitit varmaankin syntyperäisiä kansalaisiamma, eikä kansalaisuudensaaneita.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minusta on ymmärrettävää että palaavia isis-taistelijoita pelätään - isis on terrorijärjestö - eikä siitä puhuminen voi olla vihapuhetta. -Miten asiat voikin kääntää näin päälaelleen? Nämä kaikki kuuluisivat vankilaan koska ovat tällaiseen toimintaan osallistuneet, onhan meillä rikoslaki. Mihinkä muualle murhaajat ja naisten kauppaajat kuuluvat? Muuten lakeja pitää muuttaa ja estää näiden "taistelijoiden" palaaminen kansallisen turvallisuuden nojalla. Kansalaisuus pitäisi silloin voida perua.
Pitäisikö näitä "isis-taistelijoita" palkita siitä, että ovat tehneet näitä hirvittäviä tekoja? He tekivät itse päätöksen lähteä länsimaisesta demokratiasta, minusta vankilaan hyvin pitkäksi ajaksi, tai palautus suoraan.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Jos ISISI- taistelijalla on Suomen kansalaisuus, miten hänet palautetaan suoraan? Mihin?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Eiköhän se ole selvä, että tässäkin kohtaa Suomen lainsäädäntö on surkea. Oleskeluvat ja kansalaisuus irtoo liian helposti ja molemmat tulisi vakavista syistä olla mahdollista purkaa. Suurin ongelma meillä ja muulla on kuitenkin tapaukset joissa tämä ei ole mahdollista eli toisen, kolmannen, neljännen pian kai viidennen polven -taustaiset terroristit jotka ovat kaiken ulkopuolella ja identifoituvat vai johonkin kiihko/hihhuli/lahtari - järjestöön. Pitäisi jossain vaiheessa keksiä mitä heille tulisi tehdä jos unohdetaan kaikki tähänastiset päähäntaputus ja paijaamiskokeilut ja uskotaan vihdoin ettei niistä mitään apua ole nykymuodossaan.

Tuore esimerkki siitä että vieläkään ei taida pykälät olla ihan paikallaan

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/syyte-k...

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #61

Lainsäädäntöä voi tietenkin muuttaa, jos kansanedustajien enemmistö on sitä mieltä. Kaiken ulkopuolella olevat ovat taipuvaisia identifioitumaan kiihkomielisiin järjestöihin. Osa ryhtyy islamisteiksi, osa liittyy natsimieliseen/maahanmuutovihamieliseen/kansallismieliseen/vasemmistoanarkistiseen järjestöön. Vaihtoehtoja hihhuleille löytyy.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #63

Sinä Ilkka sitten rinnastat kansallismielisyyden (jotka vain haluavat säilyttää Suomen kansallisvaltiona joka saa määrätä omista asioistaan) ja ihmisten mestaamisiin ja kiduttamisiin ja terroriin erikoistuneet islamistiryhmät ihan noin vain - ja kaikkiin näihin liitytään "syrjäytymisen" vuoksi? Tämä juuri on se kammottava ajatusmalli, jota tälläkin blogilla yritän vastustaa. Äärimmäisen pahuuden valinneet eivät ole "uhreja", ja kansallismielisyys taas ei ole pahuutta ollenkaan. Se on hyvyyttä - meille suomalaisille.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #65

Hihhuleilla on viholliskuva, jota ilman ideologia ei tule toimeen. Hihhulit pakkaavat usein kilpailemaan keskenään. Silloin kun hihhulit ovat päässeet valtaan niin siitä ei ole mitään hyvää seurannut. Olipa ne hihhulit sitten kansallismielisiä tai islamisteja.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #70

Niin, nyt tässä mietinkin, että minkä lajin hihhuli on Ilkka Sirén. Aika vakavaa hihhuliutta olet täällä ollut osoittamassa - minkä sortin päähänpotkinta on tehnyt Ilkasta näin hihhulin?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #72
Heikki Huttunen

Mielestäni nämä tuliat eivät ole verrattavissa SUOMESSA Sotaveteraaneihin.Käsitääkseni he ovat lähteneet Suomesta taistelemaan Isis-joukkoihin? Sieltä heidän pitää omilta komentajiltaan hakea veteraanipalveluja eikä Suomesta!Siitä huolimatta vaikka olis kaksoiskansalaisuus.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

TRAUMATERAPIAA
4.8.2015 13:16 Ilona Oksanen Maahanmuutto, Suomalaiset, Perheet, Traumat, Terapia
EHJÄ PERHE

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/305566-maah...... OK,kiva juttu.IHMETTELEN ettei traumaterapiaa anneta suomalaisille perheille,jotka ovat lastensuojelun jäljiltä menettäneet niin työnsä,kotinsa,kuin ihmisarvonsakin.Jos tällaista toimintaa on tarjolla,miksi ei lastensuojelun uhreille??? Kun itsemurhia,perheiden hajoamisia,fyysien terveyden,mielenterveyden,työpaikkojen menetyksiä kuitenkin sieltä sikiää?Kuka kehittää(RAHOITTAA)Perheille traumaterapiaa,jotta he voivat jatkaa IHMISARVOISTA elämää,ja saavat lapsineen,itsetuntonsa ja elämänsä takaisin?

SITTEN HIUKAN TOISENLAISTA ONGELMAN RATKAISUA

Britannian puolustusministeri: Brittiläiset ISIS-taistelijat tulee tappaa lennokeilla
15.11.2017

Jo toinen brittiläinen korkea viranomainen vaatii Britanniasta Lähi-itään lähteneitä ISIS-taistelijoita surmattavaksi.
Britannian puolustusministeri Gavin Williamson sanoo, että Irakin ja Syyrian terroristiryhmiin liittyneiden henkilöiden paluu Britanniaan täytyy estää.

– He aiheuttavat vielä enemmän harmia maallemme, joten tarkoittaako se, että uhka tulee poistaa kokonaan? Kyllä, sitä se tarkoittaa, Williamson sanoi Sun-lehden haastattelussa.

Viime kuussa maan kehitysministeri Rory Stewart vaati, että brittiläisten ISIS-taistelijoiden ei tule antaa palata Britanniaan, vaan heidät tulee tappaa Syyriassa.

– He teloittavat toisia ihmisiä, ottavat naisia ja lapsia panttivangeiksi ja kiduttavat ja murhaavat … Nämä ihmiset edustavat merkittävää uhkaa, ja valitettavasti ainoa tapa toimia heidän kanssaan lähes kaikissa tapauksissa, on tappaa heidät, hän painotti tuolloin.

Asiasta kertoi The Telegraph.

SUOMENPOJAT JA VETERAANIT:Verkkouutiset

Palaaville ISIS-taistelijoille ammattiauttajia - suomalaiset rauhanturvaajat eivät saa kuntoutusta

01.10.2014 00:26
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/isis%20rauhant...

Kokoomuksen Timo Heinonen kirjoittaa blogissaan otsikolla "Keistä Suomi kantaa huolta?". Hän kertoo Afganistanissa rauhanturvaajana loukkaantuneesta hyvästä ystävästään sekä HS:n uutisesta koskien neljää vammautunutta rauhanturvaajaa.

Rauhanturvaajat ovat ryhmäkuntoutuksessa ilman valtion rahoitusta. Yhden jalka on amputoitu, toiseen osui viisi luotia Afganistanissa.

Kansanedustaja valittelee Kriisinhallintaveteraani-ohjelman hidasta etenemistä. Hän toivoo mahdollisimman monen liittyvän Vaikeasti Korvattavat -yhdistykseen kannatusjäseneksi auttamaan.

– Nämä kaikki pitää kirjata Kriha-veteraaniohjelmaan niin, että loukkaantuneen ja elämästään taistelevan ei enää tarvitse muu anoa kuin pelastumista, Timo Heinonen kirjoittaa.

Hän jatkaa kirjoittamalla Ylen uutisesta, jossa kerrottiin Syyrian taistelualueelle matkustaneiden palaamisesta Suomeen. Viranomaiset ovat jo kahden vuoden ajan "valmistautuneet auttamaan näitä ISIL-terroristijärjestöön ja sen julmuuksiin osallistuneita henkilöitä".

– Siis samaan aikaan kun maamme ei kanna vastuuta Afganistanissa loukkaantuneesta Pekasta, Timosta ja muista? Heidän kuntoutuksensa täytyy hoitaa lahjoitusvaroin?, Heinonen ihmettelee.

– Olen hämmentynyt. Koska meidän Kriisinhallintaveteraanimme saavat palvelut ja hoivan? Osaavatkohan he edes haaveilla tällaisesta moniammatillisesta tiimistä, kun eivät ole mitään saaneet. Ja vielä samaan aikaan maamme hallitus leikkaa myös talvi- ja jatkosodan veteraaniemme kuntoutusrahoja.

_______________

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

On helppo yhtyä Williamsonin ja Stewartin toiveeseen. Mutta nykyäänhän täysi barbaria vallitseekin Britanniassa sen haettua eroa EU:sta ja ottaessa välimatkaa eurooppalaisiin arvoihin.

Muuten: Saksassa denatsifikaatiossa ja erityisesti Nürnbergin oikeudenkäynneissä ei muuta sovellettukaan kuin taannehtivaa lainsäädäntöä. Liittoutuneet olivat näin ollen siis itse barbaareja. Neuvostoliittolaiset vastustivat oikeudenkäyntejä ja olisivat ampuneet jokaisen natsin tavattaessa.

Mutta mehän olemme "sivistyneitä".

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Sieltähän se tuli: Britannia on barbaarivaltio ja EU on oikea sivitysvaltio. Mihin luokkaan kuuluu ISIS, entinen kalifaatti? Jos esität ihan vakavalla naamalla tällaisia väitteitä, niin se vie pohjan kaikelta muultakin, mitä kirjoitit tähän blogiin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #82

Sarkasmi on vaikea laji, eräille ylivoimainen.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila Vastaus kommenttiin #86

Olen itse harrastanut sarkasmia, mutta nyt en sitä tunnistanut

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Vaikka sinne mistä ovat lähteneet. Jos yksilö on tehnyt päätöksen lähteä, ja vihaa kaikkea sitä mikä meille on tärkeää, hän ei kuulu tänne! -Lakia voisi muuttaa nin, että passin ja kansalaisuuden peruutus olisi mahdollista. Tämä on jo mahdollista Australiassa ja Britanniassa: Britanniassa 152 kansalaisuutta on peruttu isis-taistelijoilta v.2016 alusta v.2017 heinäkuuhun mennessä, loppuja 400 seurataan parhaan mukaan. Kansalaisuuden peruminen koskee vain kaksoiskansalaisia, kansainvälisen lain mukaan.https://www.voanews.com/a/britain-stips-is-fighters-of-citizenship/3964920.html

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Varmuuden vuoksi varmaan viisainta olisi poistaa kansalaisuus kaikilta niiltä jotka ovat olleet joskus ulkomailla. Sehän on vain osoitus siitä että ulkomaat kiinnostavat ja omaa maata vihataan.

Ei, kun vielä parempi: kansalaisuus poistetaan kaikilta jotka eivät ole Perusuomalaisten jäseniä!

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kuolen nauruun. Jotkut osaavat olla niin sukkelia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #79

Se on Salakarin geneettinen ominaisuus.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #84

Minusta on lapsellista kuvitella kaikkien "ulkomaalaisten" olevan terroristeja. Suomalaiset ovat aika yksin tässä kuvitelmassaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #85

Enpä ole tuollaista huomannut Suomessa käydessäni. Keitä nämä "suomalaiset" ovat, jotka näin ajattelet?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #87

Nämä vaimojansa hakkaavat, ympärikännissä riehuvat suomalaiset rasistisiat ovat siitä kummallinen ihmislaji, että he pomppaavat esiin aina kun toimittaja tai poliitikko (ja joskus blogikommentoija) heitä tarvitsevat. Sen jälkeen nämä melkein-ihmiset katoavat jälkeä jättämättä jonnekin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomessa toimitaan Suomen lakien mukaan ja se koskee myös kaikkia Suomen kansalaisia, myös heitä jotka ISIS:n matkaan ovat lähteneet. Onko heidän paikka vankilassa, sen päättä suomalainen oikeuslaitos, ei US-blogistit ei US-kommentoijat.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Granlund, tänne saa kuulemma kirjoittaa kommentteja.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Näin minäkin luulin, mutta hän kai tietää asian paremmin.

Käyttäjän EijaAhonen kuva
Eija Ahonen

Isis terroristeja ei saa palvella, ei palkita rikollisesta ideologiasta ja väkivaltaisesta ihmisarvoa rikkovasta väkivaltaisesta toiminnasta.Terroristien paikka on vankilassa. Vanhuspalvelut, lastensuojelu, tarvitsevat resursseja , Kelan rahoilla ei pidä hoitaa ISIS taistelijoiden hyvinvointia ja toimeentuloa.. Terroristeja rangaistaan, suljetaan pois yhteiskunnan turvallisuuden nimissä.Näitä rikollisia ei hoivata ja hellitä . Suomea puolustetaan terrorismin levittäytymisessä . Uhkatekijät pois yhteiskunnasta. Oikeusvaltiossa rikoksista joutuu vastaamaan.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Sotaveteraanit voisivat käyttää tammenlehvätunnusta, niin heidät tunnistaisi ja jokainen voisi sitten auttaa parhaaksi katsomallaan tavalla.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Sodassa voi ansaita kahdenlaisia ristejä. Kunnia- tai hautaristin.

Terroristin palkkiona voi olla vain jälkimmäinen.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Eivät taida ristejä haluta nuo terroristit... ei ole heidän symbolinsa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Siispä ampukaamme heidät kuuhun, neljänneskuun aikana.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuun_sirppi

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset