Tuulan kliseeklinikka

Väyrysen blogin selkoluentaa ja muutamia ajatuksia siitä

Paavo Väyrynen kertoo omassa blogissaan http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251753-meneillaan-on-laiton-kaappausyritys oman näkökulmansa viikonlopun väyrysdraamaan. On erinomaisen hyvä, että hän niinkin pitkälle kertoo ihan itse omasta tilienkäytöstään - näin meidän muiden entisten ja/tai nykyisten hallituksen jäsenten ei tarvitse. Väyrynen kertoo: " Jouduin [...] hoitamaan yksin puolueen rahaliikenteen ja lainaamaan omia varojani puolueen laskujen maksamiseen. [...]Valitsijayhdistyksen toimintaa jouduin tukemaan lainaamalla sille 42 000 euroa Suomen linja ry:n kautta. [...] Vaalien jälkeen jouduin rahoittamaan kampanjaa omista varoistani vielä 38 000 eurolla. Kun valitsijayhdistys ei voinut enää harjoittaa varainhankintaa, lainasin Suomen linja ry:n kautta rahat puolueelle ja siirsin ne edelleen valitsijayhdistykselle. Kun puolue voi harjoittaa varainhankintaa, nämä varat on mahdollista ehkä joskus saada takaisin."

 

Tässä ei ole koko totuus, mutta tarkastellaanpa tätä silti lähemmin. Huomatkaa että Väyrynen siis sanoo kaiken tämän itse. Että hän siis päätti itse, puolueelta kysymättä, maksaa ison summan kampanjakuluja käyttämällä puolueen tiliä, merkkasi keneltäkään kysymättä summan "lainaksi" ja ajatteli, kuten hän tuossa kirjoittaa, että voi ehkä tällä tavalla puolueen tiliä käyttäen saada rahansa myöhemmin takaisin. Tämä on sikälikin erikoista, että Väyrynen kuitenkin sanoo itse, ettei halunnut kansalaispuolueen näkyvän millään tavalla kampanjassa mukana. (Tämä Väyrysen halu ja vaatimus saada pitää kansalaispuolue piilossa koko kampanjan ajan tuli minulle uutena asiana vasta vaalien jälkeen. Maksajiksi olisimme siis kelvanneet.)

Kukaan puolueen hallituksesta ei siis ole tällaiseen lainamenettelyyn antanut valtuutusta missään muodossa, eikä Väyrynen niin väitäkään. Mutta mitä tämä manööveri merkitsisi kansalaispuolueelle ja sen toimintamahdollisuuksille käytännössä? Kohtahan on eduskuntavaalit tulossa, mahdollisesti jopa tämän vuoden puolella, ja kampanjointiin, pienimuotoiseenkin, tarvitaan aina rahaa. Jos tai kun kansalaispuolueen tilille mahdollisesti tulevat tukisummat, jäsenmaksut, kampanjatuotteiden myyntitulot yms. joutuisivat automaattisesti Paavo Väyrysen taskuihin "lainan" lyhennyksinä, on ilman muuta selvää, että meillä ei olisi taloudellisia toimintamahdollisuuksia selviytyä minkäänlaisesta vaalikampanjasta pitkiin pitkiin aikoihin.

 

Olen kuullut monen sanovan, että pilasimme nyt hyvän mahdollisuuden saada niin-ja-niin monta eduskuntapaikkaa suuren Väyrysen imussa. Mutta nyt pikemminkin näyttää siltä, että Väyrynen itse toiminnallaan olisi tehnyt kampanjoinnin hyvin vaikeaksi ellei mahdottomaksi, kuten hänen blogistaan voi päätellä.

 

Etenkin kun otetaan huomioon toinenkin asia, joka Paavoa hiertää, ja jota hän pitää "sääntöjen vastaisena". Ja se on nämä viime aikoina perustetut Kansalaispuolueen vaalipiirikohtaiset rekisteröitymättömät "osastot", jollaisia Väyrysen mukaan KP:n säännöt eivät salli. Jos kumminkin arkijärkeä ja oikeusministeriön vaalipäällikköä on uskominen, jonkinlainen vaaliorganisaatio piireissä täytyy olla - muuten vaaleihin osallistuminen on mahdotonta. Eli tässä jo toinen seikka viittaisi siihen suuntaan, ettei Väyrynen mitään kansalaispuolueen eduskuntavaalikampanjaa kovin ponnekkaasti edes halunnut.

Moni kuitenkin syyttää meitä, siis Sami Kilpeläistä, Piia Kattelusta ja minua, että olemme vesittäneet hienon asian, joka oli Suomen parhaaksi. Itse kuitenkin olen tullut kansalaispuolueeseen vanhalla kunnon "rötösherrat kuriin" -asenteella. Suomi on eriarvoistumassa ja menettämässä itsenäisyytensä ja puolueettomuutensa ja hyvinvointiyhteiskunnan paljolti siksi, että isoille herroille ja rouville ei ole uskallettu sanoa vastaan.

Tähän moni huomauttaa, että esim. Sipilä bernereineen on paljon suurempi konna kuin Väyrynen. Ja tästä olen täysin samaa mieltä. On vain hyvä, että nyt Väyrynen on vapaa haastamaan Sipilän.

 

Jos joku nyt vielä tulee sanomaan, että ilman Väyrystä me emme ole mitään, eikä meidän kannata enää mihinkään poliittisiin asioihin ottaa kantaa, huomauttaisin, että Suomessa on poliittisen toiminnan ja mielipiteen ilmaisun vapaus, ja kansalaispuolue ja me yksityishenkilöt sen sisällä aiomme jatkossakin käyttää sitä oikeutta. Meidän ei tarvitse jatkossakaan lunastaa sitä oikeutta nielemällä minkäänlaisia epäselvyyksiä esim. puolueen raha-asioissa.

 

Kun on jotain mieltä asioista, ei siinä kannata laskelmoida, kannattaako mielipidettään sanoa ääneen, jos sitä ei voi sanoa jonkun politiikan raskassarjalaisen selän takaa, joka ikään kuin vastineena saa sitten meidän siunauksellamme tehdä vaikkapa tilien kanssa mitä haluaa. Tapoihini ei ole ennenkään kuulunut isojen selkien takana kyyristely, vaan suora kansalaistoiminta, tuli mitä tuli. Kannustan muitakin samaan: aito kansanliike on kuin onkin parempi vaihtoehto kuin Väyrysen markkinoima "ainutlaatuinen parlamenttipuolue", jolla tosin ei ole parlamentissa yhtäkään edustajaa, ja jonka ns. kantava voima tuntuu tehneen kaikkensa, ettei olisi vastaisuudessakaan.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (98 kommenttia)

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Tämä episodi oli Väyrysen poliittisen uran tyly loppu. En tosin jää kaipaamaan häntä. Hän ei edusta minua missään asiassa. Vanhuuden höperö hän ei vielä ole, mutta höperö jo kuitenkin. No, ei Väyrynenkään mahda luonteellen mitään, ja luonteen piirteet ikävästi korostuvat vanhetessa. Iän myötä ihminen ei enää kontrolloi vaikeita luonteen piirteitään ja Väyrynen kaikkein vähiten.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Väyrysen poliittinen ura päättyy vasta kun hän on sairauden tai kuoleman johdosta toimintakyvytön.

Siihen saakka hän pysyy piikkinä Kepun lihassa. Sinällään hänen toimintansa on jo nyt ja tulee myös tulevaisuudessa muistuttamaan enemmän sketsihahmon kuin valtiomiehen otteita.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"Olla piikkinä jonkun lihassa" ei kuulosta kovin viehkolta poliittiselta agendalta! Pitää olla muutakin asiallista asiaa. EU- ja euro- vastaisuus alkaa olla myös jo niin loppuunkaluttu luu, ettei ihminen radion ääressä ne kuultuaan enää edes tipu jakkaralta. Se on vain sitä PV:n mantraa kuten "puolueettomuus -ja turvallisuuspolitiikka", YYA, "hyvät naapuruussuhteet", Naton vastustaminen jne --kaikki sellaista löpinää, joka ei kosketa tavallisen ihmisen arkitodellisuutta sitten pätkääkään. Pienen ihmisen asioista Paavo ei ole edes kiinnostunut ja tuskin edes ymmärtää niistä mitään! En ole lukenut yhtään hänen kirjaansa, enkä aio lukeakaan, mutta kautta rantain olen kuullut niiden kertovan vain Paavo Väyrysestä peilin edessä. Ketä sellainen kiinnostaa? Suomalaisen ihmisen elämän edellytykset ovat paljon kiinnostavampi teema, miten teemme tästä maasta vielä paremman ja turvallisemman. Sen rakentamisessa tarvitsemme kumppaneita, kuten esim. EU:ta ja jopa Natoa. Nyt olemme puolustuksellisesti aivan tuuliajolla, vailla tarvittavaa selkänojaa.Kukaan ei myöskään tiedä siitä oikein mitään, mitä PV siellä EU:ssa puuhailee. Pitää ilmeisen matalaa profiilia kuten sanonta kuuluu, mutta eikö niitä hänen tärkeäksi katsomiaan asioita pitäisi ajaa juuri siellä, eikä tulla niistä meuhkaamaan tänne Suomeen. Siinä kuviossa on silloin jokin perustavaa laatua oleva väärinkäsitys?

Jukka Alaspää

Kuka nykyinen politikko edustaa arvojasi?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kyllä se linja, mitä Väyrynen edusti pressanvaaleissa, on juuri se linja, jota itsekin kannatan. Eli tässä KP:n kärhämässä ei lainkaan ole kyse politiikan linjaerimielisyyksistä vaan rahasotkuista. Myös Laura Huhtasaarta arvostan kovasti, mutta PS puolueena on liian natomyönteinen, ja kaiken lisäksi se ajaa samaa keskittämispolitiikkaa kuin kaikki muutkin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #21

Vaikka poliittiset näkemykseni ovatkin likipitäen vastakkaiset kuin Tuula Komsilla, niin tässä Kansalaispuolueen raha-asiassa hän on mielestäni täysin oikeassa, tunnen myötätuntoa häntä kohtaan. Väyrysen toiminta oli uskomattoman törkeää, hän petti häneen luottaneet ihmiset. Mutta sehän ei ole Paavon uraa seuranneille mitään uutta. Selkäänpuukottamisen mestari!

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #21

Mikäpä siinä Natossa niin pelottaa? Ylivoimainen enemmistö Euroopan maista on mukana Euroopan yhteisessä puolustusorganisaatiossa, jopa Albania, mutta pelkuri Suomi ei uskalla olla jäsen? Outoa, suorastaan jakomielitautista. Jopa ruotsalaiset (kauan Natoa vastustaneet) alkavat jo kypsyä ottamaan Nato-jäsenyyden, kun he ovat omat voimavaransa mitanneet ja heiveröisiksi todenneet; 47 % kannattaa jo Natoa Ruotsissa. Jos Ruotsi liittyy Natoon, olemme TODELLA yksin tässä maailmassa kuin kaarnalaiva koskessa. Olemme silloin samassa tilanteessa kuin Talvisodan alla, ypöyksin. Siitä meidät silloin vain tulipalopakkaset pelasti! Ilmaston muutos on kuulemma leudottamassa tulevaisuuden talvet; siis älä laske enää pakkasen varaan tulevaisuuttamme! Kysypä sotakorkeakoulun käyneiltä mielipidettä siitä, mikä lisää kunkin maan uskottavaa puolustusta maanpuolustustahdon ja asevelvollisuusarmeijan lisäksi!

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck Vastaus kommenttiin #21

On vaikea ymmärtää NATO-vastaisuuttanne. Venäjän etupiiriinkö meidän mielestänne pitäisi kuulua?

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck Vastaus kommenttiin #21

Tämä homekorvainen länsi- ja NATO-vastaisuus ei minulle aukea. Idässäkö on meno mielestänne parempaa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jälkinäytökset alkavat:

Mikä on Paavo Väyrysen vastaveto puolueesta erottamiseen? Yle näyttää tiedotustilaisuuden suorana klo 14

Paavo Väyrynen ilmoittaa tiedotustilaisuudessa siirtymisestään eduskuntaan ja keskustan johtajavaaleista, mutta päähuomio keskittyy kansalaispuolueen ja Väyrysen tilanteeseen.

https://yle.fi/uutiset/3-10102086

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Veikkaan, että ilmoittaa jatkavansakin Brysselissä.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Olipas siinä analyyttinen luonnehdinta! Tuommoista herjaa voi jokainen heittää lonkalta. Ala-arvoista.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sanonpa nyt sanansenkin kepuun kelpaa Väyrynenkin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Niin, Kaija, tämä sinun kommenttisi edustaa sanankäytön ammattilaisen huipputasoa...

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Oli tarkoitettu Ari Pesoselle. Kommenttinsa kun on pelkkää herjaa, vailla yhtään asia-argumenttia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Olikohan Kaijan kommentti lipsahtanut väärään kohtaan? Saattoi olla tarkoitettu kommentiksi ylempään kommenttiin...

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kerropa minulle, Tuula Komsi, miksi ihmeessä Paavo Väyrysen Kansalaispuolue?

Kansalaispuolue ei olisi mitään ilman Paavo Väyrystä. Ilman Paavo Väyrystä ei olisi koko puoluetta. Paavo Väyrynen kertoo blogissaan (kohtaa et myöskään itse ole kiistänyt), että hän maksaa Kansalaispuolueen laskuja omilla henkilökohtaisilla varoillaan. Puolueenne ei pysty edes laskujen maksuun ilman Väyrysen rahoitusta.

Väyrynen on laatinut puolueen säännöt ja miettinyt puolueen strategian. Te asiantuntijajäsenet olette olleet Paavon tarvitsema resurssi, hyödylliset hölmöt. Itsenäiseen toimintaan teitä ei koskaan ole tarkoitettukaan. Aika moni täällä blogikommenteissakin on teitä tästä varoitellut.

Kun teille selvisi roolinne, miksette siis lähteneet? Miksette perusta omaa puoluetta? Omassa puolueessanne olisitte voineet kehitellä jotain sellaista jolla on piiriorganisaatiot ja kaikki muu, mitä Paavo Väyrynen omassa puolueessaan pitää tarpeettomana.

Paavo Väyrynen nostaa teitä vastaan kanteen. Olette jo Helsingin käräjäoikeuden määräämässä tilapäisessä toimenpide- ja täytäntöönpanokiellossa. Vallankaappauksenne ei näytä vielä onnistuneelta. Voi olla, että teille määrätään vahingonkorvauksena viisinumeroisia lukuja.

Alkuperäiseen kysymykseeni: miksi ihmeessä Paavo Väyrysen Kansalaispuolue? Pelkästä kostonhalustako?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Yksinkertainen vastaus: me luotimme Paavo Väyryseen. Teimme jokainen kovasti töitä. Myös meille tuli kuluja, ansionmenetyksiä yms. mutta pidimme hanketta sen arvoisena. Ei Suomessa tunneta mitään yhden miehen puolueita, toivottavasti ei jatkossakaan. Se, että on perustanut puolueen, ei tarkoita, että mitkään lait eivät perustajaan enää päde, vaan hän voi tehdä mitä haluaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- kirjoittajakouluttaja, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja ...

luottaa Paavo Väyryseen.

Anteeksi oli pakko, muuten en ota kantaa ko tapaukseen.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #8

No, siinä tilanteessa oli vaan pakko luottaa. Mutta saa minulle nauraa, luultavasti ansaitsen sen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #15

Minä pyysin juuri anteeksi, en nauranut. Elämä on.

Vastauksesi on kuitenkin lohdullinen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #15

Minä tunnustan, että olen nauranut sinulle tämän rytäkän yhteydessä. Saatat toki ansaita naureskelunkin, mutta kyllä minä tunnen myös myötätuntoa. Jouduit ikävällä tavalla pelinappulaksi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #8

Nyt ei tullut suosituksiani Arille. Jos poliittiset näkemykset ovat riittävästi samansuuntaisia, niin ihminenhän kannattaa Väyrystä. Jos lähtee mukaan Väyrysen perustamaan liikkeeseen, niin pakkohan sitä on luottaa sitten Väyryseen. Ei politiikasta tule mitään, jos ei voi omiinsa luottaa.

Ja sehän tässä nyt minusta on vienyt maun Väyrysestä, että tämänhetkisen tiedon valossa Väyrynen väaikuttaa pettäneen rehellisten ihmsten luottamuksen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #62

Kyllähän omiinsa pitää voida luottaa niin kauan, kunnes se luottamus petetään. Menetettyä luottamusta on hyvin vaikea saada takaisin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Paavo Väyrynen pyrki luomaan puolueen, jonka jäseniksi olisi päässyt vain parlamentaarikkoja. Asiantuntijajäsenistä oli tarkoitus tehdä alkuvaiheen toimijoita. Tämä kaikki on ollut julkisuudessa tiedossa.

Luotitte Väyryseen. Miten tämä vastaa kysymykseeni?

Miksette perusta omaa puoluetta? Sellaista, joka ei Väyrystä tarvitse.

Ymmärrän toki kyllä, että Väyrysenkin on toimittava lain ja yhdistyksen sääntöjen mukaan. Luultavasti olisitte päässeet vähemmällä, jollette olisi yrittäneet vallankaappaamista. Omassa puolueessanne ei olisi tarvittu kompromisseja.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Täytyy kyllä sanoa, että Väyryseen luottaneet Komsin kaltaiset asiantuntijajäsenet ovat todella "asiantuntijoita". Kansalaispuolue varmaankin ryhtyy tällä porukallaan hankkimaan rahoitusta Nigeriasta. Nigeriasta löytyy toimijoita, jotka miellellään asioivat "asiantuntijoiden" kanssa. Lycka till.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Ilmeisesti iski vauhtisokeus. Kuviteltiin kai, että politiikassa edetään valon nopeudella. Sitten turhauduttiin ja ryhdyttiin vastaukseen. Nyt vain äkkiä oma puolue pystyyn. Kyllä se siitä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Lainaus kommentistani tri Väyrysen blogista:
"Piia Kattelus, Sami Kilpeläinen ja Tuula Komsi; kolme hyvämaineiseksi tunnettua henkilöä on nyt kovasti syytettyinä. Miten tähän on tultu?"

Minähän olen ollut Väyrysen sympatiseeraaja pitemmän aikaa. Kyllä huomannut, että monille ihmisille Väyrynen on ollut punainen vaate, muttei minulle. Eräs syy hänen symppaamiseen on ollut siinä, että hän on riittävän iso kivi eliitin kengässä. Vaan nyt tässä alkaa mennä minun kannaltani jo parasta ennen -päiväys vanhaksi.

Puoluekenttä on melko selvästi käymistilassa, uusia yrittäjiä on oman havaintoni mukaan ollut viime vuosikymmenenä enemmän kuin aiemmin. Vaan ei ole Suomessa tapahtunut pienpuolueiden pysyvämpää siirtymistä eduskuntaan sitten Perussuomalaisten nousun, joka sekin alkoi viime vuosituhannelta. Ranskassa Macron teki temput ihan äskettäin.

Kansalaispuolue on ollut yksi mielenkiintoinen yritys, joskin minun mielikuvissani liiaksi Väyrysen varaan rakennettu. Haasteita on edessä.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Tapahtuiko vallanriisto liian aikaisin, mielestäni tapahtui. Olisi pitänyt ajatella omilla aivoilla. Väyrynen olisi ollut kansalaispuolueelle erittäin tärkeä voimatekijä seuraavissa kevään 2019 eduskuntavaaleissa.

Nyt sitten päätitte ampua itseänne polveen, kiinnostaa tietää kenen aivoitus tämä oli. Tuskin tähän saan vastausta, siltikin ihmettelen tätä yksinkertaisuutta.

Olisiko sittenkin kyse Pohjois-Pohjalaisesta uskonnollisesta liikkeestä, joka halusi tuhota kansalaispuolueen, tuli liiaksi iholle.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Luitko blogiani ollenkaan? Paavoa ei oikeasti kiinnostanut kansalaispuolue. Ja mitään rötöstelyä ei kenenkään pidä suvaita.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #23

Olen lukenut blogisi, nyt sitten odotellaan eri oikeusasteiden päätökset.

" Ja mitään rötöstelyä ei kenenkään pidä suvaita. "

Tästä olen samaa mieltä kanssasi, toivotaan että oikeus tapahtuu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#12 Aina ihmetyttää kun eliitin sisältä puhutaan eliitistä jonain itsensä ulkopuolisena.
Suomi ei tarvitse sen laista hajoitusta. Siitä hyötyy vain Putinin poppoo.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Anteeksi, jos loukkasin sinun Eliitti™-tuotemerkkiäsi.

" Olen valinnut (muistakin kuin edellämainutusta syystä) olla sateliitti joka näkee eliitin mutta jota eliitti ei näe."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #53

Täytyy myöntää että muodostuu ristiriita. Jos näet minut, mihin sitaattisi viittaa, et voi ollakaan eliittiä. Sulle 1-0.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"Olla piikki jonkun lihassa" tai "riittävän iso kivi eliitin kengässä" - ei mielestäni anna millekään "poliittiselle puolueelle" mitään olemassaolon oikeutta; sellainenhan unohtaa kokonaan sen, kenen asiaa se "puolue" muka ajaa! Ajaako KP siis vain Paavo Väyrysen asiaa? Ilmeisesti! Hölmöä!
Kyllä minä olen vielä niin vanhan liiton mies, että puolue pitää perustaa vain sitä varten, että joidenkin ihmisten, ihmisryhmän asiaa siinä ajetaan, eikä vain sen puolueen nokkamiehen asiaa. Jos tuo inhimillinen sidos jää löyhäksi, pitää kysyä ääneen, miksi se puolue on ylipäänsä olemassa. Miksi kukaan ei aseta sitä kysymystä esim. tässä keskustelussa? Mitä varten KP on perustettu? Kiveksi Kepun kenkäänkö? Onpas ylevät eli supliimit ihanteet! PV jaksaa jauhaa aina myös alkiolaisuudesta, vaikka muuan mielipidekirjoittaja toisaalla väitti, ettei Paavo tiedä siitä aatteesta mitään tai ei sitten ymmärrä. Mene ja tiedä. Pelkkä Alkio-lipun heiluttaminen ei riitä; se pitäisi pureskella toimenpiteiksi, mitä aate pitää sisällään viimeistä murusta myöten. Näin toimivat juuri vasemmistolaisuus, vihteät ja demarit. Li Anderssonin tuore lauantainen tv-esiintyminen sai analyyttisyydessään kiitoksia yli puoluerajojen (itse en sitä nähnyt), mikä kertoo juuri siitä, mitä "puolue" henkisenä ruumiillistumana itse asiassa tarkoittaa ja pitää tarkoittaa!

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"Kansalaispuolue on ollut yksi mielenkiintoinen yritys, joskin minun mielikuvissani liiaksi Väyrysen varaan rakennettu. Haasteita on edessä."
Macron on huippuälykäs, korkeasti koulutettu, hyvin käyttäytyvä, tyylikäs, edustava, ennen kaikkea rakentava visionääri, joka katsoo eteenpäin. Yhtäläisyyttä katkeraan kostonhaluiseen peräpeilin kautta autoa ajavaan PV:een on vaikea nähdä. No Aurinkokuninkaita kai kumpikin mielestään.
Jos puolueen ideologia on "Paavo Väyrynen" - se kuulostaa jo messiaaniselta liikkeeltä, jolta ei edes odoteta mitään puolueohjelmaa eikä tavoitteita. Tavoitteet tulevat kai pääroolin esittäjän unien kautta tuonpuoleisesta. Johtaja toimii vain niiden antenni/vastaanotin/kovaääninen -yhdistelmänä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eli tilanne Kansalaispuolueessa on juuri niin kuin jo aamupäivällä ennen Väyrysen blogia tämänpäiväistä kirjoitin.
http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251750-paav...

Käyttäjän aunemanttari1 kuva
Aune Mänttäri

" Kun on jotakin mieltä jne...", alkaa kirjoituksenne viiminen kappale selvittäessänne Paavo Väyrysen erottamisesta Kansalaispuolueesta.

En kuulu mihinkään puolueeseen. Olen seurannut yhteiskunnallisten asioiden kehitystä n.60 v, olin Paavo Väyrysen kanssa samaan aikaan eduskunnanjäsen 70-luvulla, kansanerustaja Pohjois-Karjalan vaalpiiristä.

Elämäni matkanvarrella olen nähnyt kaikkienn asioiden politisoituvan, joten voin ymmäärtää "tunteenne" !

Mutta aloittamanne prosesssia loukkaa Paavo Väyrysen lisäksi asioista prilläolevia kansalaisia hyvin laajasti.

Periaatteenne ko. asiassa paljastuu kirjoituksenne viimeisessä kappaleessa se suorastaan paljastaa oikean motiivinne!

Tehtyä ei saa tekemättömäksi!

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Jos joskus tulee tunne, että joka toinen lause sotii edellistä vastaan, niin tässä tuli :)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Voiko Aune Mänttäri hieman avata?

Olli Kankaanpää

Väyrynen on aina sekoittanut omat ja yhteiskunnan rahat. Muistatteko vielä jalasmökin?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä pitää peiliin katsoa siinä tapauksessa, että luottaa Väyryseen.

Väyryselle ei merkitse mikään muu mitään kuin valta, vallanhimoinen menneisyydessä elävä entinen poliitikko.

Kukaan normijärkinen ei luota missään asiassa Väyryseen.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Ensin nämä menee luottamaan Väyryseen ja sitten valitellaan päälle. Tilanne kertoo enemmän tästä puolueen "asiantuntijaporukasta" kuin Väyrysestä. Aikuisikään ehtineitä ihmisiä, luulisi olleen aikaa hankkia tietoa Väyrysestä. Osa tästä porukasta yllättynee joka kerta suihkussa kun vesi osoittautuu märäksi. Paavo kokoaa uutta keskustaa, voi onnistuakin, häntähän kannattaa sekä kommunistit että natsit.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suomalaiset olivat ennen vanhaan viisasta kansaa, josta ovat osoituksena kansanviisaudet. Monelle on tuttu vanha kansanviisaus ”ei kannata lähteä herrojen kanssa marjaan.” Tässä yhteydessä tämän voisi mukailla muotoon ”ei kannata lähteä herran kanssa marjaan.” Siinä voi mennä marjatuokkoset mukana.
Suomi on sinisilmäisten ja hyväuskoisten ihmisten ”luvattu maa.” Metsän näkeminen puilta tuottaa monelle ylipääsemättömiä vaikeuksia. Väyrynen perusti ”ainutlaatuisen parlamenttipuolueen”, jonka tarkoituksena oli näpäyttää Sipilää ja pyrkiä hajottamaan Kepua. Todettuaan tämän epäonnistuneeksi liikkeeksi hän pyrkii nyt Kepun puheenjohtajaksi. Siinä samalla Kansalaispuoleen jäsenet asiantuntijoineen ovat joutuneet ”hyödykkeen” asemaan.

Mitä tulee ajatukseen, että Suomi eroaisi EU:sta ja eurosta, niin se on täyttä utopiaa. Brittien brexitiin viitaten meillä ei olisi edes yksinkertaisesti varaa sen toteuttamiseen. Ero eurosta toisi tullessaan korkojen nousun myötä ”vasaran pauketta” mm. asuntovelkaisille.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Kukaan ei osaa tulkita PV:stä! Jos tv-toimittaja siteeraa PV:n omia sanomisia sanasta sanaan, Paavo tyrmää ne julkisesti - "en minä ole niin sanonut, en minä ole sitä tarkoittanut" siis se "tarkoitus-§" on hänen puheissaan aina kuin saippua suihkussa, se ei pysy otteessasi. PV on vanhan kansan "viisauksien" mukaan niitä miehiä, ettei tee tarpeitaan koskaan sinne, minne kyykistyy! Toimintaperiaate tunnetaan suomen kielessä "venkoiluna", joka sittemmin on tarkentunut muotoon "väyrystely".

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Yhtälailla kuin täällä kirjoitellaan asioista tunneryöpyn vallassa, ennen kuin on edes tutkittu, teen itse samoin ja totean: Nyt Tuulla iskit näppisi kakkaan. Amatööripuuhastelua. Ei tämän tason asiaa tällä tavalla setvitä. Kyllä nämä on kyettävä ratkomaan omissa piireissä - kun taustalla vaikuttaa olevan vain väärinkäsityksiä!!??

On täällä toisenlaisiakin kirjoittajia, jotka näkevät kulissien taakse ja muutaman siirron eteenpäin. Suosittelen (vielä esillä olevaa) Juha Hämäläisen ko. aihetta käsittelevää blogia: Sipilä hajoittaa ja hallitsee - fiktiotarina todellisuudesta.

Politiikassa tehdään tällaisia sotkuja harvoin sattumalta (ja jos tehdään ne johtavat harhaan ja suohon) vaan kaiken takana on härski peli. Taisit Tuula joutua pelinpolitiikan pelinappulaksi.

Tämän "sotkun" ajoitus on liian täydellinen ollaakseen pelkää sattumaa. Toivottavasti ette myyneet itseänne halvalla.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Tässä keskustelussa näyttää olevan kahdenlaisia puheenvuoroja: niitä joiden tarkoitus on vain parjata Väyrystä ja vielä tyyliin "en ole koskaan lukenut hänen kirjoituksiaan enkä meinaa lukea" ja sitten kirjoituksia, joissa selvästi ymmärretään uuden puolueen idea.

Olen ollut Kansalaispuolueen ensimmäisten asiantuntijoiden mukana jo kaksi vuotta. Alkuun kerättiin kannattajakortteja, jotta puolue saatiin rekisteriin. Silloin myös keskusteltiin laajasti puolueen periaatteista ja ideasta. Kun tulivat presidentin vaalit, niihin meni paljon energiaa ja resursseja. Minä ja mieheni kustannettiin omista pienistä eläkkeistämme tämän kulman kustannukset. Kaiken kiireen keskellä ei paljon keskusteltu, kun tekemistä oli paljon.

Samaan aikaan Piia Katteluksen, Sami Kilpeläisen ja Tuula Komsin johdolla puuhattiin puolueen luonteen muuttamista ja uudelleen organisoitumista. Ilman keskustelua puolueen kaappaamiseen suuntautunut porukka läväytti esille uuden logon sekä mainoksen, missä Piia Kattelus ja Sami Kilpeläinen käsi pistoolianmmuntaa merkitsevällä eleellä osoittaa katsojaa tekstinä: Me haluamme sinut.

Tämän jälkeen valkeni. Uusi hallitus oli kaappaamassa puolueen. Keskustelu loppui ja alkoi kehitys suljetuin lyhdyin. Puheluihin ei vastattu. Kutsuttiin koolle hallituksen tynkiä ja järjestettiin vuosikokousta. Vanhoja asiantuntijajäseniä erotettiin asianomaisille kertomatta ja uusia otettiin tilalle. Eli sanalla sanoen tyypillinen järjestögangsterien tekemä puolueen kaappausyritys. Joka kuitenkin epäonnistui.

Itse tunnen syvää myötähäpeää moisen toiminnan vuoksi. Paavo teki mittavan vaalikampanjan ja tämä oli kiitos ja palkka: yritys erottaa hänet perustamastaan puolueesta.

Sinänsä turhaa, sillä kabineteissa oli jo etukäteen sovittu presidentistä. Vasemmistoliitto Esko Seppäsen johdolla veti puolueen Niinistön taakse. Samoin demarit, Tuula Haatainen sai palkinnoksi kulissipainona olemisesta eduskunnan toisen varapuheenjohtajan paikan, keskusta oli myös Niinistön takana ja Vanhanen ehdolla muodon vuoksi. Huhtasaari ja Väyrynen olivat ainoat jota todella yrittivät. Media piti Niinistön puolia kaiken aikaa niin, että julkisuus toi jo mieleen Pohjois-Korean.

Minusta Kansalaispuolueen kaapparit voivat nyt täysin vapaasti perustaa oman puolueen. Onhan heillä jo osastotkin valmiina. Ja rahoituksen sille he voivat hankkia ihan itse. Toivon menestystä!

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"Huhtasaari ja Väyrynen ainoat jota todella yrittivät. Media piti Niinistön puolia kaiken aikaa niin, että julkisuus toi jo mieleen Pohjois-Korean."Kirjoihin etäisesti voi tutustua lukemalla niistä kertovia arvosteluja! Ei aivan tavatonta tässäkään maassa; kaikkea ei ehdi eikä voi lukea, eikä ole tarkoituskaan. Aika on nimittäin rajallinen resurssi, ja sitä pitää käyttää järkevästi.
Mitä Huhtasaaren kampanjaan tulee, se oli myönnän kova yritys, mutta hänen pinnallisuutensa ja ohut asiantuntemuksensa monista asioista paistoivat läpi. LH puhui toiseksi koko ajan asioista, jotka eivät mitenkään liittyneet koko vaaleihin! PS puolueena on vain yhden asian-liike ei sen enempää.
PV:n kampanjassa oli vielä vähemmän täkyjä. Hän keskittyi vain Sauli Niinistön parjaamiseen, eikä hänellä oikeastaan itse presidentin hommasta ollut tuon taivaallista kerrottavaa eli miten hän sitä hommaa hoitaisi. Aika löysä lasaus.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hankala on tilanne Kansalaispuolueessa, kun puolueen perustaja saa kenkää. No, ilmeisesti kyllä perustellusti, kuten on nyt saatu lukea. Kun tarkkoja muuten ollaan, niin tuskin Väyrysen irtisanomista on pelkkien vissien puheiden perusteella tehty.

Kiinnostava on kuitenkin tämä Väyrynen. Palstametreittäin riittää taas juttua, ja enemmän tai vähemmän tämä(kin)kommellus sataa Paavon laariin. Kesällä Keskustan puoluekokouksessa sitten Sipilä on korviaan myöten ansaitsemassaan keltaisessa nesteessä kiehumassa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä siellä kesällä laitetaan lopullinen melko surullinen piste Väyrysen tielle keskustapuolueessa. Mies on tuhrinut koko poliittisen historiansa, ja tämä tapaus karkoittaa kaikki mahdolliset keskustalaiset, jotka edes hiukan häntä ovat arvostaneet.

Surullinen tapaus.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Ritala! Et näemmä aliarvioi itseäsi: "Surullinen tapaus."

Väyrynen vaan porskuttaa ((( , Heh, niin surullisia nämä itseään kontrolloimattomat itkijät.
Väyrynen on tehnyt ja tekee. Jos välillä vähän roiskuu, ei siihen tarvitse sydänveriään myöten sekaantua. Ilo pintaan...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #50

Johan alkaa kuulostamaan kuin Kekkosen dementian aikana kepun puheet.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Ennen presidentin vaalejahan Paavo pidettiin hyvin pimennossa. Puolueen raha-asioissa ei ole mitään epäselvää. Paavoa ei myöskään ole erotettu Kansalaispuolueesta. Laillisesti ja sääntöjen mukaan koollekutsuttu vuosikokous valitsi puolueelle uuden hallituksen, johon kuuluvat Paavo Väyrynen, Akseli Erkkilä ja Seppo Hauta-aho.
Puolueen kaappausta yrittänyt kokous oli kaikin puolin laiton.

Koirat haukkuvat. Karavaani kulkee.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Koska blogisti Tuula Komsi kirjoittaa edustamansa puolueen nimen blogikirjoituksessaan toistuvasti pienellä alkukirjaimella, olen menettänyt luottoni häneen ja hänen edustamaansa Kansalaispuolueeseen aivan täysin.

P.S. Oletan Tuula Komsin Kansalaispuolueen asiantuntijajäsenenä edustavan kyseistä puoluetta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Tämä oikeinkirjoitusasia on varsin sekava. Voin kumminkin muuttaa isoon alkukirjaimeen jos tahdot. Lehtiteksteissä tosiaan näkee enemmän pientä alkukirjainta. Ehkä tämä ei kuitenkaan ole tämän jupakan keskeisin asia. https://www.kotus.fi/ohjeet/suomen_kielen_lautakun...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

On se jäännää että Sipilästä tehdään näissä hajoavissa puolueissa syntipukki. Kaikki paha maailmassa ei olekaan vihervasemmistohomolesbosuvakkikulttuurimarksistien syytä. On tullut uusia sävyjä.
En minäkään Sipilään luota enkä kepuun mutta minulle riittää etten heitä äänestä enkä ole kuuna päivänä äänestänyt.
Jonkinlaista solidaarisuutta tuntuvat halla-aholaiset, kp-läiset ja väyrysläiset vaativan kepulta. Mistäköhän siinä on kyse?

Käyttäjän JuntunenMartti kuva
Juntunen Martti

Hieno asia,että riitelevät.Kepun kannatus laskee ja Kansalaisuuspuolueen kannatus on tasolla, muut puolueet. Ainut jota ihmettelen, että ihmiset hurahtaa näihinkin.Eiko persuliikku opettanut mitään,pienituloisimilla menee huonommin. Lisäksi yhteiskunnan varat yksityistetään.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Olette niin suossa etten aio edes kuittailla. Voimia!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Voi Tuula, että minua oikeasti harmittaa, että tähän on päädytty. Lauantaina, kun asia tuli julkiseksi, olin todella hämmästynyt, että kävikö tässäkin näin.

Jos on kysymys valtataistelusta, niin se on aivan normaalia politiikassa. Sen olen kantapään kautta itse oppinut. Ei niin pientä puljua, ettei siellä valtataistelua käytäisi.

Mutta, jos tässä on kysymys siitä, että Paavo on laittanut kansalaispuolueen tilille rahaa, joka on sitten siirretty avustuksena toisaalle, niin siinä on tutkimista. Missään tapauksessa, jos ei lahjoituksista ole tehty velkakirjoja, niin ei niitä voi muuttaa lainoiksi taannehtivasti.

Minun on vaikea noihin raha-asioihin ottaa kantaa, koska en ole nähnyt pöytäkirjoja tai muita dokumentteja, mutta en usko, että olisitte näihin puuttuneet, jos ei olisi aihetta.

Minkä tahansa yhdistyksen kirjanpito on tehtävä niin läpinäkyväksi, että sitä voi kuka tahansa jäsen katsoa vaikka heti halutessaan. Käsitykseni mukaan näin ei teillä ole ollut, jonka takia olette menneet lauantaiseen ratkaisuun, joka on tosi harmillinen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvähän asia tämä on lopulta, tässähän on voittajana tavallinen kansa, jota ei kuseta enää Väyrynen, eikä myöskään mikään promillepuolue.

Äänestäjä voi sitten valita ihan oikeista puolueista mitä äänestää.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Et sitten ymmärtänyt viestiäni. Sitäpaitsi äänestäjällä on oikeus äänestää ketä haluaa, enkä siihen edes ottanut kantaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #70

Kyllähän tämä nyt näyttää satavan persujen laariin;)

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kansalaispuolueen aktivisti Tuula Komsi ilmoittaa olevansa "Sitoutumaton". Hauska juttu, että jos on jonkin puolueen jäsen onkin sitoutumaton! Tuolla väitteellä pärjää jopa pellehyppy kilpailussa.
Onnea ja menestystä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Löytyiskö pari kiveä lisää? Onneksi vasemmistoliitto on solidaarinen kaikkia ihmisiä kohtaan, ainakin omien puheidensa mukaan.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Reijo, ymmärrän että ilkeily on kivaa. Mutta jostakin syystä en yrityksisäni huolimatta pääse päivittämään tuota tietoa. Hekumoi sillä :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Joillekin näyttää ilkeily olevan pääasia. Uskon, että olet toiminut omatuntosi mukaan oikein, joten kenenkään on turha ilkeillä, kun ei tiedä kaikkea asiaan liittyvää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Totta ihmeessä ilkeily on hauskaa. Mutta ihan siitä riippumatta, on hillittömän hauskaa että puoluehallituksen jäsen ilmoittaa olevansa sitoutumaton. Oli syy sitten mikä tahansa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #75

No nyt kun tästä tehtiin numero niin toiselta koneelta onnistuin muuttamaan tuon tiedon. Ehkä tässä on ollut jokin "freudilainen" juttu taustalla, miksi tuo moka on saanut olla profiilitiedoissani noinkin kauan. Ehkä olen alitajuisesti halunnut pitää kiinni siitä, että en sitoudu mihinkään yhden miehen puolueeseen tai siis siihen yhteen mieheen. Mutta kansalaispuolueeseen / Kansalaispuolueeseen voin nyt sitoutua :) Problem solved. (Sitä en vieläkään tiedä kirjoitetaanko puolueen nimi isolla vai pienellä. Siitäkin tehtiin tuossa ylempänä kauhean iso juttu.) Myös kirjoittajakouluttajuuttani nälvitään joka blogissa. Nyt odotan että siirrytään naureskelemaan kuvalleni.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #76

Olematta itse kirjoittajakouluttaja, voin kuitenkin sen verran neuvoa Komsia, että Kansalaispuolueen perustamisasiakirjasta löytyy se kirjoitusasu, jota puolueen toimihenkilöt ovat Kansalaispuolueesta käyttäneet siitä puoluetta perustettaessa. Kun yhdistys on rekisterissä, sen nimen kirjoitusasu on tarkastettavissa rekisteristä. Rekisteröidyn yhdistyksen nimi kirjoitetaan pääsääntöisesti isolla alkukrjaimella aivan kuten yritysten nimet. Yritysten ja yhdistysten nimet nähdään erisniminä.

Komsin käyttämä puolueen nimen kirjoitusasu "kansalaispuolue" ei kuitenkaan välttämättä ole epäasiallinen, koska kansalaispuolueita yms. on tullut ja mennyt ennenkin Suomessa, "asiantuntijoilla" kyllästetty versio jäänee sinne tragikoomisten yritysten joukkoon.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #81

Vaikka Tuulalle kommenttisi laitoit, niin itse olen tottunut käyttämään puolueista aina pientä alkukirjainta. Täällä olikin jo aiemmin linkki Kotimaisten kielten keskuksen artikkeliin "Puolueiden nimet: iso vai pieni alkukirjain". https://www.kotus.fi/ohjeet/suomen_kielen_lautakun...

"Tämän vuoksi suomen kielen lautakunta päätyi seuraavaan suositukseen:

Puolueiden nimet kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella, kun ei tarkoiteta puolueen virallista, puoluerekisteriin merkittyä nimeä. Pienellä alkukirjaimella kirjoitetaan yhtenäisyyden vuoksi myös ne puolueennimet, joiden ns. käyttönimi on sama kuin puoluerekisteriin merkitty nimi (ilman lyhennettä rp.). Tämän suosituksen mukaan kirjoitetaan esimerkiksi lehtitekstissä kokoomus, keskusta, kristillisdemokraatit, sosiaalidemokraatit, ruotsalainen kansanpuolue, vasemmistoliitto, perussuomalaiset, itsenäisyyspuolue, piraattipuolue, senioripuolue, samoin sellaiset puolueennimet kuin köyhien asialla, muutos 2011."

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #81

"Komsin käyttämä puolueen nimen kirjoitusasu "kansalaispuolue" ei kuitenkaan välttämättä ole epäasiallinen, koska kansalaispuolueita yms. on tullut ja mennyt ennenkin Suomessa, "asiantuntijoilla" kyllästetty versio jäänee sinne tragikoomisten yritysten joukkoon."
Erisnimet suomessa kirjoitetaan isolla kuten Tuula. Jos taas poppoon logo, typografia on kirjoittaa sana pienellä etukirjaimella, asia voi olla toinen?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #81

"..kansalaispuolueita yms. on tullut ja mennyt ennenkin Suomessa.." niin nimen mahtipontisuus joutuu silloin koomiseen valoon, kun ihmisille valkenee, että siihen kuuluu 30 jäsentä.
Jollei puoleen perustaja sähläisi samanaikaisesti toisen, valtakunnallisesti merkittävän kansanliikkeen riveissä; KP:seen ei kannattaisi edes tuhlata ruutia, painopaperia eikä -mustetta. Jos tietokirjailija Jari Lehtinen kirjoittaisi vasta nyt kirjansa "Mielekäs maailman historia" eli "tarpeetonta tietoa eritoten parhaalla mahdollisella maulla" - hän olisi luultavasti mahduttanut tarinan tästä puolueesta kirjaansa esim. kappaleen "Mahdollisen taide" alle, jossa käsitellään mm. R. Nixonia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #76

Ei asiasta ollut tarkoitus tehdä isoa. Tahaton komiikka vain on viihdyttävää. Suurempaa ristiriitaa on vaikea keksiä, kuin että puoluehallituksen jäsen kirjoittaa puolueen perustajan erottamisesta, mutta ilmoittaa olevansa poliittisesti sitoutumaton.

Hyvä että korjasit tuon pikkujutun kuntoon, niin ei tarvitse naureskella sille. Kuvasi näyttää hyvältä, en keksi miksi sille naureskeltaisiin. Ellet sitten kirjoita blogausta jonka sisältö on räikeässä ristiriidassa kuvasi kanssa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #86

Samaa mieltä, kuva erittäin edustava.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #86

Max, kiinnostuin aiheesta, ja blogi on toivottavasti jo kohta työn alla kunhan kerkiän :)

Käyttäjän AnttiKukkonen kuva
Antti Kukkonen

Ottamatta kantaa rahasotkuihin laki vaatii erotettavaksi aiotun kuulemista (ennen erottamista), mikäli erottaminen ei johdu maksamattomista jäsenmaksuista. Riidatonta lienee, ettei Väyrystä ole asiassa kuultu. Jos näin, erottaminen oli laiton täysin rahasotkuista ja muusta Väyrysen käytöksestä riippumatta. Kyllä teillä on omaan puolueeseenne oikeus, mutta jos kyseessä on rp. (rekisteröity puolue), lakia on syytä noudattaa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Tietenkin Väyrystä on kuultu, ja annettu monta mahdollisuutta korjata virheet!

Käyttäjän AnttiKukkonen kuva
Antti Kukkonen

Ehkä on vielä syytä täsmentää, mitä tarkoitin. Kuulemista teknisessä, lain VAATIMASSA mielessä, ei edusta se, että puolueen ongelmista keskustellaan jäsenen kanssa vaikka tuhat kertaa. Kuuleminen lain mukaan tarkoittaa ja edellyttää, että kuultava on tietoinen erotusuhasta ja ymmärtää keskustelun luonteen tätä kautta ja tällaiseksi.

Kysyn siis vielä, onko EROTETTAVAKSI AIOTTUA Paavo Väyrystä kuultu täysin siitä huolimatta, kuinka monta kertaa häntä on noin yleisellä tavalla kuultu mistä tahansa asiasta.

Väyrystä avustanut lakimies Kari Uoti kirjoittaa: "Käräjäoikeuden ratkaisu toimitettiin tiedoksi puoluehallitukselle, joka ei ottanut asiassa onkeensa, vaan jatkoi samaa hullutustaan, nyt erottamalla jäseniä ilman kuulemista kokouksessa, jota taaskaan ei kutsuttu asianmukaisesti koolle."

Kuuluuko Väyrynen näihin ja näillä perustein Uotin mukaan laittomasti erotettuiihin vai ei?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ilman Väyrystä tämäkään asia tuskin olisi ylittänyt uutiskynnystä.

Ei ketään kiinnosta alle prosentin kannatuksen puolue, mutta kun ikiliikkuja Väyrynen on mukana kuvioissa, niin siinä riittää medialla hauskuutta.

Teidän kannattaa roikottaa Väyrystä mukana vaikka väkisin, sillä ilman heitä teitä ei oikeastaan muista kukaan.

Kaikki julkisuus on eduksi, varsinkin politiikassa.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Paavo taitaa olla liian itsevaltainen jopa omassa ryhmässään?
Ehkäpä halusi pitää kansalaispuolueensa taustalla käyden kepun kimppuun omin eväin?
Paavo oikeassa siinä että Sipilä pitäisi pudottaa kepun keulalta vakuutuskuorineen.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

jollei ei parin kolmen ukon yhdistyksessä pysy raha-asiat hanskassa, miten kukaan voi luottaa sellaiselle ihmiselle kokonaisen suuren kansanliikkeen johtajuutta tai nostaa hänet rahoista vastaavaksi ihmiseksi valtakunnan tasolla.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

K.K:"jollei ei parin kolmen ukon yhdistyksessä pysy raha-asiat hanskassa, miten kukaan voi luottaa sellaiselle ihmiselle.."

Oletko muuten ajatellut sellaista mahdollisuutta, että Pavella ei olisi ollutkaan mitään ongelmaa näiden raha-asioiden "hanskaamisessa", vaan ne mahdolliset ongelmat ovat kokonaan toisilla ihmisillä?
En oikein ymmärrä kun täällä iso osa ihmisistä, vajavaisin tiedoin, on valmis suunnilleen mestaamaan Paavon, kun se oikea syyllinen mahdollisesti onkin ihan muualla?
Itse en toki tiedä asioiden todenperäisyyttä, mutta uskoisin että ei sitä tiedä moni muukaan, joka täällä on surutta valmis leimaamaam Paavon huijariksi ja epäluotettavaksi pyrkyriksi. Ehkä kannattaisi odottaa ensin mitä tuomioita oikeudessa jaetaan ja sen jälkeen sitten jaella tuomioita.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #93

No jos nuo sanat oli osoitettu minulle, epäilen että olisin käyttänyt hänestä koskaan sanaa huijari. Muuten olen toki yrittänyt ja koettanut elohopeana karkailevaa Paavoa ymmärtää ihan sen perusteella, mitä hän itse omista touhuistaan aina raportoi. Huonolla menestyksellä.
Tuskin kuitenkaan kiellät sitä, että KP:n raha-asiat ovat nyt poliisitutkinnassa. Paavolta kesti A-studiossa yli puolet varatusta ajasta vain kertoa, miten niitä rahoja oli liikuteltu tililtä toiselle ja miksi. Siitä hän tuntui olevan eniten järkyttynyt, että on joutunut panemaan omaa rahaa omaan vaalikampanjaansa. Siinä on persoonallisuus mukavasti irtautunut jo ruumiista. On minä ja virtuaali-minä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #94

K.K:"No jos nuo sanat oli osoitettu minulle,.."

Vaikka kommenttini olikin vastaus omaasi, niin ehkei tuota "huijari"-sanaa ole sinun näppikseltäsi tullut. Ei nyt kuitenkaan ainakaan mitään kovin kehuvaakaan, jos itse yhtään olen oikein ymmärtänyt.
Kun näitä "bloggauksia" ja Paavon asioista huolestuneita kirjoittajia on täällä useitakin, niin monenlaisiin adjektiiveihin törmännyt, kun PVstä kirjoiteltu.

Mitä sitten tulee tuohon A-studioon, niin tarvii ensin todeta etten ole sellaista katsonut. Jotain suoraa tiedotustilaisuutta katsoin jonkun aikaa(en kokonaan) ja siinähän PV vastaili toimittajien kysymyksiin. Jostain syystä he olivat suunnattoman kiinnostuneita näistä rahaliikkeistä ja näin ollen Paven piti niihin vastata. Esitti toki tovomuksenaan, että annettaisi poliisin hoitaa tutkimukset ja keskityttäisiin toisiin asioihin..huonolla menestyksellä. Seuraava kysymys oli taas raha-asioista.

Vaikka olenkin todennut että annetaan ensin poliisin tutkia ja sitten tuomitaan, niin omana mielipiteenäni rohkenen olla sitä mieltä, että en uskoisi oikein että PV mitään tahallista huijausta/kuprua olisi yrittänyt tehdä muutaman kymppitonnin takia. En toki hänen raha-asioistaan tiedä yhtään mitään, mutta kymmenien vuosien kohtuu hyvin palkattu poliittinen ura antaa olettaa, ettei ihan rötöstelyyn ole tarvetta. Tämä siis ihan omana mielipiteenäni ja pohdintana.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #95

Jos nyt puhutaan ihan yleisesti esim. henkilöyhtiöstä esim toiminimestä, johon sijoitat alkupääomaa 15 000 euroa, se on yrityksen pääomaa.

Alkuhankinnat voit tietysti kokonaan vähentää yrityksen verotuksessa, jos ne vain muuten vähennyskelpoisia kuluja ovat. Vähennyksen voit tehdä niin tuloverotuksessa kuin arvonlisäverotuksessakin, jos olet ALV-velvollinen. Tosin et voi tehdä vähennystä kerralla jos kyse on esimerkiksi sellaisista laitteista joiden käyttöikä on useita vuosia. Silloin vähennykset pitää tehdä tietyn suuruisina poistoina vuosittain.

Voit nostaa yrityksesi tililtä rahaa pois niin paljon kuin haluat, siitä ei mene mitään veroa. Veroa maksat aina kun yrityksesi tilille kilahtaa tuloja asiakkailtasi, sen jälkeen rahat ovat sinun olivatpa ne sitten yrityksen tilillä tai henkilökohtaisella tililläsi. Sama juttu yksityissijoitusten kanssa, eli voit vapaasti siirrellä rahaa yrityksen tilille ja maksaa sieltä yrityksen laskut pois. Helpompi niin kuin että alkaisi omalta tililtään makselemaan. Huomionarvoista on, että yksityinen elinkeinonharjoittaja eli toiminimiyrittäjä ei voi maksaa itselleen palkkaa. Yrittäjän on pidettävä mm. ajopäiväkirjaa ajoistaan, jos auto on yrityksen nimissä.

Jos summat kasvavat isoiksi, kannattaa ostaa jo tilitoimiston palveluita, joka hoitaa yrityksesi kirjanpiton ja neuvoo näissä asioissa. Muuten ennustan ongelmia ja paljon. Yhdistysten rahavirroista päättänee se, jolla on ns tilinkäyttöoikeus yhdessä pj:n kanssa. Yhdistysten vuosikokous lopulta antaa vastuuvapauden koko toiminnasta sen perusteella, mitä tilinpäätös ja toimintakertomus asioista antaa tietoa. Jos toiminnalla on aiheutettu vahinkoa, voi syntyä korvausvastuuvelvoite.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Hyvää tässä politiikan ”kauniissa ja rohkeissa” on se, että julkisuuteen tulleen tutkintapyynnön mukaan Väyrysen vaaliraha-asiat saadaan nyt mahdollisesti samalla tutkintaan.

Kaikki muut ehdokkaat ovat antaneet selvityksen presidentinvaalien vaalirahoituksesta, mutta Väyryseltä tämä puuttuu. Luulisi, että kokeneen ja pitkän päivätyön politiikassa tehneen Väyrysen pitävän presidentinvaalien vaalirahoitusselvitystä itsestään selvänä asiana. Tämä on kummallista. Mikähän on syynä tähän?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Eikö Seppo Hauta-aho ollut Väyrysen valitsijayhdistyksen vaaliasiamies, joten hänelle kai ilmoitusvelvollisuus kuulusi. "Ilmoitusvelvolliset eri vaaleissa
Presidentinvaali: Ehdokkaan asettanut puolue ja ehdokkaan asettaneen valitsijayhdistyksen vaaliasiamies tai tämän varamies." http://www.vaalirahoitusvalvonta.fi/fi/index/vaali...

Tarkistin tuolta sivuilta, niin vaalirahailmoitus tulee olla perillä 2.4.2018 mennessä, joten aikaa vielä on. https://www.vaalirahoitusvalvonta.fi/material/atta...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

KP:ssä ovat rahat menneet jo tunnetusti perin sekaisin, kuka siellä enää kehtaa edes vaalirahaselvitystä sepittää, kun ihan perusasioista puolueessa kinataan. Kuka on velkaa kelle jne.
Monilla yrittäjilläkin on usein väärä ymmärrys siitä, että hänen firmansa rahat ovat hänen omia rahojaan. Siitä usein saa lukea lehtien uutisista, kuinka moni on kavaltanut oman firmansa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #91

Totta, Kari, mutta nyt tärkeä täsmennys: kansalaispuolue EI ole osallistunut vielä yksiinkään vaaleihin, ja se EI ollut Paavon pressakampanjan tukija tai järjestäjä, vaikka me yksityishenkilöinä mukana talkoissa oltiinkin. Näin ollen KP:n EI tarvitse antaa mitään vaalirahaselvitystä, koska pöytäkirjoissa selvästi lukee jo viime kesänä, että KP ei vastaa kampanjan kuluista. Valitsijayhdistys sen sijaan joutuu antamaan vaalirahaselvityksen määräpäivään mennessä, ja siitähän taitaa olla luvassa taas meheviä otsikoita, odotellaan niitä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #98

Kiitos korjauksesta; huolellisesti lukien asia olisi toki selvinnyt noista viesteistä!

JM: ”Kaikki muut ehdokkaat ovat antaneet selvityksen presidentinvaalien vaalirahoituksesta, mutta Väyryseltä tämä puuttuu.”
RP: ” Eikö Seppo Hauta-aho ollut Väyrysen valitsijayhdistyksen vaaliasiamies, joten hänelle kai ilmoitusvelvollisuus kuulusi.”
TK: ”KP:n EI tarvitse antaa mitään vaalirahaselvitystä, koska pöytäkirjoissa selvästi lukee jo viime kesänä, että KP ei vastaa kampanjan kuluista.”

..muuten kiitos Tuulalle myös asiallisesta ja suoraselkäisestä asioiden selventämisestä tässä erikoisessa asiassa. Monille kansalaisille se ei oikein edes presidentinvaaleissa ollut varmaankaan kristallinkirkas selvä asia se, ettei PV ollut vaaleissa KP:n ehdokkaana vaan PVV:n ehdokas.
Palaan vielä noihin rahan liikkeisiin; vaikka ette olekaan yhdistyksenä tilivelvollisia presidentinvaalien kuluselvityksistä, silti olen ymmärtänyt niin, että vaalirahaa olisi kiertänyt myös teidän tilin kautta ja se on osa riitaa? Pitääkö paikkansa vanha ruotsalainen kansanviisaus: "ju flera kockar desto sämre soppa!"

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #100

Ei, kyllä tässä tapauksessa on ollut riittävää, että on ollut yksi kokki, joka on saanut sopan aikaan. Yllättävän vaikea tätä on ollut monelle hahmottaa, monet oikein ekonomitaustaisetkin ovat sanoneet, että "Väyrynenhän vain otti omansa takaisin" tai että "saahan sitä omia rahojaan käyttää". Mutta kysehän on siitä, että Väyrynen on omalla toiminnallaan ja ilman valtuutusta improvisoinut puolueelle velkasuhteen. Se, että henkilöllä on ollut tilinkäyttöoikeus, ei mitenkään oikeuta omin päin tällaisen velkasuhteen luomiseen.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #101

Ymmärrän. Tapa on käytössä kuulemma Etelä-Italiassa, että siellä tulee liimatukkainen aurinkolasipäinen mies vain ilmoittamaan yritäjälle, että olet 50.000 velkaa! Samalla kerrotaan lyhennysohjelma, joka on yleensä sangen reipas.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset