Miten media vielä voisi valkopestä Bouananea?

Turun terrori-iskun makaaberia oikeudenkäyntifarssia on nyt seurattu useampi päivä. Kansa on saanut ihmetellä kuvottavia tempauksia ja tietoja syytetyn ajatusmaailmasta. Lukekoon ken haluaa.

Itse olen jo väsynyt kauhistelemaan. Ehkä siksi, että mikään ei tässä vaiheessa tule enää oikeasti yllätyksenä, ainakaan minulle. Sen sijaan voin kuvitella, että monelle valtamediaa myötäkarvaan lukeneelle voi tullakin.

Media ei nimittäin jättänyt yhtään kiveä kääntämättä löytääkseen lieventäviä asianhaaroja jo heti silloin kun Bouanane iskunsa teki. Muistattehan, että vakuutettiin, ettei mitään allahu akbar -huutoa kuultu. Ja että ei ole mitään syytä pitää tekoa terrori-iskuna. Ja että ei tule ajatella niin, että iskussa valikoitiin uhreiksi naisia. Tai suomalaisia. Tai "vääräuskoisia".

Ja muistatte varmaan senkin, että syytetyn kohteliaisuutta ja yhteistyökykyä oikein korostettiin.

Nyt kun Bouanane on saanut vangittunakin väkivaltaisia kohtauksia, kertonut isis-ihailustaan, selittänyt miksi huusi allahu akbar, ja miksi valitsi kohteekseen nimenomaan naisia, suomalaisia ja toisen uskoisia, alan melkein sääliä "riippumatonta, vapaata ja puolueetonta" valtamediaamme.

Sääli ehkä on väärä sana, mutta mietin, miten ihmeessä he pystyisivät enää valkopesemään terroristia? Viimeiseksi oljenkorreksi jää sitkeä kieltäytyminen terrorismi-sanan käytöstä. Vielä ennen tuomiota voi sinnikkäästi puhua "vain" puukkoiskusta.

Sitä, millaista tuskaa tämä Bouananen hirviömäisyyden pehmentely ja lieventely mediassa on aiheuttanut terrori-iskun uhreille ja heidän omaisilleen, en osaa edes kuvitella.

TuulaKomsi
Kansalaispuolue

Olen kangasalalainen kouluttaja ja freelancer, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa. Kotisivuni http://www.komsituula.julkaisee.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu