Tuulan kliseeklinikka

Avoin kirje Eero Mäntymaalle (+ muillekin perheväkivallan vähättelijöille)

Joskus käy niin, että suuttumus iskee kuin nuoli suoraan otsasta läpi. Silloin ehkä olisi syytä rauhoittua ennen kuin avaa sanaisen arkkunsa.

 

Mutta nyt tilanne on se, että jos en saa sanottua asiaani, yöunet ovat mennyttä. Joten: minulla on kysyttävää Ylen toimittajilta Eero Mäntymaalta ja Hanna Eskoselta sekä Vihreiden kunnanvaltuutetulta ja juristilta Emmi Wehka-aholta.

 

Kysymys koskee Ylen eilistä uutista Afganistaniin pakkopalautettavasta "Ahmadista".

Uutisessa kauhisteltiin, että aivan mitättömästä syystä on ruvettu karkottamaan ihmisiä "turvattomaan" maahan.

https://yle.fi/uutiset/3-10241738

Te, Eero, Hanna ja Emmi kuitenkin tiesitte, että "Ahmad" on syyllistynyt vakavaan perheväkivaltaan. Kutsutteko te siis ihan kirkkain silmin tällaista "mitättömäksi sakkojutuksi"?

 

https://www.suomenuutiset.fi/yle-julkaisi-nyyhkytarinan-karkotetusta-afgaanista-jatti-kertomatta-pahoinpitelytuomion-syyn/

 

Toisin sanoen, keitä Suomen viranomaisten pitäisi teidän mielestänne ensisijaisesti suojella, naisia ja pieniä lapsia vai aikuisia perhettään uhkaavia miehiä - kunhan he ovat ulkomaalaisia?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ylen kohdalla ei mitään uutta uutisoinnissa ole tapahtunut. Kerrotaan vain se mikä toimittajan omaan mielipiteeseen sopii. Ei siis koko totuutta. Toivottavasti pakkoylevero poistetaan jotta uutisoinnin taso määräytyisi jatkossa palveluja käyttävien maksajien mukaan. Saattaisi taso nousta tai sitten näivettyisi koko yhtiön toiminta, kun maksajat loppuvat hiljalleen.

Netissäkin huuteleva/puolusteleva joukkio ei ole tapahtumien silminnäkijöinä, mutta aina kuitenkin osaavat olla "oikeassa". Tietävät tai paremminkin luulevat tietävänsä tapahtumien/tekojen oikean laidan. Siis omasta mielestään. Tämänkin kirjoituksessa mainitun tapauksen kohdalla on käynyt näin johtuen ylen puutteellisesta uutisoinnista. Koko suomalainen perhe on saanut kärsiä pidemmän aikaa mm. erilaisista uhkailuista uutisoidun yhden pahoinpitelyn lisäksi. Kannattaisi aina suhtautua uutisanteihin tiiviillä seulannalla ja olettaa ettei kaikki tullut kerrotuksi. Vain asianosaiset tietävät virkakunnan lisäksi todelliset tapahtumat. Jokaiselle meille pitäisi riittää vallan hyvin kun tiedämme omat tekomme.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Käytettävissä olevista tiedoista päätellen viranomaiset ovat toimineet asianmukaisesti, joskin hitaasti. Karkoitettu on tuomittu perheenjäseniinsä kohdistuvasta väkivallasta, hän on saanut toistuvasti lähestymiskiellon ja vaimo on ottanut avioeron. Nuorempi lapsista ilmeisesti pakotetaan vasten tahtoaan tapaamisiin, joita hän pelkää.

Ylen toimittaja kuitenkin taistelee käytettävissään olevilla keinoilla, olennaisesti harhaanjohtavia uutisia tekemällä, saadakseen näiden ihmisten piinan jatkumaan ja mahdollisesti heidät myös vaaraan.

Journalistin ohjeiden mukaan:
"Olennainen asiavirhe on korjattava viipymättä ja niin, että se tavoittaa mahdollisimman kattavasti virheellistä tietoa saaneen yleisön. Korjaus on julkaistava sekä tiedotusvälineen toimituksellisilla verkkosivuilla että
julkaisussa tai kanavassa, jossa virhe on alun perin ollut.

Korjauksen huomioarvo on suhteutettava virheen vakavuuteen. Jos jutussa on useita asiavirheitä tai jos virheestä voi aiheutua suurta vahinkoa, toimituksen tulee julkaista uusi juttu, jossa virheellinen tieto yksilöidään ja korjataan.

Verkossa olennaisen virheen korjaamiseksi ei riitä virheellisen tiedon tai jutun poistaminen, vaan yleisölle on kerrottava virheestä sekä miten ja milloin se on korjattu".

Jos Yle näitä ohjeita noudattaisi, sen olisi tullut julkaista alkuperäisen jutun suuruisena ja yhtä näyttävästi oikaisu, jossa olisi kerrottu vähintään se olennainen tieto, että pahoinpitelyn kohteena olivat perheenjäsenet. Hyvä journalistinen tapa olisi edellyttänyt myös toisen osapuolen, perheenjäsenten, kuulemista. Nyt ääneen päästettiin etupäässä perättömyyksiä lateleva vihreä poliitikko-juristi. Mitään oikaisua, edes alkuperäisen jutun korjaamista, ei kuitenkaan ole tapahtunut. Näyttää vahvasti siltä, että nämä pompöösit julistukset laadusta ja luotettavuudesta ovat tyhjien tynnyreiden kolinaa.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

En tiedä saako facebook sivuja tänne linkittää/kopioida mutta googella löytyy tapauksesta perheenjäsenen kertomusta karkotettavasta, eikä se ole mukavaa luettavaa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Ajattelit, että perheriidoissa toisen osapuolen kertomus on varmasti koko totuus, mitään siihen lisäämättä ja mitään poisjättämättä?

Toki niin voi olla.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Ajattelit sitten olla ymmärtämättä lukemaasi?

Minä en väittänyt yhtään mitään, elä kuvittele normaaliin tapaasi asioita.

Tämä aihe kanssasi loppui tähän, en näe siinä mitään järkeä koska asenteellisuutesi pilasi sen heti alkuun.

Kasva aikuiseksi.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Vaimon pahoinpitely on tietenkin paha asia, mutta hmm, tässä siis suuri "vähättely" oli siinä, että pahoinpitelyn kohde ei ollutkaan toinen mies vaan nainen? Että blogistin mukaan miehen pahoinpitely on vähäisempi rikos kuin naisen?

Sinällään olen samaa mieltä siitä, että Ylen artikkeli oli varsin harhaanjohtava, koska antoi ymmärtää, että pahoinpitelyn uhri, johon miehellä oli lähestymiskielto, olisi saattanut olla joku toinen kuin vaimo.

Se, että hänellä oli konflikti vaimonsa välillä ja oli siitä syystä menettänyt huoltajuuden, ei tarkoita etteikö hänellä edelleen olisi ollut mitään siteitä lapsiinsa. Kyllähän jutusta kävi ilmi, että hänellä oli tapaamisoikeus tyttärensä kanssa, vaikka ei siis huoltajuutta. Onko niin vähäinen perheside sitten riittävä peruste oleskeluluvalle, on sitten hyvä kysymys. Kyllähän tapaamisoikeus on ylipäätään olemassa sen vuoksi, että se on lasten etu, joten kyllä se karkoituskin on siten lasten etua vastaan. Onko sitten merkittävästi, on painotuskysymys.

Lyöminen on tietenkin pahoinpitely, josta uhri voi hakea tuomiota. Joskus on vaikea sanoa, oliko se sitten niin vakava asia. Itsekin olen saanut turpaan hyvältä ystävältäni ja myös vetänyt toista hyvää ystävääni turpaan, ja ystävyys on jatkunut, vaikkakin varmasti säröillä. Sama usein pätee perheväkivaltaan, joiden tilanteita ei myöskään kannata trivialisoida. Väkivaltaan usein turvaudutaan, kun toinen (väärin)käyttää valtakeinoja parisuhdekonfliktissa, ja on usein harkitsematonta. Tällaiset tapaukset voivat vääristyä monella tavalla. Eihän ole varmaa, etteikö tässäkin tapauksessa vaimo olisi aloittanut väkivaltaa - siitä ei ehkä vain ollut todisteita.

Käytännössä tuomioistuinta voi helposti käyttää koston välineenä tilanteissa, joissa teko ei oikeasti ollut kovin vakava. Erityisesti jos tekijänä ollut puoliso on ulkomaalainen, voi sillä muun rangaistuksen lisäksi estää puolison kansalaisuuden saamisen ja aiheuttaa mahdollisen oleskeluluvan menetyksen. Se voi joissain tilanteissa olla oikeusjärjestelmän mahdollistamaa vallan väärinkäyttöä, vaikka toki laillista ja mahdollista.

Perheriidoissa totuus on ensimmäinen uhri.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Tässä on mielestäni juuri klassinen esimerkki vähättelystä, jos vastaavan kaltaisia ihmisiä on paljonkin uskon ettei maassa koskaan puututa parisuhdeväkivaltaan tarpeeksi tarmokkaasti ja se vaan jatkuu jatkumistaan.

Surullista, ja hävettävää..

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Puutuin tuossa ensisijaisesti siihen, että väkivaltaa miestä kohtaan pidettiin vähäisempänä tekona kuin naiseen kohdistunutta. Sinällään toki se, että kyseessä oli oma puoliso eikä vain nainen, tekee rikoksesta kategorisesti jossain määrin erilaisen. Perheessä väkivaltaan tai sen uhkaan liittyy selkeämpää vallankäyttöä.

Perheväkivallassakin on jo pitkään ollut vääristymä, että halutaan suojata naisia. En tiedä Suomesta, mutta Yhdysvalloissa oli muistaakseni luokkaa 2000 turvakotia naisille, mutta miehille 3. Tämä siitä huolimatta, että naiset tilastojen valossa harjoittavat perheväkivaltaa miehiä enemmän.

Pohdin tuossa myös sitä kysymystä, kuinka vakavana tekona yhtä nyrkiniskua täytyisi pitää. Jos pysyvää vauriota ei tule, saa siitä sakkoa tai ehdollista, sekä vahingonkorvauksia kivusta ja särystä. Onko se sitten peruste oleskeluluvan menetykselle, jos karkoitus aiheuttaa tekijälle hengenvaaran? Tai sille, että lapset pysyvästi menettävät yhteyden toiseen vanhempaansa?

Käännetään jälleen sukupuolet – mitä ajattelisit tilanteesta, jossa vaimo uhkaa tappaa lapsensa ja miehensä? Ei väkivaltaa. Kumman pitäisi saada lasten huoltajuus, vaimon vai miehen? Vaikuttaako se, jos toinen on ulkomaalainen?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #18

Missaat keissin varsinaisen pointin, joka on se, että sama toimittajakaarti, joka tasaisen intensiivisesti on taluttamassa koko suomalaisten miesten populaatiota saunan taakse väkivaltaisina ja alistavina naisenhakkaajina, pitää yhtäkkiä perheväkivaltaa pikkujuttuna.

Siltä varalta että Nyqvist päivystää jossain valmiina yhtymään pilkkuun terminologian väärinkäytöstä laitan sanan "kulttuurirelativismi" lainausmerkkeihin, mutta paremman puutteessa käytän sitä silti kuvaamaan ilmiötä jossa omassa vahvistusvinoumassa kieriskellen käytetään eri sääntökirjaa riippuen siitä mistä tekijä on kotoisin.

Edit2. Poistettu lopusta pala tekstiä.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Perheen vanhin tytär (-puoli) kertoo RHC:n sivuilla varsinaisesta vuosien perhehelvetistä. Miehen oma tytär ei halua tavata väkivaltaista isäänsä jne..

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Perheessä oli siis miehen oman tyttären lisäksi vanhempi tytär? Millä lailla hän olisi yhtään sen luotettavampi kertoja kuin miehen vaimo?

Ihmettelen myös miksi miehen oma tytär kuitenkin on tavannut isäänsä, jos ei halua tavata tätä (mies pidätettiin karkoitusta varten hänen tavatessaan tätä).

Pahoittelen skeptisyyttäni, mutta sikäli kun olen näitä "perhehelvettejä" nähnyt, on niissä totuus varsin monimutkainen, heti kun kuullaan asianosaisia yksipuolisesti.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

YLE on huolissaan ja toitattaa naisten oikeuksista harva se päivä. Suomalaiset on väkivaltainen kansa. Nyt muualta tuotuna perheväkivalta onkin vähättelyn aihe. Kyllä taas ideologia paistaa sieltä, minne aurinko ei paista.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Yle on taas asiallinen. Peräti otsikkoon oli nostettu peittelemättä, mistä on kyse.
Yhdellä äkkipikaistuksissa tehdyllä lyönnillä ja sillä, että kiduttaa useita lähimmäisiään vuosikausia, on valtava ero. Jos olisin yhtä sokea propagandisti kuin blogisti, kysyisin, miksi suomalainen saa riehua kymmeniä vuosia ja kiduttaa ketä tahansa mielin määrin:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005710576.html

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Tutkiva journalismi. Mies on saanut lähestymiskieltoa useamman kerran, joten semmonen arjen sankari.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Miehen tytärpuolella on asiaa...

"Vai niin... ei todellakaan ole kyse yhdestä ”sakkojutusta”. Tämä kyseinen henkilö on entinen isäpuoleni ja lapsi kuvassa minun 5- vuotias pikkusiskoni. Jo ennen pahoinpitelyä hän uhkasi koko perhettä, toinen pikkusiskoni ja minä elimme pelossa hänen asuessaan kotonamme ja hän uhkasi lyödä meitäkin monta kertaa. Hän oli pahansuopa, väkivaltainen ja sairas henkilö. Yhtenä päivänä hän löi äitiäni (hänen ex-vaimoaan) kasvoihin samalla kun piti 1-vuotiasta lasta sylissään. Pikkusiskoni (kuvassa) on kokenut HELVETIN kun häntä on pakotettu tapaamaan isäänsä turvakodilla, itkenyt kaksi tuntia menemättä huoneeseen kunnes tapaaminen päättyi ajan loputtua, jona kerta. Hän ei ole koskaan kunnon isä ollut lapselle, eikä hän lapsesta oikeasti edes välitä. 4 vuotta hän on uhkaillut koko perhettämme, sanonut mm. ”Sinulla on kolme lasta joista kaikki tulevat kärsimään”, uhannut myös viedä pikkusiskoni Iraniin jotta ”emme koskaan näkisi häntä”. Hän on saanut useita karkotuspäätöksiä ja olemme taistelleet vuosia jotta pääsisimme hänestä eroon ja että tämä helvetti loppuisi. Lasta hän on käyttänyt vain oleskeluluvan saamiseen. Yhdeksän vuoden sisällä ainoa positiivinen päätös oli vuoden oleskelulupa lapsen synnyttyä. Tässä tapauksessa migri on viimeinkin tehnyt oikean päätöksen ja se mikä on uskomatonta, on että näin ei ole tapahtunut jo aiemmin."

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Jälleen, tytärpuolen lausuntoja vihaamastaan isäpuolesta tuskin voidaan pitää kovin objektiivisina. Tarinan toinen puoli jää täysin arvailujen varaan ja yleensä täytetään stereotyypeillä, tässä tapauksessa kulttuurisilla. Näissä mies oletetaan yleensä siksi alistavaksi, uhkailevaksi ja pahoinpiteleväksi osapuoleksi, vaikka todellinen tilanne saattaisi olla päinvastainen. Todisteeksi ei tarvita kuin naisen itku, joka kyllä jokaiselta herkenee.

Miehen oman nuoremman tyttären suhtautuminenkin vaikuttaa lähinnä äidin aikaansaamalta. Jos ero on tullut tytön ollessa yhden vuoden ikäinen, ei lapsella voi olla mitään omia kokemuksia, joiden perusteella ei suostuisi tapaamaan isäänsä. On varsin tavanomainen kuvio, että tälläisissä lähivanhempi pyrkii kääntämään lapset isäänsä vastaan ja usein onnistuu siinä.

Uhkailukin on joskus melkein yhtä tyhjän kanssa. Jos aina tulisi tuomio ja linnaa kun joku uhkailisi jollain, olisi aika suuri osa suomalaisista linnakundeja. Tytärpuoli tuskin kertoisi mitään äitinsä tekemistä uhkailuista tai väkivallasta.

Tuollaisessa jos uhkailija on nainen niin sellaisissa taidetaan tavallisesti katsoa, että uhkailu oli naiselta harkitsematonta, hänellä oli siihen hyvät perusteet, täytyy ymmärtää. Mies ulos ja lapset naiselle.

Samoin väkivalta voi olla sellaista, mihin toinen on peräti provosoinut, jotta pääsisi tekemään rikosilmoituksen.

Nämä tarinat voivat olla monimutkaisia. En väitä, että tämä tapaus välttämättä on muuta kuin miltä se sinustakin näyttää, mutta en olettaisi sitä millään varmuudella.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #39

"Jälleen, tytärpuolen lausuntoja vihaamastaan isäpuolesta tuskin voidaan pitää kovin objektiivisina."

Oikeudessa uhri kertoo yleensä subjektiivisen näkemyksensä eikä muuta odotetakaan. Tuomarin tehtävänä on olla objektiivinen.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Esa-Jussi, ihanko tosiaan "peittelemättä".

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

MIksi Ylen pitäisi mässäillä perheväkivallan yksityiskohdilla? Ei Yle ole onneksi mikään Alibi tai 7 päivää -roskalehti. Tai yleensä miksi kenenkään normaalin ihmisen pitäisi hekumoida perheväkivallan yksityiskohdilla? Päivähän siinä menee pilalle, ellei useakin.
Pääasia, että virkavalta puuttuu ajoissa ja oikein kaikkiin rikoksiin ja myös niin, että rikollinen saa tuomion, mikä ulkomaalaisten kohdalla tarkoittaa myös karkotusta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #26

Esa-Jussi älä leiki tyhmää. Oman perheen terrorisoiminen on eri asia kuin satunnainen nakkikioskitappelu. Ei olisi tarvinnut mässäillä yksityiskohdilla, tieto siitä että "Ahmad" on pahoinpidellyt omaa perhettään olisi riittänyt.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #27

Komsi. EN ymmärrä, mitä sinä itse leikit. Ahmad on kaikesta päätellen tuomittu ja lisäksi karkotettu niin kuin pitää. Mikä tässä vielä mättää? Sekö, että likaisten yksityiskohtien puutteen vuoksi koko kansa ei päässyt leikkimään raivoisaa tuomioistuinta ilman persujen avustusta?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #28

Tässä mättää se, että Ylen toimittajat yrittivät viestittää, että Ahmadin "rikkeet" olivat ihan "mitättömiä" - ja tämä on kammottava näkökulma perheväkivaltaan, etenkin kun samainen Yle suoltaa päivästä toiseen juttuja, miten naisten oikeudet ovat nyt ennennäkemättömän hyökkäyksen kohteena, koska Trump ja "äärikristityt" ja Aki Louhimies ja metoo, metoo, metoo. Mutta kun "Ahmad" hakkaa - se on ihan mitätön juttu. Ja jos nyt vaan vieläkin olet muka ymmärtämättä, niin omapahan on ongelmasi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #29

Onko tässä nyt tulkittavissa (vetelen yhtä leveällä pensselillä kuin muutkin tulkintojen suhteen), että oman naisen läpsiminen ja lyöminen on toisille sallittua, koska kulttuuri ja uskonto?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #30

Ilmeisesti joidenkin mielestä on.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #30

Islaminusko sallii naisten(vaimon)hakkaamisen, se ei lainkaan tunnu haittaavan näitä "hyviä ihmisiä". Vain suomimies on paha jos lyös vaimoaan, ei suinkaan nämä "kulttuurinrikastajat".

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #33

Imaamit opastavat mielellään, miten vaimoa hakataan niin, ettei jää näkyviä jälkiä. Ja helppoahan se on, koska usein ei näy muuta kuin silmät niqabin raosta.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Ylen toimittajiksi ei näytä pääsevän ne parhaimmat, vaan ne joilla on oikea ideologia, se tuttu punavihreä maailmanparannusideologia. Jonka tämä Mäntymaakin selvästi omaa, hän on kyllä aika....no jääköön sanomatta. Mutta oikea toimittaja hän ei minusta ole, vaan propagandisti.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Jouko MIkkola! Se johtuu siitä, että te muut ette osaa kirjoittaa sen enempää suomea kuin mitään muutakaan kieltä sekä yleissivistyksenne puutteista. Katsokaa Soinin plokia, niin ehkä ymmärrätte, mitä ajan takaa.
Toimittajaksi pääsevän on osattava suomea sekä on osattava kirjoittaa sitä!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ylen toimittajat eivät kirjoita, vaan puhuvat joko radiossa tai telkkarissa.
Vihervasemmistolaisen ideologian lisäksi usein lisäavuna on joku lievä puhevika ja/tai itäsuomalaiselta kuulostava aksentti.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

EIkö teillä todellakaan ole muuta tekemistä kuin mässäillä väkivallalla kauniina lauantaipäivänä ja kuvitella harhoja siitä, että joku ei tuomitse väkivaltaa, jos se ei levittele siitä hirveitä yksityiskohtia.

Todella alas on mennyt tämän blogistanin taso.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Niin olethan sinäkin täällä, sitäkö tarkoitat tason alenemisella? Ilmeisesti väärä aihe, väärä agenda.

Mielestäni verorahoitteisen Ylen jutuista keskustelu on asiaa, se on jopa yhteinen asiamme.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

En ole enempää tässä blogissa, joka ei huomiota ansaitse. Tason nostamiseksi kirjoitin itse aiheesta. Aihe on siis oikea, mutta kun vääristelevät populistit sen raiskaavat, niin eihän siitä hyvä seuraa.

Lukekaa ja nauttikaa hyvässä seurassa:

http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Esa-Jussi, olet hellyttävä :)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ilmeisesti tässä tilanteessa maahanmuuttokriittiset kannattavat lapsen erottamista isästään. Yleensä isän olemista lapsen elämässä pidetään tavattoman tärkeänä. Isän karkottaminen Suomesta ja lapsen elämästä on merkittävä asia. Mutta kannatetaanko sitä, koska isä on maahanmuuttaja? Siltä vaikuttaa. Poliittisten motiivien perusteella ymmärrettävää.

Perheväkivalta on vakava asia. Tekijän taustasta riippumatta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Viimeisestä lauseesta olen samaa mieltä, mutta muuten kommenttisi on harvinaisen ala-arvoista roskaa

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ilmeisesti tässä tilanteessa maahanmuuttokriittiset kannattavat lapsen erottamista isästään."

Varmaankin syystä koska isä hakkaa lapsiaan ja vaimoaan. Toki muslimeille tämä sallittakoon koska ovat muslimeja.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Ennemmin tai myöhemmin kyseinen sankari olisi riistänyt hengen perheeltään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset