Miten Ruotsi aikoo puolustautua ns. nuorison hyökkäyksiä vastaan?

Ruotsissa(kin) on käyty turvallisuuspoliittista keskustelua. Siellä(kin) puhutaan Natosta, varoitellaan hybridi- kyber- trolli- ynnämuistasellaisista -uhkista ja käsketään ottamaan ne vakavasti, ihan niin kuin meilläkin.

 

Mutta Ruotsin järjestäytynyt yhteiskunta on jo kokenut hyökkäyksiä, jotka tänään ihme kyllä ylittivät kirkkaasti Suomessakin uutiskynnyksen. Ja vaikka toimittaja Maria Pettersson ja kaupunkitutkija Mari Vaattovaara ja poliitikko Alexander Stubb ovat meille jatkuvasti vakuutelleet, että Ruotsissa ei ole mitään normaalista poikkeavaa meneillään, ja kaikki menee koko ajan vain parempaan ja turvallisempaan suuntaan, jopa Ruotsin pääministerikin jo myöntää ongelman. Hän kuulemma "raivostui". https://yle.fi/uutiset/3-10351571

 

Mutta kysymys kuuluu: mitä Ruotsi aikoo tehdä puolustautuakseen hyökkäyksiltä ja suojellakseen tavallisia kansalaisiaan? Natokeskustelu ei taida tarjota vastauksia tähän sisäiseen turvallisuusuhkaan?

 

Viime öisistä organisoiduista tuhopoltoista on runsaasti tallenteita. "Tummapukuiset" juoksentelevat videossa jos toisessakin, mutta poliiseja (saati puolustusvoimia) ei näy missään.

 

Näinkö Ruotsi siis  puolustautuu: videoidaan vaan, uudestaan ja uudestaan, pääministerin "raivostuessa". Ja siinä kaikki?

TuulaKomsi
Kansalaispuolue

Olen kangasalalainen kouluttaja ja freelancer, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa. Kotisivuni http://www.komsituula.julkaisee.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu