Tuulan kliseeklinikka

Miten Ruotsi aikoo puolustautua ns. nuorison hyökkäyksiä vastaan?

Ruotsissa(kin) on käyty turvallisuuspoliittista keskustelua. Siellä(kin) puhutaan Natosta, varoitellaan hybridi- kyber- trolli- ynnämuistasellaisista -uhkista ja käsketään ottamaan ne vakavasti, ihan niin kuin meilläkin.

 

Mutta Ruotsin järjestäytynyt yhteiskunta on jo kokenut hyökkäyksiä, jotka tänään ihme kyllä ylittivät kirkkaasti Suomessakin uutiskynnyksen. Ja vaikka toimittaja Maria Pettersson ja kaupunkitutkija Mari Vaattovaara ja poliitikko Alexander Stubb ovat meille jatkuvasti vakuutelleet, että Ruotsissa ei ole mitään normaalista poikkeavaa meneillään, ja kaikki menee koko ajan vain parempaan ja turvallisempaan suuntaan, jopa Ruotsin pääministerikin jo myöntää ongelman. Hän kuulemma "raivostui". https://yle.fi/uutiset/3-10351571

 

Mutta kysymys kuuluu: mitä Ruotsi aikoo tehdä puolustautuakseen hyökkäyksiltä ja suojellakseen tavallisia kansalaisiaan? Natokeskustelu ei taida tarjota vastauksia tähän sisäiseen turvallisuusuhkaan?

 

Viime öisistä organisoiduista tuhopoltoista on runsaasti tallenteita. "Tummapukuiset" juoksentelevat videossa jos toisessakin, mutta poliiseja (saati puolustusvoimia) ei näy missään.

 

Näinkö Ruotsi siis  puolustautuu: videoidaan vaan, uudestaan ja uudestaan, pääministerin "raivostuessa". Ja siinä kaikki?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei ole poliittisesti korrektia puuttua tähän todelliseen riehumiseen, siis jatketaan puhumista Natosta ja kuvitelluista turvallisuusuhista.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

No, mikäs olisi Tuulan oma resepti?

Kriminologiasta kumpuaa tiettyjä selitysmalleja epäsosiaaliseen käyttäytymiseen, mutta ennen kuin menään niihin, olisi kiva kuulla oma näkemyksenne.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Arvasin että minulta kysytään tuota. Ja minulla saattaa jokin resepti mielessäni ollakin. Mutta en ole niin hullu, että kirjoittaisin sen tähän ;)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Mix sitten teet tällaisia avauksia, jos et halua keskustella asiasta?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #12

On vähän köyhää keskustelua alkaa nälviä ihmisiä jotka keskustelevat ongelmasta, vaikka eivät osaakaan antaa siihen ratkaisua.

Ratkaisun keksimisestä maksetaan asiantuntijoille ja poliitikoille ja heiltä voi vaatia tuloksia palkan vastineeksi.

Tavan kansalaisella on oikeus esittää epäkohdat ja vaatiaa ratkaisuja päättäjiltä ilman, että osaa itse antaa vastauksia

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #28

Avaajahan ilmoitti, että hänellä voisi olla resepti, mutta hän ei aio auttaa Ruotsin poliisia kertomalla, mikä se on.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#4:
Eikös tämä menettely ole ennestään tuttu.
Ensin sinä aikoinaan varotit, että jos noin tehdään, ei siitä hyvä seuraa.
No, niin kuitenkin tehtiin eikä hyvä seurannut, ja sinä sen nyt sitten totesitkin.
Niinpä sinut sitten haastetaan ratkaisemaan synnytetty ongelma. Ja sanotaan, että jos et ratkaisua keksi, minkä takia asiaan ollenkaan puutut.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Härmässä riehuivat häjyt aikoinaan mutta sitten niille annettiin selkään ja pistettiin pääpukareille hilut kinttuun. Mesoominen loppu siihen!

Käsittämättömiä tämmöset uutisoinnit ettei viranomainen uskalla mennä tilanteeseen. Ensin tulee poliisi ja jos se ei auta niin tulee armeija. Noh ruotsalaiset on nössöjä..se on nähty jo niin monta kertaa!

Pekka Iiskonmaki

#4
Liiallinen avuliaisuus ja sananvapaudella elämöinti johtaa Suomessa kodin ulkopuolelle asumaan.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

En tunne juurikaan näitä mainitsemiasi kriminologisia selitysmalleja. Mitä ne ovat?

Olet tohtorismies, kerro meille miksi nuo vieraskulttuuriset nuoret miehet toimivat Ruotsissa kuten toimivat? (Huom! Se, että näitä miehiä ei olisi ruotsalaisen yhteiskunnan toimesta "hyysätty" riittävästi ei voi olla selitys. Ei mitenkään.)

Jari Ikonen

Ei hätää, kyseessä on vain yksittäistapaus ja viraomaisilla on tilanne hallinnassa. Tästäpä on siten turha vetää mitään johtopäätöksiä

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Se on helppo syyllistää tapahtumista "yhteiskunnan pohjasakkaa".

Vaikeampaa, olisi miettiä niitä syitä, miksi yhteiskunnassa yhä enemmän ja useammat ihmiset eristäytyy, tuntien vieraaksi kaiken sen mitä pidetään "normaalina".

Ihmisellä on luonne muodostaa yhteiskunta. Ne ihmiset, joille ei ole paikkaa tässä normaalien ihmisten yhteiskunnassa, muodostavat lopulta omat sääntönsä ja yhteisönsä.

Onneksi, suurin osa toisinajattelijoista on harmittomia viherpiipertäjiä, kuten itsekin. Joillekin, ei vain riitä se, että voi ilmaista toisinajattelunsa sanoin - vaan myös teoin.

Asiantilaa ei auta, että näille ihmisille "raivostutaan". Pitäisi tuntea sympatiaa ja ymmärtää ne syyt, miksi ihmiset eristäytyvät yhteiskunnasta - vai pitäisikö pikemminkin sanoa, että tarkoituksella eristetään.

Aina ei tietenkään ole kyse mistään ns. mielenosoituksesta. Kun ihminen voi tarpeeksi pahoin, niin pahoinvointi voi myös purkautua jonkinlaisena yleisenä väkivallan tekona.

Käytännönläheinen ratkaisu parantaa yhteiskunnallista turvallisuutta asiassa, olisi tarjota pala valtion metsää: kaikille toisinajattelijoille, jossa voisi sitten kokeilla elämistä ilman yhteiskunnan tukea.

Jos ihminen tuntee olevansa vankilassa, yhteiskunnassa: se voi helposti purkaantua kapinointina yleisesti koko yhteiskuntaa kohtaan.

Jos taas ihmisellä olisi valinta sitten elää vapaasti, niin ainakaan ko. ihminen: ei voisi enää olla katkera yhteiskunnalle. Päinvastoin, ehkä karun elämän kohtaaminen metsässä, voisi tuoda jonkinlaista nöyryyttä kapinahengen tilalle.

Tai ehkä pelottavin ajatus onkin - että toisinajattelijoilla, olisikin vähän liian kivaa vapaana, ja kaikkienhan pitää jollain tapaa kärsiä, yhteisen edun vuoksi, vaikka sitten joutumalla aktiivileikkurin uhriksi.

Kun yhteiskunta ei anna tilaa toisinajattelulle, vaan päinvastoin kiristää vapauden käsitettä - voiko siitä jotain hyvää syntyä?

Jokaisen ihmisen tulisi oletusarvoisesti itsensä elättä. Tätä vaihtoehtoa ei kuitenkaan tämäkään valtio tarjoa, vaan palkkatyön eli torpparin työn.

Tällöin ei muodostu mitään velvollisuutta, tehdä töitä, kun on riistetty vapaus elättää itse itsensä. Päinvastoin, tällöinhän yhteiskunta on velkaa jokaiselle oletusarvoisesti ja siten, sossutuki on vain korvaus vapauden riistosta.

Toni Rintala

"Se on helppo syyllistää tapahtumista "yhteiskunnan pohjasakkaa"."

Käsittääkseni syy on heidän, jotka halusivat sitä porukkaa sinne. Toiset kun varottelivat, että näin käy.

"Pitäisi tuntea sympatiaa ja ymmärtää ne syyt, miksi ihmiset eristäytyvät yhteiskunnasta"

Eiköhän nämä syyt tunneta. He haluavat omistaa alueensa ja tehdä, kuten heidän kulttuurissaan on tapana. Näin heille opetetaan moskeijoissa ja kotona. He haluavat sinne oman yhteiskunnan, jolla on omat lait.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Toni Rintala, uutisoinneisssa ei lue että tekijät Ruotsin autopoltoissa, olisivat olleet maahanmuutttajia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #57

Eivät ole kertoneet aiemminkaan.

Pekka Iiskonmaki

#5
Ruotsissa on joku opettamassa sinua pikkurilli ja tai etusormi pystyssä.

Ei ihme, jos siinä rupeaa pyyheliina hiertämään päätä.

Kokki Tina Nordström aviomies meni jo niin pitkälle, että potkaisu ukon pellolle.

Onneksi Tina löysi tavallinen miehen, joka ei säädä koko ajan.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Olisi mielenkiintoista nähdä, mikäli tapahtuman organisoijat löydetään, uskalletaanko heille antaa sakkoja kummempaa tuomiota.

Pekka Iiskonmaki

#7
Suomalaistyylinen virkamiehen nuhtelu suullisesti riittää.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Nyt olisi Göteborgissa uunituoreita ajoneuvoja tarjolla edullisesti..

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Juuri kävin muutama viikko siten hakemassa Ruotsista auton. Toivottavasti ei ole palavaa mallia. :)

Pekka Iiskonmaki

#8
Myydään jälkiuunivolvo. Entinen väri punainen. Nyt edullisesti.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Ruotsin sisäisen turvallisuuden heikentyminen on ollut tiedossa jo vuosia sitten, mutta ongelmalle ei vain ole haluttu tehdä mitään. Tulokset ovat nyt kaikkien nähtävissä. Mikään ei viittaa siihen, että tällainen kehitys olisi pysähtymässä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Löfvenin mukaan tekijät pilaavat asuinalueita itseltään ja naapureiltaan.
–Tähän yhteiskunnan pitää puuttua kivenkovalla tavalla."

Löfven, sinä olet yhteiskunnan johdossa. Koska aiot puuttua kivenkovalla tavalla?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommentoija Rautiainen on tapansa mukaan asian ytimessä. Tässä on vaalit tulossa Ruotsissa, ennakkoäänestys alkaa 22. päivä tätä kuuta, eli reilun viikon päästä. Pitää kiirettä Löfvenillä, jos aikoo toimia ennen vaaleja. Niiden jälkeen taas ei saata olla hänellä tilaisuutta toimintaan tällä saralla.

Kun en vielä tiedä, mikä tausta "nuorisolla" on, niin siltä osin ei voi kuin arvailla. Sen sijaan kaikille on selvää, ettei Löfvenin hallitus ole toimillaan torjunut näitä polttoiskuja, olivatpa tekijät minkä aatteen tai aatteettomuuden kannattajia tahansa. Kyse ei kuitenkaan ole yhdestä mielenvikaisesta pyromaanista.

Jos hallitus on epäonnistunut, niin sehän sataa opposition laariin. Vain, jos viranomaiset julkaisisivat tiedotteen, jonka mukaan kyse on ollut opposition iskusta, laariin sataminen saattaisi vähän hiljentyä.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #21

#21
Löfven on työvoimakouluttu hitsari ja heille löytyy aina töitä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Harri, tämä oli just mun pointti.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eiköhän se ala kohta ruotsalaisillekin selviämään, miksi monissa öljyrikkaissakin maissa käytetään kamelia kulkuneuvona. Sitähän on paljon vaikeampi sytyttää palamaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Semmonen tapa, tosin eräille vieras ja turha tapa on kuitenkin olemassa, että pitää tutkia ja etsiä syylliset, ja sitten oikeudessa tuomita.

Jos sitten mennään eri maiden sisäpolitiikkaan ja aletaan neuvomaan kuinka tulisi menetällä, ja kuinka tulisi nuoria ja eriarvoisuutta parantaa, niin siihen olen liian tyhmä sanomaan mitään, kun en ole oikein perehtynyt Ruotsin politiikkaan.

Täällä puheenvuorossa tietysti sitä suurta viisautta on, sen kyllä huomaa.

Toivotaan nyt kaikki, että nuo nuoret ovat kaikki turvapaikanhakijoita, sillä jos nei eivät kaikki sitä ole, silloin ollaankin siinä tilenteessa, että joutuu jo muutama asiantuntijakin tutkimaan asiaa syvemmälti. :)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

No mutta Petteri, onhan asiaa jo tutkittu. Ruotsin jengiväkivallan syynä on 1) väärin ja huonoihin paikkoihin rakennetut talot, 2) poliisin tapa olemassaolollaan ärsyttää rikollisia ja 3) ruotsalaisten rasismi.
Ja varmaan muitakin syitä on.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai, sä olet Ruotsin politiikan asiantuntija, kannattaa antaa niille konsultoinitapua, jos(ja kun) tuo kansalasipuolue kuolee.

Ne on varmaan innostuneita avustasi.

Minä en pysty vieraan valtion asioihin antamaan neuvoja, ja yleensä suomalaisia kiinnostaa pääasiassa oman maan asiat, mutta täällä onkin paljon noita Ruotsin politiikan spesialisteja.

Hienoa, että on kykyä noin arvokkaaseen analyysiin, olen kateellinen.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #22

"Minä en pysty vieraan valtion asioihin antamaan neuvoja,"

Paitsi USA:lle kovinkin hanakasti...

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #22

#22

Eikä ne Ritalan neuvot aina meinaa osua kotimaankaan politiikkaan.

Kyllä suomessa näitä nimenomaan kannattaisi tutkia ja tarkkaan pyrkiä miettimään mikä tähän on johtanut, ettei tehtäisi mahdollisesti samoja virheitä suomessakin.

Jos parkkipaikat alkavat olla suomessakin tulessa, niin sen ongelman korjaaminen on paljon hankalampaa kuin ehkäiseminen.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #22

Petteri, nuo eivät ole omia selityksiäni, ne on A-studiossa taannoin esiintyneitten asiantuntijoitten päätelmiä

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #29

sen verran kommentoin kysyäkseni, että olisiko ollut asiantuntijoina esiintyneiden päätelmiä?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ruotsi panostaa rikollisuuden estämiseen lisäämällä poliiseja. Monia muita keinoja kun on jo kokeiltu. Jokainen puoluejohtaja on nyt luvannut nostaa poliisien määrää lähivuosina peräti 10.000 uudella koulutetulla poliisilla. Lisäksi poliitikkojen lupausten mukaan panostetaan olojen parantamiseen lähiöissä taas kerran. Se ei kuitenkaan, paikallisten valituksista huolimatta, edelleenkään tule poistamaan perusongelmaa.

Perusongelmana on nuorten eriytyminen, jengiytyminen ja täydellinen irtaantuminen yhteiskunnasta. Eräänlainen 1% liike. Tätä eriytymistä on jatkunut jo vuosia. Näille rikollisille on mukavampaa maine, snabba cash, jengisodat, aseet ja reviiripelleily. Ongelmat ovat vahvasti kulminoituneet ns. heikoille alueille. Svenssonit muuttavat ao. alueilta pois ja tilalle muuttaa kileitaidotonta ja myös integrointihalutonta väkeä. Kehityksen seurauksena noille alueille ei pelastustehtävää suorittamaan enää mennä ilman poliisisaattuetta.

Ruotsin yhteiskunta kuitenkin tarjoaisi myös noille nuorille töitä, kolututusta ja myös taloudellista tukea. Mikään ei kuitenkaan kelpaa porukalle. Työllistymisvaatimuksille nauretaan ja fattasta haetaan ilmaista (?) fyrkkaa. Tuo yhtälöhän ei voi toimia enää kovin pitkään. Löfvenkin on jo herännyt huomaamaan muodostuneen uhkan ja vasemmistokin on ryhtynyt peräämään yhteiskunnalta hiukan tiukempaa otetta. Esim. avointa keskustelua ongelmista tulisi lisätä....hoh-hoijaa.

Eipä muuten noissa Göteborgin viimeisissä paloissa mitään uutta ole. Korkeintaan se, että palot olivat ilmeisesti etukäteen aika tarkkaan sovittu. Poliisien nimeämillä ongelma-alueilla ( 25 ) palot ovat kesällä varsin yleisiä, eivätkä palot itsessään välttämättä ylitä enää uutiskynnystä.

Ruotsissa on nyt herätty myös huomaamaan, että näillä ongelma-alueilla asuu alle % rigsdags - ehdokkaista. Poliitikoilla ei siis oikeasti ole mitään todellista ja omakohtaista kuvaa oikeista ongelmista. Ainoastaan toisen t. kolmannen käden väritettyä tietoa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Viime öisistä organisoiduista tuhopoltoista on runsaasti tallenteita. ...

ooo

Jotta oppisi terveellä tavalla suhtautumaan sairaisiin tapahtumiin, voisivat tiedotusvälineet kertoa mitä ne tarkoittavat "organisoiduilla tuhopoltoilla".

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Useimmat ovat varmaan lukeneet Ruotsin lähiöiden ongelmista viime vuosikymmeninä ja tietävät missä on ongelma eivätkä tarvitse rautalankaa ja kettinkiä selityksen kanssa mitä tarkoittaa organisoitunut ongelma.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmy Åkesson ei usko Ruotsin poliisin pärjäävän ja haluaa hakea apua ulkomailta. EU:n apu kelpaa myös. Tämäkö on se paljon puhuttu "kansallismielisten" johtaja? : D

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/1kp0bJ

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Haluaa pelastaa kansansa hakemalla ulkoa apua ja sua hymyilyttää? Pikkasen tyhmempikin on jo ajat sitten huomannut että poliisi ja viranomaiset ei enää ruottissa hallitse kaikkia alueita . Omin avuin eivät siis pärjää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minua hymyilyttää tuo löysäilijä, johon persut nyt yrittävät solmia suhteita vetoavun toivossa.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #31

#31
Toista se oli ennen, kun Haapanen Rahjan veljesten kanssa pani tuulemaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #35

Tuomitsivat isosetäni kuolemaan luopiona, löysin siitä paperin Kansan Arkistosta. Eivät saaneet kiinni ja isosetä kuoli vasta 1953-muistaakseni.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Voiko olla että keskustelut ja jaksuhalit ei enää riitä ?
Nyt pitäis olla 20 mallia "Gunvald-poliisia" Beck sarjasta...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä siitä tietysti on paljon aikaa, kun minä olin Stockholmspolisenissa.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Tällekkös sinä irvailet?

"Åkesson haluaa sotilaat apuun

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkessonin mukaan vaikuttaa siltä, että poliisin eväät eivät yksinkertaisesti riitä torjumaan nykyisenkaltaista rikollisuutta. Se ei ole poliisin itsensä syy vaan johtuu väärin suunnatuista ja liian vähäisistä resursseista. Åkesson haluaakin apuun lain salliessa sotilaat, myös muiden EU-maiden poliisivoimien mahdollinen tuki rikollisuuden taltuttamiseksi saattaisi olla tarpeen."

"Viime yön tuhopoltoissa oli uutta juuri tekojen samanaikaisuus eri puolilla maata. Trollhättanin poliisi epäileekin, että hyökkäyksistä oli sovittu sosiaalisessa mediassa. Poliisi tunnisti ja otti kiinni iskujen jälkeen muutaman henkilön. Poliisin edustajan mukaan palopaikalla oli 30-40 nuorta, jotka estivät pelastushenkilökuntaa pääsemästä sammutustöihin. Nuoret myös kivittivät poliiseja."

Ei tarvitse mennä kauaa taakseppäin ajassa kun irvailit sille kun tällaisista asioista kerrottiin ja varoiteltiin tulevasta..

Kuinka liioitellaan ja vääristellään asioita, ei Ruotsissa ole mitään hätää.. Panettelua ja paskanjauhantaa koko populistinen politiikka...

Nyt kun alkaa silmät aueta, totuus tulee pikkuhiljaa suvakkien silmiin, niin eikös aleta irvailemaan taholle, joka on tästä varoittanut useaan kertaan vuosien aikana..

Raukkamaista touhua..

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Toisen polven ruotsalaiset asialla, 16- ja 21-vuotiaat pidätetty, useita muita kiinni, osa alaikäisiä. Palojen sytyttäminen samalla hetkellä signaloitu tekstiviestein.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Toisen polven ruotsalaiset asialla, 16- ja 21-vuotiaat pidätetty"

Mielenkiintoista nähdä oliko Sven ja Göran asialla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

En usko Görania löytyvän, mutta Goran, Ifraq ja Mahmoud saattavat hyvin löytyä joukosta.

Pekka Iiskonmaki

''Mutta kysymys kuuluu: mitä Ruotsi aikoo tehdä puolustautuakseen hyökkäyksiltä ja suojellakseen tavallisia kansalaisiaan?''

Ruotsissa ollaan aivan haltioissaan 30 -suomalaisen palomiehen saavutuksista metsäpaloissa.

Nyt pohditaan miten saataisiin Suomesta komppania rauhanturvaajia ja toinen komppania sotilaspoliiseja.

Suomen kieliset etusijalla.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Ruotsi on valintansa tehnyt jo aikoja sitten eikä
selviä kyseisestä härdellistä enää edes rahalla.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Ruotsi on käytännössä antautunut näiden huligaanien edessä,-pidätettyjen oikeudet,rikostutkinta ja tuomiot,saati vankien kohtelu ja vankilat itsessään ovat tehneet yhteiskunnasta täysin toimimattoman tavallisen swe-pellen näkökulmasta !

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Itse odottelisin poliisin tutkimusten tuloksia ennen kuin väittäisin tätä Ruotsidemokraattien organisoimaksi tavaksi vaikuttaa tulevaan vaalitulokseen. Rasistiset suomalaiset toki saattavat vihjata, että kyse olisi maahanmuuttajista. Vähän samaan tapaan kuin SD:n puheenjohtajakin antaa ymmärtää tietämättä faktoista yhtään sen enempää kuin minäkään, mutta onhan sitä aina mukava spekuloida.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eikös niin, Börje, että Vihreät haluavat samaa nuorisokulttuuria Suomeen?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tuppaa se suomalaisnuorisokin joskus tekemään päättömiä temppuja. Joukossa tyhmyys kuulemma tiivistyy. Vihreät eivät halua nuorison harrastavan ilkivaltaa muiden omaisuutta kohtaan jos sitä kysyit. Ruotsalaisnuorilla näyttää mopo nyt keulivan. Tai sitten on kyse ostetusta tempauksesta. Vaalit on Ruotsissa sen verran liki, että näitä ehkä kannattaa organisoidakin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Yle on jo kertonut, mistä tapahtumat johtuvat. Syynä ovat köyhyys, syrjäytyminen, "hölmöily" ja koulujen alku. https://yle.fi/uutiset/3-10352937?utm_source=faceb...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

En ole nähnyt enkä ole koskaan aiemminkaan nähnyt missään suomessa , köyhien,syrjäytyneiden(lue SYRJÄYTETTYJEN)lasten tai nuorten polttavan autoja tai heittelevän kivillä poliiseja jne.jne.Siitä huolimatta että suomessa heitä on 160 000 tuhatta SYRJÄYTYMISVAARASSA OLEVAA JA /TAI JO SYRJÄYTYNYTTÄ.Eri tahot tosin saavat eri lukuja aina sen mukaan keiden asiaa ajetaan.Kun köyhiä on miljoona ja työttömiä 700 000 ilman tempputyöllistettyjä,niin eiköhän luku ole aika lähellä.Ei muistu mieleen näiden vuosikymmenien ajalta muitakaan vastaavia tekoja suomesta..

"Sisäministeri Paula Risikko (kok.) nosti eilen keskiviikkona Yle Radio 1:n Ykkösaamun haastattelussa syrjäytymisen yhdeksi Suomen sisäisen turvallisuuden suurimmista ongelmista.8.12.2016 klo(YLE )
Tämmöinen sakki kehtaa nimitellä suomalaisia perheitä juopoiksi ja lapsia ja nuoria MIELISAIRAIKSI.Narkolepsia ja sen korvaukset joita perheet saavat vieläkin odotella.Niin risikko..just,just.

KOKOOMUSPELLET joiden sisäministerien mukaan suomen SISÄISET turvallisuusuhat johtuvat suomalaisista lapsista ja nuorista ja siitä että heidät on syrjäytetty HALLITUKSEN TOIMESTA sen perhepolitiikan ja leikkauslinjan toimenpiteillä.Kokoomus-keskustahallitus joka mainostaa hallitsemassaan valtamediassa suomalaisia SUURIMMAKSI sisäiseksi turvallisuusuhaksi.

EIPÄ OLE NÄKYNYT NÄITÄ SYRJÄYTETTYJÄ SUOMALAISIA TYÖTTÖMIÄ,KÖYHIÄ,KODITTOMIA JNE.POLTTAMASSA autoja tai tappamassa ihmisiä,raiskaamassa ja kivittämässä poliiseja tai tekemässä terroiskuja.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

YLE 1.9.2016 :

Nuoret heittelivät kiviä ja sytyttivät paloja toisena yönä peräkkäin Trollhättanissa
Ruotsin suurkaupunkien siirtolaislähiöissä on jo vuosia ollut levotonta. Kesän aikana autoja on poltettu Tukholman, Göteborgin ja Malmön lisäksi myös pienemmissä kaupungeissa, kuten Eskilstunassa, Norrköpingissä, Lundissa ja nyt myös Trollhättanissa.

Ruotsin suurkaupunkien siirtolaislähiöissä on jo vuosia ollut levotonta. Levottomuuksiin kuuluu usein autojen polttoja.

Kesän aikana autoja on poltettu Tukholman, Göteborgin ja Malmön lisäksi myös pienemmissä kaupungeissa , kuten Eskilstunassa, Norrköpingissä ja Lundissa.

Yhteiskunnan turvallisuudesta ja valmiudesta vastaavan viranomaisen mukaan viime vuonna Ruotsissa poltettiin viime vuonna yli 1 400 autoa, kertoo Dagens Nyheter . Määrä on yli kolminkertaistunut seitsemässä vuodessa.

Lähde:

https://yle.fi/uutiset/3-9136649

Ruotsi on kukistettu muutaman tyypin toimesta. Hävettäisi olla ruotsalainen. On maailman ykkösuutinen muuten tällä hetkellä.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/bilbrander-...?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Näitä "nuoria" ei pidä rangaista koska se provosoi muut "nuoret" kostamaan rankaisijoille. Kertokaas mistä ruattin kulttuuriin on tullut toi koston kierre?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset