Parempaa ja huonompaa väkivaltaa Euroopassa

Miltä tuntuisi, jos Euroopan johtajat ja mediaeliitti kirjoittaisivat, että "meidän on nyt vain totuttava äärioikeiston riehuntaan", tai että "äärioikeiston summittainen väkivalta on ihmisyyttä" tai vaikkapa "natsien marssit on osa modernin suurkaupungin elämää". 

 

Minä en haluaisi sanoa noin. Eikä noin kukaan sanokaan – päinvastoin. Oman käden oikeudelle vaaditaan nollatoleranssia, viimeksi eilen Saksan Chemnitzin mellakoiden jälkeen. Ja se on ihan oikein. https://yle.fi/uutiset/3-10373153

 

Mutta se, mikä EI ole oikein, on nollatoleranssista luopuminen suosiolla niissä tapauksissa, kun kyse on hieman "etnisempien" tahojen tekemästä väkivallasta, oli se sitten satunnaista puukottelua, seksuaalista väkivaltaa tai täysimittaisia terrori-iskuja. Eilistenkin Saksan Chemnitzin levottomuuksien tuomitsemisessa maan johto unohti täysin, mistä ne saivat alkunsa, siis irakilaisen ja syyrialaisen tekemistä puukotuksista, joissa menetettiin jälleen yksi ihmishenki ja haavoitettiin useampia. Tätä väkivallantekoa ei tuomittu.

 

Kovin vaisua on ollut tuomitseminen myös Eurooppaa riivanneita terrori-iskuja kohtaan. Tämän kirjoituksen alussa siteeraamani lauseet eivät nimittäin ole kuvitteellisia. Ne ovat vain yhdeltä osin muutettuja, mutta muuten oikeita sitaatteja, joilla on alistuneesti huokaisten hyväksytty väkivalta ja terrori, kunhan tekijällä on "hyväksyttävä" tausta ja uhrit ihan vain epäeksoottisia kantakansalaisia.

 

Eli tässä vähän sitaattien luetteloa:

 

Ranskan pääministeri (2014-2016) Manuel Valls  vuonna 2016 Nizzassa tapahtuneen terrori-iskun jälkeen: "Ajat ovat muuttuneet, ja Ranskan on opittava elämään terrorismin kanssa." 
Lontoon pormestari, Sadiq Khan: "terrorismi on osa suurkaupungin elämää." 
BBC:n uutisankkuri, Katty Kay Manchesterin itsemurhapommituksen jälkeen: "Eurooppa on tottumassa tällaisiin iskuihin. Meidän täytyy, koska emme pysty koskaan nitistämään sitä kokonaan"

Ja Suomessa Turun sanomien Rebekka Härkönen: "Terrorismi on ihmisyyttä".

 

Lopputulema: Kaikkien tulee olla yhdenvertaisia, mutta toisten henki on arvokkaampi kuin toisten. Älkää unohtako sitä.

 

TuulaKomsi
Kansalaispuolue

Olen kangasalalainen kouluttaja ja freelancer, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa. Kotisivuni http://www.komsituula.julkaisee.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu