Onko GCM -sopimus äärioikeiston luomaa salaliittofiktiota?

Blogeissani minulla on ollut tapana ruotia sitä, miten tietyistä yhteiskunnallisista kysymyksistä keskustellaan, millaisia ilmaisuja käytetään ja millaisin motiivein.

 

Nyt haluaisin kiinnittää huomion päinvastaiseen: millaisin motiivein jätetään keskustelematta.

 

Suomi on kuulemma allekirjoittamassa jonkin massasiirtolaisuutta koskevan GCM -sopimuksen. Koska en halua turvautua ns. vaihtoehtomediaan, vaan hankkia tästä meihin kaikkiin vaikuttavasta sopimuksesta luotettavaa tietoa, käännyin Googlen puoleen etsiäkseni sitä luotettavaa tietoa.

 

Mutta mutta. Googlen tarjoamat linkit olivat vain vaihtoehtomediaan. Oli Kansalainen.fi, Hommaforum, Vauva-lehden keskustelu, ja toki myös Suomen uutiset, mutta se luotettavista luotettavin valtamedia loisti poissaolollaan.

 

Oletan, että koko GCM -sopimus on pelkkää äärioikeiston huuruista salaliittoteoriafiktiota. Onhan?? Ei kai muuten voi olla mahdollista, että näin iso asia jätetään eduskunnassa keskustelematta, A-studiossa käsittelemättä ja Hesarissa kirjoittamatta?

 

En siis voi liittää tähän "luotettavaa" linkkiä, joten tässä Kansalainen.fi:n versio: https://www.kansalainen.fi/ykn-gcm-sopimus-pyyhkii-rajat-kartoista-lopullisesti/

 

Mediassa on kuitenkin kirjoitettu eräästä toisesta siirtolaisuuteen liittyvästä asiasta, nimittäin mahdollisuudesta maksaa matalampaa palkkaa ulkomaalaistaustaisille, lähinnä kielitaidottomille ja kouluttamattomille siirtolaisille. Tätä puoltaa mm. median lemmikki, talousnobelisti Bengt Holmström, eikä yksin. Esim. Akavan suunnalta asiaan on suhtauduttu positiivisesti. https://yle.fi/uutiset/3-10473654

 

Nyt kun yhdistää nuo kaksi asiaa, massasiirtolaisuuden, jota ei GCM-sopimuksen mukaan saa edes yrittää padota, sekä siirtolaisille mahdollistettavan alemman palkkatason, jokainen voi miettiä, millainen Suomi, millainen Eurooppa meillä tämän kehityksen myötä kohta tulisi olemaan.

 

Kokoomus varmaankin on riemuissaan. Nyt haluaisinkin vedota vasemmistoon. Onko tuo tuleva yhteiskunta ihan oikeasti sitä, mitä vasemmisto on aina halunnut, nimittäin tasa-arvoinen ja vailla luokkarajoja oleva ihanneyhteiskunta?

 

Vai onko mahdollisimman suuren maahanmuuttoaallon kannattaminen niin upea päämäärä, että luokkataistelut, tuloerojen kaventamiset, yhdenvertaisuus ynnä muut vasemmiston keskeisimmät, jopa sen koko olemassaoloa määrittävät yhteiskunnalliset kysymykset, voidaan kipata roskakoriin?

TuulaKomsi
Kansalaispuolue

Olen kangasalalainen kouluttaja ja freelancer, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa. Kotisivuni http://www.komsituula.julkaisee.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu