Tuulan kliseeklinikka

Vihreät joko valehtelevat tai tuhoavat maapallon tahallaan

Vihreistä näköjään ei yksikään usko ilmastonmuutokseen - tai ainakaan siihen, että lentomatkailu on sen pahimpia syyllisiä. https://yle.fi/uutiset/3-10487639

Että Outi Alanko-Kahiluotokin on oikein perheen kanssa Kiotossa??  Mutta meidän täällä Suomessa pitää hävittää lehmät ja vaihtaa maitotuotteemme ja jauhelihakastikkeemme sirkkoihin ja papuihin, koska meidän lehmämme tuhoavat maapallon?

Eiköhän voitaisi nyt lopettaa se teeskentely ja hurskastelu.  Vihreät eivät ole vähentäneet pröystäilevää maapallon tuhoamislinjaansa vähääkään, joten puheet kevään "ilmastovaaleista" alkavat kuulostaa jo enemmän kuin säälittäviltä.  

 

Aioin kirjoittaa pidemmän blogin, onhan mielessäni vielä Jani Toivolan "joukkoliikennematkailu" eduskunnan taksikortilla sekä Aino Pennasen perheen "ekomatkailut" mielenosoitustensa ohessa, mutta toisaalta, blogini kolmeen avainsanaan (ks. otsikon alta) tiivistyy kaikki, joten tämä riittäköön Vihreistä ja heidän rehellisyydestään ja "hyvyydestään".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Pääsisihän tuonne Siperian rataa pitkin ja Vladivostokista yli lautalla, mutta eipä liene Alanko-Kahiluoto tuota reittiä käyttänyt.
http://www.ferryto.co.uk/ports/Vladivostok.html

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Pääsisihän tuonne Siperian rataa pitkin...".
Entäs jos Siperian radan aikataulu ei sovi ? "Kansan"edustajilla kun on vain puoli vuotta lomaa vuodessa. Pakko lähteä lomalle juuri "työ"aikana.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pekka Haavisto on tulossa lauantaiksi kokouspaikalle - Afrikasta.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/7149b2ba-a7dc-...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä olen sitä mieltä, että suomalaisten poliitikkojen on kieltäydyttävä kaikenlaisesta kansainvälisestä yhteistyöstä, ei mitään Ahtissaren turhia rauhanvälittämisjuttuja, eikä matkustuksia mihinkään tyhmiin EU-kokouksiin.

Pysytään täällä, ja jos jollain on asiaa, niin tulkoon tänne.

Mitään tyhmää ulkomaankauppaakaan ei kannata harrastaa, hakekoot täältä jos ne jotain tarttee.

Meillä on hyvä olla täällä, ei me muita tarvita, johan sen on persutkin monta kertaa sanoneet.

Minä uskon persuja ja kansalaispuoluetta(jos sellainen vielä on), sillä nuo kaksi puoluetta ovat pitäneet aina meidän suomalaisten puolta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä poliitikkojen työpalaverit voi helposti järjestää netissä, siinä säästyy ilmaston lisäksi paljon julkista rahaa. Mutta minun kaamosmasennukseni ei lähde millään muulla kuin kunnon kaukomatkalla tropiikkiin. Asiat tärkeysjärjestykseen!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Skype vain käyttöön kunnollisella salauksella myös kansanedustajille ja ministereille!

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #32

Miksi salauksella ? Eikös työnantajalla ole oikeus tutkia ainakin kaikki viestin tunnistetiedot.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #55

Ulkovaltoja saattaa kiinnostaa ministerien meetingit.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kaikenlaisesta kansainvälisestä yhteistyöstä, kuten lentää koko perhe Japaniin juhloimaan perheenpään synttäreitä? Ei tietenkään pidä.

Mutta vähän falskia sen jälkeen ilmastosaarnata.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård
Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Tuulan toteama tekopyhyys on ilman muuta totta. Samoin on totta, että vihreät ovat useitakin kertoja menneet aivan älyttömyyksiin. Vaikka vihreiden uskottavuus ei ole paras mahdollinen, silti heidän ympäristölinja on periaatteessa hyvä.

Kun on tuollainen ristiriita, herää kerettiläinen ajatus, että ovatko vihreät vain puolue, joka käyttää hyväkseen hyvää tarkoittavia ihmisiä saadakseen poliittista valtaa? Politiikassa mikään ei ole pyhää. Todennäköisesti kaikki puolueet ovat enemmän tai vähemmän samalla tavoin epärehellisiä.

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola

Vihreä utopia on kuitenkin niin kaukana reaalimaailman todellisuudesta että en oikein ymmärrä väitettä että heidän ympäristölinjansa olisi hyvä.
Käytännössähän vihreässä utopiassa energiaa ei saa tuottaa kuin aurinkovoimalla.
Eli vihreiden ympäristölinjahan tarkoittaisi paluuta liki kivikauden elintasoon ilman teollista tuotantoa ja elintasoa jossa jokainen kasvattaisi oman ruokansa..

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Ei puhuta nyt vihreistä utopioista vaan siitä olennaisesta kysymyksestä, että ihmisiä on liikaa ja heidän kulutuksensa on globaalisti kestämätöntä. Sen pitäisi merkitä, että "ikuisen" kasvun tavoittelun sijaan pitäisi yhteiskuntaa alkaa sopeuttamaan todellisuudessa taantuvaan talouteen. Se ei tarkoita kivikauteen saakka menemistä, mutta miten pitkälle alaspäin mennään riippuu väkimäärästä.

Jokainen meistä tietää miten valtavasti on pieniä asioita, joita ei oikeasti tarvittaisi. Siispä esimerkiksi kulutustason pudottaminen vaikkapa puoleen nykyisestä ei todellisessa elintasossa paljoa tuntuisi. Samalla luonnollisesti nykyinen järjetön tulohaitari pitäisi kutistaa.

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola Vastaus kommenttiin #19

Kulutustason pudottaminen puoleen tarkoittaisi mitä.. että tulotaso ja kulutus putoaisi puoleen. Mutta entäs yksityisen kuluttaja lainatasot. Nekin pitäisi puolittaa tai oikeammin nollata.
Mutta entäs tuotanto. Hyvin harva tehdas ja toiminto tai rahoituslaitos kestäisi tuotannon ja tulotason puolittamisen eli kulutuksen puolittamisen joten periaatteessa joko kaikki toiminta loppuisi tai puolet lopettaisi..
Kyllä se minusta aika kivikaudelta kuulostaa koska kuluttaminen pyörittää tätä yhteiskuntaa..

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen Vastaus kommenttiin #43

Se, että kuluttaminen ja kasvu olisi oleellista yhteiskunnan toiminnan kannalta, on poliitikkojen luoma myytti, jonka "välttämättömyys" perustuu kasvavaan velkatalouteen. Ikuisesti kasvava kulutus ei ole reaalimaailmasta sanoivat poliitikot mitä tahansa. On helppo arvata miten suunnattoman tyhminä ihmiset 50 vuoden kuluttua pitävät nykyisiä sukupolvia. Ajoimme kulutuksessa täysillä päin seinää, vaikka teoria siitä mitä siitä lopulta seuraisi oli täysin selvillä.

Tietenkään ei siitä tulisi mitään, jos esimerkiksi ensi vuonna kulutus puolitettaisiin. Kaikki menisi kaaokseen. Sopeuttaminen on kuitenkin eri asia, sillä se tapahtuu niin hitaasti, että tilanne pysyy hallinnassa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #43

Se pyörittäminen on keinotekoista ja kuvituksen varaista.

On lähinnä mekanismi millä rikkaiden valtaa ylläpidetään.

Mikään ei estä tekemästä hyödykkeistä kestävempiä, esim. 10-100v kestäviä 2-10v asemasta.

Se vaan että kaikki halutaan tehdä kertakäyttöiseksi ja se lisää kulutusta ja näin tehdään siksi että rikkaat saisi rahaa ja sen rahan arvo perustuu siihen, että ihmiset kuvittelevat että sillä on jotain arvoa.

Mutta oletus rahan arvolle voi hävitä hyvinkin nopeasti kun se arvo perustuu siihen, että raha on jonkun velkaa mutta kun velkakuorma 8x enemmän kuin mitä on mahdollista maksaa velkoja niin käy helposti jotain jännää etttä rahalla ei ole yhtään mitään merkitystä kun kuvitelmat sen arvolle pyyhkiytyy pois.

Siinä tilanteessa jengi säntää markettiin ja vinguttaa luottokorteilla hyllyt tyhjäksi kunnes limitti tulee vastaan lastaten autot jollain millä on todellista arvoa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ovat omaksuneet meikäläisen poliittisen "kulttuurin" eli eivät ole sen parempia kuin muutkaan.
https://yle.fi/uutiset/3-6371017

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Lentomatkailu ei oikeasti ole, toisin kuin väitetään, kovin paha ilmastosynti. Ellei lentokonetta sitten lennätetä juuri aina syytettyjen penkillä olevaa matkustajaa varten.

Mutta noin yleisemmin, on hassua miten ilmasto- ja energiapolitiikan osaajaksi profiloituvat vihreät ovat kaikkein ilmasto- ja ympäristöhaitallisin puolue. Tämän sanottuani odotan että paikalle ilmestyy joku vihreä joka sanoo että ei heidän 10 prosentin kannatuksella näitä haittapäätöksiä kuitenkaan tehdä ja muiden vika jos ovat samaa mieltä kuin vihreät.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Eihän se ole ilmastosynti lainkaan, sillä hiilidioksidin vaikutus ilmastoon on melko pieni ja ihmisen osuus hiilidioksidista vielä paljon pienempi.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Se on veronkiertoa. Minä maksan dieselistä 1.50 euroa / litra, kun lentomatkustaja maksaa samasta tai vähän paremmasta polttoaineesta 50 c/litra.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Pientä syntiä tekeviä riittää, tuliskohan niistä yhdessä jo aika paljon isompi, 24/7, tauotta?! Tuossa linkissä ei näy kuin noin puolet matkustajakoneista, nyt, ne joissa siis transponderi on kytkettynä >>> https://www.flightradar24.com/36.31,-8.22/3

Käyttäjän IlkkaKyllnen kuva
Ilkka Kyllönen

Miksei noita ilmastoseminaareja voida pitää netin välityksellä? Olisi jotenkin nykyajassa uskottavampaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää on tällaista populismia puolin ja toisin, seiskapäivää blogitasoa :)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Täysin tottahan tuo on, että lentomatkat tuottavat suurimmat päästöt. Se että ylettömästi lentävät ovat juuri niitä suurimpia "ilmastosaarnaajia" ei ymmärrettävästi oikein kaikkia vakuuta.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Unohdit listasta ilmastokokousten mahdollistamat ilmaiset rantalomat ja gaalaillalliset Balilla ja muissa jännittävissä paikoissa.
https://guitarkonkari.wordpress.com/2018/10/19/ilm...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Älkääs nyt, aikuiset ihmiset! Juttu menee näin:

Kommunistisen liikkeen historia tuntee käsitteen "tiedostava etujoukko", joka merkitsee älykkäimpien ja parhaiten informoitujen ihmisten muodostamaa mielipidevaikuttajien ryhmää luotsaamassa ihmismassoja kohti parempaa. Mitä sitten?

Sitä, että taivaalla suihkumoottorien voimin lentelevä vihreä poliitikko mallia 2018 kuuluu tiedostavaan jälkijoukkoon (moderni yhteiskuntakäsite). Onhan jonkun varmistettava, että kaikki todellakin tulevat taivaalta alas, pois pakokaasuja tupruttamasta ja hiilidioksidia päästelemästä! Koska vihreät joka tapauksessa ovat näistä asioista parhaiten perillä, lankeaa jälkipään valvojan vastuullinen tehtävä luonnostaan heille.

Kun Alanko-Kahiluodot ja Haavistot ovat todenneet lentomatkailun päättymisen laajojen kansanryhmien osalta, malttavat he varmasti itsekin laskeutua. Eivät he kuulkaa lystikseen lentele, vaan silkasta velvollisuudesta!

Pekka Veistos

Ei kai kenellekään enää nykypäivänä ole epäselvää että vihreiden "ilmastonsuojelu" on pelkkää imagopelleilyä. Kukaan cityvihreä ei luovu katumaastureista tai kaukolennoista koska sellaisilla toimilla ei saa huomiota eikä pääse moralisoimaan muita. Sen sijaan itujen järsiminen - saatika muiden pakottaminen samaan pelleilyyn - kuulostaa jo huomattavasti trendikkäämmältä.

Suomeen pitäisi perustaa ihan oikea ympäristönsuojeluun keskittyvä puolue.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Vihreät ovat profiloituneet tavalliseksi yleispuolueeksi. Maapallon kannalta miljardin kansalaismäärän ylittävillä mailla on merkitystä niillä vaihtoehdoilla, joista "vihreät" puhuvat. Kiina on kehittämässä mm. liikenteessä päästöttömiä vaihtoehtoja. Viiden miljoonan suomalaisella maalla ei tässä suhteessa ole niin paljon merkitystä vaikka meillä vihreiltä niistä löytyy vain uusia verojenkeruun vaihtoehtoja.
Suomen metsät ovat vain pieni prosentti maapallon ilmaston kannalta kun verrataan niitä sademetsiin, jotka ovat maapallon keuhkot. Pitäisi puuttua monikansallisten sellujättien sademetsien hakkuuseen ja niiden muuttamiseen nopeasti kasvaviin eukalyptusmetsiin. Ei ihme, että juuri päiväntasaajan lähistöllä syntyvät myrskyt ovat lisääntyneet.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Minä olen teille kaipaamanne uskottava vihreä. Todista vääräksi jos voit.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ai joo, sinullahan vähintään 80 prosenttia autoista on koko ajan poissa liikenteestä... vai oliko osuus jopa vielä suurempi?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ajan aina yhdellä autolla kerrallaan käyttäen biopolttoaineita. Yleensä sillä parhaiten tarpeeseeni sopivalla.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #24

Miten olisi sähköpyörä sen ekodieselauton tilalle?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Minä olen teille kaipaamanne uskottava vihreä. Todista vääräksi jos voit."

Mitä olen Börjen juttuja palstalta itsestään lukenut, niin eikös Börje meinannut hankkia perheen toiseksi autoksi sähköauton, mutta päätyikin bensa-autoon? Eikös Börjellä ole myös kesämökki ja kesämökillä käydään kalastelemassa moottoriveneellä, eikä kaloja kalasteta ruoaksi, vaan harrastuksena? Börjeltä muistaakseni löytyy myös sijoitusasuntoja, eli paljon ylimääräistä omaisuutta, josta Börjelle ei ole muuta iloa, kuin saada vuokratuloja, jotta voi sitten huristella sinne mökille harrastamaan kalastusta, jos ei muutakaan tekemistä ole?

Eli ihan tyypillisiä vihreitä ollaan, ainakin omasta mielestä.

Eräs tuttu urakoitsija tilasi itselleen noin kymmenisen vuotta sitten uuden Mercedeksen Vito mallin, mutta joutui odottelemaan auton kesän yli, ennen kuin sai sen. Kaveri osti itselleen muutaman vuoden käytetyn Mercedeksen bensa maasturin ja eipä ollut kummoinen yllätys, kun kaveri kertoi auton olleen Pekka Haaviston entinen auto. Tällainen bensa maasturi oli siihen aikaan, eräs saastuttavampia autoja.

Eli vihreitä ollaan kovasti niissä juhlapuheissa, joita kansalaisille syötetään, ja nyt tämä oikea vihreä on ehdolla vihreiden johtajaksi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Biokaasuauto on ekologisempi kuin sähköauto. Kalastan ruokakaloja ja opetan nuoriakin hankkimaan terveellistä lähiruokaa. Moottoriveneellä taas ajetaan suurin osa ajasta sähkömoottorilla. Näin oikean vihreän tuleekin toimia.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #27

Eikö oikea vihreä kuitenkin käyttäisi soutuvenettä kalastukseen, kuten Linkola, tai kalastaisi rannalta käsin, ja eikö oikea vihreä myöskin käyttäisi julkista liikennettä kaasuauton sijaan?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #28

Ihme kuvitelmia. Linkola ei ole vihreä. Ei ole koskaan ollut, eikä edes elä kuten opettaa. Kalastan minä suotuveneestä ja kanootistakin, mutta kaikkiin paikkoihin nuo ei käy. Julkinen liikenne saastuttaa enemmän kuin biokaasuauto, eikä sillä edes pääse sinne mihin haluan mennä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #29

Kai Linkola nyt sentään on paljon vihreämpi kuin sinä Börje, vaikka toki ymmärrän, että Börjen mielestä oikea vihreä on vain sellainen joka kuuluu vihreään puolueeseen. Ei sillä elämäntavalla niin merkitystä, pääasia, että kuuluu oikeaan puolueeseen.

Jos mukaan lasketaan kaikki ympäristövaikutukset, niin eiköhän tuo biokaasuautolla ajaminen sentään saastuta huomattavasti enemmän, kuin biokaasulla toimiva julkinen liikenne. Ja eihän oikea vihreä kulje minnekään, mihin ei biokaasulla toimivalla julkisella liikenteellä pääse ja loppumatka kuljetaan sitten polkupyörällä, jos julkinen liikenne ei osa aivan menopaikan kohdalle.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #37

Noinkohan itse elät kuinka opetat? Minä elän kuten opetan. Linkola pitkittää omaansa keinotekoisesti.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #39

En minä täällä mitään opeta, enkä myöskään kuulu vihreisiin tai elä niillä aatteilla. Sinähän täällä vihreätä esität.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #41

Juurihan sinä kerroit kuinka pitäisi ajella biokaasubussilla. Tiedätkö edes missä sellaisia on? Ei minun tarvitse elää sinun viherharhojesi mukaisesti.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #42

Ei vaan sinä esitit, että ajamasi biokaasuauto on ympäristöystävällisempi kuin julkinen liikenne ja minä vain vastasin ja oikaisin väärät väitteesi. En myöskään ole missään kohtaa kehottanut elämään minkään ohjeiden mukaan, vaan käsitykseni mukaan itse halusit keskustelua omasta vihreydestäsi ja minä vain tulin keskustelemaan pyynnöstäsi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #45

Kun niitä sinun mainostamiasi biokaasubusseja on alle sata. Niillä voisi ajella ekologisemmin muutamalla reitillä pääkaupunkiseudulla ja Vaasassa. Ei siis kovin todellinen kilpailija oman biokaasuauton rinnalla. Jos ei ole vihreydestä mitään hajua, niin kannattaako oikeasti vihreitä alkaa arvostelemaan?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #46

No mutta kuljet polkupyörällä ne matkat, joihin biokaasubussilla ei pääse, niin oikea vihreä tekisi. Ja kyllä minulla erinomainen käsitys on vihreydestä, mutta sinähän pyysitkin keskustelua omasta vihreydestäsi. joten jätetään tuo minun vihreyteni siihen keskusteluun, kun itse esitän olevani vihreä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #47

Todellinen vihreys ei ole mitään pylväspyhimyksen hommaa vaan vastuullisia valintoja nyky-yhteiskunnassa. Ääliöt voivat keksiä rajattomasti ideoita, joilla vihreiden muka pitäisi ruoskia itseään ja kuvittelevat vielä olevansa hauskoja. Vihreät ovat lopulta se muutosvoima, joka takaa tulevaisuudessa elinkelpoiset olot teille muillekin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #58

Börje ei tässä vain kuvittele olevansa hauska, vaan murjaisee oikein kunnon vitsin :)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Katsokaa viellä tuore dokkari areenassa vihreistä valheista, niin ymmärryksenne ehkä avautuvat vielläkin enemmän.

Dok: Vihreitä valheita

"Ympäristöä säästäviä sähköautoja, kestävästi tuotettuja elintarvikkeita ja reiluja tuotantomenetelmiä - mainiota! Jos yritysten mainoslauseet pitäisivät täysin paikkansa, voisimme pelastaa maapallon vain kulutustapojamme muuttamalla. Vaan entä jos kyse onkin vain vaarallisesta viherpesusta? Elokuvantekijä Werner Boote ja ympäristötoimittaja Kathrin Hartmann alkoivat tutkia yritysten ympäristöväitteitä. Kuinka suuri osa niistä on totta? Ohjaaja: Werner Boote, Itävalta, 2018."

Tuosta >>> https://areena.yle.fi/1-4420731

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Niin siis se ekologisuus on sitä, että kulutetaan vähemmän.

Se ei siis ole ekologisuutta, että kulutetaan lisää ostamalla sama juttu uusiksi vihreässä paketissa, vaan ennemminkin käytetään vanhat loppuun ja kierrätetään.

Meidän ekonomia vaan on rikki kun se on rakennettu kuluttamisen varaan joten rakenteellisia muutoksia kaivataan kipeästi. Ilmeistä olisi tietenkin verottaa kulutusta eikä työntekoa.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Asun haja-asutusalueella, kalastan, kaksi autoa lähes pakko, lumitöihin mönkijä. Tehtiin sitten uudelleenarviointi; toinen autoista myytiin, tilalle hankittiin tuommoinen tavarapyörä, 3-pyöräinen, sähkötoiminen. Toimintasäde pyörälläni (2x500 Ah akusto + 500W etuvetomoottori), toimintasäde n 60-70 km ja polkuavusteisena hieman lisämatkaa.
Kalastusveneessäni on kaksi sähkömoottoria, Min Kota manöveeraukseen ja Torqeedo 500 siirtymiseen. Veneeni akut latautuvat aurinkosähköllä samoin kuin kuljetuspyöräni pihalla erikseen rakentamallani "latausasemalla". Systeemini toimii yli puoli vuotta pelkästään aurinkosähköllä. Vieläkin saan akut ladattua aurinkosähköllä, latausaika vaan kasvaa.
Ratkaisumme perustuu kustannusten alentamiseen ja (siis en ole mikään vihreän puolueen kannattaja luotoa toki arvostan) siinä olemme onnistuneetkin. Automme on muuten kaasuauto; Fiat Doblo Maxi.
Talommekin (125 asuinneliötä) lämpiää puulla ja RUF-briketillä (kierrätystuote).

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Autoilijat syyttävät lentomatkailijoita ja päinvastoin, mutta hei, eikös ne maailman 15 suurinta rahtialusta tuota päästöjä niin paljon, ettei millään muulla ole väliä! Niin ja Suomessahan ei kannata hiilidioksidipäästöjä vähentää, koska ne ovat kuitenkin vain pienen pieni murto-osa Kiinan vastaavista. Kiinalaiset ja intialaiset tosin voivat katsoa, että miksi heillä ei olisi oikeutta samaan määrään hiilidioksidipäästöjä henkeä kohti kuin amerikkalaisilla ja suomalaisilla. Joidenkin mielestä koko ilmaston lämpenemistä ei ole olemassakaan, toisten mielestä se johtuu auringonpilkuista tai taivaanmekaniikasta, joihin emme voi vaikuttaa. Jotkut näkevät ilmaston lämpenemisen pelkästään hyvänä, koska Suomeenkin saadaan näin mukavan lämmin lomakesä. Kärsitäänkö Afrikassa samalla kuivuudesta ja nälänhädästä, ei ole niin väliä. Sillä onhan itse asiassa vain hyvä, että maailman väkiluku vähenisi ja mielummin tummapintaisten, kehitysmaiden asukkaiden osalta, ettei niitä pyrkisi niin paljon mamuilemaan tänne lihapatojemme ääreen. Ja niin edelleen ...

Eiköhän kaikilla hiilidioksidipäästöjä tuottavilla sektoreilla - järkeä käyttäen - voida vaikuttaa päästöjä vähentävästi? Ei autoilua eikä lentomatkustusta voida kokonaan lopettaa, mutta varmaankin niitä voidaan vähentää ja tehdä ilmastoystävällisemmiksi. Kaikkia rahtilaivoja voidaan tuskin romuttaa, mutta niidenkin päästöjä voidaan varmaan vähentää ja lähellä tuotettua suosimalla voidaan turhaa tavaran rahtaustakin vähentää. Ilmaston suojelu on monista, pienistäkin, eri asioista ja toimista kiinni, ei vain yhdestä syntipukiksi nostetusta.

No tuohan on itse asiassa itsestäänselvyys. Ei vain siltä vaikuta, kun on seurannut Puheenvuorossakin viime viikot vellonutta ilmastokeskustelua.

Börjen uskottavasta vihreydestä en mene sanomaan mitään. Oli jo viimeksi kalastuksesta keskustellessamme niin kiukkuinen ja varma asiansa oikeutuksesta, etten enää viitsi ruveta väittelemään hänen kanssaan. Olkoon maailman uskottavin vihreä minun puolestani :D

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Toi 15 rahtilaivaa uutinen on tavoittanut hyvin. Tosin siinä puhutaan rikkipäästöistä, jolla ei ole ilmastomuutoken kanssa oikeastaan mitään tekemistä. Toki on hyvä, että rikkiä tullaan vähentämään myös merenkulun polttoaineista. Autojen osaltahan se siivottiin jo viime vuosituhannella.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Jopa palstan persut ovat jo oppineet, että tuo laivajuttu on potaskaa, kun Tekniikan Maailma sen heille viimein kertoi. Koskas te ajattelitte asian ymmärtää?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Eiköhän voitaisi nyt lopettaa se teeskentely ja hurskastelu. Vihreät eivät ole vähentäneet pröystäilevää maapallon tuhoamislinjaansa vähääkään, joten puheet kevään "ilmastovaaleista" alkavat kuulostaa jo enemmän kuin säälittäviltä."

Onko kaikilla kokoomuslaisilla oma yritys?

Entä kuuluuko kaikki perussuomalaiset kirkkoon?

Ei sitten tullut mieleen se, että jos ihminen ajaa joitakin asioita politiikassa niin se ei tarkoita sitä, että pitäisi olla omassa elämässä jokin idealisti?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kyllä mulle tulee helposti mieleen että jos saarnaisin co2-päästöjä vastaan, en tekisi sitä samalla kun lennän perheineni Japaniin viettämään perheenpään synttäreitä.

"Entä kuuluuko kaikki perussuomalaiset kirkkoon?"
En tiedä miten tämä liittyy aiheeseen mutta ei ainakaan Huhtasaari.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Kyllä mulle tulee helposti mieleen että jos saarnaisin co2-päästöjä vastaan, en tekisi sitä samalla kun lennän perheineni Japaniin viettämään perheenpään synttäreitä."

Eihän se kovinkaan vakuuttavaa ole mutta...

Minusta tässä ollaan asian ytimessä: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/10/12/riku-rant...

Minä en usko sillä on merkitystä, että yksilötasolla vähän kierrätetään. Ihmiset ajattelevat omaa etuaan joten olennaisesti kyse on siitä, että miten saadaan tehtyä poliittisia päätöksiä.

Yksilötason päätökset pitää saada kerrottua 8 miljardilla.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"En tiedä miten tämä liittyy aiheeseen mutta ei ainakaan Huhtasaari."

Kyllähän tuo kuuluu jos kerran pitäisi olla ideologialleen uskollisia.

Samoin myös jos kuuluu kokoomukseen niin ei pitäisi nauttia lapsilisästä, työttömyyskorvauksesta, sairaspäivärahasta, asumistuesta tai mistään muustakaan tulonsiirrosta.

Yhdelläkään kommunistilla ei saa olla mitään omaa. Kaikki pitää antaa pois valtiolle koska yksityisomistus on väärin.

Ja yksikään kirkkoon kuuluvan naisen ei pidä osallistua millään tavalla politiikkaan tai sanoa mielipiteitään koska se on vastoin ideologiaa.

--

Tämä on just sitä vastaavaa hölmöilyä kun oletetaan, että vihreiden pitäisi elää jotenkin eritavalla.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #50

Montako olkiukkoa saa yhteen viestiin?
Laskin äkkiä että kymmenen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #53

Eikös se ole tämän koko blogin idea?

Laajennan vaan maalia muuallekin kuin vihreisiin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Että Outi Alanko-Kahiluotokin on oikein perheen kanssa Kiotossa??"

Herranjumala!!

Kuinka paljon pienemmät lentojen ilmastokuormitteet olisivat olleet, jos Alanko-Kahiluodon perhe ei olisi Kiotoon lentänyt? Olisiko lento jäänyt lentämättä ilman Alanko-Kahiluotoja?

Ajatteleminen on toki rankkaa, mutta ajattelemattomuus saa tässä tapauksessa kirjoittajan vaikuttamaan naurettavalta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Sitä se vaan tässä motrin, että mahtoiko seistä koko matkan Tokioon. Eeekäkö sitä vaan, että niillä on tapana seisoskella koneissa. ;)

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

"Ajatteleminen on toki rankkaa, mutta ajattelemattomuus saa tässä tapauksessa kirjoittajan vaikuttamaan naurettavalta."

Tarkoitatko, Kai, itseäsi? Vaikea kylläkin uskoa, ettet ilman rankkaa ajatteluakin ymmärtäisi, että tuollaisia lentoja harjoitetaan, koska niille on asiakkaita.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"tuollaisia lentoja harjoitetaan, koska niille on asiakkaita"

Kyllä. Ja niitä lennetään, vaikkei yksikään Vihreiden kansanedustaja ikinä koneeseen astuisi. On täyteläistä älyllistä epärehellisyyttä väittää, että Alanko-Kahiluodon perhe olisi tuottanut lennollaan yhtään hiilidioksidipäästöjä. Vain jos uskottavasti voit väittää, että jotkut lennot jäävät lentämättä tai että lentovuoroja olisi jouduttu lisäämään Alanko-Kahiluotojen valintojen vuoksi, blogisti tai Väisälä voisivat olla edes hitusen asiassa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kait sentään Haavisto tulee Afrikasta soutuveneellä kruunajaisiinsa?

Vihreät ja myös punavihreät, sinivihreät jne saisi hiilidioksiidin vastaiseen taisteluunsa helvetisti enemmän uskottavuutta kun tulisivat julkisuuteen lupaamaan että lopettavat lentoharrastuksensa.
Toi porukka aina muistaa kertoa että vaikka suomen päästöt ei vaikuita glopaalista mitenkään niin esimerkkiä pitää näyttää. Nyt kaikki eriväriset vihreät voisi näyttää esimerkkiä antamalla lentämättömyyslupauksensa julkisuudessa, kuka on eka.
Arvaan että yksikään ei lupaa mutta saahan sitä aina ehdottaa ;) .

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Lapsenkengissähän tämä vielä on, mutta sähkölentokoneita jo kehitellään.
https://tekniikanmaailma.fi/suomen-ensimmainen-sah...

Ja kuinka sattuukaan, Vihreät ovat innolla tukemassa tuonkin lentoaseman hävittämishanketta.
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/malmi-vai...
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

On vaikea ymmärtää, mihin blogisti pyrkii. Jos hänellä on näkemys siitä, että lentomatkailu on merkittävä ilmastohaitta, hänen pitäisi kirjoituksillaan kannustaa kaikkia vähentämään, välttämään sitä ja muuttamaan käyttäytymistään. Paheksunta ei hyödytä eikä tuota tulosta.

Jos taas blogisti on sitä mieltä, että lentomatkailu ei ole haitta, ketään ei pidä paheksuakaan siitä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Näköjään Niemeläisellä ja Juntumaalla on luetun ymmärtämisvaikeuksia. Minä pyrin ihan siihen miltä näyttääkin, eli mollaamaan vihreitä, koska he näköjään omalta osaltaan eivät aio tehdä mitään ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kuitenkin juuri he ovat ensimmäisenä vaatimassa, että meidän muiden pitää muuttaa kulutustottumuksiamme. Jos tässä ei näe ristiriitaa, ei voi mitään. Minä muuten en lennä lainkaan. En ole varma, onko ilmastonmuutoshysteria edes aiheellista, muuta JOS se on, en voisi nukkua öitäni, jos tahallani osallistuisin ilmaston pilaamiseen pelkän lomailun takia.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Luetun ymmärtämisvaikeuksiakin voi joskus olla. Nyt on kuitenkin vaikea ymmärtää sitä, että kirjoittajan tavoitteena on etsiä virheitä jonkin ryhmän jäsenistä. En ymmärrä niidenkään pyrkimysta, jota hakevat virheitä perussuomalaisten, kepulaisten tai muiden tekemisistä. Kritisoitakoon näiden politiikkaa. Ihmisten teot, tottumukset ja käyttäytyminen ovat tärkeitä, mutta niiden muutosta edistetään politiikalla, kannusteilla ja tiedolla eikä moitteilla tai nostamalla virheitä tikun nokkaan.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #69

No, minä nyt nostan vihreitä tikun nokkaan, halusit tai et. Joku toinen tekee samaa esim. persuille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset