Miten argumentoidaan seksuaalirikoksista oikeaoppisesti

Kansalaisia kuohuttavat viime aikojen uutiset törkeistä seksuaali- ja väkivaltarikoksista, joissa on yksi yhdistävä tekijä. En sano mikä – kaikki tietävät. Mutta nyt kun kohta käymme eduskuntavaalitaisteluihin, haluaisin muistuttaa oikeanlaisista tavoista käsitellä tätä asiaa niin, ettei joudu rasistin kirjoihin.

 

Kansalaiset saattavat kysellä vaaliehdokkailta hankalia ja täysin tuomittavia kysymyksiä esim. siitä, lisääntyvätkö tällaiset rikokset samalla kun niin kutsuttu monimuotoisuus lisääntyy.

 

Tässä vähän vastausfraasien listaa esim. aloitteleville poliitikoille, joilta saattaa keskusteluissa päästä vahingossa lipsahtamaan jokin ennakkoluuloja vahvistava rehellisyyden purskahdus.

 

1. "Ei ole olemassa raiskauskulttuureja" / "miehet edustavat raiskauskulttuuria joka paikassa" (näitä voi vaihdella tilanteen mukaan – kumpikin häivyttää kiperimmän ongelman)

 

2. "Ilmoituskynnys on matalampi, jos tekijä ei ole kantasuomalainen". (Tätä on hoettu nyt jo useita vuosia, eikä sille ole minkäänlaista näyttöä, mutta näin voi aina spekuloida ja antaa itsestään analyyttisen kuvan. Toimii A-studiossa kerta toisensa jälkeen!)

 

3. "Suurimmasta osasta ei ilmoiteta poliisille". (Tämä liittyy edelliseen, mutta siihen kiperimpään kysymykseen ei mitenkään.)

 

4. "Suurimmassa osassa uhri ja tekijä tuntevat toisensa" (ks. edellinen)

 

5. Rasmus-ryhmä: "Ehkä lapsi halusi itse" / "ehkä lapsi oli meikannut vahvasti" (myönnetään: tämä kommentti ärsytti kanssakeskustelijoita jopa Rasmus-sivulla, ja vaatii melkoista pokkaa, mutta osoittaa taatusti ettei sanoja ole rasisti.)

 

6. "Ei näissä rikoksissa ole mitään piikkiä, asiat vain ovat nyt sattuneet samaan aikaan." Tämä oululaispoliisia mukaileva kommentti on jämäkkä ja maskuliininen ja omiaan rauhoittamaan kiihtyneitä mieliä – eräänlainen variaatio klassikoihin "hajaantukaa, ei mitään nähtävää" ja "yksittäistapaus".

 

7. Vapaavalintainen fraasi, eli mikä tahansa puheenaiheen vaihdos. Esim. muistutus suomalaisesta perheväkivallasta, muistutus suomalaisesta rasismista, muistutus ristiretkistä, inkvisitiosta, katolisen kirkon pedofiiliskandaalista, Härmän häjyistä, suomalaisista rikollisista Ruotsissa tai mistä tahansa, mikä saa suomalaisen / kristityn / valkoihoisen näyttämään maailman pahimmalta konnalta.

TuulaKomsi
Kansalaispuolue

Olen kangasalalainen kouluttaja ja freelancer, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa. Kotisivuni http://www.komsituula.julkaisee.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu