Tuulan kliseeklinikka

Oulun katastrofi ja median asenne

Se, mitä vuoden sisällä on Oulussa (ja muuallakin Suomessa) tapahtunut, on yksi pahimmista katastrofeista, minkä uhreiksi tässä maassa lapset ja nuoret ovat koskaan joutuneet. Siis: mitä lapsille ja nuorille on kaikessa hiljaisuudessa annettu tapahtua.  Ja kaikki tietävät mistä puhun.  Kuva tapahtumista laajenee ja muuttuu koko ajan järkyttävämmäksi.  https://yle.fi/uutiset/3-10592908?fbclid=IwAR222rbOXzoTM9NJ9iyju1uCnQ_UvBT2d1FlI1uBfKQQTYAbLc-FIjVaT9U

 

Sen sijaan, että poliisi, media ja poliitikot tunnustaisivat, millaiseen anteeksiantamattomaan laiminlyöntiin he kaikki ovat syyllistyneet, kun eivät ole kunnolla varoittaneet ja tiedottaneet vaarasta, on osoittautunut megaluokan virheeksi, eikä kuolonuhreiltakaan siis ole vältytty. Tosin kuolemantapauksen väitettiin olevan valeuutinen, väitettiin niin pitkään kuin mahdollista, mutta lopulta somen edessä oli viranomaistenkin jälleen kerran antauduttava. Ilman sosiaalista mediaa olisivatko viranomaiset tiedottaneet edelleenkään yhtään mitään - olisivatko varoittaneet?!

 

Sen sijaan olemme saaneet lukea valtamediasta surkuttelevia uutisia, että nuoret ulkomaalaistaustaiset miehet eivät enää uskalla notkua kauppakeskuksessa, koska rasismi ja suomalaisten viha. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8afea5df-0421-4acf-9f14-454a0590b9c2

 

Minusta nämä miehet - enkä puhu nyt vain tekoihin syyllistyneistä - tekisivät oikein, jos kunnioituksesta nuoria uhreja kohtaan jättäisivät notkumiset kauppakeskuksissa väliin nyt ihan pysyvästi, ja osoittaisivat kaiken syyttelynsä suomalaisen  "rasismin" sijasta niihin maanmiehiinsä ja kanssa-turvapaikanhakijoihinsa, jotka ovat tämän katastrofin aiheuttaneet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (144 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tämä menee päivä päivältä hurjemmaksi. Nyt toisenväriset halutaan ajaa pois julkisilta paikoilta. Hävettää syvästi olla suomalainen, kun tällaisia juttuja lukee.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ja sinä siis nytkin ajattelet vain "toisenvärisiä" aikuisia miehiä. Suomalaisiin tyttölapsiin ei myötätunto riitä?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Yllättävän vähän tyttölasten asema näissä ulostuloissa on esillä. Elämme kummia aikoja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minulla on kolme tytärtä. Olen yrittänyt sanoa, että kannattaa hieman miettiä, mistä ja miten hakee seuraa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #5

Jokin on muuttunut. Hyvä että yrität heille sanoa, se on viisasta ja isällistä suhtautumista nykyaikaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #30

Mikään ei ole muuttunut seuranhakurintamalla 70-luvusta ainakaan pahempaan suuntaan. Nämä pöyristymiset ovat poliittista teatteria lähestyviä vaaleja varten.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #62

On muuttunut. Älypuhelinten, sosiaalisen median ja appien aikakausi on mullistanut saalistajien keinot. Lisäksi tässä on myös kulttuurieroja, kuten yksi tuomittu seksuaalirikollinen lähi-idästä yritti puolustella; Suomessa on seksi vapaata.

Oulussakin toimittiin netin ja appien avualla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #71

Kulttuurierot? Höpö höpö. Suomalaiset ovat käyttäneet kymmeniä vuosia hyväksi lapsia oikein joukolla esimerkiksi Thaimaassa. Suomessa tuo katsottaisiin joukkoraiskaukseksi.

Netti ei ole muuttanut näitä perusasioita.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Auttaisko sinun ehdutuksesi ketään? Epäilen vahvasti. Minusta on myös vasten miellistä että annat ymmärtää, että ei olisi myötätuntoa tyttöjä kohtaan. Hyvin härskiä tekstiä.

Yrität leimata kaikki ulkomaalaiset syyllisiksi tekoihin jotka ovat vastenmielisiä kylläkin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #6

En yritä. Blogissani selvästi mainitaan, etteivät kaikki ole syyllisiä. Olen silti sitä mieltä, että nyt kun ottaa huomioon mitä kaikkea on tapahtunut ja miten paljon, ruikutukset siitä ettei miesten olekaan enää kiva notkua kauppakeskuksessa, on kuvottavaa. Se nimittäin ei nyt ole traagisinta koko tässä tapahtumavyyhdissä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #8

Eikö? Sinä leimaat ihmisiä ihonvärin perusteella ja ajat heitä pois julkisilta paikoilta. Se on yksinkertaisesti väärin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #11

Minä en aja ketään mistään. Ilmaisin vain mielipiteeni asioiden tärkeysjärjestyksestä. Minusta sinun tärkeysjärjesatyksesi on outo. Mutta jos pitää täsmentää, haluan kaikki nuoret aikuiset miehet pois notkumasta kauppakeskuksista ja nuorten tyttöjän kimpusta. Mutta suomalaiset miesporukat yleensä hengailevatkin ikäistensä kanssa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #15

Eiköhän se ole kiinteistön omistajan asia?

Tuo ratkeaisi niin että ostoskeskukset muutetaan sisäänpääsymaksullisiksi "elämyspuistoiksi" että jos haluaa sinne seikkailemaan niin siinä sitten parin euron veloitus sisäänkäynnillä niin kyllä pääsee eroon nuorista ja köyhistä. Pienellä rahalla pääsee "renkaan potkijoista" ja notkujista eroon.

Tuo on kuitenkin omistajan asia, ei lainsäätäjän. Voi myös olla niin että se on huono juttu jos ei pääse houkuttelemaan näyteikkunoilla tekemään heräteostoksia.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila Vastaus kommenttiin #100

Onhan nämä peukkuhuoltamot laittaneet säännön että alle 18v voivat tulla huoltamon kahvilaan istuskelemaan kello 22 jälkeen vain aikuisten seurassa, vaikka vain muutamat aiheuttaa häiriöitä... Eräänlaista ikärasismia tuokin.

Mikäli huoltamo on auki 24h niin aamu seitsemäänasti on ikäkielto.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #11

Minkä ihonvärin? Vaaleaihoisia nuoria miehiä, kulttuurinsa kasvatteja. Yleinen ilmiö länteen muuttaneiden muslimimiesten keskuudessa, josta poliisi tosin varoitteli Suomessa jo 2010, kuinka ulkomaalaiset miehet jahtaavat teinityttöjä ostoskeskuksissa, mutta ei kerrottu ketkä, miksi ja minkalaisesta ilmiöstä on kysymys., siksipä viattomat joutuvat kärsimään.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #11

Jouni Snellman, sinä olet se joka leimaat. Blogisti ei puhu mitään ihonväristä. Sinun puheesi on väärin ja myöskin rangaistavaa kuten hyvin entisenä lakimiehenä tiedät.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #131

Olen entinen asianajaja, en ainoastaan lakimies.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Tämä menee päivä päivältä hurjemmaksi. Nyt toisenväriset halutaan ajaa pois julkisilta paikoilta. Hävettää syvästi olla suomalainen, kun tällaisia juttuja lukee"

Jounin ja kolmen komppaajan ensimmäinen reaktio raiskausuutisiin!!?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Luepa ihan rauhassa tuo Komsin linkittämä uutinen. Raiskaus on vain yksi vaihtoehtoinen syytenimike, mitä siellä tutkitaan.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #18

Eli nyt alkaa sitten saivartelu sanomisistani, kun jäädään paskapuheista kiinni?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #21

Rauhoitu Rajamäki, tuossa ei ole enää mitään tolkkua. Oikeuslaitos hoitaa nämä asiat, ja kaikkein parhaiten kaikkien asianosaisten kannalta ilman mitään vihakampanjaa julkisuudessa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Minun ensimmäiset reaktioni raiskausuutisiin oli painokelvotonta.

Itse toivon että kaikki nuo *painokelvotonta* saadaan kiikkiin, annetaan kunnon tuomiot ja nämä *painokelvotonta* rikolliset kyörätään helvettiin maasta. Riittääkö?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #25

Ei taida riittää, Komsi haluaa tyhjentää kauppakeskukset kaiken värisistä notkujista.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #79

Pitäähän kaiken väristen ostoskeskuksissa notkujien oppia että Suomessa tytöt eivät ole kauppatavaraa, kun omat eivät näemmä ohjaa eikä opasta.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

J. Snellman; Minua ei muiden tekemiset hävetä. Suomalaisten sinisilmäisyys sitä vastoin on säälittävää, kun parrakkaat riskit nuorukaiset luokitellaan lapsipakolaisiksi.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Ei se ole sinisilmäisyyttä, se on ikäsensitiivinen lähestymisnäkökulma ;)

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Kuinkahan monta suomalaisen tytön raiskausta, hyväksikäyttöä ja itsemurhaa myöhemmin Jounia ei enää hävetä olla suomalainen?

Jukka Ryhänen

Jouni Snellman, en löytänyt blogitekstistä mainintaa "toisenvärisistä". Sinun ajatusmaailmastasi tuo termi kuitenkin löytyi.

Jani Kuusela

Yksi Oulun uhreista, 14 vuotias tyttö, teki itsemurhan.

https://oikeamedia.com/o1-94823

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tässä virkavalta on pahasti viivytellyt tiedon esilletuontia esiintyen tietämättömänä. Olisiko tutkinnan paikka väärän tiedon levittämisestä yleisön keskuuteen?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mitäköhän tästä itsemurhasta ajattelevat ne urheat "kansalaisjournalistit," jotka nuuskivat hänen yksityisasioitaan, tekivät tyttöparasta valtakunnan julkkiksen ja toteuttavat poliittisia tarkoitusperiään hänen kärsimyksellään?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Oletko todella sitä mieltä, ettei näitä tapauksia pitäisi tuoda julkisuuteen? Ensinnäkään uhrien nimiä ei ole kerrottu julkisuuteen. Toiseksi kun tälläisiä tapauksia tuodaan julkisuuteen, se on hyvä varoitus muille potentiaallisille uhreille. Varoitus näyttää jo tehonneen, sillä Oulussa paljoa näy turviksia notkumassa kauppakeskuksissa pikku tyttöjä iskemässä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #17

Kuka on tästä julkisuudesta hyötynyt? Jussi Halla-aho?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #19

Varmasti hyötyy hänkin, sillä hän on varoittanut näistä ilmiöistä jo vuosia, eikä hän ole kuunneltu.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #19

Sulla ei tullut kuitenkaan mieleen että tulevat uhrit ehkä jäi nyt tulematta.
Kun kerran toit esiin että sulla on 3 tytärtä niin miten olette jutskanneet siitä että ulkomaalaiset pyörittää raiskausrinkejä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #75

No lähinnä olen antanut ymmärtää, että jos tuovat persun näytille, niin jäävät perinnöttömäksi. Mutta sen kyllä ymmärtävät suoraan sanomattakin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #82

Vastasit juuri niin kuin oletinkin, toivon silti että yksikään tyttäresi ei joudu kärsimään sun yltiösuvaitsevaisuudesta. Niitä uhreja on jo liikaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #86

Miten minun tyttäreni voisivat joutua kärsimään?

Ari Ojala Vastaus kommenttiin #101

Tuon kommentin voi helposti ymmärtää väärin, toivottavasti.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #82

Jouni Snellman, entinenkin lakimies tietää että perinnöttömäksi ei voi tehdä puoluepoliittisin perustein. Tarkennatko siis millä perusteella ajattelit tehdä rintaperillisesi perinnöttömiksi mikäli he tuovat "näytille" perussuomalaisen?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #82

#82: "No lähinnä olen antanut ymmärtää, että jos tuovat persun näytille, niin jäävät perinnöttömäksi."

-> Melko typerä kommentti Snellmanilta, joka juristina varmasti tietää, että oikeassa elämässä tällainen ei olisi mahdollista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #135

Kuten tuolla edellä jo yhdelle fanille paljastin, olen entinen asianajaja enkä ainoastaan lakimies.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #17

"Oletko todella sitä mieltä, ettei näitä tapauksia pitäisi tuoda julkisuuteen?"

Ei ennenaikaisesti. Nythän joku aktivisti mokaili ja poliisi joutui tekemään etsintäkuulutusta kun epäilty sai tietää asiasta.

Että oisko mitenkään mahdollista että tuodaan julkisuuteen sitten kun epäillyt on saatu kiinni? Ja joissakin tapauksissa yksityiskohdista kertoa sitten kun esitutkinta on valmis että ei ole jotain spekulointia?

Kannattaa muistaa se, että tutkinta helposti vaarantuu että ei saa sitten näyttöä kasaan ja rikoksia tehneitä ei voi sitten tuomita mistään vaan pitää pedofiilit päästää vapaaksi.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

#14 Tämän uhrin kuolema tapahtunut lokakuussa jolloin Oulun tapaukset olivat vielä uutispimennossa joten älä jeesustele...

Matti Simonaho

" Yksi Oulun uhreista, 14 vuotias tyttö, teki itsemurhan. https://oikeamedia.com/o1-94823 "

Tarkastetaan oikeamedia .com : https://www.whois.com/whois/oikeamedia.com

Melkein kaikki tiedot salattu joka on yritys peittää verkkotunnuksen haltijan tiedot => ei luotettava.

"Kristillinen kanava TV7 on alkanut lähettää kerran viikossa konservatiivisia uutisia. Päävastuussa niistä ovat isä, poika ja Oikea Media." -
https://www.hs.fi/nyt/art-2000005559687.html

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommentoija Simonaho saattaa olla jälkeenjäänyt tiedonkulun suhteen. Nythän virkavaltakin myöntää yhden 14-vuotiaan uhrin kuolleen:
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005962828.html

Mites nyt?

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #37

En kommentoinut 14 -vuotiasta, vaan tarkistin esitiedot "tietojen" levittäjästä joka näennäisesti on "tuntematon" - tarkoittaen sitä että "tietojen" levittäjä on epäluotettava ja "tietoihin" on suhtauduttava varauksella.

"Kommentoija Simonaho saattaa olla jälkeenjäänyt tiedonkulun suhteen."

Mites nyt?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #40

PT-Media ja Oikea-media ovat osoittautuneet tässä tapauksessa virkavaltaa luotettavammiksi tietolähteiksi. Mitäs Matti tähän?

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #46

Parempia tiedon lähteitä ovat esimerkiksi

https://www.poliisi.fi/keskusrikospoliisi/tiedotteet

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet

kuin kylän mummot, juorut y m v .

Kun tarkastelen noita molempi sivuja overnetistä, hienojakoisesti ja hienotunteisesti arvoiden, niin sisältö on mitä se on. Kuka on verkkotunnuksien haltija?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #52

Niin että Matti jää jankkaaman?

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #60

Olen vastannut kysymyksiinne asiallisesti niin kuin kuuuu. Ystävällisesti vastatakaa puolestanne kysymykseeni : Kuka on verkkotunnuksien haltija?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #68

Nyt kun tarkemmin mietin, niin olet ilmeisestikin tehnyt palveluksen näille mainituille medioille (PT- ja Oikea-). Nimittäin jos kirjoittelee terroristien suosiman aatteen harrastajista, onkin hyvä peittää jälkensä, ettei käy kuten Charlie Hebdolle. Koeponnistuksesi osoittaa, etteivät ole aivan avoimia maaleja.

Verkkotunnusten haltijasta minulla ei siis ole tietoa. Mutta pidän sitä tässä tapauksessa turvallisuuspiirteenä, en epäluotettavuuden merkkinä.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #76

Se että on tuntematon = poistu sivustolta. Osa voi olla faktaa jolla houkutellaan ja osa vaika mitä: hakkeri, virusten levittäjä, väärää tietoa y m v.

Johdonmukaisesti, jos haluaa kansan luottamuksen, ei kannata viittoilla "tuntematon" lähteisiin. Itsestäänselvä asia.

"Mutta pidän sitä tässä tapauksessa turvallisuuspiirteenä, en epäluotettavuuden merkkinä."

Ei sen verran tiedät, että kyseessä on uskontoon eikä tietoon suoraan tai epäsuoraan yhdistettävissä oleva .... lahko?

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #60

Faktaa on että mainostamiesi verkkotunnuksien omistaja on esitiedoissa tuntematon, joka kumoaa kaiken mitä k o verkkotunnuksien alla yleensä esitetään. Poliisi ei ole tuntematon.

Käyttäjän ilpoilvesluoto kuva
Ilpo Ilvesluoto Vastaus kommenttiin #72

Samaa mieltä Matin kanssa. Vaikka oikeamedia osuisikin väitteissään oikeaan useinkin, niin disinformaation olemassa olo tekee kokonaisuudesta epäluotettavan. Sama pätee muihinkin toimijoihin, mutta jos lähde tiedetään, voidaan asiaan puuttua. Tuntematon lähde on vähän sama kuin kapakkapötyä keskustelu. Paljon voi olla ihan asiaa, mutta toisinaan lähtee vähän lapasesta.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #72

Marko Hamilo (ex-HS toimittaja btw.) pyörittää Oikeamediaa. PT-mediaa taas "Paavo Tajukangas". En muista nyt muista sällin oikeaa nimeä mutta jos juttuja sieltä lukee niin omat kirjoituksensa aina allekirjoittaa ihan sillä omalla nimellään. On kansalaisaktivisti eli varsinaista muuta "statusta" hällä ei ole.

Jani Kuusela

Olen sitä mieltä että turvapaikanhakijoita ja pakolaisia sekä työttömiä maahanmuuttajia pitäisi työllistää 9 e päiväpalkalla, niin kuin kantasuomalaisia aktiivimallissa, hätäaputöihin.

Tällaisia töitä olisivat esimerkiksi lumityöt näin talvella.

Ilman kielitaitoakin onnistuu lumikolan työntäminen.

Ja paljon olisi erilaisia lumen puhdistustöitä kaupungeissa.

Lisäksi voisivat auttaa vanhuksia tai sairaita putsaamaan pihansa.

Se kotouttaisi turvapaikanhakojoita ja pakolaisia nopeasti.

Vaikka täällä onkin "oleskelu" lupa, ei kait se tarkoita että turvapaikanhakijat vain oleskelevat maassa - tekemättä mitään.

Paitsi maleksia kauppakeskuksissa, turhautua ja lopulta syyllistyä rikoksiin.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Minä olen ihan samaa mieltä! ja jos ei kiinnosta niin turvapaikkaa/kansalaisuutta ei anneta! siinä oppii ettei kaikki tule ilmaiseksi, + oppii edes jotain tekemään + ehkä Suomen kielikin alkaa kiinnostamaan koska työ=raha... raha=hauskanpito/Eläminen

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Ilman kielitaitoakin onnistuu lumikolan työntäminen."

Mutta ei ilman työturvallisuuskorttia ja pihatyökorttia ja muuta suomalaista hölmöyttä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Paljonko noita uhreja oikein on? ja paljon tekijöitä Oulussa on oikein jäänyt kiinni? Kannattaa muistaa, että Oulussa ei edes ole paljoa Lähi-idästä ja Afrikasta tulleita verrattuna PK-seudulle tai Turkuun. On selvää, että vastaavia tapauiksia on muualla vielä paljon enemmän.

Suomessa poliisi vaikuttaa varsin saamatomalta noiden tapausten tutkinnasta. Oulussakin poliisin saamattomuuten kyllästynyt isä otti itse kiinni tyttärensä raiskaajan

https://www.seiska.fi/Uutiset/Otin-epaillyn-itse-k...

Mediassa on ollut toinenkin tapaus, jossa uhrin isä on poliisin saamattomuudesta johtuen itse selvittänyt raiskauksen

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/15-vuotias-ain...

Kansalaiaktivistit toivat ensin Oulun raiskaustapauksen julkisuuten, Kuten Junes Lokka toi ennen mediaa ja poliisia tämän kuolemantapauksenkin ensin julkisuuteen. Muualla Suomessa ei ole yhtä aktiivisia kansalaisaktivisteja, siks muualta Suomesta ei uutisoida vastaavista tapauksista. Ehkä on kyse rasismihysteriasta ja siks asioihin ei uskollate puuttua niiden kuuluvalla vakavuudella? Kuten kävi Britanniassa, jossa 1400 lasta raiskattiin

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2014083118620216

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Mestari kävi näköhjään lukemassa on kommentin ja laittoi samantapaisen päivityksen omalle facebook seinälleen.

"Oulussa on Suomen suurista kaupungeista VÄHITEN maahanmuuttajia.

Esiin on tullut kahdeksan erillistä ja toisiinsa liittymätöntä rikoskokonaisuutta. Uskooko joku, että kaikki olisi tiedossa tai että ilmiö rajoittuisi Ouluun? Poliisi ja media kertovat tapauksista julkisuuteen vasta, kun on somen paineessa aivan pakko.."

Tietenkin sekin mahdollista, että saman suuntainen ajatus tuli vain molemmille mieleen Oulun tapauksista. Olen kyllä huomannut, että poliitikot tai tunnetut kansalaisaktivistit kertovat välillä samoja juttuja, joita olen itse ensin kirjoittanut. Tuskin kaikki on sattumaa. Eli kyllä juttuja kannattaa kirjoitella usariin, vaikka omalla jutulla olisikin vähän lukijoita.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Virallinen ja virkavastuulla annettu selitys on, että kyse ei ole mistään laajemmasta ilmiöstä tai tilastopiikistä ja ulkomaalaisten osuus tuollaisista rikoksista on "vain" 30%.

Nythän kiinniotettuja ulkomaalaisia on minun laskujeni mukaan 16 kappaletta. Silloin 0.30 * X = 16, eli rikollisten kokonaismäärän pitäisi olla 53. Tuo tarkoittaa, että 37 syksyn aikana samaan rikokseen syyllistynyttä suomalaista kulkee vapaalla jalalla Oulussa.

Mihin toimiin poliisi aikoo ryhtyä noiden 37 suomalaissyntyisen oululaisen kiinniottamiseksi? Tilanne on varsin huolestuttava, koska ilmeisesti yhtäkään ei ole pidätetty.

Arto Pekka Luukkanen

läntisissä sivistysmaissa ministeri eroaisi pimityksestä. Meillä on mykkänen.

Tommi Mäkinen

Tosta itsemurhasta kertoi Tiina Wiik ja Junes Lokka jo tiistaina. Keskiviikkona PT-media.
Poliisi aluksi siis valehteli ettei heillä ole tidossa mitään itsemurhia asiaan liittyen ja valtamedia valehteli peesissä.

https://pt-media.org/2019/01/09/yksi-oulun-seksuaa...

Koko lapsiraiskausringistä ekana kertoi myös Junes ja Tiina. Vuorokausia myöhemmin poliisi ja valtamedia, vaikka valtamedia nähnyt samat vangitsemislaput kuin Juneskin.

Matti Simonaho

Tarkastetaan pt-media. org: https://www.whois.com/whois/pt-media.org

Melkein kaikki tiedot salattu joka on yritys peittää verkkotunnuksen haltijan tiedot => ei luotettava. Löytyy kuitenkin sawbuck.com

Tarkastetaan sawbuck. com : https://www.whois.com/whois/sawbuck.com

Löytyy : (MarkMonitor Inc.) ja DNStination Inc. joka toimii monien valeuutisia toimittavien sivustojen "päämajana".

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommentoija Simonaho saattaa olla jälkeenjäänyt tiedonkulun suhteen. Nythän virkavaltakin myöntää yhden 14-vuotiaan uhrin kuolleen:
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005962828.html

Mites nyt?

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #38

En kommentoinut 14 -vuotiasta, vaan tarkistin esitiedot "tietojen" levittäjästä joka näennäisesti on "tuntematon" - tarkoittaen sitä että "tietojen" levittäjä on epäluotettava ja "tietoihin" on suhtauduttava varauksella.

"Kommentoija Simonaho saattaa olla jälkeenjäänyt tiedonkulun suhteen."

Mites nyt?

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #38

Voi olla että 35 vuoden jälkeen verkostossa maailmanlaajuisesti, ohjelmoijana, järjestelmänvalvojana, @dmin'ina, laillisen hakkerina j n e saattaa olla jälkeenjäänyt tiedonkulussa. Voi olla ett ei ole. :)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#36

Ja nyt vielä kun Matti kerrot mikä tässä on se valeuutinen osa?

Mikä on uutisen tärkein osuus....lähde vai faktat?

Minulle faktat...miten sinulle?

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #44

Parempia tiedon lähteitä ovat esimerkiksi

https://www.poliisi.fi/keskusrikospoliisi/tiedotteet

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet

kuin kylän mummot, juorut y m v .

Kun tarkastelen noita molempi sivuja overnetistä, hienojakoisesti ja hienotunteisesti arvoiden, niin sisältö on mitä se on. Kuka on verkkotunnuksien haltija?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #54

#54

ööö....siis... poliisihan on tässä tapauksessa osoittautunut epäluotettavimmaksi lähteeksi kiistämällä tapahtuneen.

Mikä on uutisen tärkeein osa...faktat vai lähde?

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #56

"Mikä on uutisen tärkeein osa...faktat vai lähde?"

Faktaa on että mainostamiesi verkkotunnuksien omistaja on esitiedoissa tuntematon, joka kumoaa kaiken mitä k o verkkotunnuksien alla yleensä esitetään.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #67

#67

Mitä sillä on uutisen faktojen kannalta merkitystä, onko verkkotunnuksen omistaja tuntematon vai tunnettu?

Eikö uutisessa ratkeisevaa ole uutisen faktat eikä se onko uutisen verkkotunnus tunnettu/tuntematon....vai olenko ymmärtänyt koko homman täysin väärin ja keskittynyt sisältöön verkkotunnuksen sijasta?

Mikä tämän uutisen sisällön faktoista ei pitänyt?

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #73

"Mitä sillä on uutisen faktojen kannalta merkitystä, onko verkkotunnuksen omistaja tuntematon vai tunnettu?"

Se että on tuntematon = poistu sivustolta. Osa voi olla faktaa jolla houkutellaan ja osa vaika mitä: hakkeri, virusten levittäjä, väärää tietoa y m v.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #78

Johdonmukaisesti, jos haluaa kansan luottamuksen, ei kannata viittoilla "tuntematon" lähteisiin. Itsestäänselvä asia.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #78

#78

"Se että on tuntematon = poistu sivustolta. Osa voi olla faktaa jolla houkutellaan ja osa vaika mitä: hakkeri, virusten levittäjä, väärää tietoa y m v."

Ok....mikä näistä oli tuon uutisen fakta....hakkeri vai virus?

Jankkaat Matti itsestäänselvää asiaa.
Ei sillä ole väliä mikä on uutisen lähde, vaikka se olisi naapurin Pena, tuntematon nettissivusto tai YLE ....olennaista on uutisen sisältö ja onko se FAKTAA.
Milllään muulla ei ole merkitystä, vaan uutisen sisällöllä.

Tässä tapauksessa nyt näyttää että tuntematon lähde oli tällä kertaa luotettavampi, kuin tunnettu lähde(poliisi).
Tosin tuokin voi ajan kanssa muuttua, mutta nyt näyttää vahvasti tältä.

Älä keskity siihen KUKA sanoo, vaan siihen MITÄ sanoo.
Älä usko lähdettä, vaan usko faktoja.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #84

"Älä keskity siihen KUKA sanoo, vaan siihen MITÄ sanoo.
Älä usko lähdettä, vaan usko faktoja."

Kiitos vaan mutta keskityn ensisijaisesti siihen mihin keskityn 35 vuoden ammattittiedoilla ja ammattitaidoilla enkä amatöörin ohjeistukseen: Jos verkkotunnuksen omistaja ei ole tiedossa, verkkotunnus ei ole Suomalainen, niin jotain muutakin vilppiä on tiedossa. Niitä faktoja minä uskon, 35 vuoden kokemuksella. Joku jolla on vähemmän tietotaitoa voi tietenkin tehdä eri tavalla ja tulla n s "kusetetuksi".

Muilta osin tuon verkkotunnuksen voi tarkastaa myös Viestintävirasto : Whois -palvelu : https://www.traficom.fi/fi/viestinta/fi-verkkotunn...

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #103

#103

Osaamista ei kalenterista katsota.
Oletko varma että olet 35 vuoden kokemuksella tehnyt asiat oikein vai väärin?

Kuulostaa että väärin.

Se että verkkotunnus tai mikä tahansa lähde on tuntematon, siihen voi olla useita syitä.
Sinä et niitä tiedä...voit vain arvailla.

Lähteellä ei ole mitään merkitysstä vaan faktoilla....minäkin tiedän tämä jonkin ajan kokemuksella.
Jos lähde on epäilyttävä, niin faktat tarkistetaan aivan kuten luotettavankin lähteen faktan tulee tarkistaa.

Kaltaistesi takia luotettavatkin lähteet käyttävät hyväkseen kaltaistesi sinisilmäistä luottamusta....älä koskaan luota lähteeseen, vaan luota ainoastaan faktoihin.

Tässä kyseisessä casessa poliisi oli sinun luottamasi lähde, mutta osoittautui tämän hetken tietojen mukaan "epäluotettavaksi" (huom. tämän hetken tietojen).

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #111

"Kuulostaa että väärin."

Ihan oikein toimii.

"Se että verkkotunnus tai mikä tahansa lähde on tuntematon, siihen voi olla useita syitä."

Niin voi. Ja tuntemattomasta lähteestä tulevat uutiset ovat huhuja.

Ilman alkuperän varmistusta, ei ole luotettavuutta. Sitten on se luotettavuus, että jos joku lähde harjoittaa vaikka laitonta toimintaa, niin se tiedetään sillä tarkkuudella että voidaan haastaa oikeuteen.

Lähteen alkuperän selvitys on selkeästi varmin tapa selvittää tiedon luotettavuus.

Sekään ei sano etteikö voisi olla pielessä mutta ilman tuota ei päästä edes sinne saakka kun on vain joku epämääräinen huhu.

".älä koskaan luota lähteeseen, vaan luota ainoastaan faktoihin."

Faktat pitää voida todistaa. Olisi edes videotallenne tai DNA. Paitsi näissäkin alkuperä pitäisi tietää mistä on lähtöisin ettei ole kusetus.

"Tässä kyseisessä casessa poliisi oli sinun luottamasi lähde, mutta osoittautui tämän hetken tietojen mukaan "epäluotettavaksi" (huom. tämän hetken tietojen)."

No todista.

Kerro missä poliisi antaa täysin väärää tietoa?

Se että poliisi ei kerro, ei ole väärän tiedon julkistamista ja silloin asia menee juurikin oikein. Jos ei tiedä niin ei pidä huudella ennenaikaisesti koska se voi haitata poliisin työtä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #84

"Ei sillä ole väliä mikä on uutisen lähde, vaikka se olisi naapurin Pena, tuntematon nettissivusto tai YLE ....olennaista on uutisen sisältö ja onko se FAKTAA."

Hakkeri- ja virusvertaus käy täysin.

Jos ei tiedä lähteen luotettavuutta ja alkuperää, mikä tahansa nettisivuilla levitettävä ohjelma on oletusarvoisesti haittaohjelma. Sitä ei saa luotettavaksi millään vippaskonstilla.

"Tässä tapauksessa nyt näyttää että tuntematon lähde oli tällä kertaa luotettavampi, kuin tunnettu lähde(poliisi)."

Tuntemattomalla lähteellä ei ole mitään luotettavuutta.

Poliisi taas ei välttämättä huutele ennenaikaisesti koska se voi haitata tutkintaa.

Sitäkö tässä halutaan, että rikolliset saa mellastaa vapaana kun ei saada näyttöä tuomiota varten?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #73

"Mitä sillä on uutisen faktojen kannalta merkitystä, onko verkkotunnuksen omistaja tuntematon vai tunnettu?"

Niitä faktoja ei voi tarkistaa jos ei tiedä lähdettä. Tuollaisiin sopii "huhu" tai "valeuutinen" oikeana nimityksenä kunnes oikeasti saadaan selvitettyä todenperäisyys.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #106

# 110 /106

Sinä nyt Matti varmaan kerrot mikä tässä oli epäluotettavaaja valeuutista.

Et kai oikeasti usko uutisen faktoja sen mukaan mikä on lähde?
Tarkoittaako tuo että jos lähde on esim. YLE niin uskot sitä sokeasti?

Kuinka teet faktantarkistuksen eritavalla jos lähde on YLE tai ns. "valemedia"...mikä on faktantarkistusprosessissa erilaista... vai jätätkö kokonaan tarkistamatta jos lähde on YLE?
Käytän YLE:ä vaan esimerkkinä luotettavasta mediasta... älä tartu siihen

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #114

"Et kai oikeasti usko uutisen faktoja sen mukaan mikä on lähde?"

En.

Mutta edellytys uskoa mitään uutista vaatii sen, että tiedetään mistä on lähtöisin.

"Kuinka teet faktantarkistuksen eritavalla jos lähde on YLE tai ns. "valemedia"...mikä on faktantarkistusprosessissa erilaista..."

Siitä pitää lähteä, että lähteen alkuperä tiedetään sillä tasolla, että jos joku levittää huhuja niin sen voi tarvittaessa viedä vaikka oikeuteen.

Eli, kenelle se haaste lähetetään jos joku aiheuttaa toiminnallaan vaikka vahinkoa tai on vaikka rikollista.

Siitä nyt lähdetään. Kun selviää alkuperä niin voi sitten pureutua tarkemmin.

Tämä on ihan hyvä "medialuku for dummies" -ohje: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f...

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #117

Eiköhän se ole sillä taputeltu. :)

PS

Tämän lauseen kirjoittaminen oli ajan ja energian haaskaamista - niin oli myös sen lukeminen. :D

DS

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #121

Onko todella olemassa ihmisiä jotka uskovat tietokoneisiin?

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #133

Tarkastan whoissin kautta kaikki "uutisia" levittävät vähemmän tunnetut verkkotunnukset. Kyse ei ole pelkästään yksittäisestä verkkotunnuksesta sekä siihen yhdistetystä ylläpitäjästä ("maine"; sallii esimerkiksi sähköpostispammauksen, ylläpitää n k huijaussivustoja, y m) vaan myös sivuston sisällön kokonaisvaltaisesta arvioinnista (laillisuus, totta tai tarua, tarkoitusperä, ym).

Joskus epämääräisistä verkkotunnuksista tulevat kohua/kiihkoa herättävät sivustot sellaisenaan joilla houkutellaan kävijöitä, niiden tarkoitus on vain ja ainoastaan IP -numeroiden kerääminen ja skannaus jonka tarkoituksena on löytää suojaamattomia tietokoneita joita voi käyttää hyväksi esimerkiksi palvelunestohyökkäyksissä.

Tietoa löytyy ilman minkäänlaisia suoraan tai epäsuoraan pelkoa tai vihaa lietsovia "tulkintoja" esimerkiksi

https://www.poliisi.fi/keskusrikospoliisi/tiedotteet

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #143

"Tarkastan whoissin kautta kaikki "uutisia" levittävät vähemmän tunnetut verkkotunnukset."

Sama.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nyt kaikki äänestämään Junes Lokkaa, sillä tämäkin asia selviää.

Saadaan Suomi suomalaisille.

Halla-aho on Lokkaan verrattuna ihan nössö :)

Kansalaispuolue ei pysty laittamaan Lokalle kampoihin, meillä on uusi päälllikkö nyt kylillä!

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Nyt kaikki äänestämään Junes Lokkaa, sillä tämäkin asia selviää."

Aika moni on äänestäni Junes Lokkaa, sillä hän sai Oulussa todella paljon ääniä ja näin pääsi valtuustoon Tiinan kanssa yhteislistalta. Hyvä näin sillä hän saa paljon enemmän julkisuutta, kun paljastaa näitä asioita.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Tuo Juneksen ja Tiinan toiminta on sellaista kansalaisaktivismia, jota 60-luvun seksuaalivallankumouksen jälkeläisten kuvittelisi laajemminkin harjoittavan, kun miessovinismi valtaa elintilaa, eikä poliisi tee mitään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Seuraava hallitus on muodestettava persujen, kansalaispuolueen ja suomi ensin-puolueen varaan.

Ainoastaan sillä saamme maamme jälleen haltuun.

Oulun aluelta on ajettava kaikki eriväriset johonkin reservaattiin, sillä eihän erivärisiin voi luottaa.

Katotaan vaan niin nuo kolme puoluetta ovat varmasti galluppien kärjessä seuraavalla kerralla, sillä eihän kansa nyt voi ihan tyhmää olla.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Petteri kiltti älä munaa itseäsi nyt enempää!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eikö tuo hallitus sitten kelpaa teille?

No miksi te sitten vaaleihin lähdette, jos ette haluakaan hallitukseen päättämään?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #43

Ritalan kommenteissa ei ole mitään sisältöä. Kirjoitusvirheitä niissä on toki aina paljon kuten mm. tämän ketjun postauksessa #27 "muodestettava." Silti ajatusvirheitä Ritala tarjoaa vieläkin enemmän.

Tommi Mäkinen

Ritala on maaninen trolli, samat kommentit joka päivä kymmeniä kertoja. Ylläpidolle ok koska solvaa persuja ja muita kansallismielisiä.
En tajuu miksei kaikki estä? Trollaus/vihapuhe ei kuulu sananvapauteen.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #48

http://www.hollilla.com/reader.php?action=usercoll...

Sitten Ritala luulee että hänet estetään koska hän puhunut niin nerokkaasti ihmisiä pussiin :D

Sama kuin ois hokenut kakkapylly kakkapylly. Ei kenenkään tarvii sellaista sietää..

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Opettele Petteri puolusidonnaisuudet, jos haluat Lokan eduskuntaan. Äläkä työnnä jokapaikkaan persuja äläkä maahanmuuttajien värejä.. Ei siitä ole maahanmuuttokriittisyydessä kysymys.

Mitäs oppositiopuolue Vasemmistoliitolle tehdään?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Kuten sanottu, mitä enemmän muslimeita maahan päästetään,sitä enemmän tulee ongelmia. Ruotsi on siitä paha esimerkki.

Tätä vaan ei viherpunaiset maailmanparantajat halua uskoa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos joku olisi varoittanut alaikäisiä tyttöjä ostoskeskuksen tiloissa maleksivista muslimeista tyyliin "ne voivat raiskata", hän olisi varmaankin saanut vihapuhesyytteen.
Seppo Oikkonen on päätellyt vihapuhelainsäädäntöä koskien: "Ne lait tekevät tyhjäksi lopulta kaikki yritykset yhteiskunnallisen luottamuksen ylläpitämiseksi. Nytkin on lopulta sama, miten viranomaiset reagoivat -- jälleen on pala luottamusta syöty."
http://professorinajatuksia.blogspot.com/2019/01/v...
Toivon, että Oikkonen on väärässä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Etukäteen varoittelu ----> rasismia
Jälkikäteen tapahtumien toteaminen ----> rasismia

Vaikeaa on ongelmien ratkominen nykyään....noh....ehkä helpointa on laittaa pää pensaaseen ja kieltää mitään tapahtuneenkaan.
Pysyy kaikki onnellisina eikä kärsi kuin ne raiskatut.

Toni Tamminen

Pekka Siikalan mukaan Suomi on erittäin turvallinen, Hyvä Peksu!!

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Jos ollaan ihan sana tarkkoja niin poliisi ei ole valehdellut väittänessään, että poliisi ei tiedä itse murhan tehneestä teinitytöstä Tiina Wiik kommentoi aihetta facebook sivullaan näin.

"Markus Kiiskinen Oulun poliisista osaa hoitaa vastaukset kuin poliitikko. "Tähän asiakokonaisuuteen liittyen..." on tuossa se ratkaiseva osa. Itsemurhan tehneen tytön raiskaus ei ollut yksi viimeaikaisimmista viidestä tapauksesta vaan tapahtui jo aiemmin syksyllä, joten Kiiskinen voi tuossa johtaa harhaan valehtelematta suoraan"

Kiiskinen on niin hyvä saivartelemaan ja sanakikkailemaan, että hän on ilmeisesti lukenut Usaria? Mutta voidaan hyvällä syyllä sanoa, että Kiiskinen kusetti lehdistöä ja tätä kautta koko suomen kansaa.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Näyttää siis siltä että mamujen raiskaama alaikäinen tyttö, on riistänyt henkensä.

Mitä asiaan mahtaa tuumata Sipilä ja Orpo, entä viherpunaiset feministinaiset? Ovatko taas sitä mieltä, että oma vika?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kuka ja missä joku noin on sanonut?

Ei kannattaisi valehdella vakavalla asialla, ja syyttää joitan tuollaisesta sanomisesta.

Teet itsesi naurettavaksi noilla kommenteilla.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Olisi vaan kannattanut seurata tarkemmin vaikka facebookia, esim. Rasmuksen porukkaa. He löytävät aina syyn suomalaisista.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #80

Missä Sipilä ja Orpo sanovat, että tapaukset olivat uhrin oma vika?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Missä Sipilä, Orpo tai feministinaiset ovat olleet tuota mieltä? Keskustelu menee oudoille raiteille.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

"Minusta nämä miehet - enkä puhu nyt vain tekoihin syyllistyneistä - tekisivät oikein, jos kunnioituksesta nuoria uhreja kohtaan jättäisivät notkumiset kauppakeskuksissa väliin nyt ihan pysyvästi, ja osoittaisivat kaiken syyttelynsä suomalaisen  "rasismin" sijasta niihin maanmiehiinsä ja kanssa-turvapaikanhakijoihinsa, jotka ovat tämän katastrofin aiheuttaneet"

Siis mitä hel...?
Miksi ihmeessä meidän pitäisi alkaa rangaista joitain ryhmiä kollektiivisesti?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ei kukaan rankaise ketään. Minä sanoin mielipiteeni. Ei se ole rangaistus. En edes ehdottanut säädettäväksi mitään kollektiivista rangaistusta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin se menee, että täällä taas kauppakseskuksissa oleskelevat tuomitaan raiskaajiksi.

Tämä johtaa taas siihen, että ei kukaan ulkomaalainen uskalla Oulussa enää kadulla kävellä, oli sitten Suomessa syntynyt insinööri tai vasta tullut turvapaikanhakija.

Se koko ulkomaalaisyhteisön syyllistäminen on juuri sitä, mistä rasismi kumpuaa.

Kukaan ei varmasti puolustele noita raiskaajia, ei vasemmisto, eikä feministist eikä natsit.

Varmasti olemme kaikki sitä mieltä, että kauhea teko, mutta jos edes hieman järkeä on päässä, ei pidä syyllistää kaikkia turvapaikanhakijoita.

Jos sitten haluaa täysin muuttaa Suomen turvapaikkapolitiikkaa, niin sitten äänestää persut suurimmaksi puolueeksi, se on ainoa keino.

Persujen pitää saada yli 50% kannatus, muuten toivoa ei hallitukseen pääsystä ole.

Äänestäkää kovasti, mutta ei syyllistetä kaikkia.

Minä pystyn elämään vaikka persulandiassa, sillä mulla ei oo niin paljon tätä tallustelua tällä pallolla jäljellä, eli kaikki käy.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Niin se menee, että täällä taas kauppakseskuksissa oleskelevat tuomitaan raiskaajiksi."

Lopeta nyt Ritala näiden älyttömyyksien jakaminen koska kukaan muu kuin sinä ei ole tuollaisia väittänyt.

Tommi Mäkinen

Muutama päivä sitten Ritala naureskeli, että Halla-ahokin osallistui SVL:n marssille.
Ei osallistunut.
Ritalan koko touhu perustuu valehteluun ja vääristelyyn..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei mua niin kiinnosta missä rasistit marssii, jotenkin ne aina yhdessä viihtyvät :)

Miten tää liittyy raiskauksiin?

Koeta nyt hyvä mies pysyä asiassa, vaikka sua kiihotankin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #92

"Ei mua niin kiinnosta missä rasistit marssii, jotenkin ne aina yhdessä viihtyvät :)"
Petteri kirjoituksistasi päätellen pidät persuja rasisteina. Joten tällä perusteella sua näyttää kylläkin todella paljon kiinnostavan rasistien tekmiset:D Jopa niin paljon, ettei sitä voi pitää aina ihan terveenä ja tän lauseen perään ei voi todellakaan laittaa hymiötä:(

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #92

Valehtelet ja vääristelet jatkuvasti, sitä se liittyy :)

Olet valehteleva maaninen trolli. Niin selkeä tapaus, että monet on jo estänyt sinut.
Varmaan monet suvakitkin toivoo että olisit joskus hiljaa, pilaat kaikkien maineen..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No se blogi jo hävisi, kyllä siellä Makkonen niin sanottiin.

Koeta jaksaa, vaikket asiasta mitään ymmärräkkään.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tämän Oulun muslimiraiskaajajengin tapauksessa odottelen, että Junes Lokka saa tiedonjulkistamispalkinnon. En kuitenkaan pidätä hengitystäni.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikös Junes Lokka on Marokossa syntynyt maahantunkeutuja, joka on saanut pari tuomiota käräjäoikeudessa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei rasisteille yleensä anneta palkintoja.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Niin ne menee suvakeille...
Elätetään palkinnoilla jotain Kaarina Hazardia...

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ritala miksi harjoitat vihapuhutta? Etkö tiedä että rasisti syytöksistä voi saada tuomion?
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/oikeus-rasisti...

Junes Lokka muuten teki YLE:n faktantarkistaja Johanna Vehkoosta rikosilmoituksen, kun hän solvasi Lokka natsipelleksi ja rasistiksi. Syyttäjä vei asian jo oikeuteen, siitä on tulevaisuudessa oikeudenkäynti.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Petteri ja Manu, miksi pilkkaatte haurasta vähemmistön edustajaa rasistiksi ja maahantunkeutujaksi?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Saatan olla rasisti, mutta totean nyt vain näin: Ulkomaalaisissa on eroja, eikä näitä tulisi niputtaa sanan yksinkertaiseen kategoriaan.

Maahan muuttaneet venäläiset, virolaiset, britit, sun monet muut ovat varsin siistiä ja lainkuuliaista porukkaa, jotka myös kunnioittavat suomalaista kulttuuria. Toiset taas eivät.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Oulun kaupunginjohtajan Päivi Laajalan tiedottesta pari poimintaa jotka hyppäs esiin..

Ei sanaakaan uhrien omaisille..

"Toivottavasti syyttömiin ei kohdisteta vihapuhetta tai aggressioita."

"Laajala painottaa, että Oulun seksuaalirikosepäilyt ovat yksittäistapauksia eikä niiden perusteella pidä tuomita mitään ihmisryhmiä."

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/kaikkia-...

Tällaista toimintaa mitä nyt Oulussa on tapahtunut, ei saisi sanoa "kulttuurilliseksi toiminnaksi" koska se olisi vihapuhetta...

Siispä totean vain että paljon on Suomeen idiootteja päästeety yksittäisinä henkilöinä...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"Laajala painottaa, että Oulun seksuaalirikosepäilyt ovat yksittäistapauksia."

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ei voi olla totta!! Kehtaako KUKAAN enää sanoa noin?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eikö ne ole, vai joko olisi syyttää kaikkia turvapaikanhakijoita raiskaajiksi?

Ainakin Oulussa, vai mitä, tai ainakin kaikki Irakilaiset varmaan on syytä vangita.

VMP

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #94

Ei. Ne eivät ole yksittäistapauksia. Niissä toistuu kaava, sama kaava kuin esim. Rotherhamissa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #94

Kaikki on suhteellista.

Natsien toisen maailmansodan aikana suorittama 5-6 miljoonan juutalaisen murhaaminen on myös yksittäistapaus.

Koskaan ennen tai jälkeen juutalaisten holokaustin ei kaasuttamalla ole toteutettu kansanmurhaa.

Yksittäistapaus.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila Vastaus kommenttiin #98

Varusmiespalveluksessakin opeteltiin ampumista TST harjoituksissa, piti huutaa Tappaessa oletettuja vihollisia

"yksittäis laukaus, yksittäis laukaus.... Sarja yksittäisiä laukaukksia, sarja yksittäisiä laukaukksia.."

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

"Kaikkia askarruttaa se, mistä tämä johtuu ja miksi näin tapahtuu."

Kaupunginjohtajan "kaikki" ei taitane tarkoittaa kovin montaa ihmistä. Ainakaan itse en tunne yhtään sellaista henkilöä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Joo, ei askarruta ainakaan minua.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Ilman sosiaalista mediaa olisivatko viranomaiset tiedottaneet edelleenkään yhtään mitään - olisivatko varoittaneet?!"

Niin ei sitten tullut mieleen se, että jos huudellaan asioista ennenaikaisesti niin se voi vaikeuttaa poliisin työtä?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Niin, Rotherhamissa ei totisesti huudeltu asioista "ennenaikaisesti"

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Paskatkos sillä on merkitystä mitkä oli tekijöiden syntyperät. Suomen laki kohtelee kaikkia tasapuolisesti ihonväriin katsomatta.

Eihän kaikkia kantasuomalaisiakaan voi käskeä pysyttelemään poissa näkyvistä aina kun joku paikallinen elämäntapaintiaani sattuu tekemään ikäviä. Pois näkyvistä ettei blogisti pahoittaisi mieltään meidän ihonväristämme jolle nyt vaan ei mahda mitään.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Orpo, Sipilä ja Mykkänen ovat tästä vastuussa.
Ovat peitelleet ja valehdelleet lähes kaikesta näissä pakolais asioissa.
Orpo ja Sipilä valehteli kun sanoivat ettei voi tehdä rajatarkastuksia ja eivät noudattaneet Schengen sopimusta.
Mykkänen on vain suojannut rikollisia ja uskotellut että kaikki on hyvin kunnes asiat levis käsiin.
Karkoittakaa nämä kaikki jotka ovat tähän sekaantuneet.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu Orpo ja Sipilä ja Mykkänen ovat syyllisiä., vaaleilla demokraattisesti valittuja, mutta ulos vaan, otetaan oikeus omiin käsiin ja vallataan Oulu.

Juu ja persut pelastaa maailman

Olisko vielä jotain käänteentekevää kommenttia ?

Tommi Mäkinen

" persut pelastaa maailman

Olisko vielä jotain käänteentekevää kommenttia ?"

Sanoo Ritala joka on pomminvarmasti sanonut ironisesti satoja kertoja että "joo öhö öhö persut varmaan sit pelastaa" :D

Kaverilla ei mitään filttereitä, samat öhö öhöt tulee satavarmasti monta kertaa päivässä :D
Onko sulla joku sairaus ette muista enää puolen tunnin päästä mitä olet kirjoitellut?
Kun samat paskat tulee ihan jatkuvalla syötöllä. Päivästä toiseen, kuukaudesta toiseen, vuodesta toiseen..

Birgitta Kesseli

Blogisti Tuula Komsi, miten niin "vuoden sisällä"?

Tp-hakijoiden ja kiintiöpakolaisten tekemiä alaikäisten hyväksikäyttöjä ja raiskauksia on uutisoitu lehdissä jo muutaman vuoden ajan.

Käänteentekevä kommentti on, että hallitus säätäköön heti poikkeuslain, jonka nojalla noilta rikollisilta oleskelulupa perutaan ja karkotetaan maasta.

He eivät ole eivätkä koskaan voi tulla suomalaisen yhteiskunnan toivotuiksi ja arvostetuiksi jäseniksi.

Asiasta on jouylukuun alusta ollut vireillä kansalaisaddressi, joka on tamperelaisen kantasuomalaisen nuoren Saila Al-Jewarin laatima:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3605

Saila perustelee aloitettaan mm. näin:

"Ja haluan ottaa esille sen että tilastoihin ei ole luottaminen. Monet uhrit eivät koskaan ilmoita edes mihinkään. Siinä tilanteessa ei kykene jos ei ole ketään auttamassa. Lähipiirissäni on esimerkiksi heti pari."

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Freddy Van Vonterghemillä (PS) on pointti; kaikki tämä pahuus maassa talouskasvun nimissä. Koska "vapaa liikkuvuus" hyödyttää yrityksiä, vaikkakaan ei Suomen sisäistä turvallisuutta.

http://1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267363-toisten-v...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset