"Suomen tulee kantaa vastuunsa"

Lausetta "Suomen on kannettava vastuunsa" hoettiin kuin papukaija syksyllä 2015.  Muistatte varmaan Sipilän, Stubbin, Orpon ja muiden poliitikkojen äänenpainot teeveeruudussa tämän lauseen yhteydessä.

 

Muistan hermostuneeni tuolloin aivottomasta "vastuu"-hoennasta niin, että kirjoitin mm. Aamulehteen, että vastuu-sanaa käytetään täysin väärin. Suomihan EI ole vastuussa siitä, kuka pommittaa Syyriaa ja ketkä kaikki sen varjolla Lähi-Idästä, Afganistanista, Marokosta tai kuka mistäkin ja kuka milläkin motiivilla päättää tulla lukemattomien turvallisten maiden kautta juuri tänne kaukaiseen Suomeen hakemaan "turvapaikkaa". Suomi ei myöskään ollut vastuussa ihmissalakuljettajien härskistä toiminnasta ja sen aiheuttamista hukkumiskuolemista, ja suomalaisten syyllistäminen niillä oli ja on kohtuutonta ja epärehellistä. 

 

Mutta katsokaa nyt, mitä tässä maassa on tapahtunut, miten sekaisin Suomi on, ja kuinka rikki, vihamielinen ja jopa kostonhaluinen on ilmapiiri. Päättäjät, jotka silloin järjenvastaisesti hokivat Suomen "vastuuta" ja sen "kantamista", aiheuttivat kaiken tämän. Heidän pitäisi nyt nimenomaan ymmärtää kyseisen sanan merkitys. Hallitus on vastuussa suomalaisista ja suomalaisille, eikä kaikista maailman ihmisistä ja tapahtumista, joihin emme ole voineet vaikuttaa.  Ja nyt hallitus, tai ainakin sen johtohenkilöt, nimenomaan ovat kirjaimellisesti siinä tilanteessa, että heidän tulisi kantaa vastuunsa. Tiedätte, mitä se normaalisti tarkoittaa.

TuulaKomsi
Kansalaispuolue

Olen kangasalalainen kouluttaja ja freelancer, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa. Kotisivuni http://www.komsituula.julkaisee.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu