Tuulan kliseeklinikka

Kuka takoisi maalaisjärkeä ns. asiantuntijoiden päihin

Oulussa on päätetty, että turvapaikanhakijoiden vieminen kouluihin ja päiväkoteihin keskeytetään toistaiseksi. Oletan, että oululaislasten vanhempien enemmistö on päätökseen tyytyväisiä, enkä nyt lähde kertaamaan, mistä tämä oletukseni johtuu. 

 

Sen sijaan "asiantuntijoita" tämä ei miellytä. "Asiantuntijoille" olisi hyvin tärkeää, että aikuiset ulkomaalaiset miehet nimenomaan pääsisivät tutustumaan suomalaisiin lapsiin jatkossakin.  Tähänastiset järkyttävät tapahtumat eivät "asiantuntijoita" hetkauta, koska lasten turvallisuuden sijasta heille on tärkeää niin kutsuttu yhdenvertaisuus ja niin kutsutun rasismin vastustelu.

https://yle.fi/uutiset/3-10621371

 

Minulle ei ole valjennut, miksei turvapaikanhakijoita ensisijaisesti tutustuteta ikäisiinsä? Tai ikäistään vanhempiin - ehkä he voisivat vierailla vanhusten hoitolaitoksissa? Mikä ihmeen motiivi kenelläkään on viedä heitä lasten luo, etenkin, jos lasten vanhemmat eivät sitä halua.

 

Tuossa Ylen jutussa silmiin pisti kummallinen, suorastaan järjetön ajatus "vastakkainasettelusta" ja vielä järjettömämpi puhe "rangaistuksesta", jos turvapaikanhakijoita nyt ei päästetä lasten kanssa tuttavuutta tekemään. Onko se, että henkilöä ei päästetä tutustumaan itselleen vieraiden lasten kanssa muka jokin "rangaistus"? Voisiko kuka tahansa suomalainen ruveta vaatimaan itselleen "oikeutta" päästä tutustumaan toisten lapsiin jonkin "yhdenvertaisuuden" nimissä?

 

Tässähän ei mitenkään ole kyse siitä, että suomalaisilla on nyt jokin oikeus, jota turvapaikanhakijoille muka ei enää haluta antaa. Suomalaisillakaan ei nimittäin ole sellaista oikeutta, että joku, jonka taustoista ja mahdollisista rikosrekistereistä tai motiiveista ei ole mitään varmaa tietoa, pääsisi automaattisesti päiväkoteihin tutustumaan lapsiin. Koko ajatus on ihan päätön!

 

Jos siis halutaan muotoilla tässä "vastakkainasettelu", niin se menee oikeasti näin: kouluihin ja päiväkoteihin ei päästetä henkilöitä, joiden taustoista tai mahdollisesta rikosrekisteristä ei tiedetä mitään. Värillä, kansalaisuudella tai uskonnolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Pystyisivätkö arvoisat "asiantuntijat" mitenkään tajuamaan tätä? Päiväkotivierailut eivät ole ihmisoikeus!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ylen "asiantuntija" venyttää rasismin aivan järjettömiin mittoihin . Julkisuudessa on kerrottu useasti että "me" osataan kotouttaa, perustuuko toi järjetön toiminta nyt sitten siihen luuloon että näin onnistutaan siinä missä ihan kaikki muut maat on epäonnistunut.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

"Jos siis halutaan muotoilla tässä "vastakkainasettelu", niin se menee oikeasti näin: kouluihin ja päiväkoteihin ei päästetä henkilöitä, joiden taustoista tai mahdollisesta rikosrekisteristä ei tiedetä mitään. Värillä, kansalaisuudella tai uskonnolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa."

Jokaisen vierailijan taustojen ja rikosrekisterin selvittäminen sekä ratkaisu vierailuoikeudesta saatujen tietojen nojalla osoittautunee työlääksi. Olen samaa mieltä: kansalaisuudella ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Monelle suomalaiselle isälle ja äidille ei siten kenties vierailuoikeutta heruisi.

Oulun päätös on väliaikainen. Hyvä, että vanhempien kanssa käydään tosioihin pohjautuvaa keskustelua.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ihme juttu, minua ei ollenkaan harmita, että minä en voi lähteä mihinkään päiväkotiin tai lasten kerhoon tai kouluun tuosta noin vain "tutustumaan". Tällaista "oikeutta" ei ole tullut ikinä mieleenikään vaatia.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kuten yksi parjaamasi asiantuntija toteaa, kyseessä ei ole oikeus. Tietääkseni turvapaikanhakijat eivät ole vierailuja vaatineet. Heille on mahdollisuutta tarjottu.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #5

No ainakin tässä asiassa ongelma ei siis onneksi ole turvapaikanhakijoissa, vaan nimenoimaan näissä "asiantuntijoissa" jotka nyt näkevät ongelman siellä missä sitä todellakaan ei ole.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #6

Näin vaalien alla onkin tuttua, että ongelmia nähdään sielläkin, missä niitä ei ole.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

"Asiantuntijoiden" mielipiteet menevät yli käsityskykyni.
Turvapaikanhakijoiden suureen joukkoon mahtuu mahdollisesti niin sotilaita kuin terroristejakin, me emme tiedä? Heitä tuli valtava määrä yhtäaikaa. En ymmärtänyt alkujaankaan halua viedä tuntemattomia miehiä tarhaan ja kouluihin. Mettelyssä on suuria riskejä.

Nämä asiantuntijat ovat siis valmiita toimimaan riskeistä huolimatta - eli taaskaan ei välitetä mahdollisista uhreista. Eihän suomalaisia aikuisia tuntemattomia miehiäkään viedä tutustumaan toisten lapsiin tarhaan ja kouluihin. Mikäli olisin äiti ottaisin lapseni koulusta pois.

Minun tyttöni oli noin kahdeksan vuotias kun tuntematon auto seurasi häntä hitaasti kun hän käveli koulusta kotiin. Hän juoksi kovaa vauhtia kotiin, ei katsonut taakseen. Onneksi olin varoittanut tällaisista tyypeistä.

Harri Happari

Ja ne asiantuntijat ovat:

- Tampereen yliopiston mediakulttuurin professori Mikko Lehtonen

- Tamperelainen yrittäjä, muutosjohtamisen konsultti ja entinen turvapaikanhakija Rajkumar Sabanadesan

- Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä

Heh hee...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

No hi hii. Muuttuisivatko asiantuntijoiksi, jos olisivat toista mieltä? Yhdenvertaisuusvaltuutetun mielestä vierailu ei ole oikeus eikä syrjintää ole tapahtunut. Pitäisikö yhdenvertaisuusvaltuutetun katsoa syrjintää tapahtuneen?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Yhdenvertaisuusvaltuutettu, päivystävät dosentit, jne...
Kyllähän tuon asian idioottimaisuuden näkee tavallisella talonpoikaisjärjellä.

Aivan liian moni suomalaisasiakaskin käy kivijalkakaupoissa tutustumassa tuotteisiin, ennen kuin tilaa ne netistä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Niin, mitenhän tämä asia liittyy mediakulttuuriin tai muutosjohtamiseen? Vai mikä tekee mediakulttuurin professorista tai muutosjohtamisen konsultista asiantuntijan tässä kysymyksessä? Onko jotain muutakin kuin se, että on löydetty professori jolla on rasistileimasin herkässä?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #21

Miksi muuksi kutsuisit sitä että tiettyä ryhmää, tässä tapauksissa eri kansallisuuksista koostuvaa, kohdellaan epäilyksen alaisina parin ryhmään kuuluvan perseilyn vuoksi? En näe tässä leimasinta.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Kyllä minua saattaa häiritä turvapaikanhakijoiden notkuminen kauppakeskuksissa riippuen onko kyseessä muutama yksittäinen ihminen, vai iso lauma. Häiritsee minua suomalaisetkin teinit notkumassa kauppakeskuksissa isoissa laumoissa.

Vierailut työpaikoilla tai vanhainkodissa ei taas häiritse. Etenkin vanhainkodissa he voivat tehdä jotain hyödyllistäkin kuten viedä vanhuksia ulos.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #22

Häiritsevätkö kantasuomalaislaumat? Käyn sellaiseen kuuluvana silloin tällöin kauppakeskuksissa ilman mitään tarkoitusta tehdä ostoksia. Saatan jopa katsella joutilaisuudessani ohikulkijoita.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #23

Enkö minä juuri niin kirjoittanut? Tosin en usko, että se sinun "laumasi" pitää samaa mekkalaa kuin suomalaisteinien- tai turvapaikanhakijoiden laumat.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #24

PS. Taisi mennä tuo minun kommentti väärään kohtaan. Piti mennä tuonne alemmas.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Asiantuntijoiden" valinta ainakin kertoo selvästi toimittajan asenteen ja tavoitteet.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kokeilkaapa vierailua näiden ns. turvapaikanhakijoiden kotimaassa, mitenköhän siellä suhtauduttaisiin asiaan?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Niissä ei juurikaan ole päiväkoteja ja koulutkin ovat usein paikkoja, joissa vierailu ei maksa ns. vaivaa.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Kyllä ne riskit oikeasti tiedostetaan. Niitä ei vain haluta myöntää, koska aika monella olisi silloin pää vadilla. Oulussa ja ehkä muuallakin nämä vierailut tullaan lopettamaan täydessä hiljaisuudessa. Mikäli niitä joskus jatketaan, ne tulevat tapahtumaan vain tarkkaan valvottuina.

Tässä halutaan luoda mielikuvaa, että "rasistit" olisivat se oikea ongelma, vaikka se tuskin tulee menemään läpi suurimpaan osaan väestöä. Siitäkin huolimatta, että suomalaiset ovat auktoriteettiuskovaisia, ja helposti luottavat "asiantuntijoihin". Myös poliisilla on intressi lievittää kansalaisten suuttumusta ja tällaiset päätökset tehdään ennemmin hiljaisuudessa.

Turvapaikanhakijoita voi viedä tutustumaan työpaikoille, vanhainkoteihin ja yliopistoihin. Se tuskin ketään häiritsee.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Aivan varmasti vierailut työpaikoilla ja vanhainkodeissa häiritsevät. Häiritseehän turvapaikanhakijoiden liikkuminen kauppakeskuksissakin. Ei toki minua. Jos humanitaarinen maahanmuutto lopetetaan, toki löydetään seuraavan joukkoon sopimattoman ihmisryhmän.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Turvapaikanhakija Abderrahman Bouanane, tai mikä hän nyt onkaan nimeltään, kävi myös aikoinaan vierailemassa koulussa ja osallistui jopa opetukseen. Nykyään hänellä ei taida enää olla asiaa kouluun.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #19

Yhtä vähän.asiaa kuin vaikkapa kouluampujilla. Oliko muita esimerkkejä? Kannattaa listata kaikki kerralla, notta ei rimpsu venähdä.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #20

Voi luoja, taas "suomalaisetkin raiskaa, tappaa, pahoinpitelee ja vaikka mitä" -kommetti. Kyllä minä hiukan ihmettelisin, jos Suomessa suomalaiset ei syyllistyisi rikoksiin. Mites sinä?

Edit: Haluaisin karkoittaa Suomesta kaikki suomalaisetkin seksuaali- ja väkivaltarikolliset, mutta minne? Käsitykseni mukaan teikäläiset ei halua edes suomalaisille rikollisille kunnollisia rangaistuksia ( ellei ole natsi ), koska vankila ei ilmeisesti/kuulemma paranna ketään.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #26

Olkiukkokliseetkin toki kliseeklinikalle mahtuvat! Ei minulla ole mitään rangaistusten koventamista vastaan.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #28

Ensin " suomalaisetkin tekee sitä ja tätä " -kommentti, ja perään olkiukot. Ei petä ikinä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Mitä ihmeen tekemistä noilla päiväkoti- ja kouluvierailuilla on kotouttamisen tai integroinnin kanssa. Kukaan noista "asiantuntijoista" ei edes yrittänyt perustella moista. Jos käytäisiin tutustumassa työpaikkoihin, tehtaisiin ja muihin vastaaviin, asia olisi kokonaan toinen. Vielä älyttömämpää on väittää, että jos turvapaikanhakijaa ei viedä tutustumaan päiväkotilapsiin ja kouluihin, se olisi jonkinlainen rangaistus.

Ainoa järkevä lause koko jutussa oli tuo Pimiän: "päätös ei täytä syrjinnän tunnusmerkkejä, koska ei ole olemassa yleistä oikeutta päiväkodeissa vierailuun" ja sekin sisälsi sen vahvan taka-ajatuksen, että kyllä hän mielellään olisi sen syrjinnäksi leimannut, mutta kun ei löytänyt mitään perustetta. Toimittajan asenteen ainakin kertoi selvästi se, että hän otti Pimiään yhteyttä ja yritti lypsää jonkinlaista syrjimiseksi leimaamista.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Koulut ja päiväkodit edustavat ikkunaa integraatioon kuten työpaikoillakin vierailu. Päiväkoti-koulu-työpaikka-vanhusten hoivakoti antaisivat kieltämättä kattavamman kuvan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Koulut ja päiväkodit ilman muuta, jos pedofilian sallivan kulttuurin edustajien taipumuksia halutaan edistää yhteiskunnassamme.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #27

Asiaton kommentti, mutta ei Rautiaisellta odottamaton. Ilmoitin toki ylläpidolle.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #29

Kommentti ei ehkä ollut nätti, mutta kukkahattusetäkin varmaan tietää, minkä ikäisinä Irakissa ja Afganistanissa tyttöjä pidetään naimaikäisinä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #29
Ari Ojala

Kirjoittamastasi saa kuvan, että on normaalia tutustua vieraisiin pikkulapsiin heidän vanhempiensa ohi. Ei, se ei ole normaalia, aikuinen ihminen ei tarvitse eikä kaipaa lapsiystäviä, jos näin, se on todella epänormaalia. Olet todella omituinen tyyppi.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Jos kyseisiä vierailuja järjestettäisiin vapautuville elinkautisvangeille tms., edistäisikö se heidän re-integroitumistaan kunnon kansalaisiksi ja veronmaksajiksi?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#18:
Vierailut kouluissa ja päiväkodeissa edustavat nuorille miehille ikkunaa integraatioon. Tämä kyllä kuuluu sarjaan absurdeimpia väitteitä mitä ikinä vastaan on tullut.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #40

Toisaalla sitä kutsutaan osaksi kansainvälisyystoimintaa kouluissa:

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/ko...

Toisaalla perussuomalainen kutsuu "kriittistä" purkaustaan ajatusvirheeksi:

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/ko...

Tuulan hiekkalaatikolla kiihtyneissä kommenteissa ajatellaan vierailujen aikana etsittävän lapsikavereita. No, se on yhdenlaisen mielikuvituksen tuotetta.

Vierailut ovat tapahtuneet valvotusti, kouluihin ei ole kävelty sisään noin vain. Oulussakin hyvin mahdollisesti päättäjät antavat luvan vierailujen jatkumiseen, edelleen valvotusti.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #41

#41:
Jututhan menevät yhä absurdimmiksi. Tuo "kansainvälistyminen", jossa muutama nuori mies käy näytillä ja koululaisia katselemassa alkaa olla jo omissa sfääreissään. Minun penskojeni koulussa se kansainvälistyminen, se ihan oikea, tarkoitti sitä, että Ranskasta tuli luokallinen samanikäisiä oppilaita tänne muutamaksi viikoksi kouluun ja asumaan perheissä. Täältä sitten läksi sinne sama luokka muutaman viikon vastavierailulle.

Käyttäjän KikkaCoombes kuva
Kikka Coombes

Australian koulu-alueilla ei saa liikkua kukaan ilman lupaa, ei edes lasten vanhemmat. (Varsinkin high-schoolit (800 oppilasta) ovat valtavia, joten eksyin kerran, en loytänyt toimistoa.) Nuorten kanssa puhuminen koulu-alueella on myos kielletty.

Ei tulisi kuuloonkaan, että eri-ikäiset ihmiset vaeltaisivat vapaasti koulussa. Lasten vanhemmat eivät saa edes mennä koulun vessoihin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mikä ihme näitä "toivosia" vaivaa. Joku voisi koittaa vääntää oikein rautalangasta että miksi ihmeessä näitä täysin tuntemattomia ties minkä taustan omaavat parrakkaat miehet viedään pikkulasten joukkoon? Tätä asiaa on ulkomaita myöten ihmetelty.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Laulatetaanhan näillä parrakkailla vastaanottokeskuksissa lastenlauluja.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Niitä vaivaa vasemmistolainen maailmanparannusideologia, ei sen kummempaa.

Samaa tosiaan olen minäkin ihmetellyt, että miksi näitä partaisia muslimimiehiä joita tulijat pääosin ovat, viedään pikkulasten sekaan. Kuka tai mikä taho on keksinyt noin typerän idean?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

En tiedä kuka on keksinyt mutta ton setlementin joka niitä kuskaa, isopiällikkö taitaa olla P. Haavisto. Tää on mun ja monen muunkin mielestä ehkä kaikkien aikojen typerin tärähtäneistön keksintö ja nyt sen älynväläyksen seurauksia paljastuu lähes viikottain.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset