Tuulan kliseeklinikka

Vaatimaton ehdotus sosiaaliturvan uudistamiseksi

Suomi on saanut sapiskaa liian alhaisesta sosiaaliturvasta. Asialle täytyy tehdä jotain. Sosiaaliturvaa pitää uudistaa. Nykymalli on ihan mennyttä maailmaa ja tehoton muutenkin!

 

Mitä pitää tehdä, jos jokin ns. hyvinvointivaltioon kuuluva systeemi todetaan eriarvoistavaksi, toimimattomaksi ja Suomelle kalliiksi?

 

Oikein! Se pitää yhtiöittää ja yksityistää!

 

Olen kehitellyt mielessäni sosiaaliturvauudistusta, josta kaikki hyötyvät, joskin jotkut hyötyvät enemmän kuin toiset, mutta sellainen vaan kuuluu markkinatalouteen ja lisää kannustavuutta.

 

Otan lähtökohdaksi työttömyysturvan.  Valtio voisi maksaa verovaroista korvamerkittyä rahaa yksityiselle sosiaaliturvayhtiölle, jonka tehtäviin kuuluisi hakemusten käsittely ja maksatus. Yhtiö voisi Kelaa tehokkaammin valvoa, ettei verovaroja valu esimerkiksi passiivisille, työtävieroksuville ja luusereille, koska yksityisellä yrityksellä on omat kannusteensa olla tässä tehokas - maksamatta jäävän turhan sosiaaliturvan summan yhtiö saisi merkata omaan tulokseensa. Vastuu tästä toiminnasta ja sen lainmukaisuudesta kuuluisi luonnollisesti yhtiön ns. omavalvonnan piiriin.

 

Sitten sosiaaliturvayhtiö välittäisi tällaiset tapaukset eteenpäin toisille firmoille, yksityisille kuntouttavan työtoiminnan välitysfirmoille, jotka välittävät näitä muuten tuottamattomia henkilöasiakkaita yritysasiakkaille tuottaviin töihin sosiaaliturvayhtiölle maksettavaa kohtuullista korvausta vastaan. Kaikki kolme siis hyötyisivät, niin sosiaaliturvayhtiö, kuntouttavaa työtoiminnanvälitystä tekevä yritys sekä asiakasyritykset. Bruttokansantuote nousee, työttömyys vähenee!

 

Tässä mallissa ei ole häviäjiä, ja jos onkin, niin heiltä ei kysytä, ja jos kysytäänkin, niin sen nyt tietää, että joillekin vaan mikään ei kelpaa ja aina löytyy verukkeita, miksei yhteiskunnassa saisi tehdä edes välttämättömimpiä uudistuksia yhteiseksi hyväksi.

 

Tarjoan tätä mallia jatkosuunnittelua varten esim. kokoomuslaisille tahoille, valtiovarainministeriölle ja tietysti myös Bernerin kavereille. Konsultointiavusta veloitan tietysti kohtuullisen korvauksen (ei toki ihan niin paljon kuin Himaselle aikoinaan, koska ahne en ole, ja haluan palvella yhteistä hyvää.)

 

Jos yllä mainitut tahot kiinnostuvat mallistani, olisi oikein hyvä, että he toisivat aikeensa esille näkyvästi ja mielellään ennen vaaleja, koska tällä konseptilla vaalivoitto on varma.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ihan yksinäinen ja orpo olo kun ei edes Petteri tule räkyttämään. (Unohdin lisätä blogiini Petteriä ja muita aktivoivan maahanmuuttoaspektin.)

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Kerrassaan upeaa, kyykyttäisit vielä Lindströmmiäkin enemmän.

Pekka Pylkkönen

Itse näkisin että työttömien pitäisi itse kerätä rahat työttömyyskorvauksien rahoittamiseksi. Turha tähän kuvioon on veronmaksajia sotkea. Hehän ovat työttömien mielestä vain ahneita ja itsekkäitä kusipäitä jotka eivät kelpaa kuin työttömien orjiksi.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Olen Pylkkönen jo pitempään ihmetellyt että mistä kaltaisiasi idioottimaisia vinkujia oikein sikiää. Saisit olla tyytyväinen että sulla on työpaikka ja ihan kohtuullinen liksakin. Mutta ei. Ja eikös tuolla sun logiikalla työssäkäyvien pitäisi kerätä rahat omiin eläkkeisiinsä, turhaa siihen kuvioon on työnantajia sotkea. Jne...

Käyttäjän PriscillaPerl kuva
Priscilla Perälä

Ketä ovat "luuserit" joihin viittaat?

Käyttäjän PriscillaPerl kuva
Priscilla Perälä

Keitä ovat luuserit joihin viittaat?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ymmärtääkö Priscilla satiiria?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset