Tämä tekopyhyys ja valehtelu

Olen suvaitsevainen ihminen. Periaatteessa tulen juttuun kommunistien, ekofasistien, ihmiseläinoikeus-hörheltäjien, ökykokoomuslaisten, uusnatsihtavien rajatkiinniläisten ja ylipäätään melkein minkälaisten poliittisten tai epäpoliittisten porukoitten kanssa tahansa.

 

On vain yksi asia, poliittiseen väriin ja julistukseen katsomatta, mikä saa minut raivoihini, ja se on epärehellisyys. Erityisesti yhdistettynä tekopyhyyteen. Ja ihan erityisesti silloin, kun äänestäjiä petkutetaan.

 

Tätä epärehellisyyttä löytyy tietysti myös monenkirjavista pienpuolueista, mutta erityisen paljon isoista puolueista, joiden valheita me veronmaksajat puoluetuen kautta myös rahoitamme. Tulemme siis moninkertaisesti petetyksi.

 

Somessa on kiertänyt kuvapari, missä hyvin suosittu, ääniharavaksi ennustettu demaripoliitikko saarnaa ilmastonmuutoksesta. Tiedättehän nämä puheet, että meidän on oltava täällä pienessä Suomessa nyt "etulinjassa" ja ajettava alas niin maatalous kuin se teollinen tuotantomme, mikä meillä vielä on jäljellä. Ja mielellään lakattava syömästä. Ja tietenkin meidän tulee myös ruoskia itseämme jatkuvasti. Kuvaparin toisen osan muodostaa kyseisen suosikkipoliitikon kaukolomakuvien kollaasi. Koska ilmastotalkoot eivät ilmeisesti koske tätä suosikkipoliitikkoa itseään.

 

Ilmastoteeman lisäksi kyseinen gallupien kärjessä paistatteleva puolue on kunnostautunut räikeässä epärehellisyydessä myös sote-puolella. On erityisen röyhkeää, että samainen poliitikko äänestää vanhusten hoitajamitoituksen nostoa vastaan kaupunginvaltuustossa, vaikka pitää päinvastaista määräystä vaaliteemanaan eduskuntavaaleissa.  

 

Myös vihreä puolue on johtoaan myöten täynnä tekopyhyyttä. Puolueen johtaja tunnetaan yhdestä viime aikojen räikeimmästä munauksesta, luonnollisen monopolin myynnistä ylikansalliselle sijoitusjätille. Puoluetovereiden joukossa on myös melkoinen määrä suoranaisia ilmastosikailijoita, näitä samanlaisia tekopyhiä kaukomatkaajia, jotka tekevät itse aivan toisin kuin saarnaavat. Tarkoitus ei heidän omalla kohdallaan ole luopua mistään, vaan ainoastaan kohdistaa halveksuntaa ja jopa jonkinlaista poliittista sadismia omaan kansaansa. Ja samalla nostaa itsensä tavallisen kansan yläpuolelle.

 

Olin itse paljasjalkaisena pääkaupunkilaisena joskus tyypillinen tällaisten puolueiden äänestäjä. Olin nuori, sittemmin vähemmän nuori akateeminen humanistisella alalla työskentelevä nainen. Olin Hesarin marinoima, uskoin, että punaista tai vihreää äänestämällä maailma paranee. Kiertelin kehäpäätelmää, että koska minun kaltaiseni korkeakoulutetut hyvät ihmiset äänestävät tietyllä tavalla, sen täytyy olla oikea tapa äänestää, vaikka en ymmärtänyt talouden ja politiikan lainalaisuuksista mitään. Logiikkani toimi samaan tapaan kuin turhauttavan monilla tänäkin päivänä: jos joku julistautui hyväksi ihmiseksi, hän sitten varmaan sellainen oli, kun kerran antoi niin ymmärtää.

 

Ja olihan sitten se vastakohta: ne maaseudun kouluttamattomat miehet! Ne edustivat Hesari-ajatusmaailmassa kaiken hyvyyden vastakohtaa, ja edustanevat sitä edelleen (en enää lue Hesaria). Nykyään olen löytänyt tervejärkisimmät ajatukset ja korkeimman poliittisen moraalin nimenomaan niistä "maaseudun kouluttamattomista miehistä".

 

Näistä miehistä päästäänkin heidän omaan suosikkipuolueeseensa perussuomalaisiin. Siellä suunnassa poliitikot saattavat valehdella vähän vähemmän, etenkin 2017 katastrofin jälkeen. Mutta vaikka puoluejohto ei välttämättä valehtele, nämäkin äänestäjät saattavat valehdella itse itselleen. Etenkin siinä tapauksessa, että luulevat puoluettaan "kansallismieliseksi". Sitä se ei nimittäin oikeastaan ole. Se on pelkästään maahanmuuttokriittinen, mutta ei millään tavalla esim. EU-vastainen tai edes kovin kriittinen.  Puoluejohdon kanta niin TTIP-sopimukseen kuin kaivospolitiikkaan (Suomen luonnonvarat pitää olla sen mukaan vapaasti ryöstettävissä jatkossakin) tuskin täyttävät mitään "kansallismielisyyden" määritelmää.

 

Oma lukunsa on sitten keskustapuolue. Sen viime hallituskaudella edustama Sipilän-Bernerin maaseudun tappolinja on niin räikeästi puolueen alkuperäistä tarkoitusta ja arvomaailmaa vastaan, että jos joku uskoo kepulaisten ehdokkaiden lupauksia kaiken koetun jälkeen, sitä ei voi enää pitää vain tyhmyytenä vaan suoranaisena hulluutena.

 

Kokoomus saa tässä valheenpaljastusblogissani parhaat pisteet. Se ei nimittäin juurikaan edes yritä puhua palturia, että ajaisi jonkin muun kuin eliitin ja rikkaiden etuja. Kokoomus noudattaa systemaattisesti hyväosaisten, raharikkaiden, euroeliitin ja ylikansallisten yritysten etuja, eikä valehtele tässä. Sen sijaan muut eduskuntapuolueet, jotka lopulta kulkevat aina enemmän tai vähemmän kokoomuksen viitoittamaa tietä, valehtelevat vaalien alla, että eivät muka niin tee.

 

Demokratian nimissä haluan joka tapauksessa sallia kaikki poliittiset linjat, olivatpa ne minun mielestäni kuinka tuhoisia tahansa – kunhan äänestäjä tietää mitä äänestää, minkä puolella hänen äänestämänsä puolue viime kädessä on.

 

 

 

 

TuulaKomsi
Kansalaispuolue

Olen kangasalalainen kouluttaja ja freelancer, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa. Kotisivuni http://www.komsituula.julkaisee.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu