Saako kristinuskoa puolustaa, ja jos, niin miten?

Pääsiäinen on koko kristikunnan suurin juhla, jossa kiteytyy uskomme ydin. Siksi mikään ei voisi olla kauheampi uutinen kuin mitä kuulimme Sri Lankassa tapahtuneen.  Yli kaksisataa uhria iskuissa kirkkoon ja hotelleihin.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b658cdae-3e46-4983-904e-5d0caaa12891

Iltalehden uutinen asiasta alkaa kuitenkin kummallisesti. Muslimeista tehdään uhreja: "Kansainvälisen politiikan tutkijan mukaan maassa on lisääntynyt viime vuosina ennakkoluuloisuus muslimiväestöä kohtaan."

Mikäli pitää paikkansa, että iskuja epäillään islamistiterroristien tekemiksi, tämä on taas yksi osoitus siitä, että media ja sen johdattelema yleinen mielipide pitää muslimeita silti aina uhreina ja kristittyjä aina vähän-vähemmän-uhreina, ellei peräti kollektiivisesti syyllisinä. Meillähän ei edes ole mitään erityistä sanaa sille surullisen laajalle ja katastrofaaliselle ilmiölle, että kristittyjä vainotaan maailmassa enemmän kuin mitään muuta uskontoa.

https://www.verkkouutiset.fi/kristittyjen-vaino-maailmalla-kasvaa/?fbclid=IwAR0dt4426egSmk4sEfSlp2_Q5wvHMGnDFxTwOftR6_7eYlguX5j2fQXBtN4

Sen sijaan päinvastainen termi "islamofobia" on yhtä tiuhaan ja yhtä epäoikeudenmukaisesti julkisessa keskustelussa käytetty sana kuin "rasismi". Pahimmillaan tuon sanan merkityskenttään lasketaan kaikki asiallinenkin islamin kritiikki.

 

Mistä tämä epäsuhta juontaa juurensa?

 

Ne, jotka puhuvat mielellään "kulttuurimarksismista", selittävät sillä luontevasti tämän ilmiön. Kulttuurimarksismia on kaikkien valtarakenteiden purkaminen "alisteisten" ryhmien puolustamiseksi, ja tämän ajattelutavan mukaan muslimi on aina sorretumpi kuin kristitty, tummaihoinen verrattuna valkoihoiseen, nainen verrattuna mieheen, homo verrattuna heteroon.

Mutta mielestäni tässä on kyse myös jostain muusta, jostain, joka on hyvin syvällä meidän kristityssä alitajunnassamme.  

On outoa, että juuri  nuo "kulttuurimarksisteina" pidetyt, nuo kristinuskoa jatkuvasti mustamaalaavat ja kristittyä perintöämme voimakkaimmin halveksuvat ääri-vihervasemmistolaiset tahot noudattavat tässä logiikassan inhoamansa kristinuskon sanomaa kaikkein äärimmäisimmin, jopa niin äärimmäisesti, että ovat silkan vieraskoreuden varjolla valmiita antamaan koko kristillisen perinteemme joutua uhanalaiseksi. Kristiunuskon ytimeenhän kuuluu toisen posken kääntäminen ja vihollisen rakastaminen, myös ja nimenomaan sellaisen vihollisen, joka ei tällaista nöyryyttä ja alistuvaisuutta kunnioita laisinkaan.

Tai sitten kyse on jostain muusta, jostain, mitä en millään ymmärrä enkä osaa selittää. Osaako joku muu?

Haluaisin silti puolustaa kristinuskoa viimeiseen asti, etenkin tällaisena päivänä. Mutta miten sen voi nykyään tehdä niin, ettei toimi omaa uskoaan vastaan tai tule leimatuksi niin kirkon kuin sen vastapuolenkin toimesta?  

TuulaKomsi
Kansalaispuolue

Olen kangasalalainen kouluttaja ja freelancer, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa. Kotisivuni http://www.komsituula.julkaisee.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu