Taas todiste, ettei mitään uutta vihapuhelakia tarvita

Kuten uutiset ovat tänään kertoneet, turvapaikanhakijoille intohimoisesti omistautunut pappi Marjaana Toiviainen on saanut oikeutta käräjillä, ja hänen kunniaansa loukanneet on tuomittu sakkoihin. https://yle.fi/uutiset/3-10820881

Toiviaista on pilkattu sanakääntein, jotka täyttävät kunnianloukkauksen kriteerit. Häntä on huoriteltu, halvennettu ja uhkailtu. 

 

Kummallista on kuitenkin se, että monet  "vihapuheen" kriminalisointia vaativat ottavat aina esimerkeiksi juuri sen kaltaiset netissä suolletut solvaukset, jollaisista tässäkin tapauksessa nimenomaan on kyse. Ja koska tuomio nyt tuli ja osui kohdalleen, sehän osoittaa, että lainsäädäntömme toimii juuri nyt aivan niin kuin pitää, ja kunnianloukkauksesta tulee tuomio riippumatta onko loukkaavan puheen kohteena äärisuvaitsevainen pappi tai äärimmäinen maahanmuuttokriitikko, kuten Junes Lokan tapauksessa, joka sekin osoitti lainsäädäntömme toimivuuden.

 

Viimeistään nyt pitäisi olla kaikille selvää, että mitään sellaista vihapuhetta, mikä ei nyt jo ole kriminalisoitu, ei todellakaan ole mitään tarvetta tehdä laittomaksi. Tämä myös tiedoksi Kari Mäkiselle, Petteri Orpolle ja muille lainsäädännöstämme ilmeisen tietämättömille ja julkisuudessa tämän asian tiimoilta aivan turhaan kekkaloineille tahoille.

TuulaKomsi
Kansalaispuolue

Olen kangasalalainen kouluttaja ja freelancer, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa. Kotisivuni http://www.komsituula.julkaisee.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu