Tuulan kliseeklinikka

Huoli Isis-naisista: upea tilaisuus moraaliposeeraukseen!

Suvaitsevaisuusideologia on äkkiseltään ajateltuna ihan hieno aate. Jokaisen pitää saada olla sellainen kuin on ja niin pois päin. Kukapa tätä tohtii vastustaa.

 

Mutta suvaitsevaisimmat haluavat usein saada myös "palkinnon" suvaitsevaisuudestaan. Palkinto on tietenkin ansaittu itsetyytyväisyys siitä, että suvaitsee sellaista mitä vähemmän suvaitsevat eivät - ja näin voi katsoa muita hieman ylempää.

 

Ongelma on kuitenkin se, että hyvin monet ovat jo melko suvaitsevaisia - useimmat suomalaiset kannattavat ajatusta, että antaa kaikkien kukkien kukkia, kunhan ei vahingoiteta ketään. Ei näin vaniljanmakuisesta perussuvaitsevaisuudesta saa enää mitään moraalipisteitä.

 

Suvaitsevaisuuspisteitä saadakseen täytyy siis ruveta suvaitsemaa sellaista, missä vahinkoa viattomille nimenomaan tuotetaan! Esim. kotikuntani facebook-ryhmän sivulla tämä näkyy siinä, että kun kirjoitin tuohtuneen päivityksen eläimiä rääkkäävistä lapsista, pieni osa kommentoijista asettui voimakkaasti suvaitsemaan rääkkääjälapsia. Myös ns. asiantuntijat (lapsipsykologit) ovat antaneet tämän suuntaisia kommentteja: eläinrääkkääjille ei saa suuttua, etteivät he tuntisi olevansa pahoja (!). Psykologien mukaan rääkkääjälapsille nimenomaan EI saa sanoa, että "miltä sinusta tuntuisi, jos joku satuttaisi sinua samalla tavalla kuin nyt satutit linnunpoikasta".

 

Nyt näen saman kuvion tässä Isis-naisten tapauksessa. Tämän upeampaa moraaliposeerauksen tilaisuutta ei olekaan! Nyt hyvesignaloijat pääsevät osoittamaan suurta suvaitsevaisuutta sellaisia henkilöitä kohtaan, jotka ovat syyllistyneet kauheimpiin asioihin mihin ihminen ylipäätään voi syyllistyä, eli lähteneet vapaaehtoisesti maailman pahamaineisimman terroristiryhmän jäseniksi. Ei ole merkitystä, kuka on itse omin käsin kiduttanut tai murhannut, koska jokainen kuitenkin jo lähtiessään tiesi, että tämä kaikki on oleellinen osa Isisin toimintaa. Hirmuteot on tehty ryhmätyönä, jossa jokaisella on ollut paikkansa.

 

Joten mikä voisi olla hienompaa ja julmuuksia luonnostaan kammoavien normitavisten yläpuolelle nostattavampaa suvaitsevaisuuden osoitusta kuin tämä täällä Puheenvuorossakin nähty "ymmärtävä" suhtautuminen näiden kiduttajien ja murhaajien "oikeuksiin"?

 

Minä en kuitenkaan ole suvaitsevainen. En peräänkuuluta Isis-terroristien "ihmisoikeuksia". En yksinkertaisesti piittaa heidän kohtalostaan, koska hekään eivät piitanneet uhriensa kohtalosta. En saa mitään suvaitsevaisuuspisteitä tästä, enkä haluakaan.

 

Isis-naisten lapset ovat tietysti toinen kysymys. Ja siihen ei minulla(kaan) ole vastausta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (127 kommenttia)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Tein joitain, mitä kilttinä ihmisenä en ole koskaan ennen tehnyt. Heivasin Petterin kommentin ulos ihan tuosta vaan. Kokeilen rajojani.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kokeilen rajojani."

Nyt kun rajat on kokeiltu ja ne on ylitetty, voit sitten heivata pois jokaisen kommentin joka ei sinua miellytä.

Se on niin helppoa, painaa vain poista- nappulaa, kuten liipasinta ja ongelma on pois.

Pois silmistä, pois näkyvistä ja pois mielestä. Ikäänkuin Petteriä ei olisi enää olemassakaan, eikä hänen mielipiteitään, joista ei pidä.

Samalla tavalla haluaisit kohdella myös ISIS- vaimoja ja heidän lapsiaan, unohtaa ja hylätä.

Ongelma on siinä että he ovat ihmisiä ja mikä vielä pahempaa, he ovat Suomen kansalaisia, joskin ehkä pahoja ihmisiä, ehkä moraalisesti rappiolla, ehkä radikalisoituneita, ehkä rikollisia ..... mutta Suomen kansalaisia.

Suomen pitää taata Suomen kansalaisille heidän oikeutansa, vai voiko valtiosta erottaa ihmisiä?

Jos kansalaisoikeudet voidaan lain mukaan ottaa pois ja jos ne otetaan, niin otettakoot sitten, jos niin kerran halutaan, mutte entäs ne ihmisoikeudet?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

En poista kommenttiasi, koska se edes jotenkin yritti ottaa kantaa blogiini. Ja Isis-naisten ihmisoikeudet on minun silmissä menetetty, koska he itse halveksivat niitä. Lapset pitäisi välittömästi erottaa noista äideistään, mutta Suomi ei taida voida toisen valtion alueelle sellaista mennä tekemään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #11

"Ja Isis-naisten ihmisoikeudet on minun silmissä menetetty, koska he itse halveksivat niitä."

Normaali käsitys on että ihmisoikeuksia ei voi ottaa pois, niiden pitäisi joissain tapauksissa, ainakin joiltakin osin, koskea myös eläimiä, syntymättömiä lapsia ja hengityskoneissa sinnitteleviä ihmisä, joilla ei ole mahdollisuuksia palata tietoisuuteen.

Nämä ovat kinkkisiä kysymyksiä, mutta yleensä ajatellaan että ihmisoikeuksien pitää koskea myös paatuneita rikollisia, kuten prykopaattisia sarjamurhaajia.

Voimmeko me tutkimatta viedä ISIS- vaimoilta heidän ihmisoikeutensa?
Emme, koska meillä ei ole siihen oikeutta jos itse haluamme noudattaa ihmisoikeuksia.

Suuttumus ISIS- vaimoja kohtaan on ymmärrettävää ja inhimilliset tunteet pitää hyväksyä, mutta yhteiskunnan tulee toimia ilman tunteita, niiden periaatteiden mukaan joiden varassa se pysyy pystyssä, jos ei, niin koko yhteiskuntamme on vaarassa sortua, sen peruspilareiden murtuessa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #12

"Yhteiskunnan" ei ole mikään pakko hakea Isis-rouvia tänne, joten asia on pelkästään teoreettinen. Minun silmissä he ovat heittäneet vapaaehtoisesti pois kaiken mikä liittyy ihmisoikeuksiin. Jokainen voi kuitenkin moraaliposeerata niin kuin tykkää, koska ihmisoikeudet on niin abstrakti asia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

""Yhteiskunnan" ei ole mikään pakko hakea Isis-rouvia tänne, joten asia on pelkästään teoreettinen."

Joo, asia on pelkästään teoreettinen, koska yhteiskunnan (=Suomen hallitus ja virkamieskunta) tulee ennenkaikkea noudattaa edellisten eduskuntien säätämiä lakeja, ennenkuin laativat omat lakinsa.

En ole mikään lakiasiantuntija, mutta sen perusteella mitä olen täältä lukenut, Suomen laki ei määrää että ISIS- vaimoja pitäisi pelastaa, vaika he itse tahtoisivat että heidät pelastetaan.

Teoreettisesti ajateltuna yhteiskunnan moraalin kannalta ja sen yleisten arvojen puolustamisen kannalta olisi kuitenkin minun mielestäni syytä kaivaa joku pykälä laista, jonka perusteella ISIS- vaimot, ne jotka haluaa palata, käytäisiin hakemassa Suomeen, täällä tuomittaviksi ja rangaistaviksi, tai sitten vapautettaviksi, niinkuin laki määrää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #15

Onko sinulla jokin asiaperuste, miksi pitäisi hakea, vai tuntuuko ajatus vain hyvältä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #16

Tuntuisi paremmalta hakea ne vaimot pois sieltä jotka haluaa itse tulla.

Asiaperusteita voi sitten lähteä hakemaan tämän tuntemuksen perusteella.

Lähinnä tulee mieleen sellainen ajatus että joa kerran on kansalainen, niin siihen pitäisi sitten voida luottaa että kansalaisuuden perusteella on joku turva olemassa, vaikka töpeksisikin pahasti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #21

Joku turva, mistä sinä puhut? Sen kun tulevat jos huvittaa, eikä oleskelumaassa ole lähdölle juridista estettä.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #21

Arto, Petteri ja muut yltiösuvaitsevat (RKP ja Vihreät) ette muista, että suomalaisen yhteiskunnan toimiminen perustuu sääntöpohjaisuuteen.

Kansalaisilla on oikeuksiensa vastapainoksi myös velvoillisuuksia. Aikaisemmin suomalainen saattoi esim. rikoksista menettää kansalaisluottamuksensa ja sitä kautta osan kansalaisoikeuksistaan.

Tämä on minusta oikein. Jokaisen on tunnettava vastuunsa yhteiskuntaa ja sen sääntöjä kohtaan ja osoitettava se käytöksellään.
Nykysuvakkien käytös johtaa yhteiskunnalliseen kaaokseen. Esim. Vihreiden puheenjohtaja Aallon kansalaistottelemattomuuteen kehottaminen ja sen "sopivassa tilanteessa" hyväksyminen.

Nämä henkilötkö määrittelevät sopivan tilanteen????

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #80

Perussuomalaisia kansanedustajia olisi muutama vähemmän, jos toimittaisiin toiveesi mukaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #80

Pitäisikö vihapuhelain huomiotta jättämisestä menettää kansalaisoikeutensa?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #88

Mikä onkaan "vihapuhelain" pykälä§?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #104

"Mikä onkaan "vihapuhelain" pykälä§?"

En minä lähde pykäliä penkomaan, mutta tarkoitan niitä pykäliä joilla perussuomalaisten kansanedustajia on tuomittu sakkoihin. Kuulemma niissä pykälissä ei käytetä sanaa "vihapuhe", mikä ei sinänsä olekaan tuomittavaa, mutta vihapuheen yhteydessä tulee sitten myös näitä tahallisia lipsahduksia lain väärälle puolelle.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #14

"Minun silmissä he ovat heittäneet vapaaehtoisesti pois kaiken mikä liittyy ihmisoikeuksiin."

Sinun silmäsi valehtelevat, Tuula Komsi. Eivät he ole ihmisoikeuksiaan mihinkään hukanneet. Ihmisoikeudet kuuluvat meille ihan jokaiselle, teoistamme huolimatta.

Sinä käännät asian niin, että he saisivat jäädä ikään kuin rangaistuksena teoistaan. Sellainen on oikeusvaltioperiaatteen vastaista, siis laitonta.

Jos heidät jätetään sinne siitä syystä, ettei laki velvoita heidän paluumatkaansa järjestämään, se puolestaan on oikeudellisesti kestävä peruste.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #74
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #75

Suomi on yksi maailman parhaista maista elää juuri näistä ”lässynlässyn” kansakuntamme asenteesta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #81

Ja Suomesta on lähtenyt väkilukuun suhteutettuna poikkeuksellisen paljon Isis-taistelijoita pyhään sotaansa. Ehkä he uskalsivat lähteä, kun tiesivät, että täällä selkärangattomassa suvaitsevaismaassamme kumminkin tarjotaan paluumahdollisuus ja hellää hoivaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #75

Upeaa kommentointia, Tuula Komsi. Parasta Komsia ikinä!

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Minusta on aika erikoista, että suvaitsevaisuus nähdään jonain yhteiskunnallisena itseisarvona. Ainoastaan haitallisia, ikäviä tai häiritseviä ilmiöitä joutuu suvaitsemaan. Neutraaleja ja positiivisia ilmiöitä ei tarvitse suvaita.

Minusta suomalaiset suvaitsevat aivan liikaa. Suvaitseminen on jopa jossainmäärin suomalaisten kansanluonne. Ei täällä synny esim. katutasolla kummoista liikehdintää vastustamaan hallituksen tekemiä ikäviä päätöksiä.

Sellainen pieni kutina kyllä on, että aika monen suvaitseminen loppuu sillä sekunnilla, jos ISIS-terroristeja aletaan kuskaamaan Suomeen veronmaksajien rahoilla.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Uudessa hallituksessa on niin paljon suvaitsevaisuutta, että eiköhän siellä jo valmistella suunnitelmia miten Isis-naiset perheineen kuskataan Suomeen veronmaksajien rahoilla.

Samuli Karjalainen

Laki on kuitenkin laki. Suomen kansalaisuuden antamia oikeuksia ei voida sivuttaa mutu-tuntumalla.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Kuten arvata saattaa, Vihervassut eivät liikoja puhu tai someta
Isisin uhreista. Sama logiikka, hiljaa ovat olleet tai kateissa,
kun esim. Oulun raiskausvyyhti alkoi paljastua. Nyt samat Suomen
hallituksessa.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Nämä issisin rikollisten kotiinpalun puolesta puhujat, eli karkeakarvaiset yhteen pisteeseen tuijottavat rasismiseisojat, ovat ristiriitaisen moraalitonta sakkia, he haluavat väkisin tuoda Suomeen pahimman laadun rasisteja, vaikka rasismia sanovat vastustavansa. On menossa kuvottava mielipiteen muokkaus, jonka tarkoituksena on saada ihmiset uskomaan, että meidän velvollisuus on auttaa näitä itsensä barbaareiksi alentaneita.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Puhutko etnonationalisteista?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/teruggekeerde...

Tämäkin jäi kiinni kun soitti tyttöystävälle Syyriasta Belgiaan, ja kehui ampuneensa läpi päähän vääräuskoisen (shiia) koska lunnaita ei maksettu.

Suomessa on vasta hyväksytty uudet tiedustelulait, joten tuollaisia todisteita ei ole voitu hankia.

Tuomio 28v.

Käyttäjän tomivaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Tuollaiset leirit ovat kriisialueilla enemmän sääntö kuin poikkeus. Ongelmat eivät ratkea kun haetaan ne oman maan kansalaiset pois. Kalliin hakuoperaation kustannuksella voisi auttaa moninkertaista määrää pakolaisia leireillä - järjestetään vaikka terveyspalveluja samalla hinnalla moninkertaiselle joukolle.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Noista suvaitsevuuspisteistä tuli mieleen, että aika moni yrittää pikemminkin hankkia suvaitsemattomuuspisteitä, sillä parhaassa tapauksessa ne vievät jopa eduskuntaan. Eli kuvio taitaa tässä asiassa olla yllättävänkin symmetrinen.

Vain itse tiedät, että hankitko tarkoituksella suvaitsemattomuuspisteitä kuten väitit joidenkin hankkivan suvaitsevaisuuspisteitä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

En hanki mitään pisteitä koska minulla ei ole pyrkimystä saada hyväksyntää miltään ryhmältä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Mutta uskot, että nämä jotka näkevät ongelman toisella tavoin hakevat hyväksyntää? Että heillä ei ole omia mielipiteitään ja näkemyksiään ja kenties jotain olennaista tietoa asian takana, vain miellyttämisen halua?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #19

Voi olla ettei ole pelkkää oman viiteryhmän miellyttämisen halua, vaan joillakuilla on ihan aitoa sadismiakin mukana. Siis sadismia terroristien entisiä ja tulevia uhreja kohtaan. Tai sitten sadismia ihan muuten vain.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #20

Tai sadismia 3-5 vuotiaita lapsia kohtaan? Pohjimmiltaan kyse nimittäin on siinä, että jos nuo pienetkin lapset halutaan tuolta turvaan, ei siihen ole kuin yksi laillinen väylä ja se on noitten naisten kautta, joko niin, että tuodaan heidät tänne tai niin että suostutellaan heidät sallimaan lastensa tuomisen tänne ilman heitä - ilmeisesti jälkimmäinen ei oikein onnistu.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #24

Kyllä lapset pitäisi pakkohuostaanottaa. Hirviöäitejä ei voida ruveta Suomeen tuomaan veronmaksajien rahoilla ainakaan.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #25

Tuohon ei ole laillisia keinoja niin kauan kun lapset ovat ulkomailla. Tämä on se perusongelma. Tuskin kovin moni noiden naisten tuomista Suomeen vaatisi jos nämä lapset saataisiin muuten turvaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #28

Realistisen kuvan aiheesta maalasi Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen. Huostaanottokin voi johtaa vain ojasta allikkoon.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006155897.html

"– Tässä vaiheessa pitäisi selvittää myös, miten paljon lapsia on mahdollisesti aivopesty kannattamaan Isisin aatteita. Jopa alle kymmenvuotias lapsi on voitu saada manipuloiduksi niin, että palautuminen normaaliin suomalaiseen arkielämään on pitkällinen ja hankala prosessi."

Loppusitaatista voi kyllä sanoa niinkin, että palautetaan mihin jos ei ole mitenkään suomalainen (paitsi passi) ja voisi viisastella, että onko suomalaisuuteen aivopesu sitten oikein?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #38

"onko suomalaisuuteen aivopesu sitten oikein?"

Ainakin perussuomalaisuuteen aivopeseminen on ehdottomasti väärin ja rikollinen teko.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #28

Luulisi että joku pykälänikkari kyllä keksisi jonkun keinon, jolla ne lapset saataisiin tännee turvaan ilman äitejään. Jonkin näköinen kirjallinen sopimus, jonka ne haaskatkin allekirjoittaisivat lastensä edun tähden, jos heissä on enää inhimillisyyttä jäljellä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #28

Onnistuisiko sellainen, jos tarjottaisiin veronmaksajien rahoilla turvallinen kyyditys lapsille, mutta äidit eivät missään tapauksessa siihen kyytiin pääsisi? Lopullinen päätös olisi tietenkin edelleen äideillä, mutta uskoisin, että se tarjoaisi aika hyvän motivaation luovuttaa lapsi Suomeen. Ja toisaalta, jos joku äideistä ei siihen suostuisi, niin sitten ainakin tiedettäisiin, että hän ei lastensa parasta ajattele.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

22 vuotiaalta suomen kansalaiselta voidaan ottaa kansalaisuus pois jos ei ole riittävästi yhteyksiä suomeen.Nämä isislapset ja naiset joista ei ole mitään tietoja kenelläkään kenen ovat,on turha tehdä mitään uhreja heistäkään suomen mediassa.Jos joka 3 on vailla suomen kansalaisuutta tuonne lähteneistä ,ja suomi peittelee näiden naisten hirmutekoja ,osallisuutta niin voi,voi.Kyllä siinä on suomen lastensuojelu ollut todellakin ajantasalla,kun suomalainen nainen on ottanut lapsensa ja lähtenyt isistaistelijasankarinsa ,joka ei ole edes suomen kansalainen ,matkaan taistelemaan aatteensa puolesta.TIETOISESTI VAARANTAEN lapsensa hengen ja turvallisen kasvun ja kehityksen.

Millä opilla lapset on ylipäätään saanut sinne viedä?Suomalainen isä tai äiti ei saa lapsiaan maasta viedä jos on olosuhteet sellaiset että lapsen henki vaarantuu,tai kasvuolosuhteet jne.ovat epäilyttävät.Eivät nämä ole yön pimeydessä lähteneet.Kas kun eivät ole vuosia sitten hakeneet "lapsia kotiin"tai naisia,jotka nyt ovatkin suomen mediassa uhreja ja raukkoja.Pariskunnat jotka suomesta lähtivät tekivät sen täysin tietoisesti ja vastuullisena teoistaan.Lapsien sinne vieminen osoittaa sen ,millä tasolla näiden vanhemmuus on,ja sen millä tasolla suomen lastensuojelu on.

Kukaan ei tiedä kenen lapsia nuo ovat.Ne lapset joita nuo naikkoset veivät mukanaan,eivät ole enää mitään lapsia,vaan aikuisia.Naisten kansalaisuus, onko sitä ylipäätään,ja näiden isät ,ei suomen valtion lastensuojeluviranomaiset heitä voi sivuuttaa ja kunhan nämä alkavat vaatimaan oikeuksiaan suomessa isislapsiinsa ja toteuttamaan kunniamurhiaan kun sijaisperhe tai huostafirmat ,SOS-lapsikylät jne.ei anna tavata, niin jo.

Nämä naiset eivät olisi edes missään vaiheessa voineet lapsia tuonne viedä,JOS suomessa olisi noudatettu lastensuojelulakeja ,tai YK :n lastenoikeuksien sopimusta jota nuo viranomaiset ynm.kerholaiset eivät toki osaa,eivätkä niitä noudata kumpaakaan.

Miksi suomessa ei julkaista tilastoja näistä isistaistelijoista niinkuin muualla,jota selviää junteillekin kuinka monta naista sinne on lähtenyt,ja joiden lisääntyminen onkin ollut jotakin aivan ihmeellistä.11 eukkoa ja 33 lasta..Eli 20 naista mennyt ja 11 palaamassa 33 lapsen kanssa..just,just.Kuinka monen miehen lapsia siis on 1.synnyttänyt?27v.-3 kymppinen akka ollut lapsitehdas vai???

Alaikäiset tytöt synnyttäneet eri miehille lapsia,koska ei mitän väliä silläkään?Naiset NÄMÄ VUODEN ÄIDIT ,ja VASTUULLISET VANHEMMAT antaneet vapaaehtoisesti alaikäiset tyttärensä vanhoille ukoille panopuuksi,koska TAPA ja sääntö,ei mikään poikkeus ja silti sinne ja siellä niin viihtyivät ja sinne halusivat.

Tietämättömille tiedoksi:Suomessa lapset voidaan PAKKOHUOSTAANOTTAA ,ELI TAHDONVASTAISESTI ULKOISTAA VANHEMMILTAAN JOIDEN EI KATSOTA KYKENEVÄN HUOLTAJAN TEHTÄVIIN.NÄIDEN naikkosten kohdalla kriteerit täyttyivät JO SILLOIN kun he suomesta olivat lähdössä.Kun suomessa voidaan ESTÄÄ PERHEEN MUUTTO ULKOMAILLE,NORMIPERHEEN,JO PELKÄSTÄÄN NÄIDEN LASTENSUOJELUVIRANOMAISTEN MUTU-TUNTUMIEN JA EPÄILYJEN TAKIA,älkää tulko enää tänne julkisesti itseänne nolaamaan tietämättömyydellänne ja PUOLUSTELEMAAN vastuuttomia vanhempia,joiden takia lapset on LAITETTU HENGENVAARAAN,SUOMALAISTEN VIRANOMAISTEN KATSELLESSA SIVUSTA.

Nyt KIINNOSTAA LÄHINNÄ SE,MILLÄ VALHEILLA SUOMEN LASTENSUOJELU aikoo taas kerran pestä kasvonsa,kun ovat mokanneet pahemman kerran.ex ministeri Saarikko ja edeltäjänsä eivät ainakaan lasten ja perheiden asioista piitanneet tuon taivaallista,joten mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää.

KUN suomalaisen normaalin perheen lapsi viedään ilman mitään todisteita kiireellisenä huostaanottona kotoaan ,poliisivoimin,näillä lastensuojelun viranomaisilla ja hallituksella onkin kova selitysten keksimisen paikka,jolleivat myönnä etteivät suomen lait ole kaikille samat,eli siksi isistaistelijoiksi lähteneitä ja suomessa jo olevia (näitä on palannut jo lapsia ja naisia,miehiä)eivät koske lastensuojelun PAKKOTOIMET.

Suomen kansalaisista on tiedot olemassa jotka ovat tuonne lähteneet.DNA TESTEJÄ sitten vaan ottamaan jotta mainostettujen suomalaisten "orpolapsien" äiti lapsi-suhteet selviävät,kun niitä alkaa kohta lisääntymään sitä mukaa,kun säälikampanjoita levitetään suomen valtamedian toimesta.Aika nopeatahtista on sikiäminen ja synnyttäminen ollut,lasten määristä päätellen..mitään papereitahan noista lapsista ei ole.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Niin.20 naista lähtenyt suomesta ja 11 palaamassa 33 lapsen kanssa.Missä ne 9 naista ovat joita suomesta lähti?Onko lasten joukossa heidän synnyttämiään lapsia ja jos on kuka sen todistaa?

Entä ne lapset joita ovat synnyttäneet naisten omat tyttäret?Alaikäiset lapset itsekin,joista tehty morsiamia aatteen nimissä?Ovatko nämäkin perineet suomen kansalaisuuden?

Peritäänkö suomen kansalaisuus siten että suomalainen nainen lähtee terroristiksi ei-suomalaisen miehen kanssa,jolla ei ole suomen kansalaisuutta ja alkaa lapsitehtailun?Tai nainen antaa alaikäisen tyttärensä siellä maassa isistaistelijoille joille nämä sitten synnyttävät lapsia,eli näinkö se kansalaisuus peritään?

Äidiltä tyttärelle ja tyttäreltä lapselle??Ihan esimerkkinä kun näiden lapset ovat kasvaneet jo aikuisikään siellä,ja alaikäiset ovat synnyttäneet isislapsia ideologian mukaisesti,kuten äitinsäkin.

Miten ne 30 lasta ovat vieläkin lapsia jotka sinne lähtivät vuosia sitten??Teini-ikäisetkään eivät ole varttuneet ollenkaan?Siksikö suomeen ei ole tullutkaan kuin lapsia hallituksen ja viranomaisten mukaan viime vuosina?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Miten ne 30 lasta ovat vieläkin lapsia jotka sinne lähtivät vuosia sitten??Teini-ikäisetkään eivät ole varttuneet ollenkaan?"
Niinpä. Ei tästä niin monta vuotta ole kun todettiin että 27vuotiaskin menee Suomessa lapsesta kun oikein suvaitaan.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Siikala on oikeassa. Ei mitään syytä pelätä. Ei edes isis-vaimoja.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Alan olla väsynyt "ihmisoikeustalibaneihin". Se on se ihmislaji, joka ei koskaan jaksa kauhistua uhrien mittaamattomista kärsimyksistä, mutta kun hirmuteoista pitäisi kantaa ymmärrettävät ja loogiset seuraukset, ruvetaan itkemään murhaajien "ihmisoikeuksia". Niin kuin nämä ihmiset oikeasti niistä piittaisivat.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Ihmisoikeustalibanit, niin kuin sinä ja yksi tollo kansanedustaja heitä kutsutte vaativat lakien noudattamista, eli kannattavat oikeusvaltioperiaatetta. On mielenkiintoista kuinka vastemielistä joillekin on lain noudattamisen periaate - jopa niin vastemielistä että sitä vaativia kutsutaan kiihkouskonnollisen murhaajajengin mukaan. Ja silti olen aivan varma, että jos vaikkapa Tuula Komsi pidätettäisiin jonkun tekaistun syyn perusteella, hän huutaisi suureen ääneen niitä lakeja avukseen joita hän on muiden ihmisten suhteen valmis rikkomaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei sillä ole väliä piittaako kohde ihmisoikeuksista. Sehän niiden idea juuri on, että ne ovat universaalit. Ihmisoikeuksien ehdollistaminen tuolla tavalla romuttaa koko perusajatuksen. Juuri tuo uniersaalius erottaa sivistyneet ja raakalaiset. Jokainen saa toki valita puolensa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei sillä ole väliä piittaako kohde ihmisoikeuksista."

Tässähän se vitsi piilee. Vaikka ihminen ei piittaisi ihmisoikeuksista, hänelle kuuluu ne kuitenkin itselleen.

Jos tätä ei joku tajua, niin ei sitten ole tajunnut koko ideaa ihmisoikeuksista.

Ilman käsitystä yleisistä ihmisoikeuksista maailma on vähän lähempänä villiä luontoa ja vähän vähemmän ihmisten asuttavaksi ja elettäväksi sopiva ihmisyhteisö.

Jotkut meistä toetenkin voisivat pärjätä villissä luonnossakin, mutta korkeintaan yksi sadasta. :)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ihmisoikeudet ovat hieno sana jonka taakse on jokaisen laiskan ihmisen piiloutua ellei sitten puhtaasti filosofoi mahdollisista maailmoista parhaasta. Kun eihän te toteudu missään vaikka kaunis tavoite ideana ovatkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #35

Kunhan et itse aktiivisesti riko kenenkään ihmisoikeuksia, ollaan hyvällä tiellä. Ei maailmasta koskaan valmista tule.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Englantilaiset ja Ranskalaiset sitten ovat sivistymättömiä ja raakalaisia tulkintasi mukaan Max.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #37
Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

"Ei sillä ole väliä piittaako kohde ihmisoikeuksista. Sehän niiden idea juuri on, että ne ovat universaalit.."

No kun sillä nimenomaan pitäisi olla väliä. Säännöillä ja lailla ei mitään virkaa jos niitä ei noudateta yleisesti. Siihenhän se homma kaatuu, että jotkut päättävät olla välittämättä ihmisoikeuksista toisten kohdalla, mutta omalla kohdallaan he tai jotkut sitten niitä haluavat noudattaa. Mm. Isisin uhreja eivät ihmisoikeudet (periaate) auttaneet pätkääkään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #66

Miten tuo logiikka nyt menee. Jos lakia rikotaan se on arvoton, eikä sitä tarvitse muidenkaan noudattaa?

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #67

#64
Oletko kokeillut ajatella toisinpäin?

Taho X (vaikka natsit) suorittaa massiivisen kärsimystä aiheuttavan teon, sanotaan ihmisten joukkotuhonnan. Jos tahoon X ei sitten sovelletakkaan sellaisia hienoja periaatteita (esim. Ihmisiä ei saa tappaa), joita olisi toivottu kaikkien noudattavan, niin mitä siitä seuraa. Vastaus: ei oikeastaan mitään. Kosmos ei tuhoudu, yhteikunta ei taannu barbariaan eikä kansalaisten luottamus normeihin keskimääräisesti horju.

Selvennöksenä sanon, että en ole vaatimassa kuolemantuomioita kellekkään. Se on otettu tähän esimerkiksi. Sanon vain, että teoillamme on seurauksia ja niitä ei pitäisi voida välttää. Jos lähtee terrorisoimaan ihmisiä johonkin maailman nurkkaan, niin sitten pitäisi myös joutua näiden ihmisten tuomitsemaksi eikä toivoa konsulikyytiä takaisin kotiin, missä kaiken pitäisi olla kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #89

Mitä ihmettä joku konsulinkyyti ihmisoikeuskeskusteluun kuuluu? Mitä isis-naisiin tulee, niin olkoon siellä vaan. Jos ovat tehneet rikoksia, niin tuomittakoon siitä rangaistukseen. Heille kuuluu toki siinä tapauksessa tasapuolinen oikeudenkäynti ja kuolemanrangaistusta vastustan.

En saa esimerkistäsi kiinni. Miten barbaarisen teon tekeminen ei olisi taantumista barbariaan?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Tilanne ohi... hajaantukaa... täällä ei enää mitään nähtävää.

Antti sano että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.

Tämä tosin tarjoaa ultrasuvaitsevaisille mahdollisuuden vastalauseiden myrskyyn sekä somemellakoihin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En uskonut koskaan sanovani näin, mutta onneksi Antti on vanha AY-jyrä. Ei antanut vikisijöiden sotkea selvää asiaa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Noh... menkööt ensimmäinen kerta kokeilun piikkiin.
Mutta älä muista hyvänolon tunnetta, ettei pääse tavaksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Anttiko ei antanut vikisijöiden sotkea selvää asiaa!!?? Ihanko totta!

Antti sanoi vielä 21.6. että al-Holin leirillä olevia suomalaisia on perustuslain tarvittaessa autettava. Nyt persupelko ajoi Antin huomaamaan, ettei perustuslaki olekaan häntä sitova tai sitten, ettei perustuslakia voidakaan tulkita niin kuin hän aikaisemmin totesi.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006150663.html

Saa nähdä, muuttaako yhden vikisijän, presidentti Niinistön, kanta vielä tätä nyt selvää asiaa, vielä toiseksi.

Jos Antti on ollut AY-jyränä samanlainen tuuliviiri kuin nyt pääministerinä, on selvä, että hän on voittanut jokaisessa neuvottelussa. Kun kääntyy lopulta olemaan samaa mieltä vastaväittelijänsä kanssa, on toki lopussa voittanut kaiken, mitä oli voitettavissa - yhteisymmärryksessä kaikkien kanssa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #68

En minä Anttia sisälukutaitoiseksi väittänytkään. Joku on näemmä valistanut Anttia perustuslain sisällöstä. Samapa tuo, vaikka olisikin persun pelko, kun meni oikein. Kyllä siellä on vikinää kuulunut, ei tuo ollut ”yhteisymmärryksessä” syntynyt kanta. Jyräsi tarpeen vaatiessa omansakin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #70

Keskustan riveistä pursusi "oikea" kanta jo ennen Antin aamenta. Antin kanta perustuslain sisällöstä lienee tullut sieltä, missä persujen pelko on tällä hetkellä suurinta.

Antti pysyy johdossa niin pitkään kuin muistaa kumartaa sinne, mistä ääni kuuluu.

Presidentti Niinistö otti kantaa sen jälkeen, kun hallitus oli ilmaissut kantansa. Luultavasti Niinistö ei ajoittanut omaa julkista neuvoaan tähän vaiheeseen ihan vahingossa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #78

Mitä...mitä...MITÄ????.....PERSUJEN PELKO?????

Eikös persut ole ikuinen oppositiopuolue...eikä oppositiosta voi vaikuttaa...eihän persuilla ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa mihinkään????

Antaa räksyttää!

Tätä on täällä hoettu jo niin paljon etä olen jo alkanut itsekin siihen uskoa ja jokaiseen kommenttiin on Niemeläinenkin käynyt antamassa söpön sydämen.

ONKO MINUA KUSETETTU?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #111

Persujen pelko on kovin lujassa. Se oli lujassa jo vuonna 2011, jolloin Urpilainen teki kaikkien aikojen vakuussopimuksen - pelätessään Persuja.

Kun Persujen kannatus oli alle 10 %, persujen mukaan ottamiselle yhtään mihinkään ei olisi ollut tarvetta. Et ole tainnut lukea kommenttejani tai tykkäyksiäni kovinkaan tarkasti vaalituloksen selvittyä.

Olen ollut sitä mieltä, että Rinne teki suuren virheen jätettyään Persut - ja Kokoomuksen - hallitustunnustelujen alkuvaiheessa. Nyt hallituksella on suuren luokan apina niskassaan.

On nimittäin suuri vaara, ettei Orpo pystykään samaan kuin Sipilä vuonna 2011. Entäpä jos Persut on suurin oppositiopuolue vielä joulukuussa? Pääministeripuolue vuonna 2023?

Kyllähän sinä olet oikeassa. Hallituksen pitäisi pystyä tekemään päätöksiä ilman pelkoa, tilanne kerrallaan. Mutta kuten Urpilaisen rähmintä osoitti, on myös äärettömän helppoa joutua tilanteeseen, jossa yrittää peitota Persuja sen omilla teeseillä. Silloin mennään metsään - pahasti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #121

"Olen ollut sitä mieltä, että Rinne teki suuren virheen jätettyään Persut - ja Kokoomuksen - hallitustunnustelujen alkuvaiheessa. Nyt hallituksella on suuren luokan apina niskassaan."

Se olisi ollut helppo konsti tuhota persut ja se melkein onnistui viime vaalikaudella, kun persut oli hallituksessa, mutta se meni sitten pieleen kun sisulaiset ja muut hihhulit nostivat Halla-ahon puolueen johtoon, mikä merkitsi oppositioaseman palautumista.

Mutta tuskin Antti ja demarit ovat tietämättömiä Persujen uhasta. Urpiainen todella ilmeisesti pelkäsi persuja ja käyttäytyi sen mukaisesti, raukkamaiseslla tavalla, yrittäen päihittää persut populismissa.

Antti Rinne on mielestäni heti virkakautensa alussa tehnyt lopun siitä pelleilystä mitä Urpiainen harrasti, eikä ole yrittänyt käyttää persuja vastaan niiden omia aseita. Näyttää siltä että Antilla on suunnitelmat persujen varalta ja ilmeisesti suunnitelmat senkin varalata jos persuista tulee suurin puolue. Suurin puolue ei tarkoita sitä että siitä tulee pääministeripuolue, tai edes hallituspuolue, jos se ei saa hallituskumppaneita.

Mitkä ne Antin suunnitelmat ovat? Sitä voimme vain arvailla.

Minäpäs arvaan. Demarit ovat kai pystyneet analysoimaan sen miten persu ajattelee ja jos tarve vaatii, ne pystyy menemään persun pään sisään ja vaikuttamaan siihen persun ajatteluun, jopa tehokkaammin kuin Halla-aho.

Miksi demarit eivät sitten tee niin? Siksi että demareille on tärkeämpää vaikuttaa omaan äänestäjäkuntaansa kuin persuihin.

Miten persu sitten ajattelee? Siitä minulla ei ole aavistustakaan, mutta toivottavasti Antti sen tietää. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #68

"Nyt persupelko ajoi Antin huomaamaan, ettei perustuslaki olekaan häntä sitova tai sitten, ettei perustuslakia voidakaan tulkita niin kuin hän aikaisemmin totesi."

Jos Antti antaa persupelon vaikuttaa päätöksiinsä, niin mies on raukka ja rasisti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #79
    "Jos Antti antaa persupelon vaikuttaa päätöksiinsä, niin mies on raukka ja rasisti."

Syistä en tiedä, mutta väittämäsi jälkimmäisestä lauseesta olen samaa mieltä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #125

En väittänyt että Antti olisi raukka ja rasisti, enkä usko että Antti, kuten Urpiainen, antaisi persupelon vaikuttaa päätöksiinsä, mutta jos hän niin tekisi, niin sitten hän olisi raukka ja rasisti.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Niin, aika monen ihmisen ihmisoikeudet eivät tässä maailmassa toteudu. Jos haluamme, että jokaisen ihmisoikeudet toteutuvat, niin huolehditaan ensin parista miljardista muusta ja kun se on hoidettu, huolehditaan sitten niistä terroristeistakin. Mutta nämä "ihmisoikeustalibanit" ovat niitä, jotka haluaisivat ALOITTAA noista terroristeista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mutta nämä "ihmisoikeustalibanit" ovat niitä, jotka haluaisivat ALOITTAA noista terroristeista."

Huokaus!!

Meillä suvakeilla ei ainakaan näyttäisi olevan ihmisarvoa ollenkaan, kun meitä saa nimitellä miten vaan sananvapauden nimissä.

Sananvapaukäsitekin on otettu avuksi kun halutaan loukata ihmisoikeuksia.

Yhteiskunnalla on vielä pitkä tie edessään jos se haluaa muuttaa yhteiskunnan ihmisille soveliaaksi paikaksi. Jokainen askel ylöspäin on kovan ponnistelun tulos, mutta alaspäin on helppo mennä, ja välillä mennäänkin, täyttä hilpakkaa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kyllä joo. Tästäkin yhteiskunnasta tulee parempi paikka kun tuodaan Isis-porukka tänne...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

"Kyllä joo. Tästäkin yhteiskunnasta tulee parempi paikka kun tuodaan Isis-porukka tänne..."

Tämä on maailma jossa on hyviä ja pahoja ihmisiä, tai jostain toisesta näkökulmasta pahoha ja hyviä ihmisiä, eli ne jotka on toisten mielestä pahoja ovat toisten mielestä hyviä ja päinvastoin.

Emme hyvinä ihmisinä voi eristäytyä pahoista ihmisistä, emmekä pahoina ihmisinä voi eristäytyä hyvistä. Pitää ottaa maailma sellaisena kuin se on ja sopeutua siihen sellaisena kuin on, pahat ja hyvät kaikki sekaisin.

Toki rangaistuksena pahoja ihmisiä voidaan eristää hyvistä, mutta hyvyyden ja pahuuden raja ei ole vankilan portti. Vankeina on hyviä ihmisiä ja vapaalla jalalla liikkuu pahoja.

Jos Isis- vaimot on pahoja ihmisiä, ne ovat kuitenkin samalla maapallolla, eikä tämä maapallo ole suuren suuri. Lähi-Idän ja Suomen välinen etäisyys on vain muutama tunti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #61

"Emme hyvinä ihmisinä voi eristäytyä pahoista ihmisistä,..."

Miksi sitten pahoja ihmisiä eristetään vankiloihin?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En oikein ymmärrä ,miksi suomalaisia ISIS-vaimoja pidetään lähtökohtaisesti julmuuksiin syyllistyneinä terroristeina, kun taas suomalaisia SS miehiä pidetään syyttöminä kaikkiin niihin sotariksiin, joihin SS sodan aikana syyllistyi.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Korkman: Olen rasisti, mutta kysymyksesi on hyvä, oikeutettu.
Eivät nuoremme 40-luvullakaan tyhmiä olleet. Varmasti tiesivät, mikä ero on SS:llä ja Wehrmachtilla, entisellä Reichwehrillä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#44

Onkohan vähän hakemalla haettu tuo vertailukohta?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

uskon, että maan hallitus ja viranomaiset tekevät tässä todella vaikeassa asiassa oikeanlaiset päätökset, eikä siitä sen enempää. Vaihtaisin näkökulmaa ja kysysisi blogistilta, jos siellä leirillä olisi oma tyttäresi ja leirillä syntynyt pieni lapsenlapsesi mitä toivoisit heille tapahtuvan. Itselläni on 33-vuotias tytär, jos hän vastoin tahtoani tai minulta salaa olisi lähtenyt moiselle matkalle ja viruisi leirillä siellä synnyttäneen pienen lapsenlapseni kanssa niin toimisin samoin kuin ruotsalainen iso-isä, tekisin kaikkeni, että saisin tyttäreni lapsensa kanssa Suomeen ja kärsimään tekimistään rikoksistaan, jos niitä on, rankaistukset jotka hänelle oikeusvaltiossa kuuluu. Usein sokean vihan keskellä unohtuu, että näillä isis-naisilla ja heidän lapsillaan on Suomessa lähiomaisia, isiä ja äitejä, siskoja ja veljiä, tätejä, setiä jotka ovat heistä huolissaan ja emme tiedä myöskään syitä miksi he ovat päätyneet ratkaisuun joka meistä muista tuntuu täysin järjettömältä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Jos olisin isis-naisen äiti, voisin hyvinkin toimia äidinvaiston mukaan. Mutta kenenkään muun suomalaisen ei tarvitse toimia Isis-naisen äidin toiveiden mukaan. Ajatteletko Arto koskaan Isis-naisten uhrien omaisia samalla paatoksella?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Arto, mielestäni ihmimillinen, mutta kuitenkin realistinen näkökulmasi kuvastaa myös omia tuntemuksiani.

Tuonne Siikalan blogiin laitoinkin jo, että hallitus antoi askelmerkit miten naiset ja lapset pääsevät Suomeen, eli pakenemalla leiriltä Suomen konsulaattiin.

Sitten kun he ovat täällä Suomessa alkaa pitkällinen prosessi. Eniten odotan, mitä nämä naiset kuulusteluissa kertovat. Sieltä tulee ihan varmasti tärkeää tietoa, jota kannattaa käyttää hyväkseen tulevaisuudessa. Supo saanee näistä hyvää materiaalia ja mahdolliset rikossyytteet ovat sitten oma lukunsa.

Samoin odotan, että samalla herää keskustelu Suomen lastensuojelutilanteesta ja huostaanotoista yleensäkin. Mielestäni on väärin, että sosiaalityöntekijä voi kirjoittaa asiakirjoihin omaa totuuttaan salassapitosäännöksiin vedoten, jolloin niiden oikeellisuutta on lähes mahdotonta tarkistaa.

Samuli Karjalainen

Nämä ISIS-vaimot ovat teknisesti ottaen terroristien panttivankeja. Assadin porukka on ainut laillisesti tunnustettu Syyrian ryhmä jonka kanssa voidaan sopia naisten evakuoimisesta. Rojava-nimistä valtiota jolla naiset heitä vankina pitävien mukaan ovat ei ole olemassakaan. Irakissa tilanne olisi helpompi, koska Irakin hallitus on vaaleilla valittu.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Eikö olisi kuitenkin hyvä asia, jos Suomi ottaisi nämä ihmiset analyysiin: niin voitaisiin sitten oppia paljonkin siitä, mitä siellä päin maailmaa tapahtuu.

Jos analyysin ohella selviää, että nämä ihmiset ovat vihamielisiä niin eikö sitten voisi vasta maastakarkoittaa. Useamman vuoden psykoanalyysin jälkeen luulisi, että selviäisi paljonkin asioita mitä voisi käyttää terrorismin ennaltaehkäisyssä ennenkaikkea.

Jos siis halutaan ajatella itsekkäästi, vain Suomen etua asiassa. Jos ajatellaan yleistä etua maailmassa, niin miksi terroristien olisi parempi olla tuolla muualla kuin Suomessa?

Jos Suomi on kerran maailman paras maa, eikö tänne pitäisi siis päinvastoin tuoda kaikki terroristit sitten opiskelemaan miten voi elää rauhassa.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Miksi ei? Eikö terrorismin torjunta ole yksi tavoite kuitenkin täällä.

Ennen kuin ongelmaa voidaan hoitaa, se pitää tuntea. Luulisi, että olisi suorastaan kultakaivos tässä aiheessa: saada tällaisia ihmisiä Suomeen tutkittavaksi, jotka ovat eläneet terrorismin maailmassa.

Jos nämä ihmiset oman sanansa mukaan, haluavat tulla takaisin Suomeen ja jättää terrorismin: niin miksi ei?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #62

Nimenomaan näin. Kun miettii mitä tietolähteitä nämä naiset ovat, niin tämä tieto auttaa pääsemään sisälle terrorismin ytimeen ja sen kautta terrorismin torjuntaan.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#56

Ei pöllömpi idea Henriltä.

Ja kun ovat lukituissa testioloissa, niin voisi samalla hyödyntää heitä lääkekokeisiin ja jos aikaa jää, niin elävinä kolarinukkeina.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Sinä et tiedä mistä puhut. Ei psykoanalyysi ole eläinkoe tai törmäystesti autolla. Siinä vain ihminen avoimesti kertoo itsestään. Onko sinulle kuoleman kaltainen tilanne, että kertoisit itsestäsi avoimesti? Ehkä sinä siis olet terroristi ja sinulla on jotain pahoja asioita salattavana.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Se välitön johtopäätös, että lapset on tuotava Suomeen mahdollisimman pian. Ja se, että näitä äitejä on myös autettava. He ovat ihmisiä, aivopesun uhreja, eivät hirviöitä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Siikalalla oli kyllä blogissaan pointti. Kuinka vaarallisia ovatkaan kymmenkunta suomalaista naista lapsineen?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Jos näitä "äitejä" ruvetaan suomalaisten veronmaksajien rahoilla "auttamaan" se on vähän kuin oksentaisi ja paskantaisi tavallisen lainkuuliaisen suomalaisen päälle. En usko että Suomen hallitus uskaltaa ottaa sitä riskiä, että suurin osa kansasta raivostuu heille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #73

"En usko että Suomen hallitus uskaltaa ottaa sitä riskiä, että suurin osa kansasta raivostuu heille."

Voi olla että muutama raivostuu siitäkin jos kansalainen jätetään heitteille.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Luonnollisesti ovat aivopesun uhreja. Mitä muuta uskonnollinen indoktrinaatio on? Tuo on kuitenkin irrallaan siitä, ovatko he hirviöitä.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Luin jostain, että osa näistä Isis-vaimoista valmisteli meikkaamalla ja muutoinkin kaunistamalla mm. Jesidi naisia raiskattaviksi.Ilmeisesti nämä suomesta lähteneet eivät ole olleet missään mukana. Ovat vain muutoin menneet, kun ovat aivopesun uhreja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #87

"Ilmeisesti nämä suomesta lähteneet eivät ole olleet missään mukana. Ovat vain muutoin menneet, kun ovat aivopesun uhreja."

Näiden huhujen perusteella ei ketään pidä tuomta, mutta jos ovat meikkaamisrikokseen syyllisiä, niin rangaistakoon heitä sillä tavalla kuin laki määrää.

Miten aivopesu vaikuttaa rangaistavuuteen?
Siitä en tiedä, eikä se ole minun asiani, se on lakimiesten ja tuomarien päänvaiva.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #92

"Aivopesu" ei varmaan vaikuta rangaistavuuteen millään tavalla. Mutta jos tälle tielle lähdetään, epäilenpä että valtaosa miehistäkin on vastaavanlaisen aivopesun uhri.

Eikö noilla leireillä ole miehiä vai onko ne kaikki jo tapettu?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #101

"Eikö noilla leireillä ole miehiä vai onko ne kaikki jo tapettu?"

Jos niitä ei ole saatu hengiltä, niin ovat luultavasti lähteneet karkuteille ja piileskelevät jossain, miettien uusia konnuuksia ja kaliffaatin rakentamista uudestaan.

Nuo vouhottajat on kai verrattavissa joihinkin uskonnollisiin fanaatikkoihin, joilla on näitä omia yhteisöjään. Ei ne aivan täysissä järjissään voi olla.

Mutta myönnän että tämä asia menee minun ymmärrykseni yli, sillä ei minun mielestäni mitkään uskovaiset voi olla oikeasti järjissään, silti ne on usein kunnioitettuja kansalaisia ja yhteiskunnallisesti tärkeissä asemissa ja erittäin hyödyllisiä. Minä en vain voi ymmärtää sitä uskonnollisuutta. Mutta olen jo aikoja sitten luopunut toivosta että oppisin ymmärtämään sitä.

Joskus on puhuttu että pitää uskoa kuin lapsi, tulla lapsen kaltaiseksi. No, sellaisiahan ne on nuo ISIS:in miehet ja naiset ja muutkin uskovaiset, mutta minun mielestäni ihminen saa kyllä aikuistua, ainakin jos itse haluaa, ja jättää lapselliset höpsehtimiset taakseen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #107

Lähinnä mietin kun puhutaan naisista eikä lainkaan miehistä. Jos siellä on suomalaisia miehiä niin eikö ketään heidän kohtalonsa kiinnosta? Tai eikö heillä ole sananvaltaa lapsiinsa kun spekuloidaan sillä että lasta ei voi tuoda Suomeen jos ei saa äidiltä lupaa?

Kai heilläkin se ihmisarvo on?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #107
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #87

Ei muuta kuin takaisin Suomeen ja kosmetologikouluun.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Ja se, että näitä äitejä on myös autettava" Ei autettava vaan rangaistava ja sen tulisi tapahtua siellä maassa missä rikokset ovat tehneet. Pelkkä Isikseen liittyminen pitäisi olla rikollista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Punavihervasemmistolainen hallitus on nyt näyttänyt kannattajilleen mille arvopohjalle sen tasa-arvoinen ja ihmisoikeuksia puolustava politiikka on rakennettu.

P.S. Pääministeri Antti Rinne (sd.) on tavattavissa Pride Helsinki- kulkueessa ensi lauantaina.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Enpä ole yhtään ihmisläheistä Vihreää tavannut, enkä vasemmistosta. Ne on selkään puukottajia.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Voi kuule Komsi.

Minä olen vähän sitä mieltä että ihminen joka ei ole kokenut aitoa vainoa ei ole kukaan jolla on mitään sanottavaa mistään. Itseäni on lyöty ensimmäisen kerran teräaseella kun olen kolmevuotias joten väitän että minulla on jotain käsitystä julmuudesta jota sinulla ei ole.

Koska sinä olet elänyt turvattua elämää oikeine mielipiteinesi voit kuvitella että vastapuoli vaan "moraaliposeeraa". (Se on muuten sellaisenaan ad hominem -argumenttivirhe. Jos analysoit moraalisignaloinnin niin siinä ohitetaan moraalisuutta koskeva kysymys ja siirrytään puhumaan keskustelijoista. Jos Pride ei edusta ihmisoikeuksia on kriitikon velvollisuus ottaa ihmisoikeusjuridiikka käteen ja sitä kautta todistaa että kyseessä ei ole ihmisoikeus. Ihmisoikeusjuridiikka ja siihen liittyvät konseptit eivät ole mielipideasioita. Voit pitää niitä epäreiluina mutta niissä on vähän kuten varkaudessa. Ei ole mielipidekysymys kieltääkö laki varkauden. Ja varkaat on usein sitä mieltä että varastusta koskeva laki on epäreilu. Esimerkiksi jos siitä saa liika isoja tuomiota verrattuna heistä relevantimpiin rikoksiin.)

Jos tutustut maailmaan vähänkin voit löytää esimerkiksi aika helposti ateisteja joita on vedetty turpaan siksi että heillä on ollut väärä vakaumus ja se on tullut näytettyä vaikka Suvivirsi -debatissa olevana vääränä mielipiteenä. On pihalle kotoaan heitettyjä homoteinejä. On minun kaltaisia ihmisiä joiden maine ja työnsaanti pilattiin rinnastamalla saatananpalvojaksi ilman tosiasiallista yhteyttä koko liikkeeseen. On ihmisiä joita on savustettu itsemurhaan. On ihmisiä joiden eroaminen uskonnosta tarkoittaa että uskonnon virallinen kanta on että heille ei enää puhuta. Ja heidät on kasvatettu niin että eivät tunne ketään tämän ulkopuolelta.

Tämä on se "moraaliposeeraajien" arki.

Siinä ei kuule joku ylenkatse paljoa paina. Toki sitä moni jaksaa sillä että "olen parempi kuin vainoajani". Mutta toisaalta tämän pitäisi olla ilmiselvääkin. He todellakin ovat hierarkisesti parempia. On turhaa väittää että joku ateistiteinejä itsemurhaan savustava seurakuntatyöntekijä olisi jollain tavalla arvokas ihminen jolle olisi tarjolla armoa.

Tässä yhteydessä kysymys on selviämisestä. Ja sinun kaltaiset ihmiset tunkevat sanomaan että itsesuojelu on lopetettava. Koska se on sinusta loukkaavalla tavalla moraaliposeeraavaa.

Tiedätkö mikä heikkous tässä on? No se, että mikä on sinun insentiivi? Miksi kritiikkisi kohteet tottelisivat pyyntöjä, käskyjä kehotuksia? Mikä on se argumentti jolla käännät näiden ihmisten kannan? Huomioi että argumentin on oltava sellainen että ihmiset ovat valmiita kuolemaan sen edestä. Koska jos itsepuolustuksen lopettaa se voi oikeasti olla se joka käy. Kuvitteletko että näkevät että "sanoopa Komsi viisautta"? No eivät. Sen sijaan kysyvät että jos Komsi on niin vainottua vähemmistöä niin montako kertaa häntä on lyöty teräaseella mielipiteensä vuoksi? Ja jos ei niin miten luulee voivansta mitenkään rinnastaa olevansa samanarvoinen tai osaavansa ja ymmärtävänsä mitään? Näen että mahdotonta ja hänen pitäisikin tiedostaa toopeutensa ja elää sen mukaisesti. Kiittäen sitä että hänen vastapuolensa on asiallisempi kuin se "kansallismielinen peruskristillinen" jota hän niin hyveellisenä puolustaa. (There is no such thing. Yksikään kristitty ei ole minulle todistanut olevansa kyvytön puukottamaan minua jos paljastan selkäni. En siis paljasta selkääni.)

Suomessa pelätään muutamaa kymmentä ISIS tyyppiä. Jotka aikaansaa todennäköisesti säälittävän pieniä kuolinmääriä. Samalla vauhkotaan Pridestä joka aikaansaa korkeintaan uhreinaolemisia jos tilastot paikkaansa pitää. Samalla ketään ei haittaa että Suviseuroihin tulee 80 000 ääriajattelijaa. Ei harmita vaikka Suviseuran hakeminen on käsite. (12 vuotias itseään nuoremmalta näyttävä kristiaanin hakusessa. Eikä videossa näytä tajuavan että tilanteessa on mitään outoa. Koska kai hänen kontekstissaan ja alakulttuurissaan tämä onkin normaalia. Itsekin opin seurakunnassa että hyvät asiat (papit) tulevat pienissä paketeissa (pikkupojissa).)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

En tajunnut kommentistasi ja sen logiikasta yhtään mitään. Mutta sen voin sanoa, että sinä et tiedä minun menneisyydestäni ja kokemuksistani tai niiden puutteesta mitään.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ihmisoikeudet ovat yleismaailmallisia. Niitä ei voi myydä, vapaaehtoisesti luovuttaa tai vaihtaa pois. Ne seuraavat ihmistä vaikka kyseessä olisi Jammu-setä, Juho Valjakkala tai Pekka Seppänen, edustavatpa sitten mitä kulttuuria tahansa.

Kristillisen tasajaon mukaan oikeus ihmisoikeuksiin ehkä jossain dystopiassa voisi poistaa niiltä jotka ovat halukkaita sen toisilta poistamaan. Silmä silmästä. Näinä päivinä moni vapaaehtoisesti ilmoittautuu siihen ryhmään.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ketola höpöhöpö, jos on ihminen ei kunnioita lainkaan muiden ihmisoikeuksia ei silloin ei hänenkään ihmisoikeuksiaan tarvitse kunnioittaa. Uuniin vain tälläinen henkilö(esim. Jammu-setä). Emmehän me anna rikkaruohojenkaan kukkia puutarhassakaan, mikes antaisimme niiden kukkia yhteiskunnassakaan?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 90

Tulit sitten ihan vapaaehtoisesti ilmoittautumaan uunijonoon. Mikäpä siinä.
Voit kuitenkin levätä rauhassa, jäsenyytemme Euroopan unionissa sekä muutama muu kv sopimus estää sellaisen grillauksen.

Ei mulla ole mitään sympatioita vieraisiin sotiin lähteneitä saati niiden perheenjäseniä kohtaan. Sen toki edellytän että niitä tulee kohdella tasa-arvoisesti noiden edellisessä kommentissani omaa kulttuuriamme edustaneiden ihmisten tavoin. Ei niiltäkään ihmisarvoa riistetty.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Minusta tuntuu että nämä terroristit ovat jo voittamassa tai voittaneet, kun länsimaisessakin yhteiskunnassa niin moni tuntuu jakavan samat arvot toisten ihmisoikeuksien suhteen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #102

Terroristit ovat voittaneet jos me suhtaudumme heihin kuten he suhtautuvat meihin, eli unohtaen että he ovat ihmisiä. Nimittäin jos näin käy, emme ole heitä parempia.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #106

Ei ole tästä kyse. En kannata viattomien tappamista. Jenkeissäkin on voimassa kuolemantuomio, onko heidän arvonsa verrattavissa terroristien arvoihin?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #108

Kyllä, mutta ei pelkän kuolemantuomion vuoksi. Siellä demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Tim Ryan puhui juuri julkisessa väittelyssä miten talibaanien kukistaminen Afghanistanissa on oikeutettua koska 9/11. Toinen ehdokas Tulsi Gabbard joutui valistamaan häntä iskujen tekijästä. Samanlaisia höyrypäitä näyttää jenkkilässä siis piisaavan, myös demokraateissa.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #113

Onneksi siellä on tällä hetkellä humaani republikaani presidentti, joka juuri perui sotilasoperaation, koska siitä olisi tullut paljon kuolonuhreja. Ja joka ei ole vielä aloittanut yhtään sotaa. Jenkkien pressoillahan on yleensä tapana aloittaa ainakin yks sota kautensa aikan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #115

Humaaniudesta en tiedä niinkään, mutta välttelee tunnetusti sotaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #106

Eli ajattelet nykytilanteessa olevasi joitain toisia parempi. Hienoa, kiitos rehellisyydestä.

Monella muullakin näkyy suurimpana pontimena tässäkin asiassa olevan todistaa että olemme parempia ihmisiä kuin ne jotka ajattelevat asioista toisin.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Suvaitsevaisuus mainittu! Blogissa ainakin kymmenen kertaa, mutta mikä oli pointti? kaikki tietää hallitusta myöten että helvetin vaikea asia.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Eikä muuten Ketola estä

https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/199...

"2 artikla
Oikeus elämään
1. Jokaisen oikeus elämään on suojattava laissa. Keneltäkään ei saa riistää hänen elämäänsä tahallisesti, paitsi tuomioistuimen päätöksen täytäntöönpanemiseksi silloin, kun hänet on tuomittu rikoksesta, josta laissa määrätään tällainen rangaistus.
2. Elämän riistämistä ei voida katsoa tämän artiklan vastaiseksi teoksi silloin, kun se seuraa voimankäytöstä, joka on ehdottoman välttämätöntä:
a) kenen hyvänsä puolustamiseksi laittomalta väkivallalta;
b) laillisen pidätyksen suorittamiseksi tai laillisen vapaudenriiston kohteeksi joutuneen henkilön paon estämiseksi;
c) mellakan tai kapinan kukistamiseksi laillisin toimin"

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vaikka ehkä iloitsit, ettei EN:n yhdestoista pöytäkirja suojannut sinua uunilta, kolmastoista pöytäkirja tekee sen. Pahoittelen.

1 artikla
Kuolemanrangaistuksen poistaminen
Kuolemanrangaistus on poistettava. Ketään ei saa tuomita tällaiseen rangaistukseen eikä tällaista rangaistusta saa panna täytäntöön.

https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/200...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Suomalaiset isis-vaimot eivät ole todistettavasti tehneet sotarikoksia joten tämä blogi on pelkkää potaskaa!

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Isisiin lähteminen ON sotarikoksiin lähtemistä. Ja mielipiteeni niistä, jotka puolustelevat noita terroristeja, on ja pysyy.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki
Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Niin no. Eikös Komsin periaate ole ollutkin aina se, ettei Suomeen saisi tulla ketään. Ei töihin, ei pakolaiseksi, ei opiskelemaan... Nyt ollaan tulossa siihen ettei enää Suomen kansalaisetkaan saisi tulla takaisin jos ovat maailmalle joskus lähteneet.

Mihinkähän tämä kaikki johtaa? Luin juuri erään persun tokaisun siitä että Suomessa ei saisi asua ruotsinkielisiä, koska he ovat "eri etnisyyttä". Ja juu, tiedän kyllä ettei Komsi ole persu, vaan ns. apupersu.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Luin juuri erään persun tokaisun siitä että Suomessa ei saisi asua ruotsinkielisiä, koska he ovat "eri etnisyyttä""

Missä tälläisen luit? Onko etnonationalistit menneet jo noin pitkälle? Olet kai tietoinen, että Halla-aho ei jaa pursunuorten "etnonationalisti siiven" ajatuksia?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Salakari on julkitrolli. Älä vastaa sille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Missä tälläisen luit? Onko etnonationalistit menneet jo noin pitkälle? Olet kai tietoinen, että Halla-aho ei jaa pursunuorten "etnonationalisti siiven" ajatuksia?"

Miten sitten on mahdollista että tämä persujen etnonationalistinen siipi on osa persupuoluetta?

Ristiriitaista.

Se että etnonationalistit kuuluvat persuihin osoittaa että Halla-aho hyväksyy heidät, kuten Soini aikanaan hyväksyi Halla-ahon, keräämään ääniä persuille,

anita frisk

HS julkaisi muutama päivä sitten niukkaa tietoa näiden naisten taustoista. Kaikki Suomen kansalaisia, mutta joukossa mm. kolme suomensomalia, vantaalainen (?), pari Ruotsissa asunutta ja erikseen sitten mainittu muutama kantasuomalainen käännynnäinen.

Tuolla ylempänä pari kommentoijaa painotti sitä, että jos nuo naiset tuodaan Suomeen saadaan arvokasta tietoa heidän kertomastaan. Eikö tuo ole aika naiivi käsitys? Yleensä ihminen kertoo vain ja ainoastaan sellaista josta on hyötyä hänelle itselleen, varsinkin vielä jos uskonto kannustaa valehtelemaan vääräuskoisille.

Nuo kantasuomalaisetkin ovat todennäköisesti käännynnäisiä miehensä/poikaystävänsä vaikutuksesta, joten heidän ajatusmaailmansa kääntäminen takaisin entiselle läntiselle radalleen näyttää huomattavasti helpommalta kuin niiden, joiden kulttuuriin islam on kuulunut saumattomasti ja kyseenalaistamatta jo alunperinkin. En tarkoita tällä sitä, että kantasuomalaiset pitäisi avustaa Suomeen ja kansalaisuuden saaneita ei, mutta tuolla toisella ryhmällä rehabilitaatio voi olla vaikeampaa.

Koska äidit ovat Suomen kansalaisia, myös mukaan otetut lapset ovat. Mutta kalifaatissa syntyneistä lapsista on vaikea sanoa koska siellä tuskin hyväksytään Suomen lain mukaista tulkintaa - ainakaan poikalapsien osalta. Max S. osaisi ehkä juristina vastata tähän? En oikein luota googlen tietämykseen kv. lainsäädännöstä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset