Huoli Isis-naisista: upea tilaisuus moraaliposeeraukseen!

Suvaitsevaisuusideologia on äkkiseltään ajateltuna ihan hieno aate. Jokaisen pitää saada olla sellainen kuin on ja niin pois päin. Kukapa tätä tohtii vastustaa.

 

Mutta suvaitsevaisimmat haluavat usein saada myös ”palkinnon” suvaitsevaisuudestaan. Palkinto on tietenkin ansaittu itsetyytyväisyys siitä, että suvaitsee sellaista mitä vähemmän suvaitsevat eivät – ja näin voi katsoa muita hieman ylempää.

 

Ongelma on kuitenkin se, että hyvin monet ovat jo melko suvaitsevaisia – useimmat suomalaiset kannattavat ajatusta, että antaa kaikkien kukkien kukkia, kunhan ei vahingoiteta ketään. Ei näin vaniljanmakuisesta perussuvaitsevaisuudesta saa enää mitään moraalipisteitä.

 

Suvaitsevaisuuspisteitä saadakseen täytyy siis ruveta suvaitsemaa sellaista, missä vahinkoa viattomille nimenomaan tuotetaan! Esim. kotikuntani facebook-ryhmän sivulla tämä näkyy siinä, että kun kirjoitin tuohtuneen päivityksen eläimiä rääkkäävistä lapsista, pieni osa kommentoijista asettui voimakkaasti suvaitsemaan rääkkääjälapsia. Myös ns. asiantuntijat (lapsipsykologit) ovat antaneet tämän suuntaisia kommentteja: eläinrääkkääjille ei saa suuttua, etteivät he tuntisi olevansa pahoja (!). Psykologien mukaan rääkkääjälapsille nimenomaan EI saa sanoa, että ”miltä sinusta tuntuisi, jos joku satuttaisi sinua samalla tavalla kuin nyt satutit linnunpoikasta”.

 

Nyt näen saman kuvion tässä Isis-naisten tapauksessa. Tämän upeampaa moraaliposeerauksen tilaisuutta ei olekaan! Nyt hyvesignaloijat pääsevät osoittamaan suurta suvaitsevaisuutta sellaisia henkilöitä kohtaan, jotka ovat syyllistyneet kauheimpiin asioihin mihin ihminen ylipäätään voi syyllistyä, eli lähteneet vapaaehtoisesti maailman pahamaineisimman terroristiryhmän jäseniksi. Ei ole merkitystä, kuka on itse omin käsin kiduttanut tai murhannut, koska jokainen kuitenkin jo lähtiessään tiesi, että tämä kaikki on oleellinen osa Isisin toimintaa. Hirmuteot on tehty ryhmätyönä, jossa jokaisella on ollut paikkansa.

 

Joten mikä voisi olla hienompaa ja julmuuksia luonnostaan kammoavien normitavisten yläpuolelle nostattavampaa suvaitsevaisuuden osoitusta kuin tämä täällä Puheenvuorossakin nähty ”ymmärtävä” suhtautuminen näiden kiduttajien ja murhaajien ”oikeuksiin”?

 

Minä en kuitenkaan ole suvaitsevainen. En peräänkuuluta Isis-terroristien ”ihmisoikeuksia”. En yksinkertaisesti piittaa heidän kohtalostaan, koska hekään eivät piitanneet uhriensa kohtalosta. En saa mitään suvaitsevaisuuspisteitä tästä, enkä haluakaan.

 

Isis-naisten lapset ovat tietysti toinen kysymys. Ja siihen ei minulla(kaan) ole vastausta.

TuulaKomsi
Kansalaispuolue

Olen kangasalalainen kouluttaja ja freelancer, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa. Kotisivuni http://www.komsituula.julkaisee.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu