Tuulan kliseeklinikka

Kaikki blogit puheenaiheesta Kolmas sukupuoli

Hallitusohjelma, Seta ja lapset

Uudesta eduskunnasta löytyy 41 kansanedustajaa, jotka osana vaalikampanjaansa sitoutuivat toimimaan Setan edustajina, jos tulevat valituiksi. Osa ei varmasti ole ymmärtänyt, millaista lainsäädäntöä he ovat luvanneet ajaa. Tai jos ymmärtävät, tulee eduskunnan ja kuntapäättäjien valvoa tilannetta tarkasti.

Nyt Seta on laatinut valmiit nuotit siihen, mitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien edistäminen heidän näkökulmastaan tarkoittaa.

Kun ideologia ohittaa ymmärryksen

 

Eduskuntavaalien alla Seta ry repäisee, joskin odotetusti, ja esittää, että Suomen laki tunnustaisi kolmannen sukupuolen

Kolmannen sukupuolen virallistaminen saa kannatusta poliitikoilta

Alma Median hallinnoiman vaalikoneen vastausten perusteella edistyksellisten puolueiden kansanedustajaehdokkaat kannattavat kolmannen sukupuolen  hyväksymistä viralliseksi sukupuolivaihtoehdoksi.

Sukupuolia on kaksi, opetushallituksen oppaan mukaan kolme

Opetushallitus julkaisi joulukuussa 2015 oppaan "Tasa-arvotyö on taitolaji — Opas sukupuolten tasa-arvon edistämiseen perusopetuksessa." Oppaan taustalla on laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta. Oppaassa käytetään ilmaisua "sukupuolten tasa-arvo", joka yleisesti ymmärretään naisten ja miesten välisenä tasa-arvona. Käsite "sukupuolten tasa-arvo" hämärtyy oppaassa, koska siitä ei selviä, mitä oikeasti tarkoitetaan käsitteellä "sukupuoli".

Koiras, naaras, kissas ja citykanis

Hiljattain eduskunnassa esitettiin kirjallinen kysymys koskien opetushallituksen julkaisua, jonka sivulla 67 väliotsikon Sukupuolten tasa-arvo alla lukee "...hyväksyy ajatuksen, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi." Opetushallituksen mukaan kyseessä on "Opas sukupuolen tasa-arvon edistämiseen perusopetuksessa

Translaki ja sukupuoli - kannattaako puolueesi ihmisoikeuksia?

Yksittäisten ehdokkaiden kantojen lisäksi kannattaa katsoa puolueen kantaa. Sukupuolisen itsemääräämisen osalta selkeästi paras puolue on Piraattipuolue, sen jälkeen Vihreät, sitten Vasemmistoliitto, SKP ja STP. Avoimen vaalikoneen kysymysten tarkastelua vähän tarkemmin:

 

1. Tulisiko transsukupuolisten lisääntymiskyvyttömyys- ja naimattomuusvaatimukset poistaa? [Linkki]

Ihana ja vaikea feminismi

Feminismi on tapa edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa. Kauhean yksinkertaista, eikö vain olekin? Eipä tietenkään – ei edes feministeiksi itseään kutsuville. Kun feminismiä aletaan määritellä, sorrutaan nopeasti ylilyönteihin puolin ja toisin. Sana nostaa sykettä sekä sen puolustajissa että vastustajissa. Mistä feminismissä on loppupeleissä oikein kyse?

Kyllä, feminismi on naisasialiike. Siksi sen nimi on feminismi.

En aio ajaa naisten tai seksuaalivähemmistöjen oikeuksia

Naisten päivä olkoon mitä parhain hetki tuoda julki omaa mielikuvaani sukupuolen ja seksuaalisuuden asioista näin sopivaisesti samalla ennen vaaleja. Haluan sanoa asian suoraan ja niin epäkorrektisti mitä vain osaan. Rima on korkealla, sillä olen hurjan epäkorrekti ihminen.

Olipa kerran äänioikeus

Subjektiivinen oikeus omaan vessaan?!

Onko vihervasemmistolaisella vihjeettömyydellä ylärajaa? Mikäli tähänastisia vihervasemmistolaisuuden askelmerkkejä maailmalla on uskominen, seuraavan eduskuntakauden suuria kysymyksiä ovat julkiset vessat. Mitäpä nyt liikaa miettiä sellaisia tylsiä asioita kuin 8,8% työttömyys, vanhustenhoito jne. kun voidaan keskustella vessoista.

Oppitunti sukupuolesta

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNOn liittokokous vaatii Suomea tunnustamaan kolmannen sukupuolen. Jostain syystä tämä on kääntynyt useiden puheessa "haluksi saada" kolmas sukupuoli tai "ehdotukseksi" kolmannesta sukupuolesta. Ihmettelijöille tiedoksi: kolmas sukupuoli on olemassa, ja ViNO haluaa sille laillisen tunnustuksen. Mutta ilmeisesti sitä ennen on pidettävä pieni oppitunti sukupuolesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä