*

Tuulan kliseeklinikka

Kaikki blogit puheenaiheesta Laura Huhtasaari

Laura Huhtasaari, virallisesti presidenttiehdokas

Perussuomalaisten puoluevaltuusto valitsi eilen lauantaina Laura Huhtasaaren puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Valinnan jälkeen pitämässään linjapuheessa Huhtasaari ilmoitti haluavansa haastaa nykyisen maahanmuuton ja turvapaikkapolitiikan. Lisäksi hän asemoi itsensä  EU-vastaiseksi.  Hän käsitteli puheessaan vain asioita, jotka eivät kuulu presidentin toimivaltaan. Voi pitää varsin erikoisena sitä, että presidenttiehdokas käsittelee linjapuheessaan ainoastaan asioita, jotka ovat muiden kuin presidentin päätettävissä.

Laura Huhtasaari ja HS:n presidenttigallup

Helsingin Sanomat julkaisi eilen gallupin seuraavien presidentinvaalien tuloksesta. Sen mukaan 68% äänestäjistä antaisi tukensa istuvalle presidentille, Sauli Niinistölle, jo ensimmäisellä kierroksella.

Vaalilaki suosii Laura Huhtasaarta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö (kok) paistattelee maan isän kannatusluvuissa. Moni ajattelee, että presidentinvaalit ratkaistaan jo ensimmäisellä kierroksella, mutta itse en usko siihen. Niinistö tullaan haastamaan joka puolelta, ja tyytymättömyys ja eri vaihtoehdot nousevat pintaan. Vaalilakimme saattaa kääntää vaakakupin niin, että Laura Huhtasaari (ps) pääsee hänen kanssaan toiselle kierrokselle.

Reviiripuolustaja Laura Huhtasaari

Lauran kuuluisat vastineet ovat Jussi Halla-aho, Marine Le Pen ja Geert Wilders. Myös Yhdysvaltojen mediaa kurittava presidentti Donald Trump on reviiripuolustaja. Mikä tämän reviiripuolustuksen takana on – yksinkertaista; evoluutio, joka loi sen jo satoja miljoonia vuosia sitten ja näiden perimäjäljet seuraavat meitä kuin äänestäjä turvallisuushakuisuutta!

Yhteisestä julkilausumasta uuteen sisällissotaan kolmessa päivässä

 

Laura Huhtasaari pilasi julkisuudessa itse allekirjoittamansa puoluejohtajien vetoomuksen tavoitteen. Sen tarkoitus oli vähentää yhteiskunnallista eripuraa. Puoluejohtajat moittivat Huhtasaaren puhetta, jossa hän tuomitsi terroristisen vihapuheen ja muistutti ”Euroopan islamisaatiosta”. Kotimaista vihapuhetta hän ei tuominnut. Viikonvaihteessa Twitter-maailma oli syvemmällä ”absurdistanissa” kuin koskaan. 

Tosiuskovaiset Juha ja Laura

Mielenkiintomme on keskittynyt muutamaksi päiväksi Laura Huhtasaareen ja Juha Sipilään. Se mikä Lauran mielestä, eikä minunkaan mielestä ollut lainkaan vihapuhetta, sai pääministeri Juha Sipilän näin tulkitsemaan.

Syy on tietenkin yksinkertainen kuten aina. Juha Sipilä on rauhansanalainen, eikä ymmärrä kuin rauhan sanaa.

Miten sitten kaksi uskovaista,  saa samasta puheesta niin erilaisen käsityksen? Ei ihme, että muslimeista ollaan myös niin montaa eri mieltä, kun kaksi kristittyä ei sovi samaan hallituksen, ja tiukassa on sopiminen samaan eduskuntaankin.

Laura

Laura Huhtasaaren esittäminen presidenttiehdokkaaksi on osoittautunut väkeväksi valinnaksi. Perussuomalaisten etulinja on leventynyt ja yhteenlaskettu näkyvyys on kasvanut. Ilmassa on sähköä ja harmaat vaalit ovat historiaa.

Mikä Laura Huhtasaaren puheessa oli vihapuhetta

"Vapaat ajattelijat vietiin meiltä pois" – Charlie Hebdo -iskut pysäyttivät Ranskan 7.1.2015"


Charlie Hebdo teki Islamin uskosta jihadistineen ja muista ääriajatteluista satiiria ja se johti terrori-iskuun lehden toimitukseen, jolloin 12 ihmistä sai surmansa mukaan luettuna Charlie Hebdon päätoimittaja Stéphane Charbonnier sekä pilapiirtäjät Cabu, Honoré, Tignous ja Wolinski.

Juuri sopiva presidenttiehdokas

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari yrittää nousta tosissaan suomalaisen äärioikeiston kellokkaaksi. Nyt hän lietsoo pelkoa ja vihaa kaikkea islamiin liittyvää kohtaan. Samalla hän julistaa ihailuaan illiberaalia hallintoa Unkariin pystyttävää Viktor Orbánia kohtaan.

Tällaisten lausuntojen valossa on tietysti kiinnostavaa pohtia, jakaako ehdokas myös Orbánin pelon George Sorosin johtamien juutalaisten rahapiirien kansainvälisestä salaliitosta, joka tähtää  kansallismielisten hallitusten kaatamiseen Euroopassa.

Vihapuhe - ymmärtääkö Sipilä sananvapauden arvoa?

Eduskunnassa keskusteltiin Turun terrori-iskusta. Sitä ennen oli ilmeisesti haluttu suitsia Perussuomalaisten suut, kun puolueiden puheenjohtajat oli kerätty tuomitsemaan kaikenlainen vihapuhe. Sitten puhujan pönttöön astui Laura Huhtasaari. Se, mitä siitä seurasi, on kuva tuntemastani Suomesta, eikä se ainakaan minulle ole hieno näky.

 

Otetaan puheenvuorot sanasta sanaan:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä