Tuulan kliseeklinikka

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalipiirit

Suhteellisuus ei toimi vaaleissa: Parannusta kaivataan – ääniä valuu hukkaan

Suhteellisuus ei toimi vaaleissa: Parannusta kaivataan – ääniä valuu hukkaan

*

Lisää syntejä Sipilän-Bernerin hallitukselle – ei parantanut vaalijärjestelmää.

Eduskunta hyväksyi 2015 ponnen, jossa se edellytti vaalijärjestelmäuudistusta niin, että poliittinen suhteellisuus paranee ja alueellinen edustavuus toimii.  Hallitus ei toteuttanut Eduskunnan tahtoa. Saamattomuuden taustalla isojen puolueiden ”oma lehmä ojassa”.

*

Vuosi sitten en päässyt Posiolle

Olen huomenna, lauantaina 20.2., menossa Posion koulukeskuksessa pidettäville Posion messuille, ja olen siellä koko päivän. Messuilla on erilaisten järjestöjen ja yhteisöjen väkeä kertomassa toiminnastaan, myymässä tuotteitaan jne. – myös Keskustalla on siellä oma pöytä. Toivon tapaavani mahdollisimman paljon posiolaisia ja saavani hyviä evästyksiä työhöni.

LAPIN JA OULUN VAALIPIIRIT YHTEEN

Lapin vaalipiiri on tunnetusti pinta-alaltaan suurin, mutta väkiluvultaan pienin. Itse asiassa Lapin vaalipiirin väkiluku on niin alhainen, ettei edes henkilökohtainen yli 6 200 äänen ja puolueen yli 10 000 (10,1 % kaikista äänistä) äänimäärä riittänyt näissä vaaleissa eduskuntapaikkaan. Tämän kohtalon sai kokea Heikki Autto ja Kansallinen Kokoomus, koska Lapista valitaan ainoastaan seitsemän edustajaa parlamenttiin. Vastaavasti esimerkiksi Helsingissä Suomen keskusta sai 7,2 % kannatuksella edustajansa Arkadianmäelle (joka tosin nyt on huollossa).

Wannabe omaishoitaja

”Itkevä, uhriutuva Perussuomalainen,  yrittää vain Omaishoitaja-tittelillä kerätä ääniä”. Siinä muutamia kommentteja lehtiartikkelin alta koskien vaalipiirilautakunnan päätöstä evätä minulta omaishoitajan tittelin käyttäminen virallisissa vaalilistoissa.

Kehitysblogi: Eduskuntavaalit ja vaalipiirit (+ vähän blogisi lukijamääristä)

Eduskuntavaalien lähestyessä olemme lisänneet pieniä parannuksia Puheenvuoron ominaisuuksiin.

Ehdokkaat voivat nyt lisätä bloginsa tietoihin merkinnän vaalipiiristään. Vaalipiiri näytetään ehdokkuusmerkinnän yhteydessä etusivulla, blogipostauksessa ja muissa listauksissa. Lisäksi vaalipiiri näkyy bloggaajan profiilitiedoissa.

Malliksi olen merkinnyt itseni väliaikaisesti ehdolle Helsingin vaalipiiristä (mitä en siis ole).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä