Tuulan kliseeklinikka

Kaikki blogit puheenaiheesta Tieteellinen maailmankuva

Tiedekeskustelun roskatunkion seulojat

On jännittävää elää aikana jolloin suuri osa arvostaa tiedettä mutta välttelee, kenties tästä arvostuksesta, sitä. (Osa voi kenties oikeasti pelätä että tiede on liian vaikeaa heille, joka on kieltämättä rehellisen nöyrää. Asiat eivät ole niin helppoja kuin kaltaiseni egomaanikot omassa erinomaisuuskuvitelmissaan itselleen valehtelevat.) On kuitenkin asioita joihin voi tässäkin aiheessa tarttua arkijärjellä ilman suuria kaavoja. (En tällä kertaa rankaise ketään matematiikalla.)

Miksi ei kannata yrittää miljoonan dollarin mieheksi?

"Scully: "You already believe, Mulder. What difference would it make? I mean, what would proof change for you?""
("X files", "Gethsemane")

Andrei Saharov, viime vuosisadan suurmies

Viime vuosisadalla käytiin kaksi maailmansotaa järjettömin seurauksin. Aasiassa sotaa oli vaikea lopettaa, vaikka Hitlerin Saksa oli jo antautunut keväällä 1945. Japani kieltäytyi antautumasta. Tästä johtuen USA päätti käyttää atomipommia, joista ensimmäinen pudotettiin Hirošimaan. Tämä ei vielä johtanut Japanin antautumiseen, joka tapahtui vasta Nagasakin tuhoamisen jälkeen.

 

Luterilainen kirkko on hylännyt Jeesuksen - kirkollisvero pitää lopettaa

Arkkipiispa Kari Mäkinen ja Helsingin piispa Arja Eskola ovat asettaneet rukousmattonsa Mekkaan päin. Samalla he pyllistävät Jeesukselle Kristukselle meidän vapahtajallemme.

Itse en kuulu kirkkoon, enkä ole uskovainen. Tunnustan tieteellistä maailmankatsomusta ja kristillistä etiikkaa.

Kirjaroviot - vaaran merkki!

Maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta käydään kovaa, ryhmittäytynyttä sanasotaa mediassa ja verkossa. Tulee mieleen, että onkohan Eurooppa jälleen kirjarovion partaalla. 

Uskontokeskustelu (ja oikeastaan kaikki muukin) vaatii vähemmän dialogia

Otsikkoni on provokatiivinen. Elämme aikoja joissa puhutaan usein sananvapaudesta. Sekä ennen kaikkea keskustelusta. Onkin aivan hyvä asia että "liikkeellä on sitä", että omia näkemyksiä saa esitellä ja kertoa. Kuitenkin on huomattavissa, että usein dialogia esitetään ratkaisuna. Jopa silloin kun se on ydinosa ongelmaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä